Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

2024.06.12.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2024. június 12. 14:35

Az elmúlt években a magyar kormány folyamatosan igyekszik új és vonzó pénzügyi termékeket kínálni a lakosság számára, hogy ösztönözze a megtakarításokat, és egyben csökkentse az ország külső adósságát. Ennek a törekvésnek egyik legújabb példája az új Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) magasabb kamatozással. Mutatjuk, hogy miért lehet érdemes befektetni ebbe az új állampapírba, hogyan működik, és milyen előnyöket kínál.

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

Mi az a MÁP Plusz?

A Magyar Állampapír Plusz egy lakossági állampapír, amelyet a Magyar Államkincstár bocsát ki.

Az új állampapír célja, hogy hosszú távú, stabil és kiszámítható hozamot biztosítson a befektetőknek, miközben támogatja a magyar államadósság finanszírozását is.

A MÁP Plusz ötéves futamidejű kötvény, amelynek kamata évente növekszik, így vonzóbbá téve azt a hosszabb távú megtakarítók számára.

Milyen kamatozást kínál a MÁP Plusz?

A MÁP Plusz kamatozása sávos rendszerű, azaz az első évben alacsonyabb kamatot fizet, amely az évek során fokozatosan növekszik.

Összesítve, az öt év alatt a MÁP Plusz évesített hozama már jónak számít, és kedvezőbb lehet más hasonló kockázatmentes befektetési lehetőségeknél, például a banki betéteknél vagy más állampapíroknál.

Hogyan vásárolható meg a MÁP Plusz?

A MÁP Plusz vásárlása viszonylag egyszerű folyamat, amely több csatornán keresztül is elérhető. Az érdeklődők megvásárolhatják az állampapírt:

  • A Magyar Államkincstár fiókjaiban: Személyesen bármelyik fiókban, ahol szakértő tanácsadók segítenek a folyamatban.

  • Online: Az Államkincstár online felületén keresztül, amely gyors és kényelmes megoldást kínál.

  • Kijelölt bankokban és értékpapír-forgalmazóknál: Az állampapír elérhető a legtöbb nagyobb banknál és brókercégnél is.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Miért érdemes befektetni a MÁP Pluszba?

A Banknavigátor pénzügyi szakértői szerint igazán sok előnye van annak, ha valaki a MÁP Plusz vásárlása mellett dönt.

Magas és növekvő kamat: A sávos kamatozásnak köszönhetően az első évben is már versenyképes kamatot biztosít, amely az évek során tovább növekszik.

Rugalmasság: Az állampapír bármikor visszaváltható a futamidő alatt, igaz, ez bizonyos feltételekkel és esetleges költségekkel járhat. Azonban ez a rugalmasság jelentős előnyt jelent a hosszú távú kötelezettségvállalásokkal szemben.

Biztonság: Az állampapírok az egyik legbiztonságosabb befektetési formák közé tartoznak, mivel azokat az állam garantálja.

Adómentesség: Az állampapírokból származó kamatjövedelem mentes az adótól, így a befektetők teljes mértékben élvezhetik a hozamot.

Könnyű hozzáférhetőség: A MÁP Plusz számos csatornán keresztül megvásárolható, így mindenki számára elérhető.

Milyen kockázatokkal kell számolni?

Bár a MÁP Plusz alapvetően alacsony kockázatú befektetésnek minősül, van néhány tényező, amelyet érdemes figyelembe venni:

Inflációs kockázat: Bár a kamat magas, az infláció növekedése csökkentheti a reálhozamot. Az infláció feletti hozam biztosítása érdekében érdemes rendszeresen felülvizsgálni a befektetéseket.

Kamatkockázat: Ha a piaci kamatok emelkednek, más befektetések vonzóbbá válhatnak, és az állampapír piaci értéke csökkenhet.

Likviditási kockázat: Bár bármikor visszaváltható, a visszaváltási árfolyam lehet alacsonyabb, különösen, ha a futamidő előtt korán kívánjuk eladni.

Az új MÁP Plusz állampapír egy vonzó befektetési lehetőség mindazok számára, akik biztonságos és kiszámítható hozamot keresnek hosszú távon.

Magas kamatozása, rugalmassága és adómentessége miatt különösen alkalmas a hosszú távú megtakarításokhoz.

Azonban, mint minden befektetés esetében, itt is fontos mérlegelni a kockázatokat, és rendszeresen felülvizsgálni a befektetési portfóliót.

A MÁP Plusz egy olyan eszköz lehet, amely stabilitást és növekedést biztosít a magyar lakosság számára a pénzügyi céljaik elérésében.

Összefoglalás

A Magyar Állampapír Plusz 5 éves futamidővel kibocsátásra kerülő, dematerializált, sávos, fix kamatozású állampapír befektetés, aminek az alapcímlete 1 forint.

A kamat kifizetése az első évben félévente, utána évente történik.

A Magyar Állampapír Plusz hozama adómentes.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A Babakötvény előnyei és hátrányai egy helyen

A Babakötvény előnyei és hátrányai egy helyen

2023.09.15.

A Babakötvény egy talán kevéssé ismert befektetési forma. Az előnyei miatt azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Az, aki gondol a jövőre, és a befektetések sem állnak tőle messze, kell, hogy számoljon ezzel a lehetőséggel is. Mutatjuk, hogy miért.

Tovább olvasom
Minden ötödik számlát a Gránit Banknál nyitottak 2023-ban

Minden ötödik számlát a Gránit Banknál nyitottak 2023-ban

2024.05.30.

A Gránit Bank jelentős növekedést ért el tavaly, mivel az új lakossági számlák közel 20 százalékát itt nyitották meg, ami azt jelenti, hogy minden ötödik új bankszámla a Gránit Bankos lett​. Ezzel a teljesítménnyel a bank a benne van a top 10 univerzális bankban Magyarországon​. De miért választják ennyien a Gránit Bankot? Szakértőnk válaszol.

Tovább olvasom
Mostantól még egyszerűbb online értékpapírszámlát nyitni

Mostantól még egyszerűbb online értékpapírszámlát nyitni

2023.12.15.

2023. december 11-től pár kattintással bárki megnyithatja ügyfélkapus regisztrációval az ingyenes értékpapírszámláját a Magyar Államkincstárnál. De mi az az értékpapírszámla? Érdemes megnyitni? És miért fontos, hogy ingyenes? A Banknavigátor pénzügyi szakértői minden kérdésre választ adnak.

Tovább olvasom
Már kapható a 11 százalékos Bónusz Magyar Állampapír

Már kapható a 11 százalékos Bónusz Magyar Állampapír

2022.10.24.

Az új Bónusz Magyar Állampapír a legfrissebb befektetési lehetőség azok számára, akik szeretnék biztonságban tudni a megtakarításaikat.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával