CIB számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek

CIB

CIB ECO Bankszámla

Akár 0 Ft havi számlavezetési díj*

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Visa
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

CIB számlacsomagok – CIB lakossági számlacsomagok

CIB ECO bankszámla. Az egyik a CIB lakossági számlacsomagok közül a CIB ECO bankszámla. CIB ECO bankszámla akár 0 forintos havi számlavezetési díjjal, akár első éves bankkártya díj nélkül, és akár jóváírással is.

CIB ECO Plusz bankszámla. Az egyik a CIB lakossági számlacsomagok közül a CIB ECO Plusz bankszámla. CIB ECO Plusz bankszámla akár 0 forintos havi számlavezetési díjjal, jóváírással, belföldi és külföldi kedvezményekkel érhető el.

CIB ECO ForYou bankszámla. Az egyik a CIB lakossági számlacsomagok közül a CIB ECO ForYou bankszámla. Ingyenes számlavezetés nagykorú diákok számára, ingyenes elektronikus bankkártyával. Akár 20 perc alatt megnyitható. Mobilon.

CIB ECO Start bankszámla és CIB ECO FirstStep bankszámla. A CIB lakossági számlacsomag a CIB ECO Start és CIB ECO FirstStep bankszámla, már 7 éves kortól, bankkártyával, 0 forint havi számlavezetési díjjal.

CIB Classic magánszámla. Az egyik a CIB lakossági számlacsomagok közül a CIB Classic magánszámla. Alacsony számlavezetési díj, kedvező tranzakciós díjak, internetbank szolgáltatás.

CIB Alapszámla. Az egyik a CIB lakossági számlacsomagok közül a CIB Alapszámla. Kedvező számlavezetési díj, elektronikus betéti kártya, kedvező készpénzfelvétel automatából. Azoknak, akik az egyszerűséget szeretik.

CIB bankszámlák – hogy lesz olcsóbb?

A CIB számlacsomag kiválasztásánál talán a legfontosabb szempont az, hogy olcsó legyen. Minél olcsóbb legyen, és persze sok szolgáltatása legyen. De mitől lesz kedvező a CIB bankszámlák díja?

A CIB bankszámlák díját befolyásolja, ha a jövedelem a bankszámlára érkezik. A CIB számlacsomag kedvezőbb lesz, ha havonta rendszeres utalás érkezik a számlára jövedelem-átutalás formájában. Ebben az esetben akár ingyenessé is válhat a CIB számlacsomag.

Fontos tudni a CIB bankszámlák választásánál, hogy nem csak havidíj van. A havidíj csak a CIB számlacsomag egyik költsége. Fizetnünk kell az utalásokért, a bankkártyának is van díja, ahogy a készpénzfelvételnek is.

A készpénz szerepe a CIB számlacsomag díjában, akkor fontos, ha a CIB számlacsomagunk készpénzes tranzakcióinak száma magas. CIB bankszámlák esetén ugyanis minden készpénzmozgás díjköteles. Nem csak a készpénz felvételének, de a befizetésnek is van költsége. Ha gyakran használunk készpénzt, fontos lehet a döntésnél, hogy melyik CIB Bank számlacsomag mellett tesszük le a voksunkat.

Azt sem szabad elfelejtenünk, amikor CIB Bank számlacsomagot keresünk, hogy az akció egyszer véget ér. Bármilyen vonzó is egy első éves kártyadíj elengedés, vagy egy időszakosan kedvező havidíj, a CIB bankszámlák esetében is fontos tudni, hogy mi lesz az akciós időszak után. Egy CIB Bank számlacsomag igénylése általában hosszú távú döntés, ezért kiemelten fontos, hogy a kedvezményes időszak után mennyit fogunk majd fizetni.

Konkrét lépéseket is tehetünk, hogy a CIB Bank számlacsomag olcsóbb legyen. A havi kiadásaink SMS értesítés nélkül alacsonyabbak lesznek. A CIB bankszámlák összköltsége több részből áll össze. Ezek egyik része az, hogy a tranzakcióinkról SMS értesítést kérünk. Ha tudatos felhasználók vagyunk, akkor megtehetjük azt, hogy nem igényeljük ezt a plusz szolgáltatást. Az SMS értesítés díja éves szinten sok ezer forint. Ezt takaríthatjuk meg olyan módon, hogy a mobilbankunk segítségével követjük nyomon a költéseinket. Így alacsonyabb lesz a CIB Bank számlacsomag költsége.

Megtehetjük azt is, hogy csak elektronikusan utalunk. Ilyenkor ugyanis azt a megoldást választjuk, ami legkisebb kiadással jár a számunkra. Egy elektronikusan mobilbankból indított utalás többnyire kedvezőbb árú, mintha azt az utalást a bankfiókból indítanánk. A CIB számlacsomag egy összetett termék. Ha nem akarunk a CIB bankszámlák után felesleges kiadásokat magunknak, akkor a fentiekre figyelme kedvezőbb CIB Bank számlacsomag díjakat tudunk elérni.

CIB számlacsomagok online

A CIB számlacsomagok online igénylése igazán egyszerű. CIB számlacsomagok megnyitása előtt le kell tölteni az applikációt, azután következik a szelfis azonosítás. A nyilatkozatok kitöltése után már csak a szerződéskötés van hátra. És azt is megtehetjük mobilon. Online CIB számlacsomagot igényelni a legkényelmesebb. Otthonról igényelhetünk, ki sem kell mozdulnunk a lakásból. Az online CIB számlacsomagok feltételei egyes esetekben kedvezőbbek a hagyományos igénylésű CIB számlacsomagoknál. Egyszerűség, gyorsaság, kényelem és kedvező feltételek. Ez az online igényelhető CIB számlacsomag. Ha az online CIB számlacsomag igénylést választjuk, modern, innovatív módon igényelhetünk CIB bankszámlát. Online CIB számlacsomag igényléskor nem kell bemennünk a bankfiókba, az otthonunk kényelméből vihetjük végig a folyamatot. A CIB számlacsomagok kiválasztása, az adatok megadása és a dokumentumok kitöltése is online történik. Nincs olyan, hogy otthon hagytuk valamelyik szükséges dokumentumot. Mert otthon vagyunk.

Miért jobb az online CIB számlacsomag igénylés? Az online CIB Bank számlacsomag igénylés kényelmes és gyors megoldás. A modern technikai megoldásokat felhasználó online CIB számlacsomagok azért egyre népszerűbb, mert nem szükséges az igényléshez személyesen találkozni a banki ügyintézővel. Ez nem csak a járványhelyzet miatt lényeges, hanem mert nem kell utaznunk, nem kell várakoznunk a CIB Bankban, gyorsan és egyszerűen intézhetjük a CIB számlacsomag igénylést.

Az online CIB Bank számlacsomag igénylés feltételei egyes esetekben kedvezőbbek. Az online CIB számlacsomag igénylés gyors és kedvezőek a feltételei, ráadásul kényelmesebb megoldást is nyújt. Az online CIB számlacsomagok igénylése egyszerű. A folyamat gyors, érthető és könnyen követhető. Az online CIB számlacsomag igényléshez szükség lesz egy megfelelő elektronikai eszközre és internetkapcsolatra. Egy okostelefon mobilinternettel tökéletesen elég lehet ehhez. Az online CIB számlacsomag igénylés a bank weboldalán történik, és elképzelhető, hogy csak a megfelelő böngésző segítségével tudunk majd igényelni. Megfelelő technikai feltételekkel nincs akadálya az online CIB számlacsomag igénylés benyújtásának. Ehhez szakértő weboldalak is nyújthatnak segítséget. A CIB számlacsomag kiválasztása után a weboldal gyakran átirányít bennünket a bank oldalára, ahol elkezdhetjük a CIB számlacsomagok igénylését.

A szelfis online igénylés nem csak kényelmes és gyors, de biztonságos megoldás is. A szelfi segítségével a CIB Bank beazonosítja az igénylőt anélkül, hogy személyesen kellene találkozni a CIB Bank egyik munkatársával. Igazi huszonegyedik századi megoldás. A mi kényelmünkért.

CIB számlacsomag ajánlatok

Akciók, kedvezmények, előnyök

Milyen előnyei vannak egy CIB Bank számlacsomag igénylésének? Milyen CIB Bank számlacsomag akciók vannak? Milyen kedvezményekkel lehet CIB Bank számlacsomagunk? Az akciók és a kedvezmények állandóan változnak. Az aktuális lehetőségekről a CIB Bank honlapján vagy egy szakértő weboldalon tájékozódhatunk. Az akciók közül a legnépszerűbb az új CIB számlacsomag nyitása után járó jóváírás, és a főkártya első éves díjának elengedése. De mindig találhatunk kedvező havidíjjal CIB számlacsomagot, és kaphatunk kedvezményt a tranzakciók díjából is.

CIB számlacsomagok – folyószámlahitellel

A CIB számlacsomagok mellé igényelhetünk folyószámlahitelt is. Miért jó egy CIB számlacsomag folyószámlahitel? A CIB számlacsomag folyószámlahitel könnyen igényelhető, és szabadon felhasználható. Egy bármikor hozzáférhető és felhasználható keretösszeg biztonságossá teheti az igénylő pénzügyeit. Ez a biztonság CIB számlacsomag folyószámlahitellel elérhető. Az előre nem látható és az átmeneti pénzügyi problémák megoldása lehet. Váratlan kiadás? Soha vissza nem térő befektetési, üzleti lehetőség? Arra használhatja a számlatulajdonos, amire csak akarja. Amire kell. Amire éppen akkor kell. A szabadon felhasználható kölcsönök szabadságot adnak egy családnak.

A CIB számlacsomag folyószámlahitel egy keretösszeg. A folyószámlahitel egy keretösszeg. Nem kell az egészet egyszerre felhasználni, igénybe venni. Bármikor, bármekkora összeg felhasználható belőle. Váratlan helyzetben már nem kell kölcsön kérni, hiszen az már rendelkezésünkre áll. Követhetőek a gazdasági változások. A CIB számlacsomag folyószámlahitel törlesztése automatikus. A CIB bankszámlára érkező jóváírás hiteltörlesztéssé válik. A visszafizetett keretösszeg a futamidő alatt újra felhasználható lesz, újra el lehet költeni bármilyen kiadásra.

A CIB számlacsomag folyószámlahitel költségei több részből állnak. A CIB számlacsomag folyószámlahitel költsége a kamat és a rendelkezésre állási díj. A hitelbírálatnak is lehet díja. A CIB számlacsomag folyószámlahitel-szerződés általában két éves, de ez eltérhet. A hitel felhasználásakor már nem lesz hitelbírálat, az a szerződéskötéskor történik. A hitelösszeg visszafizetés után újra felhasználható válik. A CIB számlacsomag folyószámlahitel rulírozó hitel. A rulírozó hitelek esetén a keretösszeg állandó, és a visszafizetéssel növekszik az összeg a hitelkeret maximumáig. Kamatot a felhasznált hitelkeretre, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni.

Hogyan lehet CIB számlacsomag folyószámlahitelt igényelni? A CIB számlacsomag folyószámlahitel a CIB bankszámla hitele lesz. A CIB számlacsomag folyószámlahitelt a bankszámlán tudjuk felhasználni. A CIB bankszámla egyenlege mutatni fogja a folyószámlahitel keretösszegét. A pénzintézet hitelbírálat után adja meg a hitelkeret összegét. A CIB számlacsomag folyószámlahitel-szerződést általában több, mint egy évre kötik meg. A szerződés végén kérhető a CIB számlacsomag folyószámlahitel-szerződés meghosszabbítása. Az új hitelkeret összege függhet az adott időszak pénzforgalmától is. Általános gyakorlat a bankoknál, hogy anélkül is felajánlanak a hitelkeret-emelést, hogy azt valaki igényelné.

Bankkártyával is fel lehet használni a CIB számlacsomag folyószámlahitelt. A CIB számlacsomag folyószámlahitel-keret felhasználható bankkártyával. Ha a CIB bankszámlához igényeltünk bankkártyát, akkor a hitelkeretet erejéig bankkártyával is elkölthető az összeg. A CIB számlacsomag folyószámlahitelt tehát nem szükséges felvenni a CIB bankszámláról ahhoz, hogy az felhasználható legyen.

Nagyon egyszerű a CIB számlacsomag igénylés. CIB számlacsomag folyószámlahitel könnyen és gyorsan. A CIB számlacsomag folyószámlahitel igényelése egyszerű, mert a számlavezető bank a CIB bankszámla megnyitásakor már bekért dokumentumokat, és a számlamúltat is ismeri. A CIB Bank már ismeri a pénzügyi szokásokat, a pénzforgalmat és pénzügyi fegyelmezettségét. És mivel a szükséges dokumentumok is leadásra kerültek, ezért a hiteligénylés elbírálása gyorsan megtörténik.

A CIB számlacsomag folyószámlahitel visszafizetésének menete is egyszerű. A CIB Bank számlacsomag folyószámlahitel visszafizetése nem úgy történik, mint a hagyományos hiteleké. Nem egy meghatározott összeget kell havonta fizetni, mert a visszafizetés folyamatos. A CIB bankszámlára beérkező utalásokat a bank automatikusan leírja a tartozásból. A CIB bankszámla egyenlege mindig az aktuális egyenleget mutatja. A kamat havonta felszámításra kerül a felhasznált hitelkeret után. A CIB Bank számlacsomag folyószámlahitel a pénzforgalmi számlához kapcsolódik. Ha az igénylő pénzeszközei elfogynak, a hitelösszeg a rendelkezésére áll. A bankszámlakivonaton a számlavezető bank mindig feltünteti az aktuális egyenleget, és az elérhető egyenleget is. Az elérhető egyenleg a valós egyenleg és a CIB folyószámlahitel összege. Egy időszakos pénzzavar könnyen megoldható, ha van CIB Bank számlacsomag folyószámlahitelünk. A CIB Bank számlacsomag folyószámlahitel a CIB számla segítségével igénybe vehető hitel. Amikor nincs pénz a számlán, a CIB Bank számlacsomag folyószámlahitel keretösszege tovább költhető, egészen a CIB Bank számlacsomag folyószámlahitel-szerződés lejártának napjáig. A CIB Bank számlacsomag folyószámlahitel-szerződés lejáratának napján viszont a teljes összeget vissza kell fizetni.

A CIB Bank számlacsomag folyószámlahitel szabad felhasználású hitel. A CIB Bank számlacsomag folyószámlahitel szabad felhasználású, azaz nincs meghatározott célja. Bármire elkölthető. Eldönthető, hogy mikor és mennyit használ fel belőle az igénylő, és az is, hogy mire fordítja. Ez lehet napi kiadás vagy akár befektetés is.

A CIB Bank számlacsomag folyószámlahitel vagy a hitel a jobb? A CIB Bank számlacsomag folyószámlahitel igénylése pozitívan hathat egy családra. Meg kell azonban gondolni, hogy mire költi el a család a CIB Bank számlacsomag folyószámlahitelt. Lehetséges, hogy egy nagyobb beruházás vagy egy másik nagyobb kiadás kedvezőbb kondíciójú hitellel is finanszírozható. Fontos a tájékozódás, és megfontolt hitelfelvétel egy nagyobb hitelösszegnél. Másfajta hitellel kedvezőbb feltételű lehet a finanszírozás.

CIB számlacsomagok – kamatozik a pénz

CIB számlacsomag mellé nem csak folyószámlahitelt kérhetünk, hanem arra is kell gondolnunk, hogy a CIB számlacsomagban tartott pénz után kamatot is kapunk. Nagyobb összeg esetén ez jelentős lehet, és a megtakarításunk kezelése legalább olyan fontos, mint a legjobb CIB számlacsomag kiválasztása. A spórolás, az, amikor kevesebbet költünk, nem egyenlő a megtakarítással. A kisebb költés akkor válik megtakarítássá, amikor félretesszük azt. Nem elég sok ezer forinttal olcsóbban megvenni az akciós tévét, ha az így nyert összeget aztán elköltjük másra. Abból nem lesz megtakarítás, csak hatékonyabban használtuk fel a pénzünket. Ami persze jó, de ha pénzügyi megtakarítás a célunk, akkor a pénz nem költhetjük el. Hogy kezdjünk neki a megtakarításnak? Hogy lesz egyre több és több pénz a számláinkon? A megtakarítás módját, ötleteit hozhatjuk a környezetünkből. A szüleink, a szomszédok, a barátok is csinálják valahogy, és mi kövezhetjük őket. Ez egy járható út lehet, jó, ha vannak mintáink, de tudnunk kell, hogy a modern gazdaságokban számtalan megtakarítási forma létezik, ezért gondosan kell mérlegelnünk, mielőtt döntünk. Az első lépés, hogy eldöntsük: megtakarítunk. A motivációnk szinte mindegy, bár a megfelelő megtakarítási forma kiválasztásánál fontos lehet az idő tényező, hiszen ha a gyerekünk hat éves, és tizenöt év múlva egy lakással akarjuk segíteni az elindulását az életben, akkor a hosszú távú megtakarítás lesz előnyös a számunkra. El kell döntenünk még a megtakarítás hosszúsága mellett, hogy mekkora összeget kívánunk megtakarítani, és mekkora kockázatot akarunk és tudunk vállalni.

A befektetés fontos minden család életében. Egy hosszú távú befektetés akkor jöhet szóba, ha a befektetett összeget évekig nélkülözni tudjuk. A hosszú távú befektetés magas hozamot hozhat, van azonban néhány dolog, amire oda kell figyelnünk. Hosszú távú befektetést vagy kontra rövid távú befektetést válasszunk? A hosszú távú befektetések nagy türelmet igényelnek, hiszen gyakran tíz évnél is hosszabb időre kötjük le a pénzünket. A befektetés ideje alatt viszont nem igényelnek napi figyelmet. Mivel hosszabb távon fektetünk be, a piacot jellemző árfolyam-ingadozások nem befolyásolják a hozamot, ami hosszú távú befektetések esetén jellemzően magas. A hosszú távú befektetés kiválasztásához szakértelemre, és tapasztalatra van szükség. Nem lesz könnyű megtalálni a számunkra legmegfelelőbb befektetési formát. Alaposan meg kell fontolnunk a döntésünket, mert évekig nem tudunk majd azon változtatni. A rövid távú befektetéseknél a keletkező profitot újra befektethetjük, a hosszú távúaknál erre nincs lehetőségünk.

A diverzifikáció is fontos lesz, hiszen több termék, kisebb kockázatot jelent. A diverzifikáció, vagy porlasztás, a pénzünk több befektetésbe történő elhelyezését jelenti. Ez általában kisebb kockázatot jelent, hiszen nem függünk egy cég vagy befektetési forma hozamától. Ha csak egy vállalatba fektetünk, minden nyereségünk egy vállalat teljesítményétől függ. Nagyot is nyerhetünk ezen, azonban hosszú távon talán nem vállalható kockázatot jelent a számunkra. Lányeges tudni, hogy bármikor befektethetünk hosszú távra. A pénzügyi piac hullámzik, a teljesítménye nem egyenletes. Amikor hosszú távra fektetünk be, ez kevésbé lesz fontos a számunkra, hiszen a kisebb árfolyam-ingadozások nem fogják befolyásolni a hozamunkat. A befektetés kezdetén érdemes persze megvizsgálni a piacot, de szemben a rövid távú befektetésekkel, jóval kisebb jelentősége lehet, hogy mikor lépünk be a pénzpiacra vásárlóként. Fontos lesz, hogy folyamatos nyomon kövessük a befektetésünket. Bár a hosszú távú befektetéseknél ez kevésbé fontos, időnként célszerű megnézni, hogy áll a befektetésünk. Ha befektetési alapba helyezzük a pénzünket, akkor évente kimutatást kaphatunk arról, hogy mennyi az aktuális egyenlegünk. Vannak azonban olyan befektetések is, amiknél nekünk kell ezt megnéznünk. Célszerű lehet negyedévente vagy akár havonta is lekérni az egyenlegünket, hogy tudjuk, jó helyen van a pénzünk.

A megfelelő befektetés kiválasztása a legalapvetőbb feladatunk. És nem lesz könnyű megtalálni a megfelelő befektetési formát. Ehhez kérhetjük szakértő segítségét is, de mi magunk is utánajárhatunk, hogy hol számíthatunk az elvárt hozamra. Fontos, hogy az elvárásaink legyenek reálisak. Nem egy, túl jónak tűnő befektetésről derült ki később, hogy nem az, aminek látszik, sőt, visszaélésekről is lehet hallani. Legyünk körültekintőek. A befektetések egyik alapköve, hogy tisztában legyünk a kockázatokkal. Akár olyan helyre is befektethetjük a pénzünket, ahol adott esetben a teljes tőkét is elveszíthetjük. Mindig csak akkora összeget fektessünk be, amit megengedhetünk magunknak, és aminek az esetleges elvesztése sem okoz számunkra megoldhatatlan problémát. Az ingatlan jó befektetés lehet, és az egyszerűsége miatt sokan választják befektetésnek. Tíz év alatt akár meg is térülhet, és kockázata is csekély. A részvények kockázata már nagyon magas, de a várható nyereség is az. Általánosságban elmondható, hogy a befektetésünk kockázata egyenesen arányos a várható hozammal. De ne feledjük: veszíthetünk is. A részvénybe fektetés előnye, hogy kisebb összeget is befektethetünk, mint egy ingatlanbefektetésnél. A befektetési alap jó választás lehet, bár itt is magas a kockázat, a befektetési alapoknál viszont kevésbé lesz szükség a szakértelmünkre, hiszen ebben az esetben a pénzünket pénzügyi szakemberek fektetik majd be, jellemzően több részvénybe vagy kötvénybe. Állampapírt is vásárolhatunk, aminek rendkívül alacsony a kockázata, hiszen a kibocsátó, vagyis az állam, szavatolja a visszafizetést. Itt az állampapír típusának kiválasztásán lesz a hangsúly, állampapírból is elérhető több féle, és nekünk kell eldöntenünk azt, hogy hosszú távon melyik lehet jó nekünk. Tapasztalt, hozzáértő befektetők gondolkodhatnak kriptovalutákban is. Bitcoin a legismertebb, de számos más kriptovalutába is befektethetünk. Ennek a kockázata rendkívül magas, és a működési mechanizmusa is kevésbé érthető egy átlagember számára.

Óvatosan válasszunk, és ne mindent higgyünk el, amit olvasunk. Ráadásul az, hogy egy befektetési forma a múltban sikeres volt, és magas hozamot ért el, nem garancia arra, hogy ez a jövőben is így lesz. A befektetéseknél ugyanúgy fontos, hogy megóvjuk a már megszerzett javainkat, mint például az ingatlanunknál. Ha már megszereztük, ne hagyjuk elveszni. Fektessünk be bölcsen. A hozam és a kockázat egyenesen arányos egymással, minél nagyobb a kockázat, annál nagyobb a várható hozam is. A kockázatvállaló képességünk függhet az anyagi helyzetünktől, az összeg nagyságától, és persze a habitusunktól. Instabil anyagi helyzetben érdemes lehet kerülni a túlzott kockázattal járó megtakarítási formákat.

Akkor hogyan kezdjünk neki a megtakarításnak? A pénzintézetek a megtakarítások több formáját kínálják nekünk. Vannak megtakarítási számlák, vásárolhatunk befektetési jegyet, kincstárjegyet vagy államkötvényt. A biztosítók egy része is hosszú távú megtakarítással kínálja egyes termékeit. A brókercégeknél részvényt vásárolhatunk. Ezt egyébként bankoknál is megtehetjük, sőt már okostelefonon futó applikációk is rendelkezésünkre állnak, ha részvényt szeretnénk vásárolni. Az önkéntes nyugdíjpénztárak a pénzpiacon fektetik be az általunk befizetett összeget. Ez is egy befektetési forma lehet számunkra. A felsorolt szolgáltatások előnyei és hátrányai nagyban eltérnek egymástól, ezért elengedhetetlen, hogy minden információt gondosan összegyűjtsünk, mielőtt döntünk. Tájékozódjunk alaposan és döntsünk megfontoltan. Így a megtakarításink a saját és környezetünk jóllétét fogják növelni. És ez a célunk.

A CIB lakossági számlacsomagok költségei

A CIB lakossági számlacsomagok költsége a havi számlavezetési díjból és egyéb költségekből áll össze. A számlavezetési díj egy havonta jelentkező, fix költség, amit általában a számlaforgalomtól függetlenül fizetnünk kell. A számlavezetési díjat a bankok gyakran elengedik egy adott időre, például egy évre, ezzel próbálják vonzóbbá tenni a számlacsomagot a pénzintézetek azért, hogy a számla megnyitásakor őket válasszuk. A készpénzfelvétel és a készpénzbefizetés díja is bennünket terhel majd. Készpénzt vehetünk fel vagy fizethetünk be a bankfiókokban vagy ATM segítségével. Mindkét esetben lesznek díjak. Az ATM használata esetén ezek a díjak jellemzően alacsonyabbak. Az utalások díjával is számolnunk kell. Csoportos utalásokért tranzakciónként kell majd fizetnünk. Az utalás díja függhet az elutalt összeg nagyságától is. Bankkártya esetén a kártyánknak lesz éves díja, és a kártyás vásárlásoknak is lesz költsége. Csoportos beszedési megbízást is adhatunk meg. Ezekért a megbízásokért is díjat kell fizetnünk.

Az első éves számlavezetési díj elengedése mellett más kedvezményekre is számíthatunk CIB lakossági számlacsomagok igénylésekor. Kaphatunk kedvezményes díjat az utalásainkra, vagy akár a készpénzfelvételeinkre is. A kedvezmények kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a pénzügyi szokásainkat, és ez alapján kell választanunk. Ha gyakran és nagy összegű készpénzt használunk, akkor a kedvezményes készpénzfelvétel lehet számunkra fontos, ha pedig sokat utalunk, akkor a kedvezményes utalási díjak jelenthetnek komoly megtakarítást. A CIB lakossági számlacsomagok költségei összetettek. Alaposan tájékozódjunk, mielőtt eldöntjük, hogy melyik CIB lakossági számlacsomagot választjuk.

CIB számlacsomagok CIB bankkártyával

Bankkártyát is igényelhetünk a CIB lakossági számlacsomagokhoz. Ez ma már szinte automatikus, de éves díjat kell fizetnünk érte. Egyes számláknál lehetőség van a bankkártya okosórával vagy telefonnal történő használatára. Ha ez fontos nekünk, akkor egy erre alkalmas számlát válasszunk. Nem minden CIB lakossági számlacsomag nyújtja ugyanis ez a szolgáltatás. És persze, ami fontos. Ennek is lehetnek költségei.

A CIB lakossági számlacsomagok kártyáival vásárolhatunk, és készpénzt is vehetünk fel róla. A törvény szerint havonta kétszer egy számláról maximum 150 ezer forintot díjmentesen felvehetünk. Ezt a bankfiókban kell kérnünk a számlanyitással egyidőben, és bár ezt később is kérhetjük, célszerű ezt azonnal beállítatni. Mivel a pénzfelvétel az egyik legdrágább banki tranzakció, ezért ha több kártyánk van, kezeljük ezt tudatosan. Több bankkártya esetén, arról a számláról vegyük fel a pénzt, ahol a két díjmentes pénzfelvételre leszünk jogosultak, és arra is figyeljünk, hogy a harmadik pénzfelvétel már pénzbe kerül. Az is fontos, hogy általában a saját bankunk ATM-éből történő készpénzfelvétel jelentősen olcsóbb, mintha idegen automatából vesszük fel ugyanazt az összeget.

A Mastercard az egyik legnagyobb kártyakibocsátó a világon. Azért, hogy lépést tartsanak a technológiák fejlődésével, a Mastercard bejelentette, hogy 2033-ban végleg megszűnik a kártyájukon a mágnescsík, és mágnescsíkkal indított tranzakciókat sem fogadnak már el. Bár ez a dátum még távolinak tűnik, a változás előbb elkezdődik, és folyamatos lesz. A bankkártya-elfogadás fejlődik. A kilencvenes években Magyarországon a kártyaelfogadás dombornyomott kártyákkal és kézi lehúzókkal, közkedvelt nevükön, vasalókkal történt. Az elfogadóhelyen a pénztáros egy kézi lehúzóba helyezte a kártyát és egy slipet, miután a kéthetente postán kiküldött tiltólistán ellenőrizte, hogy a kártya nincs-e letiltva. A hárompéldányos bizonylat egyik példányát megtartotta, egyet az ügyfélnek adott, egyet pedig postázott a kártyaelfogadást biztosító banknak. Ezután, hetekkel később, utalták neki a fizetett összeget. Ez a ma már elképzelhetetlenül elavult módszer nevetségesnek tűnik, mégis így indult alig több, mint huszonöt éve a bankkártya elfogadás hazánkban. Aztán néhány év múlva jöttek a POS terminálok és a mágnescsíkos bankkártyák. Aztán már nem volt megállás a chipes kártyák érintéses elfogadásáig és a mobilfizetésig. A Mastercard bejelentése szerint a mágnescsík lesz az, ami 2033-ban végleg nyugdíjba vonul. Ez ma még modern, biztonságos megoldásnak számít. A jelenleg elérhető chipes bank és hitelkártyák már egy jóval biztonságosabb és kényelmesebben használható technológián alapulnak, ezek már lehetővé teszik az érintéses fizetést és a chip tartalmazza a kártyabirtokos adatait is. Ma már 10 tranzakcióból 9 chipes technológiával történik világszerte. Fontos, hogy a mágnescsík megszűnésének folyamata rövidesen elkezdődik. A Mastercard tervei szerint az átállás Európában 2024-ben elkezdődik, mivel ebben a régióban a chippel rendelkező kártyák szélesebb körben terjedtek el. Az Egyesült Államokban, ahol az érintésalapú technológia bevezetése jóval lassabban haladt, csak 2027-től állnak át a csíkmentes bankkártyákra. 2029-től már kizárólag olyan betéti és hitelkártyákat bocsátanak ki, amik nem rendelkeznek mágnescsíkkal, 2033-ban pedig megszűnik a mágnescsíkos elfogadás lehetősége az egész világon. A mágnescsík szép kort fog megérni, ugyanis az 1960-as évek óta használják már a bankkártyáknál. A technológia fejlődése könnyebbé és biztonságosabbá teszi számunkra az elektronikus fizetést. Ez jól is van így, hiszen január elsejétől már minden magyar vállalkozásnak, amelyik online pénztárgépet használ, el kell fogadnia bankkártyákat. A mágnescsík megszűnése bennünket nem fog érinteni. 2033-ra talán már azt is elfelejtjük, hogy valaha volt ilyen.

CIB Bank számlacsomagok

CIB lakossági számlacsomagok – Google Pay

A CIB lakossági számlacsomagok lehetővé teszik a Google Pay használatát. A Google Pay egy digitális pénztárca. Ez a sokak által várt szolgáltatás már nálunk is használható. Fizethetünk a telefonunkkal vagy az okosóránkkal anélkül, hogy elő kellene vennünk a pénztárcánkat vagy a bankkártyákat. De mire jó a Google Pay, és hogy hogyan és hol használhatjuk? Már megérkezett Magyarországra is a Google Pay. Végre a magyarországi androidosok is használhatják a Google Pay-t, mert 30 ország után hazánkban is elérhető ez a modern szolgáltatás. Már letölthető a Google cég Pay nevű ingyenes applikációja, amivel kényelmesen, érintésmentesen, akár telefonnal is kiegyenlíthetjük egy megvásárolt termék vagy szolgáltatás árát. Vannak már hasonló rendszerek, ilyen például az Apple Pay is. A Google Pay is ugyanúgy működik, mint a társai. Ez tulajdonképpen egy pénztárca a telefonunkban. A Google szerint a Google Pay gyors és egyszerű fizetésre nyújt lehetőséget a boltokban, és többszintű biztonsággal is óvja a fizetési adatainkat. A szolgáltatásban beszállókártyák is tárolhatók és kezelhetők, és a hűségkártyáink egy részét is kezelhetjük a Google Pay-ben. Akár okosórával is használhatjuk a Google Pay-t. A Google Pay Magyarországon a Wear OS-en is elérhető majd, ez a program az androidos okosórákon fut. A mobilfizetést tehát azok is használhatják, akiknek ilyen szoftver van az okosórájukon. A pontos dátum még nem ismert az indulásról. A Google információi szerint a szolgáltatásukhoz később új partnerek is csatlakoznak majd. Ez egy biztonságos, huszonegyedik századi technológia. A Google Pay alkalmazása a világ több mint 30 országában használható, már Magyarországon is. Fizetéskor a Google Pay egy tényleges bankszámlaszám helyett a virtuális kártyaszámát osztja csak meg. Ha a telefon esetleg elveszik vagy ellopják, az sem okoz problémát nekünk. A Google készülékkeresőjével megtalálhatjuk és zárolhatjuk a telefonunkat, vagy törölhetjük az adatait. A Google Pay alkalmazást a Google saját appboltjából tudjuk letölteni. Az app ingyenes. A használatához legalább Lollipop 5.0 vagy újabb rendszerű android program kell. És az interneten is fizethetünk Google Pay-jel. A Google Pay az internetes fizetések során elektronikus pénztárcaként funkciónál. Digitálisan eltároljuk benne a bankkártyánkat, és a Google Pay elfogadására alkalmas webes üzletekben úgy vásárolhatunk, hogy nem adjuk már meg a bankkártyánk adatai. Ez nemcsak kényelmes megoldás, de rendkívül biztonságos is, hiszen ha valaki megszerzi a tranzakció adatait, a kártyánk adataihoz akkor sem fér hozzá. A Google a legerősebb banki biztonsággal tárolja a bankkártyánkat, mi csak kiválasztjuk, hogy melyik kártyával akarunk fizetni, és már indíthatjuk is a tranzakciót. A Google Pay-jel teljesen biztonságosan fizethetünk az interneten. A Google Pay a ma elérhető legmodernebb, legbiztonságosabb megoldás. Nekünk csak a jelszót vagy egy biometrikus azonosítót kell megadnunk az online fizetéshez. Ha új bankkártyát akarunk regisztrálni, azt is bármikor megtehetjük.

És hogy fizethetünk egy üzletben Google Pay-jel? A rövid válasz erre, hogy ugyanúgy, mint a bankkártyánkkal. Nincs különbség. A Google Pay ugyanúgy alkalmas bolti érintés nélküli mobilfizetésre, mint a chipes bankkártyánk. A megfelelő technikai eszközzel, egy androidos okostelefonnal, amin android 5.0 vagy magasabb verziójú operációs rendszert fut, minden további nélkül fizethetünk. Szinte az összes okostelefon ilyen már. Le kel töltenünk rá a Play áruházból a Google Pay programját, és a telefonunk máris készen áll a fizetésre. Természetesen csak az után, ha a bankkártyánkat regisztráltuk a programban. Mivel a program andridos rendszeren fut, iPhone- nal nem tudjuk használni. Bár az Egyesült Államokbam és még néhány másik országban van erre lehetőség, ott is csak internetes vásárlásokhoz érhető el a Google Pay. Ez nem feltétlenül rossz hír, hiszen az Apple Pay mind funkciójában, mind szolgáltatásaiban hasonló a Google Pay-hez, és ez működik az iPhon-okon.

Fontos, hogy nem minden bankkártya lesz regisztrálható a Google Pay-ben. Mint minden modern, újító megoldásnál, a Google Pay-nél is azzal szembesülhetünk, hogy bár regisztrálnánk a kártyánkat, a bankunk azonban ezt nem engedi. Bár Magyarországon elindult a Google Pay, a bankok csak kisebb fáziskéséssel reagálnak erre, és bár egyre több bank kártyája kompatibilis már ezzel a szolgáltatással, a lista messze nem teljes. Az eddigi tapasztalatok alapján azonban az várható, hogy rövid időn belül lépni fognak a pénzintézetek, és egyre több olyan bankkártya lesz majd, amit be tudunk regisztrálni az elektronikus pénztárcánkba.

Az azonnali Fizetési Rendszer

A CIB Banknál is működik az AFR. Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás olyan, mintha készpénzt adnánk át. De nem lennének térbeli és időbeli akadályok. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás ugyanis öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Vagyis azonnal. Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni. Akár ünnepnapokon is. Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, forintban. Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Akárhányszor lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán. E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni. Ezek az úgynevezett másodlagos azonosítók. Az utalás fogadásához előzetes regisztráció szükséges. Akár az adószámot is meg lehet adni másodlagos azonosítóként. A másodlagos azonosítók működése egyszerű. Ugyanúgy a bankszámlához tartoznak, mint a bankszámlaszám. Egy számlaszámhoz több másodlagos azonosító is megadható, azonban ha például egy telefonszám már meg van adva egy számlaszámhoz, azt már nem lehet egy másik számlaszámhoz rendelni. A másodlagos azonosító megadása biztonságos. Az utaló fél csak utalhat, a számla adataihoz nem férhet hozzá. És egyszerűsíti is az életet, hiszen nem kell 24 számjegyből álló bankszámlaszámot megadni az utaláshoz. Elég egy telefonszám. Ami úgyis el van mentve a telefonba. A fizetési kérelem egy új lehetőség. Nem kell a partnerre várni, el lehet küldeni neki a szükséges adatokat, neki csak jóvá kell hagynia azt. Ezzel csökkennek a partner terhei, és nincs hibalehetőség sem. Nincs hibalehetőség a QR-kódos fizetésnél sem. A QR-kód ugyanis minden, az utaláshoz szükséges adatot tartalmazza. A QR-kódos fizetés még nem elterjedt, de nagy jövő előtt áll. Az, hogy ezeknél a fizetési módoknál nincs hibalehetőség, az biztonságossá teszi a fizetést. Az azonnali utalásnál ugyanis felmerülhet, hogy mi van akkor, ha az utalás rossz számlára érkezik. Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy az utalást a küldő visszautaltassa a saját számlájára. Az ilyen hibák ugyanakkor kis odafigyeléssel elkerülhetők.

Mikor lehet jó az azonnali utalás egy CIB lakossági számlacsomagnál? Mikor érdemes használni? Sok olyan élethelyzet van, amikor az azonnali utalás kényelmes és gyors megoldást nyújt. Ilyen az autó vagy motor vásárlás, ingatlanvásárlás (akár a foglalót is ki lehet fizetni ilyen módon), fizethetünk ilyen módon étteremben vagy szállodában, és a gyereknek is lehet küldeni pénzt a bankkártyájára, ha éppen elfogyott a pénze a fesztiválon. A felhasználás lehetőségei végtelenek. Hiszen bárhol használható az azonnali utalási rendszer, ahol korábban nagyobb összegű készpénzes fizetésre volt szükség.

Biztonságban van a pénz – az Országos Betétbiztosítási Alap

A CIB lakossági számlacsomagok biztonságosak. Miért? Mert a CIB lakossági számlacsomag védett. Az OBA védi a számlán lévő összeget. De mi az az OBA? Az Országos Betétbiztosítási Alap 1993-ban alakult meg. Fontos szabály, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező pénzintézetek kötelesek csatlakozni az OBÁ-hoz. Így bármelyik magyar bankban tartjuk a pénzünket, az védve lesz. Az OBA feladata, hogy egy bank tevékenységi engedélyének visszavonásakor a szabályozásban előírt 10 napon belül kártalanítsa az érintetteket. Az OBA 1993-as alapítása óta erre már többször volt példa. Az OBA szakemberei nem csak a kártalanításban, a végelszámolásban is részt vesznek. A kártalanításnak nincs saját ereje, tehát a teljes összeget megkapjuk, és ezt kérnünk sem kell, mert a kártalanítás automatikus. Ez a védelem ingyenes, ügyfélként ezért fizetnünk nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke volt, hiszen egy ilyen intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami tagszervezetek érdeke is. Hol védi a pénzt az OBA? A hatályos jogszabályok miatt a pénzünk minden magyarországi pénzintézetnél védve van. Az OBA megalakulásáig a betéteket az állam garantálta. Azóta az OBA garantálja azokat. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyeztük el a pénzünket, arra a szabályok szerint továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzünkhöz nem férünk hozzá, akkor az OBA 10 munkanapon belül kártalanít bennünket 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban. Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére növekedhet. Röviden összefoglalva: minden magyarországi bankban védve van a pénzünk. Ha egy bank fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanít bennünket. A kártalanítás összege legfeljebb 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy a biztosítás minden bankra külön-külön érvényes. Ha több bankban helyezzük el a pénzünket, akkor mindegyik betétünk biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy bankban van több számlánk, akkor az azon tartott összegek összeadódnak.

Az OBA a betéteink tőkéje és kamata után maximum 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Egyes esetekben ez további 50 ezer euróval emelkedhet. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betétünk, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, esetleg biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, annak ellenére, hogy az összeghatár euróban van meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítja. Így jön ki a maximális kártalanítási összeg forintban. A kártalanításba beletartozik a folyószámlánkra befizetett összeg, a lekötött betétünk, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik nekünk. Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magányszemélyként is vezettünk számlát, akkor mindkét számlánkra érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak bennünket, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza. A kártalanítás 10 napon belül megtörténik. A kártalanítás megkezdése előtti napon jelenik meg a kártalanítás megkezdéséhez szükséges határozat. Az OBA az első két napban tájékoztatja a közvéleményt a kártalanítás megkezdéséről és menetéről. Közben az OBA az első öt napban feldolgozza a végelszámolás alatt álló pénzintézettől kapott adatokat. Az ötödik napon kezdődik meg a kifizetés, és ennek a tízedik napig be kell fejeződnie. A kártalanítás itt nem ér véget, az OBA az utógondozásról is gondoskodik. Az Országos Betétbiztosítási Alap az esetleges tennivalókról tájékoztatni fog bennünket. A kártalanítással kapcsolatos kérdéseinkre a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatán és a megyeszékhelyeken található Pénzügyi Navigátor tanácsadó irodákban írásban, telefonon vagy személyesen is választ kaphatunk. Bár a kártalanítást nem kell kérni, és az automatikusan elkezdődik, mégis célszerű végigkísérni a folyamatot. Az OBA igyekszik teljes körűen tájékoztatni az érintetteket, ha nekünk mégis van kérdésünk, keressük a fent említett lehetőségeket, és kérdezzünk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

CIB számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

CIB számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

CIB számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

CIB számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és részletek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

CIB ECO bankszámla, CIB ECO Plusz bankszámla, CIB ECO ForYou bankszámla, CIB ECO Start bankszámla és CIB ECO FirstStep bankszámla, CIB Classic magánszámla, CIB Alapszámla. Ezek a számlacsomagok érhetőek el a CIB Banknál. Mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Van CIB számlacsomag pénzügyileg tudatos, modern felhasználóknak, van szülőknek, és van gyermekeknek és diákoknak is. És van azoknak is, akik csak készpénzben felvenni akarják a CIB számlacsomagjukra érkező pénzt.

A legtöbb embernek szüksége van bankszámlára. Erre érkezhet a fizetés vagy a nyugdíj. Erről lehet fizetni a közüzemi számlákat. Erről lehet utalni, és erről lehet bankkártyával elkölteni a pénzt. Bár a CIB számlacsomag igénylése nem mindenkinek kötelező, érdemes megfontolni az igénylését. A CIB számlacsomagok ugyanis kényelmes pénzügyi megoldásokat nyújtanak.

Több módon is lehet olcsó egy CIB számlacsomag. Csökkenthető a költség jövedelem átutalással, és azzal is, ha kevesebb extra szolgáltatást kérünk. És persze odafigyeléssel is csökkenthetőek a költségek. Nem mindegy például, hogy melyik ATM-et használjuk, és hogy elektronikusan vagy a bankfiókból utalunk.

Igen, lehet. A CIB Bank lehetővé teszi az online CIB számlacsomag nyitást. Akár egy szelfi segítségével is nyithatunk CIB számlacsomagot, akár 20 perc alatt is. Az online CIB számlacsomag igénylés kényelmes és gyors megoldás. Csak választani kell egyet a CIB számlacsomagok közül, és online, otthonról köthetjük meg a szerződést.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

2024.06.12.

Az elmúlt években a magyar kormány folyamatosan igyekszik új és vonzó pénzügyi termékeket kínálni a lakosság számára, hogy ösztönözze a megtakarításokat, és egyben csökkentse az ország külső adósságát. Ennek a törekvésnek egyik legújabb példája az új Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) magasabb kamatozással. Mutatjuk, hogy miért lehet érdemes befektetni ebbe az új állampapírba, hogyan működik, és milyen előnyöket kínál.

Tovább olvasom
4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

2024.06.10.

Az emberek számára a hitelbírálat egy fontos lépés lehet életükben, legyen szó lakásvásárlásról, autóvásárlásról, vagy más nagyobb beruházásról. Azonban a hitelbírálat folyamata nem mindig gyors és egyszerű. Számos tényező befolyásolja, hogy mennyi időt vesz igénybe a hitelkérelem jóváhagyása. Utánajártunk a hitelbírálat idejét meghatározó négy fontos tényezőnek, hogy jobban megérthessük ezt a folyamatot.

Tovább olvasom
Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

2024.06.09.

A CSOK Plusz egy igazán jó támogatási forma, azonban mint minden támogatásnál, itt is mérlegelni kell az esetleges kockázatokat. Abban az esetben, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek, nem teljesítjük az elvárt feltételt. És bizony probléma lehet. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Érdemes-e halasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva?

Érdemes-e halasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva?

2024.06.04.

Egy tudatos hiteligénylő pontosan tudja, hogy nagyon nem mindegy, hogy mennyi az általa igényelt hitel kamata. De valóban ennyire fontos ez? És tehetünk-e valamit? Érdemes elhalasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva? Szakértőnk válaszol a kérdésekre.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával