Autólízing

CityLeasing

Pénzügyi lízing vállalkozások részére

THM 2,5% - 8%
Futamidő 12 - 72 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 50.000.000 Ft-ig
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Az autólízing során a magánszemély, vagy cég gépjárművet bérel egy pénzügyi szolgáltatótól. Ennek a tevékenységnek több előnye is lehet. De miért járhatunk jobban, mint a hagyományos autóhitellel? Lássuk a részleteket!

Az autólízing egy gyűjtőfogalom, több típusa is létezik a finanszírozási formának. Először is ott van a zárt végű lízing, ami azt jelenti, hogy az autó értékét a futamidő alatt törlesztjük. A futamidő végeztével, az úgynevezett maradványérték kifizetését követően az autó a lízingbevevő tulajdonába került. A céges ügyfelek ebben a típusban a kamatot és az értékcsökkenést egyaránt el tudják számolni. Új és használt autóra is használhatjuk. A másik típus, a nyílt végű pénzügyi lízingnél a lízinggel foglalkozó cég a futamidő végén meghatározza az autó maradványértékét. Ezután a lízingbevevő ezen az értéken megvásárolhatja a járművet, kijelölhet egy másik személyt (magánszemélyt, vagy akár céget is) a vásárlásra, vagy akár le is mondhat a vásárlás jogáról. A nyílt végű lízingnél – mivel nem értékesítésről, hanem szolgáltatásról van szó – az ÁFA visszaigényelhető (a céges használat arányában).

Ha autólízinget kívánunk igénybe venni, tudnunk kell, hogy a jármű nem kerül a tulajdonunkba, béreljük azt, mi leszünk az üzembetartók. A futamidő lejárta után természetesen ez a helyzet változhat, hiszen megvásárolhatjuk az autót. A hitelintézetnek sokszor kisebb kockázatot jelent a lízing, mint a klasszikus autóhitel, emiatt előbbinél kedvezőbbek lehetnek a feltételek.

A feltételek (kamat, THM) lehetnek kedvezőbbek, de a kötöttségek is nagyobbak. Például az autólízing, a hitellel ellentétben, tartalmaz önerőt, ami általában 20 százalék. Nem mindegy az sem, hogy milyen korú járműről van szó. Lízing-szerződés legfeljebb 12 éves autóra köthető, az is szabály, hogy a szerződés lejártakor az autó nem lehet 15 évesnél idősebb. Autólízing keretében a legkisebb finanszírozott összeg 300 ezer forint, a vásárolt autó pedig legalább 500 ezer forintba kell, hogy kerüljön.

Különösen a vállalkozásoknak érdemes gondolkodniuk az autólízing-szolgáltatásban, hiszen egy-egy autón több százezer forintot is spórolhatnak. Ha nagyobb flottáról van szó, ez az összeg már komoly mértékű. Persze magánszemélyek is élhetnek a finanszírozási formával, amely elsősorban akkor érheti meg nekik, ha találnak valamilyen kedvezményes akciót egy-egy típusra.

Így kaphatod meg a hitelt

Autólízing - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Autólízing - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Autólízing - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Autólízing - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az autóhitel egy szabadon felhasználható személyi kölcsön, amelyhez nem szükséges önerő. A lízingnél ezzel szemben több a kötöttség, ugyanakkor a feltételek jobbak lehetnek, mint a hitelnél. Különösen a vállalkozások, cégek számára.

Az autólízinggel foglalkozó cégek feltételei különbözőek lehetnek, de a következő dokumentumok mindenképpen szükségesek: személyi igazolvány, vezetői és forgalmi engedély, törzskönyv, az autó technikai adatai, munkáltatói igazolás, az állandó jövedelem igazolása.

Igen, és a kereskedések mellett magánszemélytől vásárolt gépjárműre is lehet lízing-szerződést kötni. Természetesen a megfelelő feltételek mellett. Jó tudni, hogy a lízingbeadók többségénél kötelező az állapotfelmérés.

Nem, a legtöbb hitelező ezt nem teszi kötelezővé. Ugyanakkor tudni kell, hogy casco nélkül a bank rosszabb feltételeket nyújt, azaz drágább lesz a lízing. Persze a casco is pénzbe kerül, de nem biztos, hogy megéri ezen a biztosításon spórolni.

Igen, az autó a lízing-szolgáltatást nyújtó pénzintézet nevére kerül, a lízingbevevő pedig üzembentartóként szerepel. Ez a futamidő végéig így van. Ezt követően persze, amennyiben megvásároljuk az autót, az a mi nevünkre kerül.

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

Év végéig marad a személyi kölcsön THM plafon – érdemes még kihasználni?

Év végéig marad a személyi kölcsön THM plafon – érdemes még kihasználni?

2020.12.04.

Mi a hasonlóság a hitelmoratóriumban és a személyi kölcsön THM plafon bevezetésében? Mindkettő a koronavírus-járvány, illetve az ahhoz köthető gazdasági nehézségek miatt vált indokolttá. És mi bennük a különbség? A moratóriumot meghosszabbították 2021. június 30-ig, a személyi kölcsön THM plafon viszont csak 2020 végéig marad velünk.

Tovább olvasom
OTP lakáshitel – átfutási idő és szükséges dokumentumok

OTP lakáshitel – átfutási idő és szükséges dokumentumok

2020.12.03.

Ha ingatlant szeretnél vásárolni, akkor fel kell rá készülnöd, hiszen számos dokumentumot kell beszerezned, beadnod elbírálásra, aztán pedig várakoznod. Az, hogy milyen dokumentumokra lesz szükséged, illetve hogy mennyit kell várakoznod, gyakran felmerülő kérdés, ezért most megnézzük az OTP lakáshitelére vonatkoztatva.

Tovább olvasom
Mikor érdemes előtörleszteni a hitelt?

Mikor érdemes előtörleszteni a hitelt?

2020.12.03.

A pénzintézetek lehetőséget nyújtanak a hitelek előtörlesztésére, vagyis a futamidő lejárta előtti visszafizetésére. Alapjában véve ez egy kihagyhatatlan lehetőség, ha pénz áll a házhoz, hiszen az előtörlesztett összeg mindenkor a fennmaradó tőketartozás díját csökkenti, így kamatot spórolhatunk az adósság visszafizetése során.

Tovább olvasom
Takarékbank lakáshitel, és feltételei

Takarékbank lakáshitel, és feltételei

2020.12.02.

Számos bank különféle hiteltermékeit vettük górcső alá az utóbbi időben, ám a Takarékbank eddig valamiért kimaradt. Utólag már bánjuk, hogy nem soroltuk az elsők közé, hiszen figyelemreméltó kondíciókkal rendelkezik, és egy nagy múltú pénzintézet terméke, de most pótoljuk a mulasztásunk egy részét a Takarékbank lakáshitelével. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom