fbpx

Autólízing kalkulátor 2022

CityLeasing

Pénzügyi lízing vállalkozások részére

Kezdő vállalkozás is igényelheti, akár már 10% önrésszel

THM 5% - 8%
Futamidő 12 - 72 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 50.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- hirdetés -

Gépkocsi vásárlás autólízinggel

Magánszemélyként és vállalkozásként is vásárolhatunk magunknak autót. Ha nincs erre elegendő megtakarításunk, vásárolhatunk hitelre vagy lízingelhetünk is. Ha lízingelünk, akkor csak meghatározott életkorú autót lízingelhetünk. A lízingnél előírás lesz a megvásárolni kívánt gépkocsi életkora, és az is, hogy hány éves lehet az autó a lízing lejártakor. Lízingnél mindig kell önerőt vállalnunk, azt teljesen lízingből nem vásárolhatjuk meg. A lízing díja mindig függ az általunk vállalt önerő nagyságától.

Az autólízing költségként leírható

Vállalkozásként jobb döntés lehet autót lízingelni, mint hitelre megvásárolni azt. A lízingdíj költségnek számít, így az leírható, ráadásul egyes esetekben az áfát is visszaigényelhetjük. Az áfa visszaigénylése, és a törlesztő részletek költségként való elszámolása csökkenti az adózás előtti eredményünket, és kevesebb áfát kell befizetnünk. Ezáltal az autóhoz alacsonyabb költségekkel juthatunk hozzá. Az autólízing ráadásul egy biztonságos konstrukció, mert más jellegű tartozásunkat nem terhelhetik rá az autóra, mivel az nem az mi tulajdonunk, hanem a finanszírozó lízingcégé.

Nyíltvégű és zártvégű autólízing

A lízingnek két típusa van. Megkülönböztetünk nyílt és zártvégű autólízinget. Ha a nyíltvégű autólízinggel vásárolt autót a vállalkozásunk céljaira használjuk, akkor a lízingdíjak tőkerészére eső áfa tartalmát a jogszabályban meghatározott feltételekkel visszaigényelhetjük, az autó értékcsökkenését pedig elszámolhatjuk. Kedvező szabály a vállalkozásunk számára, hogy a lízingdíj kamatrészét is költségként számolhatjuk el. A futamidő végén, nem lesz vásárlási kötelezettségünk, mi dönthetünk arról, hogy megtartjuk az autót vagy nem.

Új és használt autóhoz is felhasználhatjuk az autólízinget. Egyéni és társas vállalkozóként is lízingelhetünk, és nem csak személyautót, motorkerékpárt is lízingelhetünk. A kiállított számlának áfásnak kell lennie. A nyíltvégű autólízing forint alapú és fix kamatozású konstrukció. A futamidő végéig a törzskönyvben tulajdonosként a lízingcég szerepel, mi csak üzembentartók leszünk, vagyis nem szerzünk tulajdonjogot az autólízinggel. A futamidő végén vételi- és vevőkijelölési jogunk lesz, mi dönthetjük el tehát, hogy ki vásárolhatja meg maradványértéken a vállalkozásunk által lízingelt autót.

Zártvégű lízingeléskor egyéni és társas vállalkozásként is a saját könyveinkben tarthatjuk nyilván a lízingelt autót. Előnyös lehet a lízingelés, hiszen a lízingdíjakat akár a lízingelt gépjármű által megtermelt bevételből is kifizethetjük. Új és használt gépjárművet is lízingelhetünk. Forint és euró alapon is igényelhető a zártvégű autólízing. A futamidő alatt a törzskönyvben ebben az esetben is tulajdonosként a lízingcég szerepel, mi csak üzembentartók leszünk. A nyíltvégű autólízinggel szemben, ha zártvégű autólízingnél az összes lízingdíjat és egyéb felmerülő költséget kiegyenlítettünk, automatikusan tulajdonunkba kerül az autó.  

Autólízing kalkulátor

A maradványérték

Nyíltvégű autólízing esetén választhatunk, hogy megtartjuk az autót, és kifizetjük a maradványértéket, vagy eladjuk az autót, és a befolyó összegből fizetjük ki a maradványértéket, és azt is megtehetjük, hogy megtartjuk az autót úgy, hogy a maradványértékre további finanszírozást veszünk igénybe.

Cascót kell kötnünk

Autólízingnél az autó a lízingcég tulajdonában marad a lízing lejártáig, mi csak üzembentartók leszünk, így a kötelezően előírhatják számunkra a Casco megkötését. Ez jó nekünk is, mert így könnyebben megőrizhetjük az autó értékét, bár Casco többletkiadással jár. Ha azonban meghibásodik az autónk vagy baleset ér bennünket a Casco segítséget nyújthat, hiszen az akkor is téríti az önrész feletti kárunkat, ha mi okoztuk a balesetet.

Az autólízingelés folyamat

Amikor autót lízingelünk, meg kell felelnünk alapfeltételeknek, és szükségünk lesz dokumentumokra is. A lízingcég egy előzetes, néhány perces hitelbírálattal megállapítja, hogy hitelképesek vagyunk-e. Ezután be kell nyújtanunk a kért dokumentumokat. A lízingcég kérni fogja, hogy igazoljuk a jövedelmünket. A munkáltatói igazolást a munkáltatónk állítja ki, az egy hónapnál nem lehet régebbi, és olyan munkahelyről kell származnia, ahol már legalább három hónapja dolgozunk. Vállalkozóként a NAV jövedelemigazolást nyújtunk be az előző évről, a nyugdíjasok pedig nyugdíjas igazolványt és nyugdíjszelvényeket mutatnak be, vagy az év eleji NYUFIG igazolást csatolják a dokumentációhoz. Szükség lesz a személyi igazolványunkra és lakcímkártyánkra, és kell majd az adókártyánk is. A lízingcégek eltérő hitelezési gyakorlata miatt mindig tájékozódjunk a lízing igénybevétele előtt. A lízingcég kérhet más dokumentumokat is, például őstermelői igazolványt vagy valamilyen hivatalos dokumentumot a kiegészítő jövedelmünkről. Szükség lesz még bankszámlakivonatokra is. Bankszámlakivonatból általában az utolsó két hónapot kérik.

Miért jobb az autólízing, mint az autóhitel?

Új autó vásárlásához igénybe vehetünk banki segítséget. A bank megfinanszírozza a vásárlást, mi pedig részletekben fizethetünk a pénzintézetnek. A részletfizetés előnyös, hiszen nem kell azonnal egy összegben fizetnünk, ugyanakkor a költségeink is lesznek. Kamatot kell fizetnünk a felvett hitel vagy lízing után, ezért az autó többe fog kerülni, mint a vételára. 

Hitelnél nincs szükség saját erőre, a felvett személyi kölcsönt az autó teljes vételárára is fordíthatjuk, és az autó áríratását is intézhetjük ebből, ahogy az első nagyobb szervizt is. A személyi kölcsönhöz gyorsan és könnyen hozzájuthatunk, nem szükséges fedezetet bevonnunk, elég lesz biztosítéknak a jövedelmünk az igényléshez. 

Lízingnél mindig kell saját erő, és az autólízingek árazása nem tér el jelentősen a szabad felhasználású hitelektől. Az is lehet, hogy az új autónk megvásárlásához speciális lízinget ajánl a kereskedő, ugyanis gyakori, hogy a nagyobb autómárkáknak saját lízingcégük van a finanszírozásra. Lízing esetén nem nekünk kell intéznünk a szerződéskötést, az adásvételi szerződést ugyanis a lízingcég elintézi helyettünk. 

Így kaphatod meg a hitelt

Autólízing kalkulátor 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Autólízing kalkulátor 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Autólízing kalkulátor 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Autólízing kalkulátor 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az autóhitel egy szabadon felhasználható személyi kölcsön, amelyhez nem szükséges önerő. A lízingnél ezzel szemben több a kötöttség, ugyanakkor a feltételek jobbak lehetnek, mint a hitelnél. Különösen a vállalkozások, cégek számára.

Az autólízinggel foglalkozó cégek feltételei különbözőek lehetnek, de a következő dokumentumok mindenképpen szükségesek: személyi igazolvány, vezetői és forgalmi engedély, törzskönyv, az autó technikai adatai, munkáltatói igazolás, az állandó jövedelem igazolása.

Igen, és a kereskedések mellett magánszemélytől vásárolt gépjárműre is lehet lízing-szerződést kötni. Természetesen a megfelelő feltételek mellett. Jó tudni, hogy a lízingbeadók többségénél kötelező az állapotfelmérés.

Nem, a legtöbb hitelező ezt nem teszi kötelezővé. Ugyanakkor tudni kell, hogy casco nélkül a bank rosszabb feltételeket nyújt, azaz drágább lesz a lízing. Persze a casco is pénzbe kerül, de nem biztos, hogy megéri ezen a biztosításon spórolni.

Igen, az autó a lízing-szolgáltatást nyújtó pénzintézet nevére kerül, a lízingbevevő pedig üzembentartóként szerepel. Ez a futamidő végéig így van. Ezt követően persze, amennyiben megvásároljuk az autót, az a mi nevünkre kerül.

Autólízing esetén az autó tulajdonosa a lízingbe adó cég, nem a lízingelő. A lízingelő a szerződés lejártakor lehet tulajdonosa az autónak.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Már csak 5 százalék a büntetőkamat a CSOK igénylőknek

Már csak 5 százalék a büntetőkamat a CSOK igénylőknek

2022.10.03.

Fellélegezhetnek azok a CSOK igénylők, akik nem tudják teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségüket. A kormány ugyanis 5 százalékban maximalizálja a kamat mértékét a szerződés megszegése esetén. Ez egy igazán jó hír az érintetteknek. Lássuk, kiket érinthet a változás.

Tovább olvasom
Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

2022.09.29.

A bankok már felkészültek a nagy rohamra, így már igényelhetők az új Széchenyi MAX hitelek, amit a kisvállalkozások szuperkedvezményes hitelének is neveznek. Az új Széchenyi MAX hitelek elsősorban a mikrovállalkozások számára nyújtanak kedvező kamatozású vállalkozói hiteleket az átmeneti likviditási problémák áthidalására.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

2022.09.27.

A JTM mutatóról mindenkinek tudnia kell, aki hitelt készül igényelni – ha Te is ebben a helyzetben vagy, érdemes tovább olvasnod!

Tovább olvasom
Lakásvásárlás CSOK-ból: Mit figyel az értékbecslő?

Lakásvásárlás CSOK-ból: Mit figyel az értékbecslő?

2022.09.23.

Sok házaspár, család veszi igénybe a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, vagyis a CSOK-ot, mert jelentős segítséget nyújt számukra a közös lakásvásárlásához, a családi fészek kialakításához, meglévő ingatlan kibővítéséhez, felújításához. A támogatás igénylése akár már az első gyermek tervezésekor is benyújtható, de kérhető gyermekes családok esetén is.

Tovább olvasom