Az online vásárlás előnyei

2021.02.16.

Az online vásárlás előnyei számosak, és ezt a lakosság nagy része kénytelen-kelletlen, de megtapasztalta az elmúlt évben. Érdemes azonban konkrétan is tudni, miért jó online vásárolni.

Az online vásárlás előnyei

Az online vásárlás előnyeinek legfontosabbja a kényelem, ám ezen túl is rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amelyek miatt érdemes ezt választani a hagyományos, boltról boltra járós módszer helyett. Erről sokaknak a havi, vagy heti bevásárlás ugorhat be, és nem tévednek: napjainkban már akár ezt is el lehet intézni online, ám számtalan egyéb lehetőség is elérhető. Ennek ellenére ma, Magyarországon a lakosság kevesebb, mint fele használja rendszeresen ezt a szolgáltatást; alábbi cikkünkben arra keressük a választ, hogy mi lehet ennek az oka, illetve megmutatjuk az online vásárlás előnyeit is.

Elfelejtheted a hosszú sorokat

Az online vásárlás előnyei közül a legfontosabb, hogy nincs utazás, tömeg, lökdösődés és sorban állás. Ha ezeknek összeadod az idejét, akkor órák jönnek ki, míg, ha ugyanezt online intézed, szó szerint percek alatt meglehetsz mindennel, főleg, ha újrarendelésről van szó, ami a havi vásárlásoknál gyakorlatilag alapvető, a futár pedig egy-két nap múlva mindent házhoz hoz.

Összehasonlíthatod az árakat

Nem muszáj mindent ugyanott megvenned, és, ha valahol olcsóbban találsz meg valamit, érdemesebb ott megvásárolnod. Az otthonod kényelmében ráadásul sokkal egyszerűbb az összehasonlítás, mint boltról boltra járva.

Kevesebbet fizethetsz

Az online vásárlás előnyei közül ez talán a legkevésbé közismert, pedig a magyarázata igen egyszerű. Egy webáruháznak nem kell üzlethelyiséget és személyzetet fenntartania, ami az árakban is meglátszik: sokkal olcsóbban adhatnak mindent. Emellett persze az utazási költséget is megspórolod, ráadásul az impulzusvásárlás ellen is hatékonyabban védekezhetsz ezen a módon.

Érdemes a másik oldalt is szemügyre venni

Ha imádod a piacra járást, ha minden esetben ugyanattól a hentestől, zöldségestől és édességárustól vásárolsz, ha a házi sajtot áruló nénit már jól ismered és meglehetősen kedveled is, akkor az online vásárlást csakis olyan termékek esetében válaszd, amit egy személytelen hipermarketben vennél meg!

Ajánlott hitelek

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 8.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

8,3% - 14,9%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

5+1 tipp online vásárláshoz

5+1 tipp online vásárláshoz

2021.01.09.

Napjainkban a pandémia még inkább előtérbe tolta az amúgy is óriási népszerűségnek örvendő internetes shoppingolást, ahol bizony nem árt, ha odafigyelünk néhány dologra, ha az online vásárláshoz ténylegesen kellemes élményt szeretnénk társítani.

Tovább olvasom