Gránit Bank betéti kamatok 2023

A Gránit Bankba vihetjük a pénzünket

A Gránit Bank egy Magyarországon működő pénzintézet, ami számos pénzügyi szolgáltatást nyújt ügyfeleinek. Lekötött betéteket is.

Gránit Bank betéti kamatok – Gránit KamatMax betét – alapinformációk

6 hónap lekötés, a minimális lekötési összeg 50 ezer forint. A kamat kifizetése a betét lejáratkor a folyószámlára történik.

Gránit Bank betéti kamatok – Gránit KamatMax Plusz betét – alapinformációk

13 hónap lekötés, minimális lekötési összeg 50 ezer forint. Lejárat előtti feltörés esetén az eltelt naptári napokra járó kamat 50 százaléka kerül kifizetésre. A kamat kifizetése a betét lejáratkor a folyószámlára történik.

Gránit Bank betéti kamatok – Gránit Megtakarítási számla – alapinformációk

Számlavezetési díj: 100 forint. Kamat és EBKM 500 ezer forint alatti egyenleg esetén 2 százalék, 500 ezer forint feletti egyenleg esetén 5 százalék. A Gránit Megtakarítási Számla egy olyan számla, ami már kisebb összegre is magas kamatot biztosít lekötés nélkül. A számlán elhelyezett összeghez nem lehet bankkártyával hozzáférni, így a teljes megtakarítást biztonságban tudhatjuk. A megtakarítás bármikor díjmentesen átvezethető folyószámlára kényelmesen otthonról NetBankon vagy a Gránit eBank mobil applikáción keresztül.

Gránit számlacsomagok

A fenti számlacsomagok érhetők el a Gránit Banknál. Miért fontos ez? Aki rendelkezik a fenti számlacsomagok egyikével, vagyis már a bank ügyfele, az gyorsan és egyszerűen tud lekötött betétben pénz elhelyezni. A Gránit Bank betéti kamatok így érhetők el a legegyszerűbben.

A lekötött betét, mint pénzügyi termék

Egy lekötött betét (vagy fix kamatozású betét) olyan pénzügyi termék, amelyben egy meghatározott időre és kamattal helyezhető el a megtakarítás egy bankban vagy pénzintézetben.

És miért jó befektetés ez?

A lekötött betétek nagyobb biztonságot nyújtanak, mint más befektetési lehetőségek, mert az összegek betétbiztosítási védelemben részesülnek, amennyiben a bank csődbe menne. Ezáltal az összeg biztosítva van, és kevésbé van kitéve a piaci kockázatoknak.

A lekötött betétek esetén a kamat a betét megkötésekor meghatározott, és általában fix marad a lekötött időszak alatt. Ez azt jelenti, hogy pontosan tudható, hogy mekkora hozam kapható a befektetésre.

A fix kamat és a lekötési időtartam miatt a lekötött betét előre kiszámítható hozamot nyújt. Ez lehetővé teszi a pénzügyi tervezést, és segíti a megtakarítási célok elérését.

A lekötött betét általában nem könnyen hozzáférhető a lekötött időszak alatt, így segíthet a megtakarítási fegyelem fenntartásában. Ez megakadályozhatja a hirtelen kiadásokat, vagy a befektetések korai visszavonását.

A lekötött betét kiegészítheti a befektetési portfóliót. Ha már van részvényekben vagy más kockázatosabb eszközökben tartott befektetés, a lekötött betét lehetőséget ad a kockázatok diverzifikálására, és az esetleges veszteségek kivédésére.

A lekötött betéteknek vannak korlátai is. Például a pénz a lekötött időszakban nem áll rendelkezésre, és a korai kivét esetén kamatvesztést történhet. A lekötött betétek kamatai alacsonyabbak lehetnek, mint más, hosszabb távú befektetési lehetőségeké.

A lekötött betétekkel kapcsolatban mindig érdemes alaposan megvizsgálni a konkrét feltételeket, a kamatokat, és ha szükséges, konzultálni egy pénzügyi tanácsadóval, hogy meghatározzák, hogy a lekötött betét illeszkedik-e a pénzügyi terveinkhez és a kockázatvállalási hajlandóságunkhoz.

Ne sokat gondolkozzunk, kössük le a pénzt – vagy ne?

Az, hogy érdemes-e a pénzünket lekötött betétbe tenni vagy sem, számos tényezőtől függ, beleértve a pénzügyi céljainkat, a kockázatvállalási hajlandóságunkat és az aktuális piaci feltételeket.

Amire érdemes gondolni a döntés előtt:

A lekötött betétek nagyobb biztonságot nyújtanak, mivel az elhelyezett összeg betétbiztosítási védelem alatt áll, ami védi a betéteket a bank csődjének esetén bizonyos összegig.

A lekötött betétek esetén előre meghatározott kamatot kapunk a lekötött időszak alatt.

Konkrét időtartamra kötik le a pénzt a lekötött betétek, és korlátozzák a hozzáférést a befektetett összeghez. Ez azt jelenti, hogy ha váratlan kiadások merülnek fel, nehézséget okozhat a pénz hozzáférése. (ez előny és hátrány is egyben)

A lekötött betétek kamatai alacsonyabbak lehetnek a hosszabb távú befektetési lehetőségekhez képest. Ez azt jelenti, hogy a hozamok korlátozottak, különösen a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben.

Ha a pénzünket lekötött betétbe helyezzük, lemondunk más, esetleg magasabb hozamot kínáló befektetési lehetőségekről. Ez különösen fontos lehet hosszú távú megtakarítási célok esetén.

Gránit betéti kamatok

Van a lekötött betét, és vannak más lehetőségek is – részvények

A lekötött betét és a részvények két különböző típusú befektetési lehetőség, eltérő kockázatokkal és elérhető hozamokkal.

Az, hogy melyik jobb választás, nagyban függ az egyéni pénzügyi céloktól, a befektetési időtávtól, és a kockázatvállalási hajlandóságtól.

A lekötött betét előnyei között említettük korábban a magasabb biztonságot és a fix kamatot. Ezek a tulajdonságok vonzóak lehetnek olyan befektetők számára, akiknek fontos a tőkevédelem és a garantált hozam.

A lekötött betét különösen alkalmas lehet rövidebb távú célokra, vagy arra, hogy kiegészítse egy portfólió alapját stabil, alacsony kockázatú befektetésként.

A részvények nagyobb hozamlehetőséget kínálhatnak hosszabb távon.

A részvények tulajdonrészt jelentenek egy vállalatban, és az árfolyamuk a cég teljesítményétől, és a tőzsdén kialakuló kereslet kínálati viszonytól függ. Ez lehetőséget teremt a tőke hosszú távú növekedésére, és az átlagosnál magasabb hozam elérésére.

Lényeges, hogy a részvényeknek magasabb kockázata van.

Az árfolyamok ingadozhatnak, és egyes vállalatok akár csődbe is mehetnek, ami veszteséget eredményezhet. Ezért a részvények inkább hosszú távú befektetésekként ajánlottak, és olyan befektetőknek lehetnek megfelelőek, akik hajlandóak vállalni a kockázatot a magasabb hozam reményében.

Van a lekötött betét, és vannak más lehetőségek is – MÁP

A lekötött betét és az állampapír két különböző típusú befektetési lehetőséget, és mindkettőnek megvannak a saját előnyei és hátrányai.

Az optimális választás függ az egyéni pénzügyi céloktól, a befektetési időtől, és a kockázatvállalási hajlandóságtól.

Alapvető különbségek vannak a két eszköztípus között.

Lekötött betét:

A lekötött betétek viszonylag biztonságos pénzügyi termékek, mivel a befektetett összeg az adott bankban van lekötve. A bankbetétek bizonyos összegig biztosítottak a banki betétbiztosítási rendszeren keresztül.

A lekötött betét esetén előre meghatározott kamat érvényes, így pontosan tudhatjuk, mennyi hozamot fogunk kapni a befektetett összegre a lekötési időszak végén.

A lekötött betét lejártáig nem lehet hozzáférni a befektetett összeghez, csak a várt hozam elvesztésével.

Állampapír:

Az állampapírok olyan kötvények, amelyeket egy adott kormány vagy állam bocsát ki, és ígéretet tesznek a befektetett tőke visszafizetésére, valamint a kamatfizetésre. Az állam adóssági fizetőképességét megbízhatóbbnak tekintik, mint a vállalatokét.

Az állampapíroknak különböző típusai állnak rendelkezésre, így lehetőségünk van kiválasztani az egyéni befektetési célunkhoz leginkább megfelelő opciót.

Az állampapírok árfolyama is ingadozhat a piacon kialakuló kereslet-kínálati viszonyoktól függően, de általában kevésbé változékonyak, mint a részvények.

A lekötött betét és az állampapírok egyaránt vonzóak lehetnek azok számára, akik az alacsony kockázatú, stabil hozamot preferálják. A lekötött betét inkább rövidebb távú célokra vagy tőkevédelemre lehet ideális választás, míg az állampapírok hosszabb távú megtakarításokhoz, és a passzív jövedelemhez is hozzájárulhatnak.

Mint mindig, a befektetési döntés előtt fontos alaposan átgondolni a saját pénzügyi helyzetet és célkitűzést, és ha szükséges, szakember segítségét igénybe venni a megfelelő befektetési stratégia kidolgozásához. A diverzifikáció, vagyis különböző eszközosztályok kombinálása, lehetővé teszi a portfólió kockázatának csökkentését, és a hozampotenciál növelését.

Gránit Bank betéti kamatok – jó nekünk a lekötött betét

A Gránit Bank betéti kamatok tehát könnyen elérhetőek. csak egy döntés. A kamat biztos és biztonságos. Kell ennél több?

A Gránit Bank betéti kamatok tehát hozzájárulhatnak a pénzügyi terveink megvalósításához. Mégpedig oly módon, hogy ahhoz semmiféle különleges pénzügyi tudásra nem lesz szükség. Kell ennél több?

A Gránit Bank betéti kamatok olyan módon is segíthetnek nekünk, hogy a lekötött betétünk megakadályoz bennünket abban, hogy a pénzünket hirtelen felindulásból felesleges dologra költsük. Kell ennél több?

A Gránit Bank betéti kamatok a jövőnket jelenthetik. A most félretett sűrű fillérek sok sok forinttá változnak a hónapok, évek alatt. Kell ennél több?

A Gránit betéti kamatok a legjobb barátaink lesznek. A biztonságunk zálogai. Kell ennél több?

A Gránit Bank lekötött betét visszaváltásakor nem csak a befizetett pénzünk terül meg, hanem a befektetett energiánk, a bölcs döntésünk és a kitartásunk is. Mert befektetni nem is olyan könnyű.

A Gránit lekötött betét lehet nekünk a legjobb befektetési forma. Vagy a legjobb befektetési formák egyike.

Így kaphatod meg a hitelt

Gránit Bank betéti kamatok 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Gránit Bank betéti kamatok 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Gránit Bank betéti kamatok 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Gránit Bank betéti kamatok 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Vannak rövid és hosszú távú lekötött betétek, forint alapon.

A legmegfelelőbb lekötött betét mindig az, ami legjobban passzol az elképzeléseinkhez.

A kamatot legtöbbször a lekötési időszak végén fizetik ki, és a számlánkon írják jóvá.

Az EBKM, vagyis az egységesített betéti kamatláb mutató (EBKM) a magyarországi betét jellegű pénzügyi termékek összehasonlíthatóságát biztosító, egységes módszerrel számított kamatláb.

Igen. A lekötött betét egyszerű, tervezhető és biztonságos befektetési forma.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mutatjuk, miből épül fel a bankszámlaszámod

Mutatjuk, miből épül fel a bankszámlaszámod

2023.09.22.

A bankszámlaszám már része a mindennapjainknak. Van, aki fejből tudja a sajátját. De miből épül fel a bankszámlaszám? Mit mutathat meg nekünk? Mire tudjuk ezt a tudást felhasználni? Fontos, hogy tudjuk ezt? Válaszok a cikkben. Röviden és közérthetően.

Tovább olvasom
Mennyit fizetünk valójában a bankkártya használatáért?

Mennyit fizetünk valójában a bankkártya használatáért?

2023.09.20.

Nem mindegy, hogy mennyit fizetünk a bankkártya használatáért. A kártyahasználók többsége még sincs tisztában a költségekkel. Persze ez nem is egyszerű. A bankkártya használatáért felszámolt díjak összetettek, és sokszor nehezen követhetőek. Fontosnak érezzük, hogy mindenki tisztában legyen ezzel, ezért utánajártunk, hogy mennyit fizetünk valójában a bankkártya használatáért.

Tovább olvasom
A Babakötvény előnyei és hátrányai egy helyen

A Babakötvény előnyei és hátrányai egy helyen

2023.09.15.

A Babakötvény egy talán kevéssé ismert befektetési forma. Az előnyei miatt azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Az, aki gondol a jövőre, és a befektetések sem állnak tőle messze, kell, hogy számoljon ezzel a lehetőséggel is. Mutatjuk, hogy miért.

Tovább olvasom
Nyiss CIB ECO Bankszámlát online, akár ingyenes számlavezetéssel!

Nyiss CIB ECO Bankszámlát online, akár ingyenes számlavezetéssel!

2023.09.12.

Ha gyorsan kell egy bankszámla, akkor a megoldás az online igénylés. És ha már kényelmesen és gyorsan, online igényelünk bankszámlát, akkor a legkedvezőbb árú bankszámla lenne a legjobb. És mi a legkedvezőbb ár? Hát, ha ingyen van! Nyiss CIB ECO Bankszámlát online, akár ingyenes számlavezetéssel! A tökéletes megoldás. CIB ECO bankszámla.

Tovább olvasom