Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Így biztosíthatod be magad váratlan útlemondás esetére

2023.08.16.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. augusztus 16. 09:44

Váratlan esemény? Nem tudsz elutazni? Már kifizetted az utazást? Kellemetlen helyzet. De van megoldás. Utánajártunk, hogyan biztosíthatod be magad váratlan útlemondás esetére. Fontos információk következnek.

Így biztosíthatod be magad váratlan útlemondás esetére

Útlemondási biztosítás az utasbiztosításban

Mi az az utasbiztosítás? Az utasbiztosítás külföldi nyaralás, utazás alatt védi a biztosítottat. Az utasbiztosítás népszerű, és a szakemberek szerint szinte mindenki köt utasbiztosítást. Széles körben biztosít, és lehetőség van kiegészítő biztosítás megkötésére is. Például útlemondási biztosítást is köthetünk mellé. Az utasbiztosítás biztosítja azt, hogy az utazás során bekövetkező nem várt, negatív események nem fordulhassanak még rosszabbra, és az elszenvedett anyagi kár is megtérüljön.

Miért fontos az utasbiztosítás? Az utasbiztosítás akkor a legjobb, ha úgy jövünk haza a nyaralásból, hogy nem volt rá szükség. Ez ugyanis azt jelenti, hogy nem voltunk betegek, és nem ért bennünket baleset sem. A biztosítás megkötése mindig az előrelátás egyik módja, hiszen így felkészülhetünk egy nem várt esemény negatív anyagi vonzataira. Az utasbiztosítás a biztosítások között az egyik legelfogadottabb. Nem véletlenül. Külföldön, idegen környezetben kell probléma esetén cselekednünk. Jól jön ilyenkor egy szakértő segítsége. Nagyon jól. Egy külföldi utazás során felmerülő kórházi kezelés, főleg, ha az az Európai Unión kívül történik, meglehetősen komoly összegbe kerülhet. Ha egy baleset vagy betegség miatt kórházi kezelésre szorulunk, az egy megfelelően kiválasztott utasbiztosítással teljesen fedezhető, így a baj nem lesz még nagyobb. Pont elég egy betegség is, nem kell, hogy még a pénz miatt is aggódjunk.

Az utasbiztosítás segít. Baleset és betegség esetén segíthet egy jól megkötött biztosítás, de a csomagunkban esett kárt is megtéríthetik, ha elveszik a repülőtéren, vagy ellopják a szállodából. Egy utazásra senki sem úgy indul, hogy mi lesz, ha baj lesz. Ez teljesen rendben van. Az előre nem látott, és nem vágyott esemény bekövetkeztekor viszont az utasbiztosítás több hasznos szolgálatot is tehet nekünk. Segít eligazodni egy idegen ország, talán ismeretlen nyelvű bürokratikus ügyintézésében. Megtérítheti az orvosi kezelés és szükséges gyógyszer árát. Talán a bőröndünk elvesztése sem fáj annyira, ha tudjuk, kártalanítanak bennünket érte.

Utasbiztosítást ma már könnyen, online is köthetünk, akár néhány napra is. Kiugornál síelni külföldre a hétvégén? Két hét Balin? Előtte egy telefon, vagy néhány kattintás online, és biztosítva van az utazás. És ha valami történik a biztosítók assistance szolgáltatása segít nekünk abban, hogy mit kell tenni. A biztosítók személyre szabott ajánlatokkal várnak, és akár csoportos biztosítás is köthető. Mire jó az utasbiztosítás? Hát minderre. Hogy élete szóló élmény legyen az utazás, kellemetlen emlékek helyett. Ne legyen rá szükség. De ha szükség van rá, akkor legyen. Utasbiztosítás. Sztornó biztosítással.

Útlemondási biztosítás – sztornó biztosítás

Az útlemondási biztosítás váratlanul felmerülő, nem várt események miatt lemondott utazás esetén térítheti meg a kárunkat. Az útlemondási biztosítás hétköznapi neve: sztornó biztosítás. Bármelyik kifejezést halljuk, ugyanarról a biztosítási termékről van szó.

Milyen esetekben fizet az útlemondási biztosítás?

Az, hogy mikor fizet az útlemondási biztosítás, a biztosítási kötvényből derül ki. Fontos, hogy ezzel tisztában legyünk. van néhány olyan eset, ami a legtöbb biztosítótársaságnál biztosítási eseménynek számít. A legtöbb biztosító fizet, ha megbetegedés, kórházi kezelés történik vagy az útitársunk megbetegszik. Akkor is fizethetik a kárt, ha baleset, haláleset történik a közvetlen családban, vagy jelentős vagyoni kár, megszűnő munkaviszony, terhesség, válás történik, vagy a bíróság beidéz tanúnak. Az utazási okmányok ellopása esetén is számíthatunk kártérítésre.

A megkezdett utazás megszakításakor is fizethet a biztosító, ha betegség vagy baleset miatt a tervezett hazautazás dátuma előtt haza kell utaznunk. Ha itthon egy közeli hozzátartozónk életveszélyes állapotba kerül vagy meghal, akkor is számíthatunk a biztosításunkra. Útmegszakítás esetén a biztosítótársaság a fel nem használt utazási napokat időarányosan téríti meg.

Milyen esetekben nem fizet az útlemondási biztosítás?

Abban az esetben nem fog fizetni a biztosító, ha csak meggondoljuk magunkat, és nincs kedvünk utazni. Ez nem lehet ok egy út lemondására. A másik ok, amiért nem fizet egy biztosító, hogy a káresemény nem szerepel a biztosítási kötvényben.

Fontos, hogy tudd, hogyan biztosíthatod be magad váratlan útlemondás esetére. És a válasz egyszerű: útlemondási biztosítás.

Összefoglalás

Az utasbiztosítás külföldi utazás alatt védi a biztosítottat különböző események, mint betegség, baleset vagy csomagkár esetén. Az útlemondási biztosítás, más néven sztornó biztosítás, a nem várt események miatt történő útlemondáskor térítheti meg a kárunkat. A biztosítás fizet megbetegedés, kórházi kezelés, baleset, közvetlen családbeli haláleset, és más váratlan helyzetekben, de nem téríti meg a kárt, ha az utazást csak meggondolásból mondjuk le. Az utasbiztosítás és az útlemondási biztosítás is fontos eszköz az anyagi károk megelőzésére utazás során.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Lakásbiztosítás mellé baleset- és egészségbiztosítás is köthető

Lakásbiztosítás mellé baleset- és egészségbiztosítás is köthető

2021.08.20.

A baleset- és egészségbiztosítás minden esetben jól jöhet, és akár a lakásbiztosításod kiegészítéseként is megkötheted – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Mi történik a biztosítással, ha nem tudom fizetni?

Mi történik a biztosítással, ha nem tudom fizetni?

2020.06.02.

Ha a fenti kérdést – vagyis hogy mi történik a biztosítással, ha nem fizeted – röviden szeretnénk megválaszolni, akkor gyorsan véget érne a cikk, hiszen csupán annyi a következmény, hogy felmondják, mégpedig a biztosító által megszabott türelmi idő leteltével. Vannak azonban olyan tényezők is, amelyek meglehetősen változatossá teszik a végkifejletet, kezdve a biztosítás típusával, azaz a felmondás csak az egyik következmény, illetve lehetőség.

Tovább olvasom
5 fontos tudnivaló a nyugdíjbiztosításokról

5 fontos tudnivaló a nyugdíjbiztosításokról

2022.05.06.

A nyugdíjbiztosítások és más nyugdíj-megtakarítási formák szerencsére egyre népszerűbbek, ám érdemes tisztában lenni a részletekkel, hiszen akadnak buktatók is.

Tovább olvasom
Mire nem terjed ki a társasház-biztosítás?

Mire nem terjed ki a társasház-biztosítás?

2022.12.06.

A társasház-biztosítás számos káreseménynél nyújt segítséget, ám nem mindig; érdemes ismerni a részleteket a kellemetlen esetek elkerülése érdekében.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával