Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

200 milliárd forint többletforrással folytatódik a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram

2024.01.12.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2024. január 12. 16:39

A magyar kormány mindig kiemelt figyelmet fordított a vállalkozások versenyképességének megőrzésére. Évek óta hitelprogramokkal segíti a fejlesztést és a napi működést. A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram egy fontos eleme ennek a gondoskodásnak. És ez a program 2024-ben is folytatódik, ráadásul többletforrással. Mutatjuk a részleteket.

200 milliárd forint többletforrással folytatódik a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram

Vállalati hitel igénybevétele fejlesztéshez

Vállalkozások gyakran vesznek igénybe vállalati hitelt olyan fejlesztési célokra, mint a technológiai innováció vagy kapacitásbővítés.

Egy jól megtervezett hitelfelvétel lehetőséget teremthet a vállalkozások számára, hogy gyorsabban fejlődjenek, és versenyképesebbek legyenek a piacon.

Az ilyen hitelből származó források lehetővé teszik a cégeknek, hogy frissítsék technológiai infrastruktúrájukat, növeljék termelékenységüket, és újabb piacokra lépjenek.

Ugyanakkor a vállalati hitel felvétele nem csupán pénzügyi döntés, hanem stratégiai lépés is, amely alapos tervezést és körültekintést igényel.

Az alacsony kamatok és rugalmas visszafizetési feltételek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy optimalizálják likviditásukat, miközben megvalósítják növekedési terveiket.

Azonban a kockázatokat sem szabad figyelmen kívül hagyni, és a vállalkozásoknak érdemes kiegyensúlyozott megközelítést alkalmazniuk a hitelfelvétel során.

Ha sikeresen kihasználják a vállalati hitel nyújtotta lehetőségeket, a fejlesztések hosszú távon gyümölcsözőek lehetnek, elősegítve a cég fenntartható növekedését és versenyelőnyét egy dinamikus piaci környezetben.

Egy államilag támogatott hitelprogram keretében igényelt hitel a kedvező feltételeivel még ennél is többet tud nyújtani.

A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram (BGH)

Az EXIM tájékoztatót tartott a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram 2024-es termékeiről, és a hiteligénylés folyamatáról is.

Ez a 200 milliárd forint többletforrással folytatódó hitelprogram a magyar vállalakozások számára január közepétől igényelhető a korábbinál is kedvezőbb feltételekkel.

A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram teljes keretösszege 1200 milliárd forintra emelkedik, így nagyban hozzájárul a gazdasági növekedéshez.

A kis és középvállalkozások és a nagyvállalatok egyaránt igényelhetnek. A tíz éves futamidejű hitelre, az öt éves futamidejű lízingre is be lehet jelentkezni.

A termelő és szolgáltató vállalkozások beruházásai mellett a vállalkozások külföldi befektetéseit is finanszírozzák, előtérbe helyezve a fenntarthatóságot és az energiahatékonyságot.

A termelőeszközök finanszírozása hitelből – a fejlődés egyik útja

A termelőeszközök finanszírozása hitelből valóban egy fontos téma, különösen a vállalkozások fejlődése szempontjából.

A gépek, berendezések, termelőeszközök vagy ingatlanok, kulcsszerepet játszanak a vállalkozások hatékonyságának és termelékenységének növelésében.

Az ilyen eszközök beszerzése azonban gyakran nagyobb pénzügyi erőfeszítéseket igényel, amelyeket vállalkozások nem mindig tudnak saját forrásaikból fedezni.

Ezért a hitel felvétele egy ésszerű megoldás lehet a fejlődés és a versenyképesség szempontjából.

Az üzleti vállalkozások gyakran vesznek igénybe rövid távú hitelt a munkaerő, nyersanyagok vagy készletek finanszírozására.

Az eszközbeszerzések, például gépek vagy ingatlanok vásárlására alkalmas hosszú távú hitel lehetőséget biztosít a vállalkozásoknak a fejlődésre.

A saját tőke helyett hitel felhasználásával a vállalkozások megőrizhetik likviditásukat, és rugalmasabban kezelhetik pénzügyeiket.

A hitel segítségével a vállalkozások gyorsabban növelhetik kapacitásaikat és terjeszkedhetnek, ami hosszú távon a piaci részesedésük növekedését eredményezheti.

De a hitelfelvétel költségekkel jár, amelyek befolyásolják a vállalkozás jövedelmezőségét. És a hitelfelvétel kötelezettséget jelent a vállalkozásnak, hiszen a hitelt vissza kell fizetni a megállapított feltételek szerint, függetlenül a vállalkozás teljesítményétől.

A termelőeszközök hitelfelvétellel történő finanszírozása tehát stratégiai döntés, amely sok tényezőtől függ. Az alapos elemzés és tervezés segíthet a vállalkozásoknak megtalálni a legmegfelelőbb megoldást a fejlődés támogatására.

Az állami hitelprogramok segíthetnek

A Banknavigátor pénzügyi szakértői szerint az állami hitelprogramok kiváló eszközök a vállalkozások finanszírozási igényeinek kielégítésére.

Ezek a programok kedvezőbb kamatfeltételekkel és hosszabb futamidővel rendelkezhetnek, amelyek könnyebbséget jelenthetnek a vállalkozásoknak.

Az állam által támogatott hitelprogramok gyakran fókuszálnak a gazdasági fejlesztésre, az innovációra és a munkahelyteremtésre, így támogatva a vállalkozások fenntartható növekedését.

Ezek a programok lehetőséget teremtenek a kis és középvállalkozásoknak is, hogy könnyebben hozzáférjenek a szükséges tőkéhez a fejlődésükhöz.

Fontos azonban a megfelelő információk begyűjtése, és a programok feltételeinek alapos elemzése a legoptimálisabb támogatás eléréséhez.

Az állami hitelprogramok stratégiai eszközként szolgálhatnak a vállalkozásoknak, segítve őket az üzleti célok elérésében, a fejlesztésben és a sikeres működésben.

Összefoglalás

A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram folytatódik 2024-ben is, 200 milliárd forintos többletforrással, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy alacsony kamatozású hitelt igényeljenek fejlesztési célokra, mint például technológiai innováció vagy kapacitásbővítés. A hitelprogram keretösszege 1200 milliárd forintra emelkedik, így hozzájárulva a gazdasági növekedéshez. A vállalati hitel felvétele nem csupán pénzügyi, hanem stratégiai döntés is, amely alapos tervezést és körültekintést igényel. A hitelprogram különösen előnyös lehet kis- és középvállalkozások számára, mivel a kedvező kamatfeltételek és a hosszabb futamidő segíthetik őket fenntartható növekedésük és piaci versenyképességük elérésében.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A CIB Bank vállalkozói hitelei – milyen lehetőségek vannak?

A CIB Bank vállalkozói hitelei – milyen lehetőségek vannak?

2022.04.29.

Vállalkozói hitelt a CIB Banktól is igényelhetsz; az alábbiakban bemutatjuk az összeset!

Tovább olvasom
Mit kell tudni a vállalati hitelekről?

Mit kell tudni a vállalati hitelekről?

2022.10.11.

A vállalati hiteleket cégek, vállalkozók és vállalkozások igényelhetik, magánszemélyek számára nem elérhetőek – az alábbiakból ennél többet is megtudhatsz!

Tovább olvasom
Ezek a változások érintik a katás vállalkozókat

Ezek a változások érintik a katás vállalkozókat

2021.02.01.

Jelentős változások érintik a katás vállalkozókat az idei esztendőben, ezekkel fontos, hogy tisztában legyenek, akik ezt az adózási formát választották. A törvénymódosítási javaslatot még az előző esztendő júniusában nyújtották be és alig egy hónap elteltével, július 3-án el is fogadták azt. A változások az idei év első napjától léptek hatályba.

Tovább olvasom
Hogy válasszunk megfelelő vállalkozói kölcsönt?

Hogy válasszunk megfelelő vállalkozói kölcsönt?

2020.08.12.

Ha vállalkozást vezetsz, és pénzzavarba kerülsz, tudnod kell, hogy többféle lehetőséged van arra, hogy hitellel oldd meg a problémát. Rengeteg bank kínál vállalkozói kölcsönöket, és természetesen nem feledkezhetünk meg az államilag támogatott konstrukciókról sem. De mégis hogy válaszd ki azt a hitelt, ami a leginkább megfelel az igényeidnek? Az alábbiakban kifejtjük!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával