Szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás 2024

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás egy biztosítási forma, amiben a biztosítótársaság a biztosított által igénybe vett egészségügyi szolgáltatások költségét téríti meg.

A biztosító nem ad pénzt a biztosítottnak, közvetlenül az egészségügyi szolgáltatónak fizet.

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítások a következő típusokra oszthatók:

 • Járóbeteg ellátás finanszírozása: ebben az esetben a biztosító a biztosított által igénybe vett járóbeteg ellátások költségét téríti meg, például szakorvosi vizsgálatok, gyógyszerek, diagnosztikai eljárások.

 • Kórházi ellátás finanszírozása: ebben az esetben a biztosító a biztosított által igénybe vett kórházi ellátások költségét téríti meg, például fekvőbeteg-ellátás, műtétek, rehabilitáció.

 • Egészségügyi szolgáltatások teljes körű finanszírozása: ebben az esetben a biztosító a biztosított által igénybe vett összes egészségügyi szolgáltatás költségét téríti meg.

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás előnyei

Gyorsabb és kényelmesebb ellátás: a biztosítottak közvetlenül a biztosítóhoz fordulhatnak, és a biztosító intézi a szolgáltatások megrendelését és a díjak kifizetését. Ez a folyamat gyorsabb és kényelmesebb, mint az állami ellátórendszerben.

Magasabb színvonalú ellátás: a biztosítók szerződést kötnek olyan magán egészségügyi szolgáltatókkal, amelyek magasabb színvonalú ellátást nyújtanak, mint az állami intézmények.

Prevenciós szolgáltatások igénybevétele: a biztosítótársaságok kínálnak olyan prevenciós szolgáltatásokat, mint a szűrővizsgálatok, amelyek segítenek megelőzni a betegségek kialakulását.

A szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítás azok számára jelenthet jó megoldást, akik szeretnének magasabb színvonalú és gyorsabb egészségügyi ellátáshoz jutni, és hajlandóak a magasabb biztosítási díjak megfizetésére.

Az egészségbiztosítási rendszer működése

Az egészség biztosítás szóról sokaknak a TB jut eszébe, jogosan. A társadalombiztosítás (TB) az állami egészség biztosítás.

Van alternatívája vagy kiegészítése az állami ellátásnak, és ez a magán egészség biztosítás. De mi az a magán egészség biztosítás?

Az egészségbiztosítás biztosítási védelmet nyújt az egészségügyi kiadásokkal szemben.

Állami vagy magán egészségbiztosítók az egészségügyi költségek fedezését vállalják a biztosítottak számára. A biztosítottak díjat fizetnek az egészség biztosításért.

Ezek a díjak rendszeresen, havonta fizetendő összegek. A díj nagysága attól függ, hogy milyen típusú biztosítási csomagot választunk.

Egy egészségbiztosítási rendszerben előfordul, hogy önrészt kell fizetni az egészségügyi szolgáltatásért.

Az egészség biztosítás különböző típusú egészségügyi szolgáltatásokra ad fedezetet, ilyenek az orvosi vizsgálat, kórházi ápolás, műtét, gyógyszer és a szakorvosi konzultáció. Az ellátás körét a biztosítási csomag határozza meg.

Szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás kalkulátor

Egy szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás kalkulátor olyan eszköz, amely segít az egyéneknek megbecsülni az egészségbiztosítási költségeiket, és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat.

Az ilyen típusú kalkulátorok az egyéni igények és körülmények alapján személyre szabott ajánlatokat adnak.

Egy általános szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás kalkulátor többnyire a következő információkra kérdez rá:

Személyes adatok:

 • Életkor

 • Egészségi állapot

Igényelt fedezet:

 • Milyen típusú egészségügyi szolgáltatásokra van szükség?

Egyéb tényezők:

 • Életmód (pl. dohányzás, sportolás)

 • Családi állapot (pl. házastárs, gyerekek)

A kalkulátor ezek alapján személyre szabott ajánlatot adhat az egészségbiztosítási díjra és az elérhető szolgáltatásokra. Fontos megjegyezni, hogy az egyes biztosítók kalkulátorai eltérőek lehetnek, és az ajánlatokat számos tényező befolyásolhatja.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

A szolgáltatás alapú egészségbiztosítás – a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás

A szolgáltatásalapú egészségbiztosítás, más néven szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítás, egy olyan biztosítási modell, amelyben a biztosító a szolgáltatásokat finanszírozza, és a biztosított számára biztosítja az egészségügyi ellátást.

Ebben a rendszerben a biztosítottak hozzáférnek az egészségügyi szolgáltatásokhoz, és a biztosító kifizeti a keletkezett költségeket.

A szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítás kiterjed a kórházi kezelésekre, orvosi vizsgálatokra, gyógyszerekre és más egészségügyi szolgáltatásokra.

Ez a modell lehetőséget biztosít a biztosítottaknak az egészségügyi szolgáltatások széles skálájához való hozzáférésre, anélkül, hogy közvetlenül kellene fizetniük azokért.

A biztosítók általában különböző fedezeti szinteket kínálnak, amelyek a szolgáltatások kiterjedését és a biztosítási díjat is meghatározzák.

A szolgáltatásalapú egészségbiztosítás célja az, hogy a biztosítottakat a pénzügyi terhek alól felmentse, és elősegítse az egészségmegőrzést.

Ezen típusú biztosítás előnyei közé tartozik a rugalmasság, és az egyéni igényekhez való alkalmazkodás képessége.

A biztosítottak maguk választhatják ki azokat a szolgáltatásokat, amelyekre szükségük van, és ezáltal személyre szabhatják a biztosításukat.

Az egészségügyi ellátások közvetlen finanszírozása hozzájárulhat az egészségügyi szolgáltatásokhoz való könnyebb hozzáféréshez, és a gyorsabb kezelés lehetőségéhez.

A szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosításnak azonban lehetnek korlátai és kihívásai, például magasabb díjak, vagy bizonyos szolgáltatások korlátozott elérhetősége.

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás adózása

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás adózása kétféleképpen történhet: jövedelemként, vagy csoportos adózással.

Jövedelemként kell adózni akkor, ha megállapítható, hogy az adott munkavállaló kapcsán mekkora összeggel növekedett a fizetendő biztosítási díj, azaz pontosan mekkora “többlet jövedelmet” jelent ez a biztosítás a munkatárs számára. Ilyenkor a foglalkoztatónak és a foglalkoztatottnak is keletkezik adókötelezettsége.

A foglalkoztatónak a biztosítási díj 13 százalékos szociális hozzájárulást és 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulást kell megfizetnie. A foglalkoztatottnak pedig a biztosítási díj 15 százalékos személyi jövedelemadót és 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékot (TB járulék) kell fizetnie.

Csoportos adózással kell adózni akkor, ha nem megállapítható, hogy az adott munkavállaló kapcsán mekkora összeggel növekedett a fizetendő biztosítási díj. Ilyenkor a foglalkoztatónak és a foglalkoztatottnak sem keletkezik adókötelezettsége.

A csoportos adózás feltételei a következők:

 • A biztosításnak kollektív szerződés vagy munkáltatói szabályzat alapján kell megkötni.

 • A biztosításnak legalább 50 főt kell fedeznie.

 • A biztosításnak nem lehet kizárólag a meghatározott munkavállalók számára elérhető.

Ha a biztosítás csoportos adózással adózik, akkor a biztosítási díj a foglalkoztatónál elszámolható költség.

A szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítások adózása 2023. január 1-jén változott meg. A korábbi szabályozás szerint a szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítások díjai minden esetben jövedelemként adóztak.

A 2023. január 1-jén hatályba lépett új szabályozásnak köszönhetően a csoportos adózás lehetősége megnyílt a szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítások számára.

Miért jobb, ha szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítást kötünk?

A szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítások előnyei a következők:

 • Gyorsabb és magasabb színvonalú ellátás: a privát egészségügyi ellátórendszerben nincsenek várakozási idők, és a szolgáltatások magasabb színvonalúak, mint az állami ellátórendszerben. A biztosított számára ez azt jelenti, hogy gyorsabban juthat el a szükséges ellátáshoz, és az ellátás minősége is magasabb lesz.

 • Kevesebb stressz: a biztosítás megkötésével a biztosítottnak nem kell aggódnia a váratlan egészségügyi kiadások miatt. Ha megbetegszünk, az mindig stresszes időszak, és a kiadások csak tovább növelik a stresszt. A biztosítás megkötésével ez a stressz forrás megszűnik, és a biztosított nyugodtan koncentrálhat a gyógyulására.

 • Költségmegtakarítás: a szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítások olcsóbbak, mint az összegfinanszírozó egészségbiztosítások, mivel a biztosító nem vállal kockázatot az ellátások költségeivel kapcsolatban. A biztosított számára ez azt jelenti, hogy a biztosítás díjának kifizetése után nem kell további költségeket viselnie az egészségügyi ellátásért.

A szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítások hátrányai a következők:

 • Drágábbak lehetnek, mint az állami ellátás: a biztosítás díját a biztosítottnak meg kell fizetnie, ami egy plusz költség. Ez a költség azonban megtérülhet a gyorsabb és magasabb színvonalú ellátás, valamint a stressz csökkenése révén.

 • Nem minden ellátást fednek le: a biztosítás csak bizonyos típusú ellátásokat fedez. A biztosítási szerződést alaposan át kell olvasni, hogy megtudjuk, milyen ellátásokra jogosít a biztosítás.

Összességében elmondható, hogy a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás számos előnnyel jár a biztosított számára. A döntés meghozatala előtt fontos mérlegelni a fenti előnyöket és hátrányokat, valamint figyelembe venni a saját igényeinket és lehetőségeinket.

szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás kötés

Szükség van magán egészségbiztosításra az állami mellett?

Szükség van magán egészségbiztosításra az állami mellett? A válasz erre a kérdésre az egyéni igényektől és lehetőségektől függ.

Az állami egészségbiztosítás az alapvető egészségügyi ellátást biztosítja, beleértve a kórházi kezelést, a műtéteket, a gyógyszeres kezelést és a járóbeteg-szakellátást. Ez a biztosítás azonban nem fedezi minden ellátást, például a következőket:

 • Prevenciós szűrővizsgálatok: a szűrővizsgálatok fontosak a betegségek korai felismeréséhez és megelőzéséhez. Az állami egészségbiztosítás csak bizonyos szűrővizsgálatokat fedez.

 • Egyéb szolgáltatások: az állami egészségbiztosítás nem fedezi olyan szolgáltatásokat, mint például a fogászati ellátás, a gyógyfürdői kezelés vagy a mentális egészségügyi ellátás.

A magán egészségbiztosítás kiegészítheti az állami egészségbiztosítását, és hozzáférést biztosíthat a következőkhöz:

 • Gyorsabb ellátás: a magán egészségügyi ellátórendszerben nincsenek várakozási idők, így gyorsabban juthatunk el a szükséges ellátáshoz.

 • Magasabb színvonalú ellátás: a magán egészségügyi ellátórendszerben magasabb színvonalú ellátást nyújtanak, mint az állami ellátórendszerben.

 • Bővebb választék: a magán egészségbiztosítások szélesebb választékot kínálnak, mint az állami egészségbiztosítás.

A magán egészségbiztosítás előnyei azonban megkövetelik a biztosítás díjának megfizetését, ami egy plusz költség.

A döntés meghozatala előtt fontos mérlegelni a magán egészségbiztosítás előnyeit és hátrányait, valamint figyelembe venni a saját igényeinket és lehetőségeinket.

Az egészségbiztosítás és az életminőség kapcsolata

Az egészségbiztosítás és az egyéni életminőség közötti kapcsolat rendkívül szoros és összetett.

Az egészségbiztosításnak kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy az egyének hozzáférjenek a megfelelő egészségügyi ellátáshoz, ami közvetlen hatással van az életminőségükre.

Az egészségbiztosítás révén az egyének csökkenthetik a szükségtelen pénzügyi terheket, amelyek az egészségügyi költségekkel járnak.

Az egészségbiztosítás által nyújtott biztonság és védelem lehetővé teszi az emberek számára, hogy időben és hatékonyan kezeljék egészségügyi problémáikat, ezzel javítva az életminőségüket.

A rendszeres orvosi vizsgálatok, amelyeket az egészségbiztosítás fedez, hozzájárulnak a betegségek megelőzéséhez és a korai diagnózishoz.

Az egészségbiztosítás növeli az egyének mentális és érzelmi jólétét is, mivel a biztonságérzet és a gondoskodás érzése pozitívan befolyásolja az életminőséget.

Azonban azok, akiknek nincs megfelelő egészségbiztosításuk, gyakran szembesülnek pénzügyi nehézségekkel, ami hátrányosan érinti mindennapi életüket és jólétüket.

Az egészségbiztosításnak a munkahelyi környezetben is fontos szerepe van, mivel a munkavállalók egészségügyi problémáinak kezelése és megelőzése növeli a munkahelyi hatékonyságot és elégedettséget.

Emellett az egészségbiztosítás hozzájárul a társadalom egészének jólétéhez, mivel egy egészséges lakosság aktívabb és produktívabb életet élhet.

Az egyén egészségbiztosítási döntései, például a kiválasztott fedezeti tervek vagy az önkéntes egészségmegőrző programok, tovább befolyásolhatják az életminőségüket.

Azok, akik proaktívan gondoskodnak egészségügyi szükségleteikről, gyakran élvezhetik az egészségesebb életmód előnyeit, ami javítja a fizikai és szellemi jólétüket.

A krónikus betegségek kezelése és a hosszú távú egészségmegőrzés szempontjából az egészségbiztosítás különleges jelentőséggel bír.

A rendszeres gyógyszerellátás, a rehabilitáció és a szükséges terápiák elérhetősége növeli a krónikus betegségben szenvedők életminőségét.

Ugyanakkor az egészségbiztosítás rendszere és elérhetősége számos tényezőtől függ, beleértve a gazdasági helyzetet, a politikai döntéseket és az egészségügyi rendszer hatékonyságát.

Azokban az országokban, ahol az egészségügyi ellátás univerzális és jól elérhető, az egyének nagyobb valószínűséggel élvezik a magasabb életminőséget.

Végső soron az egészségbiztosítás és az életminőség szoros összefüggésben állnak, és segítenek az egyének és a társadalom egészségének és jólétének fenntartásában és javításában.

Hogyan hat a családunkra, ha van magán egészségbiztosításunk?

A magán egészségbiztosítás egy kincs, mely mélyen érinti családunk mindennapi életét. Egy ilyen biztosítás meleget csempész a bizonytalanság hidegébe, mivel nem csak egy egyszerű papírdarab, hanem olyan védőpajzs, mely alatt a családtagok bízhatnak a gondoskodásban.

Ez a biztosítás a háziorvos látogatásaitól kezdve a sürgősségi beavatkozásokig terjedően nyújt biztonságot. A gyermekkori láz vagy egy váratlan baleset esetén nemcsak az orvosi kezelés költségeit csökkenti, hanem a szülők arcára is visszahozza a nyugodt mosolyt.

A családfő vagy családanya, aki magán egészségbiztosítással rendelkezik, a munkahelyi terhek és stressz ellenére is nyugodtan folytathatja mindennapi teendőit. Ezáltal a családi kötelékek mélyülnek, hiszen a gondoskodás szinte észrevétlenül válik a mindennapok részévé.

A magán egészségbiztosítás kényelmi faktoraival együtt jár a gyorsabb és hatékonyabb ellátás lehetősége is.

Nem kell hosszú hónapokat várni egy-egy orvosi vizsgálatra vagy műtétre, ami nemcsak az egészségügyi helyzet javulását segíti, de a családi élet ritmusát is megtartja.

Egy ilyen biztosítás nem pusztán anyagi értelemben segít, hanem a lelki békét is elősegíti.

A családfőnek vagy anyának a biztosításban rejlő nyugalom továbbadódik, és ebben a harmóniában gyökerezik a család erőssége.

Az esetleges egészségügyi problémákra való felkészültség is része ennek a kincses ládának. Tudva, hogy egy kattintással vagy egy telefonhívással elérhető a szükséges segítség, a család a bizonytalanságok ellenére is magabiztosabban néz a jövőbe.

A magán egészségbiztosítás nem csupán betegség esetén szolgál segítségként, hanem a prevencióban is kulcsszerepet játszik.

A rendszeres szűrővizsgálatok és egészségmegőrző programok elérhetősége révén a családtagok hosszú távon is kiegyensúlyozott egészségi állapotban maradnak.

Egy ilyen biztosítás olyan ajándék, mely értékét az idő múlása csak növeli. Nem csupán egy kockázatkezelési eszköz, hanem a családi kötelék szimbóluma, mely megmutatja, hogy a gondoskodás nem csak szó, hanem mindennapi tett is.

A magán egészségbiztosítás egyfajta biztosíték a jólétünkre, melynek köszönhetően családunk tagjai nyugodtabban, egészségesebben élhetnek. Ebben a biztonságban gyökerezik a mindennapok boldogsága, és ezáltal válik a biztosítás a családi életünk nélkülözhetetlen részévé.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Mindenképpen kössünk szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítást!

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás egy olyan beruházás az egészségünkbe, ami nem csupán pénzügyi biztonságot nyújt, de életminőségünket is növeli.

Ez a biztosítás lehetőséget teremt számunkra, hogy a legkiválóbb orvosi ellátásokhoz és szolgáltatásokhoz férjünk hozzá, csökkentve ezzel a betegségek okozta terheket.

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás segít megelőzni az egészségügyi problémákat is, hiszen rendszeres szűrővizsgálatokat és prevenciós programokat is magában foglal.

Az egészségügyi ellátásokra való gyors és hatékony hozzáféréssel nemcsak időt spórolunk meg, hanem kritikus esetekben is életmentő lehet.

A biztosítás a váratlan sürgősségi helyzetekre is kiterjed, biztosítva, hogy a család minden tagja megkapja a szükséges orvosi segítséget a legkritikusabb pillanatokban.

A pénzügyi terhek csökkentése mellett ez a biztosítás lehetőséget ad arra, hogy magabiztosan tervezhessük jövőnket anélkül, hogy az egészségügyi költségek túlzott terhet jelentenének.

Az egészség az érték legnagyobbika, és a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás segít abban, hogy ezt az értéket megőrizzük és megerősítsük.

A biztosítás segítségével könnyebben vállalhatjuk az élet kihívásait, hiszen tudjuk, hogy a család egészsége mindig prioritás.

Az elővigyázatosság és a gondoskodás most fizikai és anyagi formában is megnyilvánul, garantálva, hogy mindig a legjobb kezekben legyünk.

A szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítás egy értékes eszköz a jóléti és egészségügyi célok eléréséhez, biztosítva, hogy a jövőt magabiztosan és egészségben élhessük meg.

Összefoglalás – röviden a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosításról

A szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítás egy biztosítás, amiben a biztosító a biztosított által igénybe vett egészségügyi szolgáltatások költségét téríti meg. A biztosított számára a biztosítás megkötése után nem kell külön fizetnie az ellátásokért, a biztosító közvetlenül fizet a szolgáltatónak.

Előnyök:

 • Gyorsabb és magasabb színvonalú ellátás

 • Kevesebb stressz

 • Költségmegtakarítás

Szükség van-e magán egészségbiztosításra az állami mellett?

Az állami egészségbiztosítás az alapvető egészségügyi ellátást biztosítja, de nem fedez minden ellátást. A magán egészségbiztosítás kiegészítheti az állami egészségbiztosítását, és hozzáférést biztosíthat a gyorsabb, magasabb színvonalú ellátáshoz, valamint a szűrővizsgálatokhoz, a fogászati ellátáshoz és egyéb szolgáltatásokhoz.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

A szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítás egy olyan biztosítási mód, amiben a biztosító a biztosított által igénybe vett egészségügyi szolgáltatások költségét téríti meg. A biztosított számára a biztosítás megkötése után nem kell külön fizetnie az ellátásokért, a biztosító közvetlenül fizet a szolgáltatónak.

Gyorsabb és magasabb színvonalú ellátás: a privát egészségügyi ellátórendszerben rövidebb a várakozási idő, és a szolgáltatások magasabb színvonalúak, mint az állami ellátórendszerben.

Kevesebb stressz: a biztosítás megkötésével a biztosított nem kell aggódnia a váratlan egészségügyi kiadások miatt.

Költségmegtakarítás: a szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítások olcsóbbak, mint az összegfinanszírozó egészségbiztosítások, mivel a biztosító nem vállal kockázatot az ellátások költségeivel kapcsolatban.

A szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítások általában a következő típusú szolgáltatásokat fedezik:

 • Járó és fekvőbeteg ellátás: a biztosítás tartalmazhat járóbeteg-szakellátást, fekvőbeteg-ellátást, kórházi kezelést, műtéteket és rehabilitációt.

 • Prevenciós szűrővizsgálatok: a biztosítás tartalmazhat különböző prevenciós szűrővizsgálatokat, például szűrővizsgálatokat a rák, a szív- és érrendszeri betegségek vagy a cukorbetegség megelőzésére.

 • Egyéb szolgáltatások: a biztosítás tartalmazhat egyéb szolgáltatásokat is, például betegszállítást, gyógyfürdői kezelést vagy fogászati ellátást.

A szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítás elsősorban azoknak az embereknek ajánlott, akik:

 • Fontosnak tartják a gyors és magas színvonalú egészségügyi ellátást.

 • Nem akarnak aggódni a váratlan egészségügyi kiadások miatt.

 • Költségmegtakarítást szeretnének elérni az egészségügyi kiadásokon.

A szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítások széles választéka elérhető a piacon, ezért fontos, hogy alaposan tájékozódjon, mielőtt döntést hoz.

A következő szempontokat érdemes figyelembe venni a választás során:

 • A biztosítási csomag tartalma: figyelembe kell venni, hogy a biztosítás milyen típusú szolgáltatásokat fedez.

 • A biztosítási díj: a biztosítási díj a biztosítási csomag tartalmától, a biztosított életkorától, egészségi állapotától és egyéb tényezőktől függően változhat.

 • A szerződés feltételei: fontos, hogy alaposan megismerjük a szerződés feltételeit, különösen a kizárások és a várható időbeni korlátozások tekintetében.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

2024.06.17.

Amikor személyi kölcsönt igényelünk, szükségünk van pénzre. Mégpedig gyorsan. Vannak azonban okok, ami miatt el is csúszhat a személyi kölcsön igénylés. Ezt pedig nem szeretnénk. Szeretnénk megkapni a hitelt, lehetőleg minél gyorsabban. Utánajártunk, hogy miért csúszhat egy igénylés, és mit lehet azért tenni, hogy ez ne történjen meg. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

2024.06.12.

Az elmúlt években a magyar kormány folyamatosan igyekszik új és vonzó pénzügyi termékeket kínálni a lakosság számára, hogy ösztönözze a megtakarításokat, és egyben csökkentse az ország külső adósságát. Ennek a törekvésnek egyik legújabb példája az új Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) magasabb kamatozással. Mutatjuk, hogy miért lehet érdemes befektetni ebbe az új állampapírba, hogyan működik, és milyen előnyöket kínál.

Tovább olvasom
4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

2024.06.10.

Az emberek számára a hitelbírálat egy fontos lépés lehet életükben, legyen szó lakásvásárlásról, autóvásárlásról, vagy más nagyobb beruházásról. Azonban a hitelbírálat folyamata nem mindig gyors és egyszerű. Számos tényező befolyásolja, hogy mennyi időt vesz igénybe a hitelkérelem jóváhagyása. Utánajártunk a hitelbírálat idejét meghatározó négy fontos tényezőnek, hogy jobban megérthessük ezt a folyamatot.

Tovább olvasom
Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

2024.06.09.

A CSOK Plusz egy igazán jó támogatási forma, azonban mint minden támogatásnál, itt is mérlegelni kell az esetleges kockázatokat. Abban az esetben, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek, nem teljesítjük az elvárt feltételt. És bizony probléma lehet. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával