Hirdetés

Hitelkártya igénylésének feltételei

2021.06.11.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2021. június 11. 11:54

Volt már szó arról, hogy hogyan használhatod megfelelően a hitelkártyádat, arról viszont még nem, hogy mit tegyél akkor, ha hitelkártyát igényelnél. A feltételei nem teljesíthetetlenek, és ha valóban tudod magad tartani a megfelelő használathoz, akkor csak nyerhetsz vele!

Hitelkártya igénylésének feltételei

Lássuk a részleteket!

A hitelkártya igénylésének feltételei nagyban hasonlítanak a többi hiteléhez, legalábbis ami az alapfeltételeket illeti. Akkor igényelhetsz hitelkártyát, ha elmúltál 18 éves, rendelkezel állandó, bejelentett, magyarországi lakcímmel, legalább három hónapos munkaviszonyod van, amiből jövedelem származik, és van egy legalább három hónapja meglévő lakossági bankszámlád. Emellett a jövedelmednek el kell érnie a bank által meghatározott minimumot; a legtöbb banknál nettó 80.000 forintnyi jövedelemtől már kaphatsz hitelkártyát. Természetesen kizáró okok is vannak, így például KHR listásként nem igényelhetsz hitelkártyát, de szinte minden más hiteltermék is elérhetetlenné válik a számodra.

Ma már a telefonos ügyfélszolgálatoknál, a netbankon keresztül, vagy személyesen is igényelhetsz hitelkártyát, de a bank is megkereshet Téged egy felajánlással. Dokumentumokra persze ebben az esetben is szükséged lesz, vagyis az érvényes személyazonosító okmányok egyike, a lakcímkártya, utolsó két-, vagy háromhavi bankszámlakivonat, ha nem az adott banknál vezeted a folyószámlád, egy hónapnál nem régebbi munkáltatói igazolás, de szükség esetén a bank kérhet további dokumentumokat is.

A hitelkártya igénylésének feltételeit valószínűleg Te is tudod teljesíteni, már csak az a kérdés, hogy a megfelelő használat is menni fog-e. Ha igen, akkor mindenképp érdemes belevágnod egy hitelkártya igénylésébe, hiszen csak jól járhatsz vele: kamatmentesen használhatod a Bank pénzét, sőt, kedvezményeket és jóváírásokat kaphatsz a használatáért, amennyiben idejében visszafizeted a felhasznált hitelösszeget! Alaposan fontold meg, hogy melyik banktól melyik hitelkártyát igényled, hiszen nem mindegy sem a kamat, sem az egyéb kondíciók! Oldalunk segítségével összehasonlíthatod a legjobb ajánlatokat, és ha kérdésed van, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Heti Kölcsön

THM

26,1%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

Privát Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 2.990.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,7% - 16,5%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Hitelkártyát igényelnék – milyen költségekkel kell számolnom?

Hitelkártyát igényelnék – milyen költségekkel kell számolnom?

2021.03.11.

Ha hitelkártyát igényelnél, jó, ha mindent tudsz róla, de legfőképp a költségeit érdemes ismerned. Az alábbiakból mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom
5 fontos kérdés és válasz a hitelkártyákkal kapcsolatban

5 fontos kérdés és válasz a hitelkártyákkal kapcsolatban

2021.09.21.

A hitelkártyák ismert terméknek számítanak a banki termékek között. Szinte mindenkinek van bankkártyája, ma már a kártyás fizetés mindennapossá vált.

Tovább olvasom
Mit kell tudni az MKB EasyCard Gold hitelkártyáról?

Mit kell tudni az MKB EasyCard Gold hitelkártyáról?

2021.09.03.

Ha hitelkártyánk van, a bank pénzét költjük. A betéti kártyákkal ellentétben itt nincs lehetőségünk rá, hogy az általunk a számlára befizetett pénzt költsük el. A hitelkártya egy hiteltermék, amihez hitelbírálat után juthatunk.

Tovább olvasom
Hitelkártya és bankkártya – mi a különbség?

Hitelkártya és bankkártya – mi a különbség?

2021.03.17.

Egyre inkább kezd háttérbe szorulni a készpénzzel való fizetés. Webáruházból vásárolunk, vagy a boltban egyre több kedvezményt kínálnak, ha kártyával fizetünk. Nekünk is jó, nem kell figyelnünk, hogy van-e nálunk pénz, nem kell vele összekoszolnunk a kezünket. Hitelkártya és bankkártya segítségével bármekkora összeget ki tudunk fizetni – már persze a meghatározott keretünk erejéig.

Tovább olvasom