Gránit számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek

granitbank

Gránit Kamat Plusz számlacsomag

Szelfivel most 40 000 Ft jóváírással!*

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Mastercard
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

Gránit számlacsomagok

Gránit lakossági számlacsomagok – Gránit Digitális bankszámla. Ha online intézzük a pénzügyeinket, mert így nem csak kényelmes, de környezetbarát is, akkor a GRÁNIT Digitális bankszámlát nekünk találták ki. 0 forintos havi számlavezetési díj, feltétel nélkül, díjmentes VideóBank és elektronikus szolgáltatások, díjmentes iSMS-k az általunk kért tranzakciókról, azonnali bankkártya limitállítás és zárolás egy érintéssel a mobil app-ban a biztonságunk érdekében. Gránit számlacsomagok magánszemély részére. A Gránit Bank számlanyitás feltételei igazán egyszerűen teljesíthetőek. Készpénzfelvételi nyilatkozat megadása után havonta az első kettő, mindösszesen maximum 150 ezer forint összegű készpénzfelvétel a belföldi automatákból ingyenes.

Gránit lakossági számlacsomagok – Gránit Sztár bankszámla. Gránit Sztár bankszámla feltétel nélküli ingyenes számlavezetéssel. Nulla forintos havi számlavezetési díj, feltétel nélkül, díjmentes VideóBank és elektronikus szolgáltatások, díjmentes iSMS-k az általunk kért tranzakciókról, azonnali bankkártya limitállítás és zárolás egy érintéssel a mobil app-ban a biztonságunk érdekében. Gránit számlacsomagok magánszemély részére. A Gránit Bank számlanyitás feltételei igazán egyszerűen teljesíthetőek. Készpénzfelvételi nyilatkozat megadása után havonta az első kettő, mindösszesen maximum 150 ezer forint összegű készpénzfelvétel a belföldi automatákból ingyenes.

Gránit lakossági számlacsomagok – Gránit Bajnok bankszámla. A Gránit Bajnok bankszámla egy prémium számla, csökkentett díjakkal, ingyenes számlavezetéssel havi adott jóváírásnál. Nulla forintos havi számlavezetési díj, havi négy darab kedvezményes ATM készpénzfelvétel, a tranzakciós illeték feléért. Kedvezményes elektronikus belföldi forint átutalás korlátlanul, a tranzakciós illeték harmadáért, kedvezményes csoportos beszedések korlátlan számban és összegben, a tranzakciós illeték harmadáért. Kedvezményes állandó átutalások korlátlan számban és összegben, a tranzakciós illeték harmadáért, díjmentes VideóBank és elektronikus szolgáltatás, díjmentes iSMS-k az általunk kért tranzakciókról, azonnali bankkártya limitállítás és zárolás egy érintéssel a mobil app-ban a biztonságunk érdekében. Gránit számlacsomagok magánszemély részére. A Gránit Bank számlanyitás feltételei igazán egyszerűen teljesíthetőek. Készpénzfelvételi nyilatkozat megadása után havonta az első kettő, mindösszesen maximum 150 ezer forint összegű készpénzfelvétel a belföldi automatákból ingyenes.

Gránit lakossági számlacsomagok – Gránit Hős bankszámla. A Gránit Hős bankszámla egy prémium számlacsomag egészségügyi dolgozók számára. Ingyenes számlavezetéssel és ingyenes bankkártyával (jóváírási feltétellel). Közegészségügyben dolgozó orvosoknak, háziorvosoknak és asszisztenseiknek, egyéb kórházi munkavállalóknak, egészségügyi szakdolgozóknak, Országos Mentőszolgálat munkatársainak és magán-egészségügyi dolgozóknak. Bankkártya nulla forint, díjmentes GRÁNIT Standard Mastercard érintésmentes dombornyomott bankkártya. A bankkártya díja minden évben nulla forint, számlavezetés nulla forint, amennyiben a számlára legalább havi 100 ezer összegű jóváírás érkezik. Elektronikus átutalás nulla forint, a NetBankon és eBankon keresztül megadott forint utalások díjmentesek. Csoportos beszedés nulla forint, a csoportos beszedés, rendszeres átutalási megbízás korlátlan számban és összegben díjmentes. Készpénzfelvétel nulla forint havi 2 alkalommal összesen 150 ezer forint értékben bármely automatából. Gránit számlacsomagok magánszemély részére. A Gránit Bank számlanyitás feltételei igazán egyszerűen teljesíthetőek. Készpénzfelvételi nyilatkozat megadása után havonta az első kettő, mindösszesen maximum 150 ezer forint összegű készpénzfelvétel a belföldi automatákból ingyenes.

Gránit lakossági számlacsomagok – Gránit Digitális Plusz bankszámla. Gránit Digitális Plusz bankszámla pénzügyeket digitálisan, környezettudatosan intézőknek, korlátlan számú ingyenes elektronikus tranzakcióval, feltétel nélkül, alacsony számlavezetési díjjal. Teljesen ingyenes tranzakciók, ingyenes állandó átutalások korlátlan számban és összegben, díjmentes VideóBank és elektronikus szolgáltatások. Ingyenes belföldi forint átutalások korlátlan számban és összegben (csak elektronikusan). Ingyenes csoportos beszedések korlátlan számban és összegben, díjmentes iSMS-k az általunk kért tranzakciókról. Azonnali bankkártya limitállítás és zárolás egy érintéssel a mobil app-ban a biztonságunk érdekében. Gránit számlacsomagok magánszemély részére. A Gránit Bank számlanyitás feltételei igazán egyszerűen teljesíthetőek. Készpénzfelvételi nyilatkozat megadása után havonta az első kettő, mindösszesen maximum 150 ezer forint összegű készpénzfelvétel a belföldi automatákból ingyenes.

Gránit lakossági számlacsomagok – Gránit Bajnok Plusz bankszámla. A Gránit Bajnok Plusz bankszámla egy kiemelt prémium Gránit számlacsomag, csökkentett díjakkal, kedvezményes számlavezetési díjjal havi adott jóváírásnál. Havi négy darab ingyenes ATM készpénzfelvétel. Ingyenes elektronikus belföldi forint átutalás korlátlanul, ingyenes csoportos beszedések korlátlan számban és összegben. Díjmentes VideóBank és elektronikus szolgáltatás, díjmentes iSMS-k az általunk kért tranzakciókról, azonnali bankkártya limitállítás és zárolás egy érintéssel a mobil app-ban a biztonságunk érdekében. Gránit számlacsomagok magánszemély részére. A Gránit Bank számlanyitás feltételei igazán egyszerűen teljesíthetőek. Készpénzfelvételi nyilatkozat megadása után havonta az első kettő, mindösszesen maximum 150 ezer forint összegű készpénzfelvétel a belföldi automatákból ingyenes.

Gránit lakossági számlacsomagok – Gránit Family Junior bankszámla. Digitális szupererő a pénzügyekben. Egyedi innováció kicsiknek és nagyoknak. Kifejezetten gyermekekre szabott díjmentes applikáció és bankkártya. Bankszámlát nyithatunk 6 és 18 év közötti gyermekünknek az otthonunk kényelméből, online.

Gránit lakossági számlacsomagok – Gránit Deviza számla. Nyithatunk forint folyószámlánk mellé kedvezményes havi díjjal euró, dollár, svájci frank vagy font alapú devizaszámlát. A számlanyitás díjmentes. A bejövő jóváírások díjmentesek, a pénztári befizetések díjmentesek.

Gránit lakossági számlacsomagok – Gránit-Coop Törzsvásárlói. Jelenlegi és jövőbeni COOP törzsvásárlóknak, számlavezetési díj nélkül, kedvező tranzakciós díjakkal.

Gránit lakossági számlacsomagok – Gránit Basic. A jogszabályi előírás alapján kínált alapszámla személyes fiókbeli nyitással, kizárólag nem névre szóló Mastercard bankkártyával, kedvező havi számlavezetési díjjal.

Gránit számlacsomagok összehasonlítása

Miért fontos a Gránit számlacsomagok összehasonlítása? A Gránit számlacsomagok összehasonlítása egy folyamat, ami megelőzi az igénylést. Gránit számlacsomagot évekre igényelünk, ezért fontos, hogy mielőtt belevágunk, használjunk egy összehasonlító programot. A Gránit számlacsomag kalkulátor egy összehasonlító program. A kalkulátorral egyszerű a Gránit számlacsomagok összehasonlítása. A Gránit számlacsomag kalkulátor használata előtt érdemes végiggondolni, hogy miért van szükségünk Gránit számlacsomag igénylésére, és hogy mire fogjuk használni. A legjobb Gránit Bank számlacsomag a nekünk legjobb Gránit Bank számlacsomag. Sok lehetőségünk van, számtalan Gránit Bank számlacsomag közük választhatunk. Válasszuk a legjobbat, hogy elégedetten használhassuk a Gránit számlacsomagot. Használjuk a Gránit Bank számlacsomag kalkulátort, és megtaláljuk a nekünk valóban legmegfelelőbbet. A Gránit Bank számlacsomagok összehasonlítása egyszerű. Mindig végezzük el igénylés előtt. Ez legyen az első lépés.

Gránit számlacsomagok online

Gránit számlacsomag szelfis számlanyitás. A szelfis online Gránit számlacsomag igénylés nem csak kényelmes és gyors, de biztonságos megoldás is. A szelfi segítségével a Gránit Bank beazonosítja az igénylőt anélkül, hogy személyesen kellene találkozni a Gránit Bank egyik munkatársával. Igazi huszonegyedik századi megoldás. A mi kényelmünkért.

Gránit Bank számlacsomag online. A Gránit Bank számlacsomag online igénylése igazán egyszerű. A Gránit Bank számlacsomag megnyitása előtt le kell tölteni az applikációt, azután következik a szelfis azonosítás. A nyilatkozatok kitöltése után már csak a szerződéskötés van hátra. És azt is megtehetjük mobilon. Az online Gránit számlacsomag igényelés a legkényelmesebb. Otthonról igényelhetünk, ki sem kell mozdulnunk a lakásból. Az online Gránit Bank számlacsomag feltételei egyes esetekben kedvezőbbek a hagyományos igénylésű Gránit számlacsomagnál. Egyszerűség, gyorsaság, kényelem és kedvező feltételek. Ez az online igényelhető Gránit Bank számlacsomag. Ha az online Gránit számlacsomag igénylést választjuk, modern, innovatív módon igényelhetünk Gránit Bank bankszámlát. Online Gránit Bank számlacsomag igényléskor nem kell bemennünk a bankfiókba, az otthonunk kényelméből vihetjük végig a folyamatot. A Gránit számlacsomag kiválasztása, az adatok megadása és a dokumentumok kitöltése is online történik. Nincs olyan, hogy otthon hagytuk valamelyik szükséges dokumentumot. Miért jobb az online Gránit Bank számlacsomag igénylés? Az online Gránit számlacsomag igénylés kényelmes és gyors megoldás. A modern technikai megoldásokat felhasználó online Gránit Bank számlacsomag azért egyre népszerűbb, mert nem szükséges az igényléshez személyesen találkozni a banki ügyintézővel. Ez nem csak a járványhelyzet miatt lényeges, hanem mert nem kell utaznunk, nem kell várakoznunk a Gránit Bankban, gyorsan és egyszerűen intézhetjük a Gránit Bank számlacsomag igénylést. Az online Gránit Bank számlacsomag igénylés feltételei egyes esetekben kedvezőbbek. Az online Gránit számlacsomag igénylés gyors és kedvezőek a feltételei, ráadásul kényelmesebb megoldást is nyújt. Az online Gránit számlacsomagok igénylése egyszerű. A folyamat gyors, érthető és könnyen követhető. Az online Gránit Bank számlacsomagok igényléshez szükség lesz egy megfelelő elektronikai eszközre és internetkapcsolatra. Egy okostelefon mobilinternettel tökéletesen elég lehet ehhez. Az online Gránit Bank számlacsomag igénylés a bank weboldalán történik, és elképzelhető, hogy csak a megfelelő böngésző segítségével tudunk majd igényelni. Megfelelő technikai feltételekkel nincs akadálya az online Gránit számlacsomag igénylés benyújtásának. Ehhez szakértő weboldalak is nyújthatnak segítséget. A Gránit Bank számlacsomag kiválasztása után a weboldal gyakran átirányít bennünket a bank oldalára, ahol elkezdhetjük a Gránit számlacsomagok igénylését.

Gránit számlacsomag kalkulátor

A Gránit Bank tagja az Országos Betétbiztosítási Alapnak

A Gránit Bank tagja az Országos Betétbiztosítási Alapnak, így teljes biztonságban tudhatjuk a Gránit lakossági számlacsomagokban tartott pénzünket. Fontos szabály, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező pénzintézetek kötelesek csatlakozni az OBÁ-hoz. Így bármelyik magyar bankban tartjuk a pénzünket, az védve lesz. Az OBA feladata, hogy egy bank tevékenységi engedélyének visszavonásakor a szabályozásban előírt 10 napon belül kártalanítsa az érintetteket. Az OBA szakemberei nem csak a kártalanításban, a végelszámolásban is részt vesznek. A kártalanításnak nincs saját ereje, tehát a teljes összeget megkapjuk, és ezt kérnünk sem kell, mert a kártalanítás automatikus. Ez a védelem ingyenes, ügyfélként ezért fizetnünk nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke volt, hiszen egy ilyen intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami tagszervezetek érdeke is. A hatályos jogszabályok miatt a pénzünk minden magyarországi pénzintézetnél védve van. Az OBA megalakulásáig a betéteket az állam garantálta. Azóta az OBA garantálja azokat. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyeztük el a pénzünket, arra a szabályok szerint továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzünkhöz nem férünk hozzá, akkor az OBA 10 munkanapon belül kártalanít bennünket 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban. Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére növekedhet. Röviden összefoglalva: minden magyarországi bankban védve van a pénzünk. Ha egy bank fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanít bennünket. A kártalanítás összege legfeljebb 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy a biztosítás minden bankra külön-külön érvényes. Ha több bankban helyezzük el a pénzünket, akkor mindegyik betétünk biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy bankban van több számlánk, akkor az azon tartott összegek összeadódnak. Az OBA a betéteink tőkéje és kamata után maximum 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betétünk, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, esetleg biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, annak ellenére, hogy az összeghatár euróban van meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítja. Így jön ki a maximális kártalanítási összeg forintban. A kártalanításba beletartozik a folyószámlánkra befizetett összeg, a lekötött betétünk, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik nekünk. Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magányszemélyként is vezettünk számlát, akkor mindkét számlánkra érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak bennünket, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza.

A kártalanítás 10 napon belül megtörténik. A kártalanítás megkezdése előtti napon jelenik meg a kártalanítás megkezdéséhez szükséges határozat. Az OBA az első két napban tájékoztatja a közvéleményt a kártalanítás megkezdéséről és menetéről. Közben az OBA az első öt napban feldolgozza a végelszámolás alatt álló pénzintézettől kapott adatokat. Az ötödik napon kezdődik meg a kifizetés, és ennek a tízedik napig be kell fejeződnie. A kártalanítás itt nem ér véget, az OBA az utógondozásról is gondoskodik. Az Országos Betétbiztosítási Alap az esetleges tennivalókról tájékoztatni fog bennünket. A kártalanítással kapcsolatos kérdéseinkre a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatán és a megyeszékhelyeken található Pénzügyi Navigátor tanácsadó irodákban írásban, telefonon vagy személyesen is választ kaphatunk. Az OBA igyekszik teljes körűen tájékoztatni az érintetteket, ha nekünk mégis van kérdésünk, keressük a fent említett lehetőségeket, és kérdezzünk.

Gránit számlacsomagok – azonnal utalhatunk

A Gránit Banknál működik az AFR. Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás olyan, mintha készpénzt adnánk át. Az utalásunk néhány másodpercen belül megérkezik.

A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás ugyanis öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Vagyis azonnal. Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, forintban. Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Akárhányszor lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán. E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni. Ezek az úgynevezett másodlagos azonosítók. Az utalás fogadásához előzetes regisztráció szükséges. Akár az adószámot is meg lehet adni másodlagos azonosítóként. A másodlagos azonosítók működése egyszerű. Ugyanúgy a bankszámlához tartoznak, mint a bankszámlaszám. Egy számlaszámhoz több másodlagos azonosító is megadható, azonban ha például egy telefonszám már meg van adva egy számlaszámhoz, azt már nem lehet egy másik számlaszámhoz rendelni. A másodlagos azonosító megadása biztonságos. Az utaló fél csak utalhat, a számla adataihoz nem férhet hozzá. És egyszerűsíti is az életet, hiszen nem kell 24 számjegyből álló bankszámlaszámot megadni az utaláshoz. Elég egy telefonszám. Ami úgyis el van mentve a telefonba. A fizetési kérelem egy új lehetőség. Nem kell a partnerre várni, el lehet küldeni neki a szükséges adatokat, neki csak jóvá kell hagynia azt. Ezzel csökkennek a partner terhei, és nincs hibalehetőség sem. Az, hogy ezeknél a fizetési módoknál nincs hibalehetőség, az biztonságossá teszi a fizetést. Az azonnali utalásnál ugyanis felmerülhet, hogy mi van akkor, ha az utalás rossz számlára érkezik. Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy az utalást a küldő visszautaltassa a saját számlájára. Az ilyen hibák ugyanakkor kis odafigyeléssel elkerülhetők. Mikor lehet jó az azonnali utalás egy Gránit számlacsomagok esetén? Mikor érdemes használni? Sok olyan élethelyzet van, amikor az azonnali utalás kényelmes és gyors megoldást nyújt. Bárhol használható az azonnali utalási rendszer, ahol korábban nagyobb összegű készpénzes fizetésre volt szükség.

A Gránit számlacsomagok költségei

A Gránit lakossági számlacsomagok költsége a havi számlavezetési díjból és egyéb költségekből áll össze. A számlavezetési díj egy havonta jelentkező, fix költség, amit általában a számlaforgalomtól függetlenül fizetnünk kell. A számlavezetési díjat a bankok gyakran elengedik egy adott időre, például egy évre, ezzel próbálják vonzóbbá tenni a számlacsomagot a pénzintézetek azért, hogy a számla megnyitásakor őket válasszuk. A készpénzfelvétel és a készpénzbefizetés díja is bennünket terhel majd. Készpénzt vehetünk fel vagy fizethetünk be a bankfiókokban vagy ATM segítségével. Mindkét esetben lesznek díjak. Az ATM használata esetén ezek a díjak jellemzően alacsonyabbak. Az utalások díjával is számolnunk kell. Csoportos utalásokért tranzakciónként kell majd fizetnünk. Az utalás díja függhet az elutalt összeg nagyságától is. Bankkártya esetén a kártyánknak lesz éves díja, és a kártyás vásárlásoknak is lesz költsége. Csoportos beszedési megbízást is adhatunk meg. Ezekért a megbízásokért is díjat kell fizetnünk. Az első éves számlavezetési díj elengedése mellett más kedvezményekre is számíthatunk Gránit lakossági számlacsomagok igénylésekor. Kaphatunk kedvezményes díjat az utalásainkra, vagy akár a készpénzfelvételeinkre is. A kedvezmények kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a pénzügyi szokásainkat, és ez alapján kell választanunk. Ha gyakran és nagy összegű készpénzt használunk, akkor a kedvezményes készpénzfelvétel lehet számunkra fontos, ha pedig sokat utalunk, akkor a kedvezményes utalási díjak jelenthetnek komoly megtakarítást. A Gránit lakossági számlacsomagok költségei összetettek. Alaposan tájékozódjunk, mielőtt eldöntjük, hogy melyik Gránit lakossági számlacsomagot választjuk.

A Gránit számlacsomag kiválasztásánál talán a legfontosabb szempont az, hogy olcsó legyen. Minél olcsóbb legyen, és persze sok szolgáltatása legyen. De mitől lesz kedvező a Gránit bankszámlák díja? A Gránit bankszámlák díját befolyásolja, ha a jövedelem a bankszámlára érkezik. A Gránit számlacsomag kedvezőbb lesz, ha havonta rendszeres utalás érkezik a számlára jövedelem-átutalás formájában. Ebben az esetben akár ingyenessé is válhat a Gránit számlacsomag. Fontos tudni a Gránit bankszámlák választásánál, hogy nem csak havidíj van. A havidíj csak a Gránit számlacsomag egyik költsége. Fizetnünk kell az utalásokért, a bankkártyának is van díja, ahogy a készpénzfelvételnek is. A készpénz szerepe a Gránit bankszámlák díjában, akkor fontos, ha a Gránit bankszámlák készpénzes tranzakcióinak száma magas. Gránit bankszámlák esetén ugyanis minden készpénzmozgás díjköteles. Nem csak a készpénz felvételének, de a befizetésnek is van költsége. Ha gyakran használunk készpénzt, fontos lehet a döntésnél, hogy melyik Gránit Bank számlacsomag mellett tesszük le a voksunkat. Azt sem szabad elfelejtenünk, amikor Gránit Bank számlacsomagot keresünk, hogy az akció egyszer véget ér. Bármilyen vonzó is egy első éves kártyadíj elengedés, vagy egy időszakosan kedvező havidíj, az Gránit bankszámlák esetében is fontos tudni, hogy mi lesz az akciós időszak után. Egy Gránit Bank számlacsomag igénylése általában hosszú távú döntés, ezért kiemelten fontos, hogy a kedvezményes időszak után mennyit fogunk majd fizetni. Konkrét lépéseket is tehetünk, hogy a Gránit Bank számlacsomag olcsóbb legyen. A havi kiadásaink SMS értesítés nélkül alacsonyabbak lesznek. A Gránit bankszámlák összköltsége több részből áll össze. Ezek egyik része az, hogy a tranzakcióinkról SMS értesítést kérünk. Ha tudatos felhasználók vagyunk, akkor megtehetjük azt, hogy nem igényeljük ezt a plusz szolgáltatást. Az SMS értesítés díja éves szinten sok ezer forint. Ezt takaríthatjuk meg olyan módon, hogy a mobilbankunk segítségével követjük nyomon a költéseinket. Így alacsonyabb lesz a Gránit számlacsomag költsége. Megtehetjük azt is, hogy csak elektronikusan utalunk. Ilyenkor ugyanis azt a megoldást választjuk, ami legkisebb kiadással jár a számunkra. Az Gránit számlacsomag egy összetett termék. Ha nem akarunk az Gránit bankszámlák után felesleges kiadásokat magunknak, akkor a fentiekre figyelve kedvezőbb Gránit számlacsomag díjakat tudunk elérni.

Gránit számlacsomag folyószámlahitellel

A szabad felhasználású hiteleknek három típusa van. A személyi kölcsön, a szabad felhasználású jelzáloghitel és a folyószámlahitel. Amennyiben gyorsan és egyszerűen szeretnénk hitelhez jutni, a legjobb választás a Gránit számlacsomag folyószámlahitel. Személyi kölcsönhöz átlagosan két-három napon belül már hozzájuthatunk, de vannak olyan pénzintézetek, amelyek egy napon belül utalják az összeget. Ha nem a gyorsaság az elsődleges szempont, és egy komolyabb összegre van szükségünk, akkor a Gránit szabad felhasználású jelzáloghitel lehet a megoldás. A jelzáloghitelek kamata alacsonyabb, hiszen ellentétben a személyi kölcsönökkel, itt van fedezete a hitelnek. Az alacsonyabb kamat azonban nem feltétlenül éri meg, azzal is számolnunk kell, hogy a jelzáloghitelnek jelentősen magasabbak az induló költségei.

A Gránit számlacsomag folyószámlahitel igénylése jóval egyszerűbb és gyorsabb is, mert a jelzálogkölcsönt csak két-három hét alatt bírálják el, szemben a Gránit számlacsomag folyószámlahitel néhány napos elbírálási idejével. Gránit számlacsomag folyószámlahitelt tehát jóval egyszerűbben, gyorsabban és alacsonyabb induló költségekkel kaphatunk. A Gránit számlacsomag folyószámlahitel igénylésénél a bankok a bírálatnál az igénylő igazolható nettó jövedelmét veszik figyelembe. Nincs lehetőség ingatlanfedezet bevonására. Gránit számlacsomag folyószámlahitelhez gyorsan, néhány nap alatt hozzájuthatunk. Az összeg pedig szabadon, bármire felhasználható. A gyorsasága és egyszerűsége miatt magasabb kamattal kell számolnunk, mint egy ingatlanfedezetes hitelnél. Nincsenek előzetes költségek. Van azonban olyan eset, amikor egy Gránit szabad felhasználású jelzáloghitel kedvezőbb lehet számunkra. A Gránit szabad felhasználású jelzáloghitelhez ingatlanfedezetet kell biztosítanunk. A hitelfelvétel előtt lesznek költségeink. Ki kell fizetnünk az értékbecslés díját és a közjegyzőt is. Hosszabb kiutalási idővel számolhatunk. A kiutalás több hetet is igénybe vehet, így nem jutunk azonnal a pénzhez. A hitelbírálat is hosszabb időt vesz igénybe. Az igényelt összeget szabadon, bármire elkölthetjük, ugyanúgy, mint a Gránit számlacsomag folyószámlahitelnél. A bevont ingatlanfedezet miatt a kamatai kedvezőbbek lehetnek a Gránit számlacsomag folyószámlahitelnél. Ha hosszabb futamidőben és magasabb hitelösszegben gondolkodunk, a szabad felhasználású jelzáloghitel jobb választás lehet.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Gránit számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Gránit számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Gránit számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Gránit számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

 • Gránit Kamat Plusz bankszámla

 • Gránit Digitális bankszámla

 • Gránit Sztár bankszámla

 • Gránit Bajnok bankszámla

 • Gránit Hős bankszámla

 • Gránit Digitális Plusz bankszámla

 • Gránit Bajnok Plusz bankszámla

 • Gránit Family Junior bankszámla

 • Gránit Deviza számla

 • Gránit-Coop Törzsvásárlói

 • Gránit Basic

Igen. Semmi akadálya annak, hogy Gránit számlacsomagok mellé bankkártyát igényeljünk.

Lehet. ha úgy érezzük, hogy a Gránit számlacsomag mellé egy folyószámlahitelre is szükségünk lehet, akkor csak be kell nyújtani az igénylést, és meg kell felelnünk a feltételeknek.

Igen. Lehet. A Gránit Bank egy digitális bank, ami lehetővé teszi a Gránit számlacsomagok online megnyitását.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

2024.06.12.

Az elmúlt években a magyar kormány folyamatosan igyekszik új és vonzó pénzügyi termékeket kínálni a lakosság számára, hogy ösztönözze a megtakarításokat, és egyben csökkentse az ország külső adósságát. Ennek a törekvésnek egyik legújabb példája az új Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) magasabb kamatozással. Mutatjuk, hogy miért lehet érdemes befektetni ebbe az új állampapírba, hogyan működik, és milyen előnyöket kínál.

Tovább olvasom
4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

2024.06.10.

Az emberek számára a hitelbírálat egy fontos lépés lehet életükben, legyen szó lakásvásárlásról, autóvásárlásról, vagy más nagyobb beruházásról. Azonban a hitelbírálat folyamata nem mindig gyors és egyszerű. Számos tényező befolyásolja, hogy mennyi időt vesz igénybe a hitelkérelem jóváhagyása. Utánajártunk a hitelbírálat idejét meghatározó négy fontos tényezőnek, hogy jobban megérthessük ezt a folyamatot.

Tovább olvasom
Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

2024.06.09.

A CSOK Plusz egy igazán jó támogatási forma, azonban mint minden támogatásnál, itt is mérlegelni kell az esetleges kockázatokat. Abban az esetben, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek, nem teljesítjük az elvárt feltételt. És bizony probléma lehet. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Érdemes-e halasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva?

Érdemes-e halasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva?

2024.06.04.

Egy tudatos hiteligénylő pontosan tudja, hogy nagyon nem mindegy, hogy mennyi az általa igényelt hitel kamata. De valóban ennyire fontos ez? És tehetünk-e valamit? Érdemes elhalasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva? Szakértőnk válaszol a kérdésekre.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával