Autóhitel Kalkulátor 2024 – Azonnali gépjárműhitel ajánlatok

Hitelösszeg?

Futamidő

Jövedelem

További Beállítások

Válassz bankot

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
Provident

Provident Tervező kölcsön

Igényelje új ügyfélként*

Törlesztőrészlet 50952 Ft
22 hónapra számítva
THM 12.90 %
Visszafizetendő 1120944 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Cofidis

Fapados Kölcsön

100% online, számlanyitás nélkül, 10 millió Forintig

Törlesztőrészlet 28991 Ft
THM 27.30 %
Visszafizetendő 1739460 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

Törlesztőrészlet 29345 Ft
THM 29.00 %
Visszafizetendő 1768200 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Ha autót akarunk venni hitelre – az autóhitel a segítség

Az új autónk megrendeléskor a várakozási idő egyes típusoknál a duplájára, néha a háromszorosára nőtt az utóbbi években. Használt autó esetén nincs ilyen probléma. Használt autót azonnal vásárolhatunk. Kifizetjük, és már vihetjük is haza. 

Ha készpénz mellet vagy helyett hitelt is szeretnénk igénybe venni, akkor meg kell találnunk a megfelelő hitelkonstrukciót. Először el kell döntenünk, hogy autólízinggel vagy személyi kölcsön segítségével vásároljuk meg a kiválasztott autót.

Nem is olyan régen ez nehézkesen ment, végig kellett járni a pénzintézeteket, most már erre nincs szükség. Hitelkalkulátor segítségével a piacon elérhető összes lízinget és hitelt összehasonlíthatjuk otthonról, a karosszékünkből, kényelmesen. Körültekintőnek kell lennünk, mert több ezer forint eltérés is lehet a havidíjak között.

A hitelkalkulátorba beírjuk az igényelni kívánt összeget, és a tervezett futamidőt, és máris láthatjuk, hogy mennyit kell majd havonta fizetnünk, és azt is, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg. Ha ez vállalható a számunkra, elindíthatjuk a hiteligénylést.

Autóhitel vagy autólízing? Miből vásároljunk autót magunknak?

Az autóhitelt használt vagy új autóra is költhetjük. Vannak azonban olyan szabályok, amikre gondolnunk kell. A személyi kölcsön maximális összege nem haladhatja meg jelenleg a 10 millió forintot, ezért egy drágább autó vásárlását csak lízinggel vagy ingatlanfedezetes hitellel oldhatjuk meg. Lízing esetében viszont az autó életkora a korlát, hiszen a legkedvezőbb ajánlat is csak tizenöt éves autókra vonatkozik. 

Ha a lízing mellett döntöttünk – gépkocsi vásárlás autólízinggel

Ha autót lízingelünk, azt néha csak meghatározott korú és meghatározott típusú autónál tehetjük meg egy lízingcégnél. Van olyan cég is, ami csak egy autómárka vásárlásához nyújt lízinget. Tudnunk kell, hogy az autó a lízingcég tulajdonában marad a lízing lejártáig, mi csak üzembentartók leszünk, így a lízingcég kötelezően előírhatja számunkra a Casco megkötését.

Ez biztonságot nyújt a számunkra, mert kötelesek vagyunk megőrizni az autó értékét. A Casco ugyanakkor többletkiadást jelent a számunkra. Meghibásodás vagy baleset esetén szintén nekünk kell állnunk a kiadásokat.

Ebben segítséget nyújthat egy Casco biztosítás, hiszen az akkor is téríti az önrész feletti kárunkat, ha mi okoztuk a balesetet. Lízingnél előírás még a megvásárolni kívánt autó maximális életkora, és az is, hogy mennyi idős lehet az autó akkor, ha a lízing lejár. Lízingnél mindig kell önerőt fizetnünk. Rendelkeznünk kell tehát megtakarítással, és ez minél több, annál jobb, mert a lízing díja függ az általunk vállalt önerő nagyságától.

Az autólízingelés folyamata

Amikor autót lízingelünk, fel kell készülnünk. Meg kell felelnünk alapfeltételeknek, és szükségünk lesz dokumentumokra is. A lízingcég egy előzetes, néhány perces előzetes bírálattal megmondja nekünk, hogy hitelképesek vagyunk-e.

Ez után kell benyújtanunk majd az általa elvárt dokumentumokat. A lízingcég kérni fogja, hogy igazoljuk a jövedelmünket egy munkáltatói igazolással. Ezt a munkáltatónk állítja ki, egy hónapnál ne legyen régebbi, és olyan munkahely kell, ahol már legalább három hónapja dolgozunk.

Vállalkozók a NAV-tól kérik a jövedelemigazolást az előző évről, a nyugdíjasok pedig nyugdíjasigazolványt és nyugdíjszelvényeket mutatnak be, vagy az év eleji NYUFIG igazolást. Szükség lesz személyi igazolványra és lakcímkártyára, és kell majd az adókártyánk is.

A lízingcégek eltérő hitelezési gyakorlata miatt mindig tájékozódjunk lízingelés előtt. A lízingcég kérhet ugyanis más dokumentumokat is, például őstermelői igazolványt vagy valamilyen hivatalos dokumentumot a kiegészítő jövedelmünkről. Szükség lehet még a kiadásaidat igazoló bankszámlakivonatra is. Általában az utolsó két hónapot kérik.

Ha az autóhitel mellett döntöttünk – gépkocsi vásárlás autóhitellel

Klasszikus értelemben vett autóhitel nincs már Magyarországon. Valamikor volt, de ezt a szerepet teljesen átvette mára a személyi kölcsön. Autót ma már személyi kölcsönből vagy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelből vehetünk.

Személyi kölcsönből ráadásul önerő nélkül is tudunk autót vásárolni, szemben az autólízinggel, ahol mindig kötelező az önerő. Ez nagy előny, és fontos érv lehet a választásnál. Ha személyi kölcsönből vásárolunk autót, a szabad felhasználás lehetősége miatt, a hitelt fordíthatjuk az autó átíratására vagy akár az első nagyobb szervizre is. Személyi kölcsön esetén senki nem írhatja elő kötelezően a Casco biztosítás megkötését.

Az autó életkora sem lesz fontos, bármilyen életkorú autót vásárolhatunk. Bár a személyi kölcsön valamivel drágább lehet, mint a lízing, jelenleg nincs számottevő eltérés a két konstrukció árazásában. Egy kis adminisztrációt el kell ugyan végeznünk, mert az autó adásvételét magunknak kell lebonyolítanunk.

Nekünk kell kitöltenünk a papírokat, míg a lízingelésnél ezt a lízingcég munkatársa csinálja meg helyettünk. A szabad felhasználású személyi kölcsönhöz gyorsan és egyszerűen hozzájuthatunk. Online igényléssel egy-két nap alatt, de hagyományos igénylésnél sem kell sokkal többet várnunk ennél. 

Ha megkaptuk a hitelt, indulhatunk megvásárolni a kiválasztott autót. Nem kell sokat várnunk, szinte azonnal megvehetjük. A vásárlást sem kell számlával igazolnunk, sőt, több hitelt is igényelhetünk, mint az autó ára, és akármire elkölthetjük az autó vásárlása után fennmaradó összeget. A lízingnél azonban eltérnek a szabályok, lízinget csak az autó megvásárlására fordíthatjuk.

Az autóhitel igénylés folyamata

Az autóhitel igénylés folyamata megegyezik a lízingeléssel. Itt is szükségünk lesz dokumentumokra, és az alapfeltételeknek is meg kell felelnünk. A bank itt is egy előzetes, néhány perces hitelbírálattal mondja meg nekünk, hogy hitelképesek vagyunk-e.

Ezután nyújthatjuk be a bank által elvárt dokumentációt. A bank kérni fog jövedelemigazolást. Ezt a munkáltatónk állítja ki, és egy hónapnál ez sem lehet régebbi, és olyan munkahelyről kell származnia, ahol már legalább három hónapja dolgozunk. Vállalkozóként a NAV jövedelemigazolást adunk be az előző évről, a nyugdíjasok pedig nyugdíjigazolványt és nyugdíjszelvényt.

A NYUFIG igazolás ebben az esetben is megfelelő lesz. A hitelhez kell majd személyi igazolvány és lakcímkártya. A pénzintézetek eltérő gyakorlata miatt célszerű tájékozódnunk a hitelfelvétel előtt. Ha nem a számlavezető bankunknál vesszük fel a hitelt, szükség lehet a kiadásaidat igazoló bankszámlakivonatra is, többnyire két hónapra visszamenőleg.

A bank által kért dokumentumok beadása után a végleges hitelbírálat következik, és pozitív elbírálás esetén akár már aznap megkapjuk az igényelt hitelösszeget. 

Autóhitel

Autóhitel – személyi kölcsön – autólízing – gyorsan és egyszerűen

Autót sokféle szempont szerint választhatunk. Lehet fontos a szín, a márka vagy a lóerő. Lehet, hogy bővült a család, és több ülőhely kell. A babakocsinak és a kerékpárnak is be kell majd férnie, ha kirándulni megyünk.

Vagy egy presztízsautót szeretnénk. Lehet, hogy ez lesz az első autónk, de szükség lehet egy másodikra is a bevásárlásokhoz. A szakértők felmérése alapján az öt év körüli autókat keresik leggyakrabban a használtautó-kereskedésekben. Ezek már nem drágák, még kevés kilométert futottak, és jó állapotban vannak.

Akár évekig is megtarthatjuk őket. Az új autók áremelkedése begyűrűzött a használt autók piacára is. Egy számunkra megfelelő autó több millió forintba is lehet, de ha nincs elég megtakarításunk a vásárláshoz, hitellel is kiegészíthetjük a meglévő összeget. Autóhitelhez jutni pedig egyszerű. 

Autóhitel kalkulátor

Autóvásárlás hitelből? Már otthon tisztában lehetünk a hitelünk várható költségeivel. Tudhatjuk a törlesztőrészletet. Így azt is tudhatjuk, hogy az autót meg tudjuk-e vásárolni.

De hogy lehet ezt otthonról, kényelmesen megtudni? A megoldás az autóhitel kalkulátor. A kalkulátorba be kell írni a hitelösszeget és a futamidőt. A hitelösszeg lesz az az összeg, amiből autót szeretnénk vásárolni.

A hitelösszeg megadásánál gondolhatunk arra is, hogy nem csak az autó kerül majd pénzbe, de az átírásnak is lesznek költségei. Lehetőségünk van arra, hogy az autó áránál magasabb hitelt igényeljünk, az autóhitel ugyanis szabad felhasználású.

A futamidőt is mi határozzuk meg. Annyi hónapot kell beírni a kalkulátorba, amennyi alatt vissza szeretnénk fizetni a hitelt. Amikor megadtuk a hitelösszeget és a futamidőt, a kalkulátor megmutatja a törlesztőrészletet. Ha ez megfelelő számunkra, indulhatunk autót venni.

Használtautó hitel kalkulátor

Akár új, akár használt autót szeretnénk vásárolni, az autóhitel kalkulátort kell használnunk. Mivel az autóhitel egy szabad felhasználású hitel, így nem kell igazolnunk, hogy mire fordítottuk a hitelösszeget. Teljesen mindegy lesz, hogy használtautó hitel kalkulátor vagy autóhitel kalkulátor lesz a program neve, mindkét esetben ugyanazokkal a hitelekkel találkozunk majd. Használt autó vásárlásakor nem kell használtautó hitel kalkulátort keresnünk, használhatjuk az autóhitel kalkulátort.

Autóhitel feltételek

Autóhitel igénylésekor a pénzintézet feltételekhez szabja az igénylés elfogadását. A feltételek megegyeznek a személyi kölcsön feltételeivel. Az autóhitel egy szabad felhasználású, ingatlanfedezet nélkül igényelhető hitelfajta.

A bankok eltérő hitelezési gyakorlata miatt igénylés előtt tájékozódjunk a feltételekről. Az igénylése egyszerű és gyors. Akár egy nap alatt hozzájuthatunk az igényelt autóhitelhez. Fontos feltétele, hogy rendszeres, igazolható jövedelemmel kell rendelkeznünk.

Ha ez meg van, akkor szinte akadály nélkül juthatunk hozzá az autóhitelhez.

Az autóhitel igényléshez szükséges dokumentumok

Minden hiteligénylésnél elvárnak dokumentumokat az igénylőktől. A személyazonosságot minden esetben igazolni kell. Erre az érvényes személyigazolvány, az útlevél, a kártya formátumú jogosítvány és a lakcímkártya alkalmas.

Az igénylést megelőző három havi bankszámlakivonatra is szükség lesz; eredetiben. A jövedelmet az alkalmazott munkáltatói igazolással tudja igazolni. Ez lehet bankos formanyomtatvány, vagy annak tartalmával megegyező munkáltatói igazolás is. Egyéni vállalkozó NAV jövedelemigazolással igazolhat jövedelmet.

Egy nyugdíjastól három havi nyugdíjszelvényt, NYUFIG igazolást, vagy egy olyan bankszámlakivonatot kérnek, ahova a nyugdíja érkezik. A telefon tulajdonjogát is igazolni kell.

Autóhitel igényléshez munkáltatói igazolás

A jövedelmünket autóhitel igénylésénél igazolnunk kell. Ha valaki alkalmazott, akkor munkáltatói igazolást kell bemutatnia. A munkáltatói igazolás tartalmazza a havi nettó jövedelmet, azt, hogy mióta dolgozik valaki az adott cégnél, és az is fontos, hogy nincs már próbaidőn, és nem áll felmondás alatt sem.

A bankok jellemzően a saját munkáltatói igazolás formátumukat kérik, de gyakran az azzal megegyező tartalmú munkáltatói igazolást is elfogadják. A munkáltatói igazolást cégszerűen kell aláíratni, és le is kell pecsételtetni az igényléshez.

Autóhitel online

Autóhitelt online igényelhetünk a legegyszerűbben, mert autóhitel online igényléshez nem kell bemennünk egy bankfiókba. Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig.

Otthon ül valaki a fotelban, kezében a telefonnal, és igényel egy autóhitelt. Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosság megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudható meg, hogy a bank jóváhagyta az igénylést, és hogy mikor utalja a számlára a kért összeget.

Autóhitelek – olyanok, mint a személyi kölcsönök

Az autóhitelek személyi kölcsönök. Azok minden előnyével. Az igénylésének a legnagyobb előnye, hogy az igényléskor nem kell fedezet. Bizonyos kölcsönöknél a pénzintézetek kötelezően előírják, hogy biztosítékot kell bevonni a hitelügyletbe.

Ebben az esetben a legtöbbször az ingatlanfedezetre gondolnak. Autóhitel igénylésekor erre nincs szükség. Ezért azok, akiknek nincs fedezetük, vagy azt nem akarják felajánlani, azok is igényelhetnek autóhitelt.

Az, hogy ez nem szükséges fedezet, azért előnyös, mert egyszerűbb a folyamat, gyorsabb az elbírálás, és a hitelfelvétel díjai is alacsonyabbak. A fedezetnek felajánlott ingatlant ugyanis fel kellene értékeltetni. Az ingatlanfedezetre jelzálogjog bejegyzés kerül, és egy közjegyzőre is szükség van a hitelszerződés megkötéséhez. Mindezek egy autóhitel igénylésekor nem szükségesek.

Autóhitelek gyorsan

Az autóhitel igénylés elvitathatatlan előnye a gyorsaság. Akár egy napon belül is megkapható, de néhány napon belül szinte biztosan elérhető. Az autóhitel elbírálási ideje rövid. Ez azt jelenti, hogy ha az igénylő dönt arról, hogy autóhitelt igényel, akkor csak néhány napot kell arra várni, hogy az autóhitel felhasználható legyen.

Az elbírálási idő ugyanis valóban rövid. Nem kell várni hetekig vagy hónapokig arra, hogy a bank folyósítsa a pénzt. Ez nem csak egy pénzavarnál lehet lényeges, hanem minden igényléskor. Az, hogy az autóhitellel rendkívül gyorsan az igénylő rendelkezik, az első helyen van a döntést befolyásoló érvek között.

A gyorsaság azért is lényeges, mert szinte rögtön kiderül, hogy az igénylő hitelképes vagy nem. Az előminősítés néhány perc alatt lezajlik. Az előminősítés után pedig szinte azonnal a végleges bírálat következik. És ha az pozitív, tehát az igénylőt hitelképesnek találja a pénzintézet, akkor már csak a szerződés megkötése, és a folyósítás van hátra.

Autóhitel – nem csak autóra

Az autóhitel nem csak gépkocsi vásárlására lehet elkölteni. A gépjármű hitel további előnye a szabad felhasználhatóság. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy semmi nem szab határt felhasználáskor.

A pénzintézet ugyanis nem korlátozza semmilyen módon a gépjármű hitel felhasználását. Az ügyfél arra költi, amire akarja. Bármire költhető a gépjármű hitel. A szabad felhasználás nagyon előnyös. A gyorsaság is.

És az, hogy nincs szükség fedezetre. Ez a három dolog az, amiért a gépjármű hitel a legnépszerűbb kölcsönök között van.

Autóhitel hitelfedezeti biztosítással

Autóhitelhez is lehet hitelfedezeti biztosítást kötni. Az autóvásárlási hitel visszafizetése bármikor akadályokba ütközhet a futamidő alatt. Nem lehet tudni, mit tartogat a jövő. Az autóvásárlási hitelt pedig fizetni kell, tartós betegség és táppénz esetén is.

Hogy lehet megteremteni a biztonságot? Jó megoldás erre az autóvásárlási hitel hitelfedezeti biztosítása. Egy autóvásárlási hitel törlesztő részletének késedelmes megfizetésének súlyos következményei lehetnek. A legrosszabb esetben árverezhetnek is.

Autóhitel hitelfedezeti biztosítással jobb

Van egy régóta törlesztett autóvásárlási hitel, de felmerül, hogy probléma esetén mi is a teendő? A szinte kockázat nélküli hitelfelvétel egy hitelfedezeti biztosítással lehetséges. Ha van már egy autóvásárlási hitel, akkor jól jöhet egy hitelfedezeti biztosítás.

Nem probléma, ha az autóvásárlási hitel felvételekor nem került megkötésre. A futamidő bármely pillanatában, nem csak az autóvásárlási hitel felvételekor, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé megköthető a hitelfedezeti biztosítás.

Támogatott lakásfelújítási hitel, áruhitel, autóhitel, szabad felhasználású hitelek, autó lízing és lakás lízing. Még lakástakarék pénztári szerződésre is köthető. Autóvásárlási hitel?

Arra is jó. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás az autóvásárlási hitel mellé. Bármikor igényelhető. Célszerűnek tűnik már az autóvásárlási hitel felvételekor megkötni a hitelfedezeti biztosítást, de ha ez nem történt meg, akkor később, bármikor a futamidő alatt van rá lehetőség.

Szabad felhasználású autóhitelek

Az autó kölcsön népszerű hiteltermék, nem véletlenül, hiszen sok előnye van. A szabad felhasználású autó kölcsön legnagyobb előnye a nevéből is kikövetkeztethető, vagyis az, hogy bármire elkölthető a hitelösszeg.

És nem szükséges hitelcélt megadni a felvételéhez, vagyis nem kötött, mint egy lakáshitel, és az igénylési folyamat sem annyira nehéz. Létezik fedezet mellett nyújtott szabad felhasználású hitel is, ám az az autó kölcsönhöz képest semmilyen előnnyel nem rendelkezik. Egy személyi kölcsönhöz hasonló, azaz fedezet nélkül nyújtott autó kölcsön igénylése a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb.

A szabad felhasználású autó kölcsön előnye

Nagy előnye a személyi kölcsönhöz hasonló autó finanszírozásnak, hogy csak rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni munkáltatói igazolással vagy bankszámlakivonatokkal. Ezen kívül csak személyazonosító okmányra és lakcímkártyára lesz szükség az igényléshez. Hitelfelvétel előtt mindig ajánlott tájékozódni az aktuális dokumentációs elvárásokról.

Szabad felhasználású autó finanszírozás – mire igényeljük?

Az autóhitelből kifizethetjük az átírás költségeit, és az első szerviz díját is. Téli gumit is vehetünk. Vagy bármit, mert az autó finanszírozás szabad felhasználású.

Autó finanszírozás – nem kell hitelcélt megjelölni, nem kell biztosíték

Az autóhitel, az autó finanszírozás előnye, hogy minimális dokumentációval és könnyen igényelhető. Az igényléshez csupán a jövedelmet kell igazolni. És ez még nem minden.

Mert nem csak hogy elég, ha igazolt a jövedelem, de a pénz elköltését sem kell semmiféle módon dokumentálni hitelt nyújtó banknak. Miért jó ez? Nézzünk egy lakáshitelt. Fedezetre van szükség, és a pénz csak a lakás felépítésére vagy megvásárlására fordítható.

És ezt dokumentumokkal igazolni is kell. És ez plusz költséget jelent, időt és energiát kell rá szánni. Néha még a hitelfelvételt követő sokadik is évben is igazolásokat és szerződéseket kell leadni a hitelező pénzintézetnek, hogy teljesüljenek a szerződés feltételei.

Autóhitelnél ilyen nincs. Nem kell hitelcélt megjelölni a szerződés megkötésekor, és igazolni sem kell a hitelösszeg felhasználását. Hiszen bármire elkölthető. Ez nagy előny autó hitelre történő vásárlásakor.

A könnyített dokumentációs elvárás mellett biztosítékra sem lesz szükség a hitelfelvételhez. Nem kell fedezetként ingatlant felajánlani. Ez több okból is előnyös. Ha nincs ingatlanunk, vagy azt nem akarjuk fedezetként felajánlani az autóhitelhez, akkor is igényelhető vehetünk autót hitelre.

Egy fedezet bevonása költséges és időigényes, ráadásul még az elbírálás ideje is jóval hosszabb egy fedezetes hitelnek.

Autóhitel és a jövedelem

Autóhitel igénylésénél fontos lesz a jövedelmünk nagysága. Ettől függ ugyanis a futamidő. A futamidőt mi választjuk meg, de csak bizonyos határok között. A jövedelmünk terhelhetősége ugyanis meghatároz egy maximumot, amit nem léphetünk át.

Az pedig, hogy mennyi lehet a maximális törlesztőrészlet, befolyásolja a futamidő minimális hosszát is. Személyi kölcsönt 10 évre is igényelhetünk, a futamidő megválasztásakor azonban nem árt figyelembe venni a felmerülő költségeket. Egy autóhitel kalkulátor nagy segítség lehet ebben, hiszen a kamat és a THM mellett a teljes visszafizetendő összeget is kiszámolja nekünk az általunk kiválasztott futamidőre. Használjuk az autóhitel kalkulátort.

A Jövedelemarányos Törlesztési Mutató

JTM határozza meg, hogy a fizetésünk hány százalékig lesz terhelhető a törlesztőrészletettel. A szabályozás nem engedi, hogy 600 ezer forint nettó havi fizetés alatt 50 százaléknál jobban megterheljék a jövedelmünket, és 600 ezer forint nettó havi jövedelem felett is csak 60 százalékos terhelhetőségre van lehetőség. Ez a szabály azonban módosulhat a hitel típusától függően, szabad felhasználású jelzáloghiteleknél általában kisebb terhelés a megengedett. A JTM tehát meghatározza a maximális törlesztő részletünk nagyságát, és így a felvehető szabad felhasználású jelzáloghitelünk legnagyobb összegét is.

A Központi Hitelinformációs Rendszer

Hitelfelvételkor hozzájáruló nyilatkozatot íratnak alá a bankok az ügyfelekkel, azért, hogy ezeket az adatokat kezelhessék, és más bankokkal is megoszthassák. Ha jó ügyfélnek számít valaki, akkor ez előny is lehet, de nemfizetéskor az ügyfél adatai a negatív adóslistára kerülnek. A listán szereplők igénylését elutasítják a bankok.

A Központi Hitelinformációs Rendszer negatív adóslistája

Aki felkerül a negatív adóslistára az nem csak a végrehajtás kellemetlenségével nézhet szembe, de azzal is, hogy többet nem fog hitelt kapni. Akinek elévült már a nemfizetése, az is szembesülhet elutasítással vagy azzal, hogy csak magasabb kamattal kínálnak majd neki hitelt a bankok, mivel kockázatos ügyfélnek tartják.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Autóhitel Kalkulátor 2024 – Azonnali gépjárműhitel ajánlatok - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Autóhitel Kalkulátor 2024 – Azonnali gépjárműhitel ajánlatok - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Autóhitel Kalkulátor 2024 – Azonnali gépjárműhitel ajánlatok - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Autóhitel Kalkulátor 2024 – Azonnali gépjárműhitel ajánlatok - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Akár új, akár használt autóról van szó, a legtöbb ember szeretné az adott keretek között elérhető legjobb példányt választani. Az autóvásárlás kardinális kérdés, hiszen alapvetően befolyásolja mindennapjainkat, legyen szó munkáról, iskolába járásról, családi kirándulásról, vagy bevásárlásról. Egy autó megvásárlását az esetek többségében több éves spórolás előzi meg, az autóhitel lehetőséget ad arra, hogy a félretett összeget kiegészítsük a még jobb választás érdekében. A jobb kifejezés hatékonyabbat takar, azaz ha autóhitelt igénylünk, érdemes azt átgondoltan tenni.

Amit autóhitelnek nevezünk, voltaképpen egy személyi kölcsön, amelynek a célja az autóvásárlás. A személyi kölcsönök jellemzője, hogy gyorsak és rugalmasak. Az autóhitelek eléréséhez nincs szükség önerőre és fedezetre, kisebb összegtől (jellemzően 100 ezer forint) kezdve akár több millió forintot (tíz millió) is igényelhetünk, fix kamatozást kapunk, új és használt autóra is költhetjük a kért kölcsönt.

A személyazonosítás (ehhez kell személyi igazolvány, vagy jogosítvány és adókártya) mellett igazolnunk kell a nettó havi jövedelmünket. A jövedelemigazolást a munkáltató állítja ki, 30 napnál nem lehet régebbi, és olyan munkahelyről kell származnia, ahol legalább három hónapja alkalmazásban állunk. A bank ez alapján állapítja meg, hogy mekkora kölcsönt vehetünk fel. Konstrukciótól függően egyéb kiegészítő iratokra is szükségünk lehet az igényléshez. Ha kiválasztottuk a kölcsönt és leadtuk a megfelelő dokumentumokat, a bank elindítja a hitelbírálatot. A hitelbírálat során a bank megállapítja, hogy mekkora kölcsönt vehetünk fel. A hitelbírálatnál kizáró ok lehet, ha szerepelünk a KHR negatív listán. Ha minden rendben van, kapunk egy ajánlatot a hitelezőtől, amelyet elfogadhatunk. Amennyiben elfogadtuk az ajánlatot, a bank utalja a kölcsön összegét. Ez a folyamat banktól függően néhány órás, de akár néhány napos is lehet.

Ahogyan minden kölcsönnél, az autóhitel esetében is fontos, hogy átgondoltan vegyük fel és használjuk. Ehhez meg kell keresni a számunkra leginkább megfelelő ajánlatot. Egy okosan használt autóhitellel hosszabb távon akár pénzt is spórolhatunk magunknak.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

Ilyen konstrukciókkal találkozunk ma a piacon, ha személyi kölcsönt keresünk

2024.05.17.

Az emberek életében előfordulhat olyan időszak, amikor sürgősen és egyszerűen szeretnének kölcsönhöz jutni. Bár ma már a banki ügyintézés és a hitelfelvétel is néhány kattintással elintézhető, a megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása továbbra is nehéz feladat lehet. Az alábbi cikkben a Banknavigátor szakértői összegyűjtötték, hogy az egyes bankok milyen konstrukciókat és milyen igénylési feltételek mellett kínálnak a piacon.

Tovább olvasom
2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa

2024.05.15.

Jó hír az új építésű ingatlanba költözőknek: 2026-ig marad a kedvezményes 5%-os lakásáfa. A kormány ugyanis meghosszabbította a határidőt 2026 december 31-ig. De miért fontos ez? És főleg mennyi pénzt lehet ezzel megtakarítani? Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Hogyan alkalmazhatod az 50-30-20 szabályt a pénzügyeidben?

Hogyan alkalmazhatod az 50-30-20 szabályt a pénzügyeidben?

2024.05.10.

A pénzügyekben is érdemes szabályokat alkalmazni. Nem is kell kitalálni őket, hiszen már valaki megtette ezt. Az egyik legjobb és legtöbbet használt szabály az 50-30-20 szabály, De mi is ez a szabály? Hogyan hat ez a pénzügyeinken keresztül az életünkre? Érdemes alkalmazni? Mutatjuk, mit gondolnak erről szakértőink.

Tovább olvasom
Lakáshitel-piac: Mutatjuk a számokat!

Lakáshitel-piac: Mutatjuk a számokat!

2024.05.07.

Ahogy a világ, és úgy a gazdaság is folyamatosan változik, úgy alakul át a lakáspiac és a lakáshitelek terén tapasztalható helyzet is. A 2024-es év is jelentős változásokkal indult a magyar ingatlanpiacon. A megjelenő, átalakuló, vagy éppen lecsengő támogatások mellett a piaci lakáshitelek költségének alakulása is fontos tényezővé vált mindazok számára, akik ingatlanvásárlás előtt állnak, vagy éppen szabadulnának egy kedvezőtlen jelzáloghiteltől. Összegyűjtöttük, hogy kinek és hol ajánlott most megfontolni a hiteligénylést.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával