Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Fogyasztóbarát személyi kölcsönök: előnyei és átláthatósága

2023.03.31.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. április 13. 14:11

A fogyasztóbarát személyi kölcsönök előnyei számosak; az alábbi cikkben ezeket gyűjtöttük össze egy csokorba.

Fogyasztóbarát személyi kölcsönök: előnyei és átláthatósága

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök előnyei már régóta ismeretesek, ám lehet, hogy eddig elkerülték a figyelmedet. Ha a közeljövőben személyi kölcsönt szeretnél igényelni, érdemes megfontolnod a fogyasztóbarát változat felvételét, ehhez pedig adunk néhány támpontot, ha tovább olvasol.

A fogyasztóbarát minősítés lényege

A Magyar Nemzeti Bank adja ki a fogyasztóbarát minősítést; először a lakáshitelek, majd a vagyonbiztosítások kerültek sorra, végül megérkezett a fogyasztóbarát személyi hitel is, ami szabad felhasználásra és hitelkiváltási céllal is igényelhető.

Az MNB célja a Minősített Fogyasztóbarát hitelkonstrukciókkal a közérthető, áttekinthető feltételekkel, minél szélesebb körben elérhető, könnyebb és gyorsabb ügyintézés mellett igényelhető kölcsönök „elterjesztése”, a piaci verseny felerősítésével a fogyasztói igények kielégítése, valamint a hitelfelvételhez kapcsolódó digitális folyamatok elterjedésének elősegítése, ehhez viszont egy konstrukciónak számos előírásnak kell megfelelnie.

A fogyasztóbarát személyi kölcsönök előnyei

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök előnyei közül kiemelkedik a gyors igénylés és folyósítási határidő. A szerződés megkötését követően, maximum három munkanapon belül meg kell kapnod a hitelösszeget, ha pedig online igényelsz, a határidő két munkanapra rövidül – lényeges, hogy nem igényelheted online a hitelkiváltási, illetve adósságrendezési céllal nyújtott kölcsönöket, illetve, ha adóstárs is szerepel az ügyletben, ezeknél tehát marad a három nap.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök maximális futamideje 7 év, fedezet nélkül, végig fix kamatozással igényelhetőek, a törlesztőrészlet pedig nem változik a futamidő lejáratáig.

További előny, hogy a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök egységes költségekkel kerülnek kibocsátásra:

  • online igénylés esetén a bank nem számíthat fel díjat a kölcsön folyósításáért, hagyományos igényléssel ez maximum a hitelösszeg 0,75%-a lehet,

  • az elő- és végtörlesztés díj a fennálló tartozás maximum 0,5%-a lehet, ha pedig kevesebb, mint 1 év van vissza a futamidőből, akkor a kölcsön végtörlesztése díjmentes,

  • a kamatfelár maximalizált; a kölcsön kamata 500 ezer forintnyi hitelösszegig legfeljebb 15 százalékponttal haladhatja meg a referenciamutató értékét, míg félmillió forint felett 10% lehet a kamatfelár.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök esetében kamatkedvezmény is elérhető, méghozzá többféleképpen:

  • hitelfedezeti biztosítás megkötésével,

  • az adott banknál történő számlanyitással, és

  • az adott számlára rendszeresen érkező jövedelem vállalásával.

Természetesen mindhárom lehetőség kihasználásával a kamatkedvezmény mértéke is megnő, amit ráadásul nem lehet véglegesen megvonni.

Nem feltétlenül ez a legjobb döntés

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök előnyei megkérdőjelezhetetlenek, azonban fontos figyelni arra is, hogy a bankok előnyösebb konstrukciókat is kínálhatnak. Jó példa erre az online igényelhető gyorskölcsönök széles kínálata, amelyek akár egyetlen órán belül a számládra kerülhetnek elérhető összeg formájában, míg a fogyasztóbarát változatnál két-három napot is várnod kell ugyanerre.

Ugyanígy könnyen lehet találni olyan személyi kölcsönt is, amelynek alacsonyabb a költsége, mint a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönöknek, bár a jelenlegi kamatszintek mellett még az is viszonylag magas lesz majd.

Lényeges tehát az egyes hitelajánlatok jellemzőit összehasonlítani, hiszen könnyen meglehet, hogy egy-egy szempontot vizsgálva számodra megfelelőbbet találsz. Ebben segítünk neked oldalunkkal, ahol a bankok legkedvezőbb ajánlatait hasonlíthatod össze egymással és a Minősített Fogyasztóbarát konstrukciókkal, így könnyen megtalálhatod a neked valót.

Összefoglalás

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök előnyei többek között a gyors ügyintézés, fix kamatozás, átlátható költségek és kedvezmények. Ugyanakkor érdemes összehasonlítani a különböző hitelajánlatokat, mivel a bankok más előnyös konstrukciókat is kínálhatnak. Oldalunk segítségével összevethetőek a legkedvezőbb ajánlatok, így könnyebben megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb hitelt.

Válassz hitelt oldalunkon, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Határozott idejű munkaszerződéssel kaphatunk hitelt?

Határozott idejű munkaszerződéssel kaphatunk hitelt?

2021.10.21.

Hitelfelvételnél meg kell felelnünk a bank által támasztott követelményeknek, ha hozzá akarunk jutni az áhított hitelösszeghez. A bankok eltérő módon kezelik a hiteleket, így van, ahol egy év folyamatos munkaviszonyt kérnek, van azonban ahol elég három hónap is. Van, ahol a nettó elvárt jövedelem magasabb, mint egy másik pénzintézetnél. Ez a különbség azonban nemcsak a bankoktól, hanem a hitel fajtájától is függ.

Tovább olvasom
5 ok, amiért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni

5 ok, amiért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni

2022.10.14.

Ötnél sokkal több érvet is meg tudnák fogalmazni amellett, hogy miért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni, de most legalább öt érvet felsorolunk mellette. Ez az egyszerű lépés meggyorsítja a későbbi hitelfelvételt, és segíthet abban is, hogy olyan lakást vegyünk meg, melyről biztosan tudjuk, hogy pozitív hitelbírálatot kapunk rá és biztosan képesek lesz törleszteni a kölcsönt.

Tovább olvasom
Mennyit jelent a minimálbér-emelés egy személyi kölcsön felvételénél?

Mennyit jelent a minimálbér-emelés egy személyi kölcsön felvételénél?

2023.03.01.

A minimálbér-emelés a személyi kölcsönök igénylésére is hatást gyakorol; lássuk, mi változott!

Tovább olvasom
Hogyan kaphatnak hitelt az élettársak?

Hogyan kaphatnak hitelt az élettársak?

2022.09.06.

Hitelt az élettársak is ugyanúgy vehetnek fel, mint bárki más, azonban vannak apróbb különbségek is bizonyos esetekben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával