Hirdetés

Hasznos tanácsok a személyi kölcsön előtörlesztésével kapcsolatban

2021.08.22.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 23. 14:07

A személyi kölcsön előtörlesztése mostanában felkapottabb téma, mint valaha – lássuk, mit kell tudni ezzel kapcsolatban!

Hasznos tanácsok a személyi kölcsön előtörlesztésével kapcsolatban

A személyi kölcsön előtörlesztése a moratórium végéhez közeledve sokakban felmerül, ami valószínűleg a meghosszabbodó futamidőről és a magasabb költségekről szóló cikkek sokaságának is köszönhető. Tény, hogy sokan csak ezen hírek hatására kaptak észbe, és, ha eddig nem léptek ki a moratóriumból, komoly pluszköltségekre számíthatnak. A személyi kölcsön előtörlesztése – illetve gyakorlatilag bármelyik másik hiteltípusé – nem oldja meg ezt a problémát, hiszen a költségek már adottak, azonban a később terhelődő költségek megspórolásával valamelyest kompenzálható lehet a veszteség. Fontos azonban végiggondolni néhány dolgot, mielőtt belevágunk.

Az első lépések

Első körben azt érdemes mérlegelni, hogy valóban megéri-e a személyi kölcsön végtörlesztése. Ehhez fontos tudni, hogy hol tart épp a hitel a futamidő, illetve a tőketartozás tekintetében. A tőketartozásból kiderül, hogy nagyságrendileg mekkora összeget kell előkészítened, ám nem szabad elfelejtened, hogy ehhez még egyéb költségek is tartoznak, mint például a végtörlesztési díj. Ezek után gondold át, hogy megéri-e feláldoznod erre a megtakarításaidat, vagy jobban jársz, ha mondjuk befekteted azt. Lehetséges ugyanis, hogy a befektetés által termelt hozam kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletköltséget, amit a végtörlesztéssel szeretnél elkerülni.

És ha nincs megtakarításod?

Amennyiben egy másik hitelből szeretnéd a személyi kölcsönt végtörleszteni, más a helyzet, bár alapos mérlegelést ez is igényel. A hitelkiváltó kölcsönöknek ugyanis ugyanúgy van kamata és egyéb költségei, mint a jelenlegi hitelednek, és könnyen megeshet, hogy rosszabbul jársz, ha újra elkezdesz egy hitelt törleszteni. Tudnod kell, hogy a személyi kölcsönök törlesztése annuitásos, azaz a kezdetekben magasabb a kamat, mint a tőkerész az adott havi törlesztőrészletben, míg a futamidő végéhez közeledve ez megfordul, és a tőke lesz magasabb.

Ha hitelkiváltással szeretnéd megoldani a személyi kölcsönöd végtörlesztését, tekintsd meg ajánlatainkat, válaszd ki a számodra leginkább megfelelő konstrukciót, majd indítsd el az igénylést online!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön autóvásárlásra

THM

8,5% - 14,2%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Minimálbér-emelés: mit jelent hitelfelvételkor?

Minimálbér-emelés: mit jelent hitelfelvételkor?

2022.01.14.

A minimálbér emelést még a tavalyi év végén jelentették be, és január 1.-től már érvényessé is vált – lássuk, milyen hatással lesz a hitelezésre!

Tovább olvasom
Ezt kell tudni a CIB Előrelépő Személyi Kölcsönről

Ezt kell tudni a CIB Előrelépő Személyi Kölcsönről

2020.12.15.

Ha szeretnél mindent tudni a CIB Előrelépő Személyi Kölcsönről, érdemes elolvasnod jelen cikkünket!

Tovább olvasom
Online személyi kölcsön igénylés – hogyan zajlik?

Online személyi kölcsön igénylés – hogyan zajlik?

2020.05.21.

A koronavírus-járvány miatt előtérbe kerültek az interneten intézhető dolgok, így az online személyi kölcsön igénylés is népszerűbbé vált, holott már viszonylag régóta létezik ez a lehetőség. Ha még sosem próbáltad, de most szükséged lenne egy kisebb-nagyobb összegre, akkor muszáj lesz ezt a hitelfelvételi módot használnod

Tovább olvasom
Változnak a JTM szabályai - könnyebben kapunk hitelt januártól

Változnak a JTM szabályai - könnyebben kapunk hitelt januártól

2021.11.22.

Jövő év elejétől megváltoznak a JTM szabályai, így könnyebben juthatunk majd hitelhez. A Jövedelemarányos Törlesztési Mutató bennünket véd, és bár enyhítettek a szigoron, a gyeplőt nem engedték el teljesen. Mutatjuk, hogy milyen esetekben kaphatunk könnyebben hitelt januártól.

Tovább olvasom