Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Kaphatunk-e személyi kölcsönt, ha készpénzben kapjuk a jövedelmünket?

2024.07.04.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2024. július 4. 13:22

A személyi kölcsön igénylés szinte gyerekjáték, ha bankszámlára érkezik a jövedelmünk. De mi a helyzet akkor, ha készpénzben vesszük fel a fizetésünket? Tudunk így is személyi kölcsönt igényelni? És ha igen, mennyivel lesz nehezebb? Mutatjuk, hogy kaphatunk-e személyi kölcsönt, ha készpénzben kapjuk a jövedelmünket.

Kaphatunk-e személyi kölcsönt, ha készpénzben kapjuk a jövedelmünket?

A bankok nem szeretik a készpénzes jövedelmet

A Banknavigátor pénzügyi szakértői szerint lehetséges személyi kölcsönt kapni készpénzes jövedelemmel is, de a helyzet bonyolultabb, mint munkabér utalás esetén.

A bankok szigorúbb feltételeket szabnak a készpénzes jövedelemmel rendelkezőknek, és néha kevesebb hitelhez juthatnak.

Fontos, hogy nem minden bank fogadja el a készpénzes jövedelmet.

A legtöbb bank elvárja, hogy a jövedelem bankszámlára legyen utalva, hogy igazolni tudják a munkaviszonyt, és a jövedelem mértékét. Néhány bank viszont hajlandó lehet kölcsönt adni készpénzes jövedelemmel is, de szigorúbb feltételekkel.

Mindig igazolni kell a jövedelmet. A banknak be kell bizonyítania, hogy van munkád és elegendő jövedelmed a hitel törlesztésére. Ehhez a következőket kell benyújtani:

  • Munkáltatói igazolás a jövedelem mértékéről

  • NAV jövedelemigazolás

  • Adóbevallás

  • Bankszámlakivonat (ha van)

A bankok kockázatosabbnak ítélik meg a készpénzes jövedelemmel rendelkezőket, ezért egyes estekben kevesebb hitelhez juthatnak. A maximális hitelösszeg alacsonyabb lehet, a kamat pedig magasabb.

A készpénzes jövedelemmel történő hiteligénylés hosszabb és bonyolultabb lehet.

OTP, Erste, Raiffeisen – bankok, ahol van esély

Válassz olyan bankot, amelyik elfogadja a készpénzes jövedelmet. Nézz utána a bankok hitelajánlatainak, és hasonlítsd össze a feltételeket.

Gyűjtsd össze a szükséges iratokat. A banknak be kell bizonyítani a jövedelmed.

Készülj fel a szigorúbb feltételekre. A bankok kevesebb hitelt adhatnak a készpénzes jövedelemmel rendelkezőknek, és a kamat is magasabb lehet.

A cikk írásakor a Raiffeisen Bank, az OTP Bank és az Erste Bank kínál személyi kölcsönt készpénzes jövedelemre.

Ha bankszámlára utalják a jövedelmünket kedvezőbb feltételekkel kaphatunk személyi kölcsönt

Bár kaphatunk személyi kölcsönt, még ha korlátozásokkal is, készpénzes jövedelemre, de lényeges, hogy kedvezőbb feltételekkel juthatunk kölcsönhöz, ha a jövedelmünk a bankszámlánkra érkezik.

Kisebb lehet a kamat, kaphatunk jóváírást, és akár más kedvezmény is elérhető bankszámlás jövedelemmel.

De miért jobb alacsonyabb kamattal személyi kölcsönt igényelni?

Alacsonyabb kamatozású személyi kölcsön felvétele sok előnnyel jár, melyek a kölcsönfelvevő pénzügyi helyzetét, és hosszú távú gazdasági stabilitását is javíthatják.

Elsősorban az alacsonyabb kamat csökkenti a törlesztőrészleteket, így könnyebben kezelhetővé teszi a kiadásokat.

Egy alacsonyabb kamatú kölcsön hosszabb távon is kevesebbe kerül, mivel a hosszabb futamidő alatt kevesebb kamatot kell fizetni.

Emellett az alacsonyabb kamat lehetőséget ad arra, hogy a kölcsönfelvétel ne terhelje túlságosan a kölcsönvevő pénzügyi helyzetét, így kevesebb stresszt okoz.

Az alacsonyabb kamatozású kölcsönök gyakran hozzáférhetőbbek az átlagos ügyfelek számára, mivel a hitelezők hajlandóbbak kedvezőbb feltételeket kínálni számukra.

Ezen túlmenően, az alacsonyabb kamat lehetőséget teremt arra, hogy a kölcsönfelvétel inkább befektetésként szolgáljon, például ingatlanvásárlás vagy üzleti célú beruházások esetén.

Az alacsonyabb kamatozású kölcsönök csökkenthetik a hitelezési kockázatot, mivel a törlesztőrészletek kiszámíthatóbbak, és könnyebben kezelhetők, így csökkentve a hitelezési késedelem vagy nemfizetés kockázatát.

A kölcsönfelvétel alacsonyabb kamatozású lehetősége elősegítheti a hosszú távú pénzügyi tervezést és stabilitást, mivel kevesebb kiadást jelent a kölcsön törlesztése.

Az alacsonyabb kamatozású kölcsönök hosszabb távon is hozzájárulhatnak a hitelező és a kölcsönvevő közötti jó kapcsolat kialakításához, mivel a kedvező feltételek hosszú távú üzleti együttműködés alapját képezhetik.

Lényeges, hogy az alacsonyabb kamatozású kölcsönök nem minden esetben érhetők el minden ügyfél számára, és az igényléshez rendelkezni kell megfelelő jövedelemmel.

Biztos jobb alacsony kamattal

Az alacsonyabb kamatozású kölcsönök előnyei közé tartozik az is, hogy hosszabb futamidő alatt lehetőség van az összesen fizetendő kamatköltség csökkentésére, ami hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet.

Az alacsonyabb kamatozású kölcsönök elősegíthetik a hosszú távú gazdasági tervezést és beruházásokat, mivel a törlesztőrészletek alacsonyabbak és kiszámíthatóbbak.

Lehetővé teszik a kölcsönvevő számára, hogy több pénzt takarítson meg, amelyet más pénzügyi célokra fordíthat, például megtakarításra vagy befektetésre.

Az alacsonyabb kamatozású kölcsönök előnye, hogy kevesebb terhet rónak a kölcsönvevőre, így nagyobb mozgásteret biztosítva a pénzügyi döntések meghozatalához, és a jövedelem felhasználásához.

Összességében az alacsonyabb kamatozású személyi kölcsönök előnyösebbek lehetnek a kölcsönvevő számára, mivel csökkentik a törlesztőrészleteket, hozzájárulnak a hosszú távú gazdasági stabilitáshoz, és lehetőséget adnak a kölcsönvevő számára, hogy jobban kihasználja pénzügyi lehetőségeit.

És ehhez csak egy bankszámlát kell nyitni.

Összefoglalás

Személyi kölcsön igénylésekor, ha készpénzben kapjuk a jövedelmünket, nehezebb lehet a folyamat. A bankok szigorúbb feltételeket támasztanak, és nem minden bank fogadja el a készpénzes jövedelmet. Az OTP Bank, az Erste Bank és a Raiffeisen Bank kínál ilyen lehetőséget, de kedvezőbb feltételekkel kaphatunk kölcsönt, ha jövedelmünk bankszámlára érkezik.

A készpénzes jövedelem igazolása bonyolultabb és időigényesebb. Az igényléshez szükséges dokumentumok közé tartozik a munkáltatói igazolás, NAV jövedelemigazolás, adóbevallás és bankszámlakivonat. Az alacsonyabb kamatozású személyi kölcsönök kedvezőbbek, mivel csökkentik a törlesztőrészleteket és hozzájárulnak a pénzügyi stabilitáshoz, ezért érdemes megfontolni a bankszámlás jövedelemre való áttérést.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen személyi kölcsönök közül választhatunk a Takarékbanknál?

Milyen személyi kölcsönök közül választhatunk a Takarékbanknál?

2022.08.16.

Személyi kölcsönök között válogatnál, de szeretnéd minél egyszerűbben megtalálni a megfelelőt? A Takarékbank ajánlataival érdemes kezdened!

Tovább olvasom
Mit érdemes tudnod a kezességről?

Mit érdemes tudnod a kezességről?

2022.03.25.

A kezesség a hitelügyletek során szokott a leggyakrabban felmerülni, de sokan csak annyit tudnak róla, hogy komoly felelősséggel jár. Nézzük meg, mit kell ezen felül tudni róla!

Tovább olvasom
Kezesség – milyen fajtáit különböztetjük meg?

Kezesség – milyen fajtáit különböztetjük meg?

2022.06.07.

A kezesség, illetve a kezes fogalma gyakran bukkan fel a hitelügyletek kapcsán, ám többféle is létezik; az alábbiakban ezeket ismertetjük.

Tovább olvasom
Minden, amit a kamatperiódusról tudnunk kell

Minden, amit a kamatperiódusról tudnunk kell

2021.11.25.

A lakáshitelünk kiválasztásánál körültekintően kell eljárnunk. Hosszú időre kötelezzük el magunkat, ezért nem lesz mindegy, hogy mennyi a kamat, mekkora futamidőt választunk, és a kamatozás típusát is meg kell határoznunk. Utánajártunk mindennek, amit a kamatperiódusról érdemes tudni.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával