Diákszámla Kalkulátor 2024 – Keresd meg a legjobb ajánlatot!

Számládra érkező összeg

Hány éves vagy?

Bankok szerint

További Beállítások

Bankon kívüli utalások havonta

Eseti átutalások
Darabszám
db
Összesen
Ft
Állandó utalások
Darabszám
db
Összesen
Ft
Csoportos beszedések
Darabszám
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvételek havonta

Készpénzfelvétel saját ATM-ből
Darabszám
db
Összesen
Ft
Készpénzfelvétel idegen ATM-ből
Darabszám
db
Összesen
Ft
Készpénzfelvétel külföldön, ATM-ből
Darabszám
db
Összesen
Ft

Bankkártyás fizetések havonta

Vásárlások bankkártyával
Darabszám
db
Összesen
Ft
CIB

ECO ForYou bankszámla

Mobilodon akár 20 perc alatt megnyithatod

Költségek az 1. évben 0 Ft
Költségek a 2. évben 6522 Ft
Havi számlavezetési díj 0 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
OTP

Junior Számla

0 Ft a számlavezetés díja

Költségek az 1. évben 0 Ft
Költségek a 2. évben 0 Ft
Havi számlavezetési díj 0 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

MBH

MBH Belépő Számlacsomag

Kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal*

Költségek az 1. évben 36630 Ft
Költségek a 2. évben 23165 Ft
Havi számlavezetési díj 1145 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

ERSTE

Erste Egyszámla Diák Díjcsomag

Szabadon választható kedvezménnyel

Költségek az 1. évben 2692 Ft
Költségek a 2. évben 2692 Ft
Havi számlavezetési díj 0 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Diákszámla 18 éves kor alatt – feltételek

Lehetséges diákszámlát nyitni 18 éves kor alatt is.

A legtöbb banknak van egy olyan számlacsomagja, amely kifejezetten 18 év alatti fiatalok számára készült. Ezek a számlacsomagok többnyire alacsonyabb költségekkel járnak, mint a felnőtt számlák, és számos olyan előnnyel rendelkeznek, amelyeket a diákok értékelhetnek. (ingyenes készpénzfelvétel, ingyenes bankkártya, és kedvezmények a banki tranzakciók)

A diákszámla megnyitásához 18 éves kor alatt, szükséged lesz a következő dokumentumokra:

 • érvényes személyi igazolvány

 • érvényes lakcímkártya

 • érvényes diákigazolvány

 • a szüleid vagy gondviselőid beleegyezése

A számlanyitás folyamata bankonként eltérő lehet, de többnyire a következő lépésekből áll:

 • Beszélj a bank képviselőjével, és kérj információt a számlacsomagokról, amelyek 18 év alatti fiatalok számára érhetők el.

 • Tölts ki egy számlanyitási dokumentumot a szüleiddel.

 • Add át a szükséges dokumentumokat.

 • És kezdd el használni.

Ha 18 éves kor alatt szeretnél számlát nyitni, érdemes összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb számlacsomagot.

A legfontosabb, amit a 16 éves életkor alatti szálanyitásról tudni kell, hogy a számla megnyitásához szükség lesz az egy háztartásban élő törvényes képviselőre (szülő) is.

Egyes bankok korlátozhatják a számla szolgáltatásait, gyakori, hogy folyószámlahitel nem érhető el ennél a számlatípusnál.

Ez azonban nem korlátozza jelentősen a számla használhatóságát. Lehet vele (bankkártyával) vásárolni, lehet utalásokat indítani és fogadni, és lehet vásárolni az interneten is. Szóval el lehet menni a suli büféjébe szendvicset venni a számlára utalt zsebpénzből.

Diákszámla 18 éves életkor felett – feltételek

A diákszámla olyan bankszámla, amelyet kifejezetten diákok számára terveztek. Általában kedvezményes feltételekkel rendelkezik, például ingyenes számlavezetési díj, ingyenes készpénzfelvétel, ingyenes átutalások, és kedvezményes bankkártyák.

A diákszámlák a legtöbb esetben 18-25 éves diákok számára érhetők el.

A feltételek bankonként eltérőek lehetnek, de általában a következőket tartalmazzák:

 • diák vagy diák jogviszonnyal rendelkező személy

 • 18-25 éves

 • érvényes diákigazolvány

Ezek a számlák számos előnnyel járhatnak a diákok számára.

 • ingyenes számlavezetési díj

 • ingyenes készpénzfelvétel

 • ingyenes átutalások

 • kedvezményes bankkártya

 • különleges ajánlatok és promóciók

Miért a diákszámla 18 éves életkor felett?

Aki nagykorú, bármilyen folyószámlát nyithat.

Miért érdemes akkor mégis olyan bankszámlát választani, ami kifejezetten diákoknak szól?

A szakértők úgy gondolják, hogy ezek a számlák különleges kedvezményeket kínálnak, mivel a bankok a jövőbeni ügyfeleiket látják a diákokban, ezért igyekeznek magukhoz csábítani őket.

Általánosságban elmondható, hogy a többi folyószámla nem rendelkezik ennyi előnnyel.

A diákszámlák előnyei

A legjobb diákszámla az a számla, ami megfelelő az igénylő számára. A diákoknak bankszámla kell. Ez nem is kérdés a huszonegyedik században. A diákszámla nyitás pedig ma már végtelenül egyszerű. A választásban pedig a diákszámla összehasonlító segít.

A diákszámla összehasonlítás az első lépés az igénylés előtt. A bankszámla diákoknak szóljon, és adjon extra kedvezményeket. Ez fontos. A legjobb az ingyenes bankszámla diákoknak. Az alacsony diákszámla költségek vonzóvá teszik ezt a banki terméket. A bankszámla nyitása diákoknak egy egyszerű folyamat.

De diákoknak melyik a legjobb bankszámla? Az olcsó bankszámla diákoknak. Talán ez a legfontosabb érv. Az olcsó diákszámla. És persze az, hogy a pénzügyi szokásokhoz a legjobban igazodjon.

diákszámla kalkulátor

A diákszámla kalkulátor

A legjobb bankszámla kiválasztása különféle tényezőtől függ. (a bankszámla típusa, díjak és költségek, hozzáférhető szolgáltatások, kamatok)

A legjobb bankszámla kiválasztása kalkulátorral történhet. Előtte célszerű az alábbi lépéseket megtenni:

Gyűjtsd össze az információkat: először is határozd meg, hogy milyen szolgáltatásokra és feltételekre van szükséged egy bankszámlánál. Például érdemes átgondolni, hogy milyen gyakran tervezel banki tranzakciókat (készpénzfelvétel, utalás), milyen típusú bankszámlát keresel, milyen összeggel rendelkezel a bankszámlád nyitásához, és milyen egyéb előnyöket szeretnél (ingyenes készpénzfelvétel külföldön).

Keresés és összehasonlítás: használj online bankszámla kalkulátort vagy összehasonlító oldalt, ahol összehasonlíthatod a különböző bankok ajánlatait.

Költségek és díjak ellenőrzése: ellenőrizd a bankszámla díjait és költségeit. Fontos tudni, hogy milyen díjak vannak számlavezetésre, készpénzfelvételre, utalásokra és egyéb tranzakciókra. Nézd meg, van-e minimum egyenleg követelmény, és milyen egyéb díjai vannak a számlának.

Szolgáltatások összehasonlítása: nézd meg, milyen egyéb szolgáltatásokat kínál a bank. Például ellenőrizd, hogy van-e online bankolási lehetőség, mobilalkalmazás, ingyenes vagy olcsó készpénzfelvétel.

Előnyök és hátrányok mérlegelése: fontolóra veheted az egyes bankszámlák előnyeit és hátrányait az igényeid alapján. Egy ingyenes számla lehet, hogy magasabb tranzakciós díjakkal jár, vagy egy magasabb kamattal rendelkező megtakarítási számla korlátozottabb hozzáféréssel járhat.

Értékelések és vélemények: keresd meg az online felhasználói értékeléseket és véleményeket a választott bankról és a bankszámla típusáról. Ez segíthet megtudni, hogy más ügyfelek milyen tapasztalatokat szereztek a bank szolgáltatásaival kapcsolatban.

A legjobb bankszámla kiválasztása személyes döntés, amely az egyéni igényekhez és pénzügyi helyzethez igazodik. A fent említett lépések segíthetnek eligazodni a választási folyamatban, és lehetővé teszik, hogy a lehető legjobb döntést hozd meg.

A számlanyitás menete

A bankszámla nyitásának menete bankonként eltérő lehet, de általánosságban a következők:

Bank kiválasztása: először is válaszd ki azt a bankot, ahol szeretnél bankszámlát nyitni. Fontos, hogy körültekintően keress, és hasonlítsd össze a különböző bankok ajánlatait, költségeit és szolgáltatásait.

Dokumentumok összegyűjtése: a bankszámla nyitásához szükséged lesz néhány személyes és azonosító dokumentumra, mint például az érvényes személyazonosító igazolvány, lakcímkártya vagy lakcímigazolás (lehet, hogy a bank elfogadja a legutóbbi rezsi csekket is) és adóazonosító jel. Nemzetközi bankok esetében esetleg további dokumentumokra is szükség lehet.

Bankfiók meglátogatása, vagy online űrlap kitöltése: a legtöbb bank lehetőséget biztosít arra, hogy személyesen bemehess a bankfiókba, és az ott dolgozókkal egyeztethess a bankszámla nyitásával kapcsolatban. Ezenkívül sok bank lehetővé teszi az online regisztrációt is a hivatalos weboldalukon keresztül.

Űrlap kitöltése: ha személyesen mész be a bankfiókba, kitöltesz egy űrlapot, ahol megadod a személyes adataidat és egyéb szükséges információkat. Ha online regisztrációt választasz, akkor az online űrlapot kell kitöltened.

Azonosítás és ellenőrzés: a banknak ellenőriznie kell az általad szolgáltatott információkat és dokumentumokat. Ez magában foglalhatja az azonosításodat, a személyazonosságod és címed ellenőrzését. Ezen lépés során a banki alkalmazottak esetleg további dokumentumokat vagy információkat is kérhetnek.

Számlaszerződés aláírása: miután a bank sikeresen ellenőrizte az adataidat, alá kell írnod a bankszámlaszerződést. Ebben a szerződésben rögzítik a bankszámlával kapcsolatos feltételeket, díjakat és egyéb információkat.

Bankszámla aktiválása: az aláírt szerződés és az ellenőrzött dokumentumok után a bank aktiválja a bankszámládat. Ekkor már hozzáférhetsz a bankszámládhoz, és elkezdheted használni a banki szolgáltatásokat.

Bankkártya és internetbank: a bank küld neked egy bankkártyát és egy internetbanki hozzáférést, amely lehetővé teszi az online bankolást. és tranzakciók végrehajtását.

Bankkártya van, folyószámlahitel nincs

Bankkártyát is igényelhetünk a számlához. Ez ma már szinte automatikus, de éves díjat kell fizetnünk érte. (ha nem ingyenes)

Egyes számláknál lehetőség van a bankkártya órával vagy telefonnal történő használatára is. Ha ez fontos nekünk, akkor egy erre alkalmas számlát válasszunk. Nem minden számla nyújtja ugyanis ez a szolgáltatás.

A számla kártyáival vásárolhatunk, és készpénzt is vehetünk fel róla.

Az is lényeges, hogy a saját bankunk automatájából történő készpénzfelvétel jelentősen olcsóbb, mintha idegen automatából vesszük fel ugyanazt az összeget.

Folyószámlahitelt általában nem lehet igényelni ehhez a számlatípushoz, ezt a bankok nem teszik lehetővé.

Bankkártya – a kényelmes megoldás

Bankkártyát viszont kaphatunk, és ez jó lesz nekünk. De miért jó, ha van egy bankkártyánk?

Kényelem: a bankkártyát bárhol használhatod, ahol bankkártyát elfogadnak, nem kell készpénzt hordanod magaddal.

Biztonság: a bankkártyák általában biztonságosabbak, mint a készpénz, mivel a tranzakciók nyomon követhetők, és visszatéríthetők, ha ellopják őket.

Kedvezmények: sok bankkártya kedvezményt kínál, például ingyenes készpénzfelvételt vagy kedvezményeket a vásárlásokra.

Pénzügyek nyomon követése: a bankkártyákat használva könnyen nyomon követheted a kiadásaidat, és tervet készíthetsz a költségvetésedre.

Ha még nincs bankkártyád, érdemes megfontolni, hogy igényelsz egyet a számládhoz. Számos különböző típusú bankkártya közül választhatsz, így biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet.

Az online igénylésről

Ennél a számlatípusnál nem kérdés az online igénylés. Amíg egy bizonyos életkor felett már ódzkodnak az internethasználattól, a diákoknak ez ma már mindennapos és természetes.

Így nem is kérdés az online számlaigénylés. Ami gyors, kényelmes és biztonságos.

A számla kiválasztása is online történik, és maga a számla igénylése is. Otthonról. vagy a parkban egy padról.

Ahogy az is természetes lesz, hogy a mobil applikáció letöltésre kerül a telefonra. A mobilbank használat tovább egyszerűsíti a számlahasználatot, és olyan funkciók érhetők el otthonról, ami sokáig csak bankfiókból volt lehetséges.

A mobil applikáció és az internetbank használta egy diák számára gyerekjáték. A bankszámla pedig fontos lehet a pénzügyi tudatosságra nevelésben. Nem véletlen, hogy sok szülő kifejezetten támogatja, hogy a gyermekének minél előbb legyen saját bankszámlája.

Ahogy látható egy igazán jó megoldás ez a számla. Jó a diáknak, jó a szülőnek, a kiválasztása, az igénylése és a használata is egyszerű. Érdemes igényelni egy diákoknak szóló folyószámlát. Minden diáknak.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Diákszámla Kalkulátor 2024 – Keresd meg a legjobb ajánlatot! - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Diákszámla Kalkulátor 2024 – Keresd meg a legjobb ajánlatot! - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Diákszámla Kalkulátor 2024 – Keresd meg a legjobb ajánlatot! - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Diákszámla Kalkulátor 2024 – Keresd meg a legjobb ajánlatot! - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Diákszámlát csak diákok nyithatnak, és ezt igényléskor érvényes diákigazolvánnyal bizonyítani is kell. Az igazolásért cserébe komoly kedvezményekre számíthat az igénylő.

A diákszámla Magyarországon általában 18 és 25 év közötti diákok számára érhető el. Egyes bankok azonban 18 év alatti diákok számára is kínálnak diákszámlát, bizonyos feltételek mellett.

A diákszámlák számos előnnyel rendelkeznek. Ilyen az ingyenes számlavezetési díj, az ingyenes készpénzfelvétel, az ingyenes átutalások, és kedvezményes bankkártya.

A diákszámlák néha havi limittel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy havonta csak bizonyos összeget utalhatsz.

Ingyenes számlavezetési díj: sok diákszámla ingyenes számlavezetési díjat kínál, ami segíthet megtakarítani a pénzt.

Ingyenes készpénzfelvétel: a diákszámlák sokszor ingyenes készpénzfelvételt kínálnak bizonyos helyeken, például a bank saját ATM-jeinél, vagy a bank által partnerként megjelölt ATM-eknél.

Ingyenes átutalás: a számlák egyes esetekben ingyenes átutalásokat kínálnak a bank saját számláira, vagy a bank által partnerként megjelölt bankok számláira.

Kedvezményes bankkártyák: sok számla kedvezményes bankkártyákat kínál, például ingyenes vásárlást vagy ingyenes biztosítást.

Különleges ajánlatok és promóciók: néhány számla különleges ajánlatokat és promóciókat kínál, például ingyenes ajándékokat.

A számlák megnyitásának feltételei bankonként eltérőek lehetnek, de általában a következőket tartalmazzák:

 • diák vagy diák jogviszonnyal rendelkező személy

 • meghatározott életkor

 • érvényes diákigazolvány

Ezenkívül a bankok gyakran kérnek olyan dokumentumokat is, mint az érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya.

Igen, egyszerűen meg lehet nyitni egy számlát.

A bankszámla megnyitásához szükséged lesz néhány dokumentumra, például érvényes személyi igazolványra, lakcímkártyára és a bankszámla megnyitási dokumentumra. A bankszámla megnyitását személyesen vagy online is megteheted.

Ha személyesen szeretnéd megnyitni a bankszámládat, akkor be kell menned egy bankfiókba, és be kell adnod a szükséges dokumentumokat. Az ügyintéző elvégzi a bankszámla megnyitását, és meg fogja adni neked a bankszámlaszámodat, és a bankkártyádat is kiküldik majd.

Ha online szeretnéd megnyitni a bankszámládat, akkor fel kell menned a bank weboldalára, és be kell adni a szükséges dokumentumokat.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

2024.05.17.

Az emberek életében előfordulhat olyan időszak, amikor sürgősen és egyszerűen szeretnének kölcsönhöz jutni. Bár ma már a banki ügyintézés és a hitelfelvétel is néhány kattintással elintézhető, a megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása továbbra is nehéz feladat lehet. Az alábbi cikkben a Banknavigátor szakértői összegyűjtötték, hogy az egyes bankok milyen konstrukciókat és milyen igénylési feltételek mellett kínálnak a piacon.

Tovább olvasom
2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2024.05.15.

Jó hír az új építésű ingatlanba költözőknek: 2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa. A kormány ugyanis meghosszabbította a határidőt 2026 december 31-ig. De miért fontos ez? És főleg mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani? Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Hogyan alkalmazhatod az 50-30-20 szabályt a pénzügyeidben?

Hogyan alkalmazhatod az 50-30-20 szabályt a pénzügyeidben?

2024.05.10.

A pénzügyekben is érdemes szabályokat alkalmazni. Nem is kell kitalálni őket, hiszen már valaki megtette ezt. Az egyik legjobb és legtöbbet használt szabály az 50-30-20 szabály, De mi is ez a szabály? Hogyan hat ez a pénzügyeinken keresztül az életünkre? Érdemes alkalmazni? Mutatjuk, mit gondolnak erről szakértőink.

Tovább olvasom
Lakáshitel-piac: Mutatjuk a számokat!

Lakáshitel-piac: Mutatjuk a számokat!

2024.05.07.

Ahogy a világ, és úgy a gazdaság is folyamatosan változik, úgy alakul át a lakáspiac és a lakáshitelek terén tapasztalható helyzet is. A 2024-es év is jelentős változásokkal indult a magyar ingatlanpiacon. A megjelenő, átalakuló, vagy éppen lecsengő támogatások mellett a piaci lakáshitelek költségének alakulása is fontos tényezővé vált mindazok számára, akik ingatlanvásárlás előtt állnak, vagy éppen szabadulnának egy kedvezőtlen jelzáloghiteltől. Összegyűjtöttük, hogy kinek és hol ajánlott most megfontolni a hiteligénylést.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával