MagNet lakáshitel kalkulátor 2024

magnet

MagNet Stabil Tízes Lakáshitel

Nincs folyósítási díj*

THM 7,0% - 7,1% Kamat: 6,70%
Futamidő 120 - 360 hó
Hitelösszeg 5.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

MagNet lakáshitel

A MagNet Bank segít, hogy otthon érezzük magunkat. MagNet lakáshitel igénylésével elérhetjük lakáscéljainkat. A MagNet Bank ehhez ingyenes folyósítással, és értékbecslési díj visszatérítéssel járul hozzá. A Hűség kedvezmény keretében a közjegyzői díjat is visszatéríthetik, és vannak kamatkedvezmények, MagNet Mentor-Szféra Plusz Program, induló kedvezmények és csökkenő hiteldíj is. Ez a MagNet lakáshitel. A MagNet lakáshitel egy olyan hitel, ami végigkésheti az életünket, és jó társunk lehet. Ingatlanvásárláshoz válasszuk a MagNet lakáshitelt.

MagNet Mentor-Szféra Plusz Program

A MagNet Bank egy közösségi bank. A MagNet Banknál a barátaink és a családunk anélkül is segíthetik a terveinket, hogy pénzt adnának nekünk. Elég, ha megtakarításaikat Mentor Plusz betétben tartják, és megjelölnek bennünket kedvezményezettként. Ezzel ők semmilyen kockázatot nem vállalnak, betétjük után piaci kamatot kapnak, de a MagNet Bank utólagos jóváírás formájában Közösségi Hiteldíj Kedvezményt biztosíthat a számunkra. Ha az adatlapunk nyilvános, nemcsak rájuk, de a MagNet Bank többi közösségi betétesére is számíthatunk. Ilyen egy közösségi bank. Ilyen a MagNet Bank.

MagNet lakáshitel igénylés – online nem lehet

A MagNet Banknál nem igényelhető lakáshitel online. Előzetes tájékozódásra azonban van lehetőség online is. Ez fontos, hiszen amikor már szerződéskötés előtt állunk, szinte minden információ a rendelkezésünkre áll majd.

MagNet lakáshitel kalkulátor

A MagNet Bank hitelkalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a MagNet hitelek összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető MagNet Bank hitel adatait. Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a MagNet hitel. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel a találatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legideálisabb konstrukció. A MagNet Bank hitelkalkulátor használat minden hitelfelvétel előtt jó lehet. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a MagNet hiteleket. Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb MagNet hitelt válassza ki. A legjobb MagNet Bank konstrukció a MagNet Bank hitelkalkulátor segítségével választható ki a legegyszerűbben.

Az összehasonlítás egy bonyolult folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy dedikált program a legalkalmasabb. A MagNet Bank hitelkalkulátor egy ilyen program. Jó a MagNet Bank hitelkalkulátor! A MagNet Bank lakáshitel kalkulátor olyan előnyöket biztosít az igénylőnek, amit más módon nem tud elérni. De miért jó a MagNet Bank lakáshitel kalkulátor? A MagNet Bank lakáshitel kalkulátor használata annyira egyszerű, hogy azt bárki könnyedén tudja kezelni. Néhány adat beírása szükséges csak, és a MagNet Bank lakáshitel kalkulátor máris megmutatja az eredményt. És mit mutat meg egy MagNet Bank kalkulátor? Mindent. Mindnet, amit tudni akarunk. A MagNet Bank kalkulátor úgy lett tervezve, hogy minden kérdésre választ adjon. A MagNet Bank kalkulátor minden fontos kérdésre választ fog adni. A MagNet Bank kalkulátor tudja, mekkora lesz a futamidő. A MagNet Bank kalkulátor tudja, mekkora lesz a THM. A MagNet Bank kalkulátor tudja, mekkora a kamat. A MagNet lakáshitel kalkulátor tudja, mennyit kell összesen visszafizetni. A MagNet lakáshitel kalkulátor tudja, mekkora önerővel kell rendelkeznünk. A MagNet lakáshitel kalkulátor mindent tud. Érdemes használni a MagNet lakáshitel kalkulátor programot? Igen. Csak a MagNet lakáshitel kalkulátor tud válaszolni egy perc alatt minden kérdésünkre. Használjuk a MagNet lakáshitel kalkulátort!

MagNet lakáshitel kalkulátor

MagNet Stabil Ötös lakáshitel

Ez az öt éves kamatperiódusú MagNet lakáshitel elérhető társasházaknak MagNet Stabil Ötös Új Társasházi lakáshitel néven, elérhető hitelkiváltásra MagNet Stabil Ötös Kiváltó lakáshitel néven, és elérhető szabad felhasználásra MagNet Stabil Ötös Jelzáloghitel néven.

MagNet Stabil Tízes lakáshitel

Ez a tíz éves kamatperiódusú MagNet lakáshitel elérhető társasházaknak MagNet Stabil Tízes Új Társasházi lakáshitel néven, elérhető hitelkiváltásra MagNet Stabil Tízes Kiváltó lakáshitel néven, és elérhető szabad felhasználásra MagNet Stabil Tízes Jelzáloghitel néven. És van Akciós MagNet Stabil Tízes lakáshitel is, kedvező kamatozással.

Magnet Bank lakáshitel – MagNet Bank hitelkiváltás

A MagNet Bank lakáshitel felhasználható hitelkiváltásra is. A MagNet Bank lakáshitel hitelkiváltás eredménye optimális esetben alacsonyabb havi törlesztőrészlet lesz. Az alacsonyabb törlesztőrészlet alacsonyabb teljes visszafizetendő összeget eredményez, ezáltal pedig az igénylő pénzt takarít meg. És ez a MagNet Bank lakáshitel hitelkiváltás célja. A MagNet Bank lakáshitel hitelkiváltás célja, hogy ugyanazért a kölcsönösszegért kevesebbet kelljen fizetni. De hogy érhető el az alacsonyabb havi törlesztőrészlet? Alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészlet, ha a kiváltáshoz használt hitel kamata, és a THM is kisebb. A kisebb THM alacsonyabb teljes visszafizetendő összeget eredményez, ez pedig csökkenti a havi törlesztőrészlet nagyságát. Minél alacsonyabb a teljes visszafizetendő összeg, annál kevesebbet kell fizetni a MagNet kölcsönért, és ez kedvező a hiteligénylő számára. A gazdasági folyamatok változást hozhatnak a kamatok mértékében, lehetnek akciók, az igénylő kaphat kedvezményt, de akár egy államilag támogatott konstrukció is okozhatja azt, hogy egy hitelt érdemes kiváltani. Érdemes nyitott szemmel járni, figyelni a híreket, és ha olyan esemény történik, ami hatással lehet a hitelek kamataira, akkor érdemes utánanézni, hogy elérhető-e olyan konstrukció, ami hitelkiváltással megtakarítást eredményez. Egy hosszú futamidő alatt sok minden történhet a világgazdaságban, ami kedvezően hathat, és lehetővé teszi a hitelkiváltást.

Hitelkiváltás szabad felhasználású MagNet hitel segítségével

A szabad felhasználású MagNet hiteleket hitelkiváltásra is fel lehet használni. Mivel az igényléskor nem kell hitelcélt megjelölni, ezért a kölcsönösszeg hitelkiváltásra is felhasználható. A szabadon felhasználható MagNet Bank hiteleket gyakran használják az igénylők hitelkiváltásra. Miért lehet ez jó? A MagNet Bank lakáshitel hitelkiváltás azért előnyös, mert a havi törlesztőrészlet alacsonyabb lesz, és ez megtakarítást eredményez. Szabad felhasználású MagNet Bank hitellel a hitelkiváltás egyszerű és gyors folyamat. A MagNet Bank lakáshitel igénylése után már csak a meglévő hitelt vagy hiteleket kell végtörleszteni. A végtörlesztéssel a hitel megszűnik, és csak a szabad felhasználású MagNet Bank lakáshitel marad. Csak annak a részleteit kell fizetni, ami amellett, hogy olcsóbbá teszi a hitelt az igénylőnek, még egyszerűbbé is teheti a pénzügyeit. Szabad felhasználású MagNet Bank jelzáloghitel többféle is van. A MagNet személyi kölcsön mellett elérhető a szabad felhasználású MagNet Bank jelzáloghitel is. A szabad felhasználású MagNet Bank jelzáloghitel igénylése azonban drágább, és több időt vesz igénybe. Ráadásul szabad felhasználású MagNet Bank jelzáloghitel igényléséhez ingatlanfedezetre van szükség. Ha valaki nem rendelkezik ingatlannal, vagy nem szeretné azt bevonni a hitelügyletbe, akkor a megoldást a MagNet személyi kölcsön jelenti. Minden MagNet Bank jelzáloghitel igénylésnél magasabbak a költségek, hiszen olyan díjak merülnek fel, amik egy MagNet Bank személyi kölcsön igénylésénél nem.

MagNet CSOK+ hitel

A MagNet Bank CSOK+ hitel egy kamattámogatott, kedvezményes hitel, ami a CSOK-ot igénylők számára érhető el. Három százalékos kamatával jóval kedvezőbb számunkra a piaci jelzáloghiteleknél. A MagNet Bank CSOK+ hitel azok igényelhető, akik jogosultak a CSOK támogatásra. A MagNet Bank CSOK+ hitel kamata fix 3 százalék, ami komoly segítség egy ingatlan megvásárlásakor. A MagNet CSOK+ hitel kamatát az állam támogatja, így juthatunk hozzá ehhez a kedvező kamatozású hitelhez. MagNet CSOK+ hitelre akkor vagyunk jogosultak, ha a CSOK-ra is azok vagyunk. Ha megfelelünk a feltételeknek, és ingatlan vásárlásán gondolkodunk, mindenképpen vegyük figyelembe ezt a lehetőséget. Három százalékos kamattal sokat takaríthatunk meg, és a megtakarítást a családunkra költhetjük.

MagNet lakáshitel – mire igényelhető?

MagNet lakáshitelt lakáscélra. Használt és új lakás vásárlására, a lakásépítés, felújítására, bővítésére és korszerűsítésére. A MagNet lakáshitel lakáscélú jelzáloghitelek kiváltására is használható. MagNet lakáshitel lakásvásárlásra. Használt lakás, új lakás, ház és üdülő vásárlására, építési telek vásárlására. Felújításra és korszerűsítésre. Csak olyan tevékenységre, ami nem jár az alapterület növekedésével, és nem hozzá kell építési engedély. Lakáscélú kölcsönök kiváltására is.

A MagNet Bank építésre és bővítésre nem ad lakáshitelt.

A MagNet lakáshitel költségei

A MagNet lakáshitel felvétele pénzbe kerül. A tájékozott hitelfelvevő a döntés előtt összehasonlítja a költségeket, ez azonban nem tartalmaz minden, a MagNet lakáshitelhez kacsolódó költséget. Ezen kívül számolnunk kell azzal is, hogy lesznek a banktól független költségeink is, például a közjegyző díja, a földhivatali ügyintézés költsége, és nem feledkezhetünk meg az értékbecslésről sem. A MagNet lakáshitel felvétele előtt tudnunk kell, hogy az mennyibe fog kerülni nekünk, és azt is, hogy a pénzintézet ebből mennyit ír majd jóvá számunkra a MagNet lakáshitel folyósítása után. A MagNet lakáshitel igénylésének lesznek költségei, de ennek egy részét a bank beleépíti a törlesztőrészletekbe. Ilyen például a kamat. A hitelbírálati díjat és a folyósítás díját azonban egy összegben is elkérhetik tőlünk, illetve levonhatják a kiutalt összegből. MagNet lakáshitelnél a megvásárolni kívánt ingatlan minden esetben fedezetté válik, és ennek költségei vannak. Fel kell értékeltetni, be kell jegyeztetni a földhivatalnál, és közjegyző előtt is vállalnunk kell a MagNet lakáshitel visszafizetését, ami szintén pénzbe kerül. Azzal is számolhatunk, hogy egy nagyobb előtörlesztést fogunk majd végrehajtani, mert például lejár egy lakás-takarékpénztári megtakarításunk. Ebben az esetben érdemes már előre tudnunk ennek a költségét, hiszen egy előtörlesztés akár több százezer forintos költséget is jelenthet a felvett hitelösszegtől függően.

A MagNet jelzáloghitel költségei:

  • Értékbecslés díja.

  • Helyszíni szemle díja.

  • Közjegyző díja.

  • Jelzálogjog bejegyzés díja.

  • Lakásbiztosítás díja.

  • Számlavezetési díj.

  • Tulajdoni lap díja.

  • Térképmásolat díja.

Egy ingatlan megvásárlása a családok többségénél életük legnagyobb beruházása. Döntsünk helyesen, miután körültekintően tájékozódtunk a lehetőségeinkről.

A MagNet lakáshitel feltételei

A MagNet lakáshitel pozitív bírálatához szükségünk lesz jövedelemre. Ez származhat munkaviszonyból, nyugdíjból vagy vállalkozásból is, azzal a feltétellel, hogy az már legalább három hónapja fennáll. Ennek a jövedelemnek legalább két hónapja bankszámlára kell érkeznie, és el kell érnie a minimálbér összegét. Tartozásunk sem lehet, ha szerepelünk negatív adósként a Központi Hitelinformációs Rendszerben, akkor nem kapjuk meg a MagNet lakáshitelt. Be kell majd mutatnunk a személyi igazolványunkat, lakcímkártyánkat és az adóigazolványunkat. Kelleni fog a két utolsó bankszámlakivonatunk, amire a jövedelmünk érkezik. Ha dolgozunk egy harminc napnál nem régebbi MagNet Bank munkáltatói igazolást kérnek tőlünk, ha már nyugdíjasok vagyunk, akkor egy NYUFIG igazolás kell vagy egy nyugdíjszelvény. Ezután már csak a hitelkérelmet kell kitöltenünk.

A MagNet lakáshitel fedezete

A MagNet lakáshitel fedezet lehet lakás, családi ház, ikerház, sorház, üdülő, nyaraló, hétvégi ház, garázs, tároló és építési telek is. A fedezet csak önállóan forgalomképes, magánszemély tulajdonában álló ingatlan lehet, ami per és tehermentes.

MagNet lakáshitel akciók és kedvezmények

A MagNet Bank a lakáshitelei és szabad felhasználású jelzáloghitele igényléskor kedvezményt adhat. Ez lehet folyósítási díj elengedés, értékbecslési díj visszatérítés, tulajdoni lap és térképmásolat lekérdezési díjának elengedése. Visszakaphatjuk a közjegyzői díjat is. Van Hűség kedvezmény.

És vannak MagNet Bank kamatkedvezmények is. Van Közösségi ügyfél kedvezmény. Van munkavállalói kedvezmény, és munkabér-átutalási kedvezmény is. És van Extra kedvezmény jövedelem átutalásra. A Prémium kedvezmény csak akkor jár, ha minimum 500 ezer forint jövedelem átutalást vállalunk.

Amit a MagNet lakáshitel igénylés előtt tudni kell

MagNet lakáshitel igénylése előtt a felelős hitelfelvevő mindig tájékozódik a feltételekről. Ezek ismeretében még alaposabban készülhetünk fel a hitelfelvételre. A MagNet Bank mindig az általunk igazolt jövedelmet veszi figyelembe a maximális törlesztő részlet megállapításakor. A zsebbe kapott fizetés, és a nem adózó jövedelmek nem számítanak. Gyakori érvelés, hogy rendelkeznek ők ezzel a jövedelemmel, amit mi sem bizonyít jobban, mint az eddigi kiadásaik. Például az albérletre fizetett összeg, amit eddig is időre, havonta kifizettek. Miért nem jó ez a MagNet Banknak? Még ha valóban fizetünk is késedelem nélkül évek óta albérleti díjat, azt a MagNet Bank nem fogadja el. Csak a hivatalosan bejelentett, igazolt jövedelmet nézik, és annak is csak a meghatározott százaléka lehet havonta a törlesztőrészlet. Ez a szabály egyébként az adósokat védi, mert megakadályozza, hogy a bankok túlterheljék őket, aminek beláthatatlan következményei lehetnek, legrosszabb esetben maga a MagNet lakáshitel is felmondásra kerülhet nemfizetés miatt.

A MagNet Bank által nyújtott hitelösszeg nagyságát is gyakran tévesen mérik fel az ügyfelek. Azzal többnyire tisztában vannak, hogy a bankok a becsült forgalmi érték nyolcvan százalékáig hiteleznek. Csakhogy ez az összeg nem egyezik meg a vételárral, és a bank szigorúbban is eljárhat, csak alacsonyabb arányt engedélyezve. Előfordulhat az is, hogy egy ingatlant túláraznak, így a vételár magasabb lesz a becsült forgalmi értéknél, és ebben az estben nem a vételár, hanem a becsült forgalmi érték százalékában határozza meg a MagNet lakáshitel nagyságát. Ez felboríthatja az előzetes terveinket, hiszen alacsonyabb kölcsönösszeghez jutunk. Sokan hiszik azt is, hogy elő vagy végtörlesztésnél a fennálló összegre ki kell fizetni a kamatokat is. Ez nem így van. Elő vagy végtörlesztés esetén a tőkét és egy előtörlesztési díjat kell csak fizetnünk, ami szinte mindig kevesebb, mint a kamatokkal növelt tartozásunk. Alapos utánajárás esetén is érhetnek bennünket meglepetések, ezért a tervünk végső formába öntése előtt minden esetben konzultáljunk a bankkal. Sok kellemetlenséget előzhetünk meg ezzel.

MagNet Bank lakáshitel

MagNet szabad felhasználású jelzáloghitel – mire lehet felhasználni?

MagNet Bank jelzáloghitel esetén nem kell azon gondolkozni, hogy mire lehet elkölteni. Mert bármire el lehet költeni. MagNet Bank hitel esetén nincsenek határok. Bármire felhasználható a hitelösszeg. A MagNet Bank hitel előnye a hitelcél maghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána adminisztrációra. Nem kell számlákat bemutatni a hitelt nyújtó pénzintézetnek, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz elköltését. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál. A MagNet Bank hitel ráadásul nem csak egyszerű felhasználású, de az igénylése is egyszerű.

A MagNet szabad felhasználású hitelek felhasználása. A szabad felhasználást szó szerint lehet venni. Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a felvett összeget. Persze vannak szokásosnak nevezhető felhasználási módok. Ilyen a lakásfelújítás. Ez olyan, szinte minden családban felmerülő esemény, aminél felmerülhet a MagNet szabad felhasználású hitelből történő megvalósítás. Az autóvásárlás is ilyen, hiszen az autó öregszik, a család új tagokkal bővülhet, vagy egy hobbi miatt lehet szükség nagyobb autóra. A MagNet Bank szabad felhasználású hitel felhasználásának más területei is vannak. Gyakori, hogy egy nem várt esemény átmeneti pénzzavart okoz. Ez lehet betegség, munkanélküliség, egy elromló műszaki cikk vagy egy lerobbanó autó. Ilyenkor, ha az igénylő nem rendelkezik megtakarítással, vagy nem elegendő a megtakarítása, esetleg a megtakarítását nem akarja elkölteni, akkor a MagNet Bank szabad felhasználású hitel megoldást nyújthat a kialakult helyzetre.

A MagNet Bank szabad felhasználású hitel egy fogyasztási hitel, amit az igénylők többnyire a mindennapjaik megszépítéséhez vesznek igénybe. Nem csak fogyasztásra lehet azonban jó a MagNet Bank hitel. Be lehet azt fektetni, vállalkozást lehet indítani belőle. Ha van egy jó ötlet egy vállalkozás indításához, és csak a tőke hiányzik az induláshoz, a szabad felhasználású hitel megoldás lehet erre is. Egy beindított vállalkozás, ami sikeressé válik, jó befektetésnek tűnik. A családunkért. A boldogságunkért.

MagNet lakáshitel – fix vagy változó kamatozású hitel – melyik a jobb?

Azt kell tudni, hogy a változó kamatozású MagNet hitel kockázatosabb, mint más, fix kamatozású hitelek. A gazdasági folyamatok miatt egyébként szinte eltűntek a változó kamatozású hitelek a bankok kínálatából. A túl nagy kockázat elriasztotta az ügyfeleket, és erre a bankok is reagáltak. Jelenleg főként fix kamatozású hiteleket kínálnak. Ez érthető is, hiszen hónapok óta emelkedik az alapkamat, és várhatóan a kamatok tovább növekszenek majd. Ezáltal a most felvett változó kamatozású hitel törlesztő részlete is szinte biztosan emelkedni fog. Ki akarna ilyenkor változó kamatozású hitelt felvenni? A biztonság mindig kulcsszó, amikor meghozunk egy bennünket és a családunkat érintő hosszú távú pénzügyi döntést. Biztonságot és kiszámíthatóságot akarunk. Tudni akarjuk, hogy öt, tíz év múlva mennyit kell havonta fizetnünk. Ez teljesen érthető. És ezt a biztonságot a fix kamatozású hitelek adják meg nekünk. A fix kamatozású hitel megkötésekor pontosan fogjuk tudni, hogy egészen a futamidő végéig milyen pénzügyi terhekkel kell számolnunk havonta. Senki helyett nem dönthetjük el, hogy fix vagy változó kamatozású hitelszerződést kössön. Azt viszont fontosnak tartjuk, hogy alaposan mérlegeljünk a hitelfelvétel előtt. Gondoljuk végig, mi a fontos számunkra, és ennek megfelelően válasszunk. Ha úgy érezzük, hogy nem tudunk megalapozott döntést hozni, kérjük szakértő tanácsát a választáshoz.

MagNet Babaváró hitel

A tíz millió forintos MagNet Bank Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb a kormány otthonteremtési támogatásai közül. Ez nem véletlen, hiszen három, szerződéskötés után született gyermek esetén a hitel fennmaradó részét már nem kell visszafizetni. A MagNet Bank Babaváró kölcsön az első öt évben amúgy is kamatmentes, és ha a szerződést követő öt évben születik egy gyermekünk, a kamatot a futamidő végéig elengedik. Ez komoly előny a húsz év alatt, a megtakarítás összege milliós nagyságrendű is lehet. Az állami támogatások nagy segítséget nyújtanak a családoknak, de az állam feltételekhez is köti a folyósítást. Húszéves futamidőre hitelt felvenni komoly döntés. A hitelt végig törleszteni kell, ezért meg kell fontolni, hogy a törlesztőrészleteket elbírja-e a családi költségvetés. A MagNet Bank Babaváró kölcsön egyik fontos pontja, hogy a havi törlesztőrészlet nem lehet magasabb ötvenezer forintnál. Ez mindenképpen jó hír, azt viszont ne felejtsük el, hogy azt vállaltuk a szerződés megkötésekor, hogy gyermekünk születik. Ha ez nem történik meg a szerződéskötést követő öt évben, akkor a hitel kamatmentessége megszűnik, és átalakul piaci hitellé. Ez azzal jár, hogy a törlesztő részletek azonnal megemelkednek, méghozzá több tízezer forinttal. Azzal is számolnunk kell, hogy ha nem születik gyermekünk, az addig igénybe vett kamattámogatást vissza kell fizetnünk, mégpedig egy összegben. Ez sok millió forint is lehet.

Mekkora legyen a törlesztőrészletünk nagysága egy MagNet lakáshitelnél?

Egy jó MagNet lakáshitel törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és elfogadható az igénylőnek. A MagNet hitel részlete nem lehet magasabb annál, mint amit az igénylő ki tud fizetni, és arra is gondolni kell, hogy előre nem tervezett, váratlan esemény is nehézséget okozhat. A MagNet hitel részleteit pedig fizetni kell. Az optimális havi MagNet hitel törlesztőrészlet megválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hosszú ideig minden hónapban jelen lesz, és arra is, hogy egy elkésett befizetésnek súlyos következményei lehetnek. És ezt el kell kerülni

MagNet lakáshitel – a jövedelem szerepe az igénylésnél

A bankok meghatározzák, hogy mi az a minimális jövedelem, amivel a hitelfelvételhez rendelkeznünk kell. Ez MagNet lakáshitelenként eltérő, speciálisabb MagNet lakáshitel igénylésnél magasabb jövedelmet kérhetnek. Az igénylés előtt tudnunk kell majd, hogy pontosan mekkora az elvárt jövedelemszint, hiszen ha nem keresünk annyit, nem fogunk MagNet lakáshitelt kapni. Persze erre is lehet megoldás, hiszen adott esetben adóstársat is bevonhatunk a hitelügyletbe, hogy megfeleljünk a követelményeknek.

JTM – Jövedelemarányos Törlesztési Mutató

A Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató, vagyis a JTM, egy olyan szabály, amitől a pénzintézetek nem térhetnek el. 600 ezer forint nettó jövedelem alatt csak 50 százalékig, 600 ezer forint nettó jövedelem felett pedig 60 százalékig vagyunk terhelhetőek. A JTM ugyanokkor függ a hitel típusától is, nem csak a jövedelmünktől, és azt is tudnunk kell, hogy a bankok gyakran jóval szigorúbb belső szabályozás alapján döntenek az elbírálás során.

Hitelfedezeti biztosítás MagNet lakáshitel mellé

A részletek fizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú futamidejű MagNet hitel alatt. Nem tudható, mit hoz a jövő. A MagNet lakáshitelt azonban fizetni kell, tartós betegség, táppénz esetén is. A MagNet hitel törlesztőrészletére nem vár a bank. Kell a biztonság a családnak. Tökéletes megoldás lehet erre a hitelfedezeti biztosítás. Egy MagNet hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat. Legrosszabb esetben elveszhet az otthon, az autó, és behajtó cégek telefonjait kell fogadni. Ezt mindenképpen el kell kerülni. Ki akar hosszú évekig tartó kellemetlenséget magának? Biztos, hogy senki nem akar. A hitelfedezeti biztosítás lehet a megoldás. Ha van már MagNet hitele valakinek, akkor szüksége lehet hitelfedezeti biztosításra. Nem kötött a MagNet hitel felvételekor hitelfedezeti biztosítást? A futamidő bármely pillanatában, nem csak a MagNet lakáshitel felvételekor, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé megköthető. Lakáshitelre, áruhitelre, autóhitelre, szabad felhasználású hitelekre, autó lízingre és lakás lízingre, még lakástakarék pénztári szerződésre is. MagNet lakáshitel? Arra is. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás a MagNet hitel mellé. Bármikor igényelhető. Célszerűnek tűnik már a MagNet lakáshitel felvételekor megkötni a hitelfedezeti biztosítást.

Milyen hosszú az átfutási idő egy MagNet lakáshitelnél?

Az, hogy mennyi idő alatt jutunk az igényelt összeghez, több tényezőn is múlik. Általánosságban elmondható, hogy egy MagNet lakáshitelt a hiteligényléstől számítva a bankok 4-6 hét alatt utalnak ki számunkra. Az első lépés az előminősítés. Itt azt vizsgálják, hogy van-e valami kizáró ok, ami miatt nem kaphatunk MagNet lakáshitelt. Ez egy napnál nem lehet több. Ha megfeleltünk az előminősítésen, a MagNet Bank megrendeli az értékbecslést. Az értékbecslés egy hét alatt biztosan visszaér a bankba. Ezután jön az előterjesztés, majd a végleges hitelbírálat után jóváhagyják a hitelünket. Újabb egy hét telik el közben. Aztán mehetünk a közjegyzőhöz és a földhivatalba. Aztán már csak a kiutalás van hátra, ami még néhány nap.

Mi hosszabbíthatja meg a MagNet lakáshitel kiutalási idejét?

Van néhány olyan rajtunk kívül álló ok, ami miatt a 4-6 hét további napokkal, esetleg hetekkel meghosszabbodhat a MagNet lakáshitel kiutalási ideje. Amennyiben nem ingatlanvásárlásra, hanem hitelkiváltásra igényeljük a MagNet jelzáloghitelt, szükségünk lesz a földhivatal által érkeztetett törlési igazolásra a hitel visszafizetéséről, és ez néhány nappal hosszabbá teheti az átfutási időt. Külföldi eladó esetén még hosszabb várakozási időre kell számítanunk. Ha Otthonteremtési támogatás miatt vagy önkormányzati jelzálogjog miatt további bejegyzések vannak a tulajdoni lapon, további hozzájáruló nyilatkozatra lehet szükség. Ez újabb napokat vagy heteket jelenthet. Tudnunk kell, hogy ha építéshez igényeljük valamilyen lakáshitelt, először a saját erőként vállalt összeget kell beépítenünk, és egy szakértő helyszíni szemléje után utalják csak a számunkra jóváhagyott összeget. (Fontos, hogy a MagNet lakáshitel építéshez nem elérhető) A megvásárolni kívánt ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, a közös tulajdonú ingatlan és a külföldi tulajdonos is plusz napokat jelenthet. A helyzet összetettsége miatt célszerű szakértő segítségét kérni. A hosszú átfutási idő elsőre ijesztőnek tűnhet, de a dolgok szépen haladnak majd a medrükben. Nekünk csak egy kis türelemre lesz szükségünk, és birtokba vehetjük az új otthonunkat.

Miért jó a hosszú futamidő egy MagNet lakáshitelnél?

A MagNet lakáshitel futamideje általában hosszú. A magas hitelösszeg miatt gyakran kénytelenek is vagyunk hosszabb futamidőt választani. A hosszabb futamidő viszont magasabb költségekkel jár. De mikor jó választás a MagNet lakáshitel hosszú futamidőre? A futamidő hosszát az igényelt kölcsön összege és a jövedelmünk is meghatározza. A jövedelmünk maximális terhelhetőségét a Jövedelemarányos Törlesztési Mutató, a JTM határozza meg. A törvény nem engedi ugyanis, hogy 600 ezer forint havi nettó jövedelem alatt a jövedelmünk felénél nagyobb törlesztő részletet válasszunk. Ez ugyanakkor csak egy alapszabály, a MagNet lakáshitelekre szigorúbb előírások vonatkoznak, és azt is tudnunk kell, hogy a bankok gyakran jóval a megengedett százalék alatt hiteleznek.

Ha rövidebb a futamidő, akkor kisebb teljes visszafizetendő összeg

A jövedelmünk meghatározza a maximális törlesztő részlet nagyságát, így egy adott hitelösszegnél máris kijön az a futamidő, aminél rövidebbet nem kérhetünk. Hosszabb futamidő választására van ugyan lehetőségünk, de a növekvő költségek miatt alaposan meg kell fontolni a hosszabb futamidőt. Adóstárs bevonásával is csökkenthetjük a futamidő hosszát, hiszen ilyenkor a bank az adós és az adóstárs jövedelmével együttesen számol, így lehetségessé válik egy rövidebb futamidő. Az adóstárs bevonása tehát jó ötlet lehet, de számolnunk azzal is, hogy akár van adóstársuk, akár nincs, a részleteket a saját jövedelmünkből kell kifizetnünk.

A MagNet lakáshitelek között nem találunk olyat, amit megéri hosszú futamidőre felvenni. Minél hosszabb ugyanis a futamidő, annál magasabb lesz a teljes visszafizetendő összeg. Amikor MagNet lakáshitelt igényelünk, gyakran nincs lehetőségünk rövid futamidőt választani. A MagNet lakáshitel kamatozásáról azonban mi döntünk, és ahogy látni fogjuk, súlyos milliókról beszélünk majd. Többféle kamatozás közül választhatunk. Ezek közül a legegyszerűbb a fix kamatozás. A végig fix kamatozású hitelnél a törlesztő részlet nem változik a futamidő alatt. Az ideális kamatperiódus megválasztása nem lesz könnyű. Lakáshitelnél akár 10 éves kamatperiódus mellett is döntetünk. De melyik a jó választás? Az egyik érv a választáskor, hogy minél hosszabb a kamatperiódus, annál magasabb a jövedelmünk terhelhetősége a vonatkozó jogszabályok szerint. Ez egy nagy előny. A hosszú kamatperiódus mellett szól az is, hogy a kamatperiódus alatt nem változik meg a kamatozás, így a törlesztő részletünk sem változik meg. Ez egy biztosságos tervezhetőséget nyújt, hiszen tudjuk, hogy öt, tíz év múlva mennyit fogunk fizetni. De akkor mi a probléma? A probléma a kamat. És ez nem kis probléma, hanem milliós nagyságrendű. Fix kamatozásnál ugyanis a kamat jelentősen magasabb lehet, mint a változó kamatozásnál. Ez még mindig nem tűnik problémának, sőt. Megtakarítathatunk, mi lehet a gond? A gond az, hogy ez egyáltalán nem, biztos, hogy így lesz. A változó kamatozású hiteleknél ugyanis a kamatperiódus végén a kamatot a referenciakamathoz igazítják, és ha az emelkedik, akkor emelkedik a hitelünk kamata, és a törlesztő részletünk is. Választhatjuk az elsőre olcsóbbnak tűnő konstrukciót, de senki nem vállal garanciát arra, hogy az nem változik meg a futamidő alatt. Sok éve még szakértők tömege ajánlotta bátran a változó kamatozást, arra hivatkozva, hogy nagyon alacsony a jegybanki alapkamat, és ez várhatóan nem is fog változni. De megváltozott. Az MNB az elmúlt hónapokban sokszor emelte meg az alapkamatot. Kinek higgyünk akkor? Fontos, hogy csakis saját magunknak. Azt kell mérlegelnünk a kamatperiódus megválasztásakor, hogy mennyire fontos nekünk a biztonság. Választhatjuk a drágább, de változatlan törlesztő részletet a futamidő végéig, vagy az olcsóbb, de változó, így kockázatos megoldást. Ahogy látjuk, még a szakértők sem látnak előre. Meghallgathatjuk őket, de döntés, és így a felelősség is miénk. A fix kamatozású lakáshitelek törlesztő részlete nem változik meg. A futamidő végéig ugyanannyit fogunk fizetni. Ez biztos. Már a szerződéskötés pillanatában tudni fogjuk, hogy az utolsó törlesztő részletet mikor kell fizetnünk, és hogy az mennyi lesz. Ez a legbiztonságosabb döntés. A legkiszámíthatóbb a számunkra.

A Központi Hitelinformációs Rendszer — KHR

A KHR a hitelfelvevők adatait tartalmazza. Hitelfelvételkor hozzájáruló nyilatkozatot íratnak alá a bankok az ügyfelekkel, azért, hogy ezeket az adatokat kezelhessék, és más bankokkal is megoszthassák. A negatív adóslista negatív hatással van a rajta szereplőkre. A listán szereplők igénylését elutasítják a bankok. A listában szereplő adatok tartalmazzák a hitelfelvevő és a hitel adatait, és azt is, hogy mekkora az az összeg, amit az adós késve vagy egyáltalán nem fizetett vissza. Aki felkerül a negatív adóslistára az nem csak a végrehajtás kellemetlenségével nézhet szembe, de azzal is, hogy többet nem fog hitelt kapni. A listán évekig szerepelhet egy rossz adós, és a pénzügyi múltjából soha nem törlődik ki az, hogy nem fizetett.

A túlzott eladósodás kockázata MagNet lakáshitel igénylésekor

MagNet lakáshitel igénylésekor a felelős hiteligénylő alaposan tájékozódik a feltételekről. Ez nem mindig egyszerű, mert számos téves információ kering az interneten. Ezek egy része hiányos és téves információ, és ez nem várt meglepetést okozhat a hiteligényléskor. A felelős kölcsönigénylés a tudatosság kezdődik. Először is alaposan át kell gondolni, hogy a kölcsönre, amit igényelni akarunk, valóban szükség van-e. Csak akkor indítsuk el az igénylést, ha már minden más lehetőséget kizártunk. Ha már az látszik, hogy nincs más megoldás, csak a MagNet hitel, akkor is körültekintően kell eljárni. Akkor forduljunk egy pénzintézethez, ha nincs más megoldás. Tudni kell, hogy a bankok kamatot számítanak fel a kölcsönre, és az néha nagyon magas. Amikor eldőlt, hogy nincsen másik megoldás, mint a bankkölcsön, akkor azt kell átgondolni, hogy melyik pénzintézettől igényeljük a hitelt. A felelős hitelfelvétel másik fontos eleme a tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadjuk el, hanem megnézzük azt, hogy melyik konstrukció felel meg legjobban az igényeinknek. Ez azért fontos, hogy ne vállaljunk túl sokat, mert a vissza nem fizetett hitelt először csak késedelmi kamatokkal növelik, később viszont komolyabb nehézségek is származhatnak abból, ha elmarad a törlesztőrészlet befizetése. A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly problémának tartja. Évekkel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót, amiben a túlzott eladósodottság kockázataira hívja fel a figyelmet. Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorol nem csak ránk, de a környezetünkben élőkre is. Döntsünk körültekintően MagNet lakáshitel felvételekor! Ez nagyon fontos. A jövőnkről van szó.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

MagNet lakáshitel kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

MagNet lakáshitel kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

MagNet lakáshitel kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

MagNet lakáshitel kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

MagNet Stabil Ötös lakáshitel és MagNet Stabil Tízes lakáshitel igényelhető lakáscéljainkhoz. MagNet jelzáloghitelek igényelhetők szabad felhasználásra, ingatlanfedezettel.

A MagNet lakáshitel kiszámítható módon segíti a lakásvásárlást, a telekvásárlást, és a hitelkiváltást, így a céljainkat biztosan elérjük.

Nem. A MagNet Banknál nem igényelhető lakáshitel online. Előzetes tájékozódásra azonban van lehetőség online is.

MagNet lakáshitel igényléséhez rendszeres, igazolható jövedelemre van szükség, és egy ingatlanra, ami a MagNet lakáshitel fedezete lesz.

A MagNet lakáshitel lehet a legjobb választás. Akciók, kedvezmények és egy közösség járulhat hozzá ahhoz, hogy a legjobb legyen a számunkra egy MagNet lakáshitel.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Ingatlanpiac 2024: folytatódik a csökkenés vagy fellélegezhet a piac?

Ingatlanpiac 2024: folytatódik a csökkenés vagy fellélegezhet a piac?

2024.04.12.

Még mindig a gazdasági válság hatásait nyögi a hazai ingatlanpiac – erre utalnak a számok a KSH friss lakáspiaci adatai. Azóta, hogy 2022 elején Magyarországon kitört a koronavírus-járvány, az ingatlanipar folyamatosan lefelé tartó tendenciát mutat. Ennek hátterében a belső kereslet csökkenése, a reálkeresetek visszaesése és a magas kamatszint szerepelnek, amelyeket a gazdasági válság csak tovább tetőzött.

Tovább olvasom
6 millió forint lakásfelújításra – itt az új otthonfelújítási program!

6 millió forint lakásfelújításra – itt az új otthonfelújítási program!

2024.04.08.

Új köntösben és tartalommal indít otthonfelújítási programot a kormány. Az előző otthonfelújítási támogatás sikere után itt egy újabb lehetőség azoknak, akik a rezsijüket szeretnék csökkenteni. A tervek szerint június elejétől lehet majd pályázni a bankok MFB Pontjain a támogatásra. Utánajártunk, hogy milyen részletek ismertek eddig. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Gyorskölcsönt igényelnél? 5 tipp, amit jó, ha megfogadsz!

Gyorskölcsönt igényelnél? 5 tipp, amit jó, ha megfogadsz!

2024.04.05.

Szinte bármelyik nap előfordulhat velünk, hogy egy nem várt, nagy összegű kiadás nehezíti meg a pénzügyi helyzetünket: elromlik az autó, beázik a lakás, vagy felüti a fejét egy kezelendő betegség. Sokszor ezek olyan kiadások, amelyekre nem számítunk és megtakarításaink nem képesek fedezni ekkora összeget. Ilyenkor a gyorskölcsön lehet számunkra a megoldás.  Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, mi a különbség a gyorskölcsön és a hagyományos személyi kölcsön között, és segítünk eldönteni, hogy ez a megoldás valóban a legjobban megfelelő-e a számodra.

Tovább olvasom
Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

2024.03.25.

A lakáshitel igénylés egyik fontos feltététele, hogy az igénylő rendelkezzen a szükséges önerővel. Az önerő alapesetben 20 százalék, de azt minden igénylőnek érdemes tudnia, hogy az alapeset nem jelenti azt, hogy minden esetben. Az önerő ugyanis magasabb is lehet. Utánajártunk, és megmutatjuk, hogy mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával