Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Katás vagy alanyi áfamentes vállalkozó számlája megfelelő a támogatáshoz?

2021.02.23.
Szerző:

B Katás vagy alanyi áfamentes vállalkozó számlája megfelelő a támogatáshoz? Sokan kérdezik, hogy „akkor is igényelhető a támogatás, ha a kivitelező katás vagy alanyi áfementes?” A kormányrendelet szó szerint így szól: „b) az általános forgalmi adóról szóló törvény hatálya alá tartozó termékértékesítésről, illetve szolgáltatásnyújtásról kiállított, és c) a felújítással kapcsolatos tervezési, építési, szerelési munkálatok tekintetében […]

Sokan kérdezik, hogy „akkor is igényelhető a támogatás, ha a kivitelező katás vagy alanyi áfementes?”

A kormányrendelet szó szerint így szól:

„b) az általános forgalmi adóról szóló törvény hatálya alá tartozó termékértékesítésről, illetve szolgáltatásnyújtásról kiállított, és c) a felújítással kapcsolatos tervezési, építési, szerelési munkálatok tekintetében egy vagy több, a vállalkozási szerződés vagy szerződések szerinti vállalkozó által kiállított olyan számla fogadható el, amelyről a vállalkozó az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 10. számú melléklet 1. pontja szerinti adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítette.”

Ezt tehát nem azt jelenti, hogy csak az a kivitelező végezheti el a munkát, aki 27 százalékos áfával számláik, hanem azt jelenti, hogy az áfatörvény alá kell tartozzon a cég vagy egyéni vállalkozó. Márpedig a katások és az egyéb alanyi adómentes vállalkozók is ide tartoznak, ők is áfás számlát írnak, csak náluk egészen pontosan nulla az áfa értéke.

Kalkulátorok

Archívum

Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

Ajánlott hitelek

Provident Berendező Kölcsön

THM

9,9%

Futamidő

80 hét

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

Privát Minimum Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 490.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További állásajánlatok