Erste személyi kölcsön kalkulátor 2024

CIB

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

Most akár 50 000 Ft-ot adunk, számlanyitás nélkül!*

THM 12,07 - 18,65% Kamat: 12,29% - 13,29%
Futamidő 12 - 96 hó
Hitelösszeg 300.000 - 15.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

MBH

Start Plus Időnyerő Személyi Kölcsön

3 hónapos halasztott törlesztéssel*

THM 17,9% az első három hónapban 0 Ft
Futamidő 12 - 84 hó
Hitelösszeg 500.000 - 8.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Unicredit

Fix Kamat személyi kölcsön

Akár 80 000 Ft jóváírással*

THM 14,41% - 21,77% Kamat: 12,44% - 18,00%
Futamidő 12 - 96 hó
Hitelösszeg 300.000 Ft - 12.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

ERSTE

Erste Most Személyi Kölcsön

Szabad felhasználású hitel akár 12 millió forintig

THM 14,3% - 19,5% Kamat: 13,99% - 18,49%
Futamidő 36 - 96 hó
Hitelösszeg 500.000 Ft - 12.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

- promóció -

Erste személyi kölcsön – Erste Bank Hungary Zrt

Az Erste Bank Hungary Zrt a Mezőbank megvásárlásával, 1997-ben lépett be a magyar pénzpiacra. Ma már Erste Bank néven működik, és 124 bankfiókban várja az ügyfeleket. Az Erste Bank a pénzügyi szolgáltatások teljes skáláját lefedi. Minden kérésünkre, problémánkra tudnak megoldást ajánlani. Egy igazi nagybank. Az első három között van. Számtalan ATM érhető el Erste Bankos kondíciókkal. Azért dolgoznak, hogy Magyarország és az emberek jóllétét támogassák. Az Ersténél emberek adnak pénzügyi tanácsokat embereknek. Minden helyzetben pénzügyi partnerre találunk bennük.

Erste Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A fogyasztóbarát minősítés évekkel ezelőtt jelent meg a lakáshitel és lakásbiztosítás piacán. Az MNB többször is hangsúlyozta, hogy az újfajta kölcsön bevezetése előtt minden piaci szereplő véleményét kikérte, és figyelembe vett minden lehetőséget a személyi kölcsön különböző típusainak a megújítására. Célja nem volt más, minthogy erősödjön a piaci verseny, és a felhasználók igényihez leginkább igazodó termékek jöjjenek létre. Nem mellékes, hogy egyszerűbbé vált a hitelfelvétel, a különböző termékek között könnyebb eligazodni. Amikor összehasonlítjuk a hagyományos személyi kölcsönökkel, ennek az új terméknek számos előnye van. Az egyik legnagyobb előny, hogy a hagyományos konstrukcióknál a kamatok alakulása az átlagos igénylő számára követhetetlen, így az egyes termékek között alig lehet különbséget tenni. Ennél az Erste hitelnél azonban a kamatfelárat központilag maximalizálták. Így követhetővé váltak az addig alig megkülönböztethető díjak, előtérbe került a lakosság tájékoztatása, a pénzintézetek nagyobb hangsúlyt fektettek a felvilágosításra. A Magyar Nemzeti Bank által üzemeltetett oldal pedig segít, hogy mindenki megtalálja az optimális megoldást, még az is, aki nem tartja magát pénzügyi szakembernek.

Az Erste Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt három munkanapon belül utalják nekünk az igényléstől számítva, és ha a hitelfelvétel teljes körűen online történik, akkor a folyósítási határidő két munkanapra csökken. A futamidő végéig fix a kamatozás. Az Erste Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel nem lehet változó kamatozású. Az MNB előírása szerint ez egy Erste Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelnél a futamidő végéig tart, ami maximum hét év lehet. Fontos tudni a még kamatfelárról. Ez ötszázezer forintos hitelösszegig nem lépheti át a tizenöt százalékot. Ötszázezer forint felett pedig nem lehet magasabb tíz százalékpontnál. A folyósítási díjnál is elérhető némi kedvezmény a hagyományos személyi kölcsönökkel szemben. Ez nem lehet magasabb 0,75 százaléknál, online igénylés esetén pedig nem kell semmit fizetnünk a kiutalásért. Ráadásul az Erste Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hiteleknél az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg fél százalékát. És ha egy évnél rövidebb a futamidő, akkor pedig díjmentesen élhetünk ezzel a lehetőséggel. Az Erste Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele azoknak szól, akik hisznek magukban, és bármit elérhetnek. Alacsony, fix kamat, akár tízmillió forintos hitelösszeg, és folyósítás akár három munkanapon belül megtörténik. A Magyar Nemzeti Bank pedig felügyeli, hogy ez a személyi kölcsön valóban fogyasztóbarát legyen.

Erste Bank Babaváró hitel

Az Erste Bank Babaváró hitellel a kormány a gyermekvállalást kívánja elősegíteni. Ez az akár tízmillió forintos szabad felhasználású kölcsön kamatmentessé válik a futamidő végéig az első gyermekünk megszületése után. A harmadik gyerek után pedig a kölcsön átalakul egy vissza nem térítendő támogatássá. Ez egy olyan segítség, ami minden családnak jól jön. Hiszen az Erste Babaváró kölcsön összegét korlátozás nélkül bármire elkölthetjük. És a havi törlesztőrészletünk sem lesz magasabb havi ötvenezer forintnál.

Az Erste Babaváró hitel a legnépszerűbb személyi kölcsön. Szabad felhasználású, a kölcsön összege maximum 10 millió forint, a kölcsön futamideje legfeljebb 20 év, a havi törlesztő részlet a kezességvállalási díjjal együtt maximum 50 000 Ft. Az igénylő akkor jogosult Erste Babaváró hitelre, ha a vonatkozó kormányrendelet jogosultsági feltételeinek megfelel, és emellett a bank a hitelezési szabályai szerint is hitelképesnek minősül. Az ügyfél által fizetendő kamat mértéke a kamattámogatási időszak alatt 0 százalék. A kezességvállalási díj a fennálló tartozás fél százaléka, amit a havi törlesztő részlettel együtt fizetünk ki.

Mi történik, ha nem születik meg a gyermek? Az Erste Babaváró hitelhez gyermeket kell vállalnunk. Az első gyermeknek a szerződéskötést követő öt évben kell megszületnie ahhoz, hogy az Erste Babaváró hitel kamatmentes maradjon a futamidő végéig, ami akár húsz év is lehet. Amikor a második gyermekünk megszületik, elengedik a tartozás harminc százalékát. Több millió forintot kapunk tehát az államtól második gyermekünk születése után. A harmadik gyermek megszületése után a kölcsön megszűnik. Az Erste Babaváró kölcsönből egy vissza nem térítendő támogatás lesz. Mennyit kell visszafizetni, ha nem születik gyermek? A támogatás megszűnése komoly anyagi teherrel jár. A támogatást egy összegben, százhúsz napon belül kell visszafizetni. És ne feledjük, ha nem születik meg az első öt évben az első vállalt gyermek, azzal megszegtük a szerződést, és a kapott támogatást egy összegben várja vissza tőlünk a hitelintézet. És nem ez lesz az egyetlen teher. Növekedni fog a havi törlesztő részletünk is, méghozzá jelentősen. A kamattámogatás megszűnésekor ugyanis az Erste Babaváró támogatás piaci személyi kölcsönné alakul át, és az ennek megfelelő törlesztő részletet kell majd a következő tizenöt évben fizetnünk. Ez pedig a törvényben maximalizált ötvenezer forintnál jóval több lesz.

Megéri Erste Babaváró támogatást igényelni? Nem veszélytelen tehát Erste Babaváró hitelt igényelni. Ahogy látható, a szerződés be nem tartása megterhelő lesz anyagilag, az azonnal visszafizetendő támogatás, és a megemelkedő törlesztő részlet miatt. Az igénylésnél érdemes gondolni erre a lehetőségre is. Lehet olyan ok, ami miatt nem születik meg a gyermekünk. És ha a gyermekünk nem születik meg, fizetnünk kell. Bár van kockázata az Erste Babaváró hitel igénylésének, a másik oldalról se feledkezzünk meg. Tízmillió forint szabadon felhasználható kamatmentes kölcsönt kaphatunk. Fiatal házaspárként, gyereket tervezve ez egy olyan összeg, ami komoly segítséget nyújt a családunknak. Mielőtt döntünk, alaposan fontoljuk meg az előnyöket, és vegyük figyelembe a kockázatokat is. Ha úgy látjuk, hogy ez egy olyan lehetőség, amit nem akarunk kihagyni, akkor igényeljük Erste Babaváró hitelt.

Erste Bank személyi kölcsön

Erste személyi kölcsön – Most Személyi Kölcsön

A legnépszerűbb kölcsönfajtából is tudunk választani az Erste Banknál. Az Erste Most Személyi kölcsön legfőbb paraméterei: kedvező fix kamat, a THM is kedvező. Az Erste Most Személyi Kölcsön és Most Hűség Kölcsön legalább 150 ezer forint igazolt havi nettó jövedelem esetén érhető el. Az Erste Most Extra Személyi Kölcsön igényléséhez minimum havi nettó 300 000 Ft jövedelemmel kell rendelkezni.

  • szabad felhasználású, forint alapú hitel

  • akár 12 millió forint is igényelhető

  • rugalmas ügyintézés, gyors hitelbírálat

  • akár online is, Erste ügyfeleknek

Erste személyi kölcsön

Az Erste Bank személyi kölcsöne bármilyen célra felhasználható. Rendkívül gyorsan, kezes nélkül és előnyös feltételekkel igényelhető. A törlesztőrészlet a futamidő végéig fix marad. És az igényléséhez nem szükséges ingatlan fedezet sem. Ezek a feltételek teszik rendkívül vonzóvá az Erste személyi kölcsönét. Gyorsan, mindenre, egyszerűen.

Hogyan lehet hitelt kiváltani Erste személyi kölcsönnel? Erste személyi kölcsön igénylésekor nincs szükség fedezetre. Elegendő a jövedelmet igazolni. A szabad felhasználású jelzáloghitelhez viszont fedezetre van szükség. A fedezet bevonása pedig azzal jár, hogy az elbírálás ideje három hétre növekszik, szemben az Erste személyi kölcsön néhány napos elbírálásával. Sokkal gyorsabban igényelhető tehát az Erste személyi kölcsön, ezért ez a megoldás népszerűbb a hiteligénylők körében. A gyorsaság mellett pedig az egyszerűség a másik érv, hiszen a fedezetként felajánlott ingatlant fel kell értékeltetni, és a közjegyzőhöz is el kell menni a szerződés aláírása miatt. És ez még nem minden. Az Erste személyi kölcsön igénylése ugyanis olcsóbb, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelé. Több olyan költség van ugyanis, amit ilyenkor az igénylőnek kell fizetnie. Ilyen az értékbecslés költsége, a közjegyző díja és a jelzálogjog bejegyzésért is fizetni kell. Az ingatlan tulajdoni lapját is ki kell kérni, és a térképmásolatra is szükség lesz. És ezekért is fizetni kell. Lakásbiztosítást is kell kötni a fedezetként bevont ingatlanra, és ez is plusz költséget jelent.

Erste Bank személyi kölcsön autóvásárlásra. Klasszikus értelemben vett autóhitel nincs Magyarországon. Aki ki szeretné egészíteni a megtakarítását az az autólízing mellett az Erste személyi kölcsönt választhatja. Több előnye is van egy autó megvásárlásának Erste személyi kölcsönből. Nincs szükség önerőre, a teljes vételár finanszírozható a hitelből. Az autó egyből a vásárló tulajdonába kerül, és akár az átírás költsége is kifizethető az Erste hitelből. Ez nagy szabadságot ad a gépkocsi kiválasztásánál, és még az első nagyobb szervizre is futhatja a hitelből – a kölcsön nagyságától függően. Nem lesz probléma az autó életkora sem, hiszen nem kell hitelcélt megjelölni az igényléskor. Casco-t is csak abban az esetben kell kötni, ha az új tulajdonos úgy dönt, hogy ezt szeretné, szemben az autólízinggel, ahol ez minden esetben kötelező.

A személyi kölcsön igénylésének feltételei

Az adós és adóstárs: betöltött huszonharmadik életév, állandó, bejelentett lakóhely, otthoni vezetékes telefonszám vagy mobiltelefonszám, nyugdíj, vagy munkából származó rendszeres önálló jövedelem. A jövedelem nettó összege nem lehet kevesebb, mint az elvárt a Most Személyi Kölcsön, a Most Hűség Kölcsön esetén és Most Extra Személyi Kölcsön igénylés esetén. Legalább 3 hónapos, valamely magyarországi banknál vezetett lakossági forgalmazói vagy elfogadható jogcímmel (közleménnyel) érkező munkabér vagy nyugdíjjóváírást tartalmazó bankszámla. Az adós és az adóstárs nem szerepelhet a KHR negatív listáján. Az adós munkahelye nem áll felszámolás, végelszámolás, végrehajtás vagy csődeljárás alatt.

A munkaviszonnyal kapcsolatos szabályok: az adós jelenlegi munkahelyén legalább három hónapja folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik, egyéni vállalkozók esetén minimum egy éves vállalkozói viszonnyal, és egy teljes lezárt üzleti évvel kell rendelkezni, a külföldi munkavállalásból származó jövedelmet az Erste Bank nem fogadja el, az igénylő aktuálisan nem lehet táppénzen. A leírt fenti feltételek nyugdíjas igénylőre csak abban az esetben vonatkoznak, ha az ügyfél a nyugdíj mellett dolgozik, és az abból származó jövedelem figyelembevételét is kéri a hiteligénylés során. A mellékállásból származó jövedelem is figyelembe vehető a hitelbírálatnál, ennek feltétele, hogy a mellékállásra is teljesülnek a fent leírtak.

A következő dokumentumokra van szükség személyi kölcsönhöz: érvényes személyazonosító okmány, magyar hatóság által kiállított érvényes személyazonosító okirat, mely lehet: személyi igazolvány, vagy személyazonosító igazolvány és lakcímet igazoló hatósági igazolvány, vagy kártyaformátumú jogosítvány és lakcímet igazoló hatósági igazolvány, vagy útlevél és lakcímet igazoló hatósági igazolvány. Munkáltatói igazolás: harminc napnál nem régebbi munkáltatói igazolás Erste Bankos és az utolsó havi munkabér-jóváírást tartalmazó bankszámlakivonat, vagy utolsó 3 havi lakossági bankszámlakivonat, kivéve azon ügyfeleket, akiknek jövedelme az Erste Banknál vezetett folyószámlájukra érkezik, egyéni vállalkozók esetén az utolsó lezárt évről szóló, negyvenöt napnál nem régebbi NAV jövedelemigazolás, vállalkozói igazolvány. Nyugdíjas igénylő esetén: NYUFIG értesítő levél az adott évből, vagy a nyugdíjat folyósító állami szerv egy évnél nem régebbi igazolása, évközben nyugdíjazott igénylő esetében a nyugdíj igazolása vagy határozata.

Erste személyi kölcsön, Erste személyi hitel

Ugyanarról a hiteltermékről van szó, akár a személyi kölcsön, akár a személyi hitel elnevezést használják. Személyi kölcsön igénylés esetén teljesen mindegy, hogy azt személyi kölcsönnek vagy minősített személyi hitelnek hívják. Mindkettő ugyanazt a hitelterméket takarja, mindegyik szabadon felhasználható, és ingatlanfedezet nélkül igényelhető. Nem kell tehát foglalkozni a névvel, a feltételekre ugyanakkor érdemes odafigyelni, mert a feltételekben lehetnek és vannak is különbségek.

Az Erste személyi kölcsön előnyei

Az Erste személyi kölcsön egyik nagy előnye, hogy minimális dokumentációval is könnyen igényelhető. Az igényléshez csupán a jövedelmet kell igazolni. És ez még nem minden. Mert nem csak hogy elég, ha igazolja valaki a jövedelmét, de a pénz elköltését sem kell semmiféle módon dokumentálni hitelt nyújtó pénzintézet felé. Mit jelent ez? Nézzünk például a lakáshitelt. Fedezetre van szükség, és a pénzt csak a lakás felépítésére vagy megvásárlására fordítható. És ezt dokumentumokkal igazolni is kell. És ez plusz költséget jelent, időt és energiát kell rá szánni. Időt? Igen. Néha még a hitelfelvételt követő sokadik évben is igazolásokat és szerződéseket kell leadni a hitelező pénzintézetnek, hogy teljesüljenek a szerződéses feltételek. Az Erste személyi kölcsönnél ilyen nincs. Nem kell hitelcélt megjelölni a szerződés megkötésekor, és igazolni sem kell a hitelösszeg megfelelő felhasználását. Hiszen az Erste Bank személyi kölcsöne arra költhető, amire az igénylő szeretné. A könnyített dokumentációs elvárás mellett biztosítékra sem lesz szükség a hitelfelvételhez. Nem kell fedezetként ingatlant felajánlani, nem kell valamilyen ingóságot vagy számlapénzt biztosítékként bevonni. Ez több okból is előnyös. Ha nincs ingatlan, vagy azt nem akarja valaki fedezetként felajánlani a hitelhez, akkor is igényelhető az Erste Bank személyi kölcsöne. Egy fedezet bevonása költséges és időigényes, ráadásul még az elbírálás ideje is jóval hosszabb egy fedezetes Erste hitelnek.

Az innovatív, modern pénzügyi megoldásokat szeretjük. Ilyen az online igénylés is. Mit jelent a végig online igénylés? Online igényléskor nem kell bemenni a fiókba. Még telefonálni sem kell. Amire szükség lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Van okostelefon mobilnettel? Akkor meg van a szükséges eszköz. Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig. Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosság megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudható meg, hogy az Erste bank jóváhagyta az igénylést, és hogy mikor utalja a számlára a pénzt. Nincs bankszámla, amire utalhatnának? Az is nyitható.

Az Erste személyi kölcsön igénylésének akadályai is lehetnek. Több olyan eset is kehet, ami meghiúsíthatja az igénylés beadását. A bank nem fogadja be az igénylést, ha az igénylő nem tud igazolni telefonos elérhetőséget. Az érvénytelen, lejárt személyazonosító okmány is kizáró ok. Érvényes személyi igazolvánnyal kell rendelkezni az igényléshez. Vagy kártya formátumú jogosítvánnyal vagy útlevéllel. Az állandó bejelentett magyarországi lakcím is kötelező az igényléshez. Az életkor is döntő lehet. Bizonyos kor alatt, és bizonyos kor felett nem fogadják el az igénylést. A munkaviszony hossza is döntő. Az előírt munkaviszonynál rövidebbet nem fogad el a pénzintézet. A KHR negatív adóslistáján szereplők nem kapnak hitelt, ez kizáró ok. A megfelelő nagyságú jövedelem igazolása is elvárt. Hiába keres valaki sokat, ha a jövedelme után nem fizetik meg a közterheket, akkor azt a pénzintézet nem veszi figyelembe.

Erste személyi kölcsön – sok mindenre jó lehet

A fix kamatozás a kiszámíthatóság miatt fontos. Az Erste Bank hitel törlesztő részlete nem változik meg a futamidő végéig akkor, ha fix kamatozású. A változó gazdasági környezet így nem hat a részletekre. Mindegy, mi történik a nagyvilágban, nem számít az infláció és nem számít a pénzintézetek kamatemelése sem. A szerződés alá lett írva, azon nem változtathat senki. Senki. A bank nem mondhatja később, hogy megemeli a havi részletet. Szerződés kötelezi arra, hogy a futamidő végéig az eredeti részletet várja el. Semmivel sem többet. A változó kamatozás kockázatosabb, hiszen ebben az esetben csak a kamatperiódus alatt nem változhat a törlesztőrészlet. A kamatperiódus végén viszont igen. És ha változhat, akkor nőhet is.

Erste személyi kölcsön igénylés egy másik hitel helyett? Igen. Mivel az igényléskor nem kell megjelölni a hitelcélt, ezért az igényelt összeg bármire felhasználható. Az egyik ilyen cél lehet, egy másik kölcsön kiváltása. A gyorsan változó gazdasági környezetben előfordulhat, hogy kedvezőbb feltételekkel lehet kölcsönhöz jutni, így a hitelkiváltás megtakarítást eredményezhet. A megtakarítás mellett a másik előnye lehet a kiváltásnak, hogy egyszerűsödnek a pénzügyek. Ezt úgy lehet elérni, hogy több hitelt vált ki egyszerre az igénylő, és így csökken a havi kötelezettségek száma, hiszen kevesebb számlára kell pénzt utalni. Ha kettő vagy több részlet helyett csak egy részletet kell elutalni, az jobban nyomon követhető, és így jobban is tervezhető.

Az Erste személyi kölcsön a legkönnyebben igényelhető hitelfajta. Ha már Erste Bank hitelt igényelünk, az legyen egyszerű. Az egyszerű igénylési folyamat, a kisebb számú elvárt dokumentum vonzóvá tesz egy hitelterméket. Nagyon nem mindegy, hogy mennyi időt és energiát kell fordítani egy hiteldokumentáció benyújtására. Minél kevesebb dokumentumot vár el a pénzintézet, annál gyorsabban és könnyebben beadható az igénylés. Ráadásul, ha ezek a dokumentumok kéznél vannak, és nem kell a beszerzésükkel bajlódni, az további érv az Erste hitel mellett. Az egyszerűség abban is megnyilvánulhat, hogy nem kell heteket várni a bírálatra. Az Erste személyi kölcsönt akár két napon belül jóváhagyhatják, szemben más hitelekkel, ahol heteket vagy akár hónapokat is kell várni egy bírálatra. Ez tervezhetővé teszi a kiadásokat, és a cél megvalósításával sem kell várni.

Mi az a csoportos beszedési megbízás? Miért jó? A részlet befizetésének egyik módja, ha csoportos beszedési megbízást adunk meg a számlavezető pénzintézetünknél, így a futamidő végéig nem is kell foglalkoznunk azzal, hogy havonta utaljunk, vagy beállítsunk egy állandó átutalási megbízást. Ez egy kényelmes megoldás, biztosan nem lesz késés az utaláskor és a megfelelő összeg kerül majd mindig levonásra a bankszámlánkról. Ehhez mindössze egy lapot kell kitöltenünk a bankfiókban, vagy az internetbankban be kell állítanunk ezt a fizetési módot. Ez egy egyszeri alkalom, és ezzel mentesülünk a havonta újra felmerülő kötelezettségünk alól. Érdemes megadni ezt a megbízást. Ha tehetjük, éljünk vele, használjuk ezt a lehetőséget. Elektronikus fizetési módokon a befizetés egyszerű.

Pénzügyi rövidítések

MNBMagyar Nemzeti Bank

THMTeljes Hiteldíj Mutató

JTM – Jövedelemarányos Törlesztési Mutató

CSOK – Családi Otthonteremtési Támogatás

NHP ZOP – Növekedési Hitelprogram Zöld Otthon program

KHR – Központi Hitelinformációs Rendszer

NHP – Növekedési Hitelprogram

A reprezentatív példa fogalma az Erste Banknál

A bankok a hitelkonstrukcióikat reprezentatív példákon keresztül mutatják be. Mit jelent ez a gyakorlatban? A bankok a reprezentatív példáknál adott paraméterekkel számolják ki a hiteleik adatait. Adott a hitelösszeg, a futamidő, és figyelnek a hitelcélra is. Mindig megadják a számítás dátumát, és figyelembe veszik az aktuális akciókat, kedvezményeket is. Az is fontos, hogy a folyósítás egyösszegű-e. De ha adottak a paraméterek, akkor mire jó a reprezentatív példa? Bár a megadott adatok nem fognak egyezni az igénylő által kértekkel, mégis jó iránymutatást adhat ez a példa. A THM így ugyanis pontosan kiszámítható. A reprezentatív példa olyan, mint egy kiállítási darab a műszaki boltban. Nem azt fogjuk megvenni, mégis segíthet a választásban. És éppen ez a célja. Segíteni, irányt matatni. A THM egy fontos szám, de egy hozzá nem értő számára lehetetlen vállalkozás a kiszámítása. Ez a példa segít eligazodni a rengeteg adat, és a szám között.

Erste Bank személyi kölcsön kalkulátor

Az Erste Bank személyi kölcsön kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott hitelkonstrukciók összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető hitelek adatait. Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a hitelfelvétel. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legideálisabb konstrukció. Az Erste Bank személyi kölcsön kalkulátor használat minden hitelfelvételnél fontos. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a hiteleket. Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb hitelt válassza ki. Ez érthető is, hiszem egy adott hitelösszeg mellett a legalacsonyabb költségek a legvonzóbbak. A legjobb konstrukció az Erste Bank hitelkalkulátor segítségével választható ki a legegyszerűbben. Az összehasonlítás egy összetett folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy Erste Bank hitelkalkulátor a legalkalmasabb. Amellett tehát, hogy otthonról érhető el az Erste hitelkalkulátor, pontosabb eredményt is hoz annál, mintha mi magunk szeretnénk kinyomozni a legjobb hitelt. Használjuk az Erste Bank személyi kölcsön kalkulátort!

Erste személyi kölcsön kalkulátor

Erste Bank hitelbiztosítás

Az Erste Bank hitel visszafizetése bármikor akadályokba ütközhet egy hosszabb, de egy rövidebb futamidő alatt is. Nem lehet tudni, mit tartogat a jövő. Az Erste hitelt pedig fizetni kell, tartós betegség és táppénz esetén is. A törlesztőrészletet várja a pénzintézet. Hogy lehet megteremteni a biztonságot? Jó megoldás erre egy hitelfedezeti biztosítás. Egy kölcsön törlesztő részletének késedelmes megfizetésének súlyos következményei lehetnek. A legrosszabb esetben elárverezik az ingatlant. Most lesz a hiteligénylés? Vagy már van egy régóta törlesztett támogatott lakásfelújítási hitel, de felmerül, hogy probléma esetén mi is a teendő? A szinte kockázat nélküli hitelfelvétel egy hitelfedezeti biztosítással lehetséges.

Ha van már a családban hitel vagy lízingszerződés, akkor is jól jöhet egy hitelfedezeti biztosítás. Nem probléma, ha a hitel felvételekor nem került megkötésre. A futamidő bármely pillanatában, nem csak a hitel felvételekor, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé megköthető a hitelfedezeti biztosítás. Támogatott lakásfelújítási hitel, áruhitel, autóhitel, szabad felhasználású hitelek, autó lízing és lakás lízing. Még lakástakarék pénztári szerződésre is köthető. Személyi hitel? Arra is jó. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás az Erste hitel mellé. Bármikor igényelhető. Célszerűnek tűnik már az Erste hitel felvételekor megkötni a hitelfedezeti biztosítást, de ha ez nem történt meg, akkor később, bármikor a futamidő alatt van rálehetőség.

Központi Hitelinformációs Rendszer – KHR

A KHR a hitelfelvevők adatait tartalmazza. Hitelfelvételkor hozzájáruló nyilatkozatot íratnak alá a pénzintézetek az ügyfeleikkel, azért, hogy ezeket az adatokat kezelni tudják, és az adatokat más pénzintézetekkel is megosztják. Ha jól fizető ügyfélnek számít valaki, akkor ez előnyös, de nemfizetéskor az ügyfelek adatai a negatív adóslistára kerülnek. A negatív adóslista pedig negatív hatással van az igénylésre. A listán szereplők igénylését ugyanis elutasítják a pénzintézetek. A listában szereplő adatok tartalmazzák a hitelfelvevő és a hitel adatait, és azt is, hogy mekkora az az összeg, amit a rossz adós késve vagy egyáltalán nem fizetett vissza. Aki felkerül a negatív adóslistára az nem csak a végrehajtás kellemetlenségével találkozhat, de azzal is, hogy többet egyáltalán nem fog kölcsönhöz jutni. A listán évekig szerepelhet a rossz adós, és a pénzügyi múltjából soha nem törlődik ki nemfizetés ténye. Akinek elévült már a nemfizetése, az is szembesülhet elutasítással vagy azzal, hogy csak magasabb kamattal kínálnak majd hitelt a pénzintézetek, mert kockázatos ügyfélnek tartják. Minden lehetőséggel élni kell, hogy elkerülhető legyen a negatív adóslista, mert olyan hátrányokat okoz az igénylésnél, ami később kellemetlen helyzeteket okozhat. Amikor felmerül annak a lehetősége egy nem várt helyzetben, hogy nehézzé válhat a részletek kifizetése, érdemes mindent megtenni ennek elkerülése érdekében, mert így nem jelentkeznek majd a hosszú távú negatív hatások.

Mekkora lehet a törlesztőrészlet Erste személyi kölcsönnél?

Az Erste Bank mindig pozitívan áll hozzá az ügyfelei kéréseihez, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy bizonyos kérdésekben szabályok kötik. Jogszabály írja elő azt is, hogy egy jövedelem mekkora mértékben terhelhető. Ha a szabályozás negyven százalék terhelhetőséget enged meg, akkor az nem is lehet több. Hiába érzi úgy az igénylő, hogy ennél többet is gond nélkül ki tud fizetni, az Erste Bank nem engedélyez majd magasabb törlesztőrészletet. Ez a szabály a hiteligénylőt védi a túlzott eladósodottságtól. Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az ügyfél számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a család költségvetése gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek az igénylőre és szeretteire. Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van az igénylőnek, akkor könnyebb lehet a probléma megoldása.

A Magyar Nemzeti Bank és az Erste Bank is figyelmeztetik az ügyfeleket a felelős hitelfelvétel fontosságára. Ez furcsának tűnhet, hiszen a bankok érdeke az, hogy minél több hitelt helyezzenek ki, és így minél több profitot termeljenek. Mégsem az. Egy nemfizetés esetén ugyanis a pénzintézetnek kára keletkezhet, és még ha meg is próbálja csökkenteni a veszteségét, ez időbe, erőforrások felhasználásba, és nem utolsósorban pénzbe kerül neki. A bankoknak az az érdeke, hogy aki felvette a hitelt, az vissza is fizesse azt. És az ügyfélnek is ez az érdeke. Az érdek tehát közös, érdemes megfogadni a bankok tanácsait ebben a kérdésben, hiszen nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek. A megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlet elfogadása, és a felkészülés a nem várt helyzetekre, segíthet abban, hogy a hitelfelvétel segítse a hiteligénylőt a vágyai elérésében. És ez a cél. Nem egy évekig elhúzódó kellemetlen és drága folyamat nemfizetés esetén.

Mikor van szükség adóstársra vagy kezesre egy Erste személyi kölcsönnél?

Amikor magasabb hitelösszeget igényelünk, a pénzintézet kötelezően előírhatja adóstárs vagy kezes bevonását a hitelügyletbe. Az adóstárs bevonása történhet alapelvárásként, vagy azért mert nincs megfelelő nagyságú jövedelmünk. A házastársat, még akkor is, ha nem szerez tulajdonjogot a megvásárolni kívánt ingatlanban, szinte minden bank adóstársként tünteti fel a hitelszerződésben. Az adóstárs bevonását mi is kérhetjük. Erre akkor lehet szükségünk, ha alacsonyabb a jövedelmünk az elvártnál. Ez nem feltétlenül jelentené a hitelkérelem elutasítását, de abban az esetben, ha rövidebb idő alatt szeretnénk visszafizetni a hitelünket, elvárás lehet, hogy adóstársat vonjunk be. A Jövedelemarányos Törlesztési Mutató, a JTM, ugyanis nem engedi, hogy a nettó havi jövedelmünket bizonyos százalék felett beterheljük. Ez a bennünket védő, a túlzott eladósodásunkat megakadályozó szabály azonban azt okozhatja, hogy az általunk vállalni kívánt futamidő a bank számára nem lesz elfogadható.

Mindennapi pénzügyek – Erste Bank

Bankkártyák, hitelkártyák, számlavezetés, biztosítások. Ki sem kell lépnünk a fiókból, hogy teljes körű pénzügyi segítséget kapjunk. Számtalan bankszámla közül választhatunk, akár diákszámlát is nyithatunk. A betéti kártyák mellett elérhető hitelkártya is, ami mindig jól jön egy váratlan kiadásnál. A biztosítás pedig mindenre kiterjedhet. Életbiztosítás, otthonbiztosítás, balesetbiztosítás. Vagy utasbiztosítás. És a lényeg. Hiszen egy bankban vagyunk. Törlesztésvédelem és számlavédelem. Az Erste Bankban lehetőségünk van biztosítani a pénzünket. Nem tudjuk fizetni a hitelünket, mert elvesztettük a munkánkat? Nem is jöhetne jobbkor egy biztosítás, ami segít áthidalni az átmeneti nehézségeinket.

Az Erste Bank olyan részletekre is figyel, mint a széf szolgáltatás, az ajánló program és a devizaszámla. Igazán jó érzés egy professzionális bank ügyfelének lenni, hiszen mindent elérhetünk egy helyen. A közszférában dolgozunk? Itt arra is tudnak jó ajánlatot adni. Mindenre van ötlete az Erste Banknak.

Erste digitális banki szolgáltatások

És amire még kiemelten figyelnek az az, hogy folyamatosan fejlesszenek. Modern, innovatív szolgáltatásokat érhetünk el nálunk. Van internetbankolás, a mobilunkkal akár utalni is tudunk, a számlakivonat elektronikusan jön. Persze mi már pontosan tudunk mindent, hiszen SMS-ben is értesítenek bennünket a költéseinkről. Digitálisan is aláírhatunk, és persze ott van George.

George. A jövő bankolása. Az Erste Bank új internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatása segít, hogy kevesebb erőfeszítéssel többet hozzunk ki a pénzügyeinkből. George egyszerű, intelligens és személyes. Georgot ki is színezhetjük. Fizethetünk Google Pay-jel. George egy nemzetközi márka. És igazán jó.

Kiemelt ügyfeleknek is – Erste Private Banking

Az Erste Banknál figyelnek a kiemelt ügyfelekre. A Private Banking exkluzív szolgáltatásokat nyújt a tehetős ügyfeleknek. Mert a legjobbaknak a legjobb jár. Vagyonkezelés, privát bankár és Erste Word Club. Pénzügyi tervezés, különleges számlacsomag. Kiemelt ügyfélként kiemelt szolgáltatásokat kaphatunk. Kényelem és egyedi megoldások a pénzügyeinkben is. Gold betéti kártya. Platina hitelkártya. A legjobbaknak. Számlavezetés forintban és devizában is. Természetesen. És mindezekhez biztosítás. És mindez digitálisan is.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Erste személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Erste személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Erste személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Erste személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az Erste Bank személyi kölcsöne bármilyen célra felhasználható. Rendkívül gyorsan, kezes és fedezet nélkül igényelhető. Az Erste Banknál a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel is igényelhető.

Igen. Az Erste Banknál igényelhetünk CSOK-ot, falusi CSOK-ot, CSOK hitelt és Babaváró hitelt is. 

Lakásfelújításhoz igénybe vehetünk piaci szabad felhasználású jelzáloghitelt, személyi kölcsönt, vagy a Babaváró hitel is jó lehet erre. 

Az Erste személyi kölcsön ingatlanfedezet nélkül, egyszerűen igényelhető, és gyorsan elérhető. A kapott összeg pedig teljesen szabadon felhasználható.

Szükség lesz jövedelemre, három hónapos munkaviszonyra, magyar állampolgárságra, érvényes kártyaformátumú személyazonosító igazolványra, betöltöttük a huszonharmadik életévünket, kell, hogy legyen mobiltelefonunk, és nem szerepelhetünk a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív adóslistáján.

Természetesen. Az Erste Bank lehetővé teszi, hogy online is igényelhessünk személyi kölcsönt.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Minden, amit a tranzakciós illeték emeléséről tudnod kell 2024-ben!

Minden, amit a tranzakciós illeték emeléséről tudnod kell 2024-ben!

2024.07.12.

2024-ben Magyarországon ismét napirendre került a tranzakciós illeték kérdése, hiszen a kormány bejelentette, hogy jelentős emelés várható. Ez a változás számos kérdést és aggodalmat vetett fel mind a lakosság, mind a vállalkozások körében. Utánajártunk és részletesen bemutatjuk, hogy miért történik az emelés, hogyan hat ez az átlagemberek pénzügyeire, és milyen várható gazdasági következményei lehetnek.

Tovább olvasom
Egyes Babaváró támogatásoknál meghosszabbítják a gyermekvállalási határidőt

Egyes Babaváró támogatásoknál meghosszabbítják a gyermekvállalási határidőt

2024.07.10.

Jó hír érkezett azoknak, akik még nem teljesítették a gyermekvállalási feltételét a Babaváró támogatásnak. Mert ha nem születik meg a vállalt gyermek, annak súlyos anyagi következményei lehetnek. Az eddigi határidő azonban változik, így azok, akiknek még nem született gyermekük, kaptak egy újabb esélyt, de haladékot mindenképpen. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Részvény és kötvény: ismerd meg a legfontosabb különbségeket!

Részvény és kötvény: ismerd meg a legfontosabb különbségeket!

2024.07.09.

A részvények és kötvények a befektetési eszközök két alapvető típusa, amelyek eltérő jellemzőkkel és kockázatokkal rendelkeznek. Mikor melyikbe fektessünk? Mikor melyiket válasszuk? Ismerjük meg a legfontosabb különbségeket közöttük!

Tovább olvasom
Kaphatunk-e személyi kölcsönt, ha készpénzben kapjuk a jövedelmünket?

Kaphatunk-e személyi kölcsönt, ha készpénzben kapjuk a jövedelmünket?

2024.07.04.

A személyi kölcsön igénylés szinte gyerekjáték, ha bankszámlára érkezik a jövedelmünk. De mi a helyzet akkor, ha készpénzben vesszük fel a fizetésünket? Tudunk így is személyi kölcsönt igényelni? És ha igen, mennyivel lesz nehezebb? Mutatjuk, hogy kaphatunk-e személyi kölcsönt, ha készpénzben kapjuk a jövedelmünket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával