UniCredit személyi kölcsön 2024 – Részletek és feltételek

Unicredit

Fix Kamat személyi kölcsön

Akár 80 000 Ft jóváírással*

THM 14,41% - 21,77% Kamat: 12,44% - 18,00%
Futamidő 12 - 96 hó
Hitelösszeg 300.000 Ft - 12.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

UniCredit Bank Hungary Zrt.

Creditanstalt, HypoVereinsbank, Unicredit Bank. 1990 óta így változott az UniCredit Bank neve. A nemzetközi tulajdonosi, pénzügyi háttér és tapasztalat Magyarországon vezető pénzintézetté tette az UniCredit Bankot. Az önálló lízing és jelzálogüzletággal rendelkező bankcsoport biztos alapokon nyugszik, és stabilan fejlődik. Ahogy fejlődnek a technikai megoldásai és a pénzügyi termékei is. Biztosan találunk közöttünk számunkra megfelelőt.

UniCredit – hitelek szabad célra – személyi kölcsön

A személyi kölcsön a kölcsönök Ferrarija. Egyszerűen igényelhetjük, és korlátozás nélkül felhasználhatjuk. Kell ennél tökéletesebb megoldás? Nem kell. Az UniCredit személyi kölcsönt igényelhetünk lakáscélra, autó megvásárlásához, lakásfelújításra, de akár hitelkiváltásra is. Választható futamidő, választható hitelösszeg. Ahogy nekünk jó. Akár fix kamatozással is igényelhetjük, és ez előnyös a mostani, gyorsan változó gazdasági környezetben, ahol a jegybank az alapkamatot rendszeresen emeli. A személyi kölcsön azért jó, mert akár néhány napon belül utalják nekünk a hitelösszeget. Hogy megvalósíthassuk az álmainkat. Ami bármi lehet. Nincs korlátozás. Bármi lehet. Tényleg. 

UniCredit hitelkiváltás

A gazdasági folyamatok állandó változása miatt érdemes időről időre felülvizsgálni a meglévő hiteleinket. A kamatok nekünk kedvező irányba is változhatnak, bár most éppen nem ez a jellemző. De lehetnek akciók, és könnyen lehet, hogy időközben egy államilag támogatott kedvező kamatozású hitelre is jogosultak lettünk. Vagy akár vissza nem térítendő támogatást is kaphatunk. 

A hitelkiváltás ötlete leggyakrabban a lakáshiteleknél vetődhet fel. Egy lakáshitelnél hosszú a futamidő és többnyire magas a hitelösszeg. Egy lakáshitelnél a legvalószínűbb, hogy érdemes időt és az energiát fektetni a váltásba. Egy jól megválasztott új konstrukció esetén jóval kisebb havi törlesztőrészletet is elérhetünk. A szakértők szerint évente felül kellene vizsgálni a lakáshiteleinket, hiszen az elemzések azt mutatják, hogy a lakáshitelek jelentős részét megéri lecserélni. A hitelkiváltás célja általában az alacsonyabb törlesztőrészlet vagy a rövidebb futamidő elérése. Mindkét esetben jelentős lehet az az összeg, amit nem kell kifizetnünk. 

Másik hitelfajta, például a személyi kölcsön kiváltására is gondolhatunk. Arra is van lehetőségünk, hogy mindegyik hitelünket kiváltsuk egyetlen egyre. Ez átláthatóbbá teszi a kiadásinkat, és kevesebbet is kell havonta fizetnünk. A hitelkiváltással kapcsolatban felmerülhet még, hogy nem csökkentjük a havi kiadásainkat, de egy alacsonyabb kamatozású kölcsönnel, változatlan törlesztőrészlet mellett újabb hitelhez jutunk, amivel valóra válthatjuk az álmainkat.

Babaváró kölcsön az Unicredit Banktól

A Babaváró hitellel az állam a gyermekvállalásunkat támogatja. Ez a maximum tízmillió forintos szabad felhasználású kölcsön kamatmentessé válik a futamidő végéig az első gyermekünk megszületésekor. A harmadik gyermekünk megszületése után a Babaváró hitel átalakul egy vissza nem térítendő támogatássá, hiszen a fennmaradó kölcsönösszeget elengedi az állam, így azt nem kell visszafizetnünk. A Babaváró hitelt korlátozás nélkül felhasználhatjuk, a gyakorlatban ugyanúgy működik, mint egy személyi kölcsön. És a jogszabályok nem engedik, hogy a törlesztőrészletünk magasabb legyen havi 50 ezer forintnál. 

Hogyan válasszuk ki a legjobb UniCredit hitelt?

A kölcsönünk kiválasztása rendkívül fontos. Körültekintőnek kell lennünk, hiszen akár több évtizedre is elkötelezzük magunkat. A családunk jóléte, anyagi biztonsága függhet egy jó vagy rossz döntéstől. Ebben szakértő weboldalak hitelkalkulátorai és szakértő cikkei segíthetnek bennünket. Ki tudjuk választani a számunkra vállalható futamidőt, és azt a törlesztő részletet, amit biztosan fizetni tudunk. A Teljes Hiteldíj Mutató mellett a teljes visszafizetendő összeget is megmutatja nekünk a hitelkalkulátor. Ez is fontos, összehasonlító adat. Az nem jó, ha csak a kamatot nézzük, mert egy hitelnek egyéb költségei is lehetnek. A Teljes Hiteldíj Mutató az az adat, ami megmutatja, hogy valójában mennyibe kerül a hitelünk, és összehasonlíthatóvá is teszi a hiteleket. A választás egyszerű és gyors, és ezt a saját otthonunkban is megtehetjük. Már nem kell végigjárnunk a bankokat azért, hogy megtaláljuk a legideálisabb konstrukciót.

UniCredit – napi pénzügyek

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. univerzális kereskedelmi bankként bármely pénzügyi területen a rendelkezésünkre állhat. A hitelek mellett számlát vezethetünk az UniCreditnél, elhelyezhetjük a megtakarításainkat, betéti vagy hitelkártyát igényelhetünk, és biztosításokat is köthetünk. Az UniCredit egy olyan bank, ahol mindenre találunk megoldást. Tapasztalt szakértők segítenek bennünket a tanácsaikkal, és digitálisan is bankolhatunk, ha a modern, innovatív megoldásokat szeretjük. Az UniCredittel lépést tarthatunk a korral, legyen szó internetbankról, vagy online ügyintézésről. Az UniCredit mBankinggal zsebre is tehetjük a bankunkat. Csak le kell töltenünk az applikációt. Mert ez gyors, kényelmes és biztonságos.

UniCredit Bank Green személyi kölcsön

Ha napelemek telepítését tervezzük, az UniCredit Bank Green személyi kölcsöne segíthet ennek megvalósításában. A kölcsönt úgy alakította ki az UniCredit Bank, hogy az illeszkedjen a fenntartható energiákhoz kapcsolódó beruházáshoz. A kölcsön rugalmas, az elbírálástól számított hat hónapon belül bármikor lehívható, így a törlesztést csak akkor kell elkezdeni, ha a beruházásunk elkészül. Napelem-beruházás esetén kamatkedvezményt is kapunk, így a THM alacsony lesz.

UniCredit Bank Green személyi kölcsön feltételei

A futamidőt huszonnégy és kilencven hónap között választhatjuk meg. A kedvezményes kamat alacsony marad. Egy és öt millió forint közötti összeget kérhetünk, ami biztosan elég egy jó teljesítményű házi napenergia erőmű megépíttetésére. A száznyolcvan napos lehívási idő segítségével kezdhetjük el a törlesztést, és a beruházásunkat akár önerő nélkül is finanszírozhatjuk.

Az UniCredit Bank személyi kölcsön pozitív bírálatához szükségünk lesz jövedelemre. Ez származhat munkaviszonyból, nyugdíjból vagy vállalkozásból is, azzal a feltétellel, hogy az már legalább három hónapja fennáll. Ennek a jövedelemnek legalább három hónapja bankszámlára kell érkeznie, és el kell érnie a nettó 165 000 forintot. Tartozásunk sem lehet, ha szerepelünk negatív adósként a Központi Hitelinformációs Rendszerben, nem kapjuk meg az UniCredit Bank hitelt. Be kell majd mutatnunk a személyi igazolványunkat, lakcímkártyánkat és az adóigazolványunkat. Kell a két utolsó bankszámlakivonatunk, amire a jövedelmünk érkezik. Ha dolgozunk egy harminc napnál nem régebbi munkáltatói igazolást kérnek tőlünk, ha már nyugdíjasok vagyunk, akkor egy NYUFIG igazolás kell vagy egy nyugdíjszelvény. Ezután már csak a hitelkérelmet kell elindítani.

Vannak más személyi kölcsönök is az UniCredit-nél. Az UniCredit Bank Fix Kamat személyi kölcsönét fix törlesztőrészletekkel fizethetjük vissza, a Felújítási személyi kölcsönt előtörleszthetjük 3 millió forintig egy alkalommal, a már említett Green személyi kölcsönéből pedig napelemet vásárolhatunk, egy zöldebb világért.

UniCredit Bank személyi kölcsön – gyorsan

Mivel az igényléshez mindössze a jövedelmünket kell igazolnunk, az elbírálás rendkívül gyors. A szükséges dokumentumokat egyszerű beszerezni, és ha ez megtörtént, az előzetes hitelbírálat akár néhány perc alatt lezajlik. És máris tudjuk, hogy hitelképesek vagyunk-e, megkapjuk-e azt az összeget, amit szeretnénk. Az előzetes hitelbírálat után már a végleges döntés következik. Ez többnyire két, három napot vesz igénybe. És máris megkapjuk a hitelt. Nem kell heteket, esetleg hónapokat várnunk arra, hogy a számlánkra utalják az összeget. Amikor az online hitelügyintézést választjuk, még gyorsabban lezajlik a folyamat. Egyszerűen és rendkívül gyorsan juthatunk személyi kölcsönhöz, ha az Unicredit Bankhoz fordulunk.

Ha az igényelt összeg magasabb, mint amit a jövedelmünk elbírna, választhatunk hosszabb futamidőt. A hosszabb futamidő miatt alacsonyabb lesz a törlesztőrészletünk, így már elég lehet a havi nettó jövedelmünk. Megoldás lehet az is, ha egy adóstársat vonunk be a hitelügyletbe. Az adóstárs jövedelme is növeli az esélyünket, hogy megkapjuk az igényelt UniCredit kölcsönt. Adóstársnak lenni nem könnyű feladat, mert adóstársként ugyanakkora a felelősségünk, mint az adósé. Ezt figyelembe kell vennünk, amikor valakit adóstársnak kérünk fel.

A törvény által szabályozott Jövedelemarányos Törlesztési Mutató (JTM) százalékát megváltoztatni nem tudjuk, de ahogy látható, van lehetőségünk arra, hogy befolyásoljuk a bank döntését. Egy hosszabb futamidő vagy egy adóstárs bevonása kedvezően hathat az elbírálásra. Ha szükségünk van az Unicredit személyi kölcsönre, megkaphatjuk azt. Személyi kölcsön UniCredit. Három fontos szó. Ezt kell megjegyezni.

unicredit személyi kölcsön kalkulátor

UniCredit Bank személyi kölcsön fix kamatozással

A fix kamatozás előnyös? Igen. A fix törlesztőrészlet legnagyobb előnye az, hogy kiszámítható. A fix kamatozású UniCredit személyi kölcsönök éppen ezért rendkívül kedveltek. A biztonság a döntéskor mindig az elsők között van a listán. És a fix törlesztőrészlet hozzájárulhat a biztonsághoz. Hiszen a futamidő alatt végig tudni fogjuk, hogy mekkora havi kiadással kell számolnunk. A legmegfelelőbb UniCredit személyi kölcsönt könnyű kiválasztani. Egy UniCredit személyi kölcsön kalkulátor kell hozzá. Az UniCredit Bank hitelkalkulátor felsorolja az aktuális hiteleket, megmutatva azok paramétereit. Megmutatja a kamatot, a Teljes Hiteldíj Mutatót és a teljes visszafizetendő összeget is. Látni lehet, hogy melyik UniCredit hitel kerül kevesebbe a kiválasztott futamidőre. A futamidő és a hitelösszeg megadása után tudni lehet, hogy mennyit kell havonta fizetni. UniCredit személyi kölcsön kalkulátorral gyorsan és egyszerűen, otthonról hozható felelős döntés. Használni kell az UniCredit személyi kölcsön kalkulátort!

A fix UniCredit személyi kölcsön előnyös. Miért? A törlesztőrészlet nem változik a futamidő végéig, a kölcsönt forintban folyósítja a bank, ezért tervezhető kiadással vehetünk fel kölcsönt. Nem érhet meglepetés. Meglepetés helyett fix UniCredit személyi kölcsön. Ez a megoldás. A megoldás arra, hogy tudjuk, mikor és mennyit fizetünk. A fix kamatozású UniCredit személyi kölcsön törlesztő részlete állandó. Ez biztonságot ad, kiszámítható lesz az UniCredit kölcsön az egész futamidő alatt. A személyi kölcsönök futamideje többnyire rövid, néhány év. És a hitelösszeg is alacsony. Lehet több millió forintot is igényelni UniCredit személyi kölcsönből, de általában kisebb összeget igényelnek. Ez a gyorsan és egyszerűen igényelhető UniCredit Bank hitel különösen népszerű. És fix törlesztőrészletekkel biztonságos is. A változó és fix kamatozású személyi kölcsön árazása különbözik. A döntésnél fontos lesz, hogy a rövid távú nyereség a fontos, vagy a biztonságos, kiszámítható kiadások. Egy hitel felvétele mindig nagy döntés, még kisebb hitelösszeg esetén is.

UniCredit személyi kölcsön feltételei – dokumentumok

Minden hiteligénylésnél a pénzintézetek elvárnak bizonyos dokumentumokat az igénylőktől. A személyazonosságot minden esetben megfelelő módon kell igazolni. Erre az érvényes személyigazolvány, az útlevél, a kártya formátumú jogosítvány és a lakcímkártya alkalmas. Az igénylést megelőző három havi bankszámlakivonatra is szükség lesz; eredetiben. A jövedelmet egy alkalmazott munkáltatói igazoláson tudja igazolni. Ez lehet UniCredit Bankos formanyomtatvány, vagy annak tartalmával megegyező munkáltatói igazolás is. Egyéni vállalkozó NAV jövedelemigazolással, és NAV nullás igazolással igazolhat jövedelmet. Egy nyugdíjastól három havi nyugdíjszelvényt, NYUFIG igazolást, vagy egy olyan bankszámlakivonatot kérnek, ahova a nyugdíja érkezik. És a telefon tulajdonjogát is igazolni kell.

UniCredit Bank személyi kölcsön – hitelcél és biztosíték nélkül

Az UniCredit személyi kölcsön egyik nagy előnye, hogy minimális dokumentációval és könnyen igényelhető. Az igényléshez csupán a jövedelmet kell igazolni. És ez még nem minden. Mert nem csak hogy elég, ha igazolt a jövedelem, de a pénz elköltését sem kell semmiféle módon dokumentálni hitelt nyújtó banknak. Miért jó ez? Nézzünk egy UniCredit lakáshitelt. Fedezetre van szükség, és a pénz csak az ingatlan felépítésére vagy megvásárlására fordítható. És ezt dokumentumokkal igazolni is kell. És ez plusz költséget jelent, időt és energiát kell rá szánni. Néha még a hitelfelvételt követő sokadik is évben is igazolásokat és szerződéseket kell leadni, hogy teljesüljenek a szerződés feltételei. Az UniCredit személyi kölcsönnél ilyen nincs. Nem kell hitelcélt megjelölni a szerződés megkötésekor, és igazolni sem kell a hitelösszeg felhasználását. Hiszen az UniCredit személyi kölcsöne bármire elkölthető.

A könnyített dokumentációs elvárás mellett biztosítékra sem lesz szükség a hitelfelvételhez. Nem kell fedezetként ingatlant felajánlani, nem kell valamilyen ingóságot vagy számlapénzt biztosítékként bevonni. Ez több okból is előnyös. Ha nincs ingatlanunk, vagy azt nem akarjuk fedezetként felajánlani a hitelhez, akkor is igényelhető az UniCredit személyi kölcsöne. Egy fedezet bevonása költséges és időigényes, ráadásul még az elbírálás ideje is jóval hosszabb egy fedezetes hitelnek.

UniCredit személyi kölcsön – online

Online igényléskor nem kell bemenni a fiókba. Amire szükség lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Online igényléskor a honlapon történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig. Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosság megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt derül ki, hogy a bank jóváhagyta az igénylést, és hogy mikor utalja a pénzt.

A teljes visszafizetendő összegről

A teljes összeg, amit a futamidő alatt vár majd tőlünk az UniCredit Bank, a tőkéből és a kamatokból áll. A részlet, amit havonta fizetni kell, tartalmazza mindkettő összegét. A teljes összeg úgy jön ki, hogy a futamidőt meg kell szorozni a havi részlettel. Fontos, hogy a számolásnál a hónapokkal és nem az évekkel számoljunk, hiszen havonta kell fizetni és nem évente. A teljes visszafizetendő összeg nagysága fontos, hiszen befolyásolhatja a döntésünket.

A teljes visszafizetendő összeg – miért fontos?

A teljes összeg annyira lényeges, hogy a hitelkalkulátorok is megadják ezt az adatot. Ezzel könnyen összehasonlíthatóvá válnak a konstrukciók, és ez segít abban, hogy a legjobb döntést hozzuk meg. A szakemberek gyakran felhívják a figyelmet arra, hogy a kamat nem alkalmas a UniCredit hitelek összehasonlítására. Nem alkalmas rá, hiszen egyéb költségek is felmerülnek, ezért elképzelhető, hogy egy alacsonyabb kamatozású hiteltermék összességében többe kerül az igénylőnek az egyéb díjak miatt. A THM, vagyis a Teljes Hiteldíj Mutató jól összehasonlítható teszi a termékeket, hiszen nem csak a kamatot veszi figyelembe, hanem más, felmerülő kiadásokat is. A teljes összeg is egy jó megoldás az összehasonlításra. Használjuk ezt a számot, hogy a legjobb UniCredit hitelt tudjuk igényelni.

A hitel teljes díja

Az UniCredit kölcsön teljes díja az a szám, ami pontosan meghatározza az igénylőnek, hogy mekkora költséget jelent számára a hitel felvétele. A teljes díj minden költséget tartalmaz, nem marad ki belőle semmi. A THM bár tökéletes az összehasonlításhoz, a hitel teljes díját nem mutatja meg, vannak ugyanis olyan tételek, amiket nem tartalmaz. A teljes díjhoz a szokásosnak nevezhető kamat és kezelési költségen túl, más díjak is tartoznak. Ezek lehetnek a hitelbírálat díja, az esetleges számlavezetési díj, biztosítás, és egyes speciális hiteleknél további költségekkel is számolni kell. A teljes díj fontos információ, érdemes figyelni rá.

A hitel teljes díja – szintén fontos

Miért lehet fontos a teljes díj? Először is: pontos és teljes képet mutat az egész folyamat alatt felmerülő költségekről, az igénylés benyújtásától kezdve egészen a szerződés utolsó részletének kifizetéséig. Átlagemberként ugyanis érhetnek bennünket meglepetések. Nem kell azonban pénzügyi szakembernek lenni, a teljes díj minden kiadást pontosan megad. Másodszor: amikor hitelt igényel valaki, nem árt már a legelején tisztában lenni azokkal a kiadásokkal, amiket a futamidő alatt ki kell fizetni. Ez a díj lehetőséget ad felkészülésre, nem kerülhet kellemetlen helyzetbe az igénylő, sőt, még a hitelfelvétel előtt dönthet úgy, hogy eláll az igényléstől a felmerülő magas költségek miatt.

A hitel teljes díja – egy szám, amiben minden benne van

A teljes díj olyan, mint egy jó tanács. Mindent figyelembe vesz, mindennel számol, meglepetések helyett tiszta képet ad. Ha mosógépet vásárolunk, de a szállítás többi kerül, mint maga mosógép, akkor azt jobb, ha már a vásárlás előtt tudjuk, és nem csak akkor szembesülünk vele, amikor már felhozták a lépcsőn az ötödikre. Ha kifizettük, már nincs visszaút. Ez a helyzet az UniCredit hitelekkel is. Nem később szeretnénk szembesülni azzal, hogy súlyos tízezreket kell fizetnünk. Jobb, ha előre tudjuk. Ha előre tudjuk, dönthetünk. Ha csak a szerződés aláírása után tudunk meg dolgokat, akkor ez kellemetlen pillanatokat, rosszabb esetben kellemetlen éveket okozhat.

Unicredit szabad felhasználású hitel – előnyök

Az UniCredit szabad felhasználású hitelek, ahogy a nevük is jelzi, szabadon felhasználhatóak, bármire elkölthetőek. Akár egy hétvégi nagybevásárlást is finanszírozhatunk UniCredit szabad felhasználású hitelből. Erre persze senkit nem bátorítunk, hiszen rendkívül fontos a tudatos hitelfelvétel, de ez a példa is jól mutatja, hogy az UniCredit szabad felhasználású kölcsön elköltésének nincsenek szabályai. Semmiféle számlát nem kell utólag bemutatnunk. Így akár a napi kiadásainkra is fordíthatjuk. A szakértők azt mondják, hogy az UniCredit szabad felhasználású hiteleket konkrét célra használják fel az igénylők. Ez gyakran autó, bútor vagy egy nagyobb értékű műszaki cikk megvásárlását jelenti. Ezek azonban csak példák. Nincs olyan cél, amire ne lehetne felhasználni ezt a hitelformát. Csak ki kell találnunk, hogy mit szeretnénk, és megvalósíthatjuk.

Lehetünk olyan helyzetben, hogy nincs ingatlan a nevünkön. Lehet, hogy most alapítottunk családot, vagy csak eddig úgy alakult az életünk, hogy nem vásároltunk magunknak lakást. Ettől még persze lehetnek céljaink és álmaink. És az UniCredit személyi kölcsönnél ez nem lesz akadály, hiszen a bank nem fog tőlünk ingatlan fedeztet kérni. Ha megvizsgáljuk a hitelfajtákat, azt láthatjuk, hogy az ingatlan fedezetes és a fedezet nélküli kölcsönök árazása eltérő. A fedezetlen hitelek jellemzően drágábbak, ezért viszont cserébe egyszerűséget és gyorsaságot kapunk. Hitelfelvétel előtt érdemes mérlegelnünk, hogy melyik a fontosabb számunkra.

Mi az a szabad felhasználású UniCredit hitel?

Az UniCredit szabad felhasználású hitel a legnépszerűbb termék a pénzpiacon, és nem véletlenül, hiszen számos előnnyel rendelkezik. Az UniCredit szabad felhasználású hitel legnagyobb előnye a nevéből is kikövetkeztethető, vagyis az, hogy bármire elkölthető. Ehhez kapcsolódik az is, hogy nem szükséges hitelcélt igazolni a felvételéhez, vagyis nem annyira kötött, mint egy lakáshitel, és az igénylési folyamat sem annyira nehéz. Természetesen létezik fedezet mellett nyújtott, szabad felhasználású hitel is, ám az az UniCredit személyi kölcsönökhöz képest szinte semmilyen előnnyel nem rendelkezik. Egy személyi kölcsön alapú, fedezet nélkül nyújtott, szabad felhasználású hitel igénylése a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb.

Az UniCredit szabad felhasználású hitel fontos előnye

Előnye még a személyi kölcsön alapú, szabad felhasználású hitelnek, hogy mindössze a rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni munkáltatói igazolással, illetve bankszámlakivonatokkal. Ezen felül csupán személyazonosító okmányra és lakcímkártyára van szükség az igényléshez, vagyis mondhatjuk, hogy szükség esetén gyorsan hozzá lehet jutni, és utána bármire lehet fordítani.

Az UniCredit szabad felhasználású hitelt mire lehet elkölteni?

UniCredit szabad felhasználású hitel esetén nem kell azon gondolkozni, hogy mire lehet elkölteni. Mert bármire el lehet költeni. UniCredit szabad felhasználású hitel esetén nincsenek határok. Bármire felhasználható a hitelösszeg. Az UniCredit szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél maghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána adminisztrációra. Nem kell számlákat bemutatni a hitelt nyújtó pénzintézetnek, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz elköltését. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy UniCredit hitel kiválasztásánál. Az UniCredit szabad felhasználású hitelnek ráadásul nem csak a felhasználása, de az igénylése is egyszerű.

Unicredit személyi kölcsön

Az UniCredit szabad felhasználású hitelek felhasználása

A szabad felhasználást szó szerint lehet venni. Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a felvett összeget. Persze vannak szokásosnak nevezhető felhasználási módok. Ilyen a lakásfelújítás. Ez olyan, szinte minden családban felmerülő esemény, aminél felmerülhet az UniCredit szabad felhasználású hitelből történő megvalósítás. Az autóvásárlás is ilyen, hiszen az autó öregszik, a család új tagokkal bővülhet, vagy egy hobbi miatt lehet szükség nagyobb autóra.

UniCredit szabad felhasználású hitelek – bármilyen célra

Az UniCredit szabad felhasználású hitel felhasználásának más területei is vannak. Gyakori, hogy egy nem várt esemény átmeneti pénzzavart okoz. Ez lehet betegség, munkanélküliség, egy elromló műszaki cikk vagy egy elromló autó. Ilyenkor, ha az igénylő nem rendelkezik megtakarítással, vagy nem elegendő a megtakarítása, esetleg a megtakarítását nem akarja elkölteni, akkor az UniCredit szabad felhasználású hitel megoldást nyújthat a kialakult helyzetre.

UniCredit szabad felhasználású hitelek – fogyasztásra vagy befektetésre?

Az UniCredit szabad felhasználású hitel egy fogyasztási hitel, amit az igénylők többnyire a mindennapjaik megszépítéséhez vesznek igénybe. Nem csak fogyasztásra lehet azonban felhasználni az UniCredit hitelt. Be lehet azt fektetni, vállalkozást lehet indítani belőle. Ha van egy jó ötlet egy vállalkozás indításához, és csak a tőke hiányzik az induláshoz, az UniCredit szabad felhasználású hitel megoldás lehet erre is. Egy beindított vállalkozás, ami sikeressé válik, jó befektetésnek tűnik.

UniCredit Babaváró hitel – autóvásárlásra is

Az UniCredit Babaváró hitel olyan, mit egy hagyományos személyi kölcsön. A személyi hitelek minden jó tulajdonságával rendelkezik, azért annyira népszerű. És a lényeg: szabadon felhasználható. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy az igényelt UniCredit kölcsönt akármire elkölthetjük. Akár autóvásárlásra is fordíthatjuk. Az UniCredit Babaváró hitellel nem kell elszámolnunk, nem kell előzetes tervet benyújtanunk arról, hogy mire fordítjuk majd, és számlákat sem kell benyújtanunk később a pénzintézethez. Az UniCredit Babaváró támogatás abban is megegyezik az UniCredit személyi kölcsönökkel, hogy nem lesz szükség ingatlanfedezetre az igényléshez.

UniCredit Babaváró hitel – kamatmentes autóvásárlás

Van némi eltérés is az UniCredit Babaváró hitel és a személyi kölcsönök között. Az UniCredit Babaváró hitel igénylésének az az alapfeltétele, hogy vállaljuk, gyerekünk fog születni. Meglévő gyerekre nem igényelhetünk UniCredit Babaváró hitelt, csak vállalt gyerekre. Az UniCredit Babaváró támogatás kamatmentes lehet. Egy kamatmentes hitel működése egyszerű. Ugyanannyit kell visszafizetni, mint amennyit igényeltünk. Ez egy kivételes lehetőség. A hitelek közül csak az áruhitelnél találkozhatunk kamatmentes konstrukcióval. De amíg egy áruhitel átlagos hitelösszege százezer forint, UniCredit Babaváró hitellel tízmillió forinthoz is juthatunk. 10 millió forinthoz akár kamatmentesen. Ez pedig elég lehet egy autó megvásárlásához.

Az UniCredit Babaváró hitel felhasználása

Ennek a különleges kölcsönfajtának a célja, hogy a gyermekvállalás előtt álló házaspárokat támogassák. A magas hitelösszeg, valamint a kamatmentesség lehetővé teszi a fiatalok számára a kölcsön törlesztő részletének vállalását, és ez jelenleg nem lehet több havi ötvenezer forintnál. Az elmúlt években közel százezer házaspár igényelte már a Babaváró kölcsönt. A kölcsön feltételrendszere úgy lett kialakítva, hogy az mindenki számára elérhető, és felhasználható legyen. A család gyerekvállalását támogatja ezzel a kormány, oly módon, hogy bár a gyermek még nem született meg, elég a kölcsönt felvevőnek vállalnia, hogy a család bővülni fog legalább egy gyermekkel. Első körben azt gondolnánk, hogy az UniCredit Babaváró hitelt minden igénylő ingatlanvásárlásra fordítja. Valóban így van ez? A szakértők rendszeresen vizsgálják a felhasználási célokat.

Nem téved nagyot, aki az ingatlancélt kizárólagosnak gondolja. Tíz honfitársunkból ugyanis hét házaspár ingatlanvásárlásra fordítja az UniCredit Babaváró hitelt, további tizenöt százalék pedig a már meglévő otthonát korszerűsíti, vagy újítja fel belőle. Ez nem véletlen. Tíz millió forinthoz lehet jutni akár húsz évre kamatmentesen úgy, hogy a törlesztőrészlet nem haladhatja meg a havi ötvenezer forintot. Egy kamatmentes UniCredit hitellel egyetlen piaci hitel sem tudja felvenni a versenyt. A kormány nagyon eltalálta az igényeket ezzel a konstrukcióval. Az Otthonteremtési programnak éppen ez volt a célja, vannak ugyanakkor olyanok is, akik más lehetőséget is megláttak az UniCredit Babaváró hitelben.

UniCredit Babaváró hitel – nem csak ingatlanra

Az igénylők nagyjából öt százaléka a hitelét váltotta ki az UniCredit Babaváró hitellel. Ez a választás is kapcsolódhat ingatlanhoz, és logikusnak is tűnik egy piaci hitel kiváltása egy kamattámogatott konstrukcióval. A házaspárok három százaléka a jövőre gondolva megtakarítást hozott létre gyermekei számára a felvett összegből. A sajtóban egy időben nagyon felkapott téma volt, hogy a Babaváró hitelt milyen fantasztikus ötlet állampapír vásárlásra fordítani. Így egy kamatmentes összeg kamatozik a befektető családnak. Ez az ötlet a hiteligénylők egy százalékának tetszett meg. Szintén egy százalék volt azok aránya, akik klasszikus személyi kölcsönként kezelték az UniCredit Babaváró hitelt. Ők autót, hajót vagy bútort vásároltak, utaztak, sőt néhányan a vállalkozásukat is ebből fejlesztették, hosszú távú befektetésként tekintve a kölcsönre. Az UniCredit Babaváró hitel nem mindennapi lehetőség. A fenti célok bármelyike válhat a mi célunkká is, és ha megfelelünk a feltételeknek, csak igényelnünk kell az UniCredit Babaváró hitelt, és már meg is valósíthatjuk azt.

UniCredit Babaváró hitel – befektetéshez

Az UniCredit Babaváró hitelt a kimutatások szerint főleg lakáscélra fordítjuk. Van azonban két százaléknyi igénylő, aki befekteti a felvett összeget. Az egyik fő befektetési cél a MÁP, a Magyar Állampapír. Be lehet úgy befektetni a Babaváró hitelt, hogy az megérje nekünk? Akkor, ha megszületik gyerekünk, és az UniCredit Babaváró hitel a teljes futamidő alatt kamatmentes marad, így a kölcsön befektetése a szakértők szerint nyereséget hozhat. Ez elég egyértelmű, mert egy kamatmentes hitel befektetésekor a kapott kamatot nyereségként könyvelhetjük el. Ha nincs szükségünk a felvett összegre, jó ötlet lehet azt befektetni.

Más a helyzet akkor, ha nem születik meg a gyerekünk. Azoknak, akik eleve gyermekvállalás nélkül, csak befektetési célra igényelnék az UniCredit Babaváró hitelt, gondolniuk kell arra, hogy az UniCredit Babaváró hitel a folyósítást követő első öt évben biztosan kamatmentes marad ugyan, de ha nem születik gyerekünk, akkor az igénybe vett kamattámogatást 120 napon belül, egy összegben, vissza kell fizetni. Akkor éri meg befektetési céllal felvenni az UniCredit Babaváró hitelt, ha a befektetésünk hozama ennél magasabb összeg lesz.

UniCredit személyi kölcsön kalkulátor

Az UniCredit személyi kölcsön kalkulátor használat egyszerű. Meg kell adni a felvenni kívánt hitelösszeget és a vállalt futamidőt. Az UniCredit személyi kölcsön kalkulátor minden elérhető hitelnél megadja a havi részletet, a kamatot, a THM-et és teljes visszafizetendő összeget. Ezek alapján gyorsan és könnyen tudsz döntést hozni. Mégpedig jó döntést. A jó döntés azt jelenti, hogy megtaláltuk az UniCredit hitelek közül a legkedvezőbbet. Ahol ugyanazért a legkevesebbet kell fizetni. Így megtakaríthatunk, és még otthonról sem kell kimozdulni, hiszen az UniCredit személyi kölcsön kalkulátor online érhető el. Használni kell az UniCredit személyi kölcsön kalkulátort.

Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR)

A Központi Hitelinformációs Rendszer a hazai pénzintézetek adatbázisa. Az UniCredit Bank is tagja ennek a rendszernek. Az UniCredit hitel igénylésekor aláírt hozzájáruló nyilatkozat teszi lehetővé a bankoknak, hogy fenntartsák ezt a rendszert. Negatív és pozitív listát is tartalmaz, a hitelek és a hitelfelvevők minden adatával. Egy jó ügyfél számára előnyös, de a rosszul fizetőkről minden bank tudni fogja, hogy mikor, mennyit nem fizetetek vissza. A negatív adóslista negatív hatású a lista szereplőire. A rossz adósok igénylése ugyanis később elutasításra kerül. A negatív adóslistán szereplők ellen végrehajtást kezdeményezhettek, ráadásul többször nem fog kölcsönt kapni. A negatív listán sok évig marad fenn a rossz adós, és hiába évül el ez, a pénzügyi múltja mindig negatív megítélésű marad.

THM – Teljes Hiteldíj Mutató

A hatályos jogszabályok értelmében a Teljes Hiteldíj Mutató mértéke a személyi hiteleknél nem haladhatja meg az alapkamat 24 százalékponttal növelt értékét. Személyi hitelnek számít a gyorskölcsön, az autóhitel és a személyi kölcsön. Fogyasztási hitelnél magasabb lehet a THM. A hitelkártyák és a folyószámlahitelek Teljes Hiteldíj Mutatója 39 százalékponttal lehet magasabb a jegybanki alapkamatnál.

A kamat és a THM kapcsolata

A Teljes Hiteldíj Mutató bevezetése előtt csak a kamat nagysága volt az iránymutató, a kamattal tudtuk összehasonlítani a hiteleket. A kamat azonban nem a teljes költsége a hitelnek, mert egy hitel felvételekor számítanunk kell más kiadásokra is. Az egyéb kiadások is fontosak, még úgy is, hogy tudjuk, a kamat határozza meg leginkább a THM nagyságát. A kamat mellett számolnunk kell a folyósítási díjjal és a hitelbírálati díjjal is. Ezek is bennünket terhelnek, a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt. Lehet díja a megnyitandó folyószámlának is, és adott esetben a közvetítőnek is kell jutalékot fizetni. Jelzáloghitelek esetén más jellegű kiadásaink is lesznek. Számolnunk kell az értékbecslés díjával és a helyszíni szemle díjával is. Az ingatlan-nyilvántartási eljárás is bennünket terhel, ahogy a tulajdoni lap és jelzálogjog-bejegyzés is. A Teljes Hiteldíj Mutató ezeket mind tartalmazza, összehasonlíthatóvá téve ezzel a különböző konstrukciókat. A THM segítségével tehát kiválaszthatjuk magunknak a legmegfelelőbb hitelt.

Mire nem jó a THM?

A THM nem tartalmazza a közjegyzői és ügyvédi díjat, pedig ezeket is nekünk kell kifizetnünk. A fedezetül szolgáló ingatlan biztosításának is lesz díja, és azt szintén mi fizetjük. Lehetnek még más költségeink is elő vagy végtörlesztés esetén vagy szerződésmódosításkor. Ezeket nem tartalmazza a THM, így ezek kimaradnak az összehasonlításból. Mivel vannak olyan költségek, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezeket is figyelembe kell vennünk, hogy jó döntést tudjunk hozni.

Csökkenhet a THM?

Változó kamatozású hitelnél a THM is változhat a kamatperiódus végén. A hitel kamata a jegybanki alapkamathoz igazodik, így ha az emelkedik, akkor emelkedik a hitel kamata, és vele együtt a THM is. Hosszabb kamatperiódusnál ritkábban változik a kamat, így jóval kisebb a kockázat. A THM állandó a fix kamatozású hiteleknél, mert a hitel kamata a futamidő alatt nem változhat. Ez a legbiztonságosabb megoldás.

THM – használjuk?

Ahogy fent olvasható, a Teljes Hiteldíj Mutató által nem tartalmazott díjak között vannak olyanok, amik nem biztos, hogy érintenek majd bennünket. Optimális esetben ilyen a késedelmi kamat is. A többi díj pedig a folyószámlánk kondícióitól, és a megkötött lakásbiztosítás fajtájától függ. Ne gondoljunk viszont arra, hogy mivel a THM nem tartalmaz minden költséget, ezért nem is tudja betölteni a szerepét. A THM alkalmas arra, hogy összehasonlíthatóvá tegye a különböző hitelkonstrukciókat. Használjuk bátran a Teljes Hiteldíj Mutatót.

Az UniCredit személyi kölcsön előtörlesztése

Érdemes kiszámolni, hogy valóban megéri-e az UniCredit személyi kölcsön előtörlesztése. Ehhez tudni kell, hogy hány hónap van még hátra a futamidőből, és hogy mekkora a tőketartozásunk. A tőketartozás nagyságából tudhatjuk meg, hogy mi az az összeg, amit vissza kell fizetnünk. Ehhez azonban még más költségek is hozzáadódhatnak, ilyen az előtörlesztés díja is. Az elő és végtörlesztésnek szinte mindig van díja, bár ez néhány esetben nulla forint. Mégsem ez a jellemző, a bankok a legtöbbször kifizettetik velünk, ha le akarjuk zárni a személyi kölcsönünket. Kérdés, hogy megéri-e feláldoznunk erre a megtakarításunkat, mert lehet, hogy jobban járunk, ha például befektetjük azt. Lehetséges, hogy a befektetés által elért nyereségünk kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletkiadást, amit az előtörlesztéssel el szeretnénk kerülni. Ha hozzájutunk egy nagyobb összeghez egy jutalomból a munkahelyünkről, vagy örökölünk pénzt, vagy bármilyen módon pénzhez jutunk, akkor elgondolkodhatunk az UniCredit Bank személyi kölcsön előtörlesztésén. A saját forrásból történő előtörlesztésnek az az előnye, hogy ha saját forrást használunk fel, annak nem lesznek kamatköltségei. Az összeg már a rendelkezésünkre áll, nem kell fizetnünk azért, hogy azt megszerezzük. Ilyenkor egyszerűen kiszámolható, hogy megéri-e az előtörlesztés. Az előtörlesztéssel az UniCredit személyi kölcsönünk jövőbeni kamatait takaríthatjuk meg. Ha ez az összeg magas, akkor érdemes megfontolni az az előtörlesztést. Ilyenkor csökken a tőketartozásunk, és mivel a bank erre számolja a kamatot, így a teljes visszafizetendő összeg is alacsonyabb lesz.

Egy másik hitelből is elő tudjuk törleszteni az UniCredit személyi kölcsönünket. A felvett hiteleknek is lesz persze kamata és más költsége, mint a jelenlegi hitelünknek, így előfordulhat, hogy nem lesz kedvező számunkra a hitelkiváltás. Az előtörlesztés szempontjából fontos, hogy az UniCredit személyi kölcsönünk törlesztése annuitásos, vagyis az első hónapokban magasabb a kamat, mint a tőkerész. A futamidő végén ez már fordítva van, akkor már a tőkerész a magasabb. Ha hitelkiváltással szeretnénk megoldani az UniCredit személyi kölcsönünk előtörlesztését, előtte mindenképpen számoljunk, és hozzunk jó döntést. Az elő vagy végtörlesztést adósságrendező hitel segítségével is végrehajthatjuk. Ilyenkor nem csak az UniCredit személyi kölcsönünket, de minden fennálló hitelünket cseréljük le egyetlen hitelre. Bár ilyenkor még bonyolultabb a számítás, a várható megtakarítás, és az egyszerűség, hogy csak egy törlesztőrészletünk lesz, mégis megérheti számunkra. Bármennyire is körültekintően jártunk el a hiteleink hitelfelvételénél, a gazdasági környezet megváltozása miatt elképzelhető, hogy a hitelfelvételünk óta kedvezőbb kamatozású hitelek is elérhetők lettek. Ilyenkor érdemes rászánni az időt, és adósságrendező hitellel kiváltani a hiteleinket. A személyi kölcsönök előtörlesztése évente 200 ezer forintig ingyenes. Ezt jól használva jelentős kamatköltségtől kímélhetjük meg magunkat. Főként a futamidő első éveiben éri meg előtörleszteni, a fent már említett annuitásos törlesztés miatt.

Amikor UniCredit személyi kölcsönt igényelünk, és már tudjuk, hogy elő tudunk és akarunk majd törleszteni, fontos, hogy tájékozódjunk az előtörlesztés aktuális díjairól. Vannak olyan konstrukciók, ahol az elő és végtörlesztésért kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell fizetnünk. Ez kiemelten fontos akkor, ha már a kölcsön felvételekor tudjuk, hogy élni fogunk ezzel a lehetőséggel. Az előtörlesztés az időnkbe kerül. Utána kell járnunk annak, hogy mennyit, és hogyan kell fizetnünk, ha elő akarjuk törleszteni az UniCredit személyi kölcsönünket. Hajlamosak vagyunk arra, hogy az időnket végtelennek és ingyenesnek gondoljuk, de ahogy a mondás tartja: az idő pénz. Nehezen meghatározható az ügyintézéssel töltött idő értéke, de ne feledkezzünk meg arról, hogy azért ez sincs ingyen. Energia-befektetésre is szükségünk lesz, lehet, hogy többször kell telefonálnunk, de akár a bankfiókba is be kell mennünk, ha előtörlesztés mellett döntöttünk. Az előtörlesztés utánajárással, energia-befektetéssel jár, és konkrét kiadásaink is lehetnek.

Sok millió forintot kaphatunk ingatlanfedezet nélkül

Az ingatlanfedezetes jelzálogkölcsönökkel szemben az UniCredit személyi kölcsön óriási előnye, hogy az igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre. Ez nemcsak meggyorsítja az ügyintézést, de nem fog terhelni bennünket az ingatlan értékbecslésének a díja sem, és a közjegyzőnek sem kell fizetnünk. Az UniCredit személyi kölcsönök egy része online is igényelhető már, ilyen lehetőséggel jelzáloghitel igénylése esetén nem élhetünk. Az, hogy nincs szükség ingatlan fedezetre, különösen jól jöhet akkor, ha a lakásunkat már terheli jelzálogjog. Nem biztos ugyanis, hogy a UniCredit bank engedélyezi egy újabb jelzálog bejegyzését. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell a megfelelő nagyságú jövedelemmel rendelkeznünk ahhoz, hogy a második hitelünket is törleszteni tudjuk. Tehermentes ingatlan esetén jóval egyszerűbb eljárásra, és gyorsabb hitelbírálatra számíthatunk, ha az UniCredit személyi kölcsönt választjuk a jelzáloghitel helyett.

Amikor elkészült a tervünk, 12 millió forintos összeghatárig nyugodtan indulhatunk a bankba. Az UniCredit személyi kölcsönök ugyanis néhány százezer forinttól 12 millió forintig igényelhetők. A pénzintézetek eltérő hitelpolitikája miatt nem mindenhol érhető azonban el a 12 milliós hitelösszeg. Egy UniCredit személyi kölcsön kalkulátor sokat segíthet a választásban, hiszen a THM, a várható összköltség és a kamat mellett, a maximálisan felvehető hitelösszegről is tájékoztat bennünket. Mindezt néhány perc alatt. A futamidő a hitelösszeg mellett a legfontosabb tényező, hiszen a futamidő hossza határozza meg a törlesztőrészlet nagyságát. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet, annál kevesebbet kell havonta fizetni.

Az UniCredit hitel megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlete

Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az ügyfél számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a költségvetés gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek az igénylőre és szeretteire. Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van az igénylőnek, akkor ez könnyebbé teheti a probléma megoldását.

A Magyar Nemzeti Bank és a kereskedelmi bankok is figyelmeztetik az ügyfeleket a felelős hitelfelvétel fontosságára. Ez paradoxonnak tűnhet, hiszen a bankok érdeke az, hogy minél több hitelt helyezzenek ki, és így minél több profitot termeljenek, mégsem az. Egy nemfizetés esetén ugyanis a pénzintézetnek kára keletkezhet, és még ha meg is próbálja csökkenteni a veszteségét, ez időbe, erőforrások felhasználásba, és nem utolsósorban pénzbe kerül neki. A bankoknak az az érdeke, hogy aki felvette a hitelt, az vissza is fizesse azt. És az ügyfélnek is ez az érdeke. Az érdek tehát közös, érdemes megfogadni a bankok tanácsait ebben a kérdésben, hiszen nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek. A megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlet elfogadása, és a felkészülés a nem várt helyzetekre, segíthet abban, hogy a hitelfelvétel segítse a hiteligénylőt a vágyai elérésében.

A túlzott eladósodás kockázata

UniCredit kölcsön igénylésekor a felelős hiteligénylő alaposan tájékozódik a feltételekről. Ez nem mindig egyszerű, mert számos téves információ kering az interneten. Ezek egy része hiányos és téves információ, és ez nem várt meglepetést okozhat a hiteligényléskor. A felelős kölcsönigénylés a tudatosság kezdődik. Először is alaposan át kell gondolni, hogy a kölcsönre, amit igényelni akarunk, valóban szükség van-e. Csak akkor indítsuk el az igénylést, ha már minden más lehetőséget kizártunk. Az eladósodás és az adósságspirál veszélyeket rejt. Ha már az látszik, hogy nincs más megoldás, csak a hitel, akkor is körültekintően kell eljárni. Akkor forduljunk egy pénzintézethez, ha nincs más megoldás. Tudni kell, hogy a bankok kamatot számítanak fel a kölcsönre, és az néha nagyon magas. Amikor eldőlt, hogy nincsen másik megoldás, mint a bankkölcsön, akkor azt kell átgondolni, hogy melyik pénzintézettől igényeljük a hitelt. A felelős hitelfelvétel másik fontos eleme a tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadjuk el, hanem megnézzük azt, hogy melyik konstrukció felel meg legjobban az igényeinknek. Ez azért fontos, hogy ne vállaljunk túl sokat, mert a vissza nem fizetett hitelt először csak késedelmi kamatokkal növelik, később viszont komolyabb nehézségek is származhatnak abból, ha elmarad a törlesztőrészlet befizetése. A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly problémának tartja. Évekkel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót, amiben a túlzott eladósodottság kockázataira hívja fel a figyelmet. Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorol nem csak ránk, de a környezetünkben élőkre is. Döntsünk körültekintően hitelfelvételkor!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

UniCredit személyi kölcsön 2024 – Részletek és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

UniCredit személyi kölcsön 2024 – Részletek és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

UniCredit személyi kölcsön 2024 – Részletek és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

UniCredit személyi kölcsön 2024 – Részletek és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kamat fontos, ha hitelt igényelünk, de a Teljes Hiteldíj Mutató az, ami megmutatja a kölcsönünk teljes költségét. Fontos, hogy mindig a THM-et nézzük, ne a kamatot. A Teljes Hiteldíj Mutató ugyanis tartalmazza a kölcsön szinte minden felmerülő költségét, nem csak a kamatot.

A hitel kiválasztásában segítséget nyújtanak a hitelkalkulátorok. Ezek a THM mellett a teljes visszafizetendő összeget, és a havi törleszőrészletet is megmutatják. Ezek alapján tudunk megfelelő döntést hozni. Ebben szakértő weboldal segítségét is igénybe vehetjük.

A THM a Teljes Hiteldíj Mutató rövidítése. A Teljes Hiteldíj Mutató egy összehasonlító adat, ami az általunk választott kölcsön költségei mellett azt is megmutatja, hogy melyik hitel kedvezőbb a számunkra. Minél kisebb a THM, annál kevesebbet kell visszafizetnünk. A választásnál mindig az alacsonyabb THM-ű hitelt érdemes választani.

Lakásfelújításhoz igénybe vehetünk piaci szabad felhasználású jelzáloghitelt, személyi kölcsönt, vagy a Babaváró hitelt is. Amennyiben megfelelünk a feltételeknek, CSOK hitelt is igényelhetünk a felújításhoz.

Igen. És a Babaváró hitelt korlátozás nélkül felhasználhatjuk. A Babaváró hitel a gyakorlatban ugyanúgy működik, mint egy személyi kölcsön. És a jogszabályok nem engedik, hogy a törlesztőrészletünk magasabb legyen havi 51 ezer forintnál.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

2024.06.12.

Az elmúlt években a magyar kormány folyamatosan igyekszik új és vonzó pénzügyi termékeket kínálni a lakosság számára, hogy ösztönözze a megtakarításokat, és egyben csökkentse az ország külső adósságát. Ennek a törekvésnek egyik legújabb példája az új Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) magasabb kamatozással. Mutatjuk, hogy miért lehet érdemes befektetni ebbe az új állampapírba, hogyan működik, és milyen előnyöket kínál.

Tovább olvasom
4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

2024.06.10.

Az emberek számára a hitelbírálat egy fontos lépés lehet életükben, legyen szó lakásvásárlásról, autóvásárlásról, vagy más nagyobb beruházásról. Azonban a hitelbírálat folyamata nem mindig gyors és egyszerű. Számos tényező befolyásolja, hogy mennyi időt vesz igénybe a hitelkérelem jóváhagyása. Utánajártunk a hitelbírálat idejét meghatározó négy fontos tényezőnek, hogy jobban megérthessük ezt a folyamatot.

Tovább olvasom
Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

2024.06.09.

A CSOK Plusz egy igazán jó támogatási forma, azonban mint minden támogatásnál, itt is mérlegelni kell az esetleges kockázatokat. Abban az esetben, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek, nem teljesítjük az elvárt feltételt. És bizony probléma lehet. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Érdemes-e halasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva?

Érdemes-e halasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva?

2024.06.04.

Egy tudatos hiteligénylő pontosan tudja, hogy nagyon nem mindegy, hogy mennyi az általa igényelt hitel kamata. De valóban ennyire fontos ez? És tehetünk-e valamit? Érdemes elhalasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva? Szakértőnk válaszol a kérdésekre.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával