City-Faktor 2024 – Részletek és feltételek

City-Faktor Zrt. – faktoring egy szakértőtől

A City-Faktor Zrt. pénzügyi terméke, a faktoring, olyan vállalkozásnak segíthet, aminek a napi működéhez szüksége van a még kifizetetlen számláiban álló tőkékére. A City-Faktor a még le nem járt fizetési határidejű, de már teljesített számla faktorálását végzi. Ezzel segítve a cég finanszírozását. A City-Faktor Zrt. tagja a Magyar Faktoring Szövetségnek. Ez a tagság garanciát jelent szolgáltatás minőségére, és City-Faktor megbízhatóságára. Független pénzügyi szolgáltatókként működik, évről évre növekszik, eredményes üzletpolitikát folytatva. Szakértelmük, megbízhatóságuk oka, hogy ügyfeleinek mindig igényre szabott, gyors és rugalmas finanszírozási megoldásokat nyújt. Szakértő munkatársai személyes, bizalmi kapcsolatot alakítanak ki, ami segít az optimális működésben. Ez a faktoring cégek feladata.

City-Faktor – de mi az a faktorálás?

A faktorálás jelentése: a faktorálás a rövid lejáratú számlakövetelések előfinanszírozását jelenti. Tulajdonképpen egy forgóeszköz-finanszírozás, olyan összegből, ami már a vállalkozásé, mégsem áll a rendelkezésére. A számlafizetési határidő lejárta előtt megelőlegezésre kerül az igazolt teljesítésű számlakövetelés, így az már az előtt felhasználhatóvá válik, hogy a pénz beérkezne a vállalkozói számlára. Ez a faktoring jelentése.

City-Faktor Zrt. – mik a faktorálás előnyei?

 • Faktoringgal megkapható akár az igazolt követelés 90 százaléka. Ez segít a vállalkozás pénzügyi egyensúlyának megőrzésében.

 • Faktoringhoz nincs szükség vállalkozói számlanyitásra. A vállalkozás folyószámlájára érkezik meg a faktoring összege.

 • Egyszerű, gyors és rugalmas ügyintézés. Akár két hét alatt megtörténik a faktoring.

 • Ingatlanfedezet nélkül is elérhető a faktoring.

 • Kezdő, induló vállalkozásoknak is elérhető. Ezzel olyan cégek is forráshoz juthatnak, amik vagy nem, vagy csak nehezen kaphatnak banki hitelt.

City-Faktor – a faktorálás lépései

 • Első lépés a dokumentumok benyújtása.
 • Második lépés az adósminősítés.
 • Harmadik lépés a faktoring keretszerződés aláírása.
 • Negyedik lépés a faktoring előleg folyósítása
 • Ötödik lépésként a számla kötelezettje kifizeti a követelés összegét.
 • Hatodik lépés az elszámolás. Ilyenkor a maradványérték faktorköltségekkel csökkentett összege kerül átutalásra.
 • Fontos, hogy egyes esetekben elvárják a hitelbiztosítást a faktoráláshoz.

A City-Faktor faktoring termékei

A City-Faktornál elérhető faktoring termékek: építőipari faktoring, Európai Uniós támogatások faktoringja, közszférával szembeni követelések faktoringja, faktoring állami kezességvállalással, export faktoring és kereskedelmi és termelői faktoring.

City-Faktor – a faktorálás díja

A faktoring termékeket már 1 százalék alatti költséggel is elérhetővé teszik a faktoring cégek. A faktorálás díját a faktorált összeg százalékában és egy szerződéskötési díjban határozzák meg. A faktorálás költsége egyszerűen átlátható. A City-Faktor egyedi ajánlatot ad minden árajánlatkérésre. Használjuk a faktoring kalkulátort!

City-Faktor faktoringhoz hitelbiztosítás – kinek és mikor lehet vagy kell hitelbiztosítást kötni?

A hitelbiztosítás hasonló a lakás és gépjármű biztosításokhoz. A biztosított értékét óvja meg egy biztosítási esemény bekövetkeztekor. De kinek érdemes hitelbiztosítást kötni? Minden vállalkozásnak érdemes, aki védeni akarja a vagyonát. Ezt egy előrelátó cégtulajdonos mindenáron igyekszik megvédeni. Aki előrelátó, az tudja, hogy bizony érheti kár. Lehet tűz vagy viharkár. Tönkremehet egy beszállító. Erre tökéletes védelem a hitelbiztosítás. De miért kell megvédeni a céget? A vállalkozás védelme rendkívül fontos. Abban az esetben ugyanis, ha a hitel törlesztését nem teljesíti a hiteligénylő, a pénzintézet akár el is árverezheti a cég vagyontárgyait. Ezzel a cég legjelentősebb vagyontárgyai veszhetnek el, ami a legtöbbször pótolhatatlan veszteség. Ezt pedig meg kell akadályozni. Hitelbiztosítást kell kötni! A hitelbiztosítás nem várt, előre nem látható helyzetben nyújthat segítséget abban, hogy elkerülhető legyen az, hogy a cég tulajdonjoga máshoz kerüljön. Ráadásául faktoring esetén ez sokszor kötelező.

City-Faktor faktoring vagy vállalkozói folyószámlahitel? Előnyök és hátrányok

A vállalkozói folyószámlahitel könnyen igényelhető, és szabadon felhasználható. Egy bármikor hozzáférhető és felhasználható keretösszeg biztonságossá teheti egy vállalkozás pénzügyeit. Ez a biztonság vállalkozói folyószámlahitellel elérhető. A City-Faktor faktorálás nagyon hasonlóan működik a vállalkozó folyószámlahitelhez, hiszen itt is lehetőség van az előzetes bírálat után egy keret fenntartására.

Mi az a vállalkozói folyószámlahitel? Jobb, mint a faktorálás?

Az előre nem látható és az átmeneti pénzügyi problémák megoldása lehet vállalkozói folyószámlahitel. A vállalkozói folyószámlahitel egy szabadon felhasználható kölcsön. Arra használhatja a vállalkozás, amire csak akarja. Amire kell. Amire éppen akkor kell. A szabadon felhasználható hitelek szabadságot adnak egy vállalkozásnak. A City-Faktor faktoring ugyanígy használható fel. Szabadon.

A vállalkozói folyószámlahitel egy keretösszeg – a City-Faktor faktoring is lehet az

A vállalkozói folyószámlahitel egy keretösszeg. Nem kell az egészet egyszerre felhasználni, igénybe venni. Bármikor, bármekkora összeg felhasználható belőle. Váratlan helyzetben már nem kell kölcsön kérni, hiszen az már rendelkezésére áll a vállalkozásnak. Követhetőek a gazdasági változások. A vállalkozói folyószámlahitel-törlesztés automatikus. A vállalkozói bankszámlára érkező jóváírás hiteltörlesztéssé válik. A visszafizetett keretösszeg a futamidő alatt újra felhasználható lesz, újra el lehet költeni a vállalkozás kiadásaira. A City-Faktor faktorálás is adhat keretösszeget. Egyszeri elbírálás után ez a keretösszeg felhasználható marad a szerződés végéig. Mint egy vállalkozói folyószámlahitelnél.

A City-Faktor faktorálás költségei – a vállalkozói folyószámlahitel költségei

A vállalkozói folyószámlahitel költsége a kamat és a rendelkezésre állási díj és a hitelbírálat díja. A folyószámlahitel-szerződés általában két éves. A hitel felhasználásakor nem lesz hitelbírálat, az a szerződéskötéskor történik. A hitelösszeg visszafizetés után újra felhasználható válik. A vállalkozói folyószámlahitel rulírozó hitel. A rulírozó hitelek esetén a keretösszeg állandó, és a visszafizetéssel növekszik az összeg a hitelkeret maximumáig. Kamatot a felhasznált hitelkeretre, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni. Ezzel szemben a City-Faktor faktorálás díja százalékos formában meghatározott díj, aminek számítási alapja a vállalkozás faktorált forgalma. A faktorálás díját befolyásolja a forgalom, a vevői-szállítói kockázat, a faktorálandó számlák száma, a jóváírás összege, a fizetési fegyelem, a vevők száma és a fizetési határidő.

City-Faktor faktoring igénylés – vállalkozói folyószámlahitel igénylés

A folyószámlahitelt a bankszámlán tudjuk felhasználni. A bankszámla egyenlege mutatni fogja a folyószámlahitel összegét. A pénzintézet hitelbírálat után adja meg a hitelkeret nagyságát. A vállalkozói folyószámlahitel-szerződést általában több, mint egy évre kötik meg a bankok. A szerződés végén kérhető a vállalkozói folyószámlahitel-szerződés meghosszabbítása. Az új hitelkeret összege függ az adott időszak pénzforgalmától. Általános gyakorlat a bankoknál, hogy anélkül is felajánlanak a hitelkeret-emelést, hogy azt a vállalkozás kérné.

A City-Faktor faktorálás első lépése a dokumentumok benyújtása. Aztán az adósminősítés következik. Aztán jön a faktoring keretszerződés aláírása. Ezután következik a faktoring előleg folyósítása. Aztán a számla kötelezettje kifizeti a követelés összegét. Aztán jön az elszámolás. Ilyenkor a maradványérték faktorköltségekkel csökkentett összege kerül átutalásra. És vége.

City-Faktor faktoring

Vállalkozói bankkártyával is fel lehet használni a faktorálás összegét?

A vállalkozói folyószámlakeret felhasználható bankkártyával. A City-Faktor faktorálás is. Ha a vállalkozói bankszámlához igényelt a vállalkozás bankkártyát, akkor a hitelkeretet erejéig bankkártyával is elkölthető az összeg. A vállalkozói folyószámlahitelt és a City-Faktor faktorálást tehát nem szükséges készpénzben felvenni a bankszámláról ahhoz, hogy az felhasználható legyen.

A vállalkozói folyószámlahitel visszafizetése – hogyan történik?

A vállalkozói folyószámlahitel visszafizetése nem úgy történik, mint a hagyományos vállalkozói hiteleké. Nem egy meghatározott összeget kell havonta fizetni, mert a visszafizetés folyamatos. A vállalkozói bankszámlára beérkező utalásokat a bank automatikusan leírja a tartozásból. A bankszámla egyenlege mindig a vállalkozás aktuális egyenlegét mutatja. A kamat havonta felszámításra kerül a felhasznált hitelkeret után.

A vállalkozói folyószámlahitel a vállalkozás pénzforgalmi számlájához kapcsolódik. Ha a vállalkozás pénzeszközei elfogynak, a hitelösszeg a vállalkozás rendelkezésére áll. A bankszámlakivonaton a számlavezető bank mindig feltünteti az aktuális egyenleget, és az elérhető egyenleget is. Az elérhető egyenleg a valós egyenleg és a vállalkozói folyószámlahitel összege. Egy időszakos pénzzavar könnyen megoldható, ha a vállalkozásnak van folyószámlahitele.

Mindig kéznél van – vállalkozói folyószámla

A vállalkozói folyószámlahitel a vállalkozás számlája segítségével igénybe vehető hitel. Amikor nincs pénz a számlán, a folyószámlahitel keretösszege tovább költhető, egészen a vállalkozói folyószámlahitel-szerződés lejártának napjáig. A folyószámlahitel-szerződés lejáratának napján a teljes összeget vissza kell fizetni.

City Faktor faktoring – szabad felhasználású hitelek

A vállalkozói folyószámlahitel és a City-Faktor faktorálás szabad felhasználású, azaz nincs meghatározott célja. A vállalkozás bármire elköltheti. Eldönthető, hogy mikor és mennyit használ fel belőle a cég, és az is, hogy mire fordítja. Ez lehet napi kiadás vagy akár befektetés is.

A vállalkozói folyószámlahitel vagy a City-Faktor faktorálás a jobb?

A vállalkozói folyószámlahitel igénylése pozitívan hathat egy vállalkozásra. Meg kell azonban gondolni, hogy mire költi el a vállalkozás a folyószámlahitelt. Lehetséges, hogy egy nagyobb beruházás vagy egy másik nagyobb kiadás City-Faktor faktorálással is finanszírozható. Fontos a tájékozódás, és megfontolt hitelfelvétel egy nagyobb hitelösszegnél. City-Faktor faktorálással kedvezőbb feltételű lehet a finanszírozás.

Államilag díjtámogatott vállalkozói folyószámlahitel

A vállalkozói hitel felhasználásakor nem csak a City-Faktor faktorálás lehet alternatíva, hanem egy államilag támogatott konstrukció is. Vállalkozói folyószámlahitel igénylése előtt érdemes tájékozódni az aktuálisan elérhető támogatott hitelekről. Ezek a kamat és díjkedvezmények miatt jóval kedvezőbbek lehetnek, mint a piacon elérhető hitelek.

Hitelkiváltás City-Faktor faktorálással

A szabad felhasználású hiteleket, mint a City-Faktor faktorálást, hitelkiváltásra is fel lehet használni. Mivel az igényléskor nem kell hitelcélt megjelölni, ezért a kölcsönösszeg hitelkiváltásra is felhasználható. A szabadon felhasználható hiteleket gyakran használják az igénylők hitelkiváltásra. Miért lehet ez jó? A hitelkiváltás azért előnyös, mert a havi törlesztőrészlet alacsonyabb lesz, és ez megtakarítást eredményez. Szabad felhasználású hitellel a hitelkiváltás egyszerű és gyors folyamat. A hitel igénylése után már csak a meglévő hitelt vagy hiteleket kell törleszteni. A végtörlesztéssel a hitel megszűnik, és csak a szabad felhasználású hitel marad. Csak annak a részleteit kell fizetni, ami amellett, hogy olcsóbbá teszi a hitelt az igénylőnek, még egyszerűbbé is teheti a pénzügyeket.

Más lehetőségek

Szabad felhasználású hitel többféle is van a hitelpiacon. A City-Faktor faktorálás mellett elérhető a szabad felhasználású jelzáloghitel is. A szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése azonban drágább, és több időt vesz igénybe. Ráadásul szabad felhasználású jelzáloghitel igényléséhez ingatlanfedezetre van szükség. Ha valaki nem rendelkezik ingatlannal, vagy nem szeretné azt bevonni a hitelügyletbe, akkor a megoldást a City-Faktor faktorálás jelentheti. Minden jelzáloghitel igénylésnél magasabbak a költségek, hiszen olyan díjak merülnek fel, amik egy City-Faktor faktorálás igénylésénél nem feltétlenül.

A szabad felhasználás a legjobb a vállalkozásnak

Hitel szabad felhasználásra vállalkozóknak? Lehetséges, attól függően, hogy milyen típusú a vállalkozásunk. Sokféle hiteltermékből lehet válogatni. Lehetünk egyéni vállalkozók, vagy akár mikro, kis vagy középvállalkozás tulajdonosai, a bankok minden cégforma számára többféle konstrukciót kínálnak. A különböző vállalkozói kölcsönöket hitelcél szerint is lehet csoportosítani. Vannak vállalkozásfejlesztési hitelek, amelyek beruházási célokat szolgálnak, üzlettámogató hitelek, folyószámlahitelek, forgóeszközhitelek, vagy a Széchényi Kártya Program keretében elérhető termékek.

A szabad felhasználású vállalkozói hitel szabadságot ad

Lehetőségünk van szabad felhasználású hitelt választani. Ezeket a hiteltípusokat a vállalkozásunk tevékenységével, gazdálkodásával kapcsolatban lehet felhasználni, azon belül viszont kötetlen a hitelcél, amelyet nem kell számlával igazolni. A hitel összege akár több tízmillió forint is lehet, sok esetben nem kell önerő, a futamidő akár több év is lehet, és van türelmi időszak is, ami alatt még nem kell elkezdeni a törlesztést. Az ilyen, szabad felhasználású vállalkozói kölcsön elsősorban azok számára előnyös, akik a vállalkozás fejlődését akarják elérni. A hitelösszeg széleskörűen használható fel, ráadásul a feltételek testre szabhatóak, azaz a vállalkozásunk igényeihez igazíthatóak.

Gyorsan, egyszerűen – aztán szabadon

A szabad felhasználású vállalkozói hitelek, könnyen és gyorsan igényelhetőek, a felhasználásuk kötetlen, nem kell számla, pontos hitelcél és üzleti terv sem. A feltételeknek persze nem mindegyik vállalkozás felel meg. A cég nem állhat például csőd, felszámolási, vagy végelszámolási eljárás alatt, nem lehet lejárt köztartozása, rendelkeznie kell az üzletszerű működéséhez szükséges jogerős hatósági engedélyekkel, illetve a tulajdonos vagy tulajdonosok nem szerepelhetnek a KHR listán.

Népszerű a szabad felhasználás a vállalkozások körében

A vállalkozóknak is van lehetőségük személyi kölcsönhöz hasonló hitelt igénybe venni.

Az ilyen, szabad felhasználású vállalkozói kölcsön minden vállalkozás számára előnyös, hiszen egyszerűen fordítható a vállalkozás fejlesztésére. Ez a hitel széleskörűen használható fel, és a feltételei testre szabhatóak, azaz a vállalkozásunk igényeihez igazíthatjuk őket.

Szabadon vállalkozóként is

Vállalkozóként mindig bonyolultabb hitelhez jutni, mint ha magánszemélyként veszünk fel kölcsönt. A különféle hiteltermékek különböző helyzetekben, eltérő célokra lehetnek optimálisak. Van hitel szabad felhasználásra vállalkozóknak? Igen. Van olyan hitelkonstrukció, amelyet szabad felhasználásra ajánlanak a pénzintézetek. Attól függően, hogy milyen típusú a vállalkozásunk, sokféle hiteltermék közül választhatunk. Akár egyéni vállalkozók vagyunk, vagy mikro, kis, esetleg középvállalkozás tulajdonosai, a pénzintézetek minden esetben kínálnak számunkra konstrukciókat. A különböző vállalkozói kölcsönöket hitelcél szerint csoportosíthatjuk. Vannak vállalkozásfejlesztési hitelek, amelyek beruházási célokat szolgálnak, üzlettámogató hitelek, folyószámlahitelek, forgóeszközhitelek, és vannak a Széchényi Kártya Program keretében elérhető, államilag támogatott termékek is.

A vállalkozások kedvence – a szabad felhasználás

Lehetőségünk van szabad felhasználású hitelt választani. Ezt sok vállalkozás meg is teszi, hiszen a hitelcél kötetlen, és ez nagyban megkönnyíti a felhasználhatóságát. Ezeket a hiteltípusokat a vállalkozásunk tevékenységével, gazdálkodásával kapcsolatban lehet felhasználni, és a felhasználást nem kell számlával igazolni. Ez egy kisebb vállalkozás számára komoly előny, hiszen ezáltal csökkennek az adminisztratív terheik. A hitel összege akár több tíz millió forint is lehet, néhány esetben nem kell önerő sem, a futamidő hosszú is lehet. ha nekünk úgy a jobb. Előfordul, hogy van türelmi időszak is, ami alatt még nem kell elkezdeni a hitel visszafizetését.

Miért népszerű a City-Faktor faktorálás?

A szabad felhasználású vállalkozói hitelek egyszerűen és gyorsan igényelhetőek, a felhasználásuk pedig teljesen szabad, nem kell számla, pontos hitelcél, és üzleti terv sem szükséges. Nem véletlen, hogy a vállalkozások szívesen igényelnek szabad felhasználású hitelt. A feltételeknek persze nem mindegyik vállalkozás felel meg. A cég nem lehet például csőd, felszámolási, vagy végelszámolási eljárás alatt, nem lehet lejárt köztartozása vagy lejárt hiteltartozása, rendelkeznie kell az üzletszerű működéséhez szükséges jogerős hatósági engedélyekkel, és a tulajdonosok nem sem szerepelhetnek a KHR listában. A bankok eltérő hitelezési gyakorlata miatt a termékenként eltérőek lehetnek a feltételek. Érdemes tájékozódni hitelfelvétel előtt.

City-Faktor faktorálás

Szükség lesz vállalkozói bankszámlára

Számlavezetésre minden vállalkozásnak szüksége van, vállalati bankszáma kötése azonban nem kötelező mindenkinek. A vállalkozói bankszámlák hasonlóak a lakossági bankszámlákhoz, ám az áruk jellemzően magasabb annál. Ha már kötelező a bankszámlanyitás, akkor azt érdemes úgy használni, hogy a vállalkozás profitáljon belőle. De mire jó a vállalati bankszámla? Hogy kell jól használni? A vállalkozói bankszámla a napi pénzügyek intézésében segíti a vállalkozást. Ma már szinte minden tranzakció elektronikusan történik, a vállalkozói bankszámlán keresztül. Készpénzes forgalma is lehet egy vállalkozásnak, de a készpénz is előbb-utóbb a bankszámlára kerül. City-Faktor faktoráláshoz kötelező a vállalkozói bankszámla.

Vállalkozói bankszámla City-Faktor faktoringhoz

A vállalkozás pénzügyi kapcsolatban van az ügyfeleivel és az üzleti partnereivel. A szolgáltatás vagy áru értékét az ügyfelek kifizetik, és ha ezt nem készpénzben teszik, akkor az azonnal megjelenik a bankszámlán. Az ügyfél fizethet átutalással vagy bankkártyával. Mindkét elektronikus fizetési mód elfogadott lehet, függően a vállalkozás profiljától. Ahhoz, hogy egy vállalkozás működhessen, üzleti partnerekre is szükség van, akiktől az alapanyagokat vagy a vállalkozás működéséhez szükséges berendezéseket, szolgáltatásokat beszerezheti a vállalkozás. Ilyenkor a fizetés a két cég között történhet ugyan készpénzben, de jellemzően már utalással vagy bankkártyával fizetnek a cégek is. Az utalás kényelmes és biztonságos, és bár költsége van, nem szabad elfelejteni, hogy a készpénz befizetése sem ingyenes.

Vállalkozói bankszámla sokrétű felhasználása

Egy vállalkozás működésében döntő jelentőségű, hogy a pénzügyek nyomon követhetők legyenek. Erre tökéletesen alkalmas a vállalkozói bankszámla. A számlaegyenleg mindig elérhető és naprakész, így a vállalkozás irányítója mindig tudja, hogy mekkora összeg áll a rendelkezésére. A havonta küldött bankszámlakivonattal pedig utólag is láthatók a költések, akár több hónapra vagy évre visszamenőleg is. Ez alkalmas lehet elemzésre, kimutatások készítésére, amikkel megállapítható, hogy mikor, mire, mennyit költött el a vállalkozás. Ezekkel a kimutatásokkal a vállalkozás nyereségessége tovább növelhető, hiszen megmutatja azokat a területeket, ahol kisebb költéssel is el lehet érmi ugyanazt az eredményt. És éppen ez a cél. Nyereségesen működtetni a vállalkozást.

Modern megoldás a vállalkozói bankszámla – City-Faktor faktoringhoz nem kell újat nyitni

Ez már a huszonegyedik század. telefonon futó applikációkból lehet utalni, akár azonnal is. SMS-ben pedig a bank közli a vállalkozással az aktuális egyenlegváltozásokat. Már nem kell bemenni a bankba, hogy megtudja a vállalkozás vezetője, hogy mennyi pénze van. Így azonnal reagálhat, és a gyors cselekvés fontos lehet egy gyorsan változó gazdasági környezetben. Az elektronikus bankolás azt is lehetővé teszi, hogy csoportos beszedési megbízást állítson be a számla tulajdonosa, munkabért utaljon, vagy rendszeres átutalásra adjon megbízást. Bár a vállalkozói bankszámla vezetése és a szolgáltatások igénybevétele pénzbe kerül, de látni kell, hogy ezek a szolgáltatások megkönnyítik a vállalkozás működését, hiszen gyorsan és pontosan hajthatóak végre a tranzakciók. City-Faktor faktoringhoz nem kell vállalkozói bankszámlát nyitni, ha a cég már rendelkezik vállalkozói folyószámlával.

City-Faktor faktorálás – dokumentumok

Amikor vállalkozásként hitelfelvétel mellett döntünk, először az alapkövetelményeknek kell megfelelnünk, az előzetes hitelbírálat után pedig jöhet a dokumentumok összeszedése. A City-Faktor Zrt. pontosan meghatározza majd, hogy milyen dokumentumokat kell benyújtani.

Egyéni vállalkozó vagy cég? – dokumentum elvárás

Egyéni vállalkozásnál és a cégek esetében eltérő dokumentációra lesz szükség. Ez a cégalapítás eltérő módja miatt szükséges. Mindkét esetben igazolnunk kell, hogy a cégünk jogszerűen működik, és azt is, hogy kinek van jogosultsága cég jegyzésére. Ráadásául a két vállalkozási típust más helyen tartják nyilván. Egyéni vállalkozásnál egy az önkormányzat által kiállított eredeti igazolás kell a vállalkozás működéséről. Bizonyos esetekben kellhet működési engedély és kamarai tagsági igazolás is. Társas vállalkozásnál cégkivonatot, aláírási címpéldányt és egy aktuális társasági szerződést is be kell mutatni.

A pénzügyi adatok igazolása City-Faktor faktoringhoz

Egyéni vállalkozástól SZJA vagy EVA bevallást fognak kérni két évre visszamenőleg. Bevételi nyilvántartás és az utolsó három havi bankszámlakivonat is kelleni fog. Amennyiben az egyéni vállalkozó nem működik még két éve, az sem zárja ki a hitelfelvételből. Ebben az esetben a pénzintézet által meghatározott további dokumentumokkal lehet az éves bevallásokat helyettesíteni.

Társas vállalkozásnál főkönyvi kivonatot és pénzügyi beszámolót kérnek a hitelbírálathoz, és az utolsó három havi bankszámlakivonatot is be kell mutatni. Mindkét esetben szükség lesz egy nemleges adóigazolásra a NAV-tól, bizonyos esetekben pedig az önkormányzatnak is igazolnia kell, hogy nincs fennálló adótartozásunk.

A cégjegyzésre jogosultak személyes okmányai City-Faktor faktoringhoz

Minden a hitelügyletben résztvevő személy azonosításához szükség lesz azok személyes okmányaira. A személyi igazolványra, a lakcímkártyára és az adókártyára.

Ingatlanfedezetes City-Faktor faktorálás

Abban az esetben, ha a City-Faktor faktorálás szükségessé teszi ingatlanfedezet bevonását, további dokumentumokra is szükség lesz. A fedezetként felajánlott ingatlanról be kell mutatni egy harminc napnál nem régebbi tulajdoni lapot a földhivatali térképmásolattal és az ingatlan alaprajzával. Osztatlan közös tulajdon esetén használati megállapodás is kell, és mindezek benyújtása előtt vagy ezzel egyidőben az ingatlant fel kell becsültetni. Az értékbecslés már többnyire az előminősítés után megtörténik.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

City-Faktor 2024 – Részletek és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

City-Faktor 2024 – Részletek és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

City-Faktor 2024 – Részletek és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

City-Faktor 2024 – Részletek és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A faktoring a rövid lejáratú számlakövetelés megelőlegezése és kezelése. Fontos, hogy faktoringra csak a számlafizetési határidő lejárata előtt, igazolt teljesítésű számlakövetelés esetén kerülhet sor.

Faktorálással a vállalkozás pénzhez jut. A faktorálás lehetővé teszi a még be nem érkezett kintlévőségek felhasználást.

Minden cégnek mindig jó lehet. A rövid távú kintlévőségek előfinanszírozása segítheti a vállalkozás működőképességét. .

A faktorálás díja százalékos formában meghatározott díj, aminek számítási alapja a vállalkozás faktorált forgalma. A faktorálás díját befolyásolja a forgalom, a vevői-szállítói kockázat, a faktorálandó számlák száma, a jóváírás összege, a fizetési fegyelem, a vevők száma és a fizetési határidő.

A faktorálás összege a vállalkozás igazolt számlakövetelése. A kapott összeg felhasználása nincs korlátozva, azt a vállalkozás bármire elköltheti.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel 30 év felett: Tudd meg, mikor és hogyan igényelheted

Babaváró hitel 30 év felett: Tudd meg, mikor és hogyan igényelheted

2024.07.19.

A Babaváró támogatás a kamatmentessége és a szabad felhasználhatósága miatt minden gyermeket tervező család számára nagy segítség lehet. Utánajártunk, hogy milyen életkori korlátozásokkal lehet 2024-ben Babaváró hitelt igényelni. Mert 30 felett is van élet.

Tovább olvasom
A Gránit Bank újdonsága: Otthonfelújítási támogatás online igényléssel

A Gránit Bank újdonsága: Otthonfelújítási támogatás online igényléssel

2024.07.17.

A Gránit Bank eddig is lehetővé tette az online igénylést a termékeinél, és ez a lehetőség most az Otthonfelújítási támogatásnál is elérhető. De miért jó ez az igénylőnek? Érdemes online igényelni egy támogatást? Hogy kapunk segítséget, ha elakadtunk? Minden válasz egy helyen, röviden, közérthetően.

Tovább olvasom
Minden, amit a tranzakciós illeték emeléséről tudnod kell 2024-ben!

Minden, amit a tranzakciós illeték emeléséről tudnod kell 2024-ben!

2024.07.12.

2024-ben Magyarországon ismét napirendre került a tranzakciós illeték kérdése, hiszen a kormány bejelentette, hogy jelentős emelés várható. Ez a változás számos kérdést és aggodalmat vetett fel mind a lakosság, mind a vállalkozások körében. Utánajártunk és részletesen bemutatjuk, hogy miért történik az emelés, hogyan hat ez az átlagemberek pénzügyeire, és milyen várható gazdasági következményei lehetnek.

Tovább olvasom
Egyes Babaváró támogatásoknál meghosszabbítják a gyermekvállalási határidőt

Egyes Babaváró támogatásoknál meghosszabbítják a gyermekvállalási határidőt

2024.07.10.

Jó hír érkezett azoknak, akik még nem teljesítették a gyermekvállalási feltételét a Babaváró támogatásnak. Mert ha nem születik meg a vállalt gyermek, annak súlyos anyagi következményei lehetnek. Az eddigi határidő azonban változik, így azok, akiknek még nem született gyermekük, kaptak egy újabb esélyt, de haladékot mindenképpen. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával