Személyi kölcsön kalkulátor 2022

Hitelösszeg?

Futamidő

Jövedelem

További Beállítások

Válassz bankot

Hirdetés
BudapestBank

Prémium250 Kölcsön Számlával

Törlesztőrészlet 50095 Ft
THM 7.90 %
Visszafizetendő 3005700 Ft

THM
7,9%

Futamidő
12 - 84 hó

Hitel teljes díja: 3005700 Ft
Kamat: 505700 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Sberbank

Fair Plusz személyi kölcsön

Törlesztőrészlet 49373 Ft
THM 7.21 %
Visszafizetendő 2962380 Ft

THM
7,21%

Futamidő
36 - 96 hó

Hitel teljes díja: 2962380 Ft
Kamat: 462380 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Unicredit

Stabil kamat személyi kölcsön

Törlesztőrészlet 49444 Ft
THM 7.28 %
Visszafizetendő 2966640 Ft

THM
7,28% - 19,86%

Futamidő
12 - 96 hó

Hitel teljes díja: 2966640 Ft
Kamat: 466640 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Takarekbank

Takarék Fix Személyi Kölcsön

Törlesztőrészlet 55598 Ft
THM 13.16 %
Visszafizetendő 3348600 Ft

THM
7,62% - 25,34%

Futamidő
12 - 84 hó

Hitel teljes díja: 3348600 Ft
Kamat: 848600 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP Személyi kölcsön

Törlesztőrészlet 62118 Ft
THM 18.78 %
Visszafizetendő 3745830 Ft

THM
9,8% - 23,2%

Futamidő
24 - 84 hó

Hitel teljes díja: 3745830 Ft
Kamat: 1227080 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A legnépszerűbb kölcsön – a személyi kölcsön

Hosszú ideje a személyi kölcsön a legnépszerűbb hitelfajta Magyarországon. Ez nem véletlen, hiszen csupán a jövedelmünk igazolásával igényelhetjük. Nincs szükség arra, hogy ingatlanfedezet biztosítsunk, így ha nem rendelkezünk ingatlannal, vagy nem szeretnénk azt fedezetként bevonni, a személyi kölcsönt fogjuk választani. Mivel nincs szükség ingatlanfedezetre, nem lesz szükség a számlák bemutatására sem. Nem kell gyűjtenünk a számlákat az elvégzett munkákról, vagy a megvásárolt termékekről.

Az ingatlan fedezetes hitelek elbírálása nehézkesebb, tovább tart, és kezdeti költségekkel jár. Ilyen a személyi kölcsön igénylés esetén nincs. Az egyszerűbb ügyintézés pedig gyorsabbá teszi a hitelhez jutást. És nem csak az egyszerűsége és a gyors igénylés miatt vonzó ez a hitelfajta. A személyi hitelt szabadon felhasználhatjuk. Míg egy lakáshitelnél meg kell határoznunk a hitelcélt, és a megvásárolni kívánt ingatlant fel kell értékeltetnünk, addig a személyi kölcsön esetén senki nem kérdezi meg tőlünk, hogy mire akarjuk azt költeni. Autó, bútor, utazás? A személyi hitelt arra fordítjuk, amire csak akarjuk. 

Személyi kölcsön vagy személyi hitel? Mi a különbség?

A rövid válasz, hogy semmi. Csupán az elnevezés különbözik, a tartalom nem, ugyanarról a hiteltermékről van szó, akár személyi kölcsön, akár személyi hitel elnevezéssel találkozunk. Személyi kölcsön igénylés esetén teljesen mindegy számunkra, hogy azt személyi hitel vagy minősített személyi hitel névvel illetik. Mindegyik ugyanazt a banki hitelterméket takarja, mindegyik szabadon felhasználható, és ingatlanfedezet nélkül igényelhető. A minősített személyi hitel elnevezésről azonban tudnunk kell, hogy egy fogyasztóbarát, az MNB által támasztott feltételeknek megfelelő hitelfajtáról van szó. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel előnyeiről később bővebben is írunk még. 

Nem kell tehát foglalkoznunk az elnevezéssel, a tartalomra azonban érdemes figyelni, hiszen bár a név nem változik, a feltételekben lehetnek és vannak is eltérések. Egy kis odafigyeléssel és utánajárással könnyen megtalálhatjuk a legmegfelelőbbet. Ez lesz a fontos, nem a kölcsön neve és nem is az, hogy melyik pénzintézettől vesszük fel azt. 

A szabad felhasználhatóság előnyei

Az, hogy egy hitel szabadon felhasználható, rengeteg előnnyel jár. Nem lesz elvárás az előzetes kalkuláció, nem kell tervet leadnunk a bankunknak, és számlával sem kell igazolnunk a költést. Egy autó megvásárlásnál például saját erőként is felhasználhatjuk, Arról nem is beszélve, hogy olyan ötleteink lehetnek a felhasználásra, amire nincs speciális hitelfajta. Nagy lakodalmat akarunk tartani a gyermekünknek egy vidéki panzióban? Miért is ne? Egy különleges forgácsoló gép kell a hobbinkhoz? Ki akarjuk vágatni az udvaron álló túl magasra növő fákat? Semmi akadálya. Személyi kölcsön esetén bármelyik tervünket megvalósíthatjuk.

Rendkívül gyorsan hozzájuthatunk a személyi kölcsönhöz

Mivel az igényléshez mindössze a jövedelmünket kell igazolnunk, az elbírálás rendkívül gyors. A szükséges dokumentumokat egyszerű beszerezni, és ha ez megtörtént, az előzetes hitelbírálat akár néhány perc alatt megtörténik. És máris tudjuk, hogy hitelképesek vagyunk-e, megkapjuk-e azt az összeget, amit szeretnénk. Az előzetes hitelbírálat után már a végleges döntés következik. Ez többnyire két-három napot vesz igénybe, de több pénzintézet is azzal hirdeti magát, hogy 24 órán belül elbírálják a hitelkérelmünket. Egy nap. És máris megkaptuk a hitelt. Nem kell heteket, esetleg hónapokat várnunk arra, hogy a számlánkra utalják az összeget. Amikor az online hitelügyintézést választjuk, még gyorsabban lezajlik a folyamat. Egyszerűen és rendkívül gyorsan juthatunk személyi kölcsönhöz, bármelyik pénzintézethez is fordulunk.

Nem lesz szükség ingatlanfedezetre

Lehetünk olyan helyzetben, hogy nincs ingatlan a nevünkön. Lehet, hogy most alapítottunk családot, vagy csak eddig úgy alakult az életünk, hogy nem vásároltunk magunknak lakást. Ettől még persze lehetnek céljaink és álmaink. És a személyi kölcsönnél ez nem lesz akadály, hiszen a bank nem fog tőlünk ingatlan fedeztet kérni. Ha megvizsgáljuk a hitelfajtákat, azt láthatjuk, hogy az ingatlan fedezetes és a fedezet nélküli kölcsön esetén az árazás eltérő. A fedezetlen hitelek jellemzően drágábbak, ezért viszont cserébe egyszerűséget és gyorsaságot kapunk. Hitelfelvétel előtt érdemes mérlegelnünk, hogy melyik a fontosabb számunkra. 

Személyi kölcsön kalkulátor

Hogyan válasszunk személyi hitelt

Minden hitelfelvétel előtt tájékozódnunk kell, ki kell választanunk a számunkra legkedvezőbb konstrukciót. Választhatunk bankot is, dönthetünk a saját számlavezetőnk mellett, még az is lehet, hogy ők keresnek meg bennünket egy kedvező ajánlattal, azért, hogy a hűségünket megjutalmazzák. Nem kell feltétlenül persze a saját bankunknál igényelnünk. Egy hirdetésben láthatunk egy jó akciós személyi kölcsönt, de alaposan körbe is járhatjuk a témát. Ebben nagy segítség lehet egy szakértő weboldal hitel kalkulátora, ami könnyen összehasonlíthatóvá teszi számunkra a különböző bankok által kínált személyi kölcsönöket. A hitel kalkulátorról és annak használatáról később részletesen olvashatunk majd. 

A választás fontos. Hosszú időre elkötelezzük magunkat egy bank egy hitelterméke mellett. Nem mindegy tehát, hogy melyiket választjuk.

Az igénylés feltételei

A pénzintézetek az alábbiakat veszik leginkább figyelembe a bírálatnál.

Fontos tudnunk, hogy a bankok eltérő hitelezési politikát folytatnak, ezért a szükséges feltételek bankonként eltérhetnek. Hitelfelvétel előtt a banki ügyintéző tájékoztatni fog bennünket a minimális követelményekről.

A szükséges dokumentumok

A személyi kölcsön igényléséhez dokumentumokat kell bemutatnunk a banknak. Ezekkel a dokumentumokkal igazoljuk a jövedelmünket, azt, hogy mióta dolgozunk, és azt is, hogy kik vagyunk mi. Kelleni fog személyi igazolvány, lakcímkártya, és a jövedelmünket is igazolnunk kell az elvárt módon. 

Mennyibe fog kerülni a személyi kölcsönünk? – THM figyelő

A személyi kölcsön kiválasztásánál a teljes visszafizetendő összeg sokat nyomhat a latba. A Teljes Hiteldíj Mutató segít a kölcsönök összehasonlításában, minél alacsonyabb ugyanis egy hitel THM-je annál kevesebbe fog kerülni nekünk. Alacsonyabb lesz a havi törlesztő részletünk, és összességében is kevesebbet kell majd visszafizetnünk. A hitel kalkulátorok minden esetben kiírják, hogy mekkora THM-el kell számolnunk. Fontos, hogy a kamat és a THM nem ugyanaz. A fix kamat is fontos információ, de a hitel teljes költségét a THM mutatja meg.

Milyen hosszú futamidőt válasszunk?

Személyi kölcsönt nyolc évre is kérhetünk. A futamidő megválasztása függ az általunk kifizethető havi összeg nagyságától, és attól is, hogy milyen gyorsan szeretnénk a hitelünket visszafizetni. Ezt befolyásolja ugyan a jövedelmünk nagysága, de a döntést nekünk kell meghoznunk. Személyi kölcsönt jellemzően rövid futamidőre igényelünk, ritkán kérjük hosszú évekre. Ez érthető is, hiszen az átlagos hitelösszegek jóval alacsonyabbak más hiteleknél. Egy ingatlan jelzáloghitelt akár évtizedekre is felvehetünk, de a személyi kölcsönöket általában jóval rövidebb idő alatt fizetjük vissza.

Mekkora lehet a maximális hitelösszeg?

A maximális hitelösszeg a személyi kölcsönöknél 10 millió forint. Tudnunk kell azonban, hogy ritkán igénylik a maximumot, a személyi kölcsönöket nem magas hitelösszegre találták ki. Többnyire néhány százezer és néhány millió forint között vesszük fel ezt a hitelfajtát. Ha csak százezer forintra van szükségünk, a személyi kölcsön jó választás lehet. Bár lehetőség van magas összeg igénylésére is, számolnunk kell azzal, hogy egy magasabb hitelösszegnél már nagy jelentősége van a Teljes Hiteldíj Mutatónak, így érdemes lehet egy másik típusú hitelt keresni a céljainkhoz.

Mekkora jövedelemre lesz szükségünk?

A bankok meghatározzák, hogy mi az a minimális jövedelem, amivel a hitelfelvételhez rendelkeznünk kell. Ez személyi kölcsönönként eltérő, speciálisabb személyi kölcsönökhöz magasabb jövedelmet kérhetnek. Az igénylés előtt tudnunk kell majd, hogy pontosan mekkora az elvárt jövedelemszint, hiszen ha nem keresünk annyit, nem fogunk hitelt kapni. Persze erre is lehet megoldás, hiszen adott esetben adóstársat is bevonhatunk a hitelügyletbe, hogy megfeleljünk a követelményeknek.

Mi az a JTM?

A Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató vagyis a JTM egy olyan szabály, amitől a pénzintézetek nem térhetnek el. 500 ezer forint nettó jövedelem alatt csak 50 százalékig, 500 ezer forint nettó jövedelem felett pedig 60 százalékig vagyunk terhelhetőek. A JTM ugyanokkor függ a hitel típusától is, nem csak a jövedelmünktől, és azt is tudnunk kell, hogy a bankok gyakran jóval szigorúbb belső szabályozás alapján döntenek az elbírálás során. 

A bűvös hitel kalkulátor

A személyi kölcsönt legegyszerűbben egy hitel kalkulátorral választatjuk ki. Szakértő weboldalon ez a kalkulátor összehasonlítja számunkra az ajánlatokat oly módon, hogy nem csak a THM-et és az akár fix kamatot, de a havi törlesztő részlet mellett a teljes visszafizetendő összeget is kiszámolja. Nekünk csak meg kell adnunk a hitelösszeget és a futamidőt, és máris láthatjuk, melyik hitel a legkedvezőbb. A hitel kalkulátor lehetővé teszi, hogy néhány perc alatt válasszuk ki a legjobb konstrukciót. 

Online is igényelhetjük

A személyi kölcsönt akár végig online is igényelhetjük. Ez az egyszerű és rendkívül kényelmes megoldás lehetővé teszi, hogy otthonról intézzük a teljes folyamatot, anélkül, hogy be kellene mennünk a bankfiókba. Online igénylés esetén ráadásul különböző kedvezményeket is kaphatunk, gyakran ugyanis elengedik a folyósítási díjat online igénylés esetén.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A Magyar Nemzeti Bank által felügyelt Minősített Fogyasztóbarát elnevezést csak az a bank használhatja, amelyiknek a hitelterméke megfelel a rendkívül szigorú feltételeknek. Mindenképpen érdemes megfontolni a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel igénylését, ugyanis az MNB egy a fogyasztóknak kedvező feltételrendszert dolgozott ki, és annak betartását folyamatosan felügyeli. Jó döntés a személyi kölcsön igénylés, a minősített személyi hitel igénylése még jobb döntés lehet. 

Babaváró hitel – egy speciális személyi kölcsön

A Babaváró hitel egy államilag támogatott hiteltermék, ami tulajdonképpen nem más, mint egy személyi kölcsön. Babaváró hitelt gyermeket tervező családok igényelhetnek, és amennyiben teljesítik a szerződésben vállalt feltételeket, ez a szabadon felhasználható hitel a futamidő végéig kamatmentes marad. Mivel akár 10 millió forintot is lehet igényelni, nagy segítséget nyújthat egy ifjú párnak közös életük elején. Gyermekvállalás előtt állóknak érdemes megfontolni a Babaváró hitel felvételét.

Így kaphatod meg a hitelt

Személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A személyi kölcsön egy olyan szabad felhasználású hitel, amelyhez nem kell önerő, vagy ingatlanfedezet. Aránylag egyszerű hozzájutni és gyakorlatilag bármire lehet használni a felvett pénzösszeget. Természetesen rengetegféle személyi kölcsön létezik és nem biztos, hogy elsőre könnyű kiválasztani, hogy melyik az, amelyik a legjobban megfelel az igényeinknek.

Nem kell fedezet, és önerő sem, mivel a személyi kölcsön szabad felhasználású hiteltípus, azaz bármire költhetjük a felvett összeget, 100 százalékban, nem kell igazolnunk a bank felé, hogy mire használtuk azt fel.

Igen, mert van partnerünk, aki megfinanszírozza a passzív és aktív KHR státusszal rendelkező ügyfeleket. Amennyiben passzív státuszú ügyfél szeretne kölcsönt igényelni, akkor keresd oldalunkon a Cofidis ajánlatait. Aktív KHR státusszal rendelkezel, akkor meg a Provident ajánlatokat.

Nem, de ha nincs, az alaposan leszűkíti a lehetőségeket. A hitelezőnek fontos, hogy tudja, visszakapja a pénzét. Ehhez pedig látnia kell, mennyire megbízható adós leendő ügyfele. A munkáltatói igazolás, a munkáltató által igazolt rendszeres jövedelem tehát elég lényeges, de annak hiányában sem kell teljesen lemondani a személyi kölcsönről. Az egyik lehetőség, hogy adóstársat vonunk be az ügyletbe, a másik az, hogy (ez néhány pénzintézetnél elérhető) bankszámlakivonattal bizonyítjuk, van elegendő, rendszeres bevételünk a törlesztéshez.

A hitelkalkulátorokat használva valóban a teljes hiteldíj mutató (THM) a legjobb összehasonlító érték a különböző hiteltermékek között. A THM a kamat mellett ugyanis a többi kötelezően megfizetendő díjat is tartalmazza egy kölcsönnél, ugyanakkor még más költségek is adódhatnak. Emiatt érdemes belemenni a részletekbe is, ha már választottunk egy hitelt, vizsgáljuk az meg alaposan.

Ha nem vonunk be fedezetet, a jövedelmünk a legfontosabb tényező, amelyből a hitelező kiindulhat a hitelbírálatnál. Alkalmazottként a munkáltatónk állít ki jövedelemigazolást, ha vállalkozók vagyunk, a NAV teszi ezt meg. Nyugdíjasként szintén szükség van a nyugdíj igazolására. A bankok szerencsére másodlagos jövedelmeket is elfogadnak, de csak akkor ha a fentiek egyike megvan. A családi pótlék, ösztöndíjak, gyermek után kapott juttatások kiegészítő jövedelemként vehetők figyelembe. Ugyanakkor ez még nem minden, a bank a kiadásainkat is nézi, ami érthető, hiszen hiába van valakinek magas jövedelme, ha egyébkét el van adósodva. Ezt több hónapra visszamenő bankszámlakivonatokkal lehet a legjobban igazolni. Van egy fontos szabály, a banknak a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) alapján kell eljárnia. Ez a mutató azt szabályozza, hogy adott fizetés hány százaléka fordítható maximálisan a havi törlesztőre.

Adóstárs voltaképpen bárki lehet, aki megfelel az adott hitel igénylési feltételeinek. Akkor lehet előnyös adóstársat bevonni, ha saját jogon valamiért nem felelünk meg formailag a kölcsön valamely feltételének (például, ha van megfelelő bevételünk, de nincs munkáltatói igazolásunk). Egy adóstárs bevonásával ez a probléma megoldható.

Akkor a hitelező bank – a szerződés szerint eljárva – késedelmi kamatot számol fel. Rosszabb esetben a bank fel is mondhatja a szerződést. Egy szerződés felmondási ideje általában hatvan-kilencven nap között van hiteltípustól függően. A szerződés felmondása nehéz helyzetbe sodorhatja az adóst, mert a pénzintézet egy összegben követeli vissza a tartozást, ráadásul plusz költségekkel is növekszik a teher.

A legfontosabb feltétel az, hogy igazolt, rendszeres havi jövedelemmel rendelkezzünk. Emellett a kiadásaink is számítanak, egészen pontosan az, hogy van-e már hitelünk és ha igen, az mennyire terheli meg a büdzsénket. A bank lekéri hiteltörténetünket, megnézi, hogy rajta vagyunk-e a KHR-listán aktív, vagy passzív státuszban.

Ez az állítás nem feltétlenül igaz, bár tény, hogy úgy nehezebb személyi hitelhez jutni, hogy van/volt olyan hiteltartozásunk, amelyet nem tudunk/tudtunk törleszteni a szerződés szerint.

Abban az esetben a hitelező bank késedelmi kamatot számol fel. Előfordul, hogy valaki hosszabb ideig nem tud fizetni, ilyenkor a banknak jogában áll felmondani a szerződést, méghozzá az abban meghatározott feltételek szerint. A felmondási idő az esetek többségében hatvan-kilencven nap között van hiteltípustól függően. Érdemes a felmondást elkerülni, mert azt követően a bank egy összegben kéri vissza a tartozást, amely ráadásul plusz költségekkel is növekszik.

Egy hitel költségét a THM (teljes hiteldíj mutató) mutatja meg, tehát nem elég a kamatokat összehasonlítani. Az összköltséget olyan díjak terhelhetik, mint a folyósítási díj, elő- és végtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj, számlavezetési díj, illetve egyéb, csatolt szolgáltatások díjai. Ezekről érdemes a hitelfelvétel előtt alaposan tájékozódni.

Először is érdemes használni az oldalunkon található hitelkalkulátorokat, nagyon fontos az összehasonlítás, mert akár több százezer forintnyi különbség is lehet termék és termék között. Fontos, hogy tudjunk az akciókról és kedvezményekről, ezek kínálják a legjobb feltételeket. Továbbá a bank szívesen ad kedvezményt azoknak, akik nála vezetik folyószámlájukat, amelyre rendszeres jövedelmük érkezik.

A személyi hitel vagy más néven személyi kölcsön igénylésekor a pénzintézet nem kéri tőlünk, hogy meghatározzuk a hitelcélt, ezért azt bármire felhasználhatjuk.

A felvehető hitel számát nem korlátozza szabályozás. Elvi akadálya tehát nincs annak, hogy a meglévő hitelünk mellé felvegyünk egy újabbat. Azt azonban tudnunk kell, hogy a hitelt nyújtó bank vizsgálni fogja, hogy a törlesztő részletek összege belefér-e az igazolt nettó jövedelmünkbe. 

Minden bank a saját feltételi rendszere alapján dolgozik és így végzik a hitelképességi vizsgálatot. 
Nézzük át a leggyakoribb  szempontokat: 
  • életkor 
  • állandó lakóhely
  • megfelelő munkaviszony
  • elvárt jövedelem
  • elérhetőség
  • okmányok megléte
  • bankszámla
Kalkulátorunk segítségével részletesen tájékozódhatsz a feltételekről és a követelményekről egyaránt.

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel: mutatjuk a munkaviszonnyal kapcsolatos tudnivalókat

Babaváró hitel: mutatjuk a munkaviszonnyal kapcsolatos tudnivalókat

2022.01.25.

Munkaviszonnyal kapcsolatos tudnivalókban a babaváró hitel is bővelkedik; az alábbiakból mindent megtudhatsz.

Tovább olvasom
Így csökkentheted a költségeket lakásvásárláskor

Így csökkentheted a költségeket lakásvásárláskor

2022.01.21.

Csökkentenéd a költségeidet a lakásvásárlás során? Akkor alábbi cikkünk neked szól!

Tovább olvasom
Hitelfelvétel egyéni vállalkozóként: milyen lehetőségek vannak?

Hitelfelvétel egyéni vállalkozóként: milyen lehetőségek vannak?

2022.01.19.

A hitelfelvétel egyéni vállalkozóként valamivel nehezítettebb pálya, mintha munkavállalóként próbálnád meg, ám nem lehetetlen!

Tovább olvasom
Új vagy használt lakást érdemesebb vásárolni lakástámogatással?

Új vagy használt lakást érdemesebb vásárolni lakástámogatással?

2022.01.17.

Új és használt lakás között kellene döntened, de nem tudod, melyikkel járnál jobban anyagilag, ha a lakástámogatást is igényled hozzá? Akkor érdemes elolvasnod alábbi bejegyzésünket!

Tovább olvasom