Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Hitelkártya igénylésének feltételei

2021.06.11.
Szerző: banknavigator.hu

Volt már szó arról, hogy hogyan használhatod megfelelően a hitelkártyádat, arról viszont még nem, hogy mit tegyél akkor, ha hitelkártyát igényelnél. A feltételei nem teljesíthetetlenek, és ha valóban tudod magad tartani a megfelelő használathoz, akkor csak nyerhetsz vele!

Hitelkártya igénylésének feltételei

Lássuk a részleteket!

A hitelkártya igénylésének feltételei nagyban hasonlítanak a többi hiteléhez, legalábbis ami az alapfeltételeket illeti. Akkor igényelhetsz hitelkártyát, ha elmúltál 18 éves, rendelkezel állandó, bejelentett, magyarországi lakcímmel, legalább három hónapos munkaviszonyod van, amiből jövedelem származik, és van egy legalább három hónapja meglévő lakossági bankszámlád. Emellett a jövedelmednek el kell érnie a bank által meghatározott minimumot; a legtöbb banknál nettó 80.000 forintnyi jövedelemtől már kaphatsz hitelkártyát. Természetesen kizáró okok is vannak, így például KHR listásként nem igényelhetsz hitelkártyát, de szinte minden más hiteltermék is elérhetetlenné válik a számodra.

Ma már a telefonos ügyfélszolgálatoknál, a netbankon keresztül, vagy személyesen is igényelhetsz hitelkártyát, de a bank is megkereshet Téged egy felajánlással. Dokumentumokra persze ebben az esetben is szükséged lesz, vagyis az érvényes személyazonosító okmányok egyike, a lakcímkártya, utolsó két-, vagy háromhavi bankszámlakivonat, ha nem az adott banknál vezeted a folyószámlád, egy hónapnál nem régebbi munkáltatói igazolás, de szükség esetén a bank kérhet további dokumentumokat is.

A hitelkártya igénylésének feltételeit valószínűleg Te is tudod teljesíteni, már csak az a kérdés, hogy a megfelelő használat is menni fog-e. Ha igen, akkor mindenképp érdemes belevágnod egy hitelkártya igénylésébe, hiszen csak jól járhatsz vele: kamatmentesen használhatod a Bank pénzét, sőt, kedvezményeket és jóváírásokat kaphatsz a használatáért, amennyiben idejében visszafizeted a felhasznált hitelösszeget! Alaposan fontold meg, hogy melyik banktól melyik hitelkártyát igényled, hiszen nem mindegy sem a kamat, sem az egyéb kondíciók! Oldalunk segítségével összehasonlíthatod a legjobb ajánlatokat, és ha kérdésed van, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Kalkulátorok

Archívum

Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

Ajánlott hitelek

Privát Minimum Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 490.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mit kell tudni az MKB EasyCard Gold hitelkártyáról?

Mit kell tudni az MKB EasyCard Gold hitelkártyáról?

2021.09.03.

Ha hitelkártyánk van, a bank pénzét költjük. A betéti kártyákkal ellentétben itt nincs lehetőségünk rá, hogy az általunk a számlára befizetett pénzt költsük el. A hitelkártya egy hiteltermék, amihez hitelbírálat után juthatunk.

Tovább olvasom
Mire jó a dombornyomott bankkártya?

Mire jó a dombornyomott bankkártya?

2020.11.17.

Az érintés nélküli fizetés korában jogos a kérdés, hogy mire jó a dombornyomott kártya, illetve érdemes-e még ezt választani lényegesen magasabb éves díjért. Az alábbiakban összegyűjtöttük a főbb tudnivalókat.

Tovább olvasom
Hitelkártyát igényelnék – milyen költségekkel kell számolnom?

Hitelkártyát igényelnék – milyen költségekkel kell számolnom?

2021.03.11.

Ha hitelkártyát igényelnél, jó, ha mindent tudsz róla, de legfőképp a költségeit érdemes ismerned. Az alábbiakból mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom
5+1 fontos szabály, amit tarts szem előtt a hitelkártya használatakor

5+1 fontos szabály, amit tarts szem előtt a hitelkártya használatakor

2021.07.15.

A hitelkártya használatára számos szabály vonatkozik, de ezek nem mind kötelezőek. Érdemes azonban betartanod őket, mégpedig a saját érdekedben.

Tovább olvasom