Vállalkozói felelősségbiztosítás – Minden, amit tudni kell 2024-ben

Felelősségbiztosítás cégeknek

A vállalkozói felelősségbiztosítás egy biztosítási termék, amely megvédheti a vállalkozást a harmadik személyeknek okozott károk miatti felelősségtől.

A biztosítás megtérítheti a károsultnak a károkat: a személyi sérüléseket, a dologi károkat és az üzemi leállás költségeit.

A vállalkozói felelősségbiztosítás kiemelten fontos azok számára, akik másokkal is kapcsolatba kerülnek a tevékenységük során. Például a szolgáltató vállalkozások, építőipari vállalkozások, takarítócégek, szállodák, kereskedelmi vállalkozások, élelmiszerüzletek, ruhaboltok és iparvállalkozások, gyárak, termelőüzemek számára.

A vállalkozói felelősségbiztosítás két fő típusa

Személyes sérüléses felelősségbiztosítás: ez a biztosítás megtérítheti a harmadik személyeknek okozott személyi sérülések költségeit: a kórházi ellátás, a rehabilitáció és a rokkantság költségeit.

Dologi felelősségbiztosítás: ez a biztosítás megtérítheti a harmadik személyeknek okozott dologi károkat: az ingatlanok, gépek, eszközök és készletek károsodását.

A vállalkozói felelősségbiztosítás díját több tényező is befolyásolja: a vállalkozás tevékenységi körét, a vállalkozás méretét és a biztosított kockázatok mértékét is figyelembe veszik a biztosítótársaságok.

A biztosítás megkötése fontos lépés a vállalkozások számára, hogy megvédjék magukat a nem várt károktól.

A vállalkozói felelősségbiztosítás előnyei

Megvédheti a vállalkozást a harmadik személyeknek okozott károkozástól való felelősségtől.

Megtérítheti a károsultnak a károkat: a személyi sérülések, a dologi károk és az üzemi leállások költségeit.

És megóvja a vállalkozás jó hírnevét.

A vállalkozói felelősségbiztosítás megkötése előtt érdemes figyelembe venni a következőket:

 • A vállalkozás tevékenységi körét.

 • A vállalkozás méretét.

 • A biztosított kockázatok mértékét.

 • A biztosítás díját.

A vállalkozói felelősségbiztosítást érdemes olyan biztosítónál kötni, amely rendelkezik megfelelő tapasztalattal és szakértelemmel.

Vállalkozói felelősségbiztosítás kalkulátor

A vállalkozói felelősségbiztosítás kalkulátor egy online program, ami segít a vállalkozásoknak megbecsülni a vállalkozói felelősségbiztosításuk díját.

A kalkulátor a következő információkat kérheti:

 • A vállalkozás neve

 • A vállalkozás tevékenysége.

 • A biztosított vagyontárgyak értéke.

 • A vállalkozás mérete.

 • A vállalkozás múltbeli kártörténete.

A kalkulátor ezeket az információkat felhasználva kiszámítja a vállalkozás számára a legmegfelelőbb vállalkozói felelősségbiztosítás díját.

A vállalkozói felelősségbiztosítás kalkulátor használata egyszerű. A kalkulátor néhány másodpercen belül kiszámítja a vállalkozás számára a legmegfelelőbb vállalkozói felelősségbiztosítás díját.

A vállalkozói felelősségbiztosítás kalkulátor használata hasznos eszköz lehet a vállalkozások számára, hogy megbecsüljék a vállalkozói felelősségbiztosításuk díját. A kalkulátor használatával a vállalkozások időt és pénzt takaríthatnak meg, és megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb vállalati felelősségbiztosítást.

Néhány ötlet a vállalkozói felelősségbiztosítás kalkulátor használatához:

Adjuk meg a pontos információkat a vállalkozásáról. A pontos információk biztosítják, hogy a kalkulátor pontos becslést adjon a biztosítási díjról.

Hasonlítsuk össze a különböző biztosítók ajánlatait. A különböző biztosítók különböző díjakat kínálhatnak ugyanazért a biztosítási csomagért.

Esetleg kérjük ki egy biztosítási szakember véleményét. Egy biztosítási szakember segíthet megtalálni a legmegfelelőbb vállalkozói felelősségbiztosítást.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

A vállalkozói felelősségbiztosítás díja

A vállalkozói felelősségbiztosítás díja több tényezőtől is függ, és ezek a tényezők biztosítótól függően változhatnak.

A vállalati felelősségbiztosítás (vagy céges felelősségbiztosítás) díja a következőktől függhet:

Felelősségbiztosítási összeg: a biztosítási összeg, amit a biztosító kifizet a károkozás esetén. A magasabb összegű biztosítás legtöbbször magasabb díjjal jár.

Vállalkozás mérete és típusa: az üzleti méret, iparág és tevékenység típusa befolyásolja a díjat. Egy nagyobb vállalkozás vagy olyan iparágak, ahol magasabb a kockázat (pl. építőipar), magasabb díjat eredményezhetnek.

Kockázati tényezők: azok a tényezők, amelyek növelik a kockázatot, például a vállalkozás helyszíne, a tevékenység jellege, az alkalmazottak száma.

Előzmények és tapasztalatok: ha a vállalkozásnak már voltak káresetei vagy jogi problémái, az befolyásolhatja a díjat.

Biztosítási fedezetek: azok a kiegészítő fedezetek, amelyeket a vállalkozás kíván a felelősségbiztosításba foglalni, szintén befolyásolhatják a díjat.

Önrész: az önrész mértéke is befolyásolja a díjat. Minél magasabb az önrész, annál alacsonyabb lehet a havi vagy éves díj.

A pontos díjat az adott vállalkozás jellemzőitől, igényeitől és a biztosító társaság szabályzataitól függően lehet meghatározni. Javasolt a biztosító társaságoknál ajánlatot kérni, és összehasonlítani azokat a legjobb ajánlat megtalálása érdekében.

Felelősségbiztosítás vállalkozóknak – miért lehet ez fontos?

Felelősségbiztosítás a vállalkozóknak is fontos lehet, mert védi a vállalkozást az esetleges károktól és jogi következményektől, amelyek a tevékenység során bekövetkezhetnek.

Az biztosítás fedezheti az olyan károkat, amelyek mások személyében, tulajdonában vagy egészségében keletkeznek a vállalkozás tevékenysége során.

Ezenkívül a felelősségbiztosítás segíthet a vállalkozásnak megküzdeni a jogi költségekkel, és a károkozásból eredő kártérítésekkel.

A biztosítás növelheti a vállalkozás hitelességét és megbízhatóságát partnerek az ügyfelek szemében.

A vállalkozói felelősségbiztosítás továbbá hozzájárulhat a vállalkozás stabilitásához és folytonosságához, mivel segít elkerülni a váratlan pénzügyi terheket.

A felelősségbiztosítás fontos eszköz lehet a vállalkozásoknak a kockázatkezelésben, a hosszú távú sikerhez vezető úton.

A vállalat megőrizheti a vagyonát

A vállalati felelősségbiztosítás kulcsfontosságú eszköz a vállalatok számára a vagyonuk megőrzésében.

Ez a biztosítási forma nem csupán a jogi következményektől óvja meg a vállalkozást, hanem biztosítja a pénzügyi stabilitást is.

Az esetleges károkból vagy jogi vitákból eredő költségek jelentős terhet róhatnak a vállalkozásokra, és a felelősségbiztosítás segíthet ezeket a terheket elkerülni vagy csökkenteni.

A biztosítás fedezheti a harmadik fél személyében, tulajdonában vagy egészségében keletkezett károkat, valamint a jogi védelem költségeit.

A vállalati felelősségbiztosítás emellett elősegíti a vállalat hitelességét és bizalmát partnerei és ügyfelei körében.

A kockázatkezelési stratégiában központi szerepet játszva a felelősségbiztosítás hozzájárul a vállalat hosszú távú fenntarthatóságához, és sikeres működéséhez.

Az ilyen típusú biztosítások széleskörű fedezetet biztosítva segíthetnek abban, hogy a vállalatok ne csak jogilag legyenek védettek, de a pénzügyi stabilitásukat is hatékonyan megőrizhessék.

vállalkozói felelősségbiztosítás kötés

A kockázat csökkentése egy biztosítással – egy hasznos és hatékony eszköz

Vállalati felelősségbiztosítás segít a vállalkozásnak csökkenteni a kockázatokat.

Ha a vállalkozás véletlenül okoz kárt másoknak vagy mások tulajdonának, a biztosítás fedezheti ezeket a költségeket.

A felelősségbiztosítás segít megelőzni, hogy a vállalkozásnak saját zsebből kelljen fizetnie a jogi költségeket és kártérítéseket. Ezáltal megőrzi a vállalkozás pénzügyi stabilitását.

A biztosítás emellett hozzájárul a vállalkozás hitelességéhez, hiszen azt mutatja, hogy felkészült és felelősségteljes.

A vállalkozásoknak különféle kockázatokkal kell szembenézniük, például a munkavállalók vagy a termékek okozta problémákkal – a felelősségbiztosítás ezekre is kiterjedhet.

Az ilyen biztosítás segít abban, hogy a vállalkozás ne kerüljön nehéz helyzetbe váratlan események következtében.

A vállalati felelősségbiztosítás tehát nem csak a vállalkozást védi, hanem segít fenntartani a bizalmat partnerek és ügyfelek részéről is.

Összességében ez az egyik leghasznosabb eszköz a vállalkozások számára a kockázatok hatékony kezelésében.

Összefoglaló

A vállalkozói felelősségbiztosítás egy biztosítás, ami megvédheti a vállalkozást a kártérítési kötelezettségektől.

A biztosítás fedezheti a vállalkozás által vagy a vállalkozás tevékenységével okozott személyi sérüléses, vagyoni és környezeti károk költségeit.

A vállalkozói felelősségbiztosítás minden olyan vállalkozás számára ajánlott, amely tevékenysége során harmadik személyeknek kárt okozhat.

Ide tartoznak például a kereskedelmi, szolgáltató, gyártó, építési, szállítási, ingatlanforgalmazási, vendéglátó, kiskereskedelmi, takarítási, informatikai, egészségügyi, oktatási, szociális vagy a mezőgazdasági vállalkozások.

A vállalati felelősségbiztosítás díját sok tényező befolyásolhatja, például a vállalkozás tevékenységének jellege, a vállalkozás mérete, a biztosított vagyontárgyak értéke és a vállalkozás múltbeli kártörténetének. A biztosítási díjat többnyire éves díjfizetéssel kell rendezni.

A vállalati felelősségbiztosítás rengeteg előnnyel jár a vállalkozás számára:

 • Megvédi a vállalkozást a harmadik személynek okozott károkért való kártérítési kötelezettségtől.

 • Biztosítja a vállalkozás pénzügyi stabilitását egy esetleges káresemény esetén is.

 • Megelőzheti a jogi eljárásokat.

 • Javít a vállalkozás megítélésén.

A vállalati felelősségbiztosítás megkötése tehát minden olyan vállalkozás számára fontos, amely tevékenysége során harmadik személyeknek kárt okozhat. A biztosítás megkötésével a vállalkozás megvédheti magát a jelentős anyagi károktól, és biztosíthatja pénzügyi stabilitását egy esetleges káresemény esetén.

A vállalkozás felelősségbiztosítás, ahogy látható, egy rendkívül hasznos lehetőség mindenféle vállalkozásnak és vállalatnak. Olyan, előre nem látható negatív pénzügyi hatású eseményekre nyújt védelmet, ami kellemetlen helyzetbe hozhat egy vállalkozást.

A kiválasztása egyszerű, és ha segítségre van szükségünk, fordulhatunk szakértőhöz is. Mint minden biztosítás megkötése, ez is csak egy döntés kérdése. El kell döntenie a vállalkozás vezetőjének, hogy mennyire tartja fontosnak a cége biztonságát.

Ha fontosnak tartja, akkor más biztosításokkal együtt érdemes gondolni a felelősségbiztosításra is. Egy felelősségbiztosítás nem hiányozhat egy cég biztosítási portfóliójából. A felelősség fontos. Biztosítsuk.

A vállalati felelősségbiztosítás megkötése egyszerű és gyors folyamat. A biztosítás megkötéséhez elegendő, ha kapcsolatba lépünk egy biztosítóval, és megadjuk a vállalkozásáról a szükséges információkat. És máris biztosítva vagyunk. És ez fontos lehet.

A felelősségbiztosítás talán kevésbé ismert biztosítási forma, de rendkívül fontos lehet egy lehetetlen helyzetben.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

A felelősségbiztosítás egy biztosítás, ami a vállalkozás működése során harmadik személynek okozott károkért való kártérítési kötelezettséget biztosítja. A biztosítás fedezheti a vállalkozás által vagy a vállalkozás tevékenységével okozott személyi sérüléses, vagyoni és környezeti károk költségeit.

A felelősségbiztosítás minden olyan vállalkozásnak ajánlott, amely tevékenysége során harmadik személyeknek kárt okozhat, vagyis kapcsolatban áll üzleti partnerekkel vagy vevőkkel. Ide tartoznak például a kereskedelmi, szolgáltató, gyártó, építési, szállítási, ingatlanforgalmazási, vendéglátó, kiskereskedelmi, takarítási, informatikai, egészségügyi, oktatási, szociális vagy éppen a mezőgazdasági vállalkozások. Nincs olyan vállalkozás, akinek ne lenne ajánlott.

A felelősségbiztosítás a következő károkat fedezheti:

 • Személyi sérüléses károk: baleseti sérülés, betegség, halál

 • Dologi károk: ingatlankár, ingóságkár, gépjárműkár, állatok sérülése vagy elpusztulása

 • Környezeti károk: szennyezés

A felelősségbiztosítás díját több tényező is befolyásolja, így például a vállalkozás tevékenységének jellege, a vállalkozás mérete, a biztosított vagyontárgyak értéke és a vállalkozás múltbeli kártörténete. A biztosítási díjat többnyire éves díjfizetéssel kell rendezni.

 • Megvédi a vállalkozást a harmadik személynek okozott károkért való kártérítési kötelezettségtől.

 • Biztosítja a vállalkozás pénzügyi stabilitását egy esetleges káresemény esetén.

 • Megelőzi a jogi eljárásokat.

 • Javít a vállalkozás megítélésén.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

2024.05.17.

Az emberek életében előfordulhat olyan időszak, amikor sürgősen és egyszerűen szeretnének kölcsönhöz jutni. Bár ma már a banki ügyintézés és a hitelfelvétel is néhány kattintással elintézhető, a megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása továbbra is nehéz feladat lehet. Az alábbi cikkben a Banknavigátor szakértői összegyűjtötték, hogy az egyes bankok milyen konstrukciókat és milyen igénylési feltételek mellett kínálnak a piacon.

Tovább olvasom
2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2024.05.15.

Jó hír az új építésű ingatlanba költözőknek: 2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa. A kormány ugyanis meghosszabbította a határidőt 2026 december 31-ig. De miért fontos ez? És főleg mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani? Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Hogyan alkalmazhatod az 50-30-20 szabályt a pénzügyeidben?

Hogyan alkalmazhatod az 50-30-20 szabályt a pénzügyeidben?

2024.05.10.

A pénzügyekben is érdemes szabályokat alkalmazni. Nem is kell kitalálni őket, hiszen már valaki megtette ezt. Az egyik legjobb és legtöbbet használt szabály az 50-30-20 szabály, De mi is ez a szabály? Hogyan hat ez a pénzügyeinken keresztül az életünkre? Érdemes alkalmazni? Mutatjuk, mit gondolnak erről szakértőink.

Tovább olvasom
Lakáshitel-piac: Mutatjuk a számokat!

Lakáshitel-piac: Mutatjuk a számokat!

2024.05.07.

Ahogy a világ, és úgy a gazdaság is folyamatosan változik, úgy alakul át a lakáspiac és a lakáshitelek terén tapasztalható helyzet is. A 2024-es év is jelentős változásokkal indult a magyar ingatlanpiacon. A megjelenő, átalakuló, vagy éppen lecsengő támogatások mellett a piaci lakáshitelek költségének alakulása is fontos tényezővé vált mindazok számára, akik ingatlanvásárlás előtt állnak, vagy éppen szabadulnának egy kedvezőtlen jelzáloghiteltől. Összegyűjtöttük, hogy kinek és hol ajánlott most megfontolni a hiteligénylést.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával