Jogvédelmi biztosítás 2024 – Minden, amit érdemes tudni

Jogvédelem vállalkozásoknak

A jogvédelmi biztosítás vállalkozások számára olyan biztosítási forma, amely védelmet nyújt jogi költségekkel szemben.

A biztosítás keretében a vállalkozás jogi tanácsadást és jogi költségeinek fedezését biztosítja esetleges jogi viták vagy peres eljárások során.

Ez segít a vállalkozásnak megvédeni érdekeit, és minimalizálni a jogi kockázatokat.

A biztosítás kiterjedhet a jogi tanácsadásra, peres eljárások költségeire, ügyvédi díjakra, bírósági költségekre és egyéb jogi kiadásokra.

A jogvédelem biztosításnak köszönhetően a vállalkozások könnyebben megengedhetik maguknak a jogi védelem igénybevételét, növelve ezzel a jogbiztonságukat.

Fontos megjegyezni, hogy a jogvédelem biztosítások fedezeti terjedelme és feltételei eltérhetnek, ezért ajánlott alaposan megismerni a konkrét szerződés részleteit, és igény szerint testre szabni a biztosítási csomagot.

A jogvédelem biztosítás segítséget nyújthat abban, hogy a vállalkozások jogi kihívásokkal szemben erősebb védelmet élvezzenek, és biztosítsák üzleti stabilitásukat.

További hasznos információk a jogvédelmi biztosításról

A jogvédelem biztosítás megkötése előtt érdemes körültekintően tájékozódnunk a biztosítási feltételekről.

A biztosítási szerződést gondosan olvassuk át, és kérjük ki egy biztosítási szakember tanácsát, ha bármilyen kérdésünk van.

Néhány konkrét példa arra, hogy hogyan nyújthat segítséget a jogvédelem biztosítás egy vállalkozásnak:

Egy vállalkozás egy másik vállalkozással köt szerződést, amelyben vállalja, hogy egy bizonyos munkát elvégez. A munkát azonban nem végzi el megfelelően, és a megrendelő kártérítést követel. A jogvédelem biztosítás keretében a biztosító a vállalkozást képviseli a kártérítési eljárásban, és segít a kártérítési összeg megtérítésében.

Munkahelyi baleset következtében megsérül egy vállalkozás alkalmazottja. Az alkalmazott kártérítést követel a vállalkozástól. A jogvédelem biztosítás keretében a biztosító a vállalkozást képviseli a munkaügyi eljárásban, és segít a kártérítési összeg megtérítésében.

Hatósági ellenőrzés során bírsággal sújtanak egy vállalkozást. A jogvédelem biztosítás keretében a biztosító a vállalkozást képviseli a hatósági eljárásban, és segít a bírság csökkentésében vagy eltörlésében.

Egy vállalkozást büntetőeljárás alá vonnak. A jogvédelem biztosítás keretében a biztosító a vállalkozást képviseli a büntetőeljárásban, és segít a felelősségre vonás elkerülésében.

Jogvédelmi biztosítás kalkulátor

A jogvédelmi biztosítás kalkulátor egy program, ami segít meghatározni a biztosítás díját. A kalkulátor általában a következő adatokat kéri be: a biztosított vállalkozás neve, székhelye, adószáma, a biztosított vállalkozás főtevékenysége, a biztosított vállalkozás árbevétele, a biztosított vállalkozás létszáma, a biztosítani kívánt kockázatok és a biztosítási összeg.

A kalkulátor ezeket az adatokat felhasználva meghatározza a biztosítás díját.

A díj a biztosított vállalkozás méretétől, a biztosítani kívánt kockázatoktól és a biztosítási összegtől függően változik.

A jogvédelmi biztosítás kalkulátor használata egyszerű. A következő lépéseket kell követni:

 • Válasszuk ki a megfelelő kalkulátort.

 • Töltsük ki a kalkulátorban kért adatokat.

 • Kattintsunk a „Számítás” gombra.

 • A kalkulátor kiszámítja a biztosítás díját.

A jogvédelmi biztosítás díját természetesen a biztosítótársaságok is befolyásolhatják. Ezért érdemes több biztosító ajánlatát is összehasonlítani, mielőtt döntést hozunk.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Néhány tipp a jogvédelmi biztosítás díjának csökkentésére

 • Válasszunk alap biztosítási csomagot.

 • Csökkentsük a biztosítási összeget.

 • Vegyük igénybe a biztosítótársaságok által kínált kedvezményeket.

A jogvédelem biztosítás egy értékes eszköz lehet a vállalkozások számára, amely segíthet a jogi kockázatok csökkentésében és a jogi viták rendezésében. A biztosítás megkötése előtt azonban érdemes körültekintően tájékozódnunk a biztosítási feltételekről és díjakról.

A jogvédelmi biztosítás díja

A jogvédelmi biztosítás díja vállalkozások esetében változó lehet, és több tényezőtől függ.

Ezek közé tartozik a vállalkozás mérete, iparága, a biztosítási fedezet terjedelme, az esetleges kockázatok, valamint a választott önrész mértéke.

A díjat éves vagy havi időszakokra számolják el.

A pontos díj megállapításához érdemes a biztosítótól egyedi ajánlatot kérni, figyelembe véve a vállalkozás konkrét igényeit és körülményeit.

Jogvédelmi biztosítók

Jogvédelmi biztosítók olyan biztosítótársaságok, amelyek jogi védelmi szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleiknek.

Ezek a biztosítók jogi tanácsadást, jogi költségek fedezését, és esetleges peres eljárások során támogatást biztosítanak.

A jogvédelmi biztosítók különböző terjedelemben és feltételekkel kínálhatnak ilyen típusú biztosítási szolgáltatásokat, és céljuk a vállalkozások jogi kockázatainak csökkentése.

Miért van szüksége egy vállalkozásnak jogvédelmi biztosításra?

Védelem a jogi költségek ellen: a jogvédelem biztosítás segít a vállalkozásnak fedezni a jogi viták és peres eljárások során felmerülő költségeket.

Jogbiztonság növelése: a biztosítás nyújtotta jogi tanácsadás segít elkerülni és kezelni a jogi problémákat.

Pénzügyi tervezhetőség: a biztosítás segíti a vállalkozást abban, hogy előre lássa és kezelje a váratlan jogi költségeket.

Megvédi az üzleti érdekeket: a jogvédelem biztosítás segítségével a vállalkozás meg tudja védeni jogos érdekeit a jogi viták során.

Megfelelési követelmények teljesítése: a biztosítás lehetővé teszi, hogy a vállalkozás megfeleljen a jogi szabályozásoknak és előírásoknak.

Véd az alkalmazotti peres eljárások ellen: a biztosítás segít az alkalmazotti peres ügyekben, biztosítva a munkáltatói jogok védelmét.

Csökkenti a jogi kockázatot: a biztosítás révén a vállalkozás csökkentheti az esetleges jogi kockázatokat, és a perek kimenetelének bizonytalanságát.

Rugalmasság és testreszabhatóság: a jogvédelem biztosítások rugalmasak, lehetőséget nyújtanak a vállalkozásoknak az igényeiknek megfelelő biztosítási csomagok kiválasztására.

Jogvédelmi támogatás: a biztosítók által nyújtott jogi szolgáltatásokkal a vállalkozások számíthatnak szakértői támogatásra jogi kérdésekben.

Hosszú távú stabilitás: a jogvédelem biztosítás hozzájárulhat a vállalkozás hosszú távú stabilitásához, mivel csökkenti a jogi kockázatok negatív hatásait.

Bírósági eljárások elősegítése: a biztosítás támogatja a vállalkozást abban, hogy szükség esetén peren kívüli és bírósági eljárásokat is kezdeményezhessen.

Üzleti hírnév védelme: a jogvédelem biztosítás által nyújtott jogi védelemmel a vállalkozás megőrizheti üzleti hírnevét a nyilvánosság előtt.

jogvédelmi biztosítás kötés

Milyen pénzügyi kockázata van egy peres eljárásnak egy vállalkozás ellen?

Egy vállalkozás elleni peres eljárás pénzügyi kockázata számos tényezőtől függ, és azok jelentős hatással lehetnek a vállalkozás likviditására és stabilitására.

Ügyvédi díjak és jogi költségek: a peres eljárások során felmerülő ügyvédi díjak, jogi tanácsadás és egyéb költségek jelentős terhet rónak a vállalkozásra.

Bírósági költségek: a bírósági eljárásokkal járó költségek, például bírósági illetékek, szakértői költségek és egyéb bírósági kiadások szintén növelhetik a pénzügyi terheket.

Bírságok és kártérítések: amennyiben a bíróság olyan ítéletet hoz, ami bírságot vagy kártérítést ír elő a vállalkozásnak, az komoly anyagi terhet róhat a cégre.

Munkavállalói kártérítések: alkalmazottak által indított perek, például munkahelyi balesetek miatt, jelentős kártérítési kötelezettségeket eredményezhetnek.

Reputációs kockázat: a peres eljárások nyilvánosságot kapnak, és a vállalkozás hírneve sérülhet, ami üzleti kapcsolatok és ügyfelek elvesztését is eredményezheti.

Bizonytalanság és időveszteség: a hosszadalmas peres eljárások és azok kimenetelének bizonytalansága miatt a vállalkozás huzamosabb ideig kénytelen lehet tartalékokat félretenni, ami csökkentheti a likviditást.

A jogvédelmi biztosítás célja éppen az ilyen típusú pénzügyi kockázatok kezelése és csökkentése, amivel a vállalkozások biztosítani tudják jogi védelmüket anélkül, hogy súlyos pénzügyi terhekkel kellene szembenézniük peres eljárások során.

A jogvédelem biztosítás a vállalkozás nyugalmának záloga lehet

A jogvédelem biztosítás a vállalkozás nyugalmának fontos tényezője lehet, mivel biztosítja a jogi védelemhez szükséges erőforrásokat.

Ezáltal a vállalkozások megelőzhetik és hatékonyabban kezelhetik a jogi vitákat, minimalizálva ezzel a pénzügyi kockázatokat.

A biztosítás által nyújtott jogi tanácsadás segít a vállalkozásnak elkerülni a potenciális jogi problémákat, támogatva az üzleti döntéseket.

A jogvédelem biztosítás elősegíti a pénzügyi tervezhetőséget, mivel csökkenti a váratlan jogi költségekkel járó pénzügyi terheket.

A védelem a bírósági eljárások és peres ügyek ellen hozzájárul az üzleti érdekek hatékonyabb megőrzéséhez.

A biztosítás által nyújtott rugalmasság és testreszabhatóság lehetővé teszi, hogy a vállalkozások az igényeikhez és méretükhöz igazítsák a jogi védelmi szolgáltatást.

Ezen keresztül a jogvédelem biztosítás hozzájárul a vállalkozás hosszú távú stabilitásához és hírnevének védelméhez.

Többféle biztosítás kell(het) a teljes vállalati biztonsághoz

Ahogy a hajó a tengeren, úgy szükségeltetik számos biztosítás a vállalati biztonság teljessége érdekében. Ahogy a vitorlák szükségesek a szél felfogásához, úgy a vagyonbiztosítás védi a cég fizikai javait a különböző kockázatoktól. Mint a hajó kormányosa irányítja az utat, úgy a felelősségbiztosítás segít a vállalatnak az esetleges károkat kezelni, amelyek másoknak okozhatók. A jogvédelem biztosítás, mint a tengeri térkép, vezet az ismeretlen jogi vizeken, védelmet nyújtva a jogi viták ellen. A munkavállalói biztosítás, akár a hajó legénysége, védi a vállalatot a munkahelyi balesetek és egészségügyi problémák következményeitől.

Csak úgy, mint egy jól felszerelt hajó a viharokban, a vállalati biztosítások összjátéka biztosítja a vállalkozások számára a biztonságos és sikerrel teli utazást az üzleti vizeken.

A jogvédelem biztosítás tehát egy értékes eszköz lehet a vállalkozások számára, amely segíthet a jogi kockázatok csökkentésében, és a jogi viták rendezésében. Ez a biztosítás nem hiányozhat egyetlen vállalkozás biztosítási portfóliójából sem.

Mérlegelni kell, aztán megkötni a jogvédelem biztosítást. Hogy amikor szükség lesz rá, akkor legyen segítség.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

A jogvédelem biztosítás olyan biztosítás, amely a vállalkozások jogi érdekeinek védelmét szolgálja. A biztosítás keretében a biztosító a biztosított vállalkozás részére jogi tanácsadást, jogi képviseletet nyújt, valamint a jogi eljárások költségeit viselheti.

A jogvédelem biztosítás minden olyan vállalkozás számára ajánlott, amely üzleti tevékenysége során jogi kockázatoknak van kitéve. Ilyen kockázatok lehetnek a szerződéses jogviták, kártérítési igények, munkaügyi jogviták, hatósági ellenőrzések és büntető- és szabálysértési eljárások.

Jogvédelem biztosítást több biztosítótársaságnál is köthetünk. A biztosítás megkötéséhez szükségünk lesz a biztosított vállalkozás pontos adataira, valamint a biztosítani kívánt kockázatok megjelölésére.

A jogvédelem biztosítás díja a biztosított vállalkozás méretétől, a biztosítani kívánt kockázatoktól és a biztosítási összegtől függően változik. A biztosítás díját a biztosítótársaságok éves díjfizetéssel számolják.

 • Kártérítési jogvédelem: a biztosított vállalkozást ért károk megtérítésének érvényesítése.

 • Munkajogvédelem: a biztosított vállalkozással szembeni munkajogi igények érvényesítése.

 • Szerződéses jogvédelem: a biztosított vállalkozással kötött szerződésekkel kapcsolatos jogviták rendezése.

 • Hatósági jogvédelem: a biztosított vállalkozást érintő hatósági eljárásokban való képviselet.

 • Büntető- és szabálysértési jogvédelem: a biztosított vállalkozást és annak képviselőit érintő büntető- és szabálysértési eljárásokban való képviselet.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre

KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre

2024.06.24.

A Központi Hitelinformációs Rendszerből (KHR) származó saját státusz lekérdezésére mindenkinek lehetősége van. De mikor lehet ez fontos? És hogyan lehet ezt megtenni? Mutatjuk: KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre.

Tovább olvasom
Igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra?

Igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra?

2024.06.21.

A CSOK Plusz lehet az idei év sláger támogatása. Igazán nagy segítség ez a magyar családoknak. De mi a helyzet akkor, ha az ingatlan egy könnyűszerkezetes családi ház? Mivel az ilyen típusú házak egyre elterjedtebbek, ezért utánajártunk, hogy igényelhetünk-e CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Otthonfelújítási támogatás – itt vannak a végleges feltételek!

Otthonfelújítási támogatás – itt vannak a végleges feltételek!

2024.06.19.

Már ismertek az Otthonfelújítási program végleges feltételei. Az eddig megismert feltételek megváltoztak, hosszabb lehet a futamidő, és bővült az elvégezhető korszerűsítés köre is. Mutatjuk a feltételeket, és írunk arról is, hogy mire érdemes odafigyelni. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

2024.06.17.

Amikor személyi kölcsönt igényelünk, szükségünk van pénzre. Mégpedig gyorsan. Vannak azonban okok, ami miatt el is csúszhat a személyi kölcsön igénylés. Ezt pedig nem szeretnénk. Szeretnénk megkapni a hitelt, lehetőleg minél gyorsabban. Utánajártunk, hogy miért csúszhat egy igénylés, és mit lehet azért tenni, hogy ez ne történjen meg. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával