Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Hasznos tanácsok a személyi kölcsön előtörlesztésével kapcsolatban

2021.08.22.
Szerző: Banknavigator

A személyi kölcsön előtörlesztése mostanában felkapottabb téma, mint valaha – lássuk, mit kell tudni ezzel kapcsolatban!

Hasznos tanácsok a személyi kölcsön előtörlesztésével kapcsolatban

A személyi kölcsön előtörlesztése a moratórium végéhez közeledve sokakban felmerül, ami valószínűleg a meghosszabbodó futamidőről és a magasabb költségekről szóló cikkek sokaságának is köszönhető. Tény, hogy sokan csak ezen hírek hatására kaptak észbe, és, ha eddig nem léptek ki a moratóriumból, komoly pluszköltségekre számíthatnak. A személyi kölcsön előtörlesztése – illetve gyakorlatilag bármelyik másik hiteltípusé – nem oldja meg ezt a problémát, hiszen a költségek már adottak, azonban a később terhelődő költségek megspórolásával valamelyest kompenzálható lehet a veszteség. Fontos azonban végiggondolni néhány dolgot, mielőtt belevágunk.

Az első lépések

Első körben azt érdemes mérlegelni, hogy valóban megéri-e a személyi kölcsön végtörlesztése. Ehhez fontos tudni, hogy hol tart épp a hitel a futamidő, illetve a tőketartozás tekintetében. A tőketartozásból kiderül, hogy nagyságrendileg mekkora összeget kell előkészítened, ám nem szabad elfelejtened, hogy ehhez még egyéb költségek is tartoznak, mint például a végtörlesztési díj. Ezek után gondold át, hogy megéri-e feláldoznod erre a megtakarításaidat, vagy jobban jársz, ha mondjuk befekteted azt. Lehetséges ugyanis, hogy a befektetés által termelt hozam kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletköltséget, amit a végtörlesztéssel szeretnél elkerülni.

És ha nincs megtakarításod?

Amennyiben egy másik hitelből szeretnéd a személyi kölcsönt végtörleszteni, más a helyzet, bár alapos mérlegelést ez is igényel. A hitelkiváltó kölcsönöknek ugyanis ugyanúgy van kamata és egyéb költségei, mint a jelenlegi hitelednek, és könnyen megeshet, hogy rosszabbul jársz, ha újra elkezdesz egy hitelt törleszteni. Tudnod kell, hogy a személyi kölcsönök törlesztése annuitásos, azaz a kezdetekben magasabb a kamat, mint a tőkerész az adott havi törlesztőrészletben, míg a futamidő végéhez közeledve ez megfordul, és a tőke lesz magasabb.

Ha hitelkiváltással szeretnéd megoldani a személyi kölcsönöd végtörlesztését, tekintsd meg ajánlatainkat, válaszd ki a számodra leginkább megfelelő konstrukciót, majd indítsd el az igénylést online!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Privát Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 2.990.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Szigorodott a hitelbírálat – mire figyeljünk hiteligényléskor?

Szigorodott a hitelbírálat – mire figyeljünk hiteligényléskor?

2020.09.08.

Szigorodott a hitelbírálat a koronavírus-járványnak “köszönhetően”, hiszen a veszélyhelyzet miatt leblokkolt a gazdaság, sokan veszítették el a munkahelyüket, és a kormány által megszabott alacsony kamat, illetve THM is rányomta a bélyegét a hitelezésre. Nem kell azonban nagyon súlyos nehezítésre gondolni, bár még így is lesznek olyanok, akik számára sokkal nehezebb, sőt, akár lehetetlen is lesz hitelhez jutni.

Tovább olvasom
Általános tudnivalók a személyi kölcsönökről

Általános tudnivalók a személyi kölcsönökről

2020.06.17.

A személyi kölcsönök nagyon elterjedt hitelezési formák. Népszerűségüket egyszerűségüknek és a gyors ügyintézésnek köszönhetik, illetve az is fontos szempont, hogy általuk fedezet nélkül juthatunk szabadon felhasználható pénzösszeghez. Általános tudnivalók.

Tovább olvasom
Személyi kölcsönhöz ingatlanfedezet?

Személyi kölcsönhöz ingatlanfedezet?

2021.06.17.

Aki ismeri a hiteleket, annak a fenti kérdés furcsán hathat, hiszen tudható, hogy személyi kölcsönhöz ingatlanfedezetet nem szükséges felajánlani; épp ez a legnagyobb előnye. A szabad felhasználású jelzáloghitel azonban sok tulajdonságát tekintve hasonlít a személyi kölcsönhöz, így előfordulhat, hogy valakiben felmerül ez az ötlet, és vannak olyan szempontok, ahonnan nézve van alapja!

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel vehető fel egy lakáshitel?

Milyen feltételekkel vehető fel egy lakáshitel?

2020.05.14.

Az, hogy pontosan milyen feltételekkel vehető fel egy lakáshitel, banktól függ, ám vannak általános feltételek is, amelyek mindenhol megegyeznek. Ha lakást szeretnél vásárolni, és elegendő pénz híján hitelt szeretnél felvenni hozzá, akkor érdemes tisztában lenned ezekkel, mert időt és pénzt takaríthatsz meg a megfelelő felkészüléssel.

Tovább olvasom