Utasbiztosítás kalkulátor 2024

Mi az az utasbiztosítás?

Az utasbiztosítás minden olyan eseménynél segíthet, amik utazás közben érik a biztosítottat. Az utasbiztosítás széles körben biztosít. Legyen szó poggyászkárról, járatkéséről, váratlanul felmerülő gyógyszerszükségletről vagy kórházi ellátásról. Az utasbiztosítást a biztosítótársaságok többnyire csomagban, komplex módon ajánlják az ügyfeleiknek. Élet, balaset és betegségbiztosítást is köthetünk ugyanis az utasbiztosításunk mellé.

Utasbiztosításra nem csak ekkor kel gondolnunk, ha síelni indulunk, vagy valamelyik extrém sportot kedveljük. Utasbiztosítást köthetünk városlátogatáshoz, nyaraláshoz, de akár üzleti úthoz is. Az utasbiztosítás lehetővé teszi, hogy egy külföldi utazás során ugyanolyan ellátásban részesülhessünk, mint idehaza. De utasbiztosításra gondolhatunk külföldi tanulmányainkkal kapcsolatban is. Rövid vagy hosszú utazáshoz is találhatunk megfelelő utasbiztosítást.

Milyen biztosítások vannak még?

Utasbiztosításra az utazásaink alatt van szükségünk, de nem feledkezzünk meg a vagyontárgyainkról sem. Azokról, amiket itthon hagytunk. Az ingatlanunkat védhetjük lakásbiztosítással, ha az ingatlant hitelre vettük, köthetünk hitelfedezeti biztosítást, az autónkra köthetünk Cascót, és persze kell rá kötnünk Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítást is. Váratlan helyzetekre ott van az élet és balesetbiztosítás. Ha mindezekkel rendelkezünk, nyugodtabban indulhatunk útnak.

Utasbiztosítás kalkulátor

Az utasbiztosítás kalkulátor használatával nem csak azt kerülhetjük el, hogy a végig kelljen járnunk a biztosítókat, de még azt is, hogy minden biztosítótársaság honlapját végig kelljen néznünk. De hogyan működik az utasbiztosítás kalkulátor? Az utasbiztosítás kalkulátor használata egyszerű. Csak válaszolnunk kell a kérdésekre. Mi az utazás célja? Mik az úticélok? Milyen hosszúra tervezzük az utazást? Mikor indulunk? Mikor érkezünk haza? Hányan utazunk? Mivel utazunk? … Ha már minden kérdésre válaszoltunk, egy gombnyomással megtudhatjuk a lehetőségeket. És már csak választanunk kell.

Az utasbiztosítás kalkulátor használata végtelenül egyszerű, és mindenképpen ajánlott.

Utazási biztosítás

Az utazási biztosítás költsége általában elenyésző az utazás teljes költségéhez képest. Az utazási biztosítás azért fontos, mert olyan, akár nagyon magas összegű kiadásoktól kímélhet meg bennünket, amik az utazás során merülnek fel, és amiket nem akartunk és nem terveztünk. Az utazási biztosítás az utasbiztosítás. Kössünk minden utazás előtt utasbiztosítást.

Utazás biztosítás

Az utazás biztosítás fontos. Ha egy nem várt esemény miatt extra kiadásaink lennének, azt a biztosító kifizetheti, így csökkentve a kellemetlen esemény még kellemetlenebb negatív anyagi következményeit. Az utazás biztosítás az utasbiztosítás.

Kössünk minden utazás előtt utasbiztosítást.

Az utasbiztosítás szolgáltatásai

Amikor utasbiztosítást köt valaki, négy szolgáltatás közül választhat.

Az utasbiztosítás szolgáltatásai – poggyászbiztosítás

Amikor repülővel utazik valaki, rendkívül fontos a poggyászbiztosítás. Ha elvesznek vagy megsérülnek a bőröndök, az az elszenvedett kár mellett bosszantó is, hiszen nem lesz mit felvenni a nyaralás alatt. Igaz, hogy a poggyászbiztosítás megtéríti a kárt vagy a kár egy részét, de azt a biztosítottnak meg kell előlegeznie. Fontos megnézni a szerződést, hogy mire is szól pontosan a biztosítás, mert nemesfémre, gyűjteményre, szőrmére, készpénzre és sporteszközre csak korlátozottan, vagy egyáltalán nem lehet biztosítást kötni.

Az utasbiztosítás szolgáltatásai – életbiztosítás, baleset és betegségbiztosítás

Az életbiztosítás, baleset és betegségbiztosítás többnyire együtt jár az asszisztencia szolgáltatással. Amikor megbetegszik valaki vagy baleset éri, akkor a biztosítótársaság értesíti a hozzátartozókat, és kifizetik, ha ők kiutaznak a beteghez. A biztosítótársaság akkor is fizethet, ha a káresemény miatt előbb hazautazik a biztosított. Az életbiztosítás, baleset és betegségbiztosítás mindig fizet haláleset, rokkantság vagy csonttörés esetén. Extrém sportokat űzők pedig kiegészítő biztosítást köthetnek.

Az utasbiztosítás szolgáltatásai – asszisztencia szolgáltatás

Betegség vagy baleset után telefonon kérhet segítséget a biztosított, ha van asszisztencia szolgáltatása. Segítenek, hogy melyik problémával hova érdemes fordulni. Szintén segít a biztosítótársaság, ha a saját vagy a bérelt autóval történik valami, és a biztosítási csomag tartalmazza az autós asszisztencia szolgáltatást is. Nem kell kutatni az információk után, azonnal rendelkezésre áll a szakszerű segítség, így a probléma gyorsan orvosolható.

Az utasbiztosítás szolgáltatásai – jogvédelem

Utazás vagy nyaralás közben bárki kerülhet olyan helyzetbe, amikor ügyvédre vagy jogi segítségre van szükség. Ilyenkor a biztosítók a jogvédelmi szolgáltatása segíthet. A jogvédelmi szolgáltatás a szerződésben meghatározott összegig fedezheti az óvadék, a perköltség és az illetékek díját. A jogvédelmi szolgáltatást nem minden szerződés tartalmazza, ezt külön kell kérni a biztosítás megkötésekor.

Utasbiztosítás rövidebb és hosszabb utazáshoz

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy téves az az elképzelés, hogy egy rövidebb utazás alatt kisebb eséllyel történhet káresemény. A káresemény ugyanis bármikor történhet, akár egy egynapos út alatt is. Fontos lehet már egy egynapos utazásra is utasbiztosítást kötni. Minden biztosítás, így az utasbiztosítás esetében is van egy érvényességi időtartam. Ez úti célonként és biztosítónként eltérő lehet.

Utasbiztosítás – mi történik, ha előbb érünk haza?

Az utasbiztosítás nem fizet a hazánkban történt káreseményre, csak akkor, ha az a kiutazás vagy hazautazás alatt a repülőtéren történik. Ilyen lehet a poggyászkár. Amikor a nyaralás alatt visszatérünk Magyarországra, majd megint külföldre utazunk, az utasbiztosítás itthon nem nyújt számunkra védelmet.

Mi az a káronszerzés?

Nincs akadálya annak, hogy több biztosításunk is legyen. Elvileg és technikailag. De. Egy káreseményre csak egy biztosítótól kaphatunk kártérítést. A törvény ugyanis tiltja az úgynevezett káronszerzést, vagyis azt, hogy egy káreseménynél a kártérítés összege meghaladja a kárösszeget. Lehet tehát több biztosítást is kötni, de igénybe venni csak egyet lehet. Így bár akadálya nincs, de értelme sincs több biztosítást kötni.

Utasbiztosítás – időtartam hosszabbítás

Az utasbiztosítás idejének meghosszabbítása nem lehetséges. Erre nincs is szükség. A további napokra ugyanis új biztosítást lehet kötni. A saját biztosítónál ez szinte mindig lehetséges, arra azonban figyelni kell, hogy ha másik biztosítót szeretnénk választani, akkor az új biztosító elvárhatja, hogy jelezzük a hosszabbítással kapcsolatos igényt, és csak ezután tudunk új és érvényes utasbiztosítást kötni.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Az Európai Unióba elég az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

Attól függ, hogy a biztosított mekkora biztonságot szeretne. Ha elegendőnek tartja a kék kártya által nyújtott biztonságot, akkor elég. Ez általában azonban nagyon kevés. Egyrészt sok országban kell különböző mértékű önrészt fizetni, másrészt nem minden egészségügyi szolgáltatónál, illetve nem mindegyik szolgáltatás esetében fogadják el az Európai Egészségbiztosítási Kártyát. Gyógyszerköltség kifizetésére pedig nem lehet igénybe venni az az Európai Egészségbiztosítási Kártyát. Meg kell fontolni a döntést, és ha kevésnek tűnik a kék kártya által nyújtott biztosítás, akkor kell kötni mellé egy utasbiztosítást.

Utasbiztosítás – mi számít Európának?

Nem a földrajzi határok a meghatározók, hanem a biztosító álláspontja. És ez biztosítónként változik. Az EU-s ország és EGT tagállam a földrajzi Európához tartozó területe többnyire minden biztosító szerint Európa területi hatály alá tartozik. Ezeken kívül egy-két más kontinensen fekvő, de a magyar utazók körében népszerű országot, például Törökországot, Egyiptomot, Marokkót vagy Tunéziát is ide sorolhatja a biztosítótársaság.

Mi az életmentő szolgáltatás? Mi a sürgősségi ellátás?

Az olyan orvosi beavatkozás, ami a közvetlen életveszélyt hárítja el, életmentő szolgáltatásnak számít. A sürgősségi ellátás a biztosított hirtelen fellépő tünete, fájdalma vagy egészségromlása miatt telefonon keresztüli vagy személyesen történő elsődleges ellátása.

A kárbejelentés folyamata

A balesetről vagy a káreseményről a lehető leggyorsabban, de maximum egy napon belül értesíteni kell a biztosítótársaságot. Először el kell hárítani a közvetlen személyi vagy tárgyi veszélyt, aztán hívni kell a mentőket és a rendőrséget, ha az szükséges. Ezután kell felhívni a biztosítótársaság segélyvonalát a kötvényen található a telefonszámot, és el kell mondani részletesen, hogy mi történt. Azonnal regisztrálják a bejelentést, és az elmondottak alapján megszervezik a megfelelő segítséget, és tájékoztatnak a szükséges teendőkről. Megadnak egy esetszámot vagy ügyszámot a káreseményről, ez fontos, mert később mindig erre lehet hivatkozni. Ha többször is telefonál valaki egy adott káresemény miatt, az esetszám vagy ügyszám megadásával gyorsabb lesz a beazonosítás. Mindig követni kell az asszisztencia útmutatását!

Mi kell tenni baleset vagy betegség esetén?

Mindig kérni kell másolatot a leletekről, az orvosi dokumentációról és a zárójelentésről. El kell rakni a kezelések számláját. El kell rakni a gyógyszerek számláját. El kell rakni minden számlát és dokumentumot, igazolást az egyéb felmerülő költségekről, utazásról, szállásról, még a látogatók utazásáról és szállásáról is.

A kárigény bejelentésének határideje

Hazaérkezés után minél előbb, de többnyire 15 napon belül be kell adni a kárigényt. Ennek feltétele, hogy a káreseményt 24 órán belül jelezzük, miután az megtörtént. Ezek fontos határidők. Megsértésük jogvesztéssel jár.

A kárrendezéshez szükséges dokumentumokról

A biztosító a kárigény elbírálásánál több dokumentumot vizsgál meg. Kérni fogja a személyi igazolványt vagy az útlevelet, jogosítványt autós utazáskor, és az egészségbiztosítás (TB) érvényességének igazolását. Kéri a biztosítási kötvény számát, a káresemény pontos, részletekbe menő leírását, és a jegyzőkönyveket, dokumentumokat, számlákat. Kéri a jegyzőkönyvet a biztosítási eseményről, a számlát a kapcsolódó fizetett szolgáltatásokról, termékekről. Kéri az orvosi dokumentumokat, leleteket, zárójelentéseket, és az itthoni háziorvos vagy a kezelőorvos által kiállított nyilatkozatot. Kell majd az adatkezelési nyilatkozat, amelyben a biztosított felmenti a háziorvosát vagy a kezelőorvosát az orvosi titoktartás alól a biztosító adatigénylése miatt, és kell majd a rendőrségi és hatósági jegyzőkönyv vagy irat, a szakértői vélemény és dokumentum, és a biztosítási eseményben sérült és/vagy elveszett vagyontárgyról szóló számla. A biztosítási eseményben megsérült vagyontárgyak javítása is csak számlával lehetséges.

Az utasbiztosítás díja

A fizetendő utasbiztosítás díját több tényező is befolyásolja.

Fontos lesz, hogy hova utazunk. Az úticélunk befolyásolja a fizetendő díj nagyságát. Minél messzebb utazunk, annál többe kerül az utasbiztosítás. Általában. Biztosítótársaságonként változó, hogy mit tekintenek Európának, és hogy melyik ország melyik biztosítási zónába tartozik. Ezt mindig az utasbiztosítás kötvény tartalmazza. Ezt elutazás előtt fontos megnézni.

Az is fontos, hogy mi az utazás célja. Mindig tájékoztatni kell a biztosítót, hogy mit fogunk csinálni az utazásunk alatt, mik a terveink A városnézés olcsóbb, mintha egy extrém sportot is űzünk. Bár ebben az esetben a kártérítési díj is magasabb. Ez lényeges, mert baleset vagy sérülés esetén csak a biztosítási kötvényben leírt események után fizet a biztosítótársaság. A tengerparti üdülésekhez igazított biztosítási csomagok például fizethetnek nem extrém sportnak számító vízi sportokra is, de az olcsó városnéző utasbiztosítás nem biztos, hogy fizetni fog az ilyen eseteknél.

Az is lényeges, hogy milyen hosszú időre utazunk. Vagyis milyen hosszú időre kötjük meg az utasbiztosításunkat. Minél hosszabb ideig utazunk, annál hosszabb időre kell biztosítást kötnünk, és mivel napidíj van, ezért többet is kell majd fizetnünk. Az utazás időtartama tehát fontos lesz a díj megállapításakor.

Az is fontos, hogy milyen járművel utazunk? Autó? Repülőgép? Hajó? Az utasbiztosítás napidíját befolyásolja, hogy mivel járművel utazunk, és milyen mértékben szeretnénk hozzájuk kapcsolódó kiegészítést a biztosításba. Repülőgép esetén légipoggyászra, járatkésésre kérhetünk kiegészítő biztosítást, autó esetén pedig más lehetőségeink is lesznek.

Mikor fizet a poggyászbiztosítás?

A legtöbb utasbiztosítás tartalmaz poggyászbiztosítást is. Ez pedig jó. De mikor és mennyit fizet a poggyászbiztosítás? Akkor fizethet a biztosítótársaság, ha feltörik a saját vagy a bérelt gépjárművet, és onnan lopják el a poggyászunkat. Ez nagyon bosszantó, de az még bosszantóbb lenne, ha nem lenne utasbiztosításunk. És a kár nem térülne meg. A lopást be kell jelenteni a rendőrségen, és erről a biztosítónak a rendőrség által adott jegyzőkönyvet be kell majd mutatni. (néha a feljelentés is elég) Meg kell azonban felelni a biztosítási feltételeknek is. Előírhatják például azt, hogy csak a lezárt csomagtérből ellopott poggyász után adható kártérítés. A gépkocsi nem lehet nyitva a lopás pillanatában. Ha egy repülőgéppel utazunk, és a leszállást után nem lapjuk meg a csomagunkat, vagy sérülten kapjuk azt vissza, azonnal jelezni kell ezt a légitársaság helyi képviselőjének, mert a légitársaság kötelessége megtéríteni a kárunkat. Kapunk majd egy jegyzőkönyvet, amit a biztosítóhoz is el kell juttatni, így nem kell bizonyítani, hogy a csomag megsérült vagy elveszett. Poggyászkár bejelentésekor fontos, hogy mekkora értékeket tartalmazott a bőröndünk, mert ez lesz a kártalanítás alapja.

A számlák szerepe kárfizetéskor

Poggyászkár bejelentésénél bizonyítani kell, hogy kié az ellopott vagy elveszett érték tulajdonjoga. Fontos tehát, hogy megőrizzük azoknak az eszközöknek, tárgyaknak a számláját, amit külföldre viszünk. Ezeket a számlákat csatolni kell a kárigényléshez. A vásárlás időpontja nem fog számítani. Ha nem lesz meg az eredeti számla, ami gyakran előfordul, akkor akár az ellopott vagy eltűnt értéktárgy fényképe is elég lehet. Ezt azonban nem minden biztosítótársaság fogadja el.

Az elvárható gondosság fogalma

A biztosító elutasíthatja a poggyászkár megtérítését, ha a biztosított nem elvárható gondossággal járt el. Az elvárható gondosság megítélése mindig egyedileg történik meg. Kizáró ok lehet a túlzott alkoholfogyasztásból eredő gondatlanság, vagy ha az őrizetlenül hagyott értékeinkben esik kár.

utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítás extrém sportokra is

Amikor utasbiztosítást igényelünk, a szerződéskötéskor felmerül a kérdés, hogy sportolunk-e majd a nyaralás alatt, és ha igen, akkor mit. Nem mindegy ugyanis, hogy mit sportolunk, mert a biztosítási feltételek attól függnek, hogy a tervezünk-e extrém sportot, vagy csak várost akarunk nézni, vagy csak egy rövid túrát teszünk a hegyekbe.

Az utasbiztosítás máshogy kezeli a nyári és a téli extrém sportokat. Nyári extrém sportnak számít a bungee jumping, a tengeri kajakozás, az airboard, a szabadidős motorcsónakozás, a vitorlázás, a windsurf, a jet-ski, a könnyűbúvárkodás, a parasailing, vagyis a motorcsónakkal vontatott ejtőernyőzés, a quad, a vadvízi kenuzás, a raftingolás, a vízisíelés és a wakeboardozás. A téli extrém sportnak számít a hegymászás, a hótalpas túra, a síelés, a monosí, a síbob, a snowblade, a snowboard, a jégkorcsolya és a sífutás is.

De ha ezek közül valamelyik benne van a terveinkben, akkor mindenképpen érdemes külön extrém sport biztosítást kötni, vagy olyan utasbiztosítást kiválasztani, amely sport kiegészítés nélkül is fedezetet nyújt az általunk kiválasztott sport közben történő sérülésekre. Kössünk extrém sportoláskor utasbiztosítást! Az extrém sportok listája biztosítótársaságonként eltér, így fontos még a szerződéskötés előtt tájékozódni, hogy melyik sportnál milyen szolgáltatásokat nyújt a biztosítótársaság. Ez fontos, mert az utasbiztosítás nem módosítható a nyaralás ideje alatt.

Utasbiztosítás – síbiztosítás

Egy súlyos síbaleset kezelése sokmillió forintba kerülhet. Gondoljunk csak a helikopteres mentésre. Akár már egy napi néhányszáz forintos síbiztosítás is fedezheti a mentés, a kórházba szállítás, a kezelés, az ellátás és hazaszállítás költségét. És a sífelszerelés megrongálódására vagy elvesztése után is kaphatunk térítést.

Az együttkötés kedvezménye több biztosításnál

Az utasbiztosítás díjára kedvezményt adhat a biztosítótársaság, ha ugyanannál a biztosítónál kötjük meg egy másik biztosítással együtt. Ez az úgynevezett együttkötés. Kedvezményes lehet lakásbiztosítással vagy akár egy bankszámlával is az együttkötés, ha a bank ajánl ilyen szolgáltatást, és az éppen kedvezményesen érhető el. Az utasbiztosítás igénylése előtt lényeges tájékozódni. Sok pénzt takaríthatunk meg. Akár ötven százalékos kedvezményt is kaphatunk az együttkötéssel. Az együttkötés jó ötlet. Használjuk ki, ha lehet.

Utasbiztosítás – csomagban

Az utasbiztosítás úgy is igényelhető, ha másik biztosításokkal együtt igényeljük. Jó megoldás lehet a biztosítási csomag. Sokféle módon, sokféle esetben nyújthat segítséget, kényelmes és egyszerű is. A szakemberek nagyon jónak találják ezeket a biztosítási termékeket, és úgy gondolják, hogy célszerűek. Mindenre jók lehetnek. Vajon érdemes egyidőben sokfajta biztosítást megkötni? Igen. Széleskörű védelem, és csak egy díj. Az egyszerűség a biztosításoknál is fontos. Mindenre külön biztosítás is lehet kötni, de az sok utánajárással jár, és több figyelmet igényel. Kitűnő megoldás lehet. A család, az ingatlan, a nyugdíjas évek: minden biztosítva lesz. Az utazás is. Utasbiztosítással.

Hogy lehet kifizetni az utasbiztosítást?

Az utasbiztosítást nem szokványos módon lehet kifizetni. A biztosításokat többnyire rendszeresen, havonta, negyedévente vagy évente fizetjük. Az utasbiztosítást viszont egy összegben fizetjük. Az utasbiztosítást egyszer kell fizetni, az utazás megkezdése előtt. A napidíjat kell megszorozni a napok számával, így jön ki a teljes összeg. A teljes összeg többnyire alacsony. Csak pár ezer forint. Ezt viszont egyben, előre kell fizetni. Nincs csekkes fizetés, állandó átutalás és a csoportos beszedés sem, ha utasbiztosítást igényelünk. Csak átutalni lehet vagy bankkártyával fizetni. Vagy készpénzben egy biztosítótársaság irodájában.

Le lehet mondani az utasbiztosítás?

Az utasbiztosítást nem lehet lemondani. És erre nincs is szükség. Az utasbiztosítás általában rövid időre, csak pár néhány napra vagy csak hétre érvényes. És a költsége is alacsony. Nem lenne értelme lemondani. Az utasbiztosítás, ha megkötöttük, véd bennünket és a szeretteinket az utazásunk alatt.

Online utasbiztosítás

Ha az online utasbiztosítás igénylést választjuk, modern, innovatív módon lehet utasbiztosításunk. Online igényléskor nem kell bemennünk egy biztosító irodájába, az otthonunk kényelméből vihetjük végig a folyamatot. Az utasbiztosítás kiválasztása, az adatok megadása és a dokumentumok benyújtása is online történik. Nincs olyan, hogy otthon hagytuk valamelyik szükséges dokumentumot. Mert otthon vagyunk.

Az online utasbiztosítás igénylés előnyei

Természetes lett, hogy az ügyfelek otthonról igényelnek utasbiztosítást, anélkül, hogy bemennének egy biztosítótársaság irodájába. Az online igénylés kényelmes és biztonságos. Mindössze egy megfelelő számítástechnikai eszközre van hozzá szükség, és minden, az igényléstől a szerződés aláírásáig, az interneten történik. Több érv is szól amellett, hogy valaki az online utasbiztosítás igénylést válassza. Nincs sorban állás, nincs várakozás, nincs sorban állás. Nem kell parkolóhelyet keresni, nem kell órákat tölteni azzal, hogy lebonyolódjon egy igénylés beadása. Gyorsan, otthonról, kényelmesen.

Online utasbiztosítás igénylés helyett – más módon is lehet igényelni

Az online utasbiztosítás igénylésnek vannak alternatívái, és ezeknek is lehetnek előnyei. A személyes ügyintézés sokak számára emberibb, közvetlenebb, és biztonságosabbnak is tűnik. Az ügyintéző ráadásul válaszolni tud a felmerülő kérdésekre, és adott esetben tanáccsal is elláthatja az érdeklődőt. A személyes kapcsolaton kívül, azok is a személyes ügyintézés mellett dönthetnek, akik nem rendelkeznek telefonnal vagy interneteléréssel, vagy azok, akik bár rendelkeznek ezekkel, de idegenkednek a használatuktól. Bár az online ügyintézés elterjedt, a személyes ügyintézés még jó ideig az ügyfelek rendelkezésére áll majd.

Online utasbiztosítás – minden az interneten történik

Ha ezt olvassa valaki, akkor valószínűleg utasbiztosítást szeretne igényelni. Az online utasbiztosítás igénylésnél az igénylési folyamat részben, vagy teljes egészében az interneten történik. (többnyire teljesen) A legáltalánosabb esetben az első lépés a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása, majd ezt követi a megfelelő dokumentumok beszerzése. Ha már az asztalon pihen minden iratunk, akkor a kiválasztott biztosító honlapján kell kérni az utasbiztosítást. Nem kell aggódni, a dolog azonnali, nem kell rá várni, hiszen egy automata rendszer végzi. Meg kell adni a kért adatokat, és már készül is a biztosítási kötvény. Aztán már csak fizetni kell.

Online utasbiztosítás – végigvezetnek a folyamaton

Tegyük fel, hogy minden rendben. Akkor jöhet a következő lépés! El kell indítani az igénylést, ami csupán néhány kattintás. Esetleg a biztosító ügyintézőjével kell beszélni, ami történhet telefonon, vagy videós azonosítás segítségével. Be kell mutatni a személyazonosító iratot, illetve a beszerzett dokumentumokat. Elektronikus aláírással kell hitelesíteni a kérelmet, és ez után már csak a bírálat van hátra. Ha ez is pozitív, akkor megtörténik az online utasbiztosítás megkötése.

Fontos megjegyeznünk, hogy vannak biztosítótársaságok, ahol az ügymenet némileg eltérhet a fentiektől. Egyes esetekben kiküldik a szerződést, amit a beszerzett dokumentumokkal együtt vissza kell juttatni, de az is előfordul, hogy semmilyen dokumentumra nincs szükség, és a szerződés aláírása is elektronikusan történhet.

Jobb az online utasbiztosítás igénylés, mint a hagyományos?

Az online utasbiztosítás igénylés kényelmes és gyors megoldás. A modern technikai megoldásokat felhasználó online utasbiztosítás igénylés azért népszerűbb, mert nem szükséges az igényléshez a személyes találkozás az ügyintézővel. Az online igénylés feltételei ráadásul kedvezőbbek. Az online utasbiztosítás igénylésnél a folyamat rövid. Az online utasbiztosítás igénylés gyors és kedvezőek a feltételei, ráadásul kényelmesebb megoldást is nyújt.

Az online utasbiztosítás igénylése egyszerűen

Az online utasbiztosítás igénylése egyszerű. A folyamat gyors, érthető és könnyen követhető. Az online igényléshez szükség lesz egy megfelelő elektronikai eszközre és internetkapcsolatra. Egy okostelefon mobilinternettel tökéletesen elég lehet ehhez. Az online utasbiztosítás igénylés a biztosító weboldalán történik, és elképzelhető, hogy csak a megfelelő böngésző segítségével tudunk majd igényelni. Megfelelő technikai feltételekkel nincs akadálya az online igénylés benyújtásának. Első lépésként ki kell választanunk a nekünk megfelelő utasbiztosítást. Ehhez szakértő weboldalak utasbiztosítás kalkulátorai nyújthatnak segítséget. A konstrukció kiválasztása után a weboldal gyakran átirányít bennünket a választott biztosító oldalára, ahol elkezdhetjük az igénylést. Az adatok egyeztetése után a biztosító rendelkezésére kell bocsátanunk a kért dokumentumokat. Ez is teljesen online, és azonnal történik. A dokumentumok beérkezése után következik a szerződéskötés, ami egy online utasbiztosítás esetén akár néhány perc alatt megtörténhet.

Utazási biztosítás hitelkártya mellé

Az utazási biztosítás hitelkártya mellé az utasbiztosítás. A hitelkártyák szinte mindig tartalmaznak valamilyen biztosítást, de fontos, hogy ezek tartalmával tisztában legyünk, és ha nem találjuk megfelelőnek, akkor kössünk hozzá kiegészítő utasbiztosítást. De hogy működik egy hitelkártya, amit az utazás alatt is használhatunk? A hitelkártya használatakor nem a saját pénzünket költjük. A bank biztosítja számunkra a hitelkeretet. Ez jól jöhet átmeneti pénzzavar esetén, hónap végén vagy egy nagyobb, váratlan kiadás esetén is. A hitelkártyák rendelkeznek egy kamatmentes periódussal, abban az esetben ugyanis, ha a bank által meghatározott határidőig (ez általában minden hónap egy bizonyos napja) visszafizetjük az addig elköltött összeget, a bank nem számít fel kamatot. A kártyának azonban van éves díja, mai sokszor elég magas. Ez főleg a presztízskártyákra jellemző. Ha hitelkártyát szeretnénk, van néhány dolog, amire érdemes figyelni a választásnál.

Hitelkártya utasbiztosítással

Több pénzintézetnél is hozzájuthatunk hitelkártyához. Mivel egy hiteltermékről van szó, hitelbírálattal kell számolnunk. A hitelkártya kiválasztásakor célszerű figyelembe venni a vásárlási szokásainkat. A bankok az ügyfelek megszerzése céljából visszatérítéseket ajánlanak az ügyfeleiknek a vásárlásaik után. Ez általában néhány százalékot jelent, de kiugróan magas kedvezményekkel is találkozhatunk. A visszatérítés lehet specifikus is, például tankolás után nagyobb százalékot kapunk vissza, mint élelmiszer vásárlás esetén. Fontos lehet a döntésben az is, hogy a hitelkártyához tartozik-e utasbiztosítás.

Hitelkártyával külföldön – utasbiztosítással külföldön

A hitelkeret nagyságát a bank egy gyors bírálattal dönti el. A bankok jellemzően néhány hónapos kártyahasználat után maguktól hitelkeret növelést ajánlanak. Ha ez nem történik meg, és nekünk több pénzre van szükségünk, természetesen mi is kérhetjük a hitelkeretünk emelését. A bankok a kártya átadásakor tájékoztatnak bennünket a kamatmentes periódus működéséről, és felhívják a figyelmünket arra, hogy a kamatmentesség a készpénzfelvételre nem vonatozik. Általánosan elmondható, hogy hitelkártyával nem célszerű készpénzt felvenni. A hitelkártya kiváltása nem bonyolult, elképzelhető, hogy a saját számlavezető bankunk is megkeres bennünket egy ilyen ajánlattal. Az, hogy hogyan válasszunk hitelkártyát, egyszerű dolog. Az lesz a fontos, hogy milyen kiegészítő szolgáltatásra van szükségünk. Szakértő oldalakon hasonlíthatjuk össze az ajánlatokat. Megnézhetjük a THM-et, a maximális hitelkeretet, és hogy jár-e a kártyához pénzvisszatérítés, és ha igen, milyen módon. A hitelkártyánkkal felhasznált összeget mindig érdemes a megadott határidőig visszafizetni, hiszen így a felvett hitel kamatmentes marad. Előfordulhat persze, hogy nem tudjuk, vagy nem akarjuk visszafizetni az összeget, ilyenkor az kamatozni kezd, de tudnunk kell, hogy bármikor vissza is fizethetjük azt.

Hitelkártyával kiegészíthetjük a meglévő bankkártyáinkat, és szükség esetén bármikor igénybe vehetjük a hitelkeretünket. Akár egy külföldi utazás során is.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

A kárbejelentés menete utasbiztosítással – autókár

Külföldi autós utazás alatt érhet bennünket baleset. Amikor egy gépjárművel baleset történik, a kárt be kell jelenteni. Személyi sérülés esetén minden esetben értesíteni kell a rendőrséget és a mentőket is. Ha nincs személyi sérülés, csak az autók sérültek meg, ki kell tölteni a kék- sárga kárbejelentő lapot. A kárbejelentő lap egy formanyomtatvány, amit a biztosító bocsát a rendelkezésünkre, vagy egy nyomtatványboltban is beszerezhetjük.

Hogyan kell bejelenteni a kárt?

Először fotókkal és leírással rögzíteni kell a baleset helyszínét, ha voltak tanúk, azok adatait fel kell írni, hogy később elérhetőek legyenek, és ki kell tölteni a kárbejelentő nyomtatványt, majd mindkét félnek alá kell írnia azt.

A baleseti kárbejelentő nyomtatványra felkerülnek a balesetben érintett személyek adatai, a balesetet szenvedett gépjárművek adatai, és a kötelező biztosítást nyújtó biztosítójuk megnevezése, valamint le kell írni, hogy történt a baleset, és le is kell rajzolni azt. A kárbejelentőt a balesetet követően a helyszínen kell kitölteni. Az indigós nyomtatványt tollal kell kitölteni úgy, hogy a másolaton is minden olvasható legyen. Ha két autó vett részt a balesetben egy kárbejelentőt kell kitölteni. Három autó esetén még egyre lesz szükség. Fontos, hogy a nyomtatványt kitöltés után mindkét félnek alá kell írni. Ezt ne felejtsük el.

A baleseti kárbejelentő az Európai Unióban mindenhol elfogadott egységes nyomtatvány, így külföldön is használható. Amennyiben Magyarországon külföldi autóval ütközünk, ez a nyomtatvány akkor is megfelelő, csak kettőt kell kitölteni belőle, mindenkinek a saját nyelvén. Ebben az esetben mindkét kárbejelentő aláírása szükséges.

A szemtanúknak is van szerepe a kárbejelentés menetében

Azért, hogy vitás esetben ne csak a két autós véleményére támaszkodjanak a biztosítók a döntésnél, szükség lehet tanúkra. Tanú lehet az autóban személy is. A tanú/tanúk adatait és elérhetőségét fel kell tüntetni a kárbejelentőn. A kárbejelentő minden pontját ki kell tölteni. Ha néhány pont üresen marad, az később problémát okozhat. A kárbejelentő kitöltése néhány percig tart. Legyünk alaposak. A balesetben vétlen autós kárigényét annál a biztosítónál kell bejelenteni, amelynél a kárt okozó gépjármű kötelező biztosítását megkötötték. A kárt okozó autós nem jogosult kártérítésre. Őt a Casco biztosítása kármentesítheti.

Kárbejelentés online

Néhány éve már lehetőség van a kár online bejelentésére is. A kárbejelentő applikáció minden telefontípusra elérhető. Az applikáció a kék-sárga nyomtatvánnyal egyenértékű, és egyszerűbben tölthető ki, mint a hagyományos kárbejelentő lap. Kár esetén töltsük ki a kárbejelentőt. Legyünk alaposak, és töltsünk ki minden mezőt. Aztán a vétlen sofőr a károkozó biztosítójánál elindíthatja kárigénylés folyamatát.

Elvárások és utazás – segíthetnek az élmények

Mi köze az utazásnak a jóllétünkhöz? És mi köze az utasbiztosításnak a nyugodt utazáshoz? A dolog eléggé összetett. Akár mi várunk el, akár tőlünk várnak el, az elvárások befolyásolják a viselkedésünket és a kapcsolatainkat. Miért rossz ez, mi a túl sok, és hogyan lehet feltétel nélkül szeretni? Mindannyiunkat érintő kérdések.

Az elvárások részei a hétköznapjainknak. Azt akarjuk, hogy a kenyér, amit megveszünk, friss legyen, és kiváló alapanyagokból készüljön. Az elvárások olyan természetesek, mint a mindennapi kenyerünk. Elvárást támasztunk a gyermekünkkel szemben, és ezzel irányt mutatunk neki, motiváljuk őt, és keretek közé szorítva az életét, biztonságot nyújtunk neki. Az elvárások azonban lehetnek irreálisak, teljesíthetetlenek, és lehetnek ellentmondóak is, ez pedig már rombolóan hathat, hiszen bármit is teszünk, nem tudunk megfelelni ezeknek.

Mikor szeretnek bennünket? Az egész életünkre negatívan hat, ha gyermekként azt tanuljuk meg, hogy csak akkor vagyunk szerethetőek, ha teljesítjük az elvárásokat. Az élet minden területén találkozni fogunk ugyanis elvárásokkal. A munkahelyünkön, a párkapcsolatunkban, még a családunkban is. Tudnunk kellene, hogy kudarcaink ellenére is szeretnek és elfogadnak bennünket. Az életünk enélkül kétségbeesett küzdelemmé válhat.

Másnak látni önmagunkat fontos. Ha a mindenáron való megfelelés hamis tükrében látjuk magunkat, szégyent, dühöt és szorongást érezhetünk kudarc esetén. Tévesen ítéljük meg önmagunkat. El kellene engednünk az elvárásokat, ezt azonban nem tudjuk megtenni. Hajlamosak leszünk csak a negatív dolgokra fókuszálni, figyelmen kívül hagyva a nyilvánvalóan jó eredményeket, még akkor is, ha azok vannak túlsúlyban. Magunkat minősítjük a cselekedeteink helyett. Pedig nem leszünk rosszak attól, hogy elrontottunk valamit. Olyan általános következtetéseket is levonhatunk, amik messze nem reálisak. Egy tettünk azonban nem határoz meg bennünket. Ahogy a dolgok sem feketék vagy fehérek. Egy kis hibától még nem válik minden rosszá.

Elvárások, amiket mi támasztunk saját magunkkal szemben. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy mi is állunk a másik oldalon. Mi is támasztunk elvárásokat mások felé. Vannak persze jogos és ésszerű elvárások. Probléma akkor van, ha a másik felet nem önmagában fogadjuk le, hanem csak akkor, ha teljesíti az elvárásainkat. Amelyeket talán nem is közöltünk vele világosan. A másik fél ilyenkor védekezni kezd, hogy szabaduljon az elvárások fogságából, mi pedig egyre mélyebbre süllyedünk a magány mocsarában.

Van megoldás. Feltétel nélküli szeretet és elfogadás. Nincs elvárás. Megengedjük a másiknak és persze magunknak is, hogy hibázzunk, rosszul döntsünk vagy tévedjünk. Nem kell bizonyítanunk, hogy jók vagyunk. Mert eleve jók vagyunk. Bármit is teszünk. Már nem a félelem irányít bennünket. Ehhez csak feltétel nélkül kell szeretnünk.

A munka és az utazás kapcsolata – az utazás és az utasbiztosítás kapcsolata

A munkamánia általánosan használt fogalom arra, ha valaki a magánélete rovására dolgozik. Túl sok munkát végezhetünk a végeláthatatlan túlórák miatt is, motiválhat bennünket az előrelépés lehetősége, és a pénzkeresés is. Milyen hatással van ránk, ha jóval többet dolgozunk heti 40 óránál? Megéri-e? És ha úgy döntünk, hogy ez már sok, akkor mit tehetünk? Mennyi a túl sok munka? Ha túl sokat dolgozunk, testi és lelki egészségünk bánhatja. A folyamatos stressz alvásproblémákhoz, érzelmi kimerüléshez, fáradékonysághoz vezethet. Aztán jön a depresszió, a kiégés és más betegségek. Napi 10 óra munka esetén a szívproblémák kockázata jelentősen megnő. A teljesítményünk romlik, több alkoholt kezdünk fogyasztani. A depressziós tünetek is megjelennek, ahol az idősebbek, a dohányosok és az alacsonyabb jövedelműek még veszélyeztetettebbek.

Nemcsak a munkahelyen dolgozunk. A házimunkáról hajlamosak vagyunk megfeledkezni, de a kutatások szerint a gyermeket nevelő nők, akár egyedül, akár családban élnek, ugyanannyi munkaórát töltöttek házimunkával, mint a munkahelyükön. Mivel nehezen tudják elkülöníteni a munkára és a társas kapcsolatikra szánt időt, ez rengeteg konfliktust okoz a számukra.

A túl sok munka jelei figyelmeztetnek bennünket. Vegyük észre a jeleket. Lobbanékonyság, az eredményesség csökkenése, motiválatlanság, az eredményesség visszaesése, kialvatlanság, gyomorpanaszok. A nyugtató és serkentő szerek nem nyújtanak megoldást, csak újabb problémákat hoznak. Ha bekövetkezik a burnout szindróma, vagyis a kiégés, csökken a munkakedvünk, a teljesítményünk csapnivaló és a tehetetlenség meg a hozzá nem értés érzése uralkodik el rajtunk. A munkánkat értelmetlennek és monotonnak találjuk.

Mit tehetünk? Nem lesz elég egy kicsivel több bor este, meg egy plusz kávé ebéd után. De még egy hosszabb szabadság sem válik be. Mielőbb életmódváltásra lesz szükség. Ezt ne halogassuk. Mindent elveszíthetünk, amiért annyit dolgoztunk. Érdemes beszélni a családtagokkal és a munkáltatóval is. A testmozgás, pihenés és az egészséges táplálkozás hármasa mellett fontos lesz valamilyen stressz oldó technika elsajátítása és napi szintű alkalmazása. A túl sok munkának túl nagy ára lehet. Ne várjuk meg, míg ez bekövetkezik. Változtassunk. Utazzunk. Utasbiztosítással.

Utazás = boldogság – boldog utazás = utasbiztosítás

A boldogság egy pozitív érzelmi állapot. Mint a legtöbb emberi érzelemnek, a boldogságnak is számtalan, filozófiai, vallási, biológiai és pszichológiai értelmezése van, amik meghatározzák, hogy mi a boldogság, honnan ered, és hogyan érhető el. Az emberek ősi vágya a boldogság, a feltétel nélküli boldogság megtapasztalása és a megtartása. A boldogság nem egy légből kapott valami, tehetünk érte, szerencsére tanulmányok sora segít bennünket ebben, irányt mutatva nekünk. De mit kell tennünk, hogy boldogok legyünk? Tehetünk-e egyáltalán valamit? A válasz: igen.

A pénz nem boldogít. Nem nagyon van ennél nagyobb közhely, de a kutatások szerint egy bizonyos vagyon után bizony már nem növekszik a boldogságérzetünk. Az anyagi biztonság fontos, ezt alátámasztják a kutatások, és a vagyonunkkal jól sáfárkodva megteremthetjük a saját boldogságunkat. A pénz minden áron való hajszolása azonban a boldogságunk ellen hat, ügyelnünk kell az egyensúlyra, arra hogy ne vagyontárgyakat akarjunk felhalmozni, mert az szép és jó, de a boldogságunkhoz nem tesz hozzá.

Barátok, rokonok. A társas kapcsolatok, a baráti társaságok, a munkatársak minden boldog embernek fontosak. A család az első helyen áll, Megosztják magukat másokkal. Társas lények vagyunk, szükségünk van arra, hogy kötődjünk másokhoz. Egy sörözés a barátokkal, egy bográcsozás fantasztikus élmény, és nem kell Ferrarival érkeznünk, hogy jól érezzük magunkat.

A boldog ember tudja, mit akar, van célja. Egy boldog ember tudja, mikor vegye fel a telefont, mikor menjen el egy eseményre, mikor vegyen ki szabadságot. A saját élete az első számára, nem hagyja, hogy kívülről irányítsák, beleszóljanak abba, hogy mit csináljon. Egy boldog embernek van célja, az világos és egyértelmű, kézzelfogható és pontos. Beszélni akarok egy idegen nyelvet. Ez egy cél. Világos és érthető. A homályos, nem pontosan megfogalmazott elvárások magunkkal szemben, nem biztos, hogy eredményre vezetnek. Egy hajónak akkor fúj jó irányból a szél, ha tudja, hová tart.

Optimizmus. Az optimista gondolkodás nem jelent önbecsapást. Bízni a saját ítéletünkben, és tudni, hogy képesek vagyunk megtenni valamit, a lehetőséget látni, és nem az akadályokat, ez az optimizmus. Lesznek nehézségek, de egy világos céllal, optimistán mehetünk előre egészen az áhított boldogságig. Ne felejtsük el! Tehetünk a boldogságunkért.

Energikusan előre. A cselekvéshez testi és lelki energia kell. A boldogságkutatók egyik fontos megállapítása, hogy a sport (heti háromszor egy óra) a boldogság egyik alappillére. A sport hozzájárul ahhoz, hogy energikusak legyünk, ahogy a megfelelő mennyiségű alvás, egy séta a jó levegőn, a relaxáció, és bár talán meglepő, de az otthoni rendrakás is. A boldogság nem kell, hogy álom maradjon. Ez az álom elérhető utazással is. A nyugodt utazáshoz pedig utasbiztosítás kell.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az utasbiztosítás voltaképpen elengedhetetlen eleme a külföldi utazásnak. Fontos megkötni, mert viszonylag alacsony áron bebiztosíthatjuk magunkat az út ideje alatt, nemcsak anyagilag, hanem emellett számos olyan problémával kapcsolatban nyugodtak lehetünk, amelyeket utasbiztosítás hiányában nekünk kellene megoldanunk.

Egy utasbiztosítási szerződés igazán szerteágazó lehet. Rengetegféle ajánlat közül lehet választani, érdemes ezeket összevetni egymással, mit tartalmaznak és mekkora díjért. Például szerződésünk tartalmazhat élet-, baleset-, vagy betegbiztosítást, asszisztencia szolgáltatást, poggyászbiztosítást, vagy akár jogvédelmi szolgáltatást is.

Nagyon egyszerűen, és remek lehetőség, hogy online is minden elintézhető. Vannak olyan oldalak, ahol összevethetőek a különböző ajánlatok, s ezeket érdemes is összehasonlítani, hiszen rengeteg lehet közöttük a különbség. Nem mindegy, hogy hová utazunk, mivel utazunk,  mennyi időre és milyen célból.

A biztosító erre ad egy telefonszámot, amely éjjel-nappal hívható. Emellett online bejelentési lehetőség is van.

Az Európai Unió tagállamaiban magyar állampolgárként ingyenes orvosi ellátás jár, de csak akkor, ha „sürgősségi”, azaz nem várhat addig, amíg hazatérünk. A sürgősségi betegellátás, betegszállítás, mentőszolgálat tehát térítésmentes, minden más esetben viszont különböző díjakat számolhatnak fel, ekkor jön jól az utasbiztosítás.

Ha személyi sérülés történt először a mentőszolgálatot kell értesíteni, majd a rendőrséget és ezt követően lehet bejelenteni a káreseményt a biztosítónak.

Erre jó a poggyászbiztosítás. Először a légitársaságnak kell jelenteni az esetet, ők jegyzőkönyvet vesznek fel, ami szükséges a kárigényléshez a biztosító felé.

Természetesen igen, hiszen bizonyos esetekben nagyobb esélye a balesetnek, megbetegedésnek, és ezzel a biztosítónak is kalkulálnia kell. Számos speciális szerződés létezik, például ha utazásunk alatt az alábbi tevékenységek valamelyikét szeretnénk folytatni: windsurf, jetski, könnyűbúvárkodás, rafting, vízisí, hegymászás, hótalpas túrázás, snowboard, síelés.

Saját szempontunkból is érdemes erre odafigyelni és olyan utasbiztosítást kötni, amely a felsorolt tevékenységekre és egy esetleges balesetből eredő következényekre is érvényes.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre

KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre

2024.06.24.

A Központi Hitelinformációs Rendszerből (KHR) származó saját státusz lekérdezésére mindenkinek lehetősége van. De mikor lehet ez fontos? És hogyan lehet ezt megtenni? Mutatjuk: KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre.

Tovább olvasom
Igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra?

Igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra?

2024.06.21.

A CSOK Plusz lehet az idei év sláger támogatása. Igazán nagy segítség ez a magyar családoknak. De mi a helyzet akkor, ha az ingatlan egy könnyűszerkezetes családi ház? Mivel az ilyen típusú házak egyre elterjedtebbek, ezért utánajártunk, hogy igényelhetünk-e CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Otthonfelújítási támogatás – itt vannak a végleges feltételek!

Otthonfelújítási támogatás – itt vannak a végleges feltételek!

2024.06.19.

Már ismertek az Otthonfelújítási program végleges feltételei. Az eddig megismert feltételek megváltoztak, hosszabb lehet a futamidő, és bővült az elvégezhető korszerűsítés köre is. Mutatjuk a feltételeket, és írunk arról is, hogy mire érdemes odafigyelni. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

2024.06.17.

Amikor személyi kölcsönt igényelünk, szükségünk van pénzre. Mégpedig gyorsan. Vannak azonban okok, ami miatt el is csúszhat a személyi kölcsön igénylés. Ezt pedig nem szeretnénk. Szeretnénk megkapni a hitelt, lehetőleg minél gyorsabban. Utánajártunk, hogy miért csúszhat egy igénylés, és mit lehet azért tenni, hogy ez ne történjen meg. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával