Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Így változnak a Széchenyi hitelek 2024-től

2024.01.05.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2024. január 5. 12:10

Mi az a Széchenyi hitel? Mire jó? Miért érdemes felvenni? Ki jogosult rá? Mi az igénylés menete? Hogy változnak a feltételek 2024-ben? Szakértőink minden felmerülő kérdésre választ adnak, és mutatjuk a változásokat is.

Így változnak a Széchenyi hitelek 2024-től

A Széchenyi hitel – szabad felhasználású hitel is van

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ egy szabad felhasználású folyószámlahitel, ami a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgál.

Klasszikus folyószámlahitelként működik, így a visszatöltött hitelkeret mindig újra felhasználható. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos bármilyen költség finanszírozható, forgóeszközöktől kezdve a bérfizetésig.

De hogy juthatunk Széchenyi Kártyához? A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ kis és középvállalkozások számára érhető el.

Fontos, hogy az igénylőnek ne legyen lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása. Ez a szabad felhasználású folyószámlahitel ingatlanfedezet nélkül, állami kamat és kezelési költség támogatással vehető igénybe.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ mellé bankkártyát is kérhetünk.

A folyószámla hitelkeret akár sok millió forint is lehet. A hitel két évig áll a vállalkozás rendelkezésére, és a már említett módon újra és újra felhasználható.

A szerződés lejáratának napján a teljes összeget vissza kell fizetnünk. A hitelhez nem szükséges ingatlanfedezet, a hitel fő biztosítéka a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

Ha szeretnénk a vállalkozásunknak egy Széchenyi Kártyát, azt a KAVOSZ Zrt-nél, a Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél igényelhetjük. A regisztráló irodában az ügyintéző segít a kérelem benyújtásában.

Fontos lesz, hogy a vállalkozásunk nem lehet tartósan veszteséges, és nem lehet köztartozása. Szükségünk lesz nemleges adóigazolásra és bevallásokra, főkönyvi kivonatokra, éves beszámolókra. Kellhet még cégkivonat és társasági szerződés is.

A regisztrációt követően az igénylés továbbításra kerül az általunk választott pénzintézethez, ahol a pozitív hitelbírálat után megnyitják számunkra a hitelkeretet vagy folyósítják az összeget.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ jól jöhet a vállalkozásunk számára egy átmeneti időszakban, és jól jöhet akkor is, ha fejleszteni akarunk.

A kedvező, az állam által támogatott költségek és a szabad felhasználhatóság miatt széles körben járulhat hozzá vállalkozásunk növekedéséhez, és ezzel a gazdaság fejlődéséhez. Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ népszerű termék, számos vállalkozás használta már fel céljai eléréséhez az utóbbi években.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ már bizonyított, ha úgy érezzük, hogy szükségünk van rá, akkor keressünk fel egy regisztráló irodát, és indítsuk el az igénylést.

A Széchenyi hitel – beruházási hitel is van

A Banknavigátor szakértői szerint a Széchenyi hitelek vonzerejét a széles körű felhasználhatóság adja. Hiszen van beruházási hitel is.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ széles körben felhasználható beruházási célokra, és a hozzá tartozó forgóeszközök beszerzésére.

Ez a hitel a kapacitások bővítésére használható, így elősegíti fejlesztési terveink megvalósítását. Vásárolhatunk vagy építhetünk ingatlant, vagy fejleszthetjük a meglévőt. Új vagy használt gépeket, berendezéséket is vásárolhatunk.

Vásárolhatunk részvényt, üzletrészt vagy részesedést szerezhetünk egy vállalkozásban. A hitelkeret húsz százalékáig akár forgóeszköz-beszerzésre is fordíthatjuk a hitelt.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ állami kamat és költségtámogatással igényelhető, akár sok millió forintig. A futamidő akár tíz év is lehet.

Igényelhetünk Széchenyi Beruházási Hitel MAX+, ha nincs lejárt köztartozásunk és nincs lejárt hiteltartozásunk. Mivel beruházási hitelről van szó, rendelkeznünk kell saját erővel is. Ennek a mértéke minimum tíz százalék.

A beruházás nyereségessé válását támogatja, hogy a hitel törlesztését csak két év türelmi idő után kell elkezdenünk. A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Zrt.

Ha szeretnénk Széchenyi Beruházási Hitel MAX+, azt az ország közel kétszáz pontján megigényelhetjük. Rendelkezésünkre állnak a KAVOSZ Zrt-nél, a Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél is.

A regisztráló irodákban az ügyintéző segít a kérelem benyújtásában. Lényeges feltétel, hogy a vállalkozásunk nem lehet tartósan veszteséges, és nem lehet köztartozása.

Szükségünk lesz nemleges adóigazolásra és bevallásokra, főkönyvi kivonatokra, éves beszámolókra. Kellhet még cégkivonat és társasági szerződés is.

A regisztrációt követően az igénylés továbbításra kerül az általunk választott pénzintézethez, ahol a pozitív hitelbírálat után megnyitják számunkra a hitelkeretet vagy folyósítják az összeget.

Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ szintén bizonyított. Ha úgy érezzük, hogy hasznos lehet a vállalkozásunknak, akkor keressünk fel egy regisztráló irodát, és indítsuk el az igénylést.

Széchenyi Mikrohitel már 100 millióig – de nem csak ez változik

Ami változik 2024-től:

Fuvarozó vállalkozásnak a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel és Likviditási hitel igénylésekor a maximális hitelösszeg az árbevétel eddigi 25 százalékáról 35 százalékra nő.

A Széchenyi Beruházási és Agrár Széchenyi Beruházási Hitelek esetében az igényelhető kölcsön maximális jelenlegi 1 milliárdról 1,4 milliárd forintra nő.

A Széchenyi Beruházási Hitelnél a zöld beruházási hitelcél extra támogatást kap. És fix 5 százalékról 1,5 százalékra csökken a kamatozás a támogatás miatt.

A Széchenyi Mikrohitel legnagyobb igényelhető összege 50 millió forintról 100 millió forintra emelkedik. Hitelcél lehet egy tisztán elektromos jármű is, nettó 25 millió forint vételárig.

Összefoglalás

2024-től változnak a Széchenyi hitelek, amelyek széleskörű lehetőségeket kínálnak a vállalkozások számára. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ egy szabad felhasználású folyószámlahitel, amely segítséget nyújt a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak megoldásában, és a visszatöltött hitelkeret újra felhasználható. Elérhető kis- és középvállalkozások számára, és ingatlanfedezet nélkül, állami kamat- és kezelési költség támogatással vehető igénybe.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ beruházási célú kölcsön, amely támogatja a vállalkozások fejlesztését, beleértve ingatlanvásárlást, gépek és berendezések beszerzését. E hitel is állami kamat- és költségtámogatással érhető el.

2024-től érvényes változások között szerepel, hogy a fuvarozó vállalkozásoknál a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel és Likviditási hitel maximális hitelösszege az árbevétel 25 százalékáról 35 százalékra nő. A Széchenyi Beruházási és Agrár Széchenyi Beruházási Hitelek maximális összege 1 milliárdról 1,4 milliárd forintra emelkedik, továbbá a zöld beruházások extra támogatást kapnak. A Széchenyi Mikrohitel legnagyobb igényelhető összege pedig 50 millió forintról 100 millió forintra nő, és lehetőség van tisztán elektromos járművek vásárlására is. Ezek a változások új lehetőségeket nyitnak meg a vállalkozások számára, és hozzájárulnak a gazdaság fejlődéséhez.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hitelre van szükséged a vállalkozásod elindításához? Mutatjuk, milyen lehetőségek közül választhatsz!

Hitelre van szükséged a vállalkozásod elindításához? Mutatjuk, milyen lehetőségek közül választhatsz!

2021.03.19.

Egy új vállalkozást elindítani soha nem egyszerű feladat. Elengedhetetlen, azonban nem elegendő az induláshoz szükséges ötlet. Emellett rendelkeznünk kell egy jó megvalósítási tervvel, valamint elő kell teremteni az induláshoz feltétlenül szükséges anyagi forrásokat is.

Tovább olvasom
Új cégek igényelhetnek hitelt?

Új cégek igényelhetnek hitelt?

2020.07.31.

Ha az új cégek szeretnének hitelt felvenni, nem lesz könnyű dolguk, mert a legtöbb vállalati konstrukció már régebb óta működő vállalkozások számára lett kifejlesztve. A legalább egy, de egyes hiteltípusok esetében kettő, vagy még több lezárt üzleti évet új céged még biztosan nem tudja felmutatni, így viszont elesel rengeteg lehetőségtől. Akad azonban olyan konstrukció, amit épp neked találtak ki!

Tovább olvasom
Mit kell tudni a vállalati hitelekről?

Mit kell tudni a vállalati hitelekről?

2022.10.11.

A vállalati hiteleket cégek, vállalkozók és vállalkozások igényelhetik, magánszemélyek számára nem elérhetőek – az alábbiakból ennél többet is megtudhatsz!

Tovább olvasom
Hogy válasszunk megfelelő vállalkozói kölcsönt?

Hogy válasszunk megfelelő vállalkozói kölcsönt?

2020.08.12.

Ha vállalkozást vezetsz, és pénzzavarba kerülsz, tudnod kell, hogy többféle lehetőséged van arra, hogy hitellel oldd meg a problémát. Rengeteg bank kínál vállalkozói kölcsönöket, és természetesen nem feledkezhetünk meg az államilag támogatott konstrukciókról sem. De mégis hogy válaszd ki azt a hitelt, ami a leginkább megfelel az igényeidnek? Az alábbiakban kifejtjük!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával