Agrár hitel kalkulátor 2023

Agrár hitel – agrár vállalkozásoknak

Az agrár szektor változatos hiteleket igényel. Évente egyszer van termés a növénytermesztésben, az állattenyésztésben idő kell ahhoz, hogy felnőjenek az állatok. Számtalan probléma adódhat, amit hitellel kell áthidalni. Nem akarjuk azonnal eladni a búzát? Van rá megoldás. Alacsony a sertés felvásárlási ára? Van megoldás. A pénzintézetek felkészültek a kéréseinkre, jól átlátják a működésünket, és kiváló hiteltermékekkel segítenek nekünk, ha kérjük. Az agrár szektor finanszírozási igénye magas. Akár milliárdos beruházásokról is szó lehet. Több pénzintézet is kínál szektorspecifikus hiteleket az agráriumnak. 

Mire használható fel az agrár hitel?

Az agrár hitelek felhasználhatóak beruházásra és fejlesztésre. Termőföldet is vásárolhatunk agrár hitelből. Váratlan kiadások fedezésére, likviditási problémák megoldására is igényelhetjük. Forgóeszközhitel is a rendelkezésünkre áll, ráadásul az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány készfizető kezességet is vállalhat a hitelünk 90 százalékára. Ha szükséges, a Magyar Államkincstártól igényelt mezőgazdasági támogatást is előfinanszíroztathatjuk. Az Agrárminisztérium mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszeripari beruházási hitelekhez nyújthat kamattámogatást. Ingatlanfedezet nélküli folyószámlahitelt is kaphatunk, és van más szabad felhasználású hitelfajta is. A Vidékfejlesztési Program nyerteseinek komplett hitelcsomaggal tudnak segíteni a pénzintézetek. A halasztott fizetésű pénzkövetelésünket is megvásárolják, ha kell. Megfelelő fedezet esetén pedig akár a fejlesztés teljes összegét megkaphatjuk. 

Az agrár hitelek pont olyan változatosak és sokrétűek, mint maga az agrár szektor. Biztosak lehetünk benne, hogy találunk olyan testreszabott konstrukciót, ami illeszkedik a vállalkozásunk igényeihez, akár ingatlanfedezet és kézfizető kezes bevonása nélkül is. 

Ki igényelhet agrár hitelt?

Az agrár hitelt a mezőgazdasági területen működő mikro, kis, és középvállalkozások, őstermelők, és egyéni vállalkozók igényelhetik. Meg kell felelnünk persze az alapfeltételeknek, és dokumentumokat is fognak kérni tőlünk, ugyanúgy, mint bármely más vállalkozói hitelnél. A pénzintézetek hitelezési politikája eltérő, ezért igénylés előtt mindig tájékozódjunk az aktuális feltételekről és a szükséges dokumentumokról. 

Agrár hitel akár szabad felhasználásra is

A szabad felhasználás rendkívül előnyös minden vállalkozásnak. A szabad felhasználás előnye, hogy mindig a vállalkozásunk számára aktuálisan legfontosabb célokra költhetjük el a kölcsön összegét, akár üzleti terv nélkül is. A szabadon felhasználható hitelt a kiutalás után bármikor, bármire felhasználhatjuk. Ehhez a bankok folyószámlahitelt, vagy egyéb, szabadon felhasználható hitelt biztosítanak a számunkra. 

Államilag támogatott agrár hitelek

A KAVOSZ Zrt-n keresztül elérhető Széchényi Kártya programban több hiteltermék is segíthet bennünket állami díjtámogatással. Az Agrár Széchenyi Kártya, és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX mellett agrár célokra igényelhető a Széchenyi Mikrohitel MAX is. 

Az Agrárminisztérium kamattámogatást biztosíthat a beruházásainkhoz. A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány garanciavállalásával nyújt az agrárvállalkozásoknak is elérhető Növekedési Hitelprogramon mellett több agrár hitelkonstrukciót. A Forgóeszköz Hitelprogram állami kamatkedvezménnyel érhető el állattenyésztéshez és növénytermesztéshez kapcsolódó tevékenységhez. Az Élelmiszeripari Forgóeszköz Hitelprogrammal akár üzletrészt is vásárolhatunk, és a Zöldség-Gyümölcs termelői szervezetek (TÉSZ) is igényelhetnek kedvezményes hitelt.

Így kaphatod meg a hitelt

Agrár hitel kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Agrár hitel kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Agrár hitel kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Agrár hitel kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az agrár hitel egy vállalkozói hitel. A mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozások tudják igénybe venni, működéshez, fejlesztéshez egyaránt jól jöhet, sokféle célt szolgálhat.

A mezőgazdaságban tevékenykedők, mikro-, kis-, és középvállalkozások, őstermelők,  egyéni vállalkozók. A hiteltípusok feltételrendszerei természetesen eltérőek, általában kell legalább egy lezárt üzleti év, és nem lehet lejárt köztartozás, vagy hiteltartozás.

Számos felhasználási mód áll rendelkezésre. Akadnak szabad felhasználású kölcsönök, vagy olyanok, amelyekkel termőföldet lehet vásárolni, esetleg másféleképpen beruházni, eszközöket beszerezni. Vannak olyan hitelkonstrukciók, amelyek az átmeneti pénzügyi gondokon segítenek.

Igen, létezik állami kamattámogatás, illetve olyan program, amelynek keretében államilag támogatott agrár hitelhez lehet jutni. Ilyen például a Széchenyi Kártya Program.

A nagy kereskedelmi bankoknál például, de vannak erre szakosodott irodák is, úgy, mint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének irodái, a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban, és a KAVOSZ irodái. A hitel igénylése úgy megy, mint más kölcsönöknél: a megfelelő dokumentumok beszerzése/kitöltése után be lehet adni az igénylést, majd jön a hitelbírálat és annak kedvező kimenetele után a folyósítás.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Állampapír vagy bankbetét: melyikbe fektessünk?

Állampapír vagy bankbetét: melyikbe fektessünk?

2023.03.17.

Állampapírt vagy bankbetétet válasszunk, ha minden szempontból a legjobb befektetést keressük? Az alábbiakban ezt vizsgáljuk meg!

Tovább olvasom
Babaváró hitel: milyen életkori feltételeknek kell megfelelni?

Babaváró hitel: milyen életkori feltételeknek kell megfelelni?

2023.03.14.

Az életkori feltételek a Babaváró hitel esetében kiemelten fontosak, hiszen az állami támogatást csak akkor kaphatod meg, ha megfelelsz nekik.

Tovább olvasom
Lakáshitelre van szükséged? Mutatjuk, mit kínál az MKB Bank!

Lakáshitelre van szükséged? Mutatjuk, mit kínál az MKB Bank!

2023.03.07.

Az MKB Bank lakáshitele megoldás lehet a problémádra; ha lakást szeretnél vásárolni, és ehhez hitelre lenne szükséged, olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
Lakáshitel átvitele másik ingatlanra – hogyan lehetséges?

Lakáshitel átvitele másik ingatlanra – hogyan lehetséges?

2023.03.03.

A lakáshitel átvitele másik ingatlanra nem egyszerű, de nem is lehetetlen – az alábbiakból megtudhatod, mit kell tenned, ha ez a szándékod.

Tovább olvasom