Jogvédelmi biztosítás 2024 – Minden, amit érdemes tudni

Jogvédelem vállalkozásoknak

A jogvédelmi biztosítás vállalkozások számára olyan biztosítási forma, amely védelmet nyújt jogi költségekkel szemben.

A biztosítás keretében a vállalkozás jogi tanácsadást és jogi költségeinek fedezését biztosítja esetleges jogi viták vagy peres eljárások során.

Ez segít a vállalkozásnak megvédeni érdekeit, és minimalizálni a jogi kockázatokat.

A biztosítás kiterjedhet a jogi tanácsadásra, peres eljárások költségeire, ügyvédi díjakra, bírósági költségekre és egyéb jogi kiadásokra.

A jogvédelem biztosításnak köszönhetően a vállalkozások könnyebben megengedhetik maguknak a jogi védelem igénybevételét, növelve ezzel a jogbiztonságukat.

Fontos megjegyezni, hogy a jogvédelem biztosítások fedezeti terjedelme és feltételei eltérhetnek, ezért ajánlott alaposan megismerni a konkrét szerződés részleteit, és igény szerint testre szabni a biztosítási csomagot.

A jogvédelem biztosítás segítséget nyújthat abban, hogy a vállalkozások jogi kihívásokkal szemben erősebb védelmet élvezzenek, és biztosítsák üzleti stabilitásukat.

További hasznos információk a jogvédelmi biztosításról

A jogvédelem biztosítás megkötése előtt érdemes körültekintően tájékozódnunk a biztosítási feltételekről.

A biztosítási szerződést gondosan olvassuk át, és kérjük ki egy biztosítási szakember tanácsát, ha bármilyen kérdésünk van.

Néhány konkrét példa arra, hogy hogyan nyújthat segítséget a jogvédelem biztosítás egy vállalkozásnak:

Egy vállalkozás egy másik vállalkozással köt szerződést, amelyben vállalja, hogy egy bizonyos munkát elvégez. A munkát azonban nem végzi el megfelelően, és a megrendelő kártérítést követel. A jogvédelem biztosítás keretében a biztosító a vállalkozást képviseli a kártérítési eljárásban, és segít a kártérítési összeg megtérítésében.

Munkahelyi baleset következtében megsérül egy vállalkozás alkalmazottja. Az alkalmazott kártérítést követel a vállalkozástól. A jogvédelem biztosítás keretében a biztosító a vállalkozást képviseli a munkaügyi eljárásban, és segít a kártérítési összeg megtérítésében.

Hatósági ellenőrzés során bírsággal sújtanak egy vállalkozást. A jogvédelem biztosítás keretében a biztosító a vállalkozást képviseli a hatósági eljárásban, és segít a bírság csökkentésében vagy eltörlésében.

Egy vállalkozást büntetőeljárás alá vonnak. A jogvédelem biztosítás keretében a biztosító a vállalkozást képviseli a büntetőeljárásban, és segít a felelősségre vonás elkerülésében.

Jogvédelmi biztosítás kalkulátor

A jogvédelmi biztosítás kalkulátor egy program, ami segít meghatározni a biztosítás díját. A kalkulátor általában a következő adatokat kéri be: a biztosított vállalkozás neve, székhelye, adószáma, a biztosított vállalkozás főtevékenysége, a biztosított vállalkozás árbevétele, a biztosított vállalkozás létszáma, a biztosítani kívánt kockázatok és a biztosítási összeg.

A kalkulátor ezeket az adatokat felhasználva meghatározza a biztosítás díját.

A díj a biztosított vállalkozás méretétől, a biztosítani kívánt kockázatoktól és a biztosítási összegtől függően változik.

A jogvédelmi biztosítás kalkulátor használata egyszerű. A következő lépéseket kell követni:

 • Válasszuk ki a megfelelő kalkulátort.

 • Töltsük ki a kalkulátorban kért adatokat.

 • Kattintsunk a „Számítás” gombra.

 • A kalkulátor kiszámítja a biztosítás díját.

A jogvédelmi biztosítás díját természetesen a biztosítótársaságok is befolyásolhatják. Ezért érdemes több biztosító ajánlatát is összehasonlítani, mielőtt döntést hozunk.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Néhány tipp a jogvédelmi biztosítás díjának csökkentésére

 • Válasszunk alap biztosítási csomagot.

 • Csökkentsük a biztosítási összeget.

 • Vegyük igénybe a biztosítótársaságok által kínált kedvezményeket.

A jogvédelem biztosítás egy értékes eszköz lehet a vállalkozások számára, amely segíthet a jogi kockázatok csökkentésében és a jogi viták rendezésében. A biztosítás megkötése előtt azonban érdemes körültekintően tájékozódnunk a biztosítási feltételekről és díjakról.

A jogvédelmi biztosítás díja

A jogvédelmi biztosítás díja vállalkozások esetében változó lehet, és több tényezőtől függ.

Ezek közé tartozik a vállalkozás mérete, iparága, a biztosítási fedezet terjedelme, az esetleges kockázatok, valamint a választott önrész mértéke.

A díjat éves vagy havi időszakokra számolják el.

A pontos díj megállapításához érdemes a biztosítótól egyedi ajánlatot kérni, figyelembe véve a vállalkozás konkrét igényeit és körülményeit.

Jogvédelmi biztosítók

Jogvédelmi biztosítók olyan biztosítótársaságok, amelyek jogi védelmi szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleiknek.

Ezek a biztosítók jogi tanácsadást, jogi költségek fedezését, és esetleges peres eljárások során támogatást biztosítanak.

A jogvédelmi biztosítók különböző terjedelemben és feltételekkel kínálhatnak ilyen típusú biztosítási szolgáltatásokat, és céljuk a vállalkozások jogi kockázatainak csökkentése.

Miért van szüksége egy vállalkozásnak jogvédelmi biztosításra?

Védelem a jogi költségek ellen: a jogvédelem biztosítás segít a vállalkozásnak fedezni a jogi viták és peres eljárások során felmerülő költségeket.

Jogbiztonság növelése: a biztosítás nyújtotta jogi tanácsadás segít elkerülni és kezelni a jogi problémákat.

Pénzügyi tervezhetőség: a biztosítás segíti a vállalkozást abban, hogy előre lássa és kezelje a váratlan jogi költségeket.

Megvédi az üzleti érdekeket: a jogvédelem biztosítás segítségével a vállalkozás meg tudja védeni jogos érdekeit a jogi viták során.

Megfelelési követelmények teljesítése: a biztosítás lehetővé teszi, hogy a vállalkozás megfeleljen a jogi szabályozásoknak és előírásoknak.

Véd az alkalmazotti peres eljárások ellen: a biztosítás segít az alkalmazotti peres ügyekben, biztosítva a munkáltatói jogok védelmét.

Csökkenti a jogi kockázatot: a biztosítás révén a vállalkozás csökkentheti az esetleges jogi kockázatokat, és a perek kimenetelének bizonytalanságát.

Rugalmasság és testreszabhatóság: a jogvédelem biztosítások rugalmasak, lehetőséget nyújtanak a vállalkozásoknak az igényeiknek megfelelő biztosítási csomagok kiválasztására.

Jogvédelmi támogatás: a biztosítók által nyújtott jogi szolgáltatásokkal a vállalkozások számíthatnak szakértői támogatásra jogi kérdésekben.

Hosszú távú stabilitás: a jogvédelem biztosítás hozzájárulhat a vállalkozás hosszú távú stabilitásához, mivel csökkenti a jogi kockázatok negatív hatásait.

Bírósági eljárások elősegítése: a biztosítás támogatja a vállalkozást abban, hogy szükség esetén peren kívüli és bírósági eljárásokat is kezdeményezhessen.

Üzleti hírnév védelme: a jogvédelem biztosítás által nyújtott jogi védelemmel a vállalkozás megőrizheti üzleti hírnevét a nyilvánosság előtt.

jogvédelmi biztosítás kötés

Milyen pénzügyi kockázata van egy peres eljárásnak egy vállalkozás ellen?

Egy vállalkozás elleni peres eljárás pénzügyi kockázata számos tényezőtől függ, és azok jelentős hatással lehetnek a vállalkozás likviditására és stabilitására.

Ügyvédi díjak és jogi költségek: a peres eljárások során felmerülő ügyvédi díjak, jogi tanácsadás és egyéb költségek jelentős terhet rónak a vállalkozásra.

Bírósági költségek: a bírósági eljárásokkal járó költségek, például bírósági illetékek, szakértői költségek és egyéb bírósági kiadások szintén növelhetik a pénzügyi terheket.

Bírságok és kártérítések: amennyiben a bíróság olyan ítéletet hoz, ami bírságot vagy kártérítést ír elő a vállalkozásnak, az komoly anyagi terhet róhat a cégre.

Munkavállalói kártérítések: alkalmazottak által indított perek, például munkahelyi balesetek miatt, jelentős kártérítési kötelezettségeket eredményezhetnek.

Reputációs kockázat: a peres eljárások nyilvánosságot kapnak, és a vállalkozás hírneve sérülhet, ami üzleti kapcsolatok és ügyfelek elvesztését is eredményezheti.

Bizonytalanság és időveszteség: a hosszadalmas peres eljárások és azok kimenetelének bizonytalansága miatt a vállalkozás huzamosabb ideig kénytelen lehet tartalékokat félretenni, ami csökkentheti a likviditást.

A jogvédelmi biztosítás célja éppen az ilyen típusú pénzügyi kockázatok kezelése és csökkentése, amivel a vállalkozások biztosítani tudják jogi védelmüket anélkül, hogy súlyos pénzügyi terhekkel kellene szembenézniük peres eljárások során.

A jogvédelem biztosítás a vállalkozás nyugalmának záloga lehet

A jogvédelem biztosítás a vállalkozás nyugalmának fontos tényezője lehet, mivel biztosítja a jogi védelemhez szükséges erőforrásokat.

Ezáltal a vállalkozások megelőzhetik és hatékonyabban kezelhetik a jogi vitákat, minimalizálva ezzel a pénzügyi kockázatokat.

A biztosítás által nyújtott jogi tanácsadás segít a vállalkozásnak elkerülni a potenciális jogi problémákat, támogatva az üzleti döntéseket.

A jogvédelem biztosítás elősegíti a pénzügyi tervezhetőséget, mivel csökkenti a váratlan jogi költségekkel járó pénzügyi terheket.

A védelem a bírósági eljárások és peres ügyek ellen hozzájárul az üzleti érdekek hatékonyabb megőrzéséhez.

A biztosítás által nyújtott rugalmasság és testreszabhatóság lehetővé teszi, hogy a vállalkozások az igényeikhez és méretükhöz igazítsák a jogi védelmi szolgáltatást.

Ezen keresztül a jogvédelem biztosítás hozzájárul a vállalkozás hosszú távú stabilitásához és hírnevének védelméhez.

Többféle biztosítás kell(het) a teljes vállalati biztonsághoz

Ahogy a hajó a tengeren, úgy szükségeltetik számos biztosítás a vállalati biztonság teljessége érdekében. Ahogy a vitorlák szükségesek a szél felfogásához, úgy a vagyonbiztosítás védi a cég fizikai javait a különböző kockázatoktól. Mint a hajó kormányosa irányítja az utat, úgy a felelősségbiztosítás segít a vállalatnak az esetleges károkat kezelni, amelyek másoknak okozhatók. A jogvédelem biztosítás, mint a tengeri térkép, vezet az ismeretlen jogi vizeken, védelmet nyújtva a jogi viták ellen. A munkavállalói biztosítás, akár a hajó legénysége, védi a vállalatot a munkahelyi balesetek és egészségügyi problémák következményeitől.

Csak úgy, mint egy jól felszerelt hajó a viharokban, a vállalati biztosítások összjátéka biztosítja a vállalkozások számára a biztonságos és sikerrel teli utazást az üzleti vizeken.

A jogvédelem biztosítás tehát egy értékes eszköz lehet a vállalkozások számára, amely segíthet a jogi kockázatok csökkentésében, és a jogi viták rendezésében. Ez a biztosítás nem hiányozhat egyetlen vállalkozás biztosítási portfóliójából sem.

Mérlegelni kell, aztán megkötni a jogvédelem biztosítást. Hogy amikor szükség lesz rá, akkor legyen segítség.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

A jogvédelem biztosítás olyan biztosítás, amely a vállalkozások jogi érdekeinek védelmét szolgálja. A biztosítás keretében a biztosító a biztosított vállalkozás részére jogi tanácsadást, jogi képviseletet nyújt, valamint a jogi eljárások költségeit viselheti.

A jogvédelem biztosítás minden olyan vállalkozás számára ajánlott, amely üzleti tevékenysége során jogi kockázatoknak van kitéve. Ilyen kockázatok lehetnek a szerződéses jogviták, kártérítési igények, munkaügyi jogviták, hatósági ellenőrzések és büntető- és szabálysértési eljárások.

Jogvédelem biztosítást több biztosítótársaságnál is köthetünk. A biztosítás megkötéséhez szükségünk lesz a biztosított vállalkozás pontos adataira, valamint a biztosítani kívánt kockázatok megjelölésére.

A jogvédelem biztosítás díja a biztosított vállalkozás méretétől, a biztosítani kívánt kockázatoktól és a biztosítási összegtől függően változik. A biztosítás díját a biztosítótársaságok éves díjfizetéssel számolják.

 • Kártérítési jogvédelem: a biztosított vállalkozást ért károk megtérítésének érvényesítése.

 • Munkajogvédelem: a biztosított vállalkozással szembeni munkajogi igények érvényesítése.

 • Szerződéses jogvédelem: a biztosított vállalkozással kötött szerződésekkel kapcsolatos jogviták rendezése.

 • Hatósági jogvédelem: a biztosított vállalkozást érintő hatósági eljárásokban való képviselet.

 • Büntető- és szabálysértési jogvédelem: a biztosított vállalkozást és annak képviselőit érintő büntető- és szabálysértési eljárásokban való képviselet.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Útmutató a CIB Bank lakáshiteleihez: így válaszd ki a számodra legkedvezőbbet

Útmutató a CIB Bank lakáshiteleihez: így válaszd ki a számodra legkedvezőbbet

2024.02.23.

A lakáshitel kiválasztása alapos megfontolást igényel, hiszen egy életre kötelezzük el magunkat. Számos lehetőségünk van, használhatunk lakáshitel kalkulátort, vagy végigböngészhetjük a CIB Bank honlapját. A Banknavigátor szakértői szerint ez olyannyira fontos, hogy készítettek egy útmutatót a CIB Bank lakáshitelekhez.

Tovább olvasom
Babakötvény limit: új szabály korlátozza a magas hozamú befektetést

Babakötvény limit: új szabály korlátozza a magas hozamú befektetést

2024.02.21.

A Babakötvény nem érhető el korlátlanul. A kormány 1,2 millió forintban maximalizálta az évente befizethető összeget. Miért fontos ez? Mit jelent ez a változtatás a befektetőknek? Érdemes így is befizetni a Babakötvénybe? A változás fontos, ezért utánajártunk. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
6 tipp, hogy megtaláld a legjobb bankszámlát vállalkozásod számára

6 tipp, hogy megtaláld a legjobb bankszámlát vállalkozásod számára

2024.02.16.

A vállalkozásod sikerességéhez elengedhetetlen a megfelelő bankszámla kiválasztása. A vállalkozói bankszámla kiválasztása segíthet a pénzügyi hatékonyság növelésében, és a vállalkozásod stabil működésének biztosításában. Ebben a cikkben megosztunk hat szakértői tippet, amelyek segítenek neked megtalálni a legjobb bankszámlát a vállalkozásod számára.

Tovább olvasom
Így juthatsz sokkal könnyebben lakáshoz 2024-ben

Így juthatsz sokkal könnyebben lakáshoz 2024-ben

2024.02.14.

Az elmúlt 5 évben egyre nehezebben tartja a lépést a kereslet az ingatlanpiaci drágulással. Az ingatlanárak emelkedésében az elmúlt években sok tényező játszott szerepet, köztük a koronavírus-járvány, az orosz-ukrán konfliktus, a kormány családtámogatási programja, majd az energiaárak rekord szintű emelkedése és az építőipari drágulás. De a trend évről évre ugyanaz: drágulnak a négyzetméterárak.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers