Kezdő vállalkozói hitel 2023

CityLeasing

Pénzügyi lízing vállalkozások részére

Kezdő vállalkozás is igényelheti, akár már 10% önrésszel

Kamat 5% - 8%
Futamidő 12 - 72 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 50.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Ritmus Vállalkozásfejlesztési Hitel

Alacsony törlesztőrészlet, hosszú futamidő

Kamat 1 havi BUBOR + 3%
Futamidő 18 - 180 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

- promóció -

Mire jó a kezdő vállalkozói hitel?

Sokféle vállalkozói hitel érhető el Magyarországon. Van rövid és hosszú lejáratú vállalkozói hitel, van hitelcélhoz kötött, és van szabad felhasználású is. A vállalkozói kölcsön lehet jelzálog alapú hitel, vagy tárgyi fedezet mellett nyújtott hitel, és van olyan is, amihez nem kell tárgyi fedezet biztosítékként. Gyakori, hogy a vállalkozás tulajdonosait kezesként vonják be a hitelügyletbe. A vállalkozói hitel kamatozása lehet fix vagy változó. Kaphatunk forint és devizalapú vállalkozói hitelt is, illetve vannak olyan államilag támogatott kölcsönök is, amiket konkrét üzleti szektorok megsegítésére hoztak létre. Vállalkozói hitel nagyon sokféle van.

Sokszor egy új vállalkozás beindításához van szükségünk hitelre, de egy már működő vállalkozásnak is szüksége lehet forrásbevonásra egy pénzügyi szolgáltatójától. Kérhetünk kölcsönt a vállalkozásunk működési költségeinek fedezésére, kérhetünk pályázatokhoz, vagy alapanyag esetleg készlet megvásárlásának finanszírozására.

A vállalkozó hitelek fajtái

Attól függően, hogy egy vállalkozásnak mire van szüksége, számtalan hitelfajta közül választhat.

A folyószámlahitel egy egyszerűen igényelhető, szabad felhasználású kölcsön, ami arra szolgál, hogy rövidebb ideig tartó, átmeneti likviditási problémákat oldjunk meg vele. Lényeges lesz a vállalkozói számla pénzforgalma, ez alapján határozza meg a pénzintézet az elérhető hitelkeretet. Ha a forgalmunk nagy része készpénzes, kevesebb folyószámlahitelre számíthatunk. A folyószámlahitelhez nem kell fedezet, és csak a felhasznált hitelkeret után fogunk majd kamatot fizetni. A vállalkozói folyószámlahitel ugyanúgy működik, mint a lakossági.

A projekthitel egy, a projektek, konkrét ügyletek finanszírozására szolgáló hitelfajta. A hitel biztosítéka maga a projekt lesz. A pénzintézetek ugyanis számolnak annak eszközeivel, szerződéseivel és a várható árbevételével.

A forgóeszközhitel egy rövid távú, áthidaló hitel, a vállalkozás napi működésének segítésére. A forgóeszközhitelt készletek, követelések vagy értékpapírok finanszírozására használhatjuk fel. Nem kell hozzá ingatlanfedezet, csak a hitel célját kell igazolni a pénzintézet felé.

A beruházási hitel fejlesztésre és bővítésre használható hiteltermék. Új gépeket, berendezéseket vásárolhatunk beruházási hitellel. Önerő és fedezet is kell hozzá. Leggyakrabban hosszú távú projektekhez veszik igénybe.

kezdő vállalkozói hitel kalkulátor

Kezdő vállalkozóként kaphatunk hitelt?

Egy vállalkozás csak akkor gondolkodhat vállalkozói hitel felvételében, ha már túl van az egy éves működésen, mert a pénzintézetek elvárják a lezárt üzleti évet. A legtöbb államilag támogatott program is csak kétéves működés után érhető el a vállalkozások számára. Ez alól azonban vannak kivételek. Már az első évben, vagy akár közvetlenül az alapítás után is lehet hiteleket találni. A kezdő vállalkozásoknak azonban nincs könnyű dolguk. Az egyik probléma a forráshiány, amelyet egy már régóta működő vállalkozás meg tud oldani hitelből, addig egy induló vállalkozásnak erre kevesebb lehetősége van. Több olyan konstrukció és program is van azonban, ami induló cégekre, vállalkozásokra specializálódott. Több pénzintézet is van, ami finanszíroz kezdő vállalkozást, ám ehhez szinte mindig ingatlanfedezetre van szükség.

A pénzintézetek többnyire két lezárt üzleti év dokumentációját, eredményeit kérik be egy vállalkozói kölcsönigénylésnél, legyen szó akár piaci, akár államilag támogatott hitelről. A kezdő vállalkozások így nehéz helyzetben vannak, de ez nem jelenti azt, hogy nekik nincs lehetőségük semmiféle finanszírozásra. Ott vannak például a mikrohitelek, a faktoring, és más konstrukciók is a rendelkezésükre állhatnak.

Mikor vegyünk fel hitelt vállalkozóként?

A felelős hitelfelvétel nem csak magánszemélyként fontos. A vállalkozásunk sikere múlhat egy jól időzített és megválasztott hitelfelvételen. A két hitelfelvétel mégis alapjaiban tér el egymástól, hiszen magánszemélyként fogyasztásra veszünk fel hitelt, míg vállalkozóként azért, hogy fejlesszük a vállalkozásunkat. A vállalkozói hitel egy befektetés a cégünk jövője érdekében, ezért ha jókor veszünk fel hitelt, gyorsabban fejlődhetünk, és nagyobbra nőhet a vállalkozásunk. Szakértők egybehangzóan állítják, hogy egy vállalkozás hitelfelvétele jó döntés. A pénz ugyanis pénzt termel, és éppen ez a célunk, amikor vállalkozást indítunk.

A Széchenyi Kártya program

A KAVOSZ Zrt által kidolgozott méltán népszerű segítség a Széchényi Kártya program. Több ezer vállalkozást segített már ezzel a programmal a kormány. Számos fajtája létezik, és rendkívül széles körben használható fel. Jó lehet beruházásokra és a napi működési költségek finanszírozására is. Bár a Széchenyi Kártya program is többnyire a már működő vállalkozásoknak érhető el, mindenképpen érdemes tájékozódnunk az induló vállalkozásnak nyújtott lehetőségekről is.

Kezdő vállalkozói hitel kalkulátor

A kezdő vállalkozói hitel kalkulátor használata megkönnyítheti a legjobb hitel kiválasztását.

Rendkívül fontos minden cég életében a hitelfelvétel, és ez fokozottam igaz a kezdő, induló vállalkozásokra. A megfelelően kiválasztott hitelkonstrukció lehetővé teheti a fejlesztést, és az optimális napi működést. De hogy választható ki a legjobb kezdő vállalkozói hitel? Ehhez nem kell mást tenni, mint használni a kezdő vállalkozói hitel kalkulátort. A kezdő vállalkozói hitel kalkulátor megadja a lehetőségeket, könnyen és gyorsan választható ki a legmegfelelőbb kezdő vállalkozói hitel. A választáshoz pedig nem kell bemenni egy bankfiókba, otthonról, online használható a hitelkalkulátor. A futamidő és a hitelösszeg megadása után látható lesz a havi törlesztőrészlet. Nincs olyan helyzet, hogy a kezdő vállalkozói hitel kalkulátor ne tudna segíteni. Használni kell a kezdő vállalkozói hitel kalkulátort!

Induló vállalkozás támogatás

Induló vállalkozás támogatás? A legjobb támogatás egy induló vállalkozás számára, ha az rendelkezik egy jó ötlettel, megfelelő üzleti tervvel, és a megvalósításhoz szükséges tőkével. Ha ennek a tőkének csak egy része áll rendelkezésre, akkor jó ötlet lehet egy kezdő vállalkozói hitel igénylés. A kezdő vállalkozói hitel támogathat beruházást, fejlesztést és napi működést is.

Kezdő vállalkozás támogatás

Kezdő vállalkozás támogatás? Nem kell egyből állami támogatásra gondolni. Léteznek persze az állam által díjtámogatott konstrukciók is kezdő vállalkozásoknak, de egy jól megválasztott kezdő vállalkozói hitel megfelelő időben, átgondolva igényelve, a legjobban támogathatja egy cég működését.

Vállalkozás indítás támogatás

Vállalkozás indítás támogatás nélkül, saját erőből is lehetséges. Egy támogatás azonban sokféle lehet. Nem kell azonnal pénzügyi támogatásra gondolni. Egy tanács, egy ötlet is támogathat egy induló vállalkozást, nem csak egy kezdő vállalkozói hitel.

Hitel kezdő vállalkozásoknak

A kezdő vállalkozásoknak többféle nehézséggel kell szembenézniük. Meg kell ismertetniük a terméküket vagy a szolgáltatásukat a leendő ügyfeleikkel, fel kell venniük a kapcsolatot a partner cégekkel, működniük kell. Egy hitel kezdő vállalkozásoknak igazi lehetőség, hogy a kezdeti nehézségeken úrrá legyenek, és a napi működésük rutinszerűvé váljon. A kezdő vállalkozói hitel hozzájárulhat ehhez.

Kezdő vállalkozás hitel

A kezdő vállalkozás hitel igénye magas lehet, a pénzintézetek azonban gyakran csak egy vagy két lezárt üzleti év után hiteleznek szívesen. Van megoldás erre is, hiszen egy ingatlanfedezet bevonása sokszor elegendő ahhoz, hogy egy kezdő vállalkozás hitel igénylése elfogadásra kerüljön.

Induló vállalkozás hitel – ingatlanfedezet nélkül is lehetséges

Induló vállalkozás hitel igénylésénél gondoljuk tehát arra, hogy egy ingatlan felajánlása fedezetként megkönnyítheti a kezdő vállalkozói hitelhez jutást. Nincs azonban minden cégnek ingatlana, amit felajánlhat. Mit lehet ilyenkor tenni?

Induló vállalkozói hitel – ingatlanfedezet nélkül is lehetséges

Induló vállalkozói hitel igénylés lehetséges ingatlanfedezet nélkül is. Ilyenkor azonban arra kell számítani, hogy az átlagos piaci kamatnál magasabb ajánlatot fog kapni az induló cég.

Hitel induló vállalkozásoknak

A hitel induló vállalkozásoknak nagyon fontos lehet. A vállalkozás jövője függhet ettől. Nem könnyű kezdő vállalkozásoknak hitelt találni, de nem is lehetetlen. Járjunk utána, és igényeljünk a cégünknek hitelt, ha szükséges.

Hitel vállalkozás indításához – a legjobb lehet

A hitel vállalkozás indításához gyakran elengedhetetlen. Ahogy írtuk, nem egyszerű kezdő vállalkozóként hitelt igényelni. De a cégünk és a saját jövőnk a tét. Találjuk meg a legjobb hitelt, és működtessük a vállalkozásunkat.

Így kaphatod meg a hitelt

Kezdő vállalkozói hitel 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Kezdő vállalkozói hitel 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Kezdő vállalkozói hitel 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Kezdő vállalkozói hitel 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kezdő vállalkozások kategóriájába az esetek többségében azokat a cégeket soroljuk, amelyek még nem indultak el, vagy még nem rendelkeznek egy teljes, lezárt üzleti évvel.

Természetesen igen, de nem azokkal a feltételekkel, mint azok a vállalkozások, amely már régebb óta működnek. A bankoknak sok információra van szükségük a hitelbírálathoz, és az induló vállalkozásoknál nyilván kevesebb a működésre vonatkozó adat, mint a többieknél, így a lehetőségek is eltérőek.

Egy vállalkozói hitel lehet szabad felhasználású, vagy kötött. Utóbbi esetében a folyósító pénzintézet (támogatott kölcsönnél akár az állam) határozza meg azt, hogy a vállalkozás működésével kapcsolatban pontosan mire költhetjük az igényelt kölcsönt.

A hitelező bank rengeteg mindent vizsgál, nemcsak a céget, hanem a tulajdonosok helyzetét is górcső alá veszi. A kezdő vállalkozásoknál gyakran előfordul, hogy a hitelfelvételhez ingatlanfedezetet kell biztosítani.
További információ a vállalkozói hitelekről, nézd meg itt

A faktor finanszírozás is jó lehetőség lehet arra, ha egy kezdő vállalkozás hitelt szeretne felvenni. Ebben az esetben a bank nem a vállalkozás pénzügyi múltját, hanem vevőit vizsgálja meg. Ez a finanszírozási típus a vállalkozás vevőivel szembeni követelés (kiállított számla) megvételén alapul, azaz a bank követeléseket finanszíroz meg előre. Persze csak akkor, ha a szóban forgó vevők megbízhatóak. A legideálisabb helyzetben akár a a számla bruttó értékének 80-90 százalékát azonnal kézhez kaphatjuk.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Nagy összegű kölcsönt igényelnél? Ezekkel a feltételekkel nem probléma!

Nagy összegű kölcsönt igényelnél? Ezekkel a feltételekkel nem probléma!

2023.12.01.

Ma már a személyi kölcsönök széles palettáját találjuk meg a hazai pénzintézetek szolgáltatásai között. A személyi kölcsönök rugalmas pénzügyi eszközök, melyeket szabadon felhasználhatunk. Az igénylésük a legtöbb esetben egyszerű folyamat, és gyorsan hozzá is férhetőek lesznek. Azonban ehhez teljesítenünk kell a bankok által támasztott követelményeket. Ebben a cikkben igyekeztünk összefoglalni ezeket a követelményeket, különös tekintettel a nagy összegű személyi kölcsönökre.

Tovább olvasom
Minden, amit tudnod kell az egészségpénztárakról

Minden, amit tudnod kell az egészségpénztárakról

2023.11.28.

Az elmúlt években markáns változások történtek a világban, amelyek hatása érződik a magyarországi magán egészségügyi szektorban is. A már amúgy is túlterhelt állami intézmények működését tovább nehezítette a világjárvány, ami jelentős mértékben növelte a lakosság bizonytalanságát. Ezért egyre többen keresik a gyorsabb és alternatív ellátási lehetőségeket Magyarországon. Emellett felértékelődött az egészség, mint befektetés, és egyre többen keresik az egészségpénztári megoldásokat is.

Tovább olvasom
Minden, amit érdemes tudni a Hitelfedezeti Mutatóról

Minden, amit érdemes tudni a Hitelfedezeti Mutatóról

2023.11.24.

A lakáshitel és az autóhitel mindennapi pénzügyeink fontos részét képezi. Néha nagyobb összegre van szükségünk, például ingatlan vásárlása vagy autófinanszírozás során. Azonban nem mindegy, mekkora hitelösszeget vehetünk fel, és milyen nagyságú törlesztőrészlettel kell majd szembenéznünk. A lakáshitel és autóhitel igényléskor meghatározó Hitelfedezeti Mutató (HFM) szerepének jártunk utána. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Élmény lett a banki ügyintézés – szelfi kamerával nyilatkozhatunk a Gránit Banknál

Élmény lett a banki ügyintézés – szelfi kamerával nyilatkozhatunk a Gránit Banknál

2023.11.21.

Nem akármilyen ügyintézésre ad lehetőséget a Gránit Bank. Habár az online ügyintézés, mint szolgáltatás, már két éve elérhető, a felhasználói élmény területén nagyot lépett előre a magyarországi digitális pénzintézet.

Tovább olvasom