Autólízing kalkulátor 2021

Az autólízing során a magánszemély, vagy cég gépjárművet bérel egy pénzügyi szolgáltatótól. Ennek a tevékenységnek több előnye is lehet. De miért járhatunk jobban, mint a hagyományos autóhitellel? Lássuk a részleteket!

Az autólízing egy gyűjtőfogalom, több típusa is létezik a finanszírozási formának. Először is ott van a zárt végű lízing, ami azt jelenti, hogy az autó értékét a futamidő alatt törlesztjük. A futamidő végeztével, az úgynevezett maradványérték kifizetését követően az autó a lízingbevevő tulajdonába került. A céges ügyfelek ebben a típusban a kamatot és az értékcsökkenést egyaránt el tudják számolni. Új és használt autóra is használhatjuk. A másik típus, a nyílt végű pénzügyi lízingnél a lízinggel foglalkozó cég a futamidő végén meghatározza az autó maradványértékét. Ezután a lízingbevevő ezen az értéken megvásárolhatja a járművet, kijelölhet egy másik személyt (magánszemélyt, vagy akár céget is) a vásárlásra, vagy akár le is mondhat a vásárlás jogáról. A nyílt végű lízingnél – mivel nem értékesítésről, hanem szolgáltatásról van szó – az ÁFA visszaigényelhető (a céges használat arányában).

Ha autólízinget kívánunk igénybe venni, tudnunk kell, hogy a jármű nem kerül a tulajdonunkba, béreljük azt, mi leszünk az üzembetartók. A futamidő lejárta után természetesen ez a helyzet változhat, hiszen megvásárolhatjuk az autót. A hitelintézetnek sokszor kisebb kockázatot jelent a lízing, mint a klasszikus autóhitel, emiatt előbbinél kedvezőbbek lehetnek a feltételek.

A feltételek (kamat, THM) lehetnek kedvezőbbek, de a kötöttségek is nagyobbak. Például az autólízing, a hitellel ellentétben, tartalmaz önerőt, ami általában 20 százalék. Nem mindegy az sem, hogy milyen korú járműről van szó. Lízing-szerződés legfeljebb 12 éves autóra köthető, az is szabály, hogy a szerződés lejártakor az autó nem lehet 15 évesnél idősebb. Autólízing keretében a legkisebb finanszírozott összeg 300 ezer forint, a vásárolt autó pedig legalább 500 ezer forintba kell, hogy kerüljön.

Különösen a vállalkozásoknak érdemes gondolkodniuk az autólízing-szolgáltatásban, hiszen egy-egy autón több százezer forintot is spórolhatnak. Ha nagyobb flottáról van szó, ez az összeg már komoly mértékű. Persze magánszemélyek is élhetnek a finanszírozási formával, amely elsősorban akkor érheti meg nekik, ha találnak valamilyen kedvezményes akciót egy-egy típusra.

Így kaphatod meg a hitelt

Autólízing kalkulátor 2021 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Autólízing kalkulátor 2021 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Autólízing kalkulátor 2021 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Autólízing kalkulátor 2021 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az autóhitel egy szabadon felhasználható személyi kölcsön, amelyhez nem szükséges önerő. A lízingnél ezzel szemben több a kötöttség, ugyanakkor a feltételek jobbak lehetnek, mint a hitelnél. Különösen a vállalkozások, cégek számára.

Az autólízinggel foglalkozó cégek feltételei különbözőek lehetnek, de a következő dokumentumok mindenképpen szükségesek: személyi igazolvány, vezetői és forgalmi engedély, törzskönyv, az autó technikai adatai, munkáltatói igazolás, az állandó jövedelem igazolása.

Igen, és a kereskedések mellett magánszemélytől vásárolt gépjárműre is lehet lízing-szerződést kötni. Természetesen a megfelelő feltételek mellett. Jó tudni, hogy a lízingbeadók többségénél kötelező az állapotfelmérés.

Nem, a legtöbb hitelező ezt nem teszi kötelezővé. Ugyanakkor tudni kell, hogy casco nélkül a bank rosszabb feltételeket nyújt, azaz drágább lesz a lízing. Persze a casco is pénzbe kerül, de nem biztos, hogy megéri ezen a biztosításon spórolni.

Igen, az autó a lízing-szolgáltatást nyújtó pénzintézet nevére kerül, a lízingbevevő pedig üzembentartóként szerepel. Ez a futamidő végéig így van. Ezt követően persze, amennyiben megvásároljuk az autót, az a mi nevünkre kerül.

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

2021 júliusától elérhető a napelem támogatás!

2021 júliusától elérhető a napelem támogatás!

2021.05.17.

Napelem támogatás igényelhető az idei évben, és júliustól már folyósítják is – tudj meg mindent a részletekről alábbi cikkünkből!

Tovább olvasom
Hogy hatott a koronavírus a jövedelmekre?

Hogy hatott a koronavírus a jövedelmekre?

2021.05.14.

A koronavírus a jövedelmekre is hatott, nem csupán a mindennapi életünket forgatta fel. Ha kíváncsi vagy, hogyan, olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
Váratlan kiadás merült fel? Provident gyorskölcsönök!

Váratlan kiadás merült fel? Provident gyorskölcsönök!

2021.05.13.

A Provident gyorskölcsönei jól jöhetnek, ha egy kisebb pénzzavarba kerülsz – az alábbiakban megmutatjuk, miért érdemes velük foglalkozni!   

Tovább olvasom
5 szempont, amit vegyél figyelembe, ha vállalkozóként hitelt vennél fel

5 szempont, amit vegyél figyelembe, ha vállalkozóként hitelt vennél fel

2021.05.12.

Vállalkozóként hitelt igényelnél? Számtalan dologra kell majd figyelned, hogy siker koronázza az erőfeszítéseidet – az alábbiakkal ehhez szeretnénk hozzájárulni.

Tovább olvasom