fbpx
Hirdetés

Hasznos tanácsok a személyi kölcsön előtörlesztésével kapcsolatban

2021.08.22.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 23. 14:07

A személyi kölcsön előtörlesztése mostanában felkapottabb téma, mint valaha – lássuk, mit kell tudni ezzel kapcsolatban!

Hasznos tanácsok a személyi kölcsön előtörlesztésével kapcsolatban

A személyi kölcsön előtörlesztése a moratórium végéhez közeledve sokakban felmerül, ami valószínűleg a meghosszabbodó futamidőről és a magasabb költségekről szóló cikkek sokaságának is köszönhető. Tény, hogy sokan csak ezen hírek hatására kaptak észbe, és, ha eddig nem léptek ki a moratóriumból, komoly pluszköltségekre számíthatnak. A személyi kölcsön előtörlesztése – illetve gyakorlatilag bármelyik másik hiteltípusé – nem oldja meg ezt a problémát, hiszen a költségek már adottak, azonban a később terhelődő költségek megspórolásával valamelyest kompenzálható lehet a veszteség. Fontos azonban végiggondolni néhány dolgot, mielőtt belevágunk.

Az első lépések

Első körben azt érdemes mérlegelni, hogy valóban megéri-e a személyi kölcsön végtörlesztése. Ehhez fontos tudni, hogy hol tart épp a hitel a futamidő, illetve a tőketartozás tekintetében. A tőketartozásból kiderül, hogy nagyságrendileg mekkora összeget kell előkészítened, ám nem szabad elfelejtened, hogy ehhez még egyéb költségek is tartoznak, mint például a végtörlesztési díj. Ezek után gondold át, hogy megéri-e feláldoznod erre a megtakarításaidat, vagy jobban jársz, ha mondjuk befekteted azt. Lehetséges ugyanis, hogy a befektetés által termelt hozam kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletköltséget, amit a végtörlesztéssel szeretnél elkerülni.

És ha nincs megtakarításod?

Amennyiben egy másik hitelből szeretnéd a személyi kölcsönt végtörleszteni, más a helyzet, bár alapos mérlegelést ez is igényel. A hitelkiváltó kölcsönöknek ugyanis ugyanúgy van kamata és egyéb költségei, mint a jelenlegi hitelednek, és könnyen megeshet, hogy rosszabbul jársz, ha újra elkezdesz egy hitelt törleszteni. Tudnod kell, hogy a személyi kölcsönök törlesztése annuitásos, azaz a kezdetekben magasabb a kamat, mint a tőkerész az adott havi törlesztőrészletben, míg a futamidő végéhez közeledve ez megfordul, és a tőke lesz magasabb.

Ha hitelkiváltással szeretnéd megoldani a személyi kölcsönöd végtörlesztését, tekintsd meg ajánlatainkat, válaszd ki a számodra leginkább megfelelő konstrukciót, majd indítsd el az igénylést online!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Tanulmányok finanszírozása: diákhitel, vagy személyi kölcsön?

Tanulmányok finanszírozása: diákhitel, vagy személyi kölcsön?

2021.03.26.

A tanulmányok finanszírozása komoly teher, és nem csak a szülők, de a gyermekek számára is. Az alábbiakban megoldásokat kínálunk.

Tovább olvasom
Milyen költségekkel jár a hitelkiváltás?

Milyen költségekkel jár a hitelkiváltás?

2022.03.18.

A hitelkiváltás költségekkel jár, ám ezeket érdemes kifizetni, hiszen emellett számos előnye is van, amelyeket érdemes kihasználni.

Tovább olvasom
Minimálbérrel szeretnél nagyobb összegű hitelt igényelni?

Minimálbérrel szeretnél nagyobb összegű hitelt igényelni?

2021.07.30.

Ha nagyobb összegű hitelre van szükséged, de csak minimálbért tudsz igazolni, akkor ugyan vannak lehetőségeid, de nehezebb dolgod lesz – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Határozott idejű munkaszerződéssel kaphatunk hitelt?

Határozott idejű munkaszerződéssel kaphatunk hitelt?

2021.10.21.

Hitelfelvételnél meg kell felelnünk a bank által támasztott követelményeknek, ha hozzá akarunk jutni az áhított hitelösszeghez. A bankok eltérő módon kezelik a hiteleket, így van, ahol egy év folyamatos munkaviszonyt kérnek, van azonban ahol elég három hónap is. Van, ahol a nettó elvárt jövedelem magasabb, mint egy másik pénzintézetnél. Ez a különbség azonban nemcsak a bankoktól, hanem a hitel fajtájától is függ.

Tovább olvasom