Önerő kiegészítő hitel

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel

Kamat 1 havi BUBOR + 4,5%
Futamidő 13 - 120 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Széchenyi önerő kiegészítő hitel arra szolgál, hogy az elnyert, vissza nem térítendő támogatással teljesülő beruházások megvalósítását, pályázati források sikeres felhasználását segítse. A szükséges és előírt önrészt ezzel a hitellel ki lehet egészíteni.

A Széchényi Kártya Program – amely nemrég újult meg és számos elemből áll – célja az, hogy a feltételeknek megfelelő hazai vállalkozások működését, fejlődését támogassa. A támogatást olyan kölcsönökkel biztosítja, amelyek kedvező feltételekkel vehetőek fel különböző célokra. Ennek a része a Széchenyi önerő kiegészítő hitel is. A Széchenyi Kártya Program a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásával jött létre.

A Széchenyi hitelprogram legújabb konstrukcióinak a feladata az, hogy a koronavírus-járvány okozta megváltozott gazdasági helyzet figyelembevételével segítsék a vállalkozásokat. Az idén létrehozott hiteltermékeket úgy alakították ki, hogy a lehető legjobban megfeleljenek ennek az elvnek.

A Széchenyi önerő kiegészítő hitel egy olyan kölcsön, amely elnyert, vissza nem térítendő támogatással teljesülő beruházásoknál lehet nagy segítség azon cégek számára, amelyeknek szükségük van az előírt önrész kiegészítésére. A hitel az ilyen beruházások megvalósítását, pályázati források sikeres felhasználását igyekszik elősegíteni.

A Széchenyi önerő kiegészítő hitel előnyei közé tartozik, hogy akár ingatlanfedezet nélkül is igényelhető, gyors és egyszerűsített a hitelbírálata, valamint az ország több mint 200 pontján igényelhető. A kölcsönt minden olyan kkv igényelheti, amely legalább egy lezárt, teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal rendelkezik (ahol az adott pályázat nem ír elő elvárt gazdálkodási múltat, ott kezdő vállalkozások finanszírozása is lehetséges), nem tartósan veszteséges, nem rendelkezik lejárt köztartozással, sem lejárt hiteltartozással, és megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

A konstrukcióban maximum 100 millió forintot lehet igényelni, illetve a tervezett beruházás összköltsége minimum 20 százalékának megfelelő saját erővel szükséges rendelkezni. A hitel futamideje legalább 13, legfeljebb 120 hónap, ezen belül a rendelkezésre tartási idő maximum 18 hónapos.

Érdemes megtekinteni további Széchenyi Hitel termékeket, mert további kedvező konstrukciók is elérhetők kínálatunkban, teljes palettát itt tudod megnézni

Így kaphatod meg a hitelt

Önerő kiegészítő hitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Önerő kiegészítő hitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Önerő kiegészítő hitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Önerő kiegészítő hitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Elsősorban azért mert segíthet az olyan elnyert, vissza nem térítendő támogatással teljesülő beruházásoknál, amelyeknél az adott vállalkozás nem tudja finanszírozni az teljes önrészt. Előny, hogy ingatlanfedezet nélkül is igényelhető, gyors és egyszerűsített a hitelbírálata, valamint az ország több mint 200 pontján igényelhető.

Legfeljebb 100 millió forintot lehet, illetve a tervezett beruházás összköltsége minimum 20 százalékának megfelelő saját erővel szükséges rendelkezni. Fontos tudni, hogy a hitel futamideje legalább 13, legfeljebb 120 hónap, ezen belül a rendelkezésre tartási idő maximum 18 hónapos.

A kölcsönt minden olyan kkv igényelheti, amely legalább egy lezárt, teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal rendelkezik (ahol az adott pályázat nem ír elő elvárt gazdálkodási múltat, ott kezdő vállalkozások finanszírozása is lehetséges), nem tartósan veszteséges, nem rendelkezik lejárt köztartozással, sem lejárt hiteltartozással, és megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

A törlesztés havi vagy negyedéves gyakorisággal történik, ugyanakkor a vállalkozás a tőke törlesztésére akár 2 éves türelmi időt is kaphat.

Először is érdemes felkeresni a legközelebbi regisztráló irodát, ami lehet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a helyi kereskedelmi és iparkamaránál, valamint egy KAVOSZ-irodában is. Ha kiválasztottuk, melyik kölcsönt szeretnénk igényelni, össze kell gyűjteni az ahhoz szükséges dokumentumokat. Forgalmazó bankot is kell választani, majd ott időpontot egyeztetni és a kérelmet beadni.

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

Kötelező biztosítás: változás várható!

Kötelező biztosítás: változás várható!

2020.09.21.

Ha autótulajdonos vagy, és volt már dolgod különféle biztosítókkal, akkor tudhatod, hogy bizonyos esetekben extra költségekre számíthatsz, ha nem lenne elég baj az, hogy balesetet szenvedtél az autóddal. A Magyar Nemzeti Bank új, vezetői körlevelében szereplő lépés azonban megtiltana bizonyos gyakorlatok alkalmazását a kötelező biztosításoknál.

Tovább olvasom
Hitelkártya igénylés - hol érdemes?

Hitelkártya igénylés - hol érdemes?

2020.09.18.

A hitelkártya igénylés nem gyakori téma nálunk, inkább a hagyományos kölcsönöket, illetve a biztosításokat vettük eddig górcső alá, ám nem kerülgethetjük tovább, beszélnünk kell róla.

Tovább olvasom
Online igényelhető kölcsönök – lássunk pár példát!

Online igényelhető kölcsönök – lássunk pár példát!

2020.09.16.

Az online igényelhető kölcsönök eddig is sikeresek voltak, hiszen számos előnyük van: a kényelem, a gyorsaság, a könnyű igényelhetőség, és még hosszasan sorolhatnánk. Ki kell azonban emelni a biztonságot ezek közül, hiszen napjainkban ennek komoly jelentősége van. A vírushelyzet rosszabbodása miatt elképzelhető, hogy az őszi-téli időszakot ismét az otthonainkban fogjuk tölteni, és ha hitelre lesz szükségünk, akkor csak az online igényelhető kölcsönök lesznek biztonságosak.

Tovább olvasom
Minősített, Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön 2021. januártól – nézzük a részleteket!

Minősített, Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön 2021. januártól – nézzük a részleteket!

2020.09.09.

A Minősített, Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön ötlete az idei év elején bukkant fel, és gyakorlatilag azonnal szenzációvá vált, hiszen már a hasonló konstrukcióban kiadott lakáshitelek is hatalmas sikereket értek el, köszönhetően a kiváló kondíciónak.

Tovább olvasom