Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Szeptember végéig igényelhető a Diákhitel Plusz

2022.08.30.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 17. 20:08

Kinek, hogyan, meddig igényelhető a Diákhitel Plusz? Miért érdemes kérelmezni és mely hallgatók számára nyújt segítséget a Diákhitel Plusz nyújtotta lehetőség? Ezekre válaszolunk az alábbiakban.

Szeptember végéig igényelhető a Diákhitel Plusz

Az egyetemista mindig éhes

Ugye neked is ismerős, amikor a koleszban gubbasztva számolgatod az utolsó fillérjeidet, így nemhogy bulizni nem tudsz elmenni a szaktársakkal, de a következő vizsgádhoz szükséges létfontosságú tudást tartalmazó könyvet, vagy a szüleidhez vezető hazautat sem tudod, hogy hogyan finanszírozod majd? Előfordult már veled olyan, hogy szükséged lett volna anyagi segítségre, de a szüleid pénztárcája sem feneketlen? Diákmunkára nincs elég időd a tanulás mellett, de a kollégiumot, vagy az albérletet fizetni kell, az étkezésről pedig nem is beszélve.

Jó hírünk van: igényelhető a Diákhitel Plusz

Ha a fentiek közül bármelyik szituáció ismerős, akkor van egy jó ajánlatunk számodra. A segítséget a még igényelhető a Diákhitel Plusz jelenti neked is. Neked is, ugyanis a Diákhitel Plusz már számtalan pénzügyi nehézséggel szembesülő hallgatót kisegített a bajból – különösen a pandémia idején nyújtott jó lehetőséget, az, hogy igényelhető a Diákhitel Plusz. Az érdeklődés a korlátozások feloldásával sem csökkent, sőt! A nagy népszerűségre való tekintettel ezért Magyarország Kormánya úgy döntött, hogy meghosszabbítja a benyújtás idejét, így egészen az első egyetemi, főiskolai hónap végéig, 2022. szeptember 30-ig igényelhető a Diákhitel Plusz egyszeri alkalommal 500 ezer forintig – kamatmentesen! Félmillió forintot határoztak meg az igényléshez, mert ez az összeg már tekintélyes hozzájárulást jelenthet az egyetemistáknak és a főiskolásoknak a megélhetéshez, vagy tanulmányaik finanszírozásához.

Mire költhető a Diákhitel Plusz?

További jó hír, hogy teljes mértékben szabad felhasználásra és kamatmentesen igényelhető a Diákhitel Plusz minden aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, magyar állampolgár számára, aki még nem töltötte be az 55. életévét és rendelkezik bejelentett lakcímmel. A menekültként elismert, letelepedési, vagy bevándorlási engedéllyel rendelkező, az országon belüli szabad tartózkodás jogával rendelkező hallgatók számára szintén igényelhető a Diákhitel Plusz. Az egyszeri segítséget nyújtó támogatást, tanulmányaid alatt bármire felhasználhatod, amire szükséged van, legyen az a campusok közötti közlekedést segítő elektromos roller, vagy bringa, esetleg egy új könyvespolc, vagy ágy, netán egy tanulmányi út, elengedhetetlen felszerelés.

Az álmoknak nem szabhat gátat a forráshiány!

Ne azon múljon az álmod, hogy nincs elég pénzed! Ha a csillagászat érdekel, vedd meg a távcsövet, ha új mikroszkóp kell, ne halassz miatta egy újabb félévet! Ha nyelvet tanulnál és utaznál, tedd meg! A vágyak megvalósításához még szeptember 30-ig igényelhető a Diákhitel Plusz. Ez az egyszeri lehetőség egy biztos pénzügyi hátteret biztosít a tanulmányaid elkezdéséhez, folytatásához vagy befejezéséhez. Ne terheld állandóan a szüleidet, ne nyomaszd a nagyszülőket, ne legyen bűntudatod, hogy megint egy haverodtól kérnél kölcsön, mert igényelhető a Diákhitel Plusz. Állj a saját lábadra és valósítsd meg az álmaidat!

Ha hiányzik egy kis plusz a mindennapokból!

Nehezen fizeted az albérletet, szükséged lenne egy új laptopra? Nem tudsz menzán étkezni, de a netes ételrendelésekből eleged van, vagy drágának tartod a pénztárcádhoz? Vegyél saját sütőt és főzzetek együtt a haverokkal! Vegyétek meg a szükséges könyveket, vagy jegyzeteket, hogy biztosan megszerezzétek a tudást a fontos vizsgákra! Legyen bármi, amire szükséged van a felsőoktatási tanulmányaid sikeres folytatásához, azt megveheted a szeptember 30-ig igényelhető Diákhitel Plusz segítségével.

Támogatás az induláshoz!

Ha most kezded az egyetemi, vagy főiskolai éveidet, akkor az igénylést a beiratkozás után nyújthatod be. A Diákhitel Plusz igényléshez Diákhitel Központtal együttműködő Diákhitel Plusz igénylési PartnerPontok egyikét kell felkeresned.

A visszatörlesztés és a futamidő meghatározása a Diákhitel Központ által megadott feltételek szerint történik, de az ingyenes előtörlesztési lehetőség, a kamatmentesen igényelhető tanulmányi támogatást nyújtó Diákhitel Plusz népszerűsége nem véletlenül nő folyamatosan.

További segítséget jelent, hogy a diákhitelt igényelt tanulók a családtámogatásra is jogosultak lehetnek. Később, családalapításkor a második gyermek születése után az anyuka meglévő diákhitelének a felét, míg a harmadik baba megszületésekor a teljes diákhitel-tartozást is elengedi a Diákhitel Központ. Az intézmény tájékoztatása szerint már hatmilliárd forintnál is több diákhitel-tartozást engedtek el négy év alatt hétezer édesanyánál.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Újra elérhető a Diákhitel Plusz

Újra elérhető a Diákhitel Plusz

2021.12.10.

A Diákhitel Plusz október 1.-től újra igényelhető a korábbiakban megismert feltételekkel és kondíciókkal!

Tovább olvasom
Megéri-e Diákhitelt felvenni?

Megéri-e Diákhitelt felvenni?

2022.05.10.

A Diákhitel felvétele komoly lehetőség azok számára, akik szerényebb anyagi keretek mellett szeretnének tanulni – de vajon megéri?

Tovább olvasom
Tanulmányok finanszírozása: diákhitel, vagy személyi kölcsön?

Tanulmányok finanszírozása: diákhitel, vagy személyi kölcsön?

2021.03.26.

A tanulmányok finanszírozása komoly teher, és nem csak a szülők, de a gyermekek számára is. Az alábbiakban megoldásokat kínálunk.

Tovább olvasom