Támogatást Megelőlegező hitel

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel

Kamat 1 havi BUBOR + 4%
Futamidő 12 - 30 hó
Hitelösszeg 5.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A Széchenyi támogatást megelőlegező hitel egy olyan kölcsöntípus, amely a vissza nem térítendő állami támogatások előfinanszírozására szolgál. A konstrukció a vissza nem térítendő támogatással megvalósuló beruházásoknál hasznos, a jellemzően a projekt befejezését követően folyósított állami támogatások előfinanszírozására lehet felhasználni.

A Széchenyi Kártya Program (Széchenyi hitel, vagy hitelprogram) hosszú ideje segíti a hazai vállalkozásokat. A program több elemből áll, az egyik a Széchenyi támogatást megelőlegező hitel. A Széchenyi hitel legfőbb célja az, hogy a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások működését, fejlődését támogassa úgy, hogy államilag támogatott, kedvezményes hitelt biztosít számukra. A Széchenyi Kártya Program a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásával jött létre.

A Széchenyi hitel legújabb, idei konstrukciót azért hozták létre, hogy a vállalkozások helyzetét megkönnyítsék a koronavírus-járvány okozta nehezebb gazdasági helyzetben. Az új elemek célját, feltételrendszerét ebben a szellemben határozták meg. Az új, kiemelt mértékű állami támogatással elérhető termékek célja, hogy a koronavírus járvány hatására kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro, kis-, és középvállalkozások kedvezményes feltételek, illetve a magasabb állami támogatásnak köszönhetően alacsony hiteldíjak mellett, gyorsan és könnyen elérhető forráshoz jussanak.

A Széchenyi támogatást megelőlegező hitel vissza nem térítendő támogatással megvalósuló beruházások esetén – jellemzően projekt befejezését követően folyósított – vissza nem térítendő állami támogatások előfinanszírozására szolgál. Legnagyobb előnyei közé tartozik, hogy állami kamat- és kezességi díjtámogatás van rá, akár ingatlanfedezet nélkül igényelhető, gyors és egyszerűsített hitelbírálat tartozik hozzá, és az is fontos, hogy sok helyen, az ország több mint 200 pontján igényelhető.

A hiteltípusnál a hitelkeret összege 100 millió forint, és maximum az elnyert támogatás összege igényelhető. A hitel futamideje legfeljebb 60 hónap, ezen belül a maximum 18 hónapos rendelkezésre tartási idő alatt bármikor – akár több részletben is – lehívható. A kölcsön törlesztése a támogatás folyósításából történik a bank és az ügyfél közötti szerződésben meghatározott időpontban.

Így kaphatod meg a hitelt

Támogatást Megelőlegező hitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Támogatást Megelőlegező hitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Támogatást Megelőlegező hitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Támogatást Megelőlegező hitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Egy olyan kölcsöntípus, amelyet a vállalkozások a vissza nem térítendő állami támogatások előfinanszírozására használhatnak. Jellemzően a projekt befejezését követően folyósított állami támogatások előfinanszírozására lehet felhasználni.

A hitelkeret összege 100 millió forint, maximum az elnyert támogatás összege igényelhető. Ami a kölcsön futamidejét illeti, az legfeljebb 60 hónap, ezen belül a maximum 18 hónapos rendelkezésre tartási idő alatt bármikor – akár több részletben is – lehívható a kért összeg.

Minden olyan kkv, amely legalább egy lezárt, teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal rendelkezik (ha az adott pályázat nem ír elő elvárt gazdálkodási múltat, ott kezdő vállalkozások is igényelhetik), emellett nem tartósan veszteséges, nincs lejárt köztartozása, és lejárt hiteltartozása, illetve megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott többi feltételnek.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének irodáiban, a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban, vagy a KAVOSZ Zrt. irodáiban. Az egyik ilyen irodában kell regisztrálni.

Ki kell tölteni az igénylési lapot és beszerezni a szükséges dokumentumokat a hitelbírálathoz. A kölcsön jelenleg két hitelintézetnél, az MKB Banknál és a Takarékbanknál érhető el.

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

OTP lakáshitel – átfutási idő és szükséges dokumentumok

OTP lakáshitel – átfutási idő és szükséges dokumentumok

2020.12.03.

Ha ingatlant szeretnél vásárolni, akkor fel kell rá készülnöd, hiszen számos dokumentumot kell beszerezned, beadnod elbírálásra, aztán pedig várakoznod. Az, hogy milyen dokumentumokra lesz szükséged, illetve hogy mennyit kell várakoznod, gyakran felmerülő kérdés, ezért most megnézzük az OTP lakáshitelére vonatkoztatva.

Tovább olvasom
Mikor érdemes előtörleszteni a hitelt?

Mikor érdemes előtörleszteni a hitelt?

2020.12.03.

A pénzintézetek lehetőséget nyújtanak a hitelek előtörlesztésére, vagyis a futamidő lejárta előtti visszafizetésére. Alapjában véve ez egy kihagyhatatlan lehetőség, ha pénz áll a házhoz, hiszen az előtörlesztett összeg mindenkor a fennmaradó tőketartozás díját csökkenti, így kamatot spórolhatunk az adósság visszafizetése során.

Tovább olvasom
Takarékbank lakáshitel, és feltételei

Takarékbank lakáshitel, és feltételei

2020.12.02.

Számos bank különféle hiteltermékeit vettük górcső alá az utóbbi időben, ám a Takarékbank eddig valamiért kimaradt. Utólag már bánjuk, hogy nem soroltuk az elsők közé, hiszen figyelemreméltó kondíciókkal rendelkezik, és egy nagy múltú pénzintézet terméke, de most pótoljuk a mulasztásunk egy részét a Takarékbank lakáshitelével. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom
Miért jó a változó helyett a fix kamatozást igényelni, ha magasabb a törlesztőrészlet?

Miért jó a változó helyett a fix kamatozást igényelni, ha magasabb a törlesztőrészlet?

2020.12.02.

Sokan teszik fel nekünk a fenti kérdést, hogy változó vagy fix kamatozási hitelt érdemes-e választani, így jobbnak láttuk, ha írunk róla pár sort, hiszen eléggé lényeges téma, különösen mostanában. Ha olvastál az utóbbi időben pénzügyi híreket, akkor valószínűleg benned is felébredt a gyanú, hogy a Magyar Nemzeti Bank valószínűleg hamarosan alapkamatot emel, és nem várja meg az előrejelzések szerinti 2020-as évet. Éppen emiatt gondoljuk úgy, hogy érdemes egy kicsit foglalkozni a jelenleg drágább hitelkonstrukciókkal is.

Tovább olvasom