Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Fogyasztóbarát személyi kölcsönök: előnyei és átláthatósága

2023.03.31.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. április 13. 14:11

A fogyasztóbarát személyi kölcsönök előnyei számosak; az alábbi cikkben ezeket gyűjtöttük össze egy csokorba.

Fogyasztóbarát személyi kölcsönök: előnyei és átláthatósága

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök előnyei már régóta ismeretesek, ám lehet, hogy eddig elkerülték a figyelmedet. Ha a közeljövőben személyi kölcsönt szeretnél igényelni, érdemes megfontolnod a fogyasztóbarát változat felvételét, ehhez pedig adunk néhány támpontot, ha tovább olvasol.

A fogyasztóbarát minősítés lényege

A Magyar Nemzeti Bank adja ki a fogyasztóbarát minősítést; először a lakáshitelek, majd a vagyonbiztosítások kerültek sorra, végül megérkezett a fogyasztóbarát személyi hitel is, ami szabad felhasználásra és hitelkiváltási céllal is igényelhető.

Az MNB célja a Minősített Fogyasztóbarát hitelkonstrukciókkal a közérthető, áttekinthető feltételekkel, minél szélesebb körben elérhető, könnyebb és gyorsabb ügyintézés mellett igényelhető kölcsönök „elterjesztése”, a piaci verseny felerősítésével a fogyasztói igények kielégítése, valamint a hitelfelvételhez kapcsolódó digitális folyamatok elterjedésének elősegítése, ehhez viszont egy konstrukciónak számos előírásnak kell megfelelnie.

A fogyasztóbarát személyi kölcsönök előnyei

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök előnyei közül kiemelkedik a gyors igénylés és folyósítási határidő. A szerződés megkötését követően, maximum három munkanapon belül meg kell kapnod a hitelösszeget, ha pedig online igényelsz, a határidő két munkanapra rövidül – lényeges, hogy nem igényelheted online a hitelkiváltási, illetve adósságrendezési céllal nyújtott kölcsönöket, illetve, ha adóstárs is szerepel az ügyletben, ezeknél tehát marad a három nap.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök maximális futamideje 7 év, fedezet nélkül, végig fix kamatozással igényelhetőek, a törlesztőrészlet pedig nem változik a futamidő lejáratáig.

További előny, hogy a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök egységes költségekkel kerülnek kibocsátásra:

  • online igénylés esetén a bank nem számíthat fel díjat a kölcsön folyósításáért, hagyományos igényléssel ez maximum a hitelösszeg 0,75%-a lehet,

  • az elő- és végtörlesztés díj a fennálló tartozás maximum 0,5%-a lehet, ha pedig kevesebb, mint 1 év van vissza a futamidőből, akkor a kölcsön végtörlesztése díjmentes,

  • a kamatfelár maximalizált; a kölcsön kamata 500 ezer forintnyi hitelösszegig legfeljebb 15 százalékponttal haladhatja meg a referenciamutató értékét, míg félmillió forint felett 10% lehet a kamatfelár.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök esetében kamatkedvezmény is elérhető, méghozzá többféleképpen:

  • hitelfedezeti biztosítás megkötésével,

  • az adott banknál történő számlanyitással, és

  • az adott számlára rendszeresen érkező jövedelem vállalásával.

Természetesen mindhárom lehetőség kihasználásával a kamatkedvezmény mértéke is megnő, amit ráadásul nem lehet véglegesen megvonni.

Nem feltétlenül ez a legjobb döntés

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök előnyei megkérdőjelezhetetlenek, azonban fontos figyelni arra is, hogy a bankok előnyösebb konstrukciókat is kínálhatnak. Jó példa erre az online igényelhető gyorskölcsönök széles kínálata, amelyek akár egyetlen órán belül a számládra kerülhetnek elérhető összeg formájában, míg a fogyasztóbarát változatnál két-három napot is várnod kell ugyanerre.

Ugyanígy könnyen lehet találni olyan személyi kölcsönt is, amelynek alacsonyabb a költsége, mint a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönöknek, bár a jelenlegi kamatszintek mellett még az is viszonylag magas lesz majd.

Lényeges tehát az egyes hitelajánlatok jellemzőit összehasonlítani, hiszen könnyen meglehet, hogy egy-egy szempontot vizsgálva számodra megfelelőbbet találsz. Ebben segítünk neked oldalunkkal, ahol a bankok legkedvezőbb ajánlatait hasonlíthatod össze egymással és a Minősített Fogyasztóbarát konstrukciókkal, így könnyen megtalálhatod a neked valót.

Összefoglalás

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök előnyei többek között a gyors ügyintézés, fix kamatozás, átlátható költségek és kedvezmények. Ugyanakkor érdemes összehasonlítani a különböző hitelajánlatokat, mivel a bankok más előnyös konstrukciókat is kínálhatnak. Oldalunk segítségével összevethetőek a legkedvezőbb ajánlatok, így könnyebben megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb hitelt.

Válassz hitelt oldalunkon, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Ezt a gyakori hibát ne kövesd el a lakáshitel kiválasztása során

Ezt a gyakori hibát ne kövesd el a lakáshitel kiválasztása során

2022.09.09.

A lakáshitel kiválasztása során több hibát is elkövethetsz, amelyek elkerülésével viszont egy kiváló megoldáshoz juthatsz egy ingatlan megvásárlásához.

Tovább olvasom
Újra elérhető a Diákhitel Plusz

Újra elérhető a Diákhitel Plusz

2021.12.10.

A Diákhitel Plusz október 1.-től újra igényelhető a korábbiakban megismert feltételekkel és kondíciókkal!

Tovább olvasom
Fontos tudnivalók új építésű lakás vásárlása előtt

Fontos tudnivalók új építésű lakás vásárlása előtt

2021.10.11.

Egy új lakás vásárlásának számtalan előnye van. Az ingatlanban nem lakott még előttünk senki, nem kell felújítani belátható időn belül, és az ingatlanban minden modern és korszerű. Új lakást venni legalább olyan jó érzés, mint beleülni egy vadonatúj autóba. Ha az új lakást hitelből is finanszíroznánk, számtalan lehetőség közül választhatunk. Kihasználhatjuk az állami támogatásokat, igénybe vehetjük a kamatkedvezményt, így biztosítva magunknak az alacsonyabb törlesztőrészleteket. De mire figyeljünk új építésű lakás vásárlása előtt? Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Milyen futamidővel vehetünk fel személyi kölcsönt?

Milyen futamidővel vehetünk fel személyi kölcsönt?

2021.12.02.

A személyi kölcsön a legnépszerűbb a hitelek között. Szabadon felhasználható, és egyszerűen igényelhető, ezért sokan azonnal a személyi kölcsönre gondolnak, amikor pénzre van szükségük. Megnéztük, hogy milyen hosszú futamidővel érdemes személyi kölcsönt felvenni, és hogy mire figyeljünk a futamidő megválasztásakor.

Tovább olvasom