Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Fogyasztóbarát személyi kölcsönök: előnyei és átláthatósága

2023.03.31.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. április 13. 14:11

A fogyasztóbarát személyi kölcsönök előnyei számosak; az alábbi cikkben ezeket gyűjtöttük össze egy csokorba.

Fogyasztóbarát személyi kölcsönök: előnyei és átláthatósága

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök előnyei már régóta ismeretesek, ám lehet, hogy eddig elkerülték a figyelmedet. Ha a közeljövőben személyi kölcsönt szeretnél igényelni, érdemes megfontolnod a fogyasztóbarát változat felvételét, ehhez pedig adunk néhány támpontot, ha tovább olvasol.

A fogyasztóbarát minősítés lényege

A Magyar Nemzeti Bank adja ki a fogyasztóbarát minősítést; először a lakáshitelek, majd a vagyonbiztosítások kerültek sorra, végül megérkezett a fogyasztóbarát személyi hitel is, ami szabad felhasználásra és hitelkiváltási céllal is igényelhető.

Az MNB célja a Minősített Fogyasztóbarát hitelkonstrukciókkal a közérthető, áttekinthető feltételekkel, minél szélesebb körben elérhető, könnyebb és gyorsabb ügyintézés mellett igényelhető kölcsönök „elterjesztése”, a piaci verseny felerősítésével a fogyasztói igények kielégítése, valamint a hitelfelvételhez kapcsolódó digitális folyamatok elterjedésének elősegítése, ehhez viszont egy konstrukciónak számos előírásnak kell megfelelnie.

A fogyasztóbarát személyi kölcsönök előnyei

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök előnyei közül kiemelkedik a gyors igénylés és folyósítási határidő. A szerződés megkötését követően, maximum három munkanapon belül meg kell kapnod a hitelösszeget, ha pedig online igényelsz, a határidő két munkanapra rövidül – lényeges, hogy nem igényelheted online a hitelkiváltási, illetve adósságrendezési céllal nyújtott kölcsönöket, illetve, ha adóstárs is szerepel az ügyletben, ezeknél tehát marad a három nap.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök maximális futamideje 7 év, fedezet nélkül, végig fix kamatozással igényelhetőek, a törlesztőrészlet pedig nem változik a futamidő lejáratáig.

További előny, hogy a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök egységes költségekkel kerülnek kibocsátásra:

  • online igénylés esetén a bank nem számíthat fel díjat a kölcsön folyósításáért, hagyományos igényléssel ez maximum a hitelösszeg 0,75%-a lehet,

  • az elő- és végtörlesztés díj a fennálló tartozás maximum 0,5%-a lehet, ha pedig kevesebb, mint 1 év van vissza a futamidőből, akkor a kölcsön végtörlesztése díjmentes,

  • a kamatfelár maximalizált; a kölcsön kamata 500 ezer forintnyi hitelösszegig legfeljebb 15 százalékponttal haladhatja meg a referenciamutató értékét, míg félmillió forint felett 10% lehet a kamatfelár.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök esetében kamatkedvezmény is elérhető, méghozzá többféleképpen:

  • hitelfedezeti biztosítás megkötésével,

  • az adott banknál történő számlanyitással, és

  • az adott számlára rendszeresen érkező jövedelem vállalásával.

Természetesen mindhárom lehetőség kihasználásával a kamatkedvezmény mértéke is megnő, amit ráadásul nem lehet véglegesen megvonni.

Nem feltétlenül ez a legjobb döntés

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök előnyei megkérdőjelezhetetlenek, azonban fontos figyelni arra is, hogy a bankok előnyösebb konstrukciókat is kínálhatnak. Jó példa erre az online igényelhető gyorskölcsönök széles kínálata, amelyek akár egyetlen órán belül a számládra kerülhetnek elérhető összeg formájában, míg a fogyasztóbarát változatnál két-három napot is várnod kell ugyanerre.

Ugyanígy könnyen lehet találni olyan személyi kölcsönt is, amelynek alacsonyabb a költsége, mint a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönöknek, bár a jelenlegi kamatszintek mellett még az is viszonylag magas lesz majd.

Lényeges tehát az egyes hitelajánlatok jellemzőit összehasonlítani, hiszen könnyen meglehet, hogy egy-egy szempontot vizsgálva számodra megfelelőbbet találsz. Ebben segítünk neked oldalunkkal, ahol a bankok legkedvezőbb ajánlatait hasonlíthatod össze egymással és a Minősített Fogyasztóbarát konstrukciókkal, így könnyen megtalálhatod a neked valót.

Összefoglalás

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök előnyei többek között a gyors ügyintézés, fix kamatozás, átlátható költségek és kedvezmények. Ugyanakkor érdemes összehasonlítani a különböző hitelajánlatokat, mivel a bankok más előnyös konstrukciókat is kínálhatnak. Oldalunk segítségével összevethetőek a legkedvezőbb ajánlatok, így könnyebben megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb hitelt.

Válassz hitelt oldalunkon, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Minden, amit a kamatperiódusról tudnunk kell

Minden, amit a kamatperiódusról tudnunk kell

2021.11.25.

A lakáshitelünk kiválasztásánál körültekintően kell eljárnunk. Hosszú időre kötelezzük el magunkat, ezért nem lesz mindegy, hogy mennyi a kamat, mekkora futamidőt választunk, és a kamatozás típusát is meg kell határoznunk. Utánajártunk mindennek, amit a kamatperiódusról érdemes tudni.

Tovább olvasom
Mi a hitelbiztosítéki érték?

Mi a hitelbiztosítéki érték?

2023.01.25.

A hitelbiztosítéki érték a lakáshitelek igénylése során játszik fontos szerepet; az alábbiakból mindent megtudhatsz róla.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön igénylés: mit figyelnek a bankok a bankszámlakivonaton?

Személyi kölcsön igénylés: mit figyelnek a bankok a bankszámlakivonaton?

2023.02.03.

Mit figyelnek a bankok egy személyi kölcsön igénylése előtt, a hitelbírálat során, a bankszámlakivonatodon? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Milyen adatok szerepelnek a KHR-ben?

Milyen adatok szerepelnek a KHR-ben?

2022.08.12.

A KHR-ben szereplő adatok nem ellened irányulnak, még akkor sem, ha negatív előjellel szerepelsz az adóslistán.

Tovább olvasom