Folyószámlahitel

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

MKB 1x1 Folyószámlahitel

Kamat 1 havi BUBOR
Futamidő 12 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft. - 125.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A vállalkozói folyószámlahitel voltaképpen a vállalkozás pénzforgalmi számlájának kiterjesztése. Abban az esetben, ha cégünk kisebb forráshiányban szenved, dönthetünk úgy, hogy a vállalkozói bankszámlán lévő összeg egy meghatározott keret erejéig mínuszba menjen.

A vállalkozói folyószámlahitel azt jelenti, hogy a vállalkozás bankszámlájának terhére veszünk igénybe kölcsönt. Amennyiben elfogyott a pénz a pénzforgalmi számláról, akkor a folyószámlahitel igénybevételével egy meghatározott keretből még tovább költekezhetünk.

A hitelkeretből igénybe vett pénz szabad felhasználású, azaz bármire költhető. A bank az elköltött összeg után számol fel kamatot, a fennálló tartozásra naponta. Egy-egy pénzintézet a fel nem használt hitelre másfajta díjakat is felszámolhat.

A vállalkozói folyószámlahitel igényléséhez természetesen bankszámlára van szükség az adott banknál. A bank a cég elmúlt években mutatott árbevételei alapján határozza meg a rendelkezésünkre bocsátható hitelkeret nagyságát. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb esetében egy, vagy két éves pénzügyi múlt szükséges. Persze több feltételnek is meg kell felelni, például ott van a tulajdonosi kézfizető kezességvállalás és a bankok bizonyos termékeknél ingatlanfedezet meglétét is kérhetik.

A vállalkozói folyószámlahitel megoldás lehet az előre nem látható, kisebb finanszírozási problémákra. Előnyei közé tartozik, hogy biztosítja az átmeneti forráshiány áthidalását, lehetőséget nyújt az üzleti lehetőségek gyors kihasználására, szabadon felhasználható, a rendelkezésre bocsátott hitelkeret bármikor lehívható, igénybe vehető. Ami a törlesztés illeti, az automatikusan, a számlára beérkezett jóváírásokból történik. A visszatörlesztett hitelösszeg a futamidőn belül ismételten igénybe vehető. Kamatot csak a ténylegesen felhasznált hitelösszeg után, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni.

A gyors és rugalmas pénzügyi segítséget persze meg kell fizetni. A hitelnek az említett kamaton túl egyéb költségei is vannak. Mielőtt igényelnénk, mindenképpen számoljunk utána a költségeknek, hasonlítsuk össze a bankok termékeit. A hitel törlesztése nem egy adott időponthoz kötött, hanem folyamatos, ahogy említettük, a számlánkra érkező jóváírásokkal történik. A havi fordulónapokon az után az összeg után kell arányosan kamatot fizetnünk, amellyel adósak voltunk az adott hónapban.

Ahogyan a többi kölcsönnél, a folyószámlahitelnél is érdemes a felhasználási célt korlátozni, hiszen sok dologra sokkal jobb hitelkonstrukciók léteznek. A folyószámlahitel elsősorban biztonsági tartaléknak jó, arra, hogy az átmeneti pénzavarunkat könnyen és gyorsan megoldja.

Így kaphatod meg a hitelt

Folyószámlahitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Folyószámlahitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Folyószámlahitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Folyószámlahitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Több lehetőség is rendelkezésre áll. Érdemes szétnézni a kereskedelmi bankok ajánlatai között és ott vannak az olyan programok, mint a Széchenyi hitel, vagy az NHP Hajrá. Az állam igyekszik támogatni a mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, az esetek nagy részében kamattámogatást nyújt számukra a különböző kölcsönöknél.

A Széchenyi Kártya Program idén megújult, jelenleg ezt értjük Széchenyi hitel alatt. Az újfajta hitelkonstrukciók kialakításánál az állam a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségekre is reagált. A Széchenyi hitelnek jelenleg a következő fajtái igényelhetőek: Széchenyi munkahelymegtartó hitel, kártya folyószámlahitel plusz, likviditási hitel, beruházási hitel plusz, önerő kiegészítő hitel, támogatást megelőlegező hitel, agrár hitel.

Ki kell választani a számunkra megfelelő hitelkonstrukciót, majd beszerezni és kitölteni az igényléshez szükséges dokumentumokat. Bankot is kell választani, majd ott időpontot egyeztetni. Tudni kell, hogy a Széchenyi hitel cégek vásárlására vagy tulajdonrész vásárlásra nem használható fel. A vállalkozásnak legalább egy éves lezárt múlttal kell rendelkeznie. A vállalkozásnak nem lehet lejárt tartozása, köztartozása, és nem lehet tartósan veszteséges, emellett más feltételek is akadnak.

Egy új típusú vállalati hitel, amelyet a Magyar Nemzeti Bank hirdetett meg. A célja az, hogy segítse a kkv-ék működését a koronavírus-járvány előidézte gazdasági helyzetben. A program keretösszege 1500 milliárd forint, minimum egy millió, maximum 20 milliárd forint igényelhető belőle.

Csak belföldi székhelyű cégek, amelyeknek emellett meg kell felelniük a mikro-, kis-, és középvállalkozások törvény által előírt feltételeinek. Egyéni vállalkozók, egyéni cégek, őstermelők, családi gazdálkodók és a szövetkezetek számára is elérhető a kölcsön.

Igen, kaphatnak, persze nem azokkal a feltételekkel, mint azok a vállalkozások, amely már régebb óta működnek. A bankok érthetően óvatosabbak az induló vállalkozásokkal, nekik kevesebb a lehetőségük a kölcsönök terén, de akadnak konstrukciók, amelyek számukra is megfelelő alternatívát kínálhatnak.

Legutóbbi blogbejegyzések

Miért emelkednek továbbra is a lakásárak?

Miért emelkednek továbbra is a lakásárak?

2021.09.28.

A koronavírus járvány miatt sokan a lakásárak csökkenésére számítottak. Az árak azonban, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is növekedtek, és az elemzők pedig további emelkedést várnak. Bár a lakásárak az átlagfizetésekhez viszonyítva annyira magasak, hogy átlagbérből lehetetlen ingatlant vásárolni, azt is látni kell, hogy Magyarországon még így is alacsonyabbak az árak, mint Európában. De mi okozza a további emelkedést? Ennek jártunk utána.

Tovább olvasom
Energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány

2021.09.27.

Az utóbbi hetek egyik slágerszava az energetikai tanúsítvány. Több cikkben is említik, nekünk is meg kell ismerkednünk ezzel a fogalommal. Utánanéztünk, hogy mi az, és miért lehet fontos, hogy tudjunk róla.

Tovább olvasom
5 tipp, hogy többet tudj spórolni

5 tipp, hogy többet tudj spórolni

2021.09.24.

Egy család számára fontos lehet, hogy tartalékkal rendelkezzen. A pénzügyi biztonság nem csak váratlan kiadások esetén jön jól, egy tervezett vásárlásra is tehetünk félre pénzt. Hogy csináljuk ezt? Hogy lehet egyre több félretett pénzünk? Mutatunk 5 tippet, ami segíthet, hogy többet tudj spórolni.

Tovább olvasom
Minden, amit a Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel igénylése előtt érdemes tudnod!

Minden, amit a Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel igénylése előtt érdemes tudnod!

2021.09.23.

Egy beruházás minden vállalkozás számára komoly döntés. Beruházással a cég növekedési pályán maradhat, fejlődhet, és még nyereségesebbé válhat. Néha a beruházásokat nem egyszerű saját forrásból megvalósítani, egy gazdasági visszaesés lenullázhatja a cég tartalékait.

Tovább olvasom