Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra?

2024.06.21.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2024. június 21. 12:46

A CSOK Plusz lehet az idei év sláger támogatása. Igazán nagy segítség ez a magyar családoknak. De mi a helyzet akkor, ha az ingatlan egy könnyűszerkezetes családi ház? Mivel az ilyen típusú házak egyre elterjedtebbek, ezért utánajártunk, hogy igényelhetünk-e CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra. Mutatjuk, mit találtunk.

Igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra?

Máris válaszolunk a kérdésre: igen, igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra!

A Banknavigátor pénzügyi szakértői szerint a CSOK Pluszról szóló szabályozás nem tartalmaz az ingatlan szerkezetének típusára vonatkozó kikötéseket.

A könnyűszerkezetes ház esetén is igénybe vehető a támogatás, ha az adott ingatlan rendelkezik megfelelő minőségi tanúsítvánnyal.

A CSOK Plusz tehát igényelhető könnyűszerkezetes házra is, amennyiben az ingatlan megfelel a program feltételeinek.

Ezek a feltételek nem térnek el a hagyományos téglaházaktól:

  • Energetikai besorolás: Legalább BB energetikai besorolással kell rendelkeznie az ingatlannak.

  • Műszaki paraméterek: Meg kell felelnie a rendeletben meghatározott műszaki követelményeknek.

  • Jogi státusz: Az ingatlannak ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett lakóháznak kell lennie.

Lényeges, hogy a CSOK Plusz hitel nem fedezi a telekvásárlás költségeit, így csak akkor igényelhető könnyűszerkezetes házra, ha a telek már a kérelmező tulajdonában van.

A CSOK Plusz igényléséhez szükséges benyújtani a hitelbírálathoz szükséges dokumentumokat, valamint egy energetikai tanúsítványt is.

A benyújtást követően a bank elbírálja a kérelmet, és ha minden rendben van, folyósítja a hitelt.

Miért fontos, hogy könnyűszerkezetes házra is lehet támogatást igényelni?

Megfizethetőbbé teszi a házvásárlást: A CSOK Plusz akár sok millió forintos támogatást is nyújthat, ami jelentősen csökkentheti a könnyűszerkezetes ház vásárlásának költségeit. Ezáltal elérhetőbbé válnak a családok számára.

Támogatja a fenntarthatóságot: A könnyűszerkezetes házak energiatakarékosabbak lehetnek, mint a hagyományos téglaházak. A CSOK Plusz támogatás ösztönzi a családokat a könnyűszerkezetes házak építésére vagy vásárlására, ami hozzájárulhat a környezetvédelemhez.

Serkenti a gazdaságot: A CSOK Plusz támogatás növeli a keresletet a könnyűszerkezetes házak iránt, ami munkahelyteremtést és gazdasági növekedést eredményezhet.

A könnyűszerkezetes házak előnyei:

  • Gyors építési idő: Gyorsabban építhetők, mint a hagyományos téglaházak.

  • Kisebb építési költség: Olcsóbbak lehetnek, mint a hagyományos téglaházak.

  • Energiatakarékosság: Energiatakarékosabbak lehetnek, mint a hagyományos téglaházak.

  • Könnyű karbantartás: Könnyebben karbantarthatóak lehetnek, mint a hagyományos téglaházak.

Összességében a CSOK Plusz támogatás, amely könnyűszerkezetes házakra is igényelhető, fontos szerepet játszik a lakhatás megfizethetőbbé tételében, a fenntarthatóság előmozdításában, és a gazdaság fellendítésében.

Miért fontos a gyors építési idő?

Rövidebb várakozási idő: A házépítés gyorsabb befejezése azt jelenti, hogy hamarabb beköltözhető az új otthon. Ez különösen fontos lehet azok számára, akik sürgősen lakhatásra vágynak, például egy új család megalakulása esetén.

Kisebb bérleti díjak: Ha jelenleg bérelünk, a gyorsabb építési idő azt jelenti, hogy kevesebb bérleti díjat kell fizetni. Ezzel pénzt takaríthatunk meg, amit másra költhetünk, például a ház berendezésére vagy a beköltözéssel járó egyéb költségekre.

Kevesebb stressz: A házépítés stresszes folyamat lehet. A gyorsabb építési idő kevesebb stresszel jár, mivel hamarabb beköltözhető és élvezhető az új otthon.

Korábbi értékesítés: Ha jelenlegi házat eladjuk, a gyorsabb építési idő azt jelenti, hogy hamarabb értékesíthetjük az ingatlant. Ez előnyös lehet, ha változó az ingatlanpiac, ahol a házak árai gyorsan változnak.

Stabilabb kamatok: A jelzáloghitelek kamatai idővel változhatnak. A gyorsabb építési idő azt jelenti, hogy hamarabb rögzíthető a kamat, ami megvédhet bennünket a kamatemelésektől.

Kedvezőbb időjárás: Az építkezés bizonyos évszakokban kedvezőbb lehet. A gyorsabb építési idő azt jelenti, hogy kihasználhatjuk a kedvezőbb időjárási viszonyokat, ami javíthatja az építési minőséget, és csökkentheti a költségeket.

Összességében a könnyűszerkezetes házak gyors építési ideje igazán sok előnnyel jár a házépítők számára.

Rövidebb várakozási időt, kevesebb bérleti díjat, kevesebb stresszt, korábbi értékesítést, stabilabb kamatokat és a kedvezőbb időjárás kihasználását eredményezheti.

Ha gyorsan és hatékonyan szeretnénk új otthont építeni, a könnyűszerkezetes ház kiváló választás lehet.

És mindez CSOK plusz támogatással tehetjük meg.

Összefoglalás

A CSOK Plusz támogatás könnyűszerkezetes házakra is igényelhető, ha az ingatlan megfelel a program feltételeinek, beleértve a BB energetikai besorolást, a műszaki követelményeket és a jogi státuszt. Fontos, hogy a támogatás nem fedezi a telekvásárlás költségeit, így a teleknek már a kérelmező tulajdonában kell lennie. Az igényléshez szükséges dokumentumok benyújtása után a bank elbírálja a kérelmet.

A támogatás előnyei közé tartozik a házvásárlás költségeinek csökkentése, a fenntarthatóság előmozdítása és a gazdaság élénkítése. A könnyűszerkezetes házak gyorsabb építési ideje, kisebb építési költségei és energiatakarékossága vonzó lehetőséget kínálnak, különösen a CSOK Plusz támogatással kombinálva.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hogyan készülj fel a családtámogatások visszafizetésére? Tippek és tudnivalók

Hogyan készülj fel a családtámogatások visszafizetésére? Tippek és tudnivalók

2024.05.24.

A családtámogatások visszafizetése alapos tervezést igényel a pénzügyi stabilitás érdekében. A különböző támogatások feltételeinek és kombinációinak ismerete segíthet elkerülni a későbbi pénzügyi nehézségeket, miközben maximálisan kihasználják a rendelkezésre álló lehetőségeket.

Tovább olvasom
Ismerd meg az ingatlant érintő feltételeket a CSOK Plusznál!

Ismerd meg az ingatlant érintő feltételeket a CSOK Plusznál!

2023.12.18.

A CSOK Plusz egy nagyszerű lehetőség lesz 2024-ben, azt azonban nem felejthetjük el, hogy mint minden hasonló támogatási formánál, itt is teljesíteni kell az elvárt feltételeket. Utánajártunk, hogy milyen ingatlannal kapcsolatos feltételek lesznek a CSOK Plusz támogatásnál. Mutatjuk, hogy mit találtunk.

Tovább olvasom
Így juthatsz sokkal könnyebben lakáshoz 2024-ben

Így juthatsz sokkal könnyebben lakáshoz 2024-ben

2024.02.14.

Az elmúlt 5 évben egyre nehezebben tartja a lépést a kereslet az ingatlanpiaci drágulással. Az ingatlanárak emelkedésében az elmúlt években sok tényező játszott szerepet, köztük a koronavírus-járvány, az orosz-ukrán konfliktus, a kormány családtámogatási programja, majd az energiaárak rekord szintű emelkedése és az építőipari drágulás. De a trend évről évre ugyanaz: drágulnak a négyzetméterárak.

Tovább olvasom
10 Hasznos Tipp lakásvásárlás előtt

10 Hasznos Tipp lakásvásárlás előtt

2024.05.25.

A lakásvásárlás életünk egyik legnagyobb pénzügyi döntése lehet, amely alapos tervezést és körültekintést igényel. Íme tíz hasznos tipp, amelyek segíthetnek a folyamat zökkenőmentesebbé tételében.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával