Autólízing kalkulátor 2021

CityLeasing

Széchenyi Lízing GO!

THM 0,5%
Futamidő 12 - 120 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 1.000.000.000 Ft

Kamat
0,5%

Futamidő
12 - 120 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Az autólízing során a magánszemély, vagy cég gépjárművet bérel egy pénzügyi szolgáltatótól. Ennek a tevékenységnek több előnye is lehet. De miért járhatunk jobban, mint a hagyományos autóhitellel? Lássuk a részleteket!

Az autólízing egy gyűjtőfogalom, több típusa is létezik a finanszírozási formának. Először is ott van a zárt végű lízing, ami azt jelenti, hogy az autó értékét a futamidő alatt törlesztjük. A futamidő végeztével, az úgynevezett maradványérték kifizetését követően az autó a lízingbevevő tulajdonába került. A céges ügyfelek ebben a típusban a kamatot és az értékcsökkenést egyaránt el tudják számolni. Új és használt autóra is használhatjuk. A másik típus, a nyílt végű pénzügyi lízingnél a lízinggel foglalkozó cég a futamidő végén meghatározza az autó maradványértékét. Ezután a lízingbevevő ezen az értéken megvásárolhatja a járművet, kijelölhet egy másik személyt (magánszemélyt, vagy akár céget is) a vásárlásra, vagy akár le is mondhat a vásárlás jogáról. A nyílt végű lízingnél – mivel nem értékesítésről, hanem szolgáltatásról van szó – az ÁFA visszaigényelhető (a céges használat arányában).

Ha autólízinget kívánunk igénybe venni, tudnunk kell, hogy a jármű nem kerül a tulajdonunkba, béreljük azt, mi leszünk az üzembetartók. A futamidő lejárta után természetesen ez a helyzet változhat, hiszen megvásárolhatjuk az autót. A hitelintézetnek sokszor kisebb kockázatot jelent a lízing, mint a klasszikus autóhitel, emiatt előbbinél kedvezőbbek lehetnek a feltételek.

A feltételek (kamat, THM) lehetnek kedvezőbbek, de a kötöttségek is nagyobbak. Például az autólízing, a hitellel ellentétben, tartalmaz önerőt, ami általában 20 százalék. Nem mindegy az sem, hogy milyen korú járműről van szó. Lízing-szerződés legfeljebb 12 éves autóra köthető, az is szabály, hogy a szerződés lejártakor az autó nem lehet 15 évesnél idősebb. Autólízing keretében a legkisebb finanszírozott összeg 300 ezer forint, a vásárolt autó pedig legalább 500 ezer forintba kell, hogy kerüljön.

Különösen a vállalkozásoknak érdemes gondolkodniuk az autólízing-szolgáltatásban, hiszen egy-egy autón több százezer forintot is spórolhatnak. Ha nagyobb flottáról van szó, ez az összeg már komoly mértékű. Persze magánszemélyek is élhetnek a finanszírozási formával, amely elsősorban akkor érheti meg nekik, ha találnak valamilyen kedvezményes akciót egy-egy típusra.

Így kaphatod meg a hitelt

Autólízing kalkulátor 2021 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Autólízing kalkulátor 2021 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Autólízing kalkulátor 2021 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Autólízing kalkulátor 2021 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az autóhitel egy szabadon felhasználható személyi kölcsön, amelyhez nem szükséges önerő. A lízingnél ezzel szemben több a kötöttség, ugyanakkor a feltételek jobbak lehetnek, mint a hitelnél. Különösen a vállalkozások, cégek számára.

Az autólízinggel foglalkozó cégek feltételei különbözőek lehetnek, de a következő dokumentumok mindenképpen szükségesek: személyi igazolvány, vezetői és forgalmi engedély, törzskönyv, az autó technikai adatai, munkáltatói igazolás, az állandó jövedelem igazolása.

Igen, és a kereskedések mellett magánszemélytől vásárolt gépjárműre is lehet lízing-szerződést kötni. Természetesen a megfelelő feltételek mellett. Jó tudni, hogy a lízingbeadók többségénél kötelező az állapotfelmérés.

Nem, a legtöbb hitelező ezt nem teszi kötelezővé. Ugyanakkor tudni kell, hogy casco nélkül a bank rosszabb feltételeket nyújt, azaz drágább lesz a lízing. Persze a casco is pénzbe kerül, de nem biztos, hogy megéri ezen a biztosításon spórolni.

Igen, az autó a lízing-szolgáltatást nyújtó pénzintézet nevére kerül, a lízingbevevő pedig üzembentartóként szerepel. Ez a futamidő végéig így van. Ezt követően persze, amennyiben megvásároljuk az autót, az a mi nevünkre kerül.

Legutóbbi blogbejegyzések

Határozott idejű munkaszerződéssel kaphatunk hitelt?

Határozott idejű munkaszerződéssel kaphatunk hitelt?

2021.10.21.

Hitelfelvételnél meg kell felelnünk a bank által támasztott követelményeknek, ha hozzá akarunk jutni az áhított hitelösszeghez. A bankok eltérő módon kezelik a hiteleket, így van, ahol egy év folyamatos munkaviszonyt kérnek, van azonban ahol elég három hónap is. Van, ahol a nettó elvárt jövedelem magasabb, mint egy másik pénzintézetnél. Ez a különbség azonban nemcsak a bankoktól, hanem a hitel fajtájától is függ.

Tovább olvasom
TKM - mit kell tudni róla?

TKM - mit kell tudni róla?

2021.10.20.

A Teljes Költségmutató (TKM) egy megtakarításos élet- vagy nyugdíjbiztosítás éves átlagköltségét mutatja meg. A tizenegy éve bevezetett TKM-mel összehasoníthatóvá válnak a biztosítók ajánlatai. A bevezetést a Teljes Hiteldíjmutató (THM) sikere mozdította elő, igény mutatkozott ugyanis arra, hogy a biztosítók termékei is összehasonlíthatóak legyenek. Megnéztük, hogy mi is pontosan a TKM, és mit érdemes tudni róla. Lássuk a részleteket.

Tovább olvasom
Mire jó az utasbiztosítás?

Mire jó az utasbiztosítás?

2021.10.18.

Az utasbiztosítás akkor a legjobb, ha úgy jövünk haza a nyaralásból, hogy nem volt rá szükség. Ez ugyanis azt jelenti, hogy nem voltunk betegek, és nem ért bennünket baleset sem. A biztosítás megkötése mindig az előrelátás egyik módja, hiszen így felkészülhetünk egy nem várt esemény negatív anyagi vonzataira.

Tovább olvasom
Vásároljunk jelzáloggal terhelt ingatlant?

Vásároljunk jelzáloggal terhelt ingatlant?

2021.10.15.

Az ingatlant keresők nagy eséllyel választanak olyan ingatlant, ami jelzáloggal van terhelve. Az eladó ingatlanok egy részét ugyanis hitel segítségével vásárolták meg, és ezt a hitelt még nem fizették vissza. A magyarországi ingatlanok jelentős része terhelt jelzálogjoggal. Amikor egy ilyen ingatlant szeretnénk megvásárolni, tudnunk kell, hogy mire számíthatunk. Megnéztük, hogy miben különbözik egy terheletlen és egy jelzáloggal terhelt ingatlan megvásárlása. Mire figyeljünk vásárláskor? Mennyi plusz költséget jelent ez? Tovább tart? Mutatjuk a válaszokat.

Tovább olvasom