Személyi kölcsön kiváltása

Hitelösszeg?

Futamidő

Jövedelem

További Beállítások

Válassz bankot

Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
CIB

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

Bankváltás nélkül, már akár 15 millió Ft is igényelhető!

Törlesztőrészlet 33587 Ft
THM 13.20 %
Visszafizetendő 2015220 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés
MBH

Start Plus Személyi Kölcsön

7 millió Ft-ig online is igényelhető

Törlesztőrészlet 36869 Ft
THM 18.10 %
Visszafizetendő 2212140 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

Törlesztőrészlet 43143 Ft
THM 27.70 %
Visszafizetendő 2599830 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Cofidis

Adósságrendező Hitel

Nem kell új számlát nyitnia vagy bankot váltania a hitelért

Törlesztőrészlet 44046 Ft
THM 28.10 %
Visszafizetendő 2642760 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Provident

Provident Havi Kölcsön

Kezes és fedezet nélkül

Törlesztőrészlet 72200 Ft
30 hónapra számítva
THM 35.40 %
Visszafizetendő 2166000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Személyi kölcsön kiváltása

Úgy érezzük, hogy korábban felvett személyi kölcsönünk túl drága? A hitel akkoriban kedvezőnek számított, de már nem vagyunk elégedettek a feltételekkel? Van lehetőség arra, hogy az elavult személyi kölcsönünket kiváltsuk egy új, jobb kondíciókkal rendelkező hitelre. Egy hitel kiváltása jó lehet nekünk.

Személyi kölcsön kiváltása személyi kölcsönnel

A személyi kölcsön egy olyan szabad felhasználású hitel, amihez nem kell önerő és ingatlanfedezet. Egyszerű hozzájutni és gyakorlatilag bármire lehet használni a felvett pénzösszeget. A személyi kölcsön maximálisan felvehető összegét a bank az anyagi helyzetünkhöz igazítja. Ha megfelelünk a feltételeknek, akár 10 millió forintot is igényelhetünk, és a futamidő is rugalmas. Ha úgy döntünk, egy évig, de akár nyolc évig is törleszthetünk. A piacon nagyon sokféle személyi kölcsön létezik, alaposan át kell gondolni a választást, és olyan termék mellett dönteni, amely a legjobban megfelel céljainknak és igényeinknek. Ez utóbbi állítás természetesen a személyi kölcsön kiváltására áll. Egy-egy személyi kölcsön árazása bankonként eltérő lehet, és ez lehetőséget ad arra, hogy a pénzintézetek közötti versenyben a jelenleginél jobb feltételeket kínáló terméket válasszunk. A hitelkiváltó személyi kölcsön kedvezőbb havi törlesztőrészlettel a legjobb. Egy hitel kiváltása jó lehet nekünk.

Személyi kölcsön kiváltása személyi kölcsönnel – mikor éri meg?

Mikor gondolkozzunk ilyesmiben? Elsősorban akkor, ha úgy érezzük, hogy korábban felvett személyi kölcsönünk túl drága. Előfordulhat, hogy a hitelünk korábban kedvezőnek számított, de már egyáltalán nem vagyunk elégedettek a feltételekkel. Szerencsére van lehetőség arra, hogy az elavult személyi kölcsönünket kiváltsuk egy új, jobb kondíciókkal rendelkező hitelre. A hitelkiváltó személyi kölcsön kedvezőbb havi törlesztőrészlettel a legjobb. Egy hitel kiváltása jó lehet nekünk.

Személyi kölcsön kiváltása jelzáloghitellel

A személyi kölcsön kiváltása többféle módon lehetséges, például jelzálog kölcsön felvételével is megtehetjük. Érdemes néhány évente áttekinteni a pénzintézetek kínálatát, mert akár komolyabb összegeket is spórolhatunk egy jól kiválasztott hitelkiváltással. Fontos szabály! Ahogyan említettük, bármilyen kölcsönről is van szó, a kiváltandó hitelek egyike sem lehet késedelmesen fizetett, vagy bank által felmondott. A pénzintézetek csak az időben törlesztett, problémamentes hitelmúlttal rendelkező hiteleket váltják ki.

Miért kell kiváltani egy hitelt?

A gazdasági, üzleti folyamatok megváltozhatnak az évek során, így az egykor legjobb konstrukció helyett találhatunk jobbat, előnyösebbet, és ami lényeg: olcsóbbat. Lehet rövidebb a futamidő. Lehet alacsonyabb a törlesztőrészlet, ami nem terheli meg annyira a családi költségvetést. Mivel hosszú évekről van szó, könnyen lehet, hogy találunk olyan megoldást, ami megéri az utánajárást, mert a végén a család zsebében marad egy jelentős összeg. Egy hitel kiváltása jó lehet nekünk.

Hogy működik a személyi kölcsön kiváltása?

A kiváltás hosszabb folyamat is lehet, hiszen először találnunk kell egy új, jobb hitelkonstrukciót, ott elindítani a hitelfelvétel folyamatát, majd a kapott összegből visszafizetni az aktuális tartozást. Költségek is felmerülnek majd, hiszen a bank kérhet tőlünk díjat a végleges előtörlesztésért, és az új hitel felvételének is vannak költségei. A költségek pontos meghatározásában segíthet egy szekértő weboldal, ahol az aktuális hitelek lehetőségeiről tájékozódhatunk. A hitelkalkulátor kiszámolja nekünk a futamidőre eső havi törlesztőrészletet. Lehetőségünk van teljes hitelkiváltásra is, vagyis minden egyéb hitelünket is visszafizethetjük az újjal. Ez kedvező lehet számunkra, hiszen csak egyfelé kell majd fizetnünk. A hitelkiváltó személyi kölcsön kedvezőbb havi törlesztőrészlettel a legjobb.

A személyi kölcsön kiváltás egy jó üzlet?

Igen, a személyi kölcsön kiváltás jó üzlet. A személyi kölcsön kiváltás megérheti. A személyi kölcsön kiváltás hasznot hozhat nekünk. A hitelkiváltó kölcsön segítségével megtakaríthatunk. A hitelkiváltó kölcsön segítségével kevesebbet fizetünk havonta. A hitelkiváltó kölcsön segítségével több pénz marad a pénztárcánkban.

És az autóhitel kiváltás? Az autóhitel kiváltás is felmerülhet bennünk, hiszen az autóhitel is személyi kölcsön. És az autóhitel kiváltás ugyanolyan jó lehet nekünk, mint a személyi kölcsön kiváltás. Használjuk az autóhitel kiváltás lehetőségét, ha előbb szeretnénk kifizetni az autónkat. A hitelkiváltó személyi kölcsön kedvezőbb havi törlesztőrészlettel a legjobb. Egy hitel kiváltása jó lehet nekünk.

A személyi kölcsön kiváltásának okai

A megtakarítás mellet más cél is vezérelhet bennünket. A kisebb törlesztőrészlet vagy a rövidebb futamidő mellett akár választhatjuk a változatlan törlesztőrészletet és futamidőt, egy magasabb hitelösszeggel, hiszen egy kedvezőbb hitel esetén nagyobb összeghez juthatunk. Ezt aztán felhasználhatjuk az éppen aktuális céljainkra. Figyelhetünk arra, hogy az új hitelünk forint alapú és fix kamatozású legyen, valamint a kamatperiódus hossza is fontos lehet. A hitel kiváltásánál felmerülhet, hogy a régi hitelt egy államilag támogatottra cseréljük, hiszen így bekapcsolódhatunk a kormány épp aktuális támogatási rendszerébe, jelentősen csökkentve a kiadásinkat.

Szakértők segíthetnek

Egy hitel kiváltásánál érdemes pénzügyi szakértő tanácsát kérni, és az ő iránymutatása mellett mérlegelni a lehetőségeket. Egy hiteligénylés hosszú távú döntés, és igaz ez a személyi kölcsön kiváltására is. Könnyen lehet, hogy találunk kedvezőbb konstrukciót a meglévőnél, és kellő körültekintéssel jó üzletet csinálhatunk.

A személyi kölcsön kiváltásának feltételei

Akár személyi kölcsönt, akár jelzálog alapú hitelt veszünk fel hitelkiváltásra, meg kell felelnünk a hitelbírálaton. Nem szerepelhetünk tehát a KHR-ben negatív adósként, és megfelelő jövedelemmel, és munkahellyel is rendelkeznünk kell, és lehet, hogy ingatlannal is, amit fedezetként bevonhatunk a hitelügyletbe. A pénzintézetek legtöbbször egymásétól eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak. Igénylés előtt fontos, hogy tájékozódjunk az aktuális feltételekről.

A személyi kölcsön kiváltás folyamata – első lépés

A hitelkiváltás első lépése a döntés. Ahogy már fent írtuk, ez alapos mérlegelést és egy kis számlást kíván meg az igénylőtől. Ahhoz, hogy kiváltásnak legyen értelme, biztosan tudni kell, hogy az alacsonyabb törlesztő részlettel elért nyereség nagyobb lesz minden felmerülő kiadásnál. Ha döntés megszületett, és megvan a megfelelő konstrukció is a kiváltáshoz, akkor jöhet a következő lépés.

A személyi kölcsön kiváltás folyamata – második lépés

A második lépés a hitel igénylése. Ehhez hitelképesnek kell lenni, és megfelelő jövedelemmel kell rendelkezni. Össze kell szedni a bank által kért dokumentumokat, és be kell azokat nyújtani. A hitelkérelem beadása után következik a hitelbírálat, és pozitív döntés esetén következik a folyósítás. Ekkor a hitelkiváltásra szánt összeg már a kezünkben van.

A személyi kölcsön kiváltás folyamata – harmadik lépés

A harmadik lépés, a kiváltani kívánt hitel végtörlesztése. Ezt a hitelező banknál kell jelezni, ahol kiszámolják, hogy mekkora az az összeg, amit fizetni kell. Ez a fennmaradó hitelrészből és a végtörlesztés díjából áll. Az összeg befizetése után a hitel megszűnik, amiről a pénzintézet hivatalos levélben értesíti az ügyfelet. Ha pontosan akkora összeget igényeltünk, amekkora a visszafizetendő összeg, akkor ezzel a folyamat lezárul, de tudni kell, hogy hitelkiváltásnál lehetőség van arra, hogy nagyobb összeget igényeljünk, és a hitel kifizetése után fennmaradó összeg szabadon felhasználható lesz. Az ügyfelek gyakran élnek ezzel a lehetőséggel, akár azon az áron is, hogy a kiváltott hitelnél hosszabb futamidőt választanak.

A személyi kölcsön kiváltása – okok és érvek 1.

A világgazdasági folyamatok állandó változása miatt érdemes időről időre felülvizsgálni, felülvizsgáltatni az aktuális hiteleinket. A kamatok nekünk kedvező irányba változhatnak, lehetnek akciók, és könnyen lehet, hogy időközben egy államilag támogatott kedvező kamatozású hitelre is jogosultak lettünk. Sőt, még vissza nem térítendő támogatáshoz is hozzájuthatunk. Hogy kezdjünk ennek neki? Mikor éri meg kiváltani a hitelünket? Melyik hitelünket érdemes megvizsgálni, hogy kiváltható-e?

A személyi kölcsön kiváltása – okok és érvek 2.

A hosszú futamidő és a magas hitelösszeg miatt ennél a hitelfajtánál a legvalószínűbb, hogy érdemes rászánni az időt és az energiát az utánajárásnak. Egy jól megválasztott új konstrukció esetén jelentősen kisebb törlesztőrészlettel folytathatjuk tovább a hitel törlesztését. A szakértők szerint évente felül kellene vizsgálni a lakáshiteleinket, hiszen az adatok alapján a lakáshitelek jelentős részét érdemes másikra cserélni. Ha ez túl gyakorinak is tűnik, időnként akkor is érdemes elmélyedni a témában, és ha a hírekben állami támogatásról beszélnek, mindenképpen olvassunk utána, érint-e bennünket a lehetőség.

A személyi kölcsön kiváltása – okok és érvek 3.

A személyi kölcsön kiváltása egyszerű. Több pénzintézet kínál úgynevezett adósságrendező hitelt, amivel nem csak egyféle hitelt helyettesíthetünk. Arra is van lehetőség, hogy minden aktuális hitelünket kiváltsuk egyetlen kölcsönre. Ez átláthatóbbá teszi számunkra a kiadásinkat amellett, hogy kevesebbet kell havonta fizetnünk. A hitelkiváltással kapcsolatban felmerülhet még, hogy nem csökkentjük a havi kiadásainkat, de egy kedvezőbb kamatozású kölcsönnel, változatlan törlesztőrészlet mellett újabb összeghez jutunk, amivel megvalósíthatjuk az éppen aktuális céljainkat.

A személyi kölcsön kiváltása – okok és érvek 4.

Bármilyen hitelfajtát kiválthatunk. A kiváltás előtt érdemes meggyőződni róla, hogy érdemes-e ezt megtenni, hiszen az új kölcsön felvételének is vannak költségei. Ezzel is kalkuláljunk. Ha találunk jó lehetőséget, használjuk ki. Költsük inkább magunkra pénzt, amit megtakarítunk, ne a hitel törlesztésére.

Adósságrendező hitel is van

Az adósságrendező hitel egy hitelbe olvasztja össze a hiteleinket. Lehet szó két hitelről vagy akár többről is. Egy hitelben összesíthetjük az autóhitelünket, a személyi kölcsönünket és a lakáshitelünket is. Bármennyire körültekintően jártunk is el a hiteleink felvételekor, a gazdasági környezet változása miatt előfordulhat, hogy kedvezőbb konstrukciók jelentek meg a piacon. Ezek nem csak kamattámogatott hitelek lehetnek, piaci kamatozású hitelt is találhatunk olcsóbban egy hosszabb futamidő esetén.

Mi az adósságrendező hitel előnye?

Három fel fizettünk eddig, és azt sem tudjuk, hol vannak a csekkek? Az adósságrendező hitellel csak egy fizetendő törlesztőrészletünk lesz. Ez könnyebbé teszi a hitelünk nyomon követeset számunkra. Kevesebbet is kell fizetnünk. Az adósságrendezést választó ügyfelek nagy része azért vált hitelt, hogy a törlesztőrészlete kisebb legyen. Érdemes időnként felülvizsgálni a hiteleinket, hiszen több tízezer forintot, sőt, akár százezreket is megtakaríthatunk egy hitelkiváltással. A döntésnél figyelembe kell venni ugyanakkor azt is, hogy az új hitel megkötésének is lesz díja, és a végtörlesztésnek is. Ha ezzel együtt is jobban járunk, érdemes lehet energiát és időt szánni a váltásra, hogy megszabaduljunk az előnytelen, elavult hitelkonstrukcióktól.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Személyi kölcsön kiváltása - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Személyi kölcsön kiváltása - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Személyi kölcsön kiváltása - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Személyi kölcsön kiváltása - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A hitelkiváltás azt jelenti, hogy a korábban felvett, magasabb kamatozású, korszerűtlen hitelkonstrukciót helyettesítjük (kiváltjuk) egy új, alacsonyabb kamatozású, kedvező hitellel. A hitelkiváltó hitelből létezik jelzálog alapú hitel, valamint fedezet nélküli személyi kölcsön. Előbbihez önerőre és fedezetre is szükség van, míg a személyi kölcsönöknél ez nem tartozik a feltételek közé.

Ez sok mindentől függ, de általánosságban elmondható, hogy a bankok a kiváltandó hitel maradványösszegét finanszírozzák. Maximum. Azaz legfeljebb akkora hitelkiváltó kölcsönt lehet igényelni, amekkora a kiváltandó hitel tőketartozása és egyéb díjai összesen. A személyi kölcsönök esetében van plafon, 10 millió forint a maximum igényelhető hitel, ha ennél nagyobb összegre van szükségünk, akkor önerő és fedezet is kell.

Ez függ attól, hogy melyik bank, melyik hitelkonstrukcióját választjuk. Személyi kölcsön alapú hitelkiváltásnál legfeljebb nyolc év lehet a teljes futamidő.

Igen. Ahogyan az összes hitelnél, úgy a hitelkiváltó kölcsön esetében is kell fizetni folyósítási díjat, és emellett lehetnek még számlavezetési, elő- és végtörlesztési, illetve szerződésmódosítási díjkötelezettségeink is. Több plusz szolgáltatást is lehet igényelni, és ezek további díjakat jelenthetnek. Ugyanakkor ahogyan a többi hitelnél, a hitelkiváltó kölcsön esetében is hirdetnek meg akciós konstrukciókat, amelyeknél a fenti költségek egészét, vagy azok egy részét a bank elengedi.

Az első lépés, hogy a kiválasztott bank (szolgáltatás) által kért dokumentumokat beszerezzük. Ezután a bankfiókban elindíthatjuk az igénylést, bizonyos pénzintézeteknél online is meg lehet ezt tenni.

Ahogyan a többi hiteltípusnál, a hitelkiváltó kölcsönnél is teljesülnie kell egy sor feltételnek, amelyeket az adott bank szab meg. Azt biztosan tudható, hogy a KHR negatív adóslistán való szereplés az szolgáltatások túlnyomó többségénél kizáró ok, és a jövedelmi helyzetünknek is meg kell felelnie az aktuális szabályozásnak. A KHR listán szereplők nem igényelhetnek jelzálog alapú hitelkiváltó kölcsönt, személyi kölcsönhöz viszont hozzájuthatnak, utóbbi csak egy-két szolgáltatónál elérhető, főleg az aktív kategóriába tartozó ügyfeleknek szűkek a lehetőségeik és ők is csak alacsony hitelösszegben gondolkodhatnak.

Ha csúszunk a fizetéssel, késedelmi kamatot számolnak fel a bankok, majd egy idő után a szerződés felmondásra kerül és egy összegben kell kifizetni a fennálló tartozást. Ha a hitelkiváltó kölcsönünk jelzálog alapú, akkor a bank értékesítheti a fedezetet.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Ingatlanpiac 2024: folytatódik a csökkenés vagy fellélegezhet a piac?

Ingatlanpiac 2024: folytatódik a csökkenés vagy fellélegezhet a piac?

2024.04.12.

Még mindig a gazdasági válság hatásait nyögi a hazai ingatlanpiac – erre utalnak a számok a KSH friss lakáspiaci adatai. Azóta, hogy 2022 elején Magyarországon kitört a koronavírus-járvány, az ingatlanipar folyamatosan lefelé tartó tendenciát mutat. Ennek hátterében a belső kereslet csökkenése, a reálkeresetek visszaesése és a magas kamatszint szerepelnek, amelyeket a gazdasági válság csak tovább tetőzött.

Tovább olvasom
6 millió forint lakásfelújításra – itt az új otthonfelújítási program!

6 millió forint lakásfelújításra – itt az új otthonfelújítási program!

2024.04.08.

Új köntösben és tartalommal indít otthonfelújítási programot a kormány. Az előző otthonfelújítási támogatás sikere után itt egy újabb lehetőség azoknak, akik a rezsijüket szeretnék csökkenteni. A tervek szerint június elejétől lehet majd pályázni a bankok MFB Pontjain a támogatásra. Utánajártunk, hogy milyen részletek ismertek eddig. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Gyorskölcsönt igényelnél? 5 tipp, amit jó, ha megfogadsz!

Gyorskölcsönt igényelnél? 5 tipp, amit jó, ha megfogadsz!

2024.04.05.

Szinte bármelyik nap előfordulhat velünk, hogy egy nem várt, nagy összegű kiadás nehezíti meg a pénzügyi helyzetünket: elromlik az autó, beázik a lakás, vagy felüti a fejét egy kezelendő betegség. Sokszor ezek olyan kiadások, amelyekre nem számítunk és megtakarításaink nem képesek fedezni ekkora összeget. Ilyenkor a gyorskölcsön lehet számunkra a megoldás.  Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, mi a különbség a gyorskölcsön és a hagyományos személyi kölcsön között, és segítünk eldönteni, hogy ez a megoldás valóban a legjobban megfelelő-e a számodra.

Tovább olvasom
Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

2024.03.25.

A lakáshitel igénylés egyik fontos feltététele, hogy az igénylő rendelkezzen a szükséges önerővel. Az önerő alapesetben 20 százalék, de azt minden igénylőnek érdemes tudnia, hogy az alapeset nem jelenti azt, hogy minden esetben. Az önerő ugyanis magasabb is lehet. Utánajártunk, és megmutatjuk, hogy mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával