Széchenyi Munkahelymegtartó hitel

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel

Kamat 2,5 %
Futamidő 24 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 750.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A Széchenyi munkahelymegtartó hitel egy olyan kedvezményes kölcsön, amelyet a vállalkozások a foglalkoztatotti létszám megtartásának biztosítása érdekében a munkabérek, személyi jellegű ráfordítások, illetve egyéb személyi jellegű kifizetések megelőlegezésére használhatnak fel.

A Széchenyi munkahelymegtartó hitel új elemként került be nemrég a Széchenyi Kártya Programba, annak a fejlesztésnek a részeként, amely a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzetre reagálva változtatott a kedvezményes Széchenyi hiteleken.

A Széchenyi Kártya Program több ponton igyekszik segíteni a magyar mikro-, kis-, és középvállalkozásokat. A cégek működésének és/vagy beruházásainak finanszírozásában vállal szerepet kedvezményes, célzott kölcsönökkel. A Széchenyi hitel megújításának a célja az, hogy a kölcsönöket a vállalkozások eredményesen tudják használni a járványhelyzet előidézte megváltozott gazdasági környezetben. A nemrég meghirdetett új konstrukciók feltételrendszerét ebben a szellemben határozták meg.

Az egyik ilyen új konstrukció a Széchenyi munkahelymegtartó hitel, elsősorban munkabér megelőlegezésre, személyi jellegű ráfordításokra használható. Az igénylés feltétele, hogy a vállalkozásnak nem lehet lejárt köztartozása és hiteltartozása, ezenkívül vállalnia kell, hogy a munkavállalók 90 százalékát megtartja. A futamidő 2 év, a törlesztés kilenc hónap után kezdődik, az ügyleti kamat 2,5 százalék, a kamattámogatás 2,4 százalék, tehát a nettó ügyleti kamat 0,1 százalék, ennyit kell a vállalkozásnak fizetnie. A kezelési költséget fedezi az állami támogatás. A szerződéskötési díj egyszeri 0,5 százalék, ami legfeljebb 1 millió forint lehet.

A Széchenyi munkahelymegtartó hitel főbb előnyei közé tartozik, hogy likviditási forrást biztosít a munkabérek fedezetére, ezáltal lehetővé teszi a munkavállalók megtartását. Egészen 750 millió forint hitelösszegig igényelhető, állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatással. Akár ingatlanfedezet nélkül elérhető, a hitelező gyors és egyszerűsített hitelbírálatot ígér, és az ország több mint 200 pontján igényelhető.

A Széchenyi munkahelymegtartó hitel kereteiben legfeljebb 750 millió forint igényelhető, ugyanakkor az igényelt összeg maximum a vállalkozás 24 havi bérköltségével megegyező összeg lehet. A 2019-ben alapított vállalkozások esetén a működés első két évére becsült összeget kell figyelembe venni.

Így kaphatod meg a hitelt

Széchenyi Munkahelymegtartó hitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Széchenyi Munkahelymegtartó hitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Széchenyi Munkahelymegtartó hitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Széchenyi Munkahelymegtartó hitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ahogyan a nevében is benne van, e kölcsön segítségével az adott vállalkozás megőrizheti munkavállalói létszámát. A konstrukciót épp azért hozták létre, hogy a cégeket kisegítsék a járványhelyzet okozta nehezebb gazdasági helyzetben.

Az igényelt összeget munkabér megelőlegezésre, személyi jellegű ráfordításokra, egyéb személyi jellegű kifizetésekre lehet költeni.

Minden olyan kkv igényelheti, amelynek nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása, és megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek. Ezek mellett vállalnia kell, hogy munkavállalói legalább 90 százalékát megtartja.

Az úgynevezett regisztráló irodákban kell regisztrálni, ezek lehetnek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a területi kereskedelmi és iparkamaráknál, valamint a KAVOSZ Zrt. irodáiban. Ki kell tölteni az igénylési lapot és összegyűjteni a megfelelő dokumentumokat. Ki kell választani, hogy melyik banknál szeretnénk leadni az igénylést.

Amire mindenképpen szükség van: vállalkozási formának és a konstrukciónak/hiteltípusnak megfelelő igénylési lap, az elmúlt év, vagy évek gazdálkodási adatai (SZJA/EVA/KATA bevallás, éves beszámoló, főkönyvi kivonatok), nemleges adóigazolás, az igénylő cégjegyzésre jogosult személyes okmányai, a kezes okmányai fénymásolatban, nyilatkozat és kezesi záradék.

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

Az életbiztosítások technikai kamatlába csökken – mit jelent ez?

Az életbiztosítások technikai kamatlába csökken – mit jelent ez?

2020.09.28.

A Magyar Nemzeti Bank nemrég rendeletet adott ki, ami szerint a 2021. január 1. és az után kötött életbiztosítások technikai kamatlába a jelenlegi 2,3%-ról 1,8%-ra csökken. Sokan, akik rendelkeznek életbiztosítással, nem is tudják, hogy ez mi fán terem, pedig rengeteg pénzük múlhat rajta.

Tovább olvasom
A biztosítások mikor lépnek életbe?

A biztosítások mikor lépnek életbe?

2020.09.26.

Amikor megkötünk egy biztosítást, akkor arra számítunk, hogy onnantól kezdve már védve vagyunk, holott ez csak az esetek egy részében igaz. Sajnos – mint minden esetben – itt is akadnak kivételek, amelyek árnyalják ezt a képet; az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Tovább olvasom
A babaváró hitel meghatalmazással is igényelhető?

A babaváró hitel meghatalmazással is igényelhető?

2020.09.25.

A meghatalmazások számtalan esetben képesek megkönnyíteni az életünket, elég csak a hivatalos ügyintézésre gondolni. Néha azonban sajnos nem elegendő egy meghatalmazás mindenhez, és sajnos épp így van ez a babaváró hitel esetében is – ám persze nem ennyire reménytelen ez a helyzet sem.

Tovább olvasom
Online számlanyitás – lehetséges?

Online számlanyitás – lehetséges?

2020.09.24.

Az interneten keresztül történő ügyintézés – akár hivatalos, akár banki, akár más – az utóbbi években teljesen természetessé vált sokak számára. Mivel oldalunk főleg pénzügyi témákkal foglalkozik, így maradjunk a banki dolgoknál: először csak apróbb lehetőségek voltak, majd megjelentek a kezdetleges, de idővel egyre fejlettebb személyi kölcsön igénylési lehetőségek, és végül, de nem utolsó sorban az online számlanyitás is elérhetővé vált több pénzintézetnél.

Tovább olvasom