Folyószámlahitel

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

MKB 1x1 Folyószámlahitel

Kamat 2,9% – 3,9%
Futamidő 12 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft. - 125.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A vállalkozói folyószámlahitel voltaképpen a vállalkozás pénzforgalmi számlájának kiterjesztése. Abban az esetben, ha cégünk kisebb forráshiányban szenved, dönthetünk úgy, hogy a vállalkozói bankszámlán lévő összeg egy meghatározott keret erejéig mínuszba menjen.

A vállalkozói folyószámlahitel azt jelenti, hogy a vállalkozás bankszámlájának terhére veszünk igénybe kölcsönt. Amennyiben elfogyott a pénz a pénzforgalmi számláról, akkor a folyószámlahitel igénybevételével egy meghatározott keretből még tovább költekezhetünk.

A hitelkeretből igénybe vett pénz szabad felhasználású, azaz bármire költhető. A bank az elköltött összeg után számol fel kamatot, a fennálló tartozásra naponta. Egy-egy pénzintézet a fel nem használt hitelre másfajta díjakat is felszámolhat.

A vállalkozói folyószámlahitel igényléséhez természetesen bankszámlára van szükség az adott banknál. A bank a cég elmúlt években mutatott árbevételei alapján határozza meg a rendelkezésünkre bocsátható hitelkeret nagyságát. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb esetében egy, vagy két éves pénzügyi múlt szükséges. Persze több feltételnek is meg kell felelni, például ott van a tulajdonosi kézfizető kezességvállalás és a bankok bizonyos termékeknél ingatlanfedezet meglétét is kérhetik.

A vállalkozói folyószámlahitel megoldás lehet az előre nem látható, kisebb finanszírozási problémákra. Előnyei közé tartozik, hogy biztosítja az átmeneti forráshiány áthidalását, lehetőséget nyújt az üzleti lehetőségek gyors kihasználására, szabadon felhasználható, a rendelkezésre bocsátott hitelkeret bármikor lehívható, igénybe vehető. Ami a törlesztés illeti, az automatikusan, a számlára beérkezett jóváírásokból történik. A visszatörlesztett hitelösszeg a futamidőn belül ismételten igénybe vehető. Kamatot csak a ténylegesen felhasznált hitelösszeg után, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni.

A gyors és rugalmas pénzügyi segítséget persze meg kell fizetni. A hitelnek az említett kamaton túl egyéb költségei is vannak. Mielőtt igényelnénk, mindenképpen számoljunk utána a költségeknek, hasonlítsuk össze a bankok termékeit. A hitel törlesztése nem egy adott időponthoz kötött, hanem folyamatos, ahogy említettük, a számlánkra érkező jóváírásokkal történik. A havi fordulónapokon az után az összeg után kell arányosan kamatot fizetnünk, amellyel adósak voltunk az adott hónapban.

Ahogyan a többi kölcsönnél, a folyószámlahitelnél is érdemes a felhasználási célt korlátozni, hiszen sok dologra sokkal jobb hitelkonstrukciók léteznek. A folyószámlahitel elsősorban biztonsági tartaléknak jó, arra, hogy az átmeneti pénzavarunkat könnyen és gyorsan megoldja.

Így kaphatod meg a hitelt

Folyószámlahitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Folyószámlahitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Folyószámlahitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Folyószámlahitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Több lehetőség is rendelkezésre áll. Érdemes szétnézni a kereskedelmi bankok ajánlatai között és ott vannak az olyan programok, mint a Széchenyi hitel, vagy az NHP Hajrá. Az állam igyekszik támogatni a mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, az esetek nagy részében kamattámogatást nyújt számukra a különböző kölcsönöknél.

A Széchenyi Kártya Program idén megújult, jelenleg ezt értjük Széchenyi hitel alatt. Az újfajta hitelkonstrukciók kialakításánál az állam a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségekre is reagált. A Széchenyi hitelnek jelenleg a következő fajtái igényelhetőek: Széchenyi munkahelymegtartó hitel, kártya folyószámlahitel plusz, likviditási hitel, beruházási hitel plusz, önerő kiegészítő hitel, támogatást megelőlegező hitel, agrár hitel.

Ki kell választani a számunkra megfelelő hitelkonstrukciót, majd beszerezni és kitölteni az igényléshez szükséges dokumentumokat. Bankot is kell választani, majd ott időpontot egyeztetni. Tudni kell, hogy a Széchenyi hitel cégek vásárlására vagy tulajdonrész vásárlásra nem használható fel. A vállalkozásnak legalább egy éves lezárt múlttal kell rendelkeznie. A vállalkozásnak nem lehet lejárt tartozása, köztartozása, és nem lehet tartósan veszteséges, emellett más feltételek is akadnak.

Egy új típusú vállalati hitel, amelyet a Magyar Nemzeti Bank hirdetett meg. A célja az, hogy segítse a kkv-ék működését a koronavírus-járvány előidézte gazdasági helyzetben. A program keretösszege 1500 milliárd forint, minimum egy millió, maximum 20 milliárd forint igényelhető belőle.

Csak belföldi székhelyű cégek, amelyeknek emellett meg kell felelniük a mikro-, kis-, és középvállalkozások törvény által előírt feltételeinek. Egyéni vállalkozók, egyéni cégek, őstermelők, családi gazdálkodók és a szövetkezetek számára is elérhető a kölcsön.

Igen, kaphatnak, persze nem azokkal a feltételekkel, mint azok a vállalkozások, amely már régebb óta működnek. A bankok érthetően óvatosabbak az induló vállalkozásokkal, nekik kevesebb a lehetőségük a kölcsönök terén, de akadnak konstrukciók, amelyek számukra is megfelelő alternatívát kínálhatnak.

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen feltételekkel igényelhető a Budapest Bank Privát Kölcsöne?

Milyen feltételekkel igényelhető a Budapest Bank Privát Kölcsöne?

2021.01.22.

A Budapest Bank Privát Kölcsön egy viszonylag új konstrukció; az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom
Az 5 leggyakoribb befektetői hiba

Az 5 leggyakoribb befektetői hiba

2021.01.20.

A befektetői hibák elkövetése komoly anyagi következményekkel járhat, ezért – ha szeretnéd befektetni a pénzedet – érdemes elkerülnöd az alábbi lista összes elemét!

Tovább olvasom
A sikeres vállalkozók 7 tulajdonsága

A sikeres vállalkozók 7 tulajdonsága

2021.01.19.

Sikeres vállalkozó szeretnél lenni? Olvasd el alábbi cikkünket, amiből megtudhatod, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkezned!

Tovább olvasom
Tippek a pénzügyi tervezéshez vállalkozóknak

Tippek a pénzügyi tervezéshez vállalkozóknak

2021.01.18.

A pénzügyi tervezés a mindennapi életben is alapvető fontosságú, egy vállalkozás sikerességéhez azonban egyenesen elengedhetetlen!

Tovább olvasom