Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Egyesül az MKB és a Takarékbank – mire kell figyelniük az ügyfeleknek?

2023.04.11.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. április 13. 14:10

Április végén egyesül az MKB és a Takarékbank, és az egyik legnagyobb hazai pénzintézet jön létre MBH Bank néven. Mindkét bank megfelelően tájékoztatja az ügyfeleit a változásról, a változás azonban jelentős, így van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni.

Egyesül az MKB és a Takarékbank – mire kell figyelniük az ügyfeleknek?

Egyesül az MKB és a Takarékbank

2023. április 30-án egyesül a Magyar Bankholding két bankja, az MKB Bank és a Takarékbank. A két pénzintézet egyesülése során a Takarékbank beolvad az MKB Bankba, ezért az általános jogutódja az MKB Bank lesz. A létrejövő egyesült bank 2023. május 1-től MBH Bank néven folytatja működését. A magyar pénzügyi piacon még nem volt ekkora egyesülés.

Egyesül az MKB és a Takarékbank – mire figyeljünk, ha ügyfelek vagyunk?

Az MKB és a Takarékbank egyesülése jelentős változásokat hozhat az ügyfelek számára. Az alábbiakban összefoglaljuk, milyen változásokra lehet számítani, és mire érdemes odafigyelni az ügyfeleknek:

  • Bankszámla: Az MKB és a Takarékbank ügyfelei számára a bankszámlaszámok később változhatnak az egyesülés miatt. Az ügyfeleknek figyelniük kell arra, hogy a bankszámlaszámuk mikor változik meg, és ha igen, milyen határidővel kell értesíteni azokat, akiknek az új számot meg kell adniuk.

  • Bankkártyák: Az MKB és a Takarékbank ügyfelei számára a bankkártyáik is megváltozhatnak az egyesülés miatt. Az új kártyákról és azok aktiválásáról az ügyfelek időben értesítést kapnak majd a bankjuktól.

  • Szolgáltatások és díjak: Az egyesült bank szolgáltatásai és díjai is változhatnak az egyesülés miatt. Az ügyfeleknek érdemes figyelniük az ilyen változásokra, és összehasonlítani a különböző bankok által kínált szolgáltatásokat és díjakat, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb díjakat.

  • Hitel és befektetési termékek: Az egyesülés során az MKB és a Takarékbank hitel és befektetési termékei is összeolvadhatnak vagy megváltozhatnak. Az ügyfeleknek érdemes áttekinteniük a saját portfóliójukat, és ellenőrizniük, hogy az egyesülés hatására módosul-e a portfóliójuk összetétele.

  • Ügyfélszolgálat: Az egyesült bank ügyfélszolgálatainak változására is számítani lehet. Az ügyfeleknek érdemes körültekintően tájékozódniuk az új ügyfélszolgálatokról is, hiszen fontos, hogy kérdés esetén el tudják érni a pénzintézetet.

Miért jó, hogy egyesül a Takarékbank és az MKB Bank?

Az ügyfelek számára az egyesült bank létrehozása több előnnyel is járhat. Az egyik ilyen előny a banki szolgáltatások és termékek szélesebb skálája, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy több lehetőség közül válasszanak, és megtalálják az igényeiknek legmegfelelőbb megoldást. Emellett az egyesült bank nagyobb erőforrásokkal rendelkezhet, ami lehetővé teszi a fejlesztések és innovációk gyorsabb bevezetését, valamint jobb és hatékonyabb szolgáltatások nyújtását.

Az egyesült bank az ügyfelek számára az egyedi ügyfél kérelmek hatékonyabb kezelését is lehetővé teszi, és az ügyfelek számára az egyszerűbb, összehangoltabb és egységesebb ügyintézést is biztosíthatják. Emellett az ügyfeleknek kevesebb adminisztrációs teendőjük lehet, hiszen az egyesült bankban csak egyetlen fiókot kell látogatniuk, egyetlen számlát kell vezetniük, és egyetlen ügyfélszolgálatot kell felkeresniük. Az egyesült bank létrehozása lehetővé teszi a banki szolgáltatások hatékonyabbá és eredményesebbé tételét, amely hosszú távon az ügyfelek javát szolgálhatja.

Az MKB és a Takarékbank egyesülése jelentős változásokat hoz az ügyfelek számára, amelyeket érdemes követni, és figyelemmel kísérni. Az egyesült bank számlaszámai, kártyái, szolgáltatásai és díjai is változhatnak, így fontos, hogy az ügyfelek időben értesüljenek az ezekkel kapcsolatos információkról. Az egyesülés hatására az ügyfelek hitel és befektetési portfóliói is megváltozhatnak, és az új ügyfélszolgálatokról is érdemes tájékozódniuk. Azonban fontos megjegyezni, hogy az egyesült bank továbbra is biztonságosan működik, és az ügyfelek nem kell aggódniuk a banki szolgáltatásaik és pénzük biztonsága miatt. Az MKB és a Takarékbank egyesülése hosszú távon hatékonyabbá és eredményesebbé teheti a bank működését, amely az ügyfelek érdelét is szolgálhatja.

Összefoglaló

Az MKB Bank és a Takarékbank 2023. április 30-án egyesül, létrehozva az MBH Bankot. Az egyesülés a magyar pénzügyi piacon eddig nem látott méretű, és az ügyfelek számára számos változást hozhat. A bankszámlaszámok, bankkártyák, szolgáltatások és díjak változása mellett az ügyfeleknek figyelniük kell a hitel- és befektetési termékekre is. Az egyesült bank előnyei közé tartozik a szolgáltatások és termékek szélesebb választéka, nagyobb erőforrások, hatékonyabb ügyfélkiszolgálás, egyszerűbb ügyintézés és adminisztráció. A változásokat az ügyfeleknek figyelemmel kell kísérniük, de az egyesült bank hosszú távon hatékonyabb és eredményesebb működést eredményezhet.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Miért jó választás az MBH lakáshitel terméke?

Miért jó választás az MBH lakáshitel terméke?

2024.02.27.

Az otthonteremtés izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli út minden lakásvásárló életében. Ahhoz, hogy álmaink otthona a valósággá váljon, gyakran szükség van pénzügyi támogatásra. A legtöbben még ma is elzárkóznak a hitel gondolatától, ám egy gondosan kiválasztott konstrukcióval az elérni kívánt célok kellemetlenség nélkül teljesülhetnek be.

Tovább olvasom
Személyi kölcsönt igényelnél az MBH Banktól? Íme, ekkora törlesztőre számíthatsz!

Személyi kölcsönt igényelnél az MBH Banktól? Íme, ekkora törlesztőre számíthatsz!

2023.10.17.

Az MBH három bank egyesülésével jött létre, és mindhárom bank legjobb hiteleit kínálják már. A legjobb személyi kölcsönök egy helyen. Sok lehetőség, változatos kínálat, mindenre kiterjedő figyelem. Utánajártunk, hogy mekkora törlesztőre számíthat az, aki személyi kölcsönt igényel az MBH Banktól.

Tovább olvasom
Hogyan nyithatunk Diákhitel számlát?

Hogyan nyithatunk Diákhitel számlát?

2023.10.13.

Diákhitel számla a diákhitelhez? Igen. Utánajártunk, hogyan nyithatunk Diákhitel számlát. Megmutatjuk, hogy ez mennyire jó lehetőség, még azoknak is, akiknek nincs hitelük. Megmutatjuk, hogy a Diákhitel számla jobb lehet, mint egy hagyományos diákszámla, és ha már kötelező a diákhitel mellé, hogyan használható ki legjobban. Részletek a cikkben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával