fbpx

CIB személyi kölcsön 2022 – Részletek és kalkulátor

CIB

CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Online igénylés videóbankárral*

THM 9,17% - 10,48%
Futamidő 5 - 30 év
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- hirdetés -

Hirdetés
CIB

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍVMBÉR

Minimálbér havi jóváírása esetén

THM 17,43%*
Futamidő 12 - 84 hó
Hitelösszeg 300.000 - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- hirdetés -

Akár 10 000 000 forint is felvehető

A CIB Előrelépő Személyi Kölcsön előnye más kölcsönökkel szemben, hogy könnyen és gyorsan hozzájuthatunk 300 000-től akár 10 000 000 millió forintig terjedő összeghez is, egyszerűen teljesíthető feltételekkel. A bankok gyakran kérnek olyan biztosítékot egy-egy hitel felvételéhez, mint például egy saját tulajdonú ingatlan, de szóba jöhet egyéb fedezet is. Az Előrelépő Személyi Kölcsön esetében ilyen követelmény nincs, valójában elég hozzá egy megfelelő szintű havi nettó jövedelem is. Ez sem túl magas, csupán a minimálbér összege, ami jelenleg 133 000 forint. Ezt a kölcsönt az is felveheti, aki egyébként nem a CIB Bank ügyfele, azaz például a bankszámla és a személyi kölcsönhöz való hozzáférés nem függ egymástól.

Autóra, felújításra, hitelre

Nincsenek induló költségek, azaz nem kell számolni hitelbírálati és folyósítási díjjal. Emellett szabad felhasználású, így például lakásfelújításhoz, autóvásárláshoz, utazáshoz, vagy a háztartásban adódó egyéb kiadások fedezésére fordíthatjuk. De az, hogy szabad felhasználású, itt egyben azt is jelenti, hogy akár banki hitelek kiváltásához is alkalmas lehet. A személyi kölcsön visszafizetésére 12 és 84 hónap közötti időtartam áll rendelkezésre, de a futamidő menet közben legkevesebb 6 havi lépésközzel csökkenthető, illetve növelhető.

THM 11,68 és 21,05 között

A CIB Előrelépő Személyi Kölcsön THM-je, azaz a teljes hiteldíjmutatója 11,68 és 21,05 százalék közé esik. A teljes hiteldíj százalékos formában adja meg, hogy mekkora a hitel teljes díjának aránya a hitel teljes összegéhez képest. Azaz azt mutatja meg, hogy a hitelfelvevőnek a felvett összegen felül mennyit kell visszafizetnie, magában foglalja a kölcsön folyósításával összefüggő és a kölcsön szerződés szerinti normál hiteltermék igénylésével kapcsolatban felmerülő összes kamat-, díj- és kezelési költséget. Természetesen minél alacsonyabb egy kölcsön THM-je, annál kedvezőbb az a hitel felvevőjének.

Hogy pontosan miként alakul a THM, arra jó példákat lehet találni, ha az előrelépő személyi kölcsönnél megnézzük az úgynevezett Reprezentatív példát, ami a kapcsolódó dokumentumok között található. Ebben a táblázatban átlátható módon tudunk tájékozódni a THM-k alakulásáról is. Fontos tudni, hogy a THM egyetlen pénzintézet, pénzügyi szolgáltató esetében sem haladhatja meg a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott jegybanki alapkamat 24 százalékponttal növelt szintjét. Erről a Magyar Nemzeti Bank honlapján lehet aktuálisan tájékozódni.

Végig fix részlettel

A hitelkamat végig fix, ami annyit tesz, hogy a törlesztés ideje alatt végig fix részletet kell fizetnie az ügyfeleknek, így havonta végig fix kiadással kell számolnia annak, aki ezt a személyi kölcsönt veszi fel. Ez fontos előny a tervezhetőség szempontjából. A THM megállapítása természetesen a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén mértéke módosulhat. Bár a személyi kölcsön felvételének nem feltétele, hogy a Bankhoz érkezzen az igénylő rendszeres jövedelme, hasznos tudni, hogy ilyen esetben kedvezményes kamatozással lehet igénybe venni azt.

CIB előrelépő személyi kölcsön: fiataloktól az idősekig

Persze különböző feltételeknek itt is meg kell felelni, hogy megkapjuk az összeget, amit a CIB Előrelépő Személyi Kölcsön biztosít. Alapesetben olyan állandó magyarországi lakcímmel rendelkezők vehetik fel a személyi kölcsönt, akik elmúltak 20 évesek, de a futamidő végéig még nem töltik be a 72. életévüket, vagy egy olyan adóstársat kell bevonniuk, aki ennek az előírásnak megfelel. Érthető elvárás a bank részéről az is, hogy az igénylőről a Központi Hitelinformációs Rendszerben ne szerepeljen negatív vagy adósságrendezéssel kapcsolatos információ, azaz jó adós legyen. A hitelképesség megállapításához a CIB Bank figyelembe veszi a CIB Csoport nyilvántartásában meglévő adatokat is, ha ilyenek rendelkezésre állnak.

A rendszeres jövedelem a legfőbb elvárás

További követelmény, hogy az igénylőnek minimum 3 hónapja folyamatos, határozatlan időre szóló munkaviszonya legyen a jelenlegi munkahelyén, jövedelme pedig munkabérből származzon. Ha cégtulajdonosról van szó, akkor neki előírás 12 havi folyamatos tevékenység ugyanazon munkakörben. A CIB Előrelépő Személyi Kölcsön felvehető annak is, aki határozott idejű munkaszerződéssel rendelkezik, de az az előírás, hogy a kölcsön igénylőjének munkaszerződése legalább a kölcsön futamidejéig, vagy még inkább azután is tovább éljen. A személyi kölcsön igényléséhez szükséges kapcsolódó dokumentumok, tájékoztató anyagok letölthetők, illetve elérhetők a CIB Bank weboldalán. Ilyen például a munkáltatói igazolás, ami a 3 000 000 forint fölötti személyi kölcsön esetében kötelező, de minden igényléshez szükséges az utolsó három havi jövedelemjóváírást tartalmazó bankszámlakivonat benyújtása is.

Fontos információk az üzletszabályzatban

A fogyasztók és egyéni vállalkozók részére szóló általános lakossági üzletszabályzat tartalmazza a CIB által nyújtott CIB Előrelépő Személyi Kölcsönre vonatkozó részletes feltételeket. Emellett fontos információk találhatók, és ezért érdemes áttekinteni szerződéskötés előtt mások mellett a fogyasztók részére szóló Ingatlanfedezettel nem biztosított hitel- és kölcsönszerződésekre vonatkozó különös üzletszabályzat szövegét is. A CIB emellett felhívja az ügyfelei figyelmét arra is, hogy a bank a hitelbírálat jogát fenntartja.

Előnyösebb az e-ügyintézés

Manapság már alapvető elvárás, hogy lehetőségünk legyen arra, hogy sokkal kényelmesebben és időt spórolva is elintézhessük a banki ügyeinket, anélkül, hogy személyesen keresnénk fel egy-egy bankfiókot. A jelenlegi helyzetben ráadásul egészségügyi megfontolásból is biztonságosabb lehet, ha a személyes találkozókat nélkülözve, telefonon vagy interneten keresztül lépünk kapcsolatba a bankokkal, így a CIB bankkal is. Ha a leggyorsabb ügyintézésre vágyik – ahogy mindenki -, intézze pénzügyeit okostelefonon, töltse le a CIB Bank mobilalkalmazást!

Akár 7 percen belül

Hogy milyen szembetűnő az előny az elektronikus ügyintézés esetén a személyessel szemben, ahhoz elég, ha maradunk a témánknál, a CIB személyi kölcsönénél. Hasonlítsuk össze az igényléstől a személyi kölcsön folyósításáig tartó időtartamokat! Az ügyintézési idő a bankfiókokban a CIB Előrelépő Személyi Kölcsön elbírálása és folyósítása esetén akár 5 napon belül megtörténhet. Ez is elég rövidnek tűnik, de a személyi kölcsön online igénylése esetén az elbírálással és ügyintézéssel együtt akár 1 nap alatt eredményesen zárulhat. Ugyanakkor a CIB Bank mobilalkalmazást használva akár 7, azaz hét percen belül is megtörténhet. Ehhez persze minden feltételnek együtt kell állnia, és természetesen a netes kapcsolatnak is flottul kell működnie, de a különbség így is egyértelmű az elektronikus ügyintézés javára.

Kezdjük a kalkulátorral!

Az online banki ügyintézéshez a CIB honlapját megnyitva először a felső főmenüsort nézzük át! A Hitelek címke alatt található a Személyi kölcsön menüpont, amelyet megnyitva szinte a lap tetején találunk egy hitelkalkulátort. Ezen beállíthatjuk az igényelni tervezett kölcsön összegét, a futamidőt, és ha a CIB-hez érkezik a fizetésünk, az amiatt kapott kedvezmény mértékét is. Egyébként már innen is csak egy kattintásra elérhető az online hiteligénylés, vagy a telefonos visszahívásra való felkérés.

Banki ügyintézés a honlapon

A főmenüsor jobb szélén találjuk a Belépés cimkét, amit ha lenyitunk, a következő jelenik meg: CIB Bank online belépés/ felhasználónév/ withkey token jelszó/ belépés. Azaz az első ablakba beírjuk a felhasználónevünket, a másodikba pedig a jelszavunkat, és beléphetünk az oldalon az internetes banki ügyintézéshez. Ha középről indulva (belépés) jobbra továbbnézünk, ezeket a címkéket látjuk: belépés/ online igénylés/ bankszámla és személyi kölcsön megkezdett online igénylés folytatása.

Fontos számok, hasznos infók

A megjelenő weboldalon nem csak a felső főmenüsorból tudunk választani, de érdemes az oldal aljára görgetve is tájékozódni a bankról illetve az általuk nyújtott szolgáltatásokról, elérhetőségekről, vagy akár választhatunk a weboldal könnyebb áttekintését segítő módot is. Itt ugyanis a Kövessen minket, Aktuális, Intesa Sanpaolo, Jogi Információk, CIB Csoport, Akadálymentes weboldal, CIB24 ügyfélszolgálat, Utazási védelem AEGON, Bankkártya letiltása, Írjon nekünk menu pontjai sorakoznak.

24 órás ügyintézés, telefonon is

Ha az online ügyintézéstől biztonsági okok, technikai nehézségek vagy egyéb indokok miatt idegenkedik, de a személyes megjelenésre nincs ideje vagy szeretné elkerülni, akkor is lehetősége szinte bármilyen banki ügyet elintéznie. Lépjen kapcsolatba telefonon a CIB munkatársaival, akik azt mondják: “Bármikor szinte bármiben segíthetünk, hívja CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunkat, amely a nap bármelyik órájában bárhonnan elérhető!” Nemcsak akkor jön jól, a CIB24 telefonszáma, a (+36 1) 4 242 242 ,ha szeretnénk megtudni, megérkezett-e az igényelt kölcsön a bankszámlánkra, de akkor is, ha bármilyen egyéb, banki szolgáltatással kapcsolatos problémát szeretnénk megoldani. “Akik keresik telefonos ügyfélszolgálatunkat, CIB24 menütérkép alapján tájékozódva is elérhetik az egyes szolgáltatásokat” – mondják a bank munkatársai. A 9-es gombbal például azonnal letiltható a bankkártyánk, de ha CIB ügyfelei vagyunk, azonosítás után többek között lekérdezhető a számlaegyenlegünk, információkat kaphatunk a befektetési és megtakarítási lehetőségekről, lízingről, biztosításokról, de regisztrációs kódot is igényelhetünk, vagy éppen bankkártyát aktiválhatunk. Más szolgáltatások és információk is elérhetők a CIB24-en keresztül: a CIB-termékkel nem rendelkező, de azok iránt érdeklődők gombja a 4, 7: Moratórium. Intézze pénzügyeit okostelefonon, ha az önnek kényelmesebb! – hívja fel a figyelmet a CIB.

Aki inkább írna, annak is válaszolnak

Ha valamilyen okból mégis szívesebben választaná a telefon helyett azt, hogy írásban keresse meg a CIB bank munkatársait, erre is lehetősége van. Elősorban a CIB24 telefonos ügyfélszolgálatán keresztül szokás megtenni, ha szükséges, de akár írásban a bank weboldalán is megoldható a bankkártya letiltása. “Írjon nekünk, kollégáink várják megkeresését!” – mondják a CIB bank munkatársai. Természetesen minden egyéb banki ügyben is kereshetők írásban is, nevünket és e-mail címünket megadva a lehető leggyorsabban igyekeznek válaszolni a felmerülő kérdésekre.

Így kaphatod meg a hitelt

CIB személyi kölcsön 2022 – Részletek és kalkulátor - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

CIB személyi kölcsön 2022 – Részletek és kalkulátor - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

CIB személyi kölcsön 2022 – Részletek és kalkulátor - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

CIB személyi kölcsön 2022 – Részletek és kalkulátor - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A THM, azaz a teljes hiteldíj mutató azt mutatja meg, hogy mennyibe kerül az adott kölcsön. A THM a kamat mellett a hitelfelvétellel kapcsolatos egyszeri díjakat is tartalmazza. A pénzügyi intézeteknek kötelező egyértelműen feltüntetni a THM-et ajánlataiknál, erre törvény kötelezi őket. A THM mértékét százalékosan fejezik ki, az érték megmutatja, hogy az adósnak egy év alatt a tőkén túl mekkora összeget kell visszafizetnie a banknak. Nyilván minél alacsonyabb a THM, annál kedvezőbb a hitel.

Igen. A CIB Bank NHP Zöld otthon lakáshitelét új ingatlan megvásárlásához vagy megépíttetéséhez lehet igényelni. A Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Zöld otthon programban akár 70 millió forintot is kaphatunk, rendkívül alacsony kamattal. A Zöld hitel egy kamattámogatott hitelkonstrukció.

Adóstárs bárki lehet, ha megfelel a feltételeknek. Akkor érdemes adóstársat bevonni, ha nem felelünk meg a kiválasztott hitel valamelyik feltételének. Egy adóstárs bevonásával megnő az esélyünk arra, hogy jóváhagyják a hitelkérelmünket.  

Igen. A CIB Babaváró hitel szabad felhasználású, államilag támogatott hitel. Gyermekvállaláshoz kötik, és akár kamatmentes is lehet a 10 milliós hitelösszeg. És az előírások szerint a törlesztőrészletünk nem lehet több havi 50 ezer forintnál.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

2022.09.27.

A JTM mutatóról mindenkinek tudnia kell, aki hitelt készül igényelni – ha Te is ebben a helyzetben vagy, érdemes tovább olvasnod!

Tovább olvasom
Lakásvásárlás CSOK-ból: Mit figyel az értékbecslő?

Lakásvásárlás CSOK-ból: Mit figyel az értékbecslő?

2022.09.23.

Sok házaspár, család veszi igénybe a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, vagyis a CSOK-ot, mert jelentős segítséget nyújt számukra a közös lakásvásárlásához, a családi fészek kialakításához, meglévő ingatlan kibővítéséhez, felújításához. A támogatás igénylése akár már az első gyermek tervezésekor is benyújtható, de kérhető gyermekes családok esetén is.

Tovább olvasom
Hogyan változik a katások nyugdíja?

Hogyan változik a katások nyugdíja?

2022.09.20.

Változik a katások nyugdíja a 2022-es módosítással együtt – az alábbi cikkben erről a témakörről olvashatsz.

Tovább olvasom
Kiderült, hogyan alakult a kötelező biztosítás díja

Kiderült, hogyan alakult a kötelező biztosítás díja

2022.09.13.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétette a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) indexet az idei első negyedévre vonatkozóan. A kötelező biztosítás díja átlagosan 46 ezer forint volt, amely 6 százalékkal magasabb az előző negyedéves értéknél.

Tovább olvasom