Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Törleszd lakáshiteledet egészségpénztárból, és spórolj jelentős összegeket!

2023.12.27.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. december 27. 18:59

Egy lakáshitel törlesztését egészségpénztárból is megoldhatod. Ez a kevesek által ismert lehetőség éves szinten több tízezer forintos megtakarítást jelenthet, egy húsz éves futamidejű lakáshitelnél pedig akár kétmilliónál is nagyobb összeg lehet. Az állam ugyanis adójóváírást ad az egészségpénztári befizetések után. Ne az államnak add az adódat, törleszd belőle inkább a lakáshiteledet: egészségpénztár segítségével.

Törleszd lakáshiteledet egészségpénztárból, és spórolj jelentős összegeket!

A lakáshitel – aminek a törlesztőjét akár egészségpénztárból is fizetheted

A lakáshitel egy kölcsön, amelyet kifejezetten ház vagy lakás vásárlására, építésére, bővítésére, esetleg felújítására szolgál.

Azok számára nyújt segítséget, akik önerőből nem tudnának saját házra vagy lakásra szert tenni, de banki hitel segítségével igen.

A lakáshitelek számos szempont eltérnek egymástól. A legfontosabbak a következők:

Kamatozás típusa: a lakáshitelek kamata lehet fix vagy változó. A fix kamatozású hiteleknél a kamat mértéke a futamidő alatt nem változik, míg a változó kamatozású hiteleknél a kamat mértéke a piaci kamatváltozásoktól függően változhat.

Futamidő: a lakáshitelek futamideje általában 5-25 év között van. A hosszabb futamidővel rendelkező hiteleknél a törlesztőrészletek alacsonyabbak, de a teljes visszafizetendő összeg magasabb lesz.

Törlesztés módja: a lakáshitelek törlesztése egyenletes havi törlesztő részletekkel történik.

A lakáshitel igényléséhez a következő dokumentumokra van szükség:

  • Személyi igazolvány

  • Lakcímkártya

  • Jövedelemigazolás

  • Nyugdíjas igazolvány vagy nyugdíjfolyósítási igazolás

  • Bankszámlakivonat

  • Ingatlan adásvételi szerződés vagy építési engedély

A lakáshitel igénylése egy összetett folyamat, amely több hetet is igénybe vehet. A hitel igénylése előtt érdemes alaposan tájékozódni a lehetőségekről, és összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait.

A lakáshitel igénylés szempontjai

A hitelcél: a hitelt milyen célra szeretnéd felhasználni? Ha lakásvásárláshoz szeretnéd igényelni a hitelt, akkor fontos figyelembe venni az ingatlan értékét, a vételárhoz kötelező önerőt és a hitelfelvétellel járó költségeket.

A jövedelmed: a hitel összege nem haladhatja meg a jövedelmed havi adott százalékát.

A futamidő: a futamidő hosszától függ, hogy mennyi kamatot fogsz fizetni.

A törlesztőrészlet: a törlesztőrészletnek olyan mértékűnek kell lennie, hogy azt kényelmesen ki tudd fizetni.

A lakáshitel igénylése előtt érdemes alaposan átgondolni a lehetőségeket, hogy a legjobb döntést tudd hozni.

Törleszd lakáshiteledet egészségpénztárból, és spórolj jelentős összegeket!

A Banknavigátor szakértői szerint a lakáshitel törlesztése egészségpénztárból egy igazán jó lehetőség arra, hogy jelentős összegeket spórolj meg.

Az egészségpénztárakban ugyanis lehetőség van a megtakarítások egy részét lakáshitel törlesztésére fordítani.

De miért jó ez?

Spórolhatsz a kamatokon. A befizetések miatt csökken a tőketartozás, így csökken a kamatteher is.

Az állam adójóváírást ad az egészségpénztári befizetések után. Ez azt jelenti, hogy a személyi jövedelemadóból a pénztári befizetés adott százaléka visszaigényelhető. És ez lakáshitel törlesztésére is fordítható.

Könnyebben törlesztheted a hiteledet. Az egészségpénztárakban a megtakarítások szabadon felhasználhatók. Így ha egy hónapban többet tudsz megtakarítani, mint amennyit a hiteltörlesztésre szánj, azt a megtakarításodat továbbra is ott marad az egészségpénztárban. Ez segíthet abban, hogy könnyebben törleszd a hiteledet.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

A lakáshitel törlesztése egészségpénztárból azonban nem mindenkinek megfelelő megoldás. A következő esetekben érdemes arra gondolni, hogy egészségpénztári számláról fizeted a törlesztőket:

Ha van egészségpénztári megtakarításod. Az egészségpénztárakban csak akkor lehet a megtakarításokat lakáshitel törlesztésére fordítani, ha rendelkezel egészségpénztári megtakarítással.

Ha hosszú távra tervezel. Egy előrelátó, előre tervező személy minden lehetőségre gondol. Íg arra is, hogy milyen adójóváírást vehet igénybe a törlesztéshez.

Ha költséghatékonyan szeretnél lakást vásárolni. A lakáshitel törlesztése egészségpénztárból egy remek lehetőség arra, hogy költséghatékonyan vásárolj lakást. Azonban érdemes megfontolni, hogy a hiteltörlesztés helyett más befektetési formákba is fektetheted a megtakarításodat.

Ha úgy döntesz, hogy a lakáshiteled törlesztését egészségpénztárból is finanszírozod, akkor a következő lépéseket kell megtenned:

Nyiss egészségpénztári számlát.

Utalj át a számlára annyi pénzt, amennyit a hiteltörlesztésre szánsz.

Jelentsd be az egészségpénztárnak, hogy a megtakarításodat lakáshitel törlesztésére szeretnéd fordítani.

A lakáshitel törlesztése egészségpénztárból egy remek lehetőség arra, hogy jelentős összegeket spórolj. Érdemes megfontolni ezt a megoldást. Ne az államnak add az adódat, törleszd belőle inkább a lakáshiteledet egészségpénztár segítségével.

Összefoglalás

A lakáshitel törlesztése egészségpénztárból egy innovatív és költséghatékony megoldás, amely jelentős megtakarítást jelenthet a hitelfelvevők számára. Ez a kevésbé ismert lehetőség lehetővé teszi, hogy az államtól kapott adójóváírást a lakáshitel törlesztésére fordítsák, ami hosszú távon akár több millió forintos megtakarítást is eredményezhet. A lakáshitel összetett termék, amelynek részletei, mint a kamatozás típusa, a futamidő hossza, és a törlesztés módja, bankonként eltérhetnek. Fontos, hogy a hiteligénylő alaposan tájékozódjon a különböző ajánlatokról és feltételekről.

A lakáshitel igénylése során több fontos dokumentumra van szükség, beleértve a személyi igazolványt, lakcímkártyát, jövedelemigazolást, és az ingatlan adásvételi szerződését. A hiteligénylés egy hosszadalmas folyamat, mely alapos előkészítést igényel. Az egészségpénztárból történő lakáshitel törlesztés előnyei közé tartozik a kamatokon való megtakarítás és a könnyebb hiteltörlesztés lehetősége. Ez a megoldás azok számára előnyös, akik rendelkeznek egészségpénztári megtakarítással, hosszú távú tervezést fontolgatnak, vagy költséghatékonyan szeretnének lakást vásárolni. A folyamat magában foglalja egy egészségpénztári számla nyitását, a szükséges összeg átutalását, és az egészségpénztárnak történő bejelentést a megtakarítás hiteltörlesztésre való fordításáról. A lakáshitel törlesztése egészségpénztárból tehát egy értékes lehetőség a jelentős összegek megtakarítására, amit érdemes megfontolni minden hitelfelvevőnek.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

5 ok, hogy miért ne halogasd tovább az egészségpénztári számla nyitását

5 ok, hogy miért ne halogasd tovább az egészségpénztári számla nyitását

2023.10.30.

Egy egészségpénztári számla csak a megnyitása után lehet hasznos számunkra. De akkor nagyon. Az alább cikkben leírjuk, hogy mi az az egészségpénztári számla, hogy mire jó, és azt is, hogy a szakértőink véleménye szerint miért nem érdemes halogatni a megnyitását.

Tovább olvasom
Minden, amit tudnod kell az egészségpénztárakról

Minden, amit tudnod kell az egészségpénztárakról

2023.11.28.

Az elmúlt években markáns változások történtek a világban, amelyek hatása érződik a magyarországi magán egészségügyi szektorban is. A már amúgy is túlterhelt állami intézmények működését tovább nehezítette a világjárvány, ami jelentős mértékben növelte a lakosság bizonytalanságát. Ezért egyre többen keresik a gyorsabb és alternatív ellátási lehetőségeket Magyarországon. Emellett felértékelődött az egészség, mint befektetés, és egyre többen keresik az egészségpénztári megoldásokat is.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával