Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

200 milliárd forint többletforrással folytatódik a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram

2024.01.12.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2024. január 12. 16:39

A magyar kormány mindig kiemelt figyelmet fordított a vállalkozások versenyképességének megőrzésére. Évek óta hitelprogramokkal segíti a fejlesztést és a napi működést. A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram egy fontos eleme ennek a gondoskodásnak. És ez a program 2024-ben is folytatódik, ráadásul többletforrással. Mutatjuk a részleteket.

200 milliárd forint többletforrással folytatódik a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram

Vállalati hitel igénybevétele fejlesztéshez

Vállalkozások gyakran vesznek igénybe vállalati hitelt olyan fejlesztési célokra, mint a technológiai innováció vagy kapacitásbővítés.

Egy jól megtervezett hitelfelvétel lehetőséget teremthet a vállalkozások számára, hogy gyorsabban fejlődjenek, és versenyképesebbek legyenek a piacon.

Az ilyen hitelből származó források lehetővé teszik a cégeknek, hogy frissítsék technológiai infrastruktúrájukat, növeljék termelékenységüket, és újabb piacokra lépjenek.

Ugyanakkor a vállalati hitel felvétele nem csupán pénzügyi döntés, hanem stratégiai lépés is, amely alapos tervezést és körültekintést igényel.

Az alacsony kamatok és rugalmas visszafizetési feltételek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy optimalizálják likviditásukat, miközben megvalósítják növekedési terveiket.

Azonban a kockázatokat sem szabad figyelmen kívül hagyni, és a vállalkozásoknak érdemes kiegyensúlyozott megközelítést alkalmazniuk a hitelfelvétel során.

Ha sikeresen kihasználják a vállalati hitel nyújtotta lehetőségeket, a fejlesztések hosszú távon gyümölcsözőek lehetnek, elősegítve a cég fenntartható növekedését és versenyelőnyét egy dinamikus piaci környezetben.

Egy államilag támogatott hitelprogram keretében igényelt hitel a kedvező feltételeivel még ennél is többet tud nyújtani.

A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram (BGH)

Az EXIM tájékoztatót tartott a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram 2024-es termékeiről, és a hiteligénylés folyamatáról is.

Ez a 200 milliárd forint többletforrással folytatódó hitelprogram a magyar vállalakozások számára január közepétől igényelhető a korábbinál is kedvezőbb feltételekkel.

A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram teljes keretösszege 1200 milliárd forintra emelkedik, így nagyban hozzájárul a gazdasági növekedéshez.

A kis és középvállalkozások és a nagyvállalatok egyaránt igényelhetnek. A tíz éves futamidejű hitelre, az öt éves futamidejű lízingre is be lehet jelentkezni.

A termelő és szolgáltató vállalkozások beruházásai mellett a vállalkozások külföldi befektetéseit is finanszírozzák, előtérbe helyezve a fenntarthatóságot és az energiahatékonyságot.

A termelőeszközök finanszírozása hitelből – a fejlődés egyik útja

A termelőeszközök finanszírozása hitelből valóban egy fontos téma, különösen a vállalkozások fejlődése szempontjából.

A gépek, berendezések, termelőeszközök vagy ingatlanok, kulcsszerepet játszanak a vállalkozások hatékonyságának és termelékenységének növelésében.

Az ilyen eszközök beszerzése azonban gyakran nagyobb pénzügyi erőfeszítéseket igényel, amelyeket vállalkozások nem mindig tudnak saját forrásaikból fedezni.

Ezért a hitel felvétele egy ésszerű megoldás lehet a fejlődés és a versenyképesség szempontjából.

Az üzleti vállalkozások gyakran vesznek igénybe rövid távú hitelt a munkaerő, nyersanyagok vagy készletek finanszírozására.

Az eszközbeszerzések, például gépek vagy ingatlanok vásárlására alkalmas hosszú távú hitel lehetőséget biztosít a vállalkozásoknak a fejlődésre.

A saját tőke helyett hitel felhasználásával a vállalkozások megőrizhetik likviditásukat, és rugalmasabban kezelhetik pénzügyeiket.

A hitel segítségével a vállalkozások gyorsabban növelhetik kapacitásaikat és terjeszkedhetnek, ami hosszú távon a piaci részesedésük növekedését eredményezheti.

De a hitelfelvétel költségekkel jár, amelyek befolyásolják a vállalkozás jövedelmezőségét. És a hitelfelvétel kötelezettséget jelent a vállalkozásnak, hiszen a hitelt vissza kell fizetni a megállapított feltételek szerint, függetlenül a vállalkozás teljesítményétől.

A termelőeszközök hitelfelvétellel történő finanszírozása tehát stratégiai döntés, amely sok tényezőtől függ. Az alapos elemzés és tervezés segíthet a vállalkozásoknak megtalálni a legmegfelelőbb megoldást a fejlődés támogatására.

Az állami hitelprogramok segíthetnek

A Banknavigátor pénzügyi szakértői szerint az állami hitelprogramok kiváló eszközök a vállalkozások finanszírozási igényeinek kielégítésére.

Ezek a programok kedvezőbb kamatfeltételekkel és hosszabb futamidővel rendelkezhetnek, amelyek könnyebbséget jelenthetnek a vállalkozásoknak.

Az állam által támogatott hitelprogramok gyakran fókuszálnak a gazdasági fejlesztésre, az innovációra és a munkahelyteremtésre, így támogatva a vállalkozások fenntartható növekedését.

Ezek a programok lehetőséget teremtenek a kis és középvállalkozásoknak is, hogy könnyebben hozzáférjenek a szükséges tőkéhez a fejlődésükhöz.

Fontos azonban a megfelelő információk begyűjtése, és a programok feltételeinek alapos elemzése a legoptimálisabb támogatás eléréséhez.

Az állami hitelprogramok stratégiai eszközként szolgálhatnak a vállalkozásoknak, segítve őket az üzleti célok elérésében, a fejlesztésben és a sikeres működésben.

Összefoglalás

A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram folytatódik 2024-ben is, 200 milliárd forintos többletforrással, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy alacsony kamatozású hitelt igényeljenek fejlesztési célokra, mint például technológiai innováció vagy kapacitásbővítés. A hitelprogram keretösszege 1200 milliárd forintra emelkedik, így hozzájárulva a gazdasági növekedéshez. A vállalati hitel felvétele nem csupán pénzügyi, hanem stratégiai döntés is, amely alapos tervezést és körültekintést igényel. A hitelprogram különösen előnyös lehet kis- és középvállalkozások számára, mivel a kedvező kamatfeltételek és a hosszabb futamidő segíthetik őket fenntartható növekedésük és piaci versenyképességük elérésében.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

15,4% - 16,9%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Céges bankszámla nyitás: útmutató a tökéletes választáshoz!

Céges bankszámla nyitás: útmutató a tökéletes választáshoz!

2023.07.21.

Kötelező a céges bankszámla nyitás? Egyéni vállalkozóként kell céges bankszámlával rendelkezni? Hogyan válasszunk jó céges bankszámlát? Milyen dokumentumokra lesz szükség? És persze a lényeg: mire jó a céges bankszámla? A Banknavigátor szakértői minden felmerülő kérdésre választ adnak.

Tovább olvasom
Tippek a pénzügyi tervezéshez vállalkozóknak

Tippek a pénzügyi tervezéshez vállalkozóknak

2021.01.18.

A pénzügyi tervezés a mindennapi életben is alapvető fontosságú, egy vállalkozás sikerességéhez azonban egyenesen elengedhetetlen!

Tovább olvasom
5 szempont, amit vegyél figyelembe, ha vállalkozóként hitelt vennél fel

5 szempont, amit vegyél figyelembe, ha vállalkozóként hitelt vennél fel

2021.05.12.

Vállalkozóként hitelt igényelnél? Számtalan dologra kell majd figyelned, hogy siker koronázza az erőfeszítéseidet – az alábbiakkal ehhez szeretnénk hozzájárulni.

Tovább olvasom
NHP Hajrá vagy Széchenyi hitel – melyiket érdemes választani?

NHP Hajrá vagy Széchenyi hitel – melyiket érdemes választani?

2021.05.03.

Szépen indult a vállalkozás, de megtorpanni látszik? Hitelre van szükség a további fejlesztéshez? Szerencsére több megoldás közül is dönthetünk. A Széchenyi Beruházási Hitel és a Nemzeti Hitel program is a kiváló feltételeket kínál. De melyiket válasszuk: az NHP Hajrá vagy Széchenyi Hitel legyen favorit?

Tovább olvasom