Autólízing kalkulátor 2024

CityLeasing

Pénzügyi lízing vállalkozások részére

Kezdő vállalkozás is igényelheti, akár már 10% önrésszel

Kamat 5% - 8%
Futamidő 12 - 72 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 50.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Gépkocsi vásárlás autólízinggel

Magánszemélyként és vállalkozásként is vásárolhatunk magunknak autót. Ha nincs erre elegendő megtakarításunk, vásárolhatunk hitelre vagy lízingelhetünk is. Ha lízingelünk, akkor csak meghatározott életkorú autót lízingelhetünk. A lízingnél előírás lesz a megvásárolni kívánt gépkocsi életkora, és az is, hogy hány éves lehet az autó a lízing lejártakor. Lízingnél mindig kell önerőt vállalnunk, azt teljesen lízingből nem vásárolhatjuk meg. A lízing díja mindig függ az általunk vállalt önerő nagyságától.

Az autólízing költségként leírható

Vállalkozásként jobb döntés lehet autót lízingelni, mint hitelre megvásárolni azt. A lízingdíj költségnek számít, így az leírható, ráadásul egyes esetekben az áfát is visszaigényelhetjük. Az áfa visszaigénylése, és a törlesztő részletek költségként való elszámolása csökkenti az adózás előtti eredményünket, és kevesebb áfát kell befizetnünk. Ezáltal az autóhoz alacsonyabb költségekkel juthatunk hozzá. Az autólízing ráadásul egy biztonságos konstrukció, mert más jellegű tartozásunkat nem terhelhetik rá az autóra, mivel az nem az mi tulajdonunk, hanem a finanszírozó lízingcégé.

Nyíltvégű és zártvégű autólízing

A lízingnek két típusa van. Megkülönböztetünk nyílt és zártvégű autólízinget. Ha a nyíltvégű autólízinggel vásárolt autót a vállalkozásunk céljaira használjuk, akkor a lízingdíjak tőkerészére eső áfa tartalmát a jogszabályban meghatározott feltételekkel visszaigényelhetjük, az autó értékcsökkenését pedig elszámolhatjuk. Kedvező szabály a vállalkozásunk számára, hogy a lízingdíj kamatrészét is költségként számolhatjuk el. A futamidő végén, nem lesz vásárlási kötelezettségünk, mi dönthetünk arról, hogy megtartjuk az autót vagy nem.

Új és használt autóhoz is felhasználhatjuk az autólízinget. Egyéni és társas vállalkozóként is lízingelhetünk, és nem csak személyautót, motorkerékpárt is lízingelhetünk. A kiállított számlának áfásnak kell lennie. A nyíltvégű autólízing forint alapú és fix kamatozású konstrukció. A futamidő végéig a törzskönyvben tulajdonosként a lízingcég szerepel, mi csak üzembentartók leszünk, vagyis nem szerzünk tulajdonjogot az autólízinggel. A futamidő végén vételi- és vevőkijelölési jogunk lesz, mi dönthetjük el tehát, hogy ki vásárolhatja meg maradványértéken a vállalkozásunk által lízingelt autót.

Zártvégű lízingeléskor egyéni és társas vállalkozásként is a saját könyveinkben tarthatjuk nyilván a lízingelt autót. Előnyös lehet a lízingelés, hiszen a lízingdíjakat akár a lízingelt gépjármű által megtermelt bevételből is kifizethetjük. Új és használt gépjárművet is lízingelhetünk. Forint és euró alapon is igényelhető a zártvégű autólízing. A futamidő alatt a törzskönyvben ebben az esetben is tulajdonosként a lízingcég szerepel, mi csak üzembentartók leszünk. A nyíltvégű autólízinggel szemben, ha zártvégű autólízingnél az összes lízingdíjat és egyéb felmerülő költséget kiegyenlítettünk, automatikusan tulajdonunkba kerül az autó.  

A maradványérték

Nyíltvégű autólízing esetén választhatunk, hogy megtartjuk az autót, és kifizetjük a maradványértéket, vagy eladjuk az autót, és a befolyó összegből fizetjük ki a maradványértéket, és azt is megtehetjük, hogy megtartjuk az autót úgy, hogy a maradványértékre további finanszírozást veszünk igénybe.

Cascót kell kötnünk

Autólízingnél az autó a lízingcég tulajdonában marad a lízing lejártáig, mi csak üzembentartók leszünk, így a kötelezően előírhatják számunkra a Casco megkötését. Ez jó nekünk is, mert így könnyebben megőrizhetjük az autó értékét, bár Casco többletkiadással jár. Ha azonban meghibásodik az autónk vagy baleset ér bennünket a Casco segítséget nyújthat, hiszen az akkor is téríti az önrész feletti kárunkat, ha mi okoztuk a balesetet.

Az autólízingelés folyamat

Amikor autót lízingelünk, meg kell felelnünk alapfeltételeknek, és szükségünk lesz dokumentumokra is. A lízingcég egy előzetes, néhány perces hitelbírálattal megállapítja, hogy hitelképesek vagyunk-e. Ezután be kell nyújtanunk a kért dokumentumokat. A lízingcég kérni fogja, hogy igazoljuk a jövedelmünket. A munkáltatói igazolást a munkáltatónk állítja ki, az egy hónapnál nem lehet régebbi, és olyan munkahelyről kell származnia, ahol már legalább három hónapja dolgozunk. Vállalkozóként a NAV jövedelemigazolást nyújtunk be az előző évről, a nyugdíjasok pedig nyugdíjas igazolványt és nyugdíjszelvényeket mutatnak be, vagy az év eleji NYUFIG igazolást csatolják a dokumentációhoz. Szükség lesz a személyi igazolványunkra és lakcímkártyánkra, és kell majd az adókártyánk is. A lízingcégek eltérő hitelezési gyakorlata miatt mindig tájékozódjunk a lízing igénybevétele előtt. A lízingcég kérhet más dokumentumokat is, például őstermelői igazolványt vagy valamilyen hivatalos dokumentumot a kiegészítő jövedelmünkről. Szükség lesz még bankszámlakivonatokra is. Bankszámlakivonatból általában az utolsó két hónapot kérik.

Miért jobb az autólízing, mint az autóhitel?

Új autó vásárlásához igénybe vehetünk banki segítséget. A bank megfinanszírozza a vásárlást, mi pedig részletekben fizethetünk a pénzintézetnek. A részletfizetés előnyös, hiszen nem kell azonnal egy összegben fizetnünk, ugyanakkor a költségeink is lesznek. Kamatot kell fizetnünk a felvett hitel vagy lízing után, ezért az autó többe fog kerülni, mint a vételára. 

Hitelnél nincs szükség saját erőre, a felvett személyi kölcsönt az autó teljes vételárára is fordíthatjuk, és az autó áríratását is intézhetjük ebből, ahogy az első nagyobb szervizt is. A személyi kölcsönhöz gyorsan és könnyen hozzájuthatunk, nem szükséges fedezetet bevonnunk, elég lesz biztosítéknak a jövedelmünk az igényléshez. 

Lízingnél mindig kell saját erő, és az autólízingek árazása nem tér el jelentősen a szabad felhasználású hitelektől. Az is lehet, hogy az új autónk megvásárlásához speciális lízinget ajánl a kereskedő, ugyanis gyakori, hogy a nagyobb autómárkáknak saját lízingcégük van a finanszírozásra. Lízing esetén nem nekünk kell intéznünk a szerződéskötést, az adásvételi szerződést ugyanis a lízingcég elintézi helyettünk. 

Az autólízing kiválasztása

A legjobb, legmegfelelőbb autólízing kiválasztása egyszerű. Egy autólízing kalkulátor kell hozzá. A kalkulátor használata egyszerű, gyors és praktikus. A megfelelő autólízing kiválasztása azért fontos, mert a havi lízingdíjban jelentős eltérések lehetnek.

Autólízing kalkulátor

Az autólízing kalkulátor egy egyszerű program. A kért adatok megadása után megmutatja a havi díj nagyságát, a lízingbe vevő pedig eldöntheti, hogy ez megfelelő-e a számára. Ha nem megfelelő, akkor addig változtathatja az adatokat, amíg meg nem találja a számára legjobb megoldást.

Autó lízing kalkulátor

Az autó lízing kalkulátor hasonlóan működik, mint bármelyik hitelkalkulátor. Ne feledjük, hogy bár ezt a hitelterméket lízingnek hívják, gyakorlatilag egy hitelfajtáról beszélünk. Hiszen nincs másról szó, mint hogy egy pénzintézet pénzt ad kölcsön a lízingbe vevőnek, amit az havi részletekben fizet vissza.

Nyílt végű lízing kalkulátor

Ha már eldöntöttük, hogy nyílt végű lízinget veszünk igénybe gépjármű vásárláshoz, a részletekért használjuk a nyílt végű lízing kalkulátort. A nyílt végű lízing különbözik a zárt végű lízingtől, nekünk kell eldöntenünk, hogy a vállalkozásunk számára melyik éri meg jobban. Ebben is segíthet a nyílt végű lízing kalkulátor.

Zárt végű lízing kalkulátor

Ugyanez a helyzet zárt végű lízing esetén is. Ha a zárt végű lízing felel meg jobban az elképzeléseinknek, akkor használjuk a zárt végű lízing kalkulátort, hogy biztosak lehessünk a döntésünkben. Ezt otthonról kényelmesen megtehetjük.

Lízing díj kalkulátor

A lízing díja rendkívül fontos. A havi lízing díj lesz az az összeg, amit a futamidő alatt minden hónapban ki kell majd fizetnünk. A lízing díj kalkulátor pontosan megadja a lízing díj nagyságát, így könnyen eldönthető, hogy a vállalkozás ki tudja-e termelni az összeget.

Gépjármű lízing kalkulátor

A gépjármű lízing kalkulátor segít a gépjármű vásárlás előtt állóknak. Egy gépjármű megvásárlása, lízingelése, nagy döntés, pontosan tudnunk kell a feltételeket és a részleteket. A gépjármű lízing kalkulátor mentesít bennünket az utánajárás terhe alól, hiszen online ad választ minden felmerülő kérdésre.

Céges autólízing kalkulátor

A céges autólízing kalkulátor mindig hozzájárul a jó döntéshez. Minden vállalkozásnak fontos, hogy a lízingelt autó mennyibe kerül majd havonta és összességében a cégnek. Egy autó lízingelése általában nagy beruházásnak számít, nem mindegy, hogy milyen feltételekkel jutunk hozzá a lízingelt autóhoz.

Céges autólízing

A céges autólízing a gépjármű vásárlás egyik módja. Hitelre is vehetünk autót, a hitel és a lízing közötti különbségek azonban sokszor billentik a mérleg nyelvét a céges autólízing felé. Lehetőség van a díjat költségként elszámolni, és akár az áfá-t is visszaigényelhetjük. Ezek olyan fontos részletek, amik befolyásolják a cégvezetőket a döntésben.

autó lízing

Gépjármű lízing

Amikor meghalljuk a gépjármű lízing kifejezést, nem csak céges autólízingre gondolhatunk. Magánszemélyként is van lehetőségünk autót lízingelni. A gépjármű lízing rendelkezésére áll minden vállalkozásnak és magánszemélynek. Az, hogy mégis a vállalkozások élnek inkább ezzel a lehetőséggel, azért van, mert magánszemélyként sem költséget nem tudunk elszámolni, sem áfá-t nem tudunk visszaigényelni.

Autólízing cégek

Ha autót szeretnék autólízing segítségével vásárolni, meg kell találnunk a megfelelő autólízing céget. Tudnunk kell, hogy nem minden pénzintézetnél van lehetőség lízing igénylésére, és azt is, hogy vannak olyan speciális cégek, amik csak lízinggel foglalkoznak, hitelezéssel nem.

Autólízing feltételek

Az autólízing egy hitelfajta. És mint minden hiteligénylésnél az autólízing igénylésénél is meg kell felelni a lízingbe adó feltételeinek. Az feltételek változatosak, igénylés előtt mindig tájékozódjunk arról, hogy a lízingcég mit vár tőlünk.

Mekkora az optimális havi részlete a céges autólízingnek?

Az optimális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és a cég számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a vállalkozás költségvetése gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi részlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek a vállalkozásra nézve. Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van a vállalkozásnak, akkor könnyebb lehet a probléma megoldása.

Az autólízing előnyei

  • nyílt végű lízingkonstrukcióban a beszerzett eszköz ÁFA tartalma a futamidő alatt, a havi lízingdíjban szereplő tőkerész arányában kerül felszámításra, és a jogszabályban meghatározott feltételek szerint visszaigényelhető, ez előnyös lehet egy Áfá-s vállalkozásnak

  • a finanszírozás kamata költségként elszámolható

  • a lízingbevevő az értékcsökkenést elszámolhatja

  • nyílt végű lízingnél a maradványérték csökkenti a havi díjak összegét

  • nyílt végű lízing esetén nincs vásárlási kötelezettség a futamidő lejáratakor

  • gyors és rugalmas finanszírozási lehetőség.

A gazdasági környezet hatása az autólízingre

Új autó rendeléskor a várakozási idő, elsősorban a népszerűbb típusoknál, a duplájára, egyes esetekben a háromszorosára nőtt. Használt autó esetében ilyen probléma nincs. Használt autót azonnal vásárolhatunk, már csak a megfelelő lízingkonstrukciót kell megtalálnunk. Ha eldöntöttük, hogy autólízinggel vásároljuk meg a kiválasztott autót, meg kell találnunk a számunkra legkedvezőbb konstrukciót.

Az autólízing egyszerű, mint egy hitel

Néhány évtizede nem volt egyszerű lízingelni, végig kellett járni a bankokat, ma már azonban erre nincs szükség. A kalkulátor segítségével az összes lízinget összehasonlíthatjuk otthonról, a kanapén ülve. Alapos munkát kell végeznünk, hiszen több tízezer forint eltérés is lehet a konstrukciók között. Az autólízing kalkulátorban meg kell adnunk az igényelt összeget, és az általunk választott futamidőt, és máris láthatjuk a havi részletet. Ha ez belefér a cég havi költségvetésébe, elindíthatjuk az igénylést.

Az igénylés folyamata

Amikor autót lízingelünk, fel kell készülnünk az igénylésre. Szükségünk lesz dokumentumokra, és az alapfeltételeknek is meg kell felelnünk. A lízingcég egy előzetes, néhány perces hitelbírálattal meg tudja mondani nekünk, hogy nagy valószínűséggel hitelképesek vagyunk-e. Ezek után kell benyújtanunk az általa elvárt dokumentumokat. A lízingcég kérni fog jövedelemigazolást, ha magánszemélyek vagyunk. Ezt a munkáltatónk állítja ki, egy hónapnál nem lehet régebbi, és olyan munkahelyről kell származnia, ahol már legalább három hónapja dolgozunk. Vállalkozók a NAV-tól kérhetnek jövedelemigazolást az előző évről, nyugdíjasok pedig nyugdíjigazolvány és nyugdíjszelvények ellenében, vagy NYUFIG igazolással vehetnek fel kölcsönt. Kell majd személyi igazolvány és lakcímkártya, és szükség lesz az adókártyánkra is.

A pénzintézetek eltérő gyakorlata miatt mindig tájékozódjunk lízingelés előtt.

Céges autólízing – más dokumentumokra is szükség lesz

A lízingcég kérhet nem szokványos dokumentumokat magánszemélyektől, például őstermelői igazolványt vagy valamilyen hivatalos dokumentum a kiegészítő jövedelemről. És szükség lehet még a kiadásaidat igazoló bankszámlakivonatra is, általában két hónapra visszamenőleg. Cégeknek jóval több dokumentumot kell bemutatni.

Az autólízinghez szükséges dokumentumok – cégkivonat

A cégkivonat a vállalkozásunk lényeges adatait tartalmazza. Benne lesz a székhelyünk, és ha vannak, a fióktelepeink adatai is. Benne lesz a cégformánk, a vállalkozásunk neve, és cégjegyzékszámunk. Tudni fogjuk belőle, hogy mikor készült az okirat, milyen tevékenységeket végezhetünk, és azt is, hogy mennyi a jegyzett tőkénk. Tartalmazza a képviseletre jogosultak nevét, képviselet módját, és a cég statisztikai számjelét, adószámát, és pénzforgalmi jelzőszámát. A vállalkozás tulajdonosainak adatait is benne lesznek. A cégkivonat ingyenesen is elérhető, de mivel ez nem frissül gyakran, ezért nem minősül közhitelesnek. Hiteligénylésnél elég lehet ez is, de később szükség lehet a közhiteles cégkivonatunkra.

Az autólízinghez szükséges dokumentumok – adófolyószámla-kivonat

Az adófolyószámla-kivonat a vállalkozásunk számára előírt adó és járulék egyenlegét mutatja meg, adónemenként lebontva részletesen tartalmazza a jóváírásokat. Az adófolyószámla kivonat a vállalkozásunk aktuális adóegyenlegét mutatja olyan módon, hogy tételesen megmutatja az elvárt és befizetett adókat. NAV adóigazolás is szükséges lesz, és kelleni fog az adóbevallásunk és az annak beküldéséről szóló nyugta is. A nemleges adóigazolás azt mutatja meg, hogy a kiadás napján a vállalkozásunknak nincs nyilvántartott köztartozása, és végrehajtásra váró köztartozása sincs. A NAV adóigazolás és az adófolyószámla-kivonat is letölthető az ügyfélkapun keresztül. Ez egy gyors és kényelmes megoldás, hiszen ki sem kell mozdulnunk az irodánkból, és sorban állás nélkül azonnal hozzájutunk mindkét dokumentumhoz.

Az autólízinghez szükséges dokumentumok – éves beszámoló

Két lezárt üzleti év beszámolójára az igényléshez a kettős könyvvitelt vezető vállalkozásunknak lesz szüksége. Egyéni vállalkozók és nem áfa alany társas vállalkozások is vezethetnek egyszeres könyvvitelt. Emiatt az igénylésnél egyéb vagy más dokumentumokat is kérhetnek tőlünk. Az egyéni vállalkozóknak többnyire adóbevallást kell benyújtaniuk. A benyújtásra kerülő két lezárt üzleti év beszámolója tartalmazza a mérleget, az eredmény-kimutatást, és más, kiegészítő üzleti információkat. Vannak esetek, amikor az autólízing igényléséhez elég lesz egy lezárt üzleti év, ha pedig induló vállalkozásunk van, akkor nem is tudunk beszámolót benyújtani. Az éves beszámolónkat is letölthetjük elektronikusan.

Az autólízinghez szükséges dokumentumok – jövedelemigazolás, tulajdoni lap, bankszámlakivonat

NAV jövedelemigazolásra akkor lesz szükségünk, ha magánszemélyként kezességet vállalunk. A jövedelemigazolásunk éven bontásban tünteti fel a bevallott jövedelmünket, a személyi jövedelemadó mértékét, a különadót, és az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás szerint adó bevételeink összegét, és ekho fizetési kötelezettségünket.

Igényléshez általában az utolsó három hónap bankszámlakivonata kell. Egyéni vállalkozóként a hitelkérelem elbírálásához a saját bankszámlánk kivonatát is benyújthatjuk, ha azt használjuk céges számlaként is.

Ingatlanfedezetes autólízing igénylésekor a fedezetül szolgáló ingatlan tulajdoni lapja a fedezettel kapcsolatos dokumentációba kerül bele, amit már az előminősítés során, az értékbecslés előtt be kell nyújtanunk. Az ingatlanunk tulajdoni lapja az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett adatokat és az ingatlanhoz kapcsolódó jogokat, és bejegyzéseket tartalmazza. A tulajdoni lap az alábbiakat tartalmazza részletesen: cím, helyrajzi szám, telek nagysága. Megtudjuk belőle, hogy ki a tulajdonos, van-e haszonélvező, és ki mekkora tulajdoni hányaddal rendelkezik. Látni fogjuk a jelzálogjog-bejegyzéseket is. A tulajdoni lapot az ügyfélkapun is letölthetjük. Az ingatlanunk tulajdoni lapját bárki letöltheti, de a lekérdező adatai a lekérdezett ingatlanunk adatainál naplózásra kerülnek, így minden egyes lekérdezés visszakereshető. A tulajdoni lapunk a hitelkérelem benyújtásánál harminc napnál nem lehet majd régebbi.

Az autólízinghez szükséges dokumentumok – adóigazolás az önkormányzattól

Egyes esetekben az önkormányzattól is szükség lehet adóigazolásokra. Ilyen lehet a helyi iparűzési adó, az építményadó vagy az idegenforgalmi adó.

Az autólízinghez szükséges dokumentumokról

Igénylés benyújtása előtt tájékozódnunk kell a szükséges dokumentumokról, mivel a pénzintézetek hitelezési gyakorlata eltérő. Az elvárt dokumentumok pontos listáját az ügyintézőtől kaphatjuk meg. Arra is figyelnünk kell majd, hogy a dokumentumok aktuálisak legyenek. Több okirat is ugyanis csak harminc napig érvényes.

A teljes visszafizetendő összeg jelentősége autólízingnél

A teljes visszafizetendő összegnek a döntés meghozatalakor van jelentősége. Az egyszerűsége és a közérthetősége miatt ez az a szám, ami leginkább befolyásolja a döntéshozatalt. Minél alacsonyabb ez az összeg, annál kedvezőbb az autólízing az igénylő számára. Mivel ez a szám megjelenhet a kalkulátorokban is, így könnyen hozzáférhető, hiszen akár otthonról is könnyen kideríthető, hogy az aktuálisan elérhető konstrukciók közül melyiknél a legalacsonyabb a teljes visszafizetendő összeg. Ez alapján úgy hozhat döntést az igénylő, hogy biztosan tudhatja, hogy a legkedvezőbb lehetőséget választotta ki. A kamat egy fontos mutatószám, de mivel a kamaton kívül is vannak költségei az igénylésnek, így nem alkalmas az összehasonlításra.

A tájékoztatás nem teljes körű az autólízingnél sem

Amikor azt írja egy pénzintézet, hogy a tájékoztatás nem teljes körű, az valami olyasmi, amikor egy gyógyszerreklámban az hallható, hogy meg kell kérdezni a kezelőorvost vagy a gyógyszerészt. Törvény írja elő, hogy ezek a mondatok le legyenek írva vagy elhangozzanak. Nem kell tehát arra gondolni, hogy a pénzintézetek az apróbetűs részben elrejtenek valami fontos információt. A pénzintézetek érdeke ugyanis nem az, hogy minél több autólízinget helyezzenek ki, hanem az, hogy minél több olyan autólízinget helyezzenek ki, amit az ügyfelek vissza is fizetnek. Akkor van értelme ennek a mondatnak? Nagyon is. Azt kell látni, hogy a pénzintézetek honlapján vagy egy hirdetésben szinte lehetetlen minden információt átadni. Ez nem is lehet cél, hiszen ezek gyakran csak a figyelem felkeltését szolgálják.

A Központi Hitelinformációs Rendszer

Hitelfelvételkor hozzájáruló nyilatkozatot íratnak alá a bankok az ügyfelekkel, azért, hogy az adatokat kezelhessék, és más bankokkal megoszthassák. Ha jó ügyfélnek számít valaki, akkor ez előny is lehet, de nemfizetéskor az ügyfél adatai a negatív adóslistára kerülnek. A negatív adóslista negatív hatással van a rajta szereplőkre. A listán szereplők igénylését elutasítják a bankok. A KHR listában szereplő adatok tartalmazzák a hitelfelvevő és a hitel adatait, és azt is, hogy mekkora az az összeg, amit az adós késve vagy egyáltalán nem fizetett vissza.

Központi Hitelinformációs Rendszer – negatív adóslista

Aki felkerül a negatív adóslistára az nem csak a végrehajtás kellemetlenségével nézhet szembe, de azzal is, hogy többet nem fog hitelt kapni. A listán évekig szerepelhet egy rossz adós, és a pénzügyi múltjából soha nem törlődik ki nemfizetés. Akinek elévült már a nemfizetése, az is szembesülhet elutasítással vagy azzal, hogy csak magasabb kamattal kínálnak neki hitelt és lízinget a bankok, mivel kockázatos ügyfélnek tartják. Autólízing igénylés esetén a kérelem elutasításra kerül, ha a cég tulajdonosa vagy képviselője szerepel a KHR negatív adóslistáján.

Kötelező a vállalkozói bankszámla?

Igen. Az autólízing igényléshez a vállalkozásnak bankszámlával kell rendelkeznie. A társas vállalkozásoknak mindig kötelező a vállalkozói bankszámla nyitás. Társas vállalkozás a Korlátolt Felelősségű Társaság (Kft), a Betéti társaság (Bt), a Közkereseti társaság (Kkt), és a Részvénytársaság (Rt) is. Alaphelyzetben az általános forgalmi adó (Áfa) fizetésére kötelezett vállalkozásnak is kötelező számlát nyitni. Azoknak az egyéni vállalkozóknak, akik áfát fizetnek, vállalkozói bankszámlával kell rendelkezniük, annak ellenére, hogy nem minősülnek társas vállalkozásnak. Adószámos magánszemélyként sem használhatjuk a lakossági bankszámlánkat, ha áfás adózást választunk. Adószámos magánszemélyként ingatlan bérbeadással vagy szálláshely szolgáltatással foglalkozhatunk. Ha áfát kell fizetnünk, akkor szükségessé válik a vállalkozói bankszámla számunkra is. Nem kell vállalkozói számlát nyitni az áfa hatályán kívül eső egyéni vállalkozásoknak. De ha lízingelni akarnak, akkor szükségük lesz bankszámlára.

A túlzott eladósodás kockázata

Autólízing igénylésekor a felelős igénylő alaposan tájékozódik a feltételekről. A felelős lízingelés a tudatosság kezdődik. Először is alaposan át kell gondolni, hogy a lízingre, amit igényelni akarunk, valóban szükség van. Tudni kell, hogy a pénzintézetek díjat számítanak fel a lízingösszegre, és az néha nagyon magas. Amikor eldőlt, hogy nincsen másik megoldás, mint a lízing, akkor azt kell átgondolni, hogy melyik pénzintézettől igényelhető a legmegfelelőbb.

A felelős lízingelés másik fontos eleme a tudatos kiválasztás. Ez azért fontos, hogy ne vállaljon túl sokat, mert a vissza nem fizetett autólízing először csak késedelmi kamatokkal növelik, később viszont komolyabb nehézségek is származhatnak abból, ha elmarad a havi lízingdíj befizetése.

Döntsünk körültekintően lízing igényléskor!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Autólízing kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Autólízing kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Autólízing kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Autólízing kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az autóhitel egy szabadon felhasználható személyi kölcsön, amelyhez nem szükséges önerő. A lízingnél ezzel szemben több a kötöttség, ugyanakkor a feltételek jobbak lehetnek, mint a hitelnél. Különösen a vállalkozások, cégek számára.

Az autólízinggel foglalkozó cégek feltételei különbözőek lehetnek, de a következő dokumentumok mindenképpen szükségesek: személyi igazolvány, vezetői és forgalmi engedély, törzskönyv, az autó technikai adatai, munkáltatói igazolás, az állandó jövedelem igazolása.

Igen, és a kereskedések mellett magánszemélytől vásárolt gépjárműre is lehet lízing-szerződést kötni. Természetesen a megfelelő feltételek mellett. Jó tudni, hogy a lízingbeadók többségénél kötelező az állapotfelmérés.

Nem, a legtöbb hitelező ezt nem teszi kötelezővé. Ugyanakkor tudni kell, hogy casco nélkül a bank rosszabb feltételeket nyújt, azaz drágább lesz a lízing. Persze a casco is pénzbe kerül, de nem biztos, hogy megéri ezen a biztosításon spórolni.

Igen, az autó a lízing-szolgáltatást nyújtó pénzintézet nevére kerül, a lízingbevevő pedig üzembentartóként szerepel. Ez a futamidő végéig így van. Ezt követően persze, amennyiben megvásároljuk az autót, az a mi nevünkre kerül.

Autólízing esetén az autó tulajdonosa a lízingbe adó cég, nem a lízingelő. A lízingelő a szerződés lejártakor lehet tulajdonosa az autónak.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

2024.06.17.

Amikor személyi kölcsönt igényelünk, szükségünk van pénzre. Mégpedig gyorsan. Vannak azonban okok, ami miatt el is csúszhat a személyi kölcsön igénylés. Ezt pedig nem szeretnénk. Szeretnénk megkapni a hitelt, lehetőleg minél gyorsabban. Utánajártunk, hogy miért csúszhat egy igénylés, és mit lehet azért tenni, hogy ez ne történjen meg. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

2024.06.12.

Az elmúlt években a magyar kormány folyamatosan igyekszik új és vonzó pénzügyi termékeket kínálni a lakosság számára, hogy ösztönözze a megtakarításokat, és egyben csökkentse az ország külső adósságát. Ennek a törekvésnek egyik legújabb példája az új Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) magasabb kamatozással. Mutatjuk, hogy miért lehet érdemes befektetni ebbe az új állampapírba, hogyan működik, és milyen előnyöket kínál.

Tovább olvasom
4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

2024.06.10.

Az emberek számára a hitelbírálat egy fontos lépés lehet életükben, legyen szó lakásvásárlásról, autóvásárlásról, vagy más nagyobb beruházásról. Azonban a hitelbírálat folyamata nem mindig gyors és egyszerű. Számos tényező befolyásolja, hogy mennyi időt vesz igénybe a hitelkérelem jóváhagyása. Utánajártunk a hitelbírálat idejét meghatározó négy fontos tényezőnek, hogy jobban megérthessük ezt a folyamatot.

Tovább olvasom
Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

2024.06.09.

A CSOK Plusz egy igazán jó támogatási forma, azonban mint minden támogatásnál, itt is mérlegelni kell az esetleges kockázatokat. Abban az esetben, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek, nem teljesítjük az elvárt feltételt. És bizony probléma lehet. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával