Folyószámlahitel kalkulátor 2022

OTP

OTP LendületPlusz Folyószámlahitel

THM 1 havi BUBOR + 4%
Futamidő 12 hó
Hitelösszeg 500.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
1 havi BUBOR + 4%

Futamidő
12 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
MKB

MKB 1x1 Folyószámlahitel

THM 1 havi BUBOR + 2,9%*
Futamidő 12 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft. - 125.000.000 Ft

Kamat
1 havi BUBOR + 2,9%*

Futamidő
12 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A vállalkozói folyószámlahitel

A vállalkozói folyószámlahitel kiváló megoldás előre nem látható vagy átmenti likviditási problémákra. A vállalkozói folyószámlahitel lehetővé teszi egy forráshiányos helyzet áthidalását, és lehetővé teheti, hogy azonnal reagáljunk az adódó üzleti lehetőségekre. A vállalkozói folyószámlahitelt szabadon használhatjuk fel, bármire elkölthetjük, a vállalkozásunk helyzetétől, és a piaci folyamatoktól függően. A szabad felhasználhatóság nagy szabadságot nyújt az üzleti döntésekben.

A vállalkozói folyószámlahitel keretösszege bármikor lehívható. Egy váratlan helyzetben sem kell hitelt igényelnünk, hiszen az már a rendelkezésünkre áll. Ez lehetővé teszi, hogy azonnal reagáljunk a gazdasági környezet változásaira. A törlesztés automatikusan, a számlára beérkezett jóváírásokból történik. Ez egy kényelmes megoldás, hiszen tudhatjuk, hogy az igénybe vett hitelkeretet a következő beérkező számlából vissza fogjuk fizetni. A visszatörlesztett hitelösszeg a futamidőn belül újra igénybe vehető, ismételten elkölthető. Ez az úgynevezett rulírozó hitel lehetővé teszi azt, hogy a keretösszeget számtalanszor felhasználjuk. Kamatot pedig csak a valóban felhasznált hitelösszeg után, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetnünk. Ez a gyors és rugalmas pénzügyi segítség nem lesz ingyen. A hitel kamatai mellett egyéb költségeink is lesznek. Rendelkezésre állási díjat kell fizetnünk, és a hitelbírálat is pénzbe kerülhet.

Hogy igényelhetünk vállalkozói folyószámlahitelt?

A vállalkozói folyószámlahitel igényléséhez vállalkozói bankszámlával kell rendelkeznünk. A pénzintézet a vállalkozásunk elmúlt években mutatott árbevétele alapján meghatározza a hitelkeretünk nagyságát, és ezt később mindkét irányba módosíthatja. A vállalkozói folyószámlahitel-szerződést általában egy vagy két évre kötik meg a bankok. A szerződés lejárta után felülvizsgálják az előző döntésüket abban az esetben, ha kérjük a vállalkozói folyószámlahitel-szerződésünk meghosszabbítását. Ilyenkor a bank az aktuális pénzügyi helyzetünknek megfelelő hitelkeretet ajánl majd fel nekünk.

Vállalkozói folyószámlahitel igényléséhez kétéves pénzügyi múlt szükséges, bár ez pénzintézetenként eltérő lehet. Gyakran kérnek tulajdonosi készfizető kezességvállalást is. Ilyenkor nem csak a vállalkozás, de a vállalkozás tulajdonosai is felelnek a hitel visszafizetéséért. A pénzintézetek ingatlanfedezetet bevonását is előírhatják. Ez főként a hitelkeret nagyságától függ, és abban az esetben is előfordulhat, ha a vállalkozásunknak még nincs egy lezárt üzleti éve.

Vállalkozói folyószámlahitel igénylése egyszerűbb, mint a vállalkozói hiteleké. A bank ugyanis már a vállalkozói folyószámla megnyitásakor fog tőlünk dokumentumokat kérni, és a pénzügyi szokásainkat is ismerni fogja már. Mivel már ügyfelek vagyunk a bankunknál, kevesebb elvárt dokumentumra és gyorsabb elbírálásra számíthatunk.

Folyószámlahitel kalkulátor

A vállalkozói folyószámlahitel törlesztése

A vállalkozói folyószámlahitel törlesztése nem egy adott fordulónapon történik, hanem folyamatosan. A számlánkra beérkező jóváírásokkal a bank automatikusan csökkenti a fennálló tartozásunkat. Így az egyenlegünk mindig a valós anyagi helyzetünket mutatja. A havi fordulónapon viszont a felhasznált hitelösszeg arányában kamatot kell fizetnünk. A vállalkozói folyószámlahitel tulajdonképpen a vállalkozás pénzforgalmi számlájának kiterjesztése, hiszen ha a cég saját forrásai elfogynak, a hitelkeret azonnal a rendelkezésünkre áll. Bármikor megtehetjük tehát, hogy a vállalkozói bankszámlán lévő összeg mínuszba menjen, és így áthidalhatunk egy átmeneti pénzzavart. Ezért persze fizetünk majd, hiszen a felhasznált keretösszeget kamat terheli. A vállalkozói folyószámlahitel tulajdonképpen azt jelenti, hogy a vállalkozásunk bankszámlájának terhére veszünk igénybe egy hitelt. Ha elfogyott a pénz a bankszámlánkról, a folyószámlahitellel az előre meghatározott keretösszegig tovább költhetünk, egészen a vállalkozói folyószámlahitel-szerződés lejártáig.

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású, azt bármire, bármikor elkölthetjük. Ez kivételes előny, teljesen szabad kezet kapunk a felhasználására. Mi dönthetjük el, hogy mikor és mennyit veszünk igénybe, és azt mire fordítjuk, a bank ebbe már nem szól bele. A bank pedig csak az elköltött összeg után számol fel nekünk kamatot a fennálló tartozásunkra. Mint minden hitelnél, a vállalkozói folyószámlahitelnél is fontos lehet a felhasználás célját meghatározni. Ez azért lehet lényeges, mert másfajta, kedvezőbb hitelkonstrukciók is léteznek. Egy beruházásra biztos találunk jobb lehetőséget a vállalkozói folyószámlahitelnél. A folyószámlahitel lehet egy biztonsági tartalék, az átmeneti pénzzavarunkat könnyen és gyorsan megoldhatjuk vele.

Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel GO!

A Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel GO! egy szabad felhasználású folyószámlahitel, amit a vállalkozások az átmeneti likviditási problémáik megoldására használhatnak fel. A Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel GO! egy hagyományos folyószámlahitel, a visszafizetett hitelkeretet ismét felhasználhatjuk. A vállalkozásunk napi működésével kapcsolatos bármilyen költségét finanszírozhatjuk vele, forgóeszközöket vásárolhatunk, vagy bért fizethetünk.

A Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel GO!-t kis és középvállalkozások igényelhetik. Fontos, hogy az igénylőnek nem lehet lejárt köztartozása, és lejárt hiteltartozása sem. Ingatlanfedezet nélkül igényelhető, és állami kamat és kezelési költség támogatással kaphatjuk meg. A Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitelhez GO!-hoz bankkártyát is igényelhetünk. A folyószámla-hitelkeret száz millió forint is lehet. A hitel két évig áll majd a vállalkozásunk rendelkezésére. A hitelhez nem kell ingatlanfedezet biztosítanunk, mert a hitel fő biztosítéka a Garantiqa Hitelgarancia Zrt lesz.

Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel GO! igénylése

Ha szüksége van a vállalkozásunknak egy Széchenyi Kártyára, azt a KAVOSZ Zrt-nél, a Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél tudjuk igényelni. A regisztráló irodákban az ügyintézők segítenek az iratok kitöltésében. Elvárás, hogy a vállalkozásunk nem legyen tartósan veszteséges, és nem legyen köztartozása. Szükség lesz adóigazolásokra és bevallásokra, főkönyvi kivonatokra és éves beszámolókra. Cégkivonat és társasági szerződés is kell majd. A regisztrációt követően az igénylés továbbításra kerül az általunk választott bankhoz, ahol a pozitív hitelbírálat után megnyitják számunkra a hitelkeretet vagy folyósítják a kért összeget.

Így kaphatod meg a hitelt

Folyószámlahitel kalkulátor 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Folyószámlahitel kalkulátor 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Folyószámlahitel kalkulátor 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Folyószámlahitel kalkulátor 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Több lehetőség is rendelkezésre áll. Érdemes szétnézni a kereskedelmi bankok ajánlatai között és ott vannak az olyan programok, mint a Széchenyi hitel, vagy az NHP Hajrá. Az állam igyekszik támogatni a mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, az esetek nagy részében kamattámogatást nyújt számukra a különböző kölcsönöknél.

A Széchenyi Kártya Program idén megújult, jelenleg ezt értjük Széchenyi hitel alatt. Az újfajta hitelkonstrukciók kialakításánál az állam a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségekre is reagált. A Széchenyi hitelnek jelenleg a következő fajtái igényelhetőek: Széchenyi munkahelymegtartó hitel, kártya folyószámlahitel plusz, likviditási hitel, beruházási hitel plusz, önerő kiegészítő hitel, támogatást megelőlegező hitel, agrár hitel.

Ki kell választani a számunkra megfelelő hitelkonstrukciót, majd beszerezni és kitölteni az igényléshez szükséges dokumentumokat. Bankot is kell választani, majd ott időpontot egyeztetni. Tudni kell, hogy a Széchenyi hitel cégek vásárlására vagy tulajdonrész vásárlásra nem használható fel. A vállalkozásnak legalább egy éves lezárt múlttal kell rendelkeznie. A vállalkozásnak nem lehet lejárt tartozása, köztartozása, és nem lehet tartósan veszteséges, emellett más feltételek is akadnak.

Egy új típusú vállalati hitel, amelyet a Magyar Nemzeti Bank hirdetett meg. A célja az, hogy segítse a kkv-ék működését a koronavírus-járvány előidézte gazdasági helyzetben. A program keretösszege 1500 milliárd forint, minimum egy millió, maximum 20 milliárd forint igényelhető belőle.

Csak belföldi székhelyű cégek, amelyeknek emellett meg kell felelniük a mikro-, kis-, és középvállalkozások törvény által előírt feltételeinek. Egyéni vállalkozók, egyéni cégek, őstermelők, családi gazdálkodók és a szövetkezetek számára is elérhető a kölcsön.

Igen, kaphatnak, persze nem azokkal a feltételekkel, mint azok a vállalkozások, amely már régebb óta működnek. A bankok érthetően óvatosabbak az induló vállalkozásokkal, nekik kevesebb a lehetőségük a kölcsönök terén, de akadnak konstrukciók, amelyek számukra is megfelelő alternatívát kínálhatnak.

Legutóbbi blogbejegyzések

Új vagy használt lakást érdemesebb vásárolni lakástámogatással?

Új vagy használt lakást érdemesebb vásárolni lakástámogatással?

2022.01.17.

Új és használt lakás között kellene döntened, de nem tudod, melyikkel járnál jobban anyagilag, ha a lakástámogatást is igényled hozzá? Akkor érdemes elolvasnod alábbi bejegyzésünket!

Tovább olvasom
Minimálbér-emelés: mit jelent hitelfelvételkor?

Minimálbér-emelés: mit jelent hitelfelvételkor?

2022.01.14.

A minimálbér emelést még a tavalyi év végén jelentették be, és január1.-től már érvényessé is vált – lássuk, milyen hatással lesz a hitelezésre!

Tovább olvasom
Új autó vásárlása – milyen hitelből finanszírozzuk?

Új autó vásárlása – milyen hitelből finanszírozzuk?

2022.01.12.

Nem sok olyan férfi van, akinek ne vágyna új autóra. A gyártósorról legurult autónak még az illata is más, mint egy használt autóké. Az új autók azonban sokba kerülnek, ezért felmerülhet bennünk, hogy hitelből vásároljuk meg azt. Utánajártunk, hogy egy új autó vásárlását milyen hitelből finanszírozzuk.

Tovább olvasom
Széchenyi Turisztikai Kártya GO! – Milyen feltételeknek kell megfelelni?

Széchenyi Turisztikai Kártya GO! – Milyen feltételeknek kell megfelelni?

2022.01.10.

A Széchenyi Kártya program elemei a kormány által díjtámogatott hiteltermékek a vállalkozásoknak. Népszerűségük oka a sokrétű felhasználás és a kedvező feltételek. Mikro, kis és középvállalkozások kérhetnek Széchenyi kártyát beruházási célra vagy a napi működésük finanszírozására.

Tovább olvasom