fbpx
Hirdetés

Minden, amit a Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel igénylése előtt érdemes tudnod!

2021.09.23.
Szerző: Horák Árpád Árpád
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 14:19

Egy beruházás minden vállalkozás számára komoly döntés. Beruházással a cég növekedési pályán maradhat, fejlődhet, és még nyereségesebbé válhat. Néha a beruházásokat nem egyszerű saját forrásból megvalósítani, egy gazdasági visszaesés lenullázhatja a cég tartalékait.

Minden, amit a Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel igénylése előtt érdemes tudnod!

Ilyen helyzetben is igény lehet a fejlesztésre. A fejlesztéseket külső források bevonásával is megvalósíthatjuk, például egy pénzintézethez fordulhatunk segítségért. Megoldás lehet a Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel igénylése is. Megnéztük, mit érdemes tudnunk erről a lehetőségről. Íme, a részletek.

Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel

A Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel széles körben felhasználható beruházási célokra, és a hozzá tartozó forgóeszközök beszerzésére. Ez a hitel a kapacitások bővítésére használható, így elősegíti fejlesztési terveink megvalósítását. Vásárolhatunk vagy építhetünk ingatlant, vagy fejleszthetjük a meglévőt. Új vagy használt gépeket, berendezéséket is vásárolhatunk. Vásárolhatunk részvényt, üzletrészt vagy részesedést szerezhetünk egy vállalkozásban. A hitelkeret húsz százalékáig akár forgóeszköz-beszerzésre is fordíthatjuk a hitelt.

A Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel állami kamat és költségtámogatással igényelhető, akár egy milliárd forintig. A futamidő akár tíz év is lehet. Igényelhetünk Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitelt, ha nincs lejárt köztartozásunk és nincs lejárt hiteltartozásunk. Mivel beruházási hitelről van szó, rendelkeznünk kell saját erővel is. Ennek a mértéke minimum tíz százalék. A beruházás nyereségessé válását támogatja, hogy a hitel törlesztését csak két év türelmi idő után kell elkezdenünk. A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Zrt.

Ha szeretnénk Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitelt, azt az ország közel kétszáz pontján megigényelhetjük. Rendelkezésünkre állnak a KAVOSZ Zrt-nél, a Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél is. A regisztráló irodákban az ügyintéző segít a kérelem benyújtásában. Lényeges feltétel, hogy a vállalkozásunk nem lehet tartósan veszteséges, és nem lehet köztartozása. Szükségünk lesz nemleges adóigazolásra és bevallásokra, főkönyvi kivonatokra, éves beszámolókra. Kellhet még cégkivonat és társasági szerződés is. A regisztrációt követően az igénylés továbbításra kerül az általunk választott pénzintézethez, ahol a pozitív hitelbírálat után megnyitják számunkra a hitelkeretet vagy folyósítják az összeget.

Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel már bizonyított. Ha úgy érezzük, hogy hasznos lehet a vállalkozásunknak, akkor keressünk fel egy regisztráló irodát, és indítsuk el az igénylést.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Vállalati hitelek mikro-vállalkozások számára

Vállalati hitelek mikro-vállalkozások számára

2021.12.08.

Az igazán kis vállalkozások nincsenek könnyű helyzetben. Egy egyéni vállalkozó, aki egyedül dolgozik a saját vállalkozásában, esetleg még az árbevétele is alacsony, nem rendelkezik túl nagy mozgástérrel. De mit tehet egy mikro-vállalkozás, ha van egy jó ötlete, de nincs tőkéje a megvalósításához? Megnéztük, milyen vállalati hitelek érhetőek el mikro-vállalkozásoknak.

Tovább olvasom
Nézzük át a Széchenyi GO! konstrukciókat részletesen

Nézzük át a Széchenyi GO! konstrukciókat részletesen

2021.08.29.

A Széchenyi GO! konstrukciókat érdemes részletesen is megismerni, hiszen sokat segíthetnek a vállalkozásod sikeresebbé tételében – lássuk, mit kell tudni róluk!

Tovább olvasom
Széchenyi hitelt igényelnél? Ezekre a dokumentumokra lesz szükség!

Széchenyi hitelt igényelnél? Ezekre a dokumentumokra lesz szükség!

2021.10.01.

A vállalkozásunk működését nagyban segítheti egy folyószámla hitelkeret. A Széchenyi hitelek számtalan formája érhető el. Van Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!, Van Széchenyi Kártya Likviditási hitel GO! és Széchenyi Kártya Folyószámlahitel. Turisztikai célú fejlesztésekhez ott van a Széchenyi Turisztikai Kártya GO!. Beruházáshoz a Széchenyi Beruházási Kártya GO!, agrár-vállalkozásoknak pedig az Agrár Széchenyi Kártya és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO! Ha kiválasztottuk a számunkra megfelelőt, az igényléshez dokumentumokra lesz szükség. Lássuk, mik ezek.

Tovább olvasom
Új Széchenyi hitelekről részletesen

Új Széchenyi hitelekről részletesen

2020.07.10.

Vállalkozással keresed a kenyeredet, és szükséged lenne valamilyen fejlesztéshez egy nagyobb pénzösszegre? Esetleg egy kisebb likviditási gondot szeretnél megoldani, vagy szeretnéd biztonságban tudni magad egy bármikor hozzáférhető összeg által? Akkor az új Széchenyi hiteleket neked találták ki!

Tovább olvasom