Gránit Bank betéti kamatok 2024

A Gránit Bankba vihetjük a pénzünket

A Gránit Bank egy Magyarországon működő pénzintézet, ami számos pénzügyi szolgáltatást nyújt ügyfeleinek. Lekötött betéteket is.

Gránit Bank betéti kamatok – Gránit KamatMax betét – alapinformációk

6 hónap lekötés, a minimális lekötési összeg 50 ezer forint. A kamat kifizetése a betét lejáratkor a folyószámlára történik.

Gránit Bank betéti kamatok – Gránit KamatMax Plusz betét – alapinformációk

13 hónap lekötés, minimális lekötési összeg 50 ezer forint. Lejárat előtti feltörés esetén az eltelt naptári napokra járó kamat 50 százaléka kerül kifizetésre. A kamat kifizetése a betét lejáratkor a folyószámlára történik.

Gránit Bank betéti kamatok – Gránit Megtakarítási számla – alapinformációk

Számlavezetési díj: 100 forint. Kamat és EBKM 500 ezer forint alatti egyenleg esetén 2 százalék, 500 ezer forint feletti egyenleg esetén 5 százalék. A Gránit Megtakarítási Számla egy olyan számla, ami már kisebb összegre is magas kamatot biztosít lekötés nélkül. A számlán elhelyezett összeghez nem lehet bankkártyával hozzáférni, így a teljes megtakarítást biztonságban tudhatjuk. A megtakarítás bármikor díjmentesen átvezethető folyószámlára kényelmesen otthonról NetBankon vagy a Gránit eBank mobil applikáción keresztül.

Gránit számlacsomagok

A fenti számlacsomagok érhetők el a Gránit Banknál. Miért fontos ez? Aki rendelkezik a fenti számlacsomagok egyikével, vagyis már a bank ügyfele, az gyorsan és egyszerűen tud lekötött betétben pénz elhelyezni. A Gránit Bank betéti kamatok így érhetők el a legegyszerűbben.

A lekötött betét, mint pénzügyi termék

Egy lekötött betét (vagy fix kamatozású betét) olyan pénzügyi termék, amelyben egy meghatározott időre és kamattal helyezhető el a megtakarítás egy bankban vagy pénzintézetben.

És miért jó befektetés ez?

A lekötött betétek nagyobb biztonságot nyújtanak, mint más befektetési lehetőségek, mert az összegek betétbiztosítási védelemben részesülnek, amennyiben a bank csődbe menne. Ezáltal az összeg biztosítva van, és kevésbé van kitéve a piaci kockázatoknak.

A lekötött betétek esetén a kamat a betét megkötésekor meghatározott, és általában fix marad a lekötött időszak alatt. Ez azt jelenti, hogy pontosan tudható, hogy mekkora hozam kapható a befektetésre.

A fix kamat és a lekötési időtartam miatt a lekötött betét előre kiszámítható hozamot nyújt. Ez lehetővé teszi a pénzügyi tervezést, és segíti a megtakarítási célok elérését.

A lekötött betét általában nem könnyen hozzáférhető a lekötött időszak alatt, így segíthet a megtakarítási fegyelem fenntartásában. Ez megakadályozhatja a hirtelen kiadásokat, vagy a befektetések korai visszavonását.

A lekötött betét kiegészítheti a befektetési portfóliót. Ha már van részvényekben vagy más kockázatosabb eszközökben tartott befektetés, a lekötött betét lehetőséget ad a kockázatok diverzifikálására, és az esetleges veszteségek kivédésére.

A lekötött betéteknek vannak korlátai is. Például a pénz a lekötött időszakban nem áll rendelkezésre, és a korai kivét esetén kamatvesztést történhet. A lekötött betétek kamatai alacsonyabbak lehetnek, mint más, hosszabb távú befektetési lehetőségeké.

A lekötött betétekkel kapcsolatban mindig érdemes alaposan megvizsgálni a konkrét feltételeket, a kamatokat, és ha szükséges, konzultálni egy pénzügyi tanácsadóval, hogy meghatározzák, hogy a lekötött betét illeszkedik-e a pénzügyi terveinkhez és a kockázatvállalási hajlandóságunkhoz.

Ne sokat gondolkozzunk, kössük le a pénzt – vagy ne?

Az, hogy érdemes-e a pénzünket lekötött betétbe tenni vagy sem, számos tényezőtől függ, beleértve a pénzügyi céljainkat, a kockázatvállalási hajlandóságunkat és az aktuális piaci feltételeket.

Amire érdemes gondolni a döntés előtt:

A lekötött betétek nagyobb biztonságot nyújtanak, mivel az elhelyezett összeg betétbiztosítási védelem alatt áll, ami védi a betéteket a bank csődjének esetén bizonyos összegig.

A lekötött betétek esetén előre meghatározott kamatot kapunk a lekötött időszak alatt.

Konkrét időtartamra kötik le a pénzt a lekötött betétek, és korlátozzák a hozzáférést a befektetett összeghez. Ez azt jelenti, hogy ha váratlan kiadások merülnek fel, nehézséget okozhat a pénz hozzáférése. (ez előny és hátrány is egyben)

A lekötött betétek kamatai alacsonyabbak lehetnek a hosszabb távú befektetési lehetőségekhez képest. Ez azt jelenti, hogy a hozamok korlátozottak, különösen a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben.

Ha a pénzünket lekötött betétbe helyezzük, lemondunk más, esetleg magasabb hozamot kínáló befektetési lehetőségekről. Ez különösen fontos lehet hosszú távú megtakarítási célok esetén.

Gránit betéti kamatok

Van a lekötött betét, és vannak más lehetőségek is – részvények

A lekötött betét és a részvények két különböző típusú befektetési lehetőség, eltérő kockázatokkal és elérhető hozamokkal.

Az, hogy melyik jobb választás, nagyban függ az egyéni pénzügyi céloktól, a befektetési időtávtól, és a kockázatvállalási hajlandóságtól.

A lekötött betét előnyei között említettük korábban a magasabb biztonságot és a fix kamatot. Ezek a tulajdonságok vonzóak lehetnek olyan befektetők számára, akiknek fontos a tőkevédelem és a garantált hozam.

A lekötött betét különösen alkalmas lehet rövidebb távú célokra, vagy arra, hogy kiegészítse egy portfólió alapját stabil, alacsony kockázatú befektetésként.

A részvények nagyobb hozamlehetőséget kínálhatnak hosszabb távon.

A részvények tulajdonrészt jelentenek egy vállalatban, és az árfolyamuk a cég teljesítményétől, és a tőzsdén kialakuló kereslet kínálati viszonytól függ. Ez lehetőséget teremt a tőke hosszú távú növekedésére, és az átlagosnál magasabb hozam elérésére.

Lényeges, hogy a részvényeknek magasabb kockázata van.

Az árfolyamok ingadozhatnak, és egyes vállalatok akár csődbe is mehetnek, ami veszteséget eredményezhet. Ezért a részvények inkább hosszú távú befektetésekként ajánlottak, és olyan befektetőknek lehetnek megfelelőek, akik hajlandóak vállalni a kockázatot a magasabb hozam reményében.

Van a lekötött betét, és vannak más lehetőségek is – MÁP

A lekötött betét és az állampapír két különböző típusú befektetési lehetőséget, és mindkettőnek megvannak a saját előnyei és hátrányai.

Az optimális választás függ az egyéni pénzügyi céloktól, a befektetési időtől, és a kockázatvállalási hajlandóságtól.

Alapvető különbségek vannak a két eszköztípus között.

Lekötött betét:

A lekötött betétek viszonylag biztonságos pénzügyi termékek, mivel a befektetett összeg az adott bankban van lekötve. A bankbetétek bizonyos összegig biztosítottak a banki betétbiztosítási rendszeren keresztül.

A lekötött betét esetén előre meghatározott kamat érvényes, így pontosan tudhatjuk, mennyi hozamot fogunk kapni a befektetett összegre a lekötési időszak végén.

A lekötött betét lejártáig nem lehet hozzáférni a befektetett összeghez, csak a várt hozam elvesztésével.

Állampapír:

Az állampapírok olyan kötvények, amelyeket egy adott kormány vagy állam bocsát ki, és ígéretet tesznek a befektetett tőke visszafizetésére, valamint a kamatfizetésre. Az állam adóssági fizetőképességét megbízhatóbbnak tekintik, mint a vállalatokét.

Az állampapíroknak különböző típusai állnak rendelkezésre, így lehetőségünk van kiválasztani az egyéni befektetési célunkhoz leginkább megfelelő opciót.

Az állampapírok árfolyama is ingadozhat a piacon kialakuló kereslet-kínálati viszonyoktól függően, de általában kevésbé változékonyak, mint a részvények.

A lekötött betét és az állampapírok egyaránt vonzóak lehetnek azok számára, akik az alacsony kockázatú, stabil hozamot preferálják. A lekötött betét inkább rövidebb távú célokra vagy tőkevédelemre lehet ideális választás, míg az állampapírok hosszabb távú megtakarításokhoz, és a passzív jövedelemhez is hozzájárulhatnak.

Mint mindig, a befektetési döntés előtt fontos alaposan átgondolni a saját pénzügyi helyzetet és célkitűzést, és ha szükséges, szakember segítségét igénybe venni a megfelelő befektetési stratégia kidolgozásához. A diverzifikáció, vagyis különböző eszközosztályok kombinálása, lehetővé teszi a portfólió kockázatának csökkentését, és a hozampotenciál növelését.

Gránit Bank betéti kamatok – jó nekünk a lekötött betét

A Gránit Bank betéti kamatok tehát könnyen elérhetőek. csak egy döntés. A kamat biztos és biztonságos. Kell ennél több?

A Gránit Bank betéti kamatok tehát hozzájárulhatnak a pénzügyi terveink megvalósításához. Mégpedig oly módon, hogy ahhoz semmiféle különleges pénzügyi tudásra nem lesz szükség. Kell ennél több?

A Gránit Bank betéti kamatok olyan módon is segíthetnek nekünk, hogy a lekötött betétünk megakadályoz bennünket abban, hogy a pénzünket hirtelen felindulásból felesleges dologra költsük. Kell ennél több?

A Gránit Bank betéti kamatok a jövőnket jelenthetik. A most félretett sűrű fillérek sok sok forinttá változnak a hónapok, évek alatt. Kell ennél több?

A Gránit betéti kamatok a legjobb barátaink lesznek. A biztonságunk zálogai. Kell ennél több?

A Gránit Bank lekötött betét visszaváltásakor nem csak a befizetett pénzünk terül meg, hanem a befektetett energiánk, a bölcs döntésünk és a kitartásunk is. Mert befektetni nem is olyan könnyű.

A Gránit lekötött betét lehet nekünk a legjobb befektetési forma. Vagy a legjobb befektetési formák egyike.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Gránit Bank betéti kamatok 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Gránit Bank betéti kamatok 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Gránit Bank betéti kamatok 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Gránit Bank betéti kamatok 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Vannak rövid és hosszú távú lekötött betétek, forint alapon.

A legmegfelelőbb lekötött betét mindig az, ami legjobban passzol az elképzeléseinkhez.

A kamatot legtöbbször a lekötési időszak végén fizetik ki, és a számlánkon írják jóvá.

Az EBKM, vagyis az egységesített betéti kamatláb mutató (EBKM) a magyarországi betét jellegű pénzügyi termékek összehasonlíthatóságát biztosító, egységes módszerrel számított kamatláb.

Igen. A lekötött betét egyszerű, tervezhető és biztonságos befektetési forma.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Miért jó választás az MBH lakáshitel terméke?

Miért jó választás az MBH lakáshitel terméke?

2024.02.27.

Az otthonteremtés izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli út minden lakásvásárló életében. Ahhoz, hogy álmaink otthona a valósággá váljon, gyakran szükség van pénzügyi támogatásra. A legtöbben még ma is elzárkóznak a hitel gondolatától, ám egy gondosan kiválasztott konstrukcióval az elérni kívánt célok kellemetlenség nélkül teljesülhetnek be.

Tovább olvasom
Útmutató a CIB Bank lakáshiteleihez: így válaszd ki a számodra legkedvezőbbet

Útmutató a CIB Bank lakáshiteleihez: így válaszd ki a számodra legkedvezőbbet

2024.02.23.

A lakáshitel kiválasztása alapos megfontolást igényel, hiszen egy életre kötelezzük el magunkat. Számos lehetőségünk van, használhatunk lakáshitel kalkulátort, vagy végigböngészhetjük a CIB Bank honlapját. A Banknavigátor szakértői szerint ez olyannyira fontos, hogy készítettek egy útmutatót a CIB Bank lakáshitelekhez.

Tovább olvasom
Babakötvény limit: új szabály korlátozza a magas hozamú befektetést

Babakötvény limit: új szabály korlátozza a magas hozamú befektetést

2024.02.21.

A Babakötvény nem érhető el korlátlanul. A kormány 1,2 millió forintban maximalizálta az évente befizethető összeget. Miért fontos ez? Mit jelent ez a változtatás a befektetőknek? Érdemes így is befizetni a Babakötvénybe? A változás fontos, ezért utánajártunk. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
6 tipp, hogy megtaláld a legjobb bankszámlát vállalkozásod számára

6 tipp, hogy megtaláld a legjobb bankszámlát vállalkozásod számára

2024.02.16.

A vállalkozásod sikerességéhez elengedhetetlen a megfelelő bankszámla kiválasztása. A vállalkozói bankszámla kiválasztása segíthet a pénzügyi hatékonyság növelésében, és a vállalkozásod stabil működésének biztosításában. Ebben a cikkben megosztunk hat szakértői tippet, amelyek segítenek neked megtalálni a legjobb bankszámlát a vállalkozásod számára.

Tovább olvasom