Önerő kiegészítő hitel

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel

Kamat 1 havi BUBOR + 4,5%
Futamidő 13 - 120 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
1 havi BUBOR + 4,5%

Futamidő
13 - 120 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Széchenyi önerő kiegészítő hitel arra szolgál, hogy az elnyert, vissza nem térítendő támogatással teljesülő beruházások megvalósítását, pályázati források sikeres felhasználását segítse. A szükséges és előírt önrészt ezzel a hitellel ki lehet egészíteni.

A Széchényi Kártya Program – amely nemrég újult meg és számos elemből áll – célja az, hogy a feltételeknek megfelelő hazai vállalkozások működését, fejlődését támogassa. A támogatást olyan kölcsönökkel biztosítja, amelyek kedvező feltételekkel vehetőek fel különböző célokra. Ennek a része a Széchenyi önerő kiegészítő hitel is. A Széchenyi Kártya Program a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásával jött létre.

A Széchenyi hitelprogram legújabb konstrukcióinak a feladata az, hogy a koronavírus-járvány okozta megváltozott gazdasági helyzet figyelembevételével segítsék a vállalkozásokat. Az idén létrehozott hiteltermékeket úgy alakították ki, hogy a lehető legjobban megfeleljenek ennek az elvnek.

A Széchenyi önerő kiegészítő hitel egy olyan kölcsön, amely elnyert, vissza nem térítendő támogatással teljesülő beruházásoknál lehet nagy segítség azon cégek számára, amelyeknek szükségük van az előírt önrész kiegészítésére. A hitel az ilyen beruházások megvalósítását, pályázati források sikeres felhasználását igyekszik elősegíteni.

A Széchenyi önerő kiegészítő hitel előnyei közé tartozik, hogy akár ingatlanfedezet nélkül is igényelhető, gyors és egyszerűsített a hitelbírálata, valamint az ország több mint 200 pontján igényelhető. A kölcsönt minden olyan kkv igényelheti, amely legalább egy lezárt, teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal rendelkezik (ahol az adott pályázat nem ír elő elvárt gazdálkodási múltat, ott kezdő vállalkozások finanszírozása is lehetséges), nem tartósan veszteséges, nem rendelkezik lejárt köztartozással, sem lejárt hiteltartozással, és megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

A konstrukcióban maximum 100 millió forintot lehet igényelni, illetve a tervezett beruházás összköltsége minimum 20 százalékának megfelelő saját erővel szükséges rendelkezni. A hitel futamideje legalább 13, legfeljebb 120 hónap, ezen belül a rendelkezésre tartási idő maximum 18 hónapos.

Érdemes megtekinteni további Széchenyi Hitel termékeket, mert további kedvező konstrukciók is elérhetők kínálatunkban, teljes palettát itt tudod megnézni

Így kaphatod meg a hitelt

Önerő kiegészítő hitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Önerő kiegészítő hitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Önerő kiegészítő hitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Önerő kiegészítő hitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Elsősorban azért mert segíthet az olyan elnyert, vissza nem térítendő támogatással teljesülő beruházásoknál, amelyeknél az adott vállalkozás nem tudja finanszírozni az teljes önrészt. Előny, hogy ingatlanfedezet nélkül is igényelhető, gyors és egyszerűsített a hitelbírálata, valamint az ország több mint 200 pontján igényelhető.

Legfeljebb 100 millió forintot lehet, illetve a tervezett beruházás összköltsége minimum 20 százalékának megfelelő saját erővel szükséges rendelkezni. Fontos tudni, hogy a hitel futamideje legalább 13, legfeljebb 120 hónap, ezen belül a rendelkezésre tartási idő maximum 18 hónapos.

A kölcsönt minden olyan kkv igényelheti, amely legalább egy lezárt, teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal rendelkezik (ahol az adott pályázat nem ír elő elvárt gazdálkodási múltat, ott kezdő vállalkozások finanszírozása is lehetséges), nem tartósan veszteséges, nem rendelkezik lejárt köztartozással, sem lejárt hiteltartozással, és megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

A törlesztés havi vagy negyedéves gyakorisággal történik, ugyanakkor a vállalkozás a tőke törlesztésére akár 2 éves türelmi időt is kaphat.

Először is érdemes felkeresni a legközelebbi regisztráló irodát, ami lehet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a helyi kereskedelmi és iparkamaránál, valamint egy KAVOSZ-irodában is. Ha kiválasztottuk, melyik kölcsönt szeretnénk igényelni, össze kell gyűjteni az ahhoz szükséges dokumentumokat. Forgalmazó bankot is kell választani, majd ott időpontot egyeztetni és a kérelmet beadni.

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

Hitelkártya igénylésének feltételei

Hitelkártya igénylésének feltételei

2021.06.11.

Volt már szó arról, hogy hogyan használhatod megfelelően a hitelkártyádat, arról viszont még nem, hogy mit tegyél akkor, ha hitelkártyát igényelnél. A feltételei nem teljesíthetetlenek, és ha valóban tudod magad tartani a megfelelő használathoz, akkor csak nyerhetsz vele!

Tovább olvasom
Milyen támogatások igényelhetőek 40 év felett?

Milyen támogatások igényelhetőek 40 év felett?

2021.06.10.

Támogatások igényelhetőek akár 40 éves kor felett is, méghozzá nem is csak egyféle – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Milyen kizáró okok vannak személyi kölcsön igénylése esetén?

Milyen kizáró okok vannak személyi kölcsön igénylése esetén?

2021.06.09.

Kizáró okok minden hitel, így a személyi kölcsönök igénylésénél is vannak – az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Tovább olvasom
A faktorálás legfőbb előnyei

A faktorálás legfőbb előnyei

2021.06.08.

A faktorálás az üzleti élet egyik leghatékonyabb segítője, aminek számos előnye van – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla.

Tovább olvasom