Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024

Raiffeisen személyi kölcsön – a népszerűség csúcsán

Az egyszerűsége és szabad felhasználhatósága miatt a személyi kölcsön az egyik favorit Magyarországon. A statisztikák szerint személyi kölcsönből kiemelkedően magas összeget igényelünk évente. A személyi kölcsön a Raiffeisen Bank kínálatában is elérhető. A szabad felhasználás szó szerint értendő. Akármire elkölthetjük az igényelt összeget. Ráadásul személyi kölcsönhöz nincs szükség ingatlanfedezetre, és számlával sem kell igazolnunk, hogy mire költjük el a felvett összeget. Nem véletlenül ennyire népszerű a Raiffeisen személyi kölcsön.

Raiffeisen személyi kölcsön – néhány szóban

Kedvező, fix kamattal igényelhetjük, és a gyakori akciók miatt nagy esélyünk van kamatkedvezményre is. A hitelösszeget mi választhatjuk meg. Annyit igényelhetünk, amennyire szükségünk van. A futamidőt is mi választjuk. Mi tudjuk, mennyi idő alatt akarjuk visszafizetni a hitelt, hiszen a futamidő hossza befolyásolja a törlesztő részlet nagyságát. Fontos, hogy a szabadon felhasználhatósága miatt akár hitelkiváltásra is fordíthatjuk a felvett összeget. A hitelfelvétel egyszerű, a hitelbírálat csak néhány napig tart. Raiffeisen személyi kölcsönökre is köthetünk hitelfedezeti biztosítást. A Raiffeisen hitelt elő is törleszthetjük, nincs akadálya ugyanis annak, hogy idő előtt, egy összegben visszafizessük a felvett összeget. Személyi kölcsönhöz nem kell ingatlanfedezet. Energiatakarékos megoldásokra kedvezményt is kaphatunk.

Raiffeisen személyi kölcsön feltételek

Minimum 180 ezer forint igazolható havi nettó jövedelemre lesz szükségünk az igényléshez. Amennyiben nem rendelkezünk ekkora jövedelemmel, lehetőségünk van adóstárs bevonására. Legalább három hónapos munkaviszonyt kell igazolnunk, és nem lehetünk fiatalabbak 21 évesnél.

Raiffeisen személyi kölcsön – szükséges dokumentumok

Tudnunk kell, hogy a pénzintézet egyedileg is meghatározhat egyéb dokumentumokat, az alábbiakon kívül.

Amit általában kérnek az a személyi igazolvány és a lakcímkártya. Kérik az utolsó két havi bankszámla kivonatot, és egy harminc napnál nem régebbi jövedelem igazolást, ha alkalmazottak vagyunk. NAV jövedelemigazolás kell a vállalkozóknál, az utolsó két havi nyugdíjszelvényre pedig nyugdíjasoknál lesz szükség.

Raiffeisen személyi kölcsön – ingatlanfedezettel is

Amikor nagyobb hitelösszegre van szükségünk, választhatunk ingatlanfedezettel is személyi kölcsönt. A kamat ingatlanfedezet esetén is kedvező. Hosszú időre rögzítettet kamatozás mellett több ingatlant is bevonhatunk. A bevont ingatlanok száma nem haladhatja meg a hármat. Ingatlanfedezet bevonása esetén csökkenhetnek a költségeink, olcsóbban juthatunk hozzá a Raiffeisen hitelhez. Az ingatlanfedezetes Raiffeisen személyi kölcsön magasabb hitelösszegnél lehet jó, lesznek ugyanis egyéb költségeink, például fizetnünk kell az értékbecslésért és a közjegyzőért is. Azt is tudnunk kell, amikor ezt a terméket választjuk, hogy a hitelbírálat három hét is lehet, szemben a hagyományos Raiffeisen személyi kölcsön néhány napjával.

Raiffeisen személyi kölcsön online

A Raiffeisen online hiteligénylés ma már mindennapos. Természetes lett, hogy az ügyfelek otthonról igényelnek Raiffeisen hitelt, anélkül, hogy bemennének a bankfiókba. Az online igénylés kényelmes és biztonságos. Mindössze egy megfelelő számítástechnikai eszközre van hozzá szükség, és minden, az igényléstől a szerződés aláírásáig, az interneten történhet. Több érv is szól amellett, hogy valaki az online hiteligénylést válassza. Nincs sorban állás, nincs várakozás, nincs utazás. Nem kell parkolóhelyet keresni, nem kell órákat tölteni azzal, hogy lebonyolódjon egy igénylés beadása. Gyorsan, otthonról, kényelmesen. Ez a Raiffeisen online hiteligénylés.

Az online hiteligénylésnek vannak alternatívái, és ezeknek is lehetnek előnyei. A személyes ügyintézés sokak számára emberibb, közvetlenebb, és biztonságosabbnak is tűnik. Az ügyintéző ráadásul válaszolni tud a felmerülő kérdésekre, és adott esetben tanáccsal is elláthatja az érdeklődőt. A személyes kapcsolat bizalmat ébreszthet, nem csak egy adatlap egy honlap felületén. A személyes kapcsolaton kívül, azok is a személyes ügyintézés mellett dönthetnek, akik nem rendelkeznek telefonnal vagy interneteléréssel, vagy azok, akik bár rendelkeznek ezekkel, de idegenkednek a használatuktól. Bár az online ügyintézés elterjedt, a személyes ügyintézés még jó ideig az ügyfelek rendelkezésére áll majd.

Raiffeisen Bank személyi kölcsön

Raiffeisen személyi kölcsön elbírálási idő

A Raiffeisen Bank személyi kölcsön igénylés egyik erőssége a gyors elbírálási idő. Egy Raiffeisen személyi kölcsön akár két napon belül is megkapható, de néhány napon belül szinte mind elérhető. Ez azt jelenti, hogy ha az igénylő dönt arról, hogy Raiffeisen Bank személyi kölcsönt igényel, akkor csak néhány napot kell arra várni, hogy a Raiffeisen hitel összege felhasználható legyen. Átmeneti pénzavar esetén ez fontos, mert azonnal fel lehet használni a Raiffeisen kölcsönt. Nem kell várni hetekig, vagy hónapokig arra, hogy a Raiffeisen Bank folyósítsa a pénzt. Ez nem csak egy pénzavarnál lehet fontos, hanem minden hiteligényléskor. Az, hogy a Raiffeisen személyi kölcsönnel rendkívül gyorsan az igénylő rendelkezik, az első helyen van a döntést befolyásoló okok között. A gyorsaság azért is fontos, mert szinte rögtön kiderül, hogy az igénylő hitelképes-e. Az előminősítés néhány perc alatt meg lehet. Az előminősítés után pedig szinte azonnal a végleges bírálat következik. És ha az pozitív, tehát az igénylőt hitelképesnek találja a Raiffeisen Bank, akkor már csak a szerződés megkötése, és a folyósítás van hátra.

Raiffeisen személyi kölcsön – kamat és díjkedvezmények

A pénzintézetek azért, hogy vonzóbbá tegyék a termékeiket gyakran akciókat, programokat hirdetnek meg. Ilyenkor elengedhetik vagy mérsékelhetik a hitelbírálat díját, a folyósítási díjat vagy a végtörlesztés díját. Gyakran kamatkedvezményt is adnak. Új ügyfeleknek számlanyitási díjkedvezményt vagy az első éves díj elengedését ajánlhatják fel. Ha új ügyfélként jelenünk meg egy banknál, mindig tájékozódjunk az aktuális kedvezményekről, és ha jogosultak vagyunk rá, vegyük igénybe őket. De a régi ügyfelekről sem feledkeznek meg a pénzintézetek. Hűségprogramok, ajánlási programok számukra is elérhetőek. A kamat és díjkedvezmény olyan, mint egy leárazás. A termék minősége nem változik, mégis olcsóbban lehet hozzájutni. Használjuk ki ezeket a kedvezményeket. A Raiffeisen Banknál energiatakarékos megoldásokra extra kedvezményt kaphatunk.

A Raiffeisen személyi kölcsön igényléshez szükséges dokumentumok

A személyazonosságot minden esetben megfelelő módon kell igazolni. Erre az érvényes személyigazolvány, jogosítvány, az útlevél és a lakcímkártya alkalmas. Az igénylést megelőző két-három havi eredeti bankszámlakivonatra is szükség lesz. A jövedelmet egy alkalmazott munkáltatói igazoláson tudja igazolni. Ez lehet bankos formanyomtatvány, vagy annak tartalmával megegyező munkáltatói igazolás is. Egyéni vállalkozó NAV jövedelemigazolással, és NAV nullás igazolással igazolhat jövedelmet. Egy nyugdíjastól három havi nyugdíjszelvényt, NYUFIG igazolást, vagy egy olyan bankszámlakivonatot kérnek, ahova a nyugdíja érkezik.

Mikor kell a munkáltatói igazolás Raiffeisen személyi kölcsön igényléshez?

A jövedelmet minden Raiffeisen személyi kölcsön igénylésénél igazolni kell. Alkalmazottaknak munkáltatói igazolást kell bemutatni. A munkáltatói igazolás tartalmazza a havi nettó jövedelmet, azt, hogy mióta dolgozik valaki az adott cégnél, és az is fontos, hogy nincs már próbaidőn, és nem áll felmondás alatt sem. A Raiffeisen Bank ezen adatok alapján dönt arról, hogy az igénylőt hitelképesnek találja vagy sem. A bankok jellemzően a saját munkáltatói igazolás formátumukat kérik, de gyakran az azzal megegyező tartalmú munkáltatói igazolást is elfogadják. A munkáltatói igazolást cégszerűen alá kell íratni, és le kell pecsételtetni.

Raiffeisen személyi kölcsön igénylés – adóstárs

Raiffeisen személyi kölcsön igénylésénél szükség lehet adóstárs bevonására. Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat. Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása. Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a Raiffeisen Bank figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét a hitelbírálatnál.

Raiffeisen személyi kölcsön – hitelkiváltás

A hitelkiváltás a meglévő hitelünk kedvezőbbre cserélése. Röviden ezt jelenti a hitelkiváltás.

Sok embernek van még ma is olyan hitele, aminek a kondíciói elavultak, a fizetésük nehézkes. A hitelkiváltás lehetőségével nem csak komoly összegeket tudnának megtakarítani, és a havi kiadásaikat is csökkenthetnék. Méghozzá igen látványos mértékben, arról nem is beszélve, hogy a bizonytalanság okozta stressztől is megkímélhetnék magukat, ha a hitelkiváltás lehetőségét választanák. A hitelkiváltás a korábbi hitelhez képest alacsonyabb kamatokat, fix törlesztőrészleteket, és ezáltal anyagi stabilitást eredményez, amit érdemes mindenkinek fontolóra vennie. Ahhoz, hogy ez elérhető legyen, nem kell mást tenni, mint megtalálni azt a hitelkonstrukciót, aminek kedvezőbbek a kondíciói, azaz alacsonyabb a kamata, más a futamideje, ebből következően pedig alacsonyabb a törlesztő részlete. Ha megvan, akkor csak el kell indítani a hiteligénylési folyamatot.

Raiffeisen személyi kölcsön hitelkiváltáshoz

Ha Raiffeisen személyi kölcsönnel oldjuk meg a hitelkiváltást, akkor a hosszadalmas ügymenettől és a bonyolult papírmunkától kímélhetjük meg magunkat, hiszen akár online is intézhető a hitelfelvétel, sőt, bizonyos esetekben még arra sem lesz szükség, hogy munkáltatói igazolást, illetve bankszámlakivonatokat kelljen beszerezni. Jó, ha tudjuk, hogy a Raiffeisen hitelkiváltás nem csupán egy kölcsön kedvezőbbé alakítására alkalmas, de több, különböző hitelt is összevonható vele; ezt nevezzük adósságrendezésnek. Ha elborítanak a számlák bennünket, a jövedelmünk pedig lassan nem elegendő a hitelek törlesztésére, akkor szintén megoldást jelent, ha a Raiffeisen hitelkiváltás mellett döntünk.

Raiffeisen személyi kölcsön hitelkiváltáshoz – mi lesz az eredménye?

A Raiffeisen hitelkiváltás eredménye optimális esetben alacsonyabb havi törlesztőrészlet lesz. Az alacsonyabb törlesztőrészlet alacsonyabb teljes visszafizetendő összeget eredményez, ezáltal pedig az igénylő pénzt takarít meg. És ez a Raiffeisen hitelkiváltás célja. A Raiffeisen hitelkiváltás célja, hogy ugyanazért a kölcsönösszegért kevesebbet kelljen fizetni. De hogy érhető el az alacsonyabb havi törlesztőrészlet? Alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészlet, ha a kiváltáshoz használt hitel kamata és a THM is kisebb. A kisebb THM alacsonyabb teljes visszafizetendő összeget eredményez, emiatt a havi törlesztőrészlet nagysága kisebb lesz.

Raiffeisen személyi kölcsön hitelkiváltáshoz – alacsonyabb törlesztőrészlet

Minél alacsonyabb a teljes visszafizetendő összeg, annál kevesebbet kell fizetni a Raiffeisen kölcsönért, és ez kedvező a hiteligénylő számára. A gazdasági folyamatok változást hozhatnak a kamatok mértékében, lehetnek akciók, az igénylő kaphat kedvezményt, de akár egy államilag támogatott konstrukció is okozhatja azt, hogy egy hitelt érdemes kiváltani. Érdemes nyitott szemmel járni, figyelni a híreket, és ha olyan esemény történik, ami hatással lehet a hitelek kamataira, akkor érdemes utánanézni, hogy elérhető-e olyan konstrukció, ami hitelkiváltással megtakarítást eredményez.

Raiffeisen Babaváró kölcsön

A Babaváró kölcsön a babaváró támogatásról szóló kormányrendelet alapján a gyermekvállalás és a gyermeknevelés támogatására nyújtott szabad felhasználású kölcsön. Ez egy különleges lehetőség, hiszen a teljes fennálló tartozást is elengedhetik, és 10 millió forinthoz is juthatunk a feltételek teljesülése esetén. Számlanyitás nélkül is igényelhetjük, ráadásul díjmentes hitelbírálattal juthatunk hozzá. A hitel szabad felhasználású, akár 10 millió forinthoz juthatunk 20 éves futamidőre.

A Raiffeisen Babaváró hitele – adatok

A futamidő 5 és 20 év között lehet, a hitelösszeg pedig 1 000 000 forint és 10 000 000 forint között. A kamat alacsony attól függően, hogyan teljesülnek az általunk vállalt feltételek. Amennyiben az első vállalt gyermekünk öt éven belül megszületik, a Babaváró kölcsön végig kamatmentes marad. A havi törlesztő részlet maximum 50 ezer forint lehet, ezt a törvény garantálja számunkra. Ez egy alacsony, kiszámítható, hosszú távú törlesztést biztosít. Az állam kezességet vállal a hitelünkre, így nincs szükség ingatlanfedezet bevonására. A Raiffeisen Babaváró hitel szabad felhasználású, és ha úgy gondoljuk, kiválthatjuk belőle egy kedvezőtlenebb hitelünket is.

A Raiffeisen Babaváró hitel feltételei

Magyar házaspárok 18 és 41 éves életkor között igényelhetik, ha az egyikük már legalább három éve dolgozik, Magyarországon kell élnünk, nem lehet köztartozásunk, és nem szerepelhetünk a KHR negatív adóslistáján. Büntetlen előéletűeknek kell lennünk, és vállalnunk kell, hogy legalább egy gyermekünk születik. A gyerekek száma fontos, hiszen egy gyermek esetén a hitel kamatmentes lesz a teljes futamidőre, két gyermek esetén a tartozás harminc százaléka elengedésre kerül, három gyermek esetén pedig a teljes fennálló tartozás megszűnik.

Raiffeisen Babaváró hitel

A szabad felhasználású Raiffeisen hitel

A szabad felhasználású Raiffeisen hitel a népszerűbb hitel, és nem véletlenül, hiszen számos előnnyel rendelkezik. A szabad felhasználású Raiffeisen hitel legnagyobb előnye az, hogy bármire elkölthető az hitelösszeg. Nem kell hitelcélt megjelölni az igényléséhez. Ez nem egy lakáshitel, és az igénylési folyamat sem annyira bonyolult. Van fedezetes szabad felhasználású Raiffeisen hitel is. Egy személyi kölcsön alapú, azaz fedezet nélkül nyújtott, szabad felhasználású Raiffeisen hitel igénylése a legegyszerűbb és leggyorsabb. És online is igényelhető.

A szabad felhasználású Raiffeisen hitelek előnye

A személyi kölcsön alapú, szabad felhasználású Raiffeisen hitelnek az az előnye, hogy csak rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni munkáltatói igazolással. Személyazonosító okmányokra és lakcímkártyára azért szükség lesz az igényléshez. Gyorsan hozzá lehet jutni, és utána bármire el lehet költeni.

Központi Hitelinformációs Rendszer – KHR

A KHR a hitelfelvevők adatait tartalmazza. Hitelfelvételkor hozzájáruló nyilatkozatot íratnak alá a bankok az ügyfelekkel, azért, hogy ezeket az adatokat kezelhessék, és más bankokkal is megoszthassák. Ha jó ügyfélnek számít valaki, akkor ez előny is lehet, de nemfizetéskor az ügyfél adatai a negatív adóslistára kerülnek. A negatív adóslista negatív hatással van a rajta szereplőkre. A listán szereplők igénylését elutasítják a bankok. A listában szereplő adatok tartalmazzák a hitelfelvevő és a hitel adatait, és azt is, hogy mekkora az az összeg, amit az adós késve vagy egyáltalán nem fizetett vissza. Aki felkerül a negatív adóslistára az nem csak a végrehajtás kellemetlenségével nézhet szembe, de azzal is, hogy többet nem fog hitelt kapni. A listán évekig szerepelhet egy rossz adós, és a pénzügyi múltjából soha nem törlődik ki nemfizetés ténye. Akinek elévült már a nemfizetése, az is szembesülhet elutasítással vagy azzal, hogy csak magasabb kamattal kínálnak majd neki hitelt a bankok, mivel kockázatos ügyfélnek tartják. Minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy elkerülhető legyen a negatív adóslistára kerülés, mert olyan hátrányokat okoz, ami később rendkívül kellemetlen helyzetbe hozhatja az igénylőt. Amikor felmerül annak a lehetősége egy váratlan élethelyzetben, hogy nehézzé válik a részletek kifizetése, érdemes mindent megtenni ennek elkerülésére, hogy így kivédhetőek legyenek a hosszú távú rossz hatások.

A tájékoztatás nem teljes körű

Amikor azt írja egy bank, hogy a tájékoztatás nem teljes körű, az valami olyasmi, mint amikor egy gyógyszerreklámban az hallható, hogy meg kell kérdezni a kezelőorvost vagy a gyógyszerészt. Törvény írja elő, hogy ezek a mondatok le legyenek írva vagy elhangozzanak. Nem kell tehát arra gondolni, hogy a pénzintézetek eltitkolnak valami fontos információt. A pénzintézetek érdeke ugyanis nem az, hogy minél több kölcsönt folyósítsanak, hanem az, hogy minél több olyan kölcsönt helyezzenek ki, amit az igénylők vissza is fizetnek. Akkor van értelme ennek a mondatnak? Nagyon is. Azt kell tudni, hogy a bankok weboldalán vagy egy hirdetésben szinte lehetetlen minden információt átadni. Ez nem is lehet cél, hiszen ezek gyakran csak a figyelem felkeltését szolgálják. Akkor viszont, amikor az ügyfél már eljut az igénylésig, a pénzintézetek biztosítják számára azt, hogy minden, a támogatott lakásfelújítási hitelt érintő fontos információt megkapjon. Akkor a tájékoztatás már teljes körű lesz. Hiszen akkor már személyre szabott információkat adhatnak át.

Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor

A Raiffeisen Bank személyi kölcsön kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott Raiffeisen hitelkonstrukciók összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető Raiffeisen hitelek adatait. Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a Raiffeisen hitel felvétele. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legjobb konstrukció. A Raiffeisen Bank személyi kölcsön kalkulátor használat minden hitelfelvételnél fontos. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a Raiffeisen hiteleket. Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb hitelt válassza ki. Ez érthető is, hiszem egy adott hitelösszeg mellett a legalacsonyabb költségek a legvonzóbbak. A legjobb konstrukció a Raiffeisen hitelkalkulátor segítségével választható ki a leggyorsabban. Az összehasonlítás egy összetett folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy program a legalkalmasabb. Amellett tehát, hogy egy otthonról, a nappaliból érhető el a Raiffeisen hitelkalkulátor, pontosabb eredményt is hoz annál, mintha mi magunk szeretnénk megtalálni a legjobb Raiffeisen hitelt. Használjuk a Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátort!

Raiffeisen személyi kölcsön – mikor utasítják el az igénylést?

Több olyan eset is van, amikor elutasítják az igénylésünket. A Raiffeisen Bank nem fogadja be az igénylést, ha az igénylő nem tud igazolni telefonos elérhetőséget. Az érvénytelen, lejárt személyazonosító okmány is kizáró ok. Érvényes személyi igazolvánnyal kell rendelkezni az igényléshez. Vagy kártya formátumú jogosítvánnyal vagy útlevéllel. Az állandó bejelentett magyarországi lakcím is kötelező az igényléshez. Az életkor is döntő lehet. Bizonyos kor alatt, és bizonyos kor felett nem fogadják el az igénylést. A munkaviszony hossza is döntő. Az előírt munkaviszonynál rövidebbet nem fogad el a pénzintézet. A KHR negatív adóslistáján szereplők nem kapnak hitelt, ez kizáró ok. A megfelelő nagyságú jövedelem igazolása is elvárt. Hiába keres valaki sokat, ha a jövedelme után nem fizetik meg a közterheket, akkor azt a pénzintézet nem veszi figyelembe.

A Raiffeisen személyi kölcsön előtörlesztése

Érdemes kiszámolni, hogy megéri-e a Raiffeisen személyi kölcsönünk előtörlesztése? Ehhez tudnunk kell, hogy hány hónap van még hátra a futamidőből, és mekkora a tőketartozásunk. A tőketartozás nagyságából tudhatjuk meg, hogy mi az az összeg, amit vissza kell fizetnünk. Ehhez azonban még más költségek is hozzáadódhatnak. Ilyen az előtörlesztés díja is. Az elő és végtörlesztésnek szinte mindig van díja, bár ez néhány esetben nulla forint. Mégsem ez a jellemző, a bankok a legtöbbször kifizettetik velünk, ha le akarjuk zárni a személyi kölcsönünket. Kérdés, hogy megéri-e feláldoznunk erre a megtakarításunkat, mert lehet, hogy jobban járunk, ha befektetjük azt. Lehetséges, hogy a befektetés által elért nyereségünk kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletkiadást, amit az előtörlesztéssel el szeretnénk kerülni.

A Raiffeisen személyi kölcsön előtörlesztése – saját pénzből

Ha hozzájutunk egy nagyobb összeghez egy jutalomból a munkahelyünkről, vagy pénzt örökölünk, vagy bármilyen módon pénzhez jutunk, akkor elgondolkodhatunk a Raiffeisen személyi kölcsönünk előtörlesztésén. A saját forrásból történő előtörlesztésnek az az előnye, hogy ha saját forrást használunk fel, annak nem lesznek kamatköltségei. Az összeg már a rendelkezésünkre áll, nem kell fizetnünk azért, hogy azt megszerezzük. Ilyenkor egyszerűen kiszámolható, hogy megéri-e az előtörlesztés. Az előtörlesztéssel a Raiffeisen személyi kölcsönünk jövőbeni kamatait takaríthatjuk meg. Ha ez az összeg magas, akkor érdemes megfontolni az az előtörlesztést. Ilyenkor csökken a tőketartozásunk, és mivel a bank erre számolja a kamatot, így a teljes visszafizetendő összeg is alacsonyabb lesz.

200 ezer forintig díjmentes az előtörlesztés évente

A személyi kölcsönök előtörlesztése évente 200 ezer forintig ingyenes. Ezt jól használva jelentős kamatköltségtől kímélhetjük meg magunkat. Főként a futamidő első éveiben éri meg előtörleszteni, az annuitásos törlesztés miatt. Amikor személyi kölcsönt igénylünk, és már tudjuk, hogy elő tudunk és akarunk majd törleszteni, fontos, hogy tájékozódjunk az előtörlesztés aktuális díjairól. Vannak olyan konstrukciók, ahol az elő és végtörlesztésért kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell fizetnünk. Ez kiemelten fontos akkor, ha már a kölcsön felvételekor tudjuk, hogy élni fogunk ezzel a lehetőséggel.

A Raiffeisen személyi kölcsön előtörlesztése – gyakorlati tanácsok

Az előterjesztés az időnkbe kerül. Utána kell járnunk annak, hogy mennyit, és hogyan kell fizetnünk, ha elő akarjuk törleszteni a személyi kölcsönünket. Hajlamosak vagyunk arra, hogy az időnket végtelennek és ingyenesnek gondoljuk, de ahogy a mondás tartja: az idő pénz. Nehezen váltható pénzre az ügyintézéssel töltött idő, de ne feledkezzünk meg arról, hogy azért ez sincs ingyen. Nem kis energia-befektetésre is szükségünk lesz, lehet, hogy többször kell telefonálnunk, de akár a bankfiókba is be kell mennünk, ha előtörlesztés mellett döntöttünk. És persze ott lesz a pénz is. Ha az előtörlesztésnek van díja, azt bizony ki kell fizetnünk. Az előtörlesztés utánajárással, energia-befektetéssel jár, és konkrét kiadásaink is lehetnek. Mérlegeljünk mindent, és ha jól járunk vele, törlesszük elő a Raiffeisen személyi kölcsönünket.

Mi történik, ha elutasítják az igénylést?

Ha nem kérünk előzetes hitelbírálatot, a bank pedig elutasítja a kölcsönt, akkor egy nagyobb összegtől is búcsút vehetünk, ugyanis ki kell fizetnünk az ügyvéd munkadíját, az értékbecslés díját, a tulajdoni lap árát, valamint a foglaló is az eladónál maradhat, ami az ingatlan értékének akár tíz százaléka is lehet. Az előzetes hitelbírálattal azonban megtudhatjuk, hogy mekkora hitelt kaphatunk. Fontos tehát az előzetes tájékozódás. Ingatlanfedezetes Raiffeisen személyi kölcsön igénylésénél járjunk el körültekintően.

Egyszerűbb lesz az hiteligénylés folyamata is

Mivel a hitelbírálat részben megegyezik az előzetes hitelbírálattal, rövidebb lesz a folyamat, és hamarabb juthatunk el a folyósításig. Ez csak abban az esetben igaz, ha a bank, ahol az előzetes hitelbírálatot kértük, azonos azzal, amelyiknél a hitelt is igényeljük. Érdemes figyelnünk arra, hogy nem minden bank biztosítja ingyenesen az előzetes hitelbírálatot, ám a legtöbb esetben nem kell fizetnünk érte. Az előzetes hitelbírálatnak sokszor van határideje, azaz az ajánlat csak egy bizonyos ideig érvényes. Erre is figyelnünk kell.

Hitelfedezeti biztosítás Raiffeisen személyi kölcsönhöz

Minden hiteltermékhez érdemes lehet hitelfedezeti biztosítást kötni. Hitelfedezeti biztosítással egy nem várt eseménynél a biztosító átvállalhatja a tartozásunk visszafizetését. A biztosító kár esetén részben vagy egészben kifizetheti hitelünk törlesztő részleteit munkanélküliség, keresőképtelenség, egészségkárosodás vagy rokkantság esetén. A hitelfedezeti biztosítás csupán egy kiegészítő lehetőség, amelyet számos hiteltermék mellé igényelhetünk. Ez a termék nem kötelező, de érdemes minden esetben megfontolni, mennyire akarunk vigyázni a megszerzett javainkra. A Raiffeisen Banknál sokféle lehetőségünk van pénzhez jutni, ha meg akarjuk valósítani a céljainkat. És ez hitelfedezeti biztosítással biztonságosabb.

OBA – Országos Betétbiztosítási Alap

A Raiffeisen Banknál fontosnak tartják az ügyfeleik biztonságát. A Raiffeisen Bank tagja az OBA-nak. A Raiffeisen Bank figyel ránk, mi pedig gondolunk a környezetünkben élőkre. Miért lehet fontos az OBA egy Raiffeisen személyi kölcsön igénylésnél? Azért mert a bank a hitel összegét egy bankszámlára utalja. És azt meg kell védeni addig is, ameddig elköltjük. A szeretteink biztonságának másik záloga a hitelfedezeti biztosítás mellett az Országos betétbiztosítási Alap. A pénz addig van jó helyen egy bankban, amíg az megfelelően működik. De mi a helyzet akkor, ha bank csődöt jelent? Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, akkor a betétesek nem tudnak a pénzükhöz jutni. Azért, hogy az ebből adódó bizalmatlanságot csökkentsék, a magyar pénzintézetek életre hívták az Országos Betétbiztosítási Alapot. Az Országos Betétbiztosítási Alap 1993-ban alakult meg. Lényeges információ, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező bankok kötelesek csatlakozni hozzá. Akármelyik magyar pénzintézetben van bankszámlánk, az védve lesz. Az OBA egy pénzintézet tevékenységi engedélyének visszavonása után az előírt 10 napon belül kártalanítja az érintett ügyfeleket. Az OBA 1993-as alapítása óta erre már többször is szükség volt. Az OBA munkatársai a kártalanításban, és a pénzintézet végelszámolásában is részt vesznek. A kártalanításnak nincs önrésze, ezért a teljes összeg jár, és ezt kérni sem kell, hiszen a kártalanítás folyamata automatikusan elindul. Ez a biztosítás nem kerül pénzbe, számlatulajdonosként ezért fizetni nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke, mert ez az intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami minden tagszervezet érdeke.

Az érvényben lévő szabályok miatt a betét minden magyarországi banknál védve van. Az OBA megalakulásáig a betétekben elhelyezett összeget az állam garantálta. Már az OBA vállalja ezt a garanciát. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyezték el a pénzt, arra a jogszabályok miatt továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy pénzintézet fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzhez nem fér hozzá a tulajdonosa, akkor az Országos Betétbiztosítási Alap 10 munkanapon belül kártalanít 100 ezer eurónak megfelelő összegig, mindig forintban. Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére is nőhet. Röviden összefoglalva: minden magyarországi pénzintézetben védve van a betét összege. Ha egy pénzintézet fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanítani fog. A kártalanítás összege maximum 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy ez minden bankra külön-külön érvényes. Ha több pénzintézetnél is van betét, akkor mindegyik betét biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy pénzintézetben van több számla, akkor az azon tartott összegek összeadódnak.

Az OBA a betétek tőkéje és kamata után legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Egyes esetekben ez további 50 ezer euróval több lehet. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betét, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, vagy biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, akkor is, ha az összeghatár euróban lett meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdődik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámolja. Ez lesz a maximális kártalanítási összeg forintban. A kártalanításba beletartozik a folyószámlára befizetett összeg, a lekötött betét, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik. Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magányszemélyként is vezet valaki számlát, akkor mindkét számlára érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza.

A kártalanítás 10 napon belül megtörténik. A kártalanítás megkezdése előtti napon jelenik meg a kártalanítás megkezdéséhez szükséges határozat. Az OBA az első két napban tájékoztatja a közvéleményt a kártalanítás megkezdéséről és menetéről. Közben az OBA az első öt napban feldolgozza a végelszámolás alatt álló pénzintézettől kapott adatokat. Az ötödik napon kezdődik meg a kifizetés, és ennek a tízedik napig be kell fejeződnie. A kártalanítás itt nem ér véget, az OBA az utógondozásról is gondoskodik. Az Országos Betétbiztosítási Alap az esetleges tennivalókról tájékoztat minden érintette. A kártalanítással kapcsolatos kérdésekre a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatán és a megyeszékhelyeken található Pénzügyi Navigátor tanácsadó irodákban írásban, telefonon vagy személyesen is válaszolnak. Bár a kártalanítást nem kell kérni, és az automatikusan elkezdődik, mégis célszerű végigkísérni a folyamatot. Az OBA igyekszik teljes körűen tájékoztatni az érintetteket, de ha kérdés merül fel, akkor érdemes felkeresni a fent említett lehetőségeket.

Azonnali Fizetési Rendszer (AFR)

A Raiffeisen Banknál elérhető az AFR. Ezzel a rendszerrel a kölcsönösszeget azonnal el tudjuk utalni oda, ahova szeretnénk. Azonnal. Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás ugyanis olyan, mintha készpénzt adnánk át. De nem lennének térbeli és időbeli akadályok. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás ugyanis öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Vagyis azonnal. Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni. Akár ünnepnapokon is.

Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, forintban. Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Akárhányszor lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán.

E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni. Ezek az úgynevezett másodlagos azonosítók. Az utalás fogadásához előzetes regisztráció szükséges. Akár az adószámot is meg lehet adni másodlagos azonosítóként. A másodlagos azonosítók működése egyszerű. Ugyanúgy a bankszámlához tartoznak, mint a bankszámlaszám. Egy számlaszámhoz több másodlagos azonosító is megadható, azonban ha például egy telefonszám már meg van adva egy számlaszámhoz, azt már nem lehet egy másik számlaszámhoz rendelni. A másodlagos azonosító megadása biztonságos. Az utaló fél csak utalhat, a számla adataihoz nem férhet hozzá. És egyszerűsíti is az életet, hiszen nem kell 24 számjegyből álló bankszámlaszámot megadni az utaláshoz. Elég egy telefonszám. Ami úgyis el van mentve a telefonba.

A fizetési kérelem egy új lehetőség. Nem kell a partnerre várni, el lehet küldeni neki a szükséges adatokat, neki csak jóvá kell hagynia azt. Ezzel csökkennek a partner terhei, és nincs hibalehetőség sem. Nincs hibalehetőség a QR-kódos fizetésnél sem. A QR-kód ugyanis minden, az utaláshoz szükséges adatot tartalmazza. A QR-kódos fizetés még nem elterjedt, de nagy jövő előtt áll. Az, hogy ezeknél a fizetési módoknál nincs hibalehetőség, az biztonságossá teszi a fizetést. Az azonnali utalásnál ugyanis felmerülhet, hogy mi van akkor, ha az utalás rossz számlára érkezik. Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy az utalást a küldő visszautaltassa a saját számlájára. Az ilyen hibák ugyanakkor kis odafigyeléssel elkerülhetők.

Mikor lehet jó az azonnali utalás? Mikor érdemes használni? Sok olyan élethelyzet van, amikor az azonnali utalás kényelmes és gyors megoldást nyújt. Ilyen az autó vagy motor vásárlás, ingatlanvásárlás (akár a foglalót is ki lehet fizetni ilyen módon), fizethetünk ilyen módon étteremben vagy szállodában, és a gyereknek is lehet küldeni pénzt a bankkártyájára, ha éppen elfogyott a pénze a fesztiválon. A felhasználás lehetőségei végtelenek. Hiszen bárhol használható az azonnali utalási rendszer, ahol korábban nagyobb összegű készpénzes fizetésre volt szükség.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Raiffeisen személyi kölcsöne bármilyen célra felhasználható.

Igen. A Raiffeisen Bank univerzális kereskedelmi bankként lehetővé teszi számunkra, hogy számos hiteltermékét online is igényelhessük.

Szükséges jövedelem, három hónapos munkaviszony, magyar állampolgárság, érvényes kártyaformátumú személyazonosító igazolvány, nagykorúnak kell lennünk, kell, hogy legyen mobiltelefonunk, és nem szerepelhetünk negatív adattal a Központi Hitelinformációs Rendszerben.

A kamat egy fontos adat, ha hitelt igényelünk, de a Teljes Hiteldíj Mutató az, ami megmutatja a kölcsönünk teljes költségét. A Teljes Hiteldíj Mutató tartalmazza a kölcsön szinte minden felmerülő költségét, nem csak a kamatot.

A Raiffeisen Bank a hitelt a hitelbírálat függvényében nyújtja. Meg kell felelni az alapfeltételeknek, és be kell nyújtani a szükséges dokumentumokat a hitelbírálathoz. A Raiffeisen Bank ezután állapítja meg a hitelképességünket.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre

KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre

2024.06.24.

A Központi Hitelinformációs Rendszerből (KHR) származó saját státusz lekérdezésére mindenkinek lehetősége van. De mikor lehet ez fontos? És hogyan lehet ezt megtenni? Mutatjuk: KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre.

Tovább olvasom
Igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra?

Igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra?

2024.06.21.

A CSOK Plusz lehet az idei év sláger támogatása. Igazán nagy segítség ez a magyar családoknak. De mi a helyzet akkor, ha az ingatlan egy könnyűszerkezetes családi ház? Mivel az ilyen típusú házak egyre elterjedtebbek, ezért utánajártunk, hogy igényelhetünk-e CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Otthonfelújítási támogatás – itt vannak a végleges feltételek!

Otthonfelújítási támogatás – itt vannak a végleges feltételek!

2024.06.19.

Már ismertek az Otthonfelújítási program végleges feltételei. Az eddig megismert feltételek megváltoztak, hosszabb lehet a futamidő, és bővült az elvégezhető korszerűsítés köre is. Mutatjuk a feltételeket, és írunk arról is, hogy mire érdemes odafigyelni. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

2024.06.17.

Amikor személyi kölcsönt igényelünk, szükségünk van pénzre. Mégpedig gyorsan. Vannak azonban okok, ami miatt el is csúszhat a személyi kölcsön igénylés. Ezt pedig nem szeretnénk. Szeretnénk megkapni a hitelt, lehetőleg minél gyorsabban. Utánajártunk, hogy miért csúszhat egy igénylés, és mit lehet azért tenni, hogy ez ne történjen meg. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával