Támogatást Megelőlegező hitel

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel

Kamat 1 havi BUBOR + 4%
Futamidő 12 - 30 hó
Hitelösszeg 5.000.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
1 havi BUBOR + 4%

Futamidő
12 - 30 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A Széchenyi támogatást megelőlegező hitel egy olyan kölcsöntípus, amely a vissza nem térítendő állami támogatások előfinanszírozására szolgál. A konstrukció a vissza nem térítendő támogatással megvalósuló beruházásoknál hasznos, a jellemzően a projekt befejezését követően folyósított állami támogatások előfinanszírozására lehet felhasználni.

A Széchenyi Kártya Program (Széchenyi hitel, vagy hitelprogram) hosszú ideje segíti a hazai vállalkozásokat. A program több elemből áll, az egyik a Széchenyi támogatást megelőlegező hitel. A Széchenyi hitel legfőbb célja az, hogy a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások működését, fejlődését támogassa úgy, hogy államilag támogatott, kedvezményes hitelt biztosít számukra. A Széchenyi Kártya Program a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásával jött létre.

A Széchenyi hitel legújabb, idei konstrukciót azért hozták létre, hogy a vállalkozások helyzetét megkönnyítsék a koronavírus-járvány okozta nehezebb gazdasági helyzetben. Az új elemek célját, feltételrendszerét ebben a szellemben határozták meg. Az új, kiemelt mértékű állami támogatással elérhető termékek célja, hogy a koronavírus járvány hatására kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro, kis-, és középvállalkozások kedvezményes feltételek, illetve a magasabb állami támogatásnak köszönhetően alacsony hiteldíjak mellett, gyorsan és könnyen elérhető forráshoz jussanak.

A Széchenyi támogatást megelőlegező hitel vissza nem térítendő támogatással megvalósuló beruházások esetén – jellemzően projekt befejezését követően folyósított – vissza nem térítendő állami támogatások előfinanszírozására szolgál. Legnagyobb előnyei közé tartozik, hogy állami kamat- és kezességi díjtámogatás van rá, akár ingatlanfedezet nélkül igényelhető, gyors és egyszerűsített hitelbírálat tartozik hozzá, és az is fontos, hogy sok helyen, az ország több mint 200 pontján igényelhető.

A hiteltípusnál a hitelkeret összege 100 millió forint, és maximum az elnyert támogatás összege igényelhető. A hitel futamideje legfeljebb 60 hónap, ezen belül a maximum 18 hónapos rendelkezésre tartási idő alatt bármikor – akár több részletben is – lehívható. A kölcsön törlesztése a támogatás folyósításából történik a bank és az ügyfél közötti szerződésben meghatározott időpontban.

Így kaphatod meg a hitelt

Támogatást Megelőlegező hitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Támogatást Megelőlegező hitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Támogatást Megelőlegező hitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Támogatást Megelőlegező hitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Egy olyan kölcsöntípus, amelyet a vállalkozások a vissza nem térítendő állami támogatások előfinanszírozására használhatnak. Jellemzően a projekt befejezését követően folyósított állami támogatások előfinanszírozására lehet felhasználni.

A hitelkeret összege 100 millió forint, maximum az elnyert támogatás összege igényelhető. Ami a kölcsön futamidejét illeti, az legfeljebb 60 hónap, ezen belül a maximum 18 hónapos rendelkezésre tartási idő alatt bármikor – akár több részletben is – lehívható a kért összeg.

Minden olyan kkv, amely legalább egy lezárt, teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal rendelkezik (ha az adott pályázat nem ír elő elvárt gazdálkodási múltat, ott kezdő vállalkozások is igényelhetik), emellett nem tartósan veszteséges, nincs lejárt köztartozása, és lejárt hiteltartozása, illetve megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott többi feltételnek.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének irodáiban, a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban, vagy a KAVOSZ Zrt. irodáiban. Az egyik ilyen irodában kell regisztrálni.

Ki kell tölteni az igénylési lapot és beszerezni a szükséges dokumentumokat a hitelbírálathoz. A kölcsön jelenleg két hitelintézetnél, az MKB Banknál és a Takarékbanknál érhető el.

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

Hitelkártya igénylésének feltételei

Hitelkártya igénylésének feltételei

2021.06.11.

Volt már szó arról, hogy hogyan használhatod megfelelően a hitelkártyádat, arról viszont még nem, hogy mit tegyél akkor, ha hitelkártyát igényelnél. A feltételei nem teljesíthetetlenek, és ha valóban tudod magad tartani a megfelelő használathoz, akkor csak nyerhetsz vele!

Tovább olvasom
Milyen támogatások igényelhetőek 40 év felett?

Milyen támogatások igényelhetőek 40 év felett?

2021.06.10.

Támogatások igényelhetőek akár 40 éves kor felett is, méghozzá nem is csak egyféle – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Milyen kizáró okok vannak személyi kölcsön igénylése esetén?

Milyen kizáró okok vannak személyi kölcsön igénylése esetén?

2021.06.09.

Kizáró okok minden hitel, így a személyi kölcsönök igénylésénél is vannak – az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Tovább olvasom
A faktorálás legfőbb előnyei

A faktorálás legfőbb előnyei

2021.06.08.

A faktorálás az üzleti élet egyik leghatékonyabb segítője, aminek számos előnye van – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla.

Tovább olvasom