fbpx
Hirdetés

Hasznos tanácsok a személyi kölcsön előtörlesztésével kapcsolatban

2021.08.22.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 23. 14:07

A személyi kölcsön előtörlesztése mostanában felkapottabb téma, mint valaha – lássuk, mit kell tudni ezzel kapcsolatban!

Hasznos tanácsok a személyi kölcsön előtörlesztésével kapcsolatban

A személyi kölcsön előtörlesztése a moratórium végéhez közeledve sokakban felmerül, ami valószínűleg a meghosszabbodó futamidőről és a magasabb költségekről szóló cikkek sokaságának is köszönhető. Tény, hogy sokan csak ezen hírek hatására kaptak észbe, és, ha eddig nem léptek ki a moratóriumból, komoly pluszköltségekre számíthatnak. A személyi kölcsön előtörlesztése – illetve gyakorlatilag bármelyik másik hiteltípusé – nem oldja meg ezt a problémát, hiszen a költségek már adottak, azonban a később terhelődő költségek megspórolásával valamelyest kompenzálható lehet a veszteség. Fontos azonban végiggondolni néhány dolgot, mielőtt belevágunk.

Az első lépések

Első körben azt érdemes mérlegelni, hogy valóban megéri-e a személyi kölcsön végtörlesztése. Ehhez fontos tudni, hogy hol tart épp a hitel a futamidő, illetve a tőketartozás tekintetében. A tőketartozásból kiderül, hogy nagyságrendileg mekkora összeget kell előkészítened, ám nem szabad elfelejtened, hogy ehhez még egyéb költségek is tartoznak, mint például a végtörlesztési díj. Ezek után gondold át, hogy megéri-e feláldoznod erre a megtakarításaidat, vagy jobban jársz, ha mondjuk befekteted azt. Lehetséges ugyanis, hogy a befektetés által termelt hozam kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletköltséget, amit a végtörlesztéssel szeretnél elkerülni.

És ha nincs megtakarításod?

Amennyiben egy másik hitelből szeretnéd a személyi kölcsönt végtörleszteni, más a helyzet, bár alapos mérlegelést ez is igényel. A hitelkiváltó kölcsönöknek ugyanis ugyanúgy van kamata és egyéb költségei, mint a jelenlegi hitelednek, és könnyen megeshet, hogy rosszabbul jársz, ha újra elkezdesz egy hitelt törleszteni. Tudnod kell, hogy a személyi kölcsönök törlesztése annuitásos, azaz a kezdetekben magasabb a kamat, mint a tőkerész az adott havi törlesztőrészletben, míg a futamidő végéhez közeledve ez megfordul, és a tőke lesz magasabb.

Ha hitelkiváltással szeretnéd megoldani a személyi kölcsönöd végtörlesztését, tekintsd meg ajánlatainkat, válaszd ki a számodra leginkább megfelelő konstrukciót, majd indítsd el az igénylést online!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Számíthat Ránk kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

52 hét

Hitelösszeg

150.000 Ft - 400.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

13,90% -16,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Ezeket a jövedelemtípusokat fogadják el személyi kölcsön igénylésekor

Ezeket a jövedelemtípusokat fogadják el személyi kölcsön igénylésekor

2021.06.03.

Egyes jövedelemtípusok elfogadhatóak személyi kölcsön igénylésekor, mások nem – az alábbiakban mindent megtudhatsz a témáról.

Tovább olvasom
Kölcsön azonnal, online

Kölcsön azonnal, online

2020.07.02.

Kölcsön azonnal? Lehetséges. Elég hozzá egy jó online kapcsolat, és gyakorlatilag bármit el tudunk intézni otthonról, gyorsan és rugalmasan. Lássuk, hogyan működik, mik a feltételei az online személyi kölcsönnek!

Tovább olvasom
Mikor érdemes személyi kölcsönt felvennünk?

Mikor érdemes személyi kölcsönt felvennünk?

2021.01.29.

Több élethelyzetben is érdemes személyi kölcsönt igényelned, hiszen ez a hitelkonstrukció sok szempontból előnyös, és komoly segítséget nyújthat.

Tovább olvasom
Lehet-e adóstárs, akinek van hitele?

Lehet-e adóstárs, akinek van hitele?

2021.10.27.

Kilencven százalék felett van az adóstárssal felvett hitelek aránya a lakáshiteleknél. Az adóstársak országa lettünk. Adóstárssá válni viszonylag könnyű, csak egy döntés, és nyakig benne vagyunk más hitelében. De mit vállalunk ezzel? Ki lehet adóstárs? Érdemes elfogadni egy ilyen felkérést, vagy túl nagyok a kockázatok? Ennek jártunk utána.

Tovább olvasom