fbpx
Hirdetés

Minden, amit a Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel igénylése előtt érdemes tudnod!

2021.09.23.
Szerző: Horák Árpád Árpád
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 14:19

Egy beruházás minden vállalkozás számára komoly döntés. Beruházással a cég növekedési pályán maradhat, fejlődhet, és még nyereségesebbé válhat. Néha a beruházásokat nem egyszerű saját forrásból megvalósítani, egy gazdasági visszaesés lenullázhatja a cég tartalékait.

Minden, amit a Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel igénylése előtt érdemes tudnod!

Ilyen helyzetben is igény lehet a fejlesztésre. A fejlesztéseket külső források bevonásával is megvalósíthatjuk, például egy pénzintézethez fordulhatunk segítségért. Megoldás lehet a Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel igénylése is. Megnéztük, mit érdemes tudnunk erről a lehetőségről. Íme, a részletek.

Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel

A Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel széles körben felhasználható beruházási célokra, és a hozzá tartozó forgóeszközök beszerzésére. Ez a hitel a kapacitások bővítésére használható, így elősegíti fejlesztési terveink megvalósítását. Vásárolhatunk vagy építhetünk ingatlant, vagy fejleszthetjük a meglévőt. Új vagy használt gépeket, berendezéséket is vásárolhatunk. Vásárolhatunk részvényt, üzletrészt vagy részesedést szerezhetünk egy vállalkozásban. A hitelkeret húsz százalékáig akár forgóeszköz-beszerzésre is fordíthatjuk a hitelt.

A Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel állami kamat és költségtámogatással igényelhető, akár egy milliárd forintig. A futamidő akár tíz év is lehet. Igényelhetünk Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitelt, ha nincs lejárt köztartozásunk és nincs lejárt hiteltartozásunk. Mivel beruházási hitelről van szó, rendelkeznünk kell saját erővel is. Ennek a mértéke minimum tíz százalék. A beruházás nyereségessé válását támogatja, hogy a hitel törlesztését csak két év türelmi idő után kell elkezdenünk. A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Zrt.

Ha szeretnénk Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitelt, azt az ország közel kétszáz pontján megigényelhetjük. Rendelkezésünkre állnak a KAVOSZ Zrt-nél, a Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél is. A regisztráló irodákban az ügyintéző segít a kérelem benyújtásában. Lényeges feltétel, hogy a vállalkozásunk nem lehet tartósan veszteséges, és nem lehet köztartozása. Szükségünk lesz nemleges adóigazolásra és bevallásokra, főkönyvi kivonatokra, éves beszámolókra. Kellhet még cégkivonat és társasági szerződés is. A regisztrációt követően az igénylés továbbításra kerül az általunk választott pénzintézethez, ahol a pozitív hitelbírálat után megnyitják számunkra a hitelkeretet vagy folyósítják az összeget.

Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel már bizonyított. Ha úgy érezzük, hogy hasznos lehet a vállalkozásunknak, akkor keressünk fel egy regisztráló irodát, és indítsuk el az igénylést.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Vállalati hitelek mikro-vállalkozások számára

Vállalati hitelek mikro-vállalkozások számára

2021.12.08.

Az igazán kis vállalkozások nincsenek könnyű helyzetben. Egy egyéni vállalkozó, aki egyedül dolgozik a saját vállalkozásában, esetleg még az árbevétele is alacsony, nem rendelkezik túl nagy mozgástérrel. De mit tehet egy mikro-vállalkozás, ha van egy jó ötlete, de nincs tőkéje a megvalósításához? Megnéztük, milyen vállalati hitelek érhetőek el mikro-vállalkozásoknak.

Tovább olvasom
Milyen támogatott vállalkozói hitelek közül választhatunk jelenleg?

Milyen támogatott vállalkozói hitelek közül választhatunk jelenleg?

2021.11.24.

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kivédéséhez több államilag támogatott hitelt is igényelhetnek a vállalkozások. A kis és középvállalkozások működőképességének megóvása fontos célja a kormánynak. Megnéztük, milyen támogatott vállalkozói hitelek közül választhatunk.

Tovább olvasom
Hitel kezdő vállalkozások részére – oldalunkon igényelheted!

Hitel kezdő vállalkozások részére – oldalunkon igényelheted!

2020.07.28.

Hitel kezdő vállalkozás számára? Nem lehetetlen, sőt, oldalunkon egyszerűen igényelheted is!

Tovább olvasom
Már igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

Már igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

2021.12.03.

Igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO! a mikrovállalkozások számára, azaz a legkisebbek segítése is napirendre került végre!

Tovább olvasom