Széchenyi Likviditási hitel

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

Széchenyi Likviditási Hitel

Kamat 2,5%
Futamidő 36 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 250.000.000 Ft

Kamat
2,5%

Futamidő
36 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Sberbank

Széchenyi Likviditási hitel

Kamat 2,5%
Futamidő 24 - 36 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 250.000.000 Ft

Kamat
2,5%

Futamidő
24 - 36 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A Széchenyi likviditási hitel a Széchenyi Kártya Program része. Egy olyan kedvezményes, szabad felhasználású forgóeszközkölcsön, amely hatékonyan hasznosítható a vállalkozások működésében.

A Széchenyi likviditási hitel keretében felvett összeg forgóeszközök beszerzésére, valamint többek között szállításra, gépek karbantartására, raktározásra, továbbképzésekre, marketingre, és könyvvizsgálatra használható. A hitel kerete legfeljebb 250 millió forint, de nem haladhatja meg a vállalkozás tavalyi bérköltségének a kétszeresét, vagy az éves árbevétel 25 százalékát (a kettő közül azt, amelyik magasabb), a futamidő 2 vagy 3 év, a vállalkozásnak nem lehet lejárt köztartozása és hiteltartozása, a nettó ügyleti kamat 0,2 százalék, kezelési költség nincs.

A Széchenyi hitelprogram idén megújult, több ponton igyekszik segíteni a magyar mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, többek között a következő új elemekkel bővült: Széchenyi munkahelymegtartó hitel, Széchenyi kártya folyószámlahitel plusz, Széchenyi likviditási hitel, Széchenyi beruházási hitel plusz. Az új hitelkonstrukciók elődleges célja az, hogy segítsék a vállalkozások működését és beruházásait a koronavírus-járvány miatt kialakult rosszabb gazdasági környezetben. Az igénybe vehető kölcsönök céljait, feltételrendszereit ebben a szellemben határozták meg.

A Széchenyi likviditási hitel tehát egy szabad felhasználású forgóeszközhitel, számla nélküli finanszírozással, és a vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére vehető igénybe. Ilyenek például: készletek beszerzése, olyan szolgáltatások igénybevételének finanszírozása, mint szállítás-rakodás, raktározás, csomagolás, eszközök karbantartása, továbbképzés, hirdetés, reklám és propaganda, tervezés és lebonyolítás, könyvvizsgálat, könyvviteli szolgáltatás. A hitel fordítható a vállalkozás fennálló hiteltartozásának kiváltásra is.

Az előnyei: szabad felhasználású hitel, 250 millió forint hitelösszegig igényelhető állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatással, nincs szükség ingatlanfedezetre, gyors és egyszerűsített a hitelbírálat, valamint az ország több mint 200 pontján igényelhető.

A Széchenyi likviditási hitelt minden olyan kkv igényelheti, amelynek nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása, és megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek. A hitel törlesztésének megkezdésére a türelmi idő (legfeljebb 9 hónap) lejártát követően kerül sor havi egyenlő összegű törlesztő részletekben.

Így kaphatod meg a hitelt

Széchenyi Likviditási hitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Széchenyi Likviditási hitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Széchenyi Likviditási hitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Széchenyi Likviditási hitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére vehető igénybe. Például: készletek beszerzése, olyan szolgáltatások igénybevételének finanszírozása, mint szállítás-rakodás, raktározás, csomagolás, eszközök karbantartása, továbbképzés, hirdetés, reklám és propaganda, tervezés és lebonyolítás, könyvvizsgálat, könyvviteli szolgáltatás. A hitel ezek mellett fordítható a vállalkozás fennálló hiteltartozásának kiváltásra is.

A Széchenyi likviditási hitelt minden olyan kkv igényelheti, amelynek nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása, és megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

Érdemes megkeresni a vállalkozáshoz legközelebb eső, úgynevezett regisztráló irodát, amely lehet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban, vagy a KAVOSZ Zrt. irodáiban. Ki kell választani a megfelelő konstrukciót, majd – ha megfelel a vállalkozás a feltételeknek – össze kell állítani a hitelkérelmi csomagot. A kérelmet bankhoz kell benyújtani, nem mindegy, hogy melyik forgalmazó pénzintézetet választjuk, mert bankonként eltérőek lehetnek a kívánt hiteltermék részletei.

Amire biztosan, az a vállalkozási formának és a választott hiteltípusnak megfelelő igénylési lap, az elmúlt év, évek gazdálkodási adatai (SZJA/EVA/KATA bevallás, éves beszámoló, főkönyvi kivonatok), nemleges adóigazolás, az igénylő cégjegyzésre jogosult személyes okmányai, kezes, kezesek okmányai fénymásolatban, nyilatkozat és kezesi záradék, záradékok.

Elsősorban az, hogy szabad felhasználású kölcsön, amely akér 250 millió forint hitelösszegig igényelhető. Állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatással rendelkezik, nincs szükség ingatlanfedezetre, gyors és egyszerűsített a hitelbírálata, valamint az ország több mint 200 pontján igényelhető.

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

Hitelkártya igénylésének feltételei

Hitelkártya igénylésének feltételei

2021.06.11.

Volt már szó arról, hogy hogyan használhatod megfelelően a hitelkártyádat, arról viszont még nem, hogy mit tegyél akkor, ha hitelkártyát igényelnél. A feltételei nem teljesíthetetlenek, és ha valóban tudod magad tartani a megfelelő használathoz, akkor csak nyerhetsz vele!

Tovább olvasom
Milyen támogatások igényelhetőek 40 év felett?

Milyen támogatások igényelhetőek 40 év felett?

2021.06.10.

Támogatások igényelhetőek akár 40 éves kor felett is, méghozzá nem is csak egyféle – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Milyen kizáró okok vannak személyi kölcsön igénylése esetén?

Milyen kizáró okok vannak személyi kölcsön igénylése esetén?

2021.06.09.

Kizáró okok minden hitel, így a személyi kölcsönök igénylésénél is vannak – az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Tovább olvasom
A faktorálás legfőbb előnyei

A faktorálás legfőbb előnyei

2021.06.08.

A faktorálás az üzleti élet egyik leghatékonyabb segítője, aminek számos előnye van – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla.

Tovább olvasom