Betegbiztosítás 2024 – Minden amit tudni érdemes

Mi a betegbiztosítás? – kifejezés-magyarázó

A betegbiztosítás egy biztosítási szolgáltatás, ami egy a szerződésben meghatározott egészségügyi probléma bekövetkezésekor adott térítést ad. A betegbiztosítás hivatalos neve összegfinanszírozó egészségbiztosítás, és szokták még betegségbiztosításnak, vagy összegbiztosításnak is nevezni.

A betegbiztosítást gyakran keverik más biztosítási módokkal.

A betegbiztosítás, az egészségbiztosítás és az életbiztosítás mind olyan biztosítási termékek, amelyek az élet kiszámíthatatlansága miatt nyújtanak anyagi védelmet. A három biztosítási mód azonban különbözik egymástól.

Betegbiztosítás: az összegfinanszírozó egészségbiztosítás egy olyan biztosítás, amely a biztosított által fizetett díj ellenében téríti a kórházi ellátással, a műtétekkel és a gyógyszerekkel kapcsolatos költségeket. Az összegfinanszírozó egészségbiztosítás többnyire az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

 • Kórházi ellátás térítése

 • Műtéti térítés

 • Gyógyszerköltség-térítés

 • Szűrővizsgálatok térítése

 • Otthoni ápolás térítése

 • Baleseti ellátás térítése

Egészségbiztosítás: az egészségbiztosítás egy olyan biztosítás, amely a biztosított által fizetett díj ellenében hozzáférést biztosít a magán-egészségügyi ellátáshoz. Az egészségbiztosítás többnyire az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

 • Kórházi ellátás

 • Műtéti ellátás

 • Gyógyszerköltség-térítés

 • Szűrővizsgálatok

 • Speciális kezelések

 • Otthoni ápolás

 • Baleseti ellátás

Életbiztosítás: az életbiztosítás egy olyan biztosítás, amely a biztosított halála esetén pénzügyi segítséget nyújt a kedvezményezettnek. Az életbiztosítás többnyire az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

 • Halál esetén a biztosítási összeg kifizetése a kedvezményezettnek

 • Baleseti halál esetén a biztosítási összeg kifizetése a kedvezményezettnek

 • Kritikus betegség esetén a biztosítási összeg kifizetése a kedvezményezettnek

 • Keresőképtelenség esetén a biztosítási összeg kifizetése a kedvezményezettnek

A három biztosítás közötti különbségek

Az összegfinanszírozó egészségbiztosítás és az egészségbiztosítás között az a fő különbség, hogy az összegfinanszírozó egészségbiztosítás csak a kórházi ellátással, a műtétekkel és a gyógyszerekkel kapcsolatos költségeket téríti, míg az egészségbiztosítás a magán-egészségügyi ellátáshoz is hozzáférést biztosít.

Az életbiztosítás és az összegfinanszírozó egészségbiztosítás, illetve az egészségbiztosítás között az a fő különbség, hogy az életbiztosítás csak a biztosított halála esetén nyújt pénzügyi segítséget, míg az összegfinanszírozó egészségbiztosítás és az egészségbiztosítás már a biztosított élete alatt is nyújthat segítséget.

Melyik biztosítás a megfelelő számunkra?

A megfelelő biztosítás kiválasztása függ a személyes igényeinktől és céljainktól. Ha aggódunk a váratlan egészségügyi kiadások miatt, akkor az összegfinanszírozó egészségbiztosítás vagy az egészségbiztosítás lehet a megfelelő számunkra. Ha szeretnénk gondoskodni a családról, akkor az életbiztosítás lehet a megfelelő.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Hogyan válasszunk biztosítást? – a betegbiztosítás kalkulátor – a betegségbiztosítás kalkulátor

Az összegbiztosítás kiválasztásakor érdemes több ajánlatot is összehasonlítani, és figyelembe venni a következő szempontokat:

A biztosítási összeg az a pénzösszeg, amelyet a biztosító kifizet a kedvezményezettnek a biztosítási esemény bekövetkezése esetén.

Az önrész az a pénzösszeg, amelyet a biztosítottnak kell megfizetnie a biztosítási esemény bekövetkezése esetén.

A fedezet az a kockázat, amelyet a biztosítás fedez.

A díj az a pénzösszeg, amelyet a biztosítottnak kell havonta vagy évente fizetnie a biztosításért.

Ha segítségre van szükségünk a megfelelő biztosítás kiválasztásában, akkor érdemes egy biztosítási szakemberhez fordulni.

A betegbiztosítás előnyei

 • havi néhány ezer forinttól köthető

 • a biztosítási összeg szabadon felhasználható

 • egyedi biztosítási eseményre is megköthető

 • egyedi biztosítási összeggel is köthető

A felsorolásból jól látszik, hogy a betegségbiztosítás legnagyobb előnye a szabad felhasználás mellett az egyedi megoldások. Így mindenki egy olyan szerződést köthet, ami megfelel az életkörülményének és igényének.

Miért kössünk betegbiztosítást?

Az összegfinanszírozó egészségbiztosítás megkötése több előnnyel járhat:

Költségmegtakarítás: az összegfinanszírozó egészségbiztosítás segíthet csökkenteni az egészségügyi ellátás költségeit. A biztosítók gyakran kedvezményes díjakat kínálnak olyan szolgáltatásokhoz, mint a kórházi kezelés, a járóbeteg-ellátás és a gyógyszerek.

Könnyebb hozzáférés az egészségügyi ellátáshoz: az összegfinanszírozó egészségbiztosítás segíthet biztosítani, hogy hozzáférjünk a szükséges egészségügyi ellátáshoz. A biztosítók gyakran fedezetet nyújtanak olyan szolgáltatásokhoz, amelyek egyébként nem elérhetőek vagy nagyon drágák lennének.

Biztonság és nyugalom: az összegfinanszírozó egészségbiztosítás segíthet biztosítani, hogy a családunk biztonságban legyen, ha egészségügyi probléma merül fel. A biztosítás megtéríti az egészségügyi ellátás költségeit, így nem kell aggódni a pénzügyek miatt.

Az összegfinanszírozó egészségbiztosítás különösen fontos azok számára, akiknek krónikus betegségük van, vagy akiknek nagyobb a kockázata annak, hogy súlyos egészségügyi problémájuk lesz. Ezek az emberek gyakran magasabb egészségügyi költségekkel szembesülnek, és az összegfinanszírozó egészségbiztosítás segíthet csökkenteni a pénzügyi terhet.

Néhány konkrét példa arra, hogy az összegfinanszírozó egészségbiztosítás hogyan segíthet:

Ha kórházba kerülünk, az összegfinanszírozó egészségbiztosítás megtéríti a kórházi kezelés költségeit, beleértve a kórházi tartózkodást, a műtétet és a gyógyszereket.

Ha krónikus betegségben szenvedünk, az összegfinanszírozó egészségbiztosítás segíthet fedezni a rendszeres orvosi ellenőrzések és gyógyszerek költségeit.

Ha súlyos egészségügyi problémánk van, az összegfinanszírozó egészségbiztosítás segíthet fedezni a rehabilitáció és a hosszú távú gondozás költségeit.

A betegségbiztosítási csomagok széles skálája áll rendelkezésre, ezért fontos, hogy összehasonlítsuk az ajánlatokat, mielőtt döntést hozunk. Ügyeljünk arra, hogy olyan csomagot válasszunk, amely megfelel az igényeinknek.

betegbiztosítás kötés

Miért jó, ha egy biztosítási összeg szabadon felhasználható?

Egy biztosítási összeg szabadon felhasználhatósága rendkívül előnyös, mivel az rugalmasságot és széles körű pénzügyi védelmet kínál az ügyfél számára.

Először is, ilyen biztosításnál nincsenek szigorú korlátozások arra, hogy mire használható a kifizetett összeg, így az ügyfél teljes szabadságot élvez a felhasználási módokat illetően.

A szabad felhasználhatóság lehetővé teszi a biztosított számára, hogy az összeget az aktuális és sürgős szükségleteknek megfelelően használja fel, legyen az egészségügyi költségek, lakásvásárlás, oktatás, vagy bármilyen más terület. Ez növeli az egyéni választási lehetőségeket és a pénzügyi függetlenséget.

Ezenkívül a szabad felhasználhatóság lehetővé teszi a biztosított számára, hogy a körülményeinek megfelelően alakítsa a biztosítási védelmét, és az összeget olyan területeken használja fel, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Például, ha valaki egészségbiztosításában magas önrészre van szüksége egy műtéthez, a szabad felhasználhatóság segítségével könnyen finanszírozhatja ezt.

Emellett a szabad felhasználhatóság segíti a biztosítottat abban, hogy az élethelyzete változásaihoz alkalmazkodjon, és a biztosítását igényeinek megfelelően alakítsa.

Ezért a szabadon felhasználható biztosítások előnyösek és sokoldalúak, mivel lehetővé teszik a pénzügyi védelem testre szabását az egyéni igények szerint.

Hogyan hat az életünkre, ha van biztosításunk?

A biztosítások rendkívül fontos szerepet játszanak az életünkben, mivel segítenek megvédeni minket váratlan kockázatoktól és nehézségektől.

Először is, a biztosítások nyugalmat és biztonságot nyújtanak, hiszen tudjuk, hogy egy esetleges baleset vagy katasztrófa esetén pénzügyi segítségre számíthatunk.

Ezen kívül a biztosítások ösztönöznek bennünket a felelős döntéshozatalra, mivel figyelmeztetnek a potenciális veszélyekre, és ösztönzik az előrelátást.

A biztosítások segítenek megőrizni vagyonunkat, mivel káresemények esetén a biztosító állja a javítási vagy pótlási költségeket.

Emellett a biztosítások lehetővé teszik a hosszú távú tervezést, és az anyagi stabilitás megőrzését.

A vállalkozások számára is kulcsfontosságú a biztosítás, mivel segít megvédeni a vállalkozásokat pénzügyi veszteségektől és jogi problémáktól.

A biztosítások pozitív hatással vannak az egészségünkre is, mivel lehetővé teszik a szükséges orvosi ellátás igénybevételét anélkül, hogy aggódnánk a költségek miatt. Továbbá, a biztosítások támogatják a közösséget is, mivel a katasztrófa esetén az emberek gyorsabban és hatékonyabban reagálhatnak.

Összességében tehát a biztosítások fontos eszközök az életünkben, amelyek hozzájárulnak a stabilitáshoz, biztonsághoz és jóléthez.

Betegbiztosítás mellé magán egészségbiztosítás?

Az összegfinanszírozó egészségbiztosítás és a magán egészségbiztosítás két különböző típusú biztosítás, amelyek különböző előnyökkel járnak.

Az összegfinanszírozó egészségbiztosítás egy olyan szerződés, amelyben egy biztosító vállalja, hogy megtéríti a biztosított személy egészségügyi ellátásának költségeit. A betegségbiztosítási csomagok többnyire tartalmaznak olyan szolgáltatásokat, mint a kórházi kezelés, a járóbeteg-ellátás, a gyógyszerek és a rehabilitáció.

A magán egészségbiztosítás egy olyan biztosítás, amelyben egy biztosító vállalja, hogy megtéríti a biztosított személy által választott magánorvosok és magánkórházak költségeit. A magán egészségbiztosítási csomagok gyakran tartalmaznak olyan szolgáltatásokat, mint a gyorsabb hozzáférés az egészségügyi ellátáshoz, a személyes orvosi asszisztencia és a luxusápolás.

Az összegfinanszírozó egészségbiztosítás és a magán egészségbiztosítás kombinálása számos előnnyel járhat:

Költségmegtakarítás: az összegfinanszírozó egészségbiztosítás fedezheti a kórházi kezelés és a sürgősségi ellátás költségeit. A magán egészségbiztosítás fedezi a járóbeteg-ellátás és a krónikus betegségek kezelésének költségeit. A két biztosítás kombinálása segíthet csökkenteni az egészségügyi ellátás teljes költségét.

Könnyebb hozzáférés az egészségügyi ellátáshoz: az összegfinanszírozó egészségbiztosítás nagyobb hálózattal rendelkezik, mint a magán egészségbiztosítás. A magán egészségbiztosítás azonban gyakran lehetővé teszi, hogy a biztosított személy saját orvost és kórházat válasszon. A két biztosítás kombinálása segíthet biztosítani, hogy hozzáférjünk a legmegfelelőbb egészségügyi ellátáshoz.

Biztonság és nyugalom: az összegfinanszírozó egészségbiztosítás és a magán egészségbiztosítás együttesen biztosíthatja, hogy a családunk biztonságban legyen, ha egészségügyi probléma merül fel.

Az összegfinanszírozó egészségbiztosítás és a magán egészségbiztosítás kombinálása azonban drágább lehet, mint csak az egyik biztosítás megkötése. Ezért fontos, hogy összehasonlítsuk az ajánlatokat, mielőtt döntést hozunk.

Néhány kérdés, amelyet érdemes átgondolni, mielőtt eldöntjük, hogy betegségbiztosítást és magán egészségbiztosítást is kötünk-e:

Milyen az egészségügyi állapotunk? Ha krónikus betegségben szenvedünk, akkor a magán egészségbiztosítás segíthet fedezni a rendszeres orvosi ellenőrzések és gyógyszerek költségeit.

Mennyi a jövedelmünk? Az összegfinanszírozó egészségbiztosítás és a magán egészségbiztosítás drága lehet. Ezért fontos, hogy olyan csomagot válasszunk, amely megfelel a költségvetésünknek.

Milyen az igényünk? Ha fontos, hogy hozzáférjünk a legújabb orvosi technológiákhoz és szolgáltatásokhoz, akkor a magán egészségbiztosítás lehet a megfelelő választás.

Ha úgy döntünk, hogy betegségbiztosítást és magán egészségbiztosítást is vásárolunk, akkor fontos, hogy olyan biztosítót válasszunk, amelyik jól ismert és jó hírnévnek örvend. Emellett fontos, hogy alaposan átolvassuk a biztosítási szerződést, hogy megértsük a fedezet feltételeit.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Betegbiztosítás mellé életbiztosítás?

Betegségbiztosítás és életbiztosítás kiegészíthetik egymást, hogy teljes körű pénzügyi védelmet nyújtsanak az egyéneknek és családjaiknak.

Mindkét biztosításnak saját célja és funkciója van, és a kombinálásuk előnyei a következők lehetnek:

Egészségvédelem: az összegfinanszírozó egészségbiztosítás az egészségügyi költségeket fedezi, például orvosi kezeléseket, műtéteket, gyógyszereket, és kórházi tartózkodást. Ez segít megelőzni a pénzügyi nehézségeket, amikor valaki megbetegszik vagy sérülést szenved.

Életbiztosítás: az életbiztosítás az elhunyt személy hozzátartozóinak pénzügyi biztonságot nyújt, amennyiben a biztosított meghal. Ezzel kifizethetők a temetési költségek, és támogathatja a család jövőbeli anyagi igényeit.

Teljes körű védelem: kombinálva a betegségbiztosítást és az életbiztosítást, a biztosított teljes körű pénzügyi védelemmel rendelkezik. Az egészségi problémák esetén az összegfinanszírozó egészségbiztosítás segít az egészségügyi költségek fedezésében, míg az életbiztosítás a család számára hosszú távú anyagi biztonságot nyújthat.

Lényeges, hogy az egyéni igények és körülmények alapján a kombináció eltérő lehet. Mindenki más-más helyzetben van, és az optimális biztosítási stratégia az egyén vagy a család szükségleteitől függ. Érdemes lehet konzultálni egy biztosítási tanácsadóval vagy szakértővel, hogy segítsen kialakítani a legmegfelelőbb biztosítási tervet.

Betegségbiztosítás, magán egészségbiztosítás, életbiztosítás – a három grácia

Az „Három grácia” kifejezés itt nem egy szóvicc-szerű megfogalmazás, amely a betegségbiztosítást, a magán egészségbiztosítást és az életbiztosítást emeli ki fontos pénzügyi eszközként.

Mindegyik biztosításnak saját szerepe és célja van, és együttműködve hozzájárulhatnak az egyén vagy a család teljes körű pénzügyi biztonságához.

Betegségbiztosítás: a betegségbiztosítás az egészségügyi esetén nyújt pénzügyi védelmet. Ez lehetővé teszi a biztosítottnak, hogy a kezelés költségeit fedezze, és megelőzze a pénzügyi nehézségeket, amikor egészségügyi ellátásra van szüksége.

Magán egészségbiztosítás: a magán egészségbiztosítás lehetőséget ad a gyorsabb hozzáférésre az orvosi ellátáshoz, kórházi kezeléshez, illetve számos egyéb egészségügyi szolgáltatáshoz. Ezenkívül rugalmasabb lehetőségeket kínál az orvosok és kórházak kiválasztására.

Életbiztosítás: az életbiztosítás célja a család vagy a hozzátartozók pénzügyi biztonságának fenntartása, ha a biztosított elhunyt. Ebben az esetben a biztosító kifizeti a meghatározott összeget a kedvezményezetteknek, ami segíthet a temetési költségek fedezésében, az adósságok kifizetésében, és a további pénzügyi problémák megoldásában.

Ez a három grácia összefoglalja a pénzügyi védelem különböző aspektusait az egészségügyi és életkorral összefüggő kockázatok ellen. A biztosítottaknak meg kell fontolniuk szükségleteiket és körülményeiket, hogy meghatározzák, melyik biztosítás vagy biztosítási kombináció a legmegfelelőbb a számukra.

Lényeges, hogy konzultáljanak egy biztosítási szakértővel vagy tanácsadóval, hogy segítséget kapjanak a megfelelő döntés meghozatalában. És az is, hogy ne feledkezzenek meg a betegségbiztosításról, és hogy értsék a különbségeket más biztosítási termékekkel.

A biztosítások ismerete hozzájárulhat ahhoz, hogy a legjobb, legmegfelelőbb biztosítást választhassuk ki. Ez az ismeret teszi lehetővé, hogy eldöntsük, mire van szükségünk, és mi az, amit fizetni akarunk.

A betegségbiztosítás csak egy ezek közül a biztosítások közül, de fontos lehet számunkra és a szeretteink számára.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az összegfinanszírozó egészségbiztosítás egy olyan szerződés, amelyben egy biztosító vállalja, hogy megtéríti a biztosított személy egészségügyi ellátásának költségeit. A betegségbiztosítási csomagok tartalmazhatnak olyan szolgáltatásokat, mint a kórházi kezelés, a járóbeteg-ellátás, a gyógyszerek és a rehabilitáció.

Az összegfinanszírozó egészségbiztosítás mindenki számára ajánlott, aki egészségügyi ellátásra szorulhat. Ez magában foglalja azokat az embereket, akiknek krónikus betegségük van, vagy akiknél nagyobb a kockázata annak, hogy súlyos egészségügyi problémájuk lesz.

A betegségbiztosítások két fő típusa a magán és az állami betegbiztosítás. A magán-betegbiztosítást egy biztosítótól vásároljuk, míg az állami betegségbiztosítást az állam nyújtja.

Az összegfinanszírozó egészségbiztosítást számos biztosítótól lehet kötni. A biztosítók különböző csomagokat kínálnak, ezért fontos, hogy összehasonlítsuk az ajánlatokat, mielőtt döntést hozunk.

Az összegfinanszírozó egészségbiztosítás költségei a biztosítási csomag típusától és a biztosított személy életkorától és egészségi állapotától függően változnak. Az összege azonban nem túl magas, már havi néhány ezer forinttól megköthető.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Ingatlanpiac 2024: folytatódik a csökkenés vagy fellélegezhet a piac?

Ingatlanpiac 2024: folytatódik a csökkenés vagy fellélegezhet a piac?

2024.04.12.

Még mindig a gazdasági válság hatásait nyögi a hazai ingatlanpiac – erre utalnak a számok a KSH friss lakáspiaci adatai. Azóta, hogy 2022 elején Magyarországon kitört a koronavírus-járvány, az ingatlanipar folyamatosan lefelé tartó tendenciát mutat. Ennek hátterében a belső kereslet csökkenése, a reálkeresetek visszaesése és a magas kamatszint szerepelnek, amelyeket a gazdasági válság csak tovább tetőzött.

Tovább olvasom
6 millió forint lakásfelújításra – itt az új otthonfelújítási program!

6 millió forint lakásfelújításra – itt az új otthonfelújítási program!

2024.04.08.

Új köntösben és tartalommal indít otthonfelújítási programot a kormány. Az előző otthonfelújítási támogatás sikere után itt egy újabb lehetőség azoknak, akik a rezsijüket szeretnék csökkenteni. A tervek szerint június elejétől lehet majd pályázni a bankok MFB Pontjain a támogatásra. Utánajártunk, hogy milyen részletek ismertek eddig. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Gyorskölcsönt igényelnél? 5 tipp, amit jó, ha megfogadsz!

Gyorskölcsönt igényelnél? 5 tipp, amit jó, ha megfogadsz!

2024.04.05.

Szinte bármelyik nap előfordulhat velünk, hogy egy nem várt, nagy összegű kiadás nehezíti meg a pénzügyi helyzetünket: elromlik az autó, beázik a lakás, vagy felüti a fejét egy kezelendő betegség. Sokszor ezek olyan kiadások, amelyekre nem számítunk és megtakarításaink nem képesek fedezni ekkora összeget. Ilyenkor a gyorskölcsön lehet számunkra a megoldás.  Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, mi a különbség a gyorskölcsön és a hagyományos személyi kölcsön között, és segítünk eldönteni, hogy ez a megoldás valóban a legjobban megfelelő-e a számodra.

Tovább olvasom
Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

2024.03.25.

A lakáshitel igénylés egyik fontos feltététele, hogy az igénylő rendelkezzen a szükséges önerővel. Az önerő alapesetben 20 százalék, de azt minden igénylőnek érdemes tudnia, hogy az alapeset nem jelenti azt, hogy minden esetben. Az önerő ugyanis magasabb is lehet. Utánajártunk, és megmutatjuk, hogy mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával