Építés-szerelés biztosítás 2024 – Minden tudnivaló egy helyen

Építés-szerelés biztosítás – C.A.R. biztosítás

Az építés-szerelés biztosítás egy olyan biztosítási forma, amely fedezetet nyújt az építési vagy szerelési tevékenységek során bekövetkező károkra.

A biztosításnak a célja az építési projektek során felmerülő kockázatok kezelése, és a vállalkozók vagy felelős felek pénzügyi védelme.

A biztosítás magában foglalhatja az anyag- és munkaerőköltségeket, illetve az esetleges hibák vagy balesetek következményeit is.

Az CAR biztosítás megkötése előtt érdemes körültekintően tájékozódnunk a biztosítási feltételekről.

A biztosítási szerződést gondosan olvassuk át, és kérjük ki egy biztosítási szakember tanácsát, ha bármilyen kérdésünk van.

Építés-szerelés biztosítás kalkulátor

Az építés-szerelés biztosítás kalkulátor egy program, ami segíthet megbecsülni az építési vagy szerelési projektekhez szükséges biztosítási költségeket.

A kalkulátor a projekt specifikációi alapján, például az épület mérete, a használt anyagok típusa, a munkaerő szintje és az esetleges kockázatok alapján számolja ki a biztosítási díjakat.

A kalkulátor az ügyfél által megadott adatok alapján adnak becslést a szükséges biztosítási fedezetre és a díjakra.

Lényeges, hogy a felhasználó részletesen adja meg az építési projekt adatait annak érdekében, hogy a kalkulátor pontosabb becslést adjon.

A kalkulátorok segíthetnek az ügyfeleknek az építés-szerelés biztosítási költségeik felmérésében, és különböző biztosítók ajánlatainak összehasonlításában a legjobb döntés meghozatalához.

Miért fontos, hogy egy vállalkozás minden szegmense biztosítva legyen?

Az egyes vállalkozási szegmensek biztosítása kiemelten fontos az üzleti kockázatok hatékony kezelése érdekében.

Az ingatlanbiztosítás védelmet nyújt az esetleges károk, például tűz, lopás vagy természeti katasztrófák ellen.

A felelősségbiztosítás védi a vállalkozást esetleges jogi következményektől, amelyek az üzleti tevékenység során fellépő károkból eredhetnek.

Az alkalmazotti felelősségbiztosítás védi a vállalkozást a munkavállalók által elszenvedett sérülésekből vagy betegségekből eredő követelésektől.

Az üzleti vagyontárgyak biztosítása megelőzi a jelentős anyagi veszteségeket, ha azok károsodnak vagy elvesznek.

Az életbiztosítás segíthet a vállalkozás folytonosságának fenntartásában, ha kulcsfontosságú személyzet váratlanul kiesik.

Végül, a szakmai felelősségbiztosítás védi a vállalkozást a szakmai hibák és mulasztások okozta követelésektől, amelyek jelentős pénzügyi terheket eredményezhetnek.

Ezek a biztosítási típusok együttesen biztosítják a vállalkozás stabilitását és hosszú távú fenntarthatóságát.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Érdemes-e egy vállalkozásnak többféle biztosítást kötnie?

Igen, érdemes egy vállalkozásnak többféle biztosítást kötnie, mivel ez segít az üzleti kockázatok sokoldalú és hatékony kezelésében.

Az ingatlanbiztosítás védi az épületeket és eszközöket a károk, például tűz vagy lopás ellen. A felelősségbiztosítás védelmet nyújt jogi következmények ellen, amelyek a vállalkozás tevékenységéből eredhetnek. Az alkalmazotti felelősségbiztosítás szükséges a munkavállalók sérüléseiből vagy betegségeiből eredő követelések kezelésére.

Az üzleti vagyonbiztosítás megakadályozza a vállalkozást az anyagi veszteségekben, ha az eszközök károsodnak. Az életbiztosítás segít a vállalkozásnak a kulcsfontosságú személyzet elvesztésekor a folytonosság fenntartásában. A szakmai felelősségbiztosítás védi a vállalkozást a szakmai hibák okozta pénzügyi követelésektől.

Az egyes biztosítási típusok kombinálása szélesebb védettséget biztosít a vállalkozásnak az esetleges kockázatok ellen. A megfelelő kombináció segít a pénzügyi stabilitás és a hosszú távú fenntarthatóság elérésében.

Mire kell gondolnia egy vállalkozás vezetőjének egy biztosítás megkötése előtt?

Egy vállalkozás vezetőjének egy biztosítás megkötése előtt számos fontos szempontot kell figyelembe vennie.

Kockázatértékelés: az üzleti kockázatok felmérése és értékelése az első lépés. Azonosítani kell potenciális veszélyforrásokat, például tűz, lopás, természeti katasztrófák vagy jogi felelősség.

Üzleti tevékenység típusa: a vállalkozás jellege és tevékenységi területe meghatározza, milyen típusú biztosításokra van szükség. Például építőipari vállalkozásoknak más típusú biztosításra lehet szükségük, mint egy online kereskedelmi vállalkozásnak.

Törvényi követelmények: meg kell vizsgálni azokat a törvényi követelményeket, amelyek előírhatják bizonyos típusú biztosítások megkötését, például munkavállalói felelősségbiztosítás.

Vagyonkezelés: az üzleti vagyon értéke alapján érdemes megfontolni az ingatlanbiztosítást, amely védelmet nyújt a károk ellen.

Munkavállalók: a vállalkozás méretét és a munkavállalók számát figyelembe véve érdemes mérlegelni a munkavállalói felelősségbiztosítást.

Szakmai szükségletek: az iparági szabványok és a vállalkozás specifikus igényei alapján lehet szükség olyan biztosításokra, mint a szakmai felelősségbiztosítás.

Jövőbeli tervek: a vállalkozás tervei, bővülési stratégiái befolyásolhatják a biztosítási igényeket. Rugalmas biztosítási megoldásokat lehet választani, amelyek alkalmazkodnak a vállalkozás fejlődéséhez.

Díjak és fedezetek összehasonlítása: különböző biztosítóktól érdemes ajánlatokat kérni, és alaposan összehasonlítani a díjakat és a fedezeteket annak érdekében, hogy a vállalkozásnak megfelelő, optimális biztosítást válasszuk.

Teljes biztonságot adnak a jól megválasztott biztosítások?

A jól megválasztott biztosítások jelentős mértékben hozzájárulhatnak a vállalkozás biztonságához, de teljes védelmet nem garantálnak.

Elsődleges fontosságú az alapos kockázatértékelés, és a vállalkozás specifikus igényeinek figyelembevétele a biztosítások kiválasztásakor.

A megfelelő ingatlanbiztosítás védelmet nyújthat a vagyon elleni károk ellen, de nem fedi le minden potenciális veszélyt. A felelősségbiztosítás számos jogi kockázatot lefed, de nem minden lehetséges helyzetben nyújt teljes védelmet.

Az iparági szabványoknak és törvényi követelményeknek való megfelelés is kulcsfontosságú a biztonság szempontjából. Az üzleti biztosítások korlátozottak bizonyos típusú veszteségek és károk elleni fedezet tekintetében.

Az üzletvezetésnek folyamatosan figyelemmel kell kísérnie a vállalkozás fejlődését, és szükség esetén módosítania kell a biztosítási fedezeteket.

Lényeges a biztosítótársaságok megbízhatóságának és pénzügyi stabilitásának értékelése is. A vállalkozásnak a biztosítások mellett más kockázatkezelési stratégiákat is alkalmaznia kell a teljes védelem érdekében.

Milyen biztosítási fedezetet nyújt az építés-szerelés biztosítás?

Az építés-szerelés biztosítás alapvetően dologi károkra nyújt fedezetet, azaz a biztosított vagyontárgyakban bekövetkezett károkra. A biztosítás fedezetet nyújthat a következő károkra: tűz, robbanás, vihar, jégverés, árvíz, földrengés, egyéb természeti csapás, baleset, vandalizmus és építési hibák.

építés-szerelés biztosítás kötés

Ha az építési-szerelési biztosítás nem nyújt tökéletes védelmet, miért kössük meg?

Az építési-szerelési biztosítás nem nyújt teljes védelmet, mivel nem képes kizárni minden lehetséges kockázatot, de kulcsfontosságú a vállalkozás számára.

Az építési projektek során számos potenciális veszélyforrás létezik, mint például tűz, lopás, természeti katasztrófák vagy építési hibák, amelyek súlyos pénzügyi következményekkel járhatnak.

A biztosítás ebben az esetben kiegyenlíti a váratlan károkból adódó pénzügyi terheket, segítve a vállalkozást a gyorsabb helyreállási folyamatban.

Az építési-szerelési biztosítás nélkül a vállalkozásnak magának kellene viselnie a teljes kárt, ami jelentős költségekkel járhat, és akár a vállalkozás működésének folytonosságát is veszélyeztetheti.

Emellett a legtöbb ügyfél és üzleti partner elvárja, hogy a vállalkozás rendelkezzen megfelelő biztosítással, ami hozzájárul az üzleti hitelességhez és megbízhatósághoz.

A biztosítás tehát a vállalkozás számára egyfajta védvonalat jelent a váratlan eseményekkel szemben, és segít abban, hogy az építési projektek zavartalanul és biztonságosan haladjanak.

Az online ügyintézés előnyei

Online is intézhetjük az ügyeinket. A biztosítások világában is egyre elterjedtebbek az online megoldások.

Miért online? Mert egyszerű, gyors és kényelmes. Nincs utazás, nincs sorban állás, nem telik feleslegesen az idő, sőt, gyakran munkaidőn kívül is intézhetőek az ügyek. Ez egy modern világ modern megoldása.

Vállalati biztosítás online. És nem csak az online biztosítás szerződés megkötésére kell gondolni. Bármilyen ügyet lehet online intézni. A kárt is be lehet online jelenteni. A havidíjat is be lehet fizetni online. Tanácsadóra van szükség? Azt is találhatunk online.

És azt se felejtsük el, hogy az online szerződéskötésért kedvezmény járhat, aminek a mértéke akár nagyon nagy is lehet.

Az online megoldások népszerűek. A közkedveltség oka az egyszerűség mellett a kedvezmény és a gyorsaság. És persze a kényelem.

Ha vállalati biztosítást szeretnénk, azt már gyakran online is megköthetjük. A kiválasztástól a szerződéskötésig mindent intézhetünk az interneten. Kényelmesen. És gyorsan.

Az online biztosításkötés nagy előnye, hogy a biztosító weboldalán minden információ a rendelkezésre áll a megfelelő termék kiválasztásához.

Ha pedig kérdés merülne fel, online is lehet kérdezni, de a kevésbé modern megoldásokat kedvelők akár telefonálhatnak is.

Online, egyszerűen – hogy csökkenjen a kockázat

Vállalati biztosítások, a kockázatok elkerüléséért.

Ha valaki vállalkozik, akkor annak sok mindenre oda kell figyelnie. Például nem érdemes felesleges kockázatokat vállalnia az üzleti siker érdekében.

A kockázatok többféleképpen is jelen vannak egy vállalkozásnál, és bizonyos részüket érdemes csökkenteni.

A vállalati biztosítások köre széles, sok minden beletartozik a fogalomba. Voltaképpen olyan szolgáltatásról van szó, amely egy üzlet, cég tárgyi eszközeivel, tevékenységével foglalkozik.

Köthetünk biztosítást tárgyi eszközökre vagy akár szellemi javakra is. A különböző biztosítók többféle terméket ajánlanak, tudunk például vagyonbiztosítást kötni, vagy akár felelősségbiztosítás is lehet a célunk.

Egy vállalkozás, annak tevékenysége a legtöbb esetben sokrétű, így az igényelhető biztosítások köre is az.

Az egyik nagy csoport a vagyonbiztosítás, amely több mindenre vonatkozhat egy cégnél, például: a vállalkozás vagyonára, bizonyos elektromos, műszaki berendezések és számítógépek biztosítására, de építésre és géprongálódásra is.

A felelősségbiztosítások vonatkozhatnak munkáltatóra, szolgáltatóra, tevékenységre egyaránt. Létezik környezetszennyezési felelősségbiztosítás, illetve szakmai felelősségbiztosítás is.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az építés szerelés biztosítás olyan biztosítás, amely az építési és szerelési munkálatok során bekövetkező károkra nyújthat fedezetet. A biztosítható vagyontárgyak köre magában foglalhatja a kivitelező építési teljesítését, az összes szerkezeti elemet, felhasznált építőanyagot, valamint az alvállalkozók teljesítését is.

Az építés szerelés biztosítás elsősorban az építőiparban tevékenykedő vállalkozások számára ajánlott, de lakossági felhasználásra is elérhető. Lakossági felhasználók esetében a biztosítás főként építkezés, felújítás vagy korszerűsítés esetén lehet hasznos.

Az építés szerelés biztosítás alapvetően dologi károkra nyújt fedezetet, azaz a biztosított vagyontárgyakban bekövetkezett károkra. A biztosítás fedezetet nyújthat például a következő károkra:

 • tűz, robbanás

 • vihar, jégverés, árvíz

 • földrengés, egyéb természeti csapás

 • baleset, vandalizmus

 • építési hibák

A biztosítás további kiegészítő fedezetekkel is bővíthető:

 • felelősségi biztosítás

 • szavatossági biztosítás

 • bérleti díjpótló biztosítás

Építés szerelés biztosítást több biztosítótársaságnál is köthetünk. A biztosítás megkötéséhez szükségünk lesz a biztosított vagyontárgyak pontos felsorolására, valamint a biztosítani kívánt kockázatok megjelölésére.

Az építés szerelés biztosítás díja a biztosított vagyontárgyak értékétől, a biztosítani kívánt kockázatoktól és a biztosítási összegtől függően változik. A biztosítás díját a biztosítótársaságok többnyire éves díjfizetéssel számolják.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

Minden, amit tudnod kell az új MÁP Pluszról

2024.06.12.

Az elmúlt években a magyar kormány folyamatosan igyekszik új és vonzó pénzügyi termékeket kínálni a lakosság számára, hogy ösztönözze a megtakarításokat, és egyben csökkentse az ország külső adósságát. Ennek a törekvésnek egyik legújabb példája az új Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) magasabb kamatozással. Mutatjuk, hogy miért lehet érdemes befektetni ebbe az új állampapírba, hogyan működik, és milyen előnyöket kínál.

Tovább olvasom
4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

2024.06.10.

Az emberek számára a hitelbírálat egy fontos lépés lehet életükben, legyen szó lakásvásárlásról, autóvásárlásról, vagy más nagyobb beruházásról. Azonban a hitelbírálat folyamata nem mindig gyors és egyszerű. Számos tényező befolyásolja, hogy mennyi időt vesz igénybe a hitelkérelem jóváhagyása. Utánajártunk a hitelbírálat idejét meghatározó négy fontos tényezőnek, hogy jobban megérthessük ezt a folyamatot.

Tovább olvasom
Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

Mire számíthatunk a CSOK Plusznál, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek?

2024.06.09.

A CSOK Plusz egy igazán jó támogatási forma, azonban mint minden támogatásnál, itt is mérlegelni kell az esetleges kockázatokat. Abban az esetben, ha nem születnek meg a tervezett gyermekek, nem teljesítjük az elvárt feltételt. És bizony probléma lehet. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Érdemes-e halasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva?

Érdemes-e halasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva?

2024.06.04.

Egy tudatos hiteligénylő pontosan tudja, hogy nagyon nem mindegy, hogy mennyi az általa igényelt hitel kamata. De valóban ennyire fontos ez? És tehetünk-e valamit? Érdemes elhalasztani a lakásvásárlást alacsonyabb hitelkamatra várva? Szakértőnk válaszol a kérdésekre.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával