Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

2021 júliusától elérhető a napelem támogatás!

2021.05.17.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 13. 13:49

Napelem támogatás igényelhető az idei évben, és júliustól már folyósítják is – tudj meg mindent a részletekről alábbi cikkünkből!

2021 júliusától elérhető a napelem támogatás!

A napelem támogatással könnyebben megvalósítható egy családi ház energiahatékonyságának növelése, ami az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nem is csoda, hiszen a fejlesztéseknek hála a napelemes rendszerek egyre hatékonyabbak, és a bekerülési költségeik is csökkennek, tehát mindenki számára kiváló alternatívást jelentenek a környezeti terhelés csökkentéséhez.

A pályázat célja

napelem támogatással kapcsolatos pályázat kiírása szerint 2030-ig legalább 6000 MW napenergia-termelő kapacitás üzembe helyezését szeretné elérni az Európai Unió, illetve a pályázatot kiíró szerv, emellett kiemelt célként jelöli meg a háztartások saját energiafogyasztásának részleges, illetve teljes kiváltását.

Milyen mértékű a napelem támogatás?   

Az előzetes információk alapján körülbelül 30-40%-os támogatást lehet majd igényelni, tehát önrészre mindenképp szükség lesz a napelemes rendszer telepítéséhez, sőt, valószínű, hogy visszatérítésként valósul meg, akárcsak az otthonfelújítási támogatás.

Mikor lehet igényelni a napelem támogatást?

Az igényléseket már most is el lehet kezdeni összekészíteni, hiszen bármelyik pillanatban bejelenthetik, hogy azok beadhatóak, de ami biztos, hogy 2021 júliusától elérhető lesz a napelem támogatás.

Kik igényelhetik a napelem támogatást?

A jogosultak köréről, a támogatási intenzitás mértékéről, valamint a támogatható rendszerek felső teljesítményhatáráról a következő hónapokban születik döntés, tehát jelenleg erre még nem létezik válasz, de – mivel közeleg a július – valószínűleg hamarosan erről is beszámolhatunk.

Jelenleg ennyit tudunk a napelem támogatásról, ám az információkat folyamatosan adagolják, tehát előbb, vagy utóbb minden részletre fény derül. Érdemes kivárni, hogy milyen konstrukciókkal készül az Energetikai Hatóság, illetve azt is, hogy – az otthonfelújítási támogatáshoz hasonlóan – visszatérítéses konstrukció lesz-e, és ha igen, hitelkonstrukcióval is kiegészítik-e azt. Több, mint valószínű, hogy igen, ám, ha mégsem, számos kölcsönlehetőség elérhető már most is!

Ha hitelre lenne szükséged, oldalunk a rendelkezésedre áll! Tekintsd meg a bankok legjobb ajánlatait, hasonlítsd össze őket, válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, csupán néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Ingatlanvásárlás lakástámogatásból – hány év múlva adhatjuk el?

Ingatlanvásárlás lakástámogatásból – hány év múlva adhatjuk el?

2021.01.08.

Az ingatlanvásárlás lakástámogatásból ügylet egy sor követelményt ír elő, amiket bizony meg kell oldanunk ahhoz, hogy gondtalanul sétálhassunk tovább az élet ösvényén.

Tovább olvasom
5 gyakori tévhit az otthonteremtési támogatásokkal kapcsolatban

5 gyakori tévhit az otthonteremtési támogatásokkal kapcsolatban

2021.07.09.

Jelenleg abban a mázlis helyzetben vagyunk, hogy soha nem látott mennyiségű állami támogatás áll a rendelkezésünkre, ha lakáscélú beruházásban gondolkodunk. Ugye ezek az otthonteremtési teóriák többnyire gyermekvállalási célokkal is összekapcsolhatók, ezért bizony minden esetben kiemelt éberséget és koncentrációt követelnek a pároktól és az életkezdés előtt álló fiataloktól.

Tovább olvasom
Lakástámogatások: Várható-e folytatás 2023-ban?

Lakástámogatások: Várható-e folytatás 2023-ban?

2022.12.15.

A 2022-es év vízválasztó a honi lakástámogatásokkal kapcsolatban. A korábbi támogatások egy része december 31-i határidővel kifut, és még nem lehet tudni, hogy lesz-e folytatás 2023-ban. Ha igen, valószínűsíthetően megváltoznak a feltételek.

Tovább olvasom
Milyen támogatásból finanszírozhatjuk a tetőtér beépítést?

Milyen támogatásból finanszírozhatjuk a tetőtér beépítést?

2023.09.05.

A tetőtér beépítésének finanszírozására a CSOK támogatás a legkézenfekvőbb megoldás. A Banknavigátor szakértői azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy a 2023-ban még elérhető támogatás 2024-ben megszűnik. A jelenleg elérhető, és a jövő évi lehetőségekről részletesen írunk a cikkben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával