Nagy összegű személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és részletek

Hitelösszeg?

Futamidő

Jövedelem

További Beállítások

Válassz bankot

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
Cofidis

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Kedvezményes hitel 11,99% kamattal!*

Törlesztőrészlet 177910 Ft
THM 12.67 %
Visszafizetendő 10674600 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

K&H

K&H kiemelt személyi kölcsön

Fix törlesztőrészlet

Törlesztőrészlet 186709 Ft
THM 15.47 %
Visszafizetendő 11262540 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

A nagy összegű személyi kölcsön

Mi az a nagy összegű személyi hitel? A nagy összegű személyi kölcsön egy olyan hitel, aminél nem kell azon gondolkodni, hogy mire lehet elkölteni.

A nagyobb összegű személyi kölcsön esetén nincsenek korlátok. Bármire felhasználható a hitelösszeg.

A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél meghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána, papírmunkára. Nem kell számlákat leadni, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz felhasználását.

Ez egyszerűvé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hitel kiválasztásánál. A nagyobb összegű személyi kölcsönnek nem csak a felhasználása, de az igénylése is egyszerű.

Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a hitelösszeget. Ezek olyan, szinte minden családban felmerülő események, amiknél adódhat a nagyobb összegű személyi kölcsönből történő megvalósítás.

De a személyi kölcsönt fel lehet használni másra is. Mivel nincs korlátozva a személyi kölcsön felhasználása, adott, hogy a felmerülő költségeket finanszírozza belőle az igénylő.

A nagy összegű személyi kölcsön – mitől annyira jó?

A nagyobb összegű személyi kölcsön igénylésének a legnagyobb előnye, hogy az igényléskor nem kell biztosíték.

Bizonyos kölcsönöknél a pénzintézetek kötelezően előírják, hogy biztosítékot kell bevonni a hitelügyletbe. Ebben az esetben a legtöbbször az ingatlanfedezetre gondolnak, de a biztosíték lehet részvény vagy kötvény is.

A személyi kölcsön igénylésékor erre nincs szükség, a bank nem fog fedezetet kérni. Ezért azok, akiknek nincs fedezetük, vagy azt nem akarják felajánlani, azok is igényelhetnek személyi kölcsönt.

Az, hogy nem szükséges fedezet, azért előnyös, mert egyszerűbb a folyamat, gyorsabb az elbírálás, és a hitelfelvétel díjai is alacsonyabbak.

A fedezetnek felajánlott ingatlant ugyanis fel kellene értékeltetni. Az ingatlanfedezetre jelzálog bejegyzés fog kerülni, és egy közjegyzőre is szükség van a hitelszerződés megkötéséhez.

Mindezek egy személyi kölcsön igénylésénél nem szükségesek.

A személyi kölcsön igénylés másik elvitathatatlan előnye a gyorsaság. Egy személyi kölcsön akár három napon belül is megkapható.

A személyi kölcsön elbírálási idő rövid. Ez azt jelenti, hogy ha az igénylő dönt arról, hogy személyi kölcsönt igényel, akkor csak néhány napot kell arra várni, hogy a hitel felhasználható legyen.

Az elbírálási idő ugyanis valóban rövid. Átmeneti pénzavar esetén ez döntő érv lehet, mert azonnal fel lehet használni a hitelt. Nem kell várni hetekig vagy hónapokig arra, hogy a bank folyósítsa a pénzt.

Ez nem csak egy pénzavarnál lehet lényeges, hanem minden igényléskor. Az, hogy a személyi kölcsönnel rendkívül gyorsan az igénylő rendelkezik, az első helyen van a döntést befolyásoló érvek között.

A gyorsaság azért is lényeges, mert szinte rögtön kiderül, hogy az igénylő hitelképes vagy nem. Az előminősítés gyorsan meglehet. Az előminősítés után pedig szinte azonnal a végleges bírálat következik. A nagyobb összegű személyi kölcsön igénylés gyorsan lezajlik.

És ha az pozitív, tehát az igénylőt hitelképesnek találja a bank, akkor már csak a szerződés megkötése, és a folyósítás van hátra.

A nagy összegű személyi kölcsön felhasználási területei

A személyi kölcsön felhasználásának többféle területe van. Ez lehet egy nem tervezett esemény is. Egy nem várt esemény átmeneti pénzzavart okozhat.

Ez lehet betegség, munkanélküliség, egy elromló hűtőszekrény. Ilyenkor, ha az igénylő nem rendelkezik megtakarítással, vagy nem elegendő a megtakarítása, esetleg a megtakarítását nem akarja elkölteni, akkor a személyi kölcsön megoldást nyújthat a kialakult helyzetre.

A személyi kölcsön egy fogyasztási hitel, amit az igénylők többnyire a mindennapjaikhoz használnak fel. Nem csak fogyasztásra lehet azonban felhasználni egy hitelt.

Be lehet azt fektetni, vállalkozást lehet indítani belőle. A szabad felhasználás lehetővé teszi, hogy a kölcsönt bármire elköltse az igénylő.

Ha van egy jó ötlet egy vállalkozás elindításához, és csak a tőke hiányzik az induláshoz, a személyi kölcsön megoldás lehet erre is. És a kölcsönösszeget be is lehet fektetni. Ez is hozzájárulhat az igénylő és szerettei jobb életéhez.

A nagy összegű személyi kölcsön kalkulátor

A nagy összegű személyi kölcsön kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott hitelkonstrukció összehasonlításában.

A megadott adatok alapján megadja az elérhető hitelek adatait. Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a hitelfelvétel.

A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legideálisabb konstrukció.

A nagy összegű személyi hitel kalkulátor használat minden hitelfelvételnél jó lehet. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a hiteleket.

Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb hitelt válassza ki. Ez érthető is, hiszem egy adott hitelösszeg mellett a legalacsonyabb költségek a legvonzóbbak.

A legjobb konstrukció a nagy összegű személyi hitel kalkulátor segítségével választható ki a legegyszerűbben.

Az összehasonlítás egy összetett folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy program a legalkalmasabb. Amellett tehát, hogy egy otthonról, a nappaliból érhető el a hitelkalkulátor, pontosabb eredményt is hoz annál, mintha mi magunk szeretnénk kinyomozni a legjobb hitelt.

Használjuk a nagy összegű személyi kölcsön kalkulátort!

A dokumentumok, amikre szükség lehet az igényléskor

Minden hiteligénylésnél a pénzintézetek elvárnak bizonyos dokumentumokat az igénylőktől. A nagyobb összegű személyi kölcsönnél sincs ez másképp.

A személyazonosságot minden esetben megfelelő módon kell igazolni. Erre az érvényes személyigazolvány, az útlevél és a lakcímkártya alkalmas.

Az igénylést megelőző három havi bankszámlakivonatra is szükség lesz; eredetiben.

A jövedelmet egy alkalmazott munkáltatói igazoláson tudja igazolni.

Ez lehet bankos formanyomtatvány, vagy annak tartalmával megegyező munkáltatói igazolás is.

Egyéni vállalkozó NAV jövedelemigazolással, és NAV nullás igazolással igazolhat jövedelmet. Egy nyugdíjastól három havi nyugdíjszelvényt, NYUFIG igazolást, vagy egy olyan bankszámlakivonatot kérnek, ahova a nyugdíja érkezik.

A telefon tulajdonjogát is igazolni kell.

nagy összegű személyi kölcsön

A nagy összegű személyi kölcsön előtörlesztése

Érdemes kiszámolni, hogy valóban megéri-e a nagyobb összegű személyi kölcsön előtörlesztése. Ehhez tudni kell, hogy hány hónap van még hátra a futamidőből, és hogy mekkora a tőketartozásunk.

A tőketartozás nagyságából tudhatjuk meg, hogy mi az az összeg, amit vissza kell fizetnünk.

Ehhez azonban még más költségek is hozzáadódhatnak, ilyen az előtörlesztés díja is. Az elő és végtörlesztésnek szinte mindig van díja, bár ez néhány esetben nulla forint.

Mégsem ez a jellemző, a bankok a legtöbbször kifizettetik velünk, ha le akarjuk zárni a személyi kölcsönünket. Kérdés, hogy megéri-e feláldoznunk erre a megtakarításunkat, mert lehet, hogy jobban járunk, ha például befektetjük azt.

Lehetséges, hogy a befektetés által elért nyereségünk kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletkiadást, amit az előtörlesztéssel el szeretnénk kerülni.

Ha hozzájutunk egy nagyobb összeghez egy jutalomból a munkahelyünkről, vagy örökölünk pénzt, vagy bármilyen módon pénzhez jutunk, akkor elgondolkodhatunk a személyi kölcsön előtörlesztésén.

A saját forrásból történő előtörlesztésnek az az előnye, hogy ha saját forrást használunk fel, annak nem lesznek kamatköltségei. Az összeg már a rendelkezésünkre áll, nem kell fizetnünk azért, hogy azt megszerezzük.

Ilyenkor egyszerűen kiszámolható, hogy megéri-e az előtörlesztés. Az előtörlesztéssel a személyi kölcsönünk jövőbeni kamatait takaríthatjuk meg. Ha ez az összeg magas, akkor érdemes megfontolni az az előtörlesztést.

Ilyenkor csökken a tőketartozásunk, és mivel a bank erre számolja a kamatot, így a teljes visszafizetendő összeg is alacsonyabb lesz. Hitelkiváltás. Gondoljunk erre is.

A Központi Hitelinformációs Rendszer – a régi adósságok szerepe igényléskor

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) a hazai bankok adatbázisa.

A hiteligényléskor aláírt hozzájáruló nyilatkozat teszi lehetővé a pénzintézeteknek, hogy fenntartsák ezt az adatbázist.

Negatív és pozitív listát is tartalmaz, a hitelek és a hitelfelvevők minden adatával. Egy jó ügyfél számára előnyös, de a rosszul fizetőkről minden bank tudni fogja, hogy mikor, mennyit nem fizetetek vissza.

A negatív adóslista negatív hatású a lista szereplőire. A rossz adósok igénylése ugyanis később elutasításra kerülhet.

A negatív adóslistán szereplők ellen végrehajtást kezdeményezhettek, ráadásul többször nem fog kölcsönt kapni. A negatív listán sok évig marad fenn a rossz adós, és hiába évül el ez, a pénzügyi múltja mindig fekete marad.

Minden lehetőséget ki kell használni, és el kell kerülni a negatív listára való felkerülést. A hátrányok ugyanis súlyosak.

A nagy összegű személyi kölcsön költségei

A nagy összegű személyi kölcsön költségei alacsonyak.

Ez a költség a hiteltípusok között a legalacsonyabbak között van. A költségek több díjból tevődnek össze. Azt is tudni kell, hogy bankok gyakran elengedik vagy csökkentik ezeket a díjakat.

Hitelfelvétel előtt érdemes tájékozódni, hogy milyen akciók, kedvezmények vannak érvényben aktuálisan.

Vannak olyan díjak és költségek, amik csak adott esetben merülnek fel. Ilyen az elő és végtörlesztés díja. Ez a díj csak akkor kerül felszámításra, ha az igénylő a futamidő vége előtt fizeti vissza a hitel egy részét vagy a teljes hitelt.

A szerződésmódosításért is csak akkor kell fizetni, ha az igénylő változtatni akar a már megkötött szerződésen.

Hitelfedezeti biztosítás is köthető a személyi kölcsönhöz, de mivel ez nem kötelező, ez a költség is csak akkor merül fel, ha az igénylő úgy dönt, hogy megköti ezt a biztosítást.

Nagy összegű személyi kölcsön igénylése adóstárs segítségével

Nagy összegű személyi kölcsön igénylésénél szükség lehet adóstárs bevonására.

Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor is bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat.

Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása.

Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a pénzintézet figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét is a hitel elbírálásánál.

Hitelfedezeti biztosítás nagy összegű személyi kölcsönhöz

A biztosítás szóról általában nem a hitel jut az ember eszébe. Gondolhat lakásbiztosításra, balesetbiztosításra, utazási biztosításra vagy életbiztosításra.

A hitelekre is lehet biztosítást kötni. A hitelek nagy kiadást és terhet jelenthetnek, és ennek a tehernek a biztosítása ugyanolyan fontos lehet, mint egy gépjármű biztosítása.

Egy nem várt esemény, ami lehetetlenné teszi a részletek fizetését, olyan anyagi terhet jelenthet, ami akár tönkre is teheti a családot. Ezt pedig mindenképpen el kell kerülni.

A hitelek biztosítása nem jelent mást, mint hogy a hitel visszafizetése garantált lesz akkor is, ha egy életesemény miatt ezt a hitelfelvevő nem tudja megoldani.

A biztosítás megakadályozhatja, hogy visszafordíthatatlan károk érjék a hiteligénylőt.

Egy nagy összegű hitel – egy nagy összegű hitel fedezet nélkül – egy nagy összegű fedezet nélküli hitel

Mi is tulajdonképpen a nagyobb összegű személyi kölcsön?

A nagy összegű hitel egy olyan kölcsön, amelynek összege meghaladja a szokásos hitelösszegeket. A nagy összegű hitelek jellemzően 5 millió forintnál nagyobbak.

Fedezet nélküli vagy fedezett formában is felvehetők.

A fedezet nélküli hitelek esetében az igénylőnek nincs olyan ingatlana vagy egyéb vagyona, amelyet a bank eladhatna a hitel visszafizetésének biztosítékául.

A fedezett hitelek esetében az ügyfélnek van ilyen biztosítéka, így a hitel visszafizetésének elmaradása esetén a biztosítékot a bank értékesítheti.

A nagy összegű hitelek igényléséhez magasabb jövedelemre van szükség, mint a kisebb hitelek esetében. A bankok megkövetelhetik, hogy a hitelfelvevőnek hosszabb folyamatos munkaviszonyban kell állnia, és a havi nettó jövedelme a hitel törlesztőjének kétszerese legyen. (JTM)

Minden nagy összegű hitel felvétele előtt érdemes alaposan átgondolni a lehetőségeket, és összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait. Fontos figyelembe venni a hitel összegét, kamatát, futamidejét, valamint a felvételhez szükséges feltételeket.

Ha azonban mindent végiggondoltunk, akkor igényelhetünk. És ha a hitelbírálat pozitív lesz, akkor már csak a hitelösszeg felhasználása van hátra.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Nagy összegű személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és részletek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Nagy összegű személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és részletek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Nagy összegű személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és részletek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Nagy összegű személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és részletek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A nagyobb összegű személyi kölcsön fogalmát nem határozza meg egyértelműen a jogszabály. Általánosságban elmondható, hogy nagy összegűnek tekinthető az a személyi kölcsön, amelynek összege meghaladja az 5 millió forintot.

A nagyobb összegű személyi kölcsön igényléséhez magasabb jövedelemre és jobb hitelképességre van szükség, mint az alacsonyabb összegű kölcsönöknél. A bankok elvárják, hogy az igénylőnek legyen legalább havi nettó 500 000 forint rendszeres jövedelme, és hogy a hitel törlesztőrészlete ne haladja meg a jövedelem 50-60 százalékát.

A nagyobb összegű személyi kölcsönök kamata alacsonyabb lehet, mint a kisebb összegű kölcsönöké. A kamatozás függ a hitelösszeg mellett a futamidőtől és bank hitelpolitikájától is.

A nagyobb összegű személyi kölcsönök futamideje általában 5-8 év. A futamidő hossza befolyásolja a törlesztőrészlet összegét. Rövidebb futamidő esetén magasabb lesz a törlesztőrészlet, míg hosszabb futamidő esetén alacsonyabb.

A nagyobb összegű személyi kölcsön igénylése több költséggel járhat, mint az alacsonyabb összegű kölcsönök igénylése. A bankok felszámíthatnak folyósítási díjat, hitelbírálat díjat és egyéb díjakat is. A költségek összege a banktól és a kölcsön összegétől függően változhat.

A nagyobb összegű személyi kölcsön igénylése teljesen költségmentes is lehet.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

2024.05.17.

Az emberek életében előfordulhat olyan időszak, amikor sürgősen és egyszerűen szeretnének kölcsönhöz jutni. Bár ma már a banki ügyintézés és a hitelfelvétel is néhány kattintással elintézhető, a megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása továbbra is nehéz feladat lehet. Az alábbi cikkben a Banknavigátor szakértői összegyűjtötték, hogy az egyes bankok milyen konstrukciókat és milyen igénylési feltételek mellett kínálnak a piacon.

Tovább olvasom
2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2024.05.15.

Jó hír az új építésű ingatlanba költözőknek: 2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa. A kormány ugyanis meghosszabbította a határidőt 2026 december 31-ig. De miért fontos ez? És főleg mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani? Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Hogyan alkalmazhatod az 50-30-20 szabályt a pénzügyeidben?

Hogyan alkalmazhatod az 50-30-20 szabályt a pénzügyeidben?

2024.05.10.

A pénzügyekben is érdemes szabályokat alkalmazni. Nem is kell kitalálni őket, hiszen már valaki megtette ezt. Az egyik legjobb és legtöbbet használt szabály az 50-30-20 szabály, De mi is ez a szabály? Hogyan hat ez a pénzügyeinken keresztül az életünkre? Érdemes alkalmazni? Mutatjuk, mit gondolnak erről szakértőink.

Tovább olvasom
Lakáshitel-piac: Mutatjuk a számokat!

Lakáshitel-piac: Mutatjuk a számokat!

2024.05.07.

Ahogy a világ, és úgy a gazdaság is folyamatosan változik, úgy alakul át a lakáspiac és a lakáshitelek terén tapasztalható helyzet is. A 2024-es év is jelentős változásokkal indult a magyar ingatlanpiacon. A megjelenő, átalakuló, vagy éppen lecsengő támogatások mellett a piaci lakáshitelek költségének alakulása is fontos tényezővé vált mindazok számára, akik ingatlanvásárlás előtt állnak, vagy éppen szabadulnának egy kedvezőtlen jelzáloghiteltől. Összegyűjtöttük, hogy kinek és hol ajánlott most megfontolni a hiteligénylést.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával