Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez

Számládra érkező összeg

Hány éves vagy?

Bankok szerint

További Beállítások

Bankon kívüli utalások havonta

Eseti átutalások
Darabszám
db
Összesen
Ft
Állandó utalások
Darabszám
db
Összesen
Ft
Csoportos beszedések
Darabszám
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvételek havonta

Készpénzfelvétel saját ATM-ből
Darabszám
db
Összesen
Ft
Készpénzfelvétel idegen ATM-ből
Darabszám
db
Összesen
Ft
Készpénzfelvétel külföldön, ATM-ből
Darabszám
db
Összesen
Ft

Bankkártyás fizetések havonta

Vásárlások bankkártyával
Darabszám
db
Összesen
Ft
Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
CIB

CIB ECO Bankszámla

Akár 0 Ft havi számlavezetési díj*

Költségek az 1. évben 18792 Ft
Költségek a 2. évben 25314 Ft
Havi számlavezetési díj 0 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

granitbank

GRÁNIT Digitális Bankszámla

Szelfivel most 40 000 Ft jóváírással!

Költségek az 1. évben 13050 Ft
Költségek a 2. évben 13050 Ft
Havi számlavezetési díj 0 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez

Sokféle bankszámla van. Van olyan számlacsomag, ahol kifejezetten kedvező díjakkal tudunk készpénzt felvenni. Ha gyakran veszünk fel készpénzt, éppen ilyen számlacsomagra lesz szükségünk. A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez segít csökkenteni a készpénzfelvétel díjait.

Bankfiók, ATM, üzlet – hol lehet készpénzt felvenni?

Több helyen is van lehetőség készpénzfelvételre. A leggyakoribb helyek a következők:

  • Bankfiókok: a legtöbb banknak van fiókhálózata, ahol a pénztárból készpénzt vehetsz fel. Ezek elérhetőek a bank nyitvatartási idejében.

  • ATM: az ATM-ek (automaták) széles körben elérhetőek, és a városokban, falvakban, bevásárlóközpontokban, benzinkutakon és egyéb közösségi helyeken találhatóak. A legtöbb bankkártyával (magyar és külföldi) lehetőség van készpénzfelvételre.

  • Benzinkutak: sok benzinkútnál találhatóak ATM-ek, ahol készpénzt tudsz felvenni. Az üzemanyagot vásárlók gyakran élnek ezzel a lehetőséggel.

  • Bevásárlóközpontok: nagyobb bevásárlóközpontokban is találhatsz ATM-eket, ahol készpénzt vehetsz fel a vásárlásaidhoz.

  • Postahivatalok: néhány postahivatal is rendelkezhet ATM-ekkel, ahol készpénz vehetsz fel.

  • Pénzváltó helyek: néhány turisztikai területen vagy repülőtéren pénzváltó helyek is elérhetőek, ahol készpénzt tudsz felvenni.

  • Üzletek: jelenleg nem lehetséges üzletben készpénzt felvenni, de egy jogszabálytervezet szerint erre is lesz lehetőség a közeljövőben, még ha korlátozottan is.

Fontos tudni, hogy a készpénzhasználat és az ATM díjak változhatnak, ezért érdemes ismerni a saját bankod és az ATM díjszabását. Emellett érdemes figyelni a biztonságra is, például készpénzfelvétel közben figyelni a környezetedet, és megfelelően védeni a PIN kódodat.

A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez segít csökkenteni a készpénzfelvétel díjait.

Bankszámla kalkulátor

A Banknavigátor szakértői szerint a bankszámla kalkulátorok segítenek összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait, hogy megtaláljuk a számlát, amely a legjobban megfelel az igényeinknek.

A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez segít csökkenteni a készpénzfelvétel díjait.

A gyakori készpénzfelvételhez érdemes olyan kalkulátort használni, amely figyelembe veszi a következő szempontokat:

A legtöbb bank díjat számít fel a készpénzfelvételért, és ha nem a saját bankunk ATM-ét használjuk, még többet fizethetünk. Fontos, hogy összehasonlítsuk a különböző bankok készpénzfelvételi díjait, hogy a lehető legolcsóbb megoldást találjuk.

Egyes bankok ingyenes készpénzfelvételt kínálnak bizonyos feltételek mellett, például ha havonta meghatározott összeget költünk a bankkártyánkon. Ha gyakran veszünk fel készpénzt, érdemes olyan számlát választani, amely ingyenes készpénzfelvételi kerettel rendelkezik.

Ha gyakran veszünk fel készpénzt, fontos, hogy a bankunk automatái jó elhelyezkedésűek legyenek. Ellenőrizzük, hogy a számlakövetelmények teljesítése esetén ingyenesen felvehetünk-e készpénzt a saját bankunk ATM-eiből, és hogy ezek az ATM-ek könnyen elérhetőek-e számunkra.

A kalkulátorok használata előtt érdemes átgondolnunk, hogy milyen szempontok fontosak számunkra egy bankszámla kiválasztásakor. Ha gyakori készpénzfelvételt tervezünk, akkor érdemes különösen odafigyelnünk a készpénzfelvételi díjakra és az ingyenes készpénzfelvételi szabályokra.

A bankszámla kereső gyakori készpénzfelvétel esetén nagyon fontos lesz. A bankszámla kalkulátor gyakori készpénzfelvétel esetén segít, ha megfelelően használjuk. Gyakori készpénzfelvétel esetén a bankszámla összehasonlítás egy olyan lépés, aminek meg kell előznie a számlanyitást. A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez segít csökkenteni a készpénzfelvétel díjait.

A bankszámla legolcsóbb készpénzfelvétel lehetőségével speciális lehet. Ilyenkor a bankszámla készpénzfelvétel díja lesz a legfontosabb. A készpénzfelvétel bankszámláról mindig pénzbe kerül, de körültekintéssel mérsékelhető a bankszámla készpénzfelvétel díja. A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez segít csökkenteni a készpénzfelvétel díjait.

Lakossági bankszámláról ingyenes készpénzfelvétel

Magyarországon 2014. február 1-jétől minden bankszámlához kötelezően biztosítani kell az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét havonta két alkalommal, összesen 150 ezer forintig.

Ez a szabály a hazai bankkártyával végzett készpénzfelvételre vonatkozik, bármely ATM-ből. A készpénzfelvétel díjmentességét a bankszámlavezető banknál kell igényelni.

Ehhez elegendő egy nyilatkozatot kitölteni, amelyben az ügyfél hozzájárul az ingyenes készpénzfelvételhez. A nyilatkozat a bank honlapján vagy a bankfiókban is elérhető.

A kötelezően biztosított ingyenes készpénzfelvételre vonatkozó szabályok:

  • minden bankszámlához jár az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség, függetlenül attól, hogy milyen konstrukciójú a számla

  • az ingyenes készpénzfelvételt havonta két alkalommal lehet igénybe venni

  • az ingyenes készpénzfelvétel összege összesen 150 ezer forint

Bármely hazai ATM-ből igénybe vehető az ingyenes készpénzfelvétel, amely elfogadja a bank kártyáját.

A kötelezően biztosított ingyenes készpénzfelvétel mellett a bankok gyakran kínálnak további kedvezményeket is a készpénzfelvételre vonatkozóan, például nagyobb ingyenes készpénzfelvételi keret, ingyenes készpénzfelvétel külföldön, vagy ingyenes készpénzfelvétel bankfiókból. A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez segít csökkenteni a készpénzfelvétel díjait.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen, sok bankszámlának van napi vagy havi készpénzfelvételi limitje. Ezeket könnyű a mobilbankban módosítani, de vannak korlátozások, amelyeket érdemes figyelembe venni.

A készpénzfelvételi díjak bankonként változhatnak. Általában van egy díj minden készpénzfelvétel után, különösen akkor, ha az az adott bank hálózatán kívüli ATM-ből történik.

A készpénzfelvétel során óvatosnak kell lenni. A PIN kódot titokban kell tartani, és vigyázni kell a bankkártyára is.

A gyakori készpénzfelvétel önmagában nincs közvetlen következménye. A készpénzfelvételnek van ugyanakkor díja, ami gyakori készpénzfelvétel esetén magas is lehet.

A leggyakoribb mód a készpénzfelvételre az ATM-ek használata. De rövidesen elfogadják a bankkártyákat vásárlás során is, ahol lehetőség lesz kisebb összegű készpénz kifizetésre.

Az egyenleg ellenőrzése leggyorsabban az online banki felületen vagy mobilalkalmazáson keresztül lehetséges. Az ATM bizonylatot nyomtat, és bankfiókban is kapunk igazolást a készpénz felvételéről és az aktuális egyenlegünkről. Ezenkívül rendszeresen kapunk számlakivonatot, amely tartalmazza a tranzakciókat.

Igen, vannak bankszámlatípusok, amelyek speciális előnyöket vagy alacsonyabb díjakat kínálnak a gyakori készpénzfelvételhez. Érdemes összehasonlítani a bankok ajánlatait.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

10 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

10 gyakori pénzügyi hiba, amiket ne kövess el!

2024.05.21.

A pénzügyi stabilitás és függetlenség elérése mindannyiunk számára fontos cél, azonban sokan elkövetnek olyan hibákat, amelyek akadályozzák ezt az utat. Ebben a cikkben bemutatjuk a tíz leggyakoribb pénzügyi hibát, amelyeket érdemes elkerülni, hogy megalapozottabb és biztosabb pénzügyi jövőt építhessünk.

Tovább olvasom
Egyszerűbb falusi CSOK és CSOK Plusz igénylés az OTP Banknál

Egyszerűbb falusi CSOK és CSOK Plusz igénylés az OTP Banknál

2024.05.21.

Az OTP Bank egy új megoldást kínál az ügyfeleinek: egyszerre lehet falusi CSOK-ot és CSOK Plusz hitelt igényelni. Ezzel a megoldással pedig hamarabb elkezdődhetnek a munkálatok, és még a hitelösszeg is magasabb lehet. De jó ez az ügyfeleknek? Igen jó. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

2024.05.17.

Az emberek életében előfordulhat olyan időszak, amikor sürgősen és egyszerűen szeretnének kölcsönhöz jutni. Bár ma már a banki ügyintézés és a hitelfelvétel is néhány kattintással elintézhető, a megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása továbbra is nehéz feladat lehet. Az alábbi cikkben a Banknavigátor szakértői összegyűjtötték, hogy az egyes bankok milyen konstrukciókat és milyen igénylési feltételek mellett kínálnak a piacon.

Tovább olvasom
2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2024.05.15.

Jó hír az új építésű ingatlanba költözőknek: 2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa. A kormány ugyanis meghosszabbította a határidőt 2026 december 31-ig. De miért fontos ez? És főleg mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani? Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával