Folyószámlahitel

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

MKB 1x1 Folyószámlahitel

Kamat 2,9% – 3,9%
Futamidő 12 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft. - 125.000.000 Ft

Kamat
2,9% – 3,9%

Futamidő
12 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A vállalkozói folyószámlahitel voltaképpen a vállalkozás pénzforgalmi számlájának kiterjesztése. Abban az esetben, ha cégünk kisebb forráshiányban szenved, dönthetünk úgy, hogy a vállalkozói bankszámlán lévő összeg egy meghatározott keret erejéig mínuszba menjen.

A vállalkozói folyószámlahitel azt jelenti, hogy a vállalkozás bankszámlájának terhére veszünk igénybe kölcsönt. Amennyiben elfogyott a pénz a pénzforgalmi számláról, akkor a folyószámlahitel igénybevételével egy meghatározott keretből még tovább költekezhetünk.

A hitelkeretből igénybe vett pénz szabad felhasználású, azaz bármire költhető. A bank az elköltött összeg után számol fel kamatot, a fennálló tartozásra naponta. Egy-egy pénzintézet a fel nem használt hitelre másfajta díjakat is felszámolhat.

A vállalkozói folyószámlahitel igényléséhez természetesen bankszámlára van szükség az adott banknál. A bank a cég elmúlt években mutatott árbevételei alapján határozza meg a rendelkezésünkre bocsátható hitelkeret nagyságát. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb esetében egy, vagy két éves pénzügyi múlt szükséges. Persze több feltételnek is meg kell felelni, például ott van a tulajdonosi kézfizető kezességvállalás és a bankok bizonyos termékeknél ingatlanfedezet meglétét is kérhetik.

A vállalkozói folyószámlahitel megoldás lehet az előre nem látható, kisebb finanszírozási problémákra. Előnyei közé tartozik, hogy biztosítja az átmeneti forráshiány áthidalását, lehetőséget nyújt az üzleti lehetőségek gyors kihasználására, szabadon felhasználható, a rendelkezésre bocsátott hitelkeret bármikor lehívható, igénybe vehető. Ami a törlesztés illeti, az automatikusan, a számlára beérkezett jóváírásokból történik. A visszatörlesztett hitelösszeg a futamidőn belül ismételten igénybe vehető. Kamatot csak a ténylegesen felhasznált hitelösszeg után, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni.

A gyors és rugalmas pénzügyi segítséget persze meg kell fizetni. A hitelnek az említett kamaton túl egyéb költségei is vannak. Mielőtt igényelnénk, mindenképpen számoljunk utána a költségeknek, hasonlítsuk össze a bankok termékeit. A hitel törlesztése nem egy adott időponthoz kötött, hanem folyamatos, ahogy említettük, a számlánkra érkező jóváírásokkal történik. A havi fordulónapokon az után az összeg után kell arányosan kamatot fizetnünk, amellyel adósak voltunk az adott hónapban.

Ahogyan a többi kölcsönnél, a folyószámlahitelnél is érdemes a felhasználási célt korlátozni, hiszen sok dologra sokkal jobb hitelkonstrukciók léteznek. A folyószámlahitel elsősorban biztonsági tartaléknak jó, arra, hogy az átmeneti pénzavarunkat könnyen és gyorsan megoldja.

Így kaphatod meg a hitelt

Folyószámlahitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Folyószámlahitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Folyószámlahitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Folyószámlahitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Több lehetőség is rendelkezésre áll. Érdemes szétnézni a kereskedelmi bankok ajánlatai között és ott vannak az olyan programok, mint a Széchenyi hitel, vagy az NHP Hajrá. Az állam igyekszik támogatni a mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, az esetek nagy részében kamattámogatást nyújt számukra a különböző kölcsönöknél.

A Széchenyi Kártya Program idén megújult, jelenleg ezt értjük Széchenyi hitel alatt. Az újfajta hitelkonstrukciók kialakításánál az állam a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségekre is reagált. A Széchenyi hitelnek jelenleg a következő fajtái igényelhetőek: Széchenyi munkahelymegtartó hitel, kártya folyószámlahitel plusz, likviditási hitel, beruházási hitel plusz, önerő kiegészítő hitel, támogatást megelőlegező hitel, agrár hitel.

Ki kell választani a számunkra megfelelő hitelkonstrukciót, majd beszerezni és kitölteni az igényléshez szükséges dokumentumokat. Bankot is kell választani, majd ott időpontot egyeztetni. Tudni kell, hogy a Széchenyi hitel cégek vásárlására vagy tulajdonrész vásárlásra nem használható fel. A vállalkozásnak legalább egy éves lezárt múlttal kell rendelkeznie. A vállalkozásnak nem lehet lejárt tartozása, köztartozása, és nem lehet tartósan veszteséges, emellett más feltételek is akadnak.

Egy új típusú vállalati hitel, amelyet a Magyar Nemzeti Bank hirdetett meg. A célja az, hogy segítse a kkv-ék működését a koronavírus-járvány előidézte gazdasági helyzetben. A program keretösszege 1500 milliárd forint, minimum egy millió, maximum 20 milliárd forint igényelhető belőle.

Csak belföldi székhelyű cégek, amelyeknek emellett meg kell felelniük a mikro-, kis-, és középvállalkozások törvény által előírt feltételeinek. Egyéni vállalkozók, egyéni cégek, őstermelők, családi gazdálkodók és a szövetkezetek számára is elérhető a kölcsön.

Igen, kaphatnak, persze nem azokkal a feltételekkel, mint azok a vállalkozások, amely már régebb óta működnek. A bankok érthetően óvatosabbak az induló vállalkozásokkal, nekik kevesebb a lehetőségük a kölcsönök terén, de akadnak konstrukciók, amelyek számukra is megfelelő alternatívát kínálhatnak.

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

Hitelkártya igénylésének feltételei

Hitelkártya igénylésének feltételei

2021.06.11.

Volt már szó arról, hogy hogyan használhatod megfelelően a hitelkártyádat, arról viszont még nem, hogy mit tegyél akkor, ha hitelkártyát igényelnél. A feltételei nem teljesíthetetlenek, és ha valóban tudod magad tartani a megfelelő használathoz, akkor csak nyerhetsz vele!

Tovább olvasom
Milyen támogatások igényelhetőek 40 év felett?

Milyen támogatások igényelhetőek 40 év felett?

2021.06.10.

Támogatások igényelhetőek akár 40 éves kor felett is, méghozzá nem is csak egyféle – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Milyen kizáró okok vannak személyi kölcsön igénylése esetén?

Milyen kizáró okok vannak személyi kölcsön igénylése esetén?

2021.06.09.

Kizáró okok minden hitel, így a személyi kölcsönök igénylésénél is vannak – az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Tovább olvasom
A faktorálás legfőbb előnyei

A faktorálás legfőbb előnyei

2021.06.08.

A faktorálás az üzleti élet egyik leghatékonyabb segítője, aminek számos előnye van – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla.

Tovább olvasom