Casco biztosítás kalkulátor 2023

Mi az a Casco biztosítás?

Mi az a Casco biztosítás? Fontos kérdés. Míg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás a vétlen fél kárát téríti meg a vétkes fél biztosításának terhére, addig a Casco biztosítás a vétkes félét. És olyan káreseményeknél is, ahol ismeretlen a tettes. Emellett elemi és tűzkárra és lopásra is fizet. Kiegészítő szolgáltatásként kérhető mellé poggyász, extratartozék és balesetbiztosítás is. Abban az esetben, ha szeretnénk elkerülni, hogy valamilyen káresemény után a saját megtakarításunkból kelljen fedezni a költségeket, érdemes Casco biztosítást kötni. Hiszen így a biztosító fizeti a kár nagy részét. Nem csak akkor fizet, ha mi hibáztunk, hanem ismeretlen tettes által okozott károk, tűz és lopás esetén is. Ha mi vagyunk a vétlen fél egy baleset során, akkor a másik fél kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása fedezi az autóban keletkezett kár javításának költségeit. Fordított esetben azonban ez nem igaz. Éppen erre szolgál a Casco biztosítás, ami ilyenkor, illetve lopás, tűz és elemi károk, valamint ismeretlen tettes által elkövetett rongálás után is fizet.

Mi az a Casco biztosítás? És miért kössünk?

A Casco biztosítás gépjármű biztosítás, és azért hasznos, mert megtéríti az általunk okozott balesetben keletkezett saját kár jelentős részét. Míg a kötelező gépjármű-biztosítás csak akkor fizeti ki kárunkat, ha egy balesetben nem mi vagyunk a felelősek. Ha mi vagyunk a felelősek, a kötelező biztosítás a másik fél költségeit fedezi. Az általunk okozott kár mellett az ismeretlen tettes által okozott káreseményre is fizet. És az elemi és tűzkár, lopás, valamint kiegészítőként akár poggyász, extratartozék és balesetbiztosítást is tartalmazhat.

Miért érdemes Casco biztosítást kötni?

Van olyan helyzet, amikor Casco biztosítást kötni kötelező. Amennyiben hitelre vásároljuk meg az autónkat, vagy lízingeljük azt, a hitelező pénzintézet szinte minden esetben előírja számunkra a Casco megkötését. Ha nem kötelező az autónkra Casco-t kötni, akkor is érdemes megfontolni a szerződéskötést, hiszen ezt a vagyontárgyunkat is ugyanúgy védeni akarjuk, mint a lakásunkat egy ingatlanbiztosítással. A Casco ráadásul, módozattól függően nem csak a javíttatás költségét téríti meg számunkra. Jó lehet lopás esetén, üvegkárnál, sőt, elemi kár esetén is fizethetnek. Ha van Casco biztosításunk, a javítás idejére a biztosító csereautót biztosíthat, így nem kerülünk lehetetlen helyzetbe a mindennapokban az autónk hiánya miatt. Van olyan helyzet azonban, amikor a Casco nem téríti meg a kárunkat. Amennyiben elhagyjuk a Casco területi hatályát, ittasan vezetünk vagy már lejárt a forgalmink, nem fognak fizetni nekünk.

Mire fizet a Casco biztosítás?

A Casco biztosítás, módozattól függően, nem csak a javítás költségeit állja. Lopás esetén, üvegkárnál, elemi kárnál is fizetnek, bár elképzelhető, hogy ezt az alapbiztosítás nem tartalmazza. Ilyenkor kiegészítő biztosítást kell kötnünk. Csereautót is biztosíthat arra az időszakra, amíg az autónkat megjavítják a szervizben. Figyelnünk kell arra, hogy a Casco nem mindig téríti meg a kárunkat. Nem hagyhatjuk el szerződés területi határát, nem vezethetünk ittasan és lejárt a forgalmi igazolvánnyal sem. Ezekben az esetekben a Casco biztosítás nem fizet nekünk kár esetén. Lopás Casco. Ezt a két szót kell megjegyezni. A Casco fizethet autólopás esetén. Mire fizet a Casco? Fontos kérdés. Tudnunk kell, hogy mire fizet a Casco biztosítás.

Casco biztosítás online

Ma már sokan online kötnek biztosítást. Ha az online Casco biztosítás igénylést választjuk, modern, innovatív módon lehet casco biztosításunk. Online igényléskor nem kell bemennünk egy biztosító irodájába, az otthonunk kényelméből vihetjük végig a folyamatot. A Casco biztosítás kiválasztása, az adatok megadása és a dokumentumok benyújtása is online történik.

A Casco biztosítás megkötése

A biztosítóknál személyesen vagy akár online is intézhető a szerződéskötés. Használt gépjármű esetén ugyanakkor szükség van szemlére, ami azt jelenti, hogy egy szakértőnek látnia kell a gépjárművet. A szakértő általában házhoz jön, vagy egy előre egyeztetett helyszínen zajlik a gépjárműszemle. Új autónál nincs ilyen kitétel.

Casco biztosítás kalkulátor 2023 – Casco kalkulátor 2023

A Casco biztosítás kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott konstrukciók összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető Casco biztosítások adatait. Az igénylő láthatja a költségeket, így könnyen kiválasztható a legideálisabb konstrukció. A Casco biztosítás kalkulátor használata minden szerződéskötés előtt javasolható. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a Casco biztosításokat. Hanem azért is, mert az emberek többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb Casco biztosítást válassza. Ez érthető is, hiszen egy adott szolgáltatás mellett a legalacsonyabb költségek a legvonzóbbak. A legjobb konstrukció a Casco biztosítás kalkulátorral választható ki a legegyszerűbben. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy program a legalkalmasabb. Használni kell a Casco biztosítás kalkulátort!

Casco biztosítás kalkulátor

Casco díjkalkulátor 2023 – Casco kalkulátor

A Casco kalkulátor nagy segítség. A Casco kalkulátor használata fontos. Évekig fogunk fizetni. A Casco kalkulátor segít. A Casco díjkalkulátor segítség. A Casco díjkalkulátor egy igazi segítség, hogy optimalizálhassuk a kiadásainkat.

Kötelező biztosítás és Casco biztosítás – mi a különbség?

Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítás (KGFB) nélkül hazánkban egy gépjármű sem vehet részt a közlekedésben. Lényeges különbség a kötelező biztosítás és a Casco között, hogy a kötelező biztosítás az általunk okozott baleset esetén a vétlen autó kárát téríti meg, míg a Casco az általunk okozott balesetben a saját autónkban keletkezett kár után fizet. Abban az esetben pedig, ha vétlenek vagyunk egy balesetben, és az autó megsérült, akkor a balesetet okozó autós biztosítója téríti meg a mi kárunkat.

A kárbejelentés menete

A káreseményt be kell jelenteni a biztosítónak. Baleset esetén a kárbejelentésnél fontos lehet a felvett rendőrségi jegyzőkönyv, illetve hasznos, ha készítünk néhány fotót. Lopásnál szintén kell a rendőrségi jegyzőkönyv, itt érdemes tudni, hogy a kártalanítás csak a rendőrségi nyomozás lezárása után történhet, és az autó aktuális piaci árát veszik figyelembe a kifizetésnél. A gépjármű javíttatásánál fontos, hogy csak olyan szerviz szolgáltatását vehetjük igénybe, amelyet a biztosító is elfogad, különben eleshetünk a kifizetéstől. Amennyiben járművünk totálkáros lesz, a biztosító a gépjármű káridőponti értékét veszi figyelembe, ebből pedig levonja azt az összeget, amennyiért a becslése szerint a roncsot értékesíteni lehet, és a különbözetet fizeti ki. Ha nem tudjuk eladni a roncsot a biztosító által kalkulált áron, akkor kérhetünk módosítást, de igazolnunk kell az eladhatatlanságot vagy az alacsonyabb árat. Az autót ezután ki kell vonatni a forgalomból.

Casco önrész

Az önrész azt az összeget jelenti, amelyet nekünk kell kifizetnünk káreseménynél, a kár többi részét a biztosító állja. Az önrész mértéke sok mindentől függ, a biztosító többféle variációt ajánlhat a gépjármű értékétől és típusától függően. A Casco önrészét százalékosan és fix összegben határozzák meg. A kár kifizetése az önrész levonása után megmaradt összeg utalását jelenti. Az önrész levonása úgy történik, hogy mindig a nagyobb összeggel számol a biztosító. Ha a százalékos összeg a nagyobb, akkor azt veszik figyelembe, ha a fix összegű rész a nagyobb, akkor pedig azt. A Casco önrész fontos döntés.

Casco önrész – mi határozzuk meg a Casco önrészt

A Casco önrész mértékéről mi döntünk. Minél magasabb önrészt vállalunk, annál kedvezőbb lesz a Casco díja, ugyanakkor nagyobb kockázatot is vállalunk, hiszen kár esetén kisebb összeget fizet ki a biztosító. A szakértők szerint minél alacsonyabb egy autó értéke, annál alacsonyabb önrészt érdemes vállalnunk. Azt is tudnunk kell, hogy ha az autónk értéke egy bizonyos szint alá csökken, elképzelhető, hogy a biztosító már nem köt velünk szerződést.

Casco díjak – Casco biztosítás árak

A Casco díjak sok mindentől függnek, például a gépjármű értékétől, a vállalt-önrész nagyságától, illetve a fizetési módoktól is. A Casco biztosítás kiválasztásánál fontos, hogy milyen biztosítót választunk. A biztosítónak érdemes ismertnek lennie, és jó, ha könnyen elérhető. Casco biztosítást az autó vásárlása után bármikor köthetünk, biztosítóváltás azonban csak évfordulókor lehetséges, mint a többi biztosításnál. Casco biztosítás online is köthető, új autó esetén akár szemlézés nélkül is, de vannak olyan biztosítók, amik a használt autó szemlézését is elvégzik online. A Casco nem olcsó biztosításfajta, kötés előtt tájékozódhatunk a lehetőségeinkről, és kiválaszthatjuk az árban és szolgáltatásban nekünk legmegfelelőbbet.

Casco díjak – Casco biztosítás árak – érték, önrész, fizetési mód

A Casco díjak három dologtól függnek. Az általunk vásárolt gépjármű értékétől, az önrészesedés nagyságától és a fizetési módtól illetve a fizetés gyakoriságától. A Casco biztosítás díja annál magasabb, minél drágább autót vásárolunk. Ez minden biztosítási terméknél így van, gondoljunk csak az ingatlanbiztosításra. Minél nagyobb biztosítási összegre kötjük a biztosításunkat, akár a lakásunk, akár a berendezési tárgyaink esetében, a díj annál magasabb lesz. A Casco biztosítás csökkenti a bennünket ért kár nagyságát, érdemes lehet tehát megkötni. Válasszunk jól, és kössük meg a Casco biztosítást, ha úgy gondoljuk. 

Casco váltás – Casco felmondás

Évente egy alkalommal van lehetőség másik biztosítót választani, legalább 30 nappal a szerződés lejárta előtt be kell adni az erre vonatkozó felmondási kérelmet. A gépjármű eladásánál nem kell figyelembe venni a szerződés évfordulóját. Ha az autót ideiglenesen kivonják a forgalomból, a casco szüneteltethető. Casco felmondás: a szerződés évfordulójához igazodva, 30 nappal a dátum előtt igényelve. Eladás esetén bármikor megszüntethető a biztosítás, ekkor az adás-vételi szerződés másolatát is el kell küldeni a biztosítónak. Fontos, hogy a biztosítás hivatalosan, a szabályokat és az időpontokat betartva legyen felmondva, mert, ha a szerződés nemfizetés miatt szűnik meg, attól még a biztosítónak joga van behajtani a teljes összeget.

Gyakran Ismételt Kérdések

A casco biztosítás gépjármű biztosítás, és azért hasznos, mert megtéríti az általunk okozott balesetben keletkezett saját kár jelentős részét. Míg a kötelező gépjármű-biztosítás csak akkor fizeti ki kárunkat, ha egy balesetben nem mi vagyunk a felelősek (ha mi vagyunk a felelősek, a kötelező biztosítás a másik fél költségeit fedezi), a casco szolgáltatása szélesebb. Az általunk okozott kár mellett az ismeretlen tettes által okozott káresemény is a körébe tartozik, valamint olyan szolgáltatások, mint az elemi- és tűzkár, lopás, valamint kiegészítőként akár poggyász-, extratartozék- és balesetbiztosítást is tartalmazhat a casco.

A biztosítóknál személyesen, vagy akár online is intézhető a szerződéskötés. Használt gépjármű esetében ugyanakkor szükség van szemlére, ami azt jelenti, hogy egy szakértőnek látnia kell a gépjárművet. A szakértő általában házhoz jön, vagy egy előre egyeztetett helyszínen zajlik a gépjárműszemle. Új autónál nincs ilyen kitétel.

A casco biztosítás díja sok mindentől függ, például a gépjármű értékétől, a vállalt-önrész nagyságától (ezt mi határozhatjuk meg előre), illetve a fizetési módoktól (csekkel, csoportos beszedéssel, vagy átutalással, havonta, vagy évi egy összegben).

Az önrész azt az összeget jelenti, amelyet nekünk kell kifizetnünk káreseménynél, a kár többi részét a biztosító állja. Az önrész mértéke sok mindentől függ, a biztosító többféle variációt ajánlhat, jellemzően a gépjármű értékétől és típusától függően.

Évente egy alkalommal van lehetőség másik biztosítót választani, legalább 30 nappal a szerződés lejárta előtt be kell adni az erre vonatkozó (felmondási) kérelmet. A gépjármű eladásánál nem kell figyelembe venni a szerződés évfordulóját. Ha az autót ideiglenesen kivonják a forgalomból, a casco szüneteltethető.

Ugyanúgy, mint az előbbi pontban, a szerződés évfordulójához igazodva, 30 nappal a dátum előtt igényelve. Eladás esetén bármikor megszüntethető a biztosítás, ekkor az adás-vételi szerződés másolatát is el kell küldeni a biztosítónak. Fontos, hogy a biztosítás hivatalosan, a szabályokat és az időpontokat betartva legyen felmondva, mert, ha a szerződés nemfizetés miatt szűnik meg, attól még a biztosítónak joga van behajtani a teljes összeget.

A káreseményt be kell jelenteni a biztosítónak. Baleset esetén a kárbejelentésnél fontos lehet a felvett rendőrségi jegyzőkönyv, illetve hasznos, ha készítünk néhány fotót. Lopásnál szintén kell a rendőrségi jegyzőkönyv, itt érdemes tudni, hogy a kártalanítás csak a rendőrségi nyomozás lezárása után történhet, az autó aktuális piaci árát veszik figyelembe a kifizetésnél. A gépjármű javíttatásánál fontos, hogy csak olyan szerviz szolgáltatását vehetjük igénybe, amelyet a biztosító is elfogad, különben eleshetünk a kifizetéstől. Amennyiben járművünk totálkáros lesz, a biztosító a gépjármű káridőponti értékét veszi figyelembe, ebből pedig levonja azt az összeget, amennyiért a becslése szerint a roncsot értékesíteni lehet, és a különbözetet fizeti ki. Ha nem tudjuk eladni a roncsot a biztosító által kalkulált áron, akkor kérhetünk módosítást, de igazolnunk kell az eladhatatlanságot, vagy az alacsonyabb árat. Az autót ezután ki kell vonatni a forgalomból.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Ismerd meg az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleit!

Ismerd meg az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleit!

2023.09.25.

Az OTP Bank türelmi idős lakáshitelei egy évet adnak neked, amikor csak a kamatokat kell fizetned, és felkészülhetsz a későbbiekre!

Tovább olvasom
Mutatjuk, miből épül fel a bankszámlaszámod

Mutatjuk, miből épül fel a bankszámlaszámod

2023.09.22.

A bankszámlaszám már része a mindennapjainknak. Van, aki fejből tudja a sajátját. De miből épül fel a bankszámlaszám? Mit mutathat meg nekünk? Mire tudjuk ezt a tudást felhasználni? Fontos, hogy tudjuk ezt? Válaszok a cikkben. Röviden és közérthetően.

Tovább olvasom
Mennyit fizetünk valójában a bankkártya használatáért?

Mennyit fizetünk valójában a bankkártya használatáért?

2023.09.20.

Nem mindegy, hogy mennyit fizetünk a bankkártya használatáért. A kártyahasználók többsége még sincs tisztában a költségekkel. Persze ez nem is egyszerű. A bankkártya használatáért felszámolt díjak összetettek, és sokszor nehezen követhetőek. Fontosnak érezzük, hogy mindenki tisztában legyen ezzel, ezért utánajártunk, hogy mennyit fizetünk valójában a bankkártya használatáért.

Tovább olvasom
A Babakötvény előnyei és hátrányai egy helyen

A Babakötvény előnyei és hátrányai egy helyen

2023.09.15.

A Babakötvény egy talán kevéssé ismert befektetési forma. Az előnyei miatt azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Az, aki gondol a jövőre, és a befektetések sem állnak tőle messze, kell, hogy számoljon ezzel a lehetőséggel is. Mutatjuk, hogy miért.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers