fbpx

Autóhitel kalkulátor 2022

Hitelösszeg?

Futamidő

Jövedelem

További Beállítások

Válassz bankot

Hirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
Provident

ÚJRA EGYÜTT kölcsön

Szabad felhasználású

Törlesztőrészlet 49684 Ft
22 hónapra számítva
THM 9.90 %
Visszafizetendő 1093048 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- hirdetés -

Cofidis

Fapados Kölcsön

100%-ig online hitelfelvétel

Törlesztőrészlet 26941 Ft
THM 22.90 %
Visszafizetendő 1616460 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- hirdetés -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Fixen kamatozik a teljes futamidő alatt

Törlesztőrészlet 28185 Ft
THM 26.05 %
Visszafizetendő 1719240 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Ha autót akarunk venni hitelre – az autóhitel

Az új autónk megrendeléskor a várakozási idő egyes típusoknál a duplájára, néha a háromszorosára nőtt az utóbbi években. Használt autó esetén nincs ilyen probléma. Használt autót azonnal vásárolhatunk. Kifizetjük, és már vihetjük is haza. 

Ha készpénz mellet vagy helyett hitelt is szeretnénk igénybe venni, akkor meg kell találnunk a megfelelő hitelkonstrukciót. Először el kell döntenünk, hogy autólízinggel vagy személyi kölcsön segítségével vásároljuk meg a kiválasztott autót. Nem is olyan régen ez nehézkesen ment, végig kellett járni a pénzintézeteket, most már erre nincs szükség. Hitelkalkulátor segítségével a piacon elérhető összes lízinget és hitelt összehasonlíthatjuk otthonról, a karosszékünkből, kényelmesen. Körültekintőnek kell lennünk, mert több ezer forint eltérés is lehet a havidíjak között. A hitelkalkulátorba beírjuk az igényelni kívánt összeget, és a tervezett futamidőt, és máris láthatjuk, hogy mennyit kell majd havonta fizetnünk, és azt is, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg. Ha ez vállalható a számunkra, elindíthatjuk a hiteligénylést.

Autóhitel vagy autólízing? Miből vásároljunk autót magunknak?

Az autóhitelt  használt vagy új autóra is költhetjük. Vannak azonban olyan szabályok, amikre gondolnunk kell. A személyi kölcsön maximális összege nem haladhatja meg jelenleg a 10 millió forintot, ezért egy drágább autó vásárlását csak lízinggel vagy ingatlanfedezetes hitellel oldhatjuk meg. Lízing esetében viszont az autó életkora a korlát, hiszen a legkedvezőbb ajánlat is csak tizenöt éves autókra vonatkozik. 

Ha a lízing mellett döntöttünk – gépkocsi vásárlás autólízinggel

Ha autót lízingelünk, azt néha csak meghatározott korú és meghatározott típusú autónál tehetjük meg egy lízingcégnél. Van olyan cég is, ami csak egy autómárka vásárlásához nyújt lízinget. Tudnunk kell, hogy az autó a lízingcég tulajdonában marad a lízing lejártáig, mi csak üzembentartók leszünk, így a lízingcég kötelezően előírhatja számunkra a Casco megkötését. Ez biztonságot nyújt a számunkra, mert kötelesek vagyunk megőrizni az autó értékét. A Casco ugyanakkor többletkiadást jelent a számunkra. Meghibásodás vagy baleset esetén szintén nekünk kell állnunk a kiadásokat. Ebben segítséget nyújthat egy Casco biztosítás, hiszen az akkor is téríti az önrész feletti kárunkat, ha mi okoztuk a balesetet. Lízingnél előírás még a megvásárolni kívánt autó maximális életkora, és az is, hogy mennyi idős lehet az autó akkor, ha a lízing lejár. Lízingnél mindig kell önerőt fizetnünk. Rendelkeznünk kell tehát megtakarítással, és ez minél több, annál jobb, mert a lízing díja függ az általunk vállalt önerő nagyságától.

Autolizing

Az autólízingelés folyamata

Amikor autót lízingelünk, fel kell készülnünk. Meg kell felelnünk alapfeltételeknek, és szükségünk lesz dokumentumokra is. A lízingcég egy előzetes, néhány perces előzetes bírálattal megmondja nekünk, hogy hitelképesek vagyunk-e. Ez után kell benyújtanunk majd az általa elvárt dokumentumokat. A lízingcég kérni fogja, hogy igazoljuk a jövedelmünket egy munkáltatói igazolással. Ezt a munkáltatónk állítja ki, egy hónapnál ne legyen régebbi, és olyan munkahely kell, ahol már legalább három hónapja dolgozunk. Vállalkozók a NAV-tól kérik a jövedelemigazolást az előző évről, a nyugdíjasok pedig nyugdíjasigazolványt és nyugdíjszelvényeket mutatnak be, vagy az év eleji NYUFIG igazolást. Szükség lesz személyi igazolványra és lakcímkártyára, és kell majd az adókártyánk is. A lízingcégek eltérő hitelezési gyakorlata miatt mindig tájékozódjunk lízingelés előtt. A lízingcég kérhet ugyanis más dokumentumokat is, például őstermelői igazolványt vagy valamilyen hivatalos dokumentumot a kiegészítő jövedelmünkről. Szükség lehet még a kiadásaidat igazoló bankszámlakivonatra is. Általában az utolsó két hónapot kérik.

Ha az autóhitel mellett döntöttünk – gépkocsi vásárlás autóhitellel

Klasszikus értelemben vett autóhitel nincs már Magyarországon. Valamikor volt, de ezt a szerepet teljesen átvette mára a személyi kölcsön. Autót ma már személyi kölcsönből vagy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelből vehetünk. Személyi kölcsönből ráadásul önerő nélkül is tudunk autót vásárolni, szemben az autólízinggel, ahol mindig kötelező az önerő. Ez nagy előny, és fontos érv lehet a választásnál. Ha személyi kölcsönből vásárolunk autót, a szabad felhasználás lehetősége miatt, a hitelt fordíthatjuk az autó átíratására vagy akár az első nagyobb szervizre is. Személyi kölcsön esetén senki nem írhatja elő kötelezően a Casco biztosítás megkötését. Az autó életkora sem lesz fontos, bármilyen életkorú autót vásárolhatunk. Bár a személyi kölcsön valamivel drágább lehet, mint a lízing, jelenleg nincs számottevő eltérés a két konstrukció árazásában. Egy kis adminisztrációt el kell ugyan végeznünk, mert az autó adásvételét magunknak kell lebonyolítanunk. Nekünk kell kitöltenünk a papírokat, míg a lízingelésnél ezt a lízingcég munkatársa csinálja meg helyettünk. A szabad felhasználású személyi kölcsönhöz gyorsan és egyszerűen hozzájuthatunk. Online igényléssel egy-két nap alatt, de hagyományos igénylésnél sem kell sokkal többet várnunk ennél. 

Ha megkaptuk a hitelt, indulhatunk megvásárolni a kiválasztott autót. Nem kell sokat várnunk, szinte azonnal megvehetjük. A vásárlást sem kell számlával igazolnunk, sőt, több hitelt is igényelhetünk, mint az autó ára, és akármire elkölthetjük az autó vásárlása után fennmaradó összeget. A lízingnél azonban eltérnek a szabályok, lízinget csak az autó megvásárlására fordíthatjuk.

Az autóhitel igénylés folyamata

Az autóhitel igénylés folyamata megegyezik a lízingeléssel. Itt is szükségünk lesz dokumentumokra, és az alapfeltételeknek is meg kell felelnünk. A bank itt is egy előzetes, néhány perces hitelbírálattal mondja meg nekünk, hogy hitelképesek vagyunk-e. Ezután nyújthatjuk be a bank által elvárt dokumentációt. A bank autóhitel esetén is kérni fog jövedelemigazolást. Ezt a munkáltatónk állítja ki, és egy hónapnál ez sem lehet régebbi, és olyan munkahelyről kell származnia, ahol már legalább három hónapja dolgozunk. Vállalkozóként a NAV jövedelemigazolást adunk be az előző évről, a nyugdíjasok pedig nyugdíjigazolványt és nyugdíjszelvényt. A NYUFIG igazolás ebben az esetben is megfelelő lesz. Az autóhitelhez is kell majd személyi igazolvány és lakcímkártya. A pénzintézetek eltérő gyakorlata miatt célszerű tájékozódnunk a hitelfelvétel előtt. Ha nem a számlavezető bankunknál vesszük fel a hitelt, szükség lehet a kiadásaidat igazoló bankszámlakivonatra is, többnyire két hónapra visszamenőleg. A bank által kért dokumentumok beadása után a végleges hitelbírálat következik, és pozitív elbírálás esetén akár már aznap megkapjuk az igényelt hitelösszeget. 

Autóhitel – személyi kölcsön – autólízing – gyorsan és egyszerűen

Autót sokféle szempont szerint választhatunk. Lehet fontos a szín, a márka vagy a lóerő. Lehet, hogy bővült a család, és több ülőhely kell. A babakocsinak és a kerékpárnak is be kell majd férnie, ha kirándulni megyünk. Vagy egy presztízsautót szeretnénk. Lehet, hogy ez lesz az első autónk, de szükség lehet egy másodikra is a bevásárlásokhoz. A szakértők felmérése alapján az öt év körüli autókat keresik leggyakrabban a használtautó-kereskedésekben. Ezek már nem drágák, még kevés kilométert futottak, és jó állapotban vannak. Akár évekig is megtarthatjuk őket. Az új autók áremelkedése begyűrűzött a használt autók piacára is. Egy számunkra megfelelő autó több millió forintba is lehet, de ha nincs elég megtakarításunk a vásárláshoz, hitellel is kiegészíthetjük a meglévő összeget. Autóhitelhez jutni pedig egyszerű. 

Így kaphatod meg a hitelt

Autóhitel kalkulátor 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Autóhitel kalkulátor 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Autóhitel kalkulátor 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Autóhitel kalkulátor 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Akár új, akár használt autóról van szó, a legtöbb ember szeretné az adott keretek között elérhető legjobb példányt választani. Az autóvásárlás kardinális kérdés, hiszen alapvetően befolyásolja mindennapjainkat, legyen szó munkáról, iskolába járásról, családi kirándulásról, vagy bevásárlásról. Egy autó megvásárlását az esetek többségében több éves spórolás előzi meg, az autóhitel lehetőséget ad arra, hogy a félretett összeget kiegészítsük a még jobb választás érdekében. A jobb kifejezés hatékonyabbat takar, azaz ha autóhitelt igénylünk, érdemes azt átgondoltan tenni.

Amit autóhitelnek nevezünk, voltaképpen egy személyi kölcsön, amelynek a célja az autóvásárlás. A személyi kölcsönök jellemzője, hogy gyorsak és rugalmasak. Az autóhitelek eléréséhez nincs szükség önerőre és fedezetre, kisebb összegtől (jellemzően 100 ezer forint) kezdve akár több millió forintot (tíz millió) is igényelhetünk, fix kamatozást kapunk, új és használt autóra is költhetjük a kért kölcsönt.

A személyazonosítás (ehhez kell személyi igazolvány, vagy jogosítvány és adókártya) mellett igazolnunk kell a nettó havi jövedelmünket. A jövedelemigazolást a munkáltató állítja ki, 30 napnál nem lehet régebbi, és olyan munkahelyről kell származnia, ahol legalább három hónapja alkalmazásban állunk. A bank ez alapján állapítja meg, hogy mekkora kölcsönt vehetünk fel. Konstrukciótól függően egyéb kiegészítő iratokra is szükségünk lehet az igényléshez. Ha kiválasztottuk a kölcsönt és leadtuk a megfelelő dokumentumokat, a bank elindítja a hitelbírálatot. A hitelbírálat során a bank megállapítja, hogy mekkora kölcsönt vehetünk fel. A hitelbírálatnál kizáró ok lehet, ha szerepelünk a KHR negatív listán. Ha minden rendben van, kapunk egy ajánlatot a hitelezőtől, amelyet elfogadhatunk. Amennyiben elfogadtuk az ajánlatot, a bank utalja a kölcsön összegét. Ez a folyamat banktól függően néhány órás, de akár néhány napos is lehet.

Ahogyan minden kölcsönnél, az autóhitel esetében is fontos, hogy átgondoltan vegyük fel és használjuk. Ehhez meg kell keresni a számunkra leginkább megfelelő ajánlatot. Egy okosan használt autóhitellel hosszabb távon akár pénzt is spórolhatunk magunknak.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Már csak 5 százalék a büntetőkamat a CSOK igénylőknek

Már csak 5 százalék a büntetőkamat a CSOK igénylőknek

2022.10.03.

Fellélegezhetnek azok a CSOK igénylők, akik nem tudják teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségüket. A kormány ugyanis 5 százalékban maximalizálja a kamat mértékét a szerződés megszegése esetén. Ez egy igazán jó hír az érintetteknek. Lássuk, kiket érinthet a változás.

Tovább olvasom
Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

2022.09.29.

A bankok már felkészültek a nagy rohamra, így már igényelhetők az új Széchenyi MAX hitelek, amit a kisvállalkozások szuperkedvezményes hitelének is neveznek. Az új Széchenyi MAX hitelek elsősorban a mikrovállalkozások számára nyújtanak kedvező kamatozású vállalkozói hiteleket az átmeneti likviditási problémák áthidalására.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

2022.09.27.

A JTM mutatóról mindenkinek tudnia kell, aki hitelt készül igényelni – ha Te is ebben a helyzetben vagy, érdemes tovább olvasnod!

Tovább olvasom
Lakásvásárlás CSOK-ból: Mit figyel az értékbecslő?

Lakásvásárlás CSOK-ból: Mit figyel az értékbecslő?

2022.09.23.

Sok házaspár, család veszi igénybe a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, vagyis a CSOK-ot, mert jelentős segítséget nyújt számukra a közös lakásvásárlásához, a családi fészek kialakításához, meglévő ingatlan kibővítéséhez, felújításához. A támogatás igénylése akár már az első gyermek tervezésekor is benyújtható, de kérhető gyermekes családok esetén is.

Tovább olvasom