Vállalkozói folyószámlahitel kalkulátor 2023

OTP

OTP LendületPlusz Folyószámlahitel

Kiegyensúlyozott gazdálkodást biztosít

Kamat 1 havi BUBOR + 4%
Futamidő 12 hó
Hitelösszeg 500.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

- promóció -

A vállalkozói folyószámlahitel

A vállalkozói folyószámlahitel kiváló megoldás előre nem látható vagy átmenti likviditási problémákra. Lehetővé teszi egy forráshiányos helyzet áthidalását, és lehetővé teheti, hogy azonnal reagáljunk az adódó üzleti lehetőségekre. A vállalkozói folyószámlahitelt szabadon használhatjuk fel, bármire elkölthetjük, a vállalkozásunk helyzetétől, és a piaci folyamatoktól függően. A szabad felhasználhatóság nagy szabadságot nyújt az üzleti döntésekben.

A vállalkozói keretösszege bármikor lehívható. Egy váratlan helyzetben sem kell hitelt igényelnünk, hiszen az már a rendelkezésünkre áll. Ez lehetővé teszi, hogy azonnal reagáljunk a gazdasági környezet változásaira. A törlesztés automatikusan, a számlára beérkezett jóváírásokból történik. Ez egy kényelmes megoldás, hiszen tudhatjuk, hogy az igénybe vett hitelkeretet a következő beérkező számlából vissza fogjuk fizetni. A visszatörlesztett hitelösszeg a futamidőn belül újra igénybe vehető, ismételten elkölthető. Ez az úgynevezett rulírozó hitel lehetővé teszi azt, hogy a keretösszeget számtalanszor felhasználjuk. Kamatot pedig csak a valóban felhasznált hitelösszeg után, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetnünk. Ez a gyors és rugalmas pénzügyi segítség nem lesz ingyen. A hitel kamatai mellett egyéb költségeink is lesznek. Rendelkezésre állási díjat kell fizetnünk, és a hitelbírálat is pénzbe kerülhet.

Hogy igényelhetünk vállalkozói folyószámlahitelt?

A vállalkozói folyószámlahitel igényléséhez vállalkozói bankszámlával kell rendelkeznünk. A pénzintézet a vállalkozásunk elmúlt években mutatott árbevétele alapján meghatározza a hitelkeretünk nagyságát, és ezt később mindkét irányba módosíthatja. A szerződést általában egy vagy két évre kötik meg a bankok. A szerződés lejárta után felülvizsgálják az előző döntésüket abban az esetben, ha kérjük a vállalkozói folyószámlahitel-szerződésünk meghosszabbítását. Ilyenkor a bank az aktuális pénzügyi helyzetünknek megfelelő hitelkeretet ajánl majd fel nekünk.

Igényléséhez kétéves pénzügyi múlt szükséges, bár ez pénzintézetenként eltérő lehet. Gyakran kérnek tulajdonosi készfizető kezességvállalást is. Ilyenkor nem csak a vállalkozás, de a vállalkozás tulajdonosai is felelnek a hitel visszafizetéséért. A pénzintézetek ingatlanfedezetet bevonását is előírhatják. Ez főként a hitelkeret nagyságától függ, és abban az esetben is előfordulhat, ha a vállalkozásunknak még nincs egy lezárt üzleti éve.

A hitel igénylése egyszerűbb, mint a vállalkozói hiteleké. A bank ugyanis már a vállalkozói folyószámla megnyitásakor fog tőlünk dokumentumokat kérni, és a pénzügyi szokásainkat is ismerni fogja már. Mivel már ügyfelek vagyunk a bankunknál, kevesebb elvárt dokumentumra és gyorsabb elbírálásra számíthatunk.

Folyószámlahitel kalkulátor

A vállalkozói hitel törlesztése

A vállalkozói hitel törlesztése nem egy adott fordulónapon történik, hanem folyamatosan. A számlánkra beérkező jóváírásokkal a bank automatikusan csökkenti a fennálló tartozásunkat. Így az egyenlegünk mindig a valós anyagi helyzetünket mutatja. A havi fordulónapon viszont a felhasznált hitelösszeg arányában kamatot kell fizetnünk. A vállalkozói folyószámlahitel tulajdonképpen a vállalkozás pénzforgalmi számlájának kiterjesztése, hiszen ha a cég saját forrásai elfogynak, a hitelkeret azonnal a rendelkezésünkre áll. Bármikor megtehetjük tehát, hogy a vállalkozói bankszámlán lévő összeg mínuszba menjen, és így áthidalhatunk egy átmeneti pénzzavart. Ezért persze fizetünk majd, hiszen a felhasznált keretösszeget kamat terheli. A vállalkozói hitel tulajdonképpen azt jelenti, hogy a vállalkozásunk bankszámlájának terhére veszünk igénybe egy hitelt. Ha elfogyott a pénz a bankszámlánkról, a folyószámlahitellel az előre meghatározott keretösszegig tovább költhetünk, egészen a vállalkozói folyószámlahitel-szerződés lejártáig.

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású, azt bármire, bármikor elkölthetjük. Ez kivételes előny, teljesen szabad kezet kapunk a felhasználására. Mi dönthetjük el, hogy mikor és mennyit veszünk igénybe, és azt mire fordítjuk, a bank ebbe már nem szól bele. A bank pedig csak az elköltött összeg után számol fel nekünk kamatot a fennálló tartozásunkra. Mint minden hitelnél, a vállalkozói folyószámlahitelnél is fontos lehet a felhasználás célját meghatározni. Ez azért lehet lényeges, mert másfajta, kedvezőbb hitelkonstrukciók is léteznek. Egy beruházásra biztos találunk jobb lehetőséget a vállalkozói folyószámlahitelnél. Lehet egy biztonsági tartalék, az átmeneti pénzzavarunkat könnyen és gyorsan megoldhatjuk vele.

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX egy szabad felhasználású folyószámlahitel, amit a vállalkozások az átmeneti likviditási problémáik megoldására használhatnak fel. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX egy hagyományos folyószámlahitel, a visszafizetett hitelkeretet ismét felhasználhatjuk. A vállalkozásunk napi működésével kapcsolatos bármilyen költségét finanszírozhatjuk vele, forgóeszközöket vásárolhatunk, vagy bért fizethetünk.

Kis és középvállalkozások igényelhetik. Fontos, hogy az igénylőnek nem lehet lejárt köztartozása, és lejárt hiteltartozása sem. Ingatlanfedezet nélkül igényelhető, és állami kamat és kezelési költség támogatással kaphatjuk meg. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX-hoz bankkártyát is igényelhetünk. A folyószámla-hitelkeret 250 millió forint is lehet. A hitel három évig áll majd a vállalkozásunk rendelkezésére. A hitelhez nem kell ingatlanfedezet biztosítanunk, mert a hitel fő biztosítéka a Garantiqa Hitelgarancia Zrt lesz.

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX igénylése

Ha szüksége van a vállalkozásunknak egy Széchenyi Kártyára, azt a KAVOSZ Zrt-nél, a Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél tudjuk igényelni. A regisztráló irodákban az ügyintézők segítenek az iratok kitöltésében. Elvárás, hogy a vállalkozásunk nem legyen tartósan veszteséges, és nem legyen köztartozása. Szükség lesz adóigazolásokra és bevallásokra, főkönyvi kivonatokra és éves beszámolókra. Cégkivonat és társasági szerződés is kell majd. A regisztrációt követően az igénylés továbbításra kerül az általunk választott bankhoz, ahol a pozitív hitelbírálat után megnyitják számunkra a hitelkeretet vagy folyósítják a kért összeget.

Így kaphatod meg a hitelt

Vállalkozói folyószámlahitel kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Vállalkozói folyószámlahitel kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Vállalkozói folyószámlahitel kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Vállalkozói folyószámlahitel kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A vállalkozói folyószámlahitelek költsége a rendelkezésre állási díj, a hitelbírálati díj és a kamatok összessége. A kamatot viszont csak az elköltött hitelrész után kell megfizetni.

A Széchenyi Kártya program folyószámlahitele igényelhető. Kamat és díjtámogatással ez a hitel kedvezőbb a piaci hiteleknél.

A vállalkozói folyószámlahitel a szabad felhasználás miatt előnyös, és elég egyszer megigényelni. Általában két évig áll a vállalkozás rendelkezésére.

Igen. A pénzintézet már rendelkezik a vállalkozás dokumentumaival a vállalkozói bankszámla megnyitása miatt, ráadásul ismeri a vállalkozás számlatörténetét is. A vállalkozói folyószámlahitel könnyen, kevés adminisztrációval igényelhető.

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású. Szabadon elkölthető bármilyen célra. Bárfizetésre, napi kiadásokra és beruházásra is fordítható.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Nagy összegű kölcsönt igényelnél? Ezekkel a feltételekkel nem probléma!

Nagy összegű kölcsönt igényelnél? Ezekkel a feltételekkel nem probléma!

2023.12.01.

Ma már a személyi kölcsönök széles palettáját találjuk meg a hazai pénzintézetek szolgáltatásai között. A személyi kölcsönök rugalmas pénzügyi eszközök, melyeket szabadon felhasználhatunk. Az igénylésük a legtöbb esetben egyszerű folyamat, és gyorsan hozzá is férhetőek lesznek. Azonban ehhez teljesítenünk kell a bankok által támasztott követelményeket. Ebben a cikkben igyekeztünk összefoglalni ezeket a követelményeket, különös tekintettel a nagy összegű személyi kölcsönökre.

Tovább olvasom
Minden, amit tudnod kell az egészségpénztárakról

Minden, amit tudnod kell az egészségpénztárakról

2023.11.28.

Az elmúlt években markáns változások történtek a világban, amelyek hatása érződik a magyarországi magán egészségügyi szektorban is. A már amúgy is túlterhelt állami intézmények működését tovább nehezítette a világjárvány, ami jelentős mértékben növelte a lakosság bizonytalanságát. Ezért egyre többen keresik a gyorsabb és alternatív ellátási lehetőségeket Magyarországon. Emellett felértékelődött az egészség, mint befektetés, és egyre többen keresik az egészségpénztári megoldásokat is.

Tovább olvasom
Minden, amit érdemes tudni a Hitelfedezeti Mutatóról

Minden, amit érdemes tudni a Hitelfedezeti Mutatóról

2023.11.24.

A lakáshitel és az autóhitel mindennapi pénzügyeink fontos részét képezi. Néha nagyobb összegre van szükségünk, például ingatlan vásárlása vagy autófinanszírozás során. Azonban nem mindegy, mekkora hitelösszeget vehetünk fel, és milyen nagyságú törlesztőrészlettel kell majd szembenéznünk. A lakáshitel és autóhitel igényléskor meghatározó Hitelfedezeti Mutató (HFM) szerepének jártunk utána. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Élmény lett a banki ügyintézés – szelfi kamerával nyilatkozhatunk a Gránit Banknál

Élmény lett a banki ügyintézés – szelfi kamerával nyilatkozhatunk a Gránit Banknál

2023.11.21.

Nem akármilyen ügyintézésre ad lehetőséget a Gránit Bank. Habár az online ügyintézés, mint szolgáltatás, már két éve elérhető, a felhasználói élmény területén nagyot lépett előre a magyarországi digitális pénzintézet.

Tovább olvasom