Építési hitel kalkulátor 2021

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Kamatperiódus

Válassz bankot

Takarekbank

Takarék Ötös Otthon Lakáshitel

Törlesztőrészlet 51099 Ft
THM 4.46 %
Visszafizetendő 6195200 Ft

THM
3,63% - 5,97%

Futamidő
36 - 360 hó

Hitel teljes díja: 6195200 Ft
Kamat: 1156600 Ft, Kezdeti díj: 57236 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
ERSTE

Piaci kamatozású lakáscélú hitel

Törlesztőrészlet 51603 Ft
THM 4.62 %
Visszafizetendő 6232920 Ft

THM
4,3% - 5,9%

Futamidő
60 - 360 hó

Hitel teljes díja: 6232920 Ft
Kamat: 1220320 Ft, Kezdeti díj: 44600 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Unicredit

Stabil Kamat hitel lakáscélra

Törlesztőrészlet 51579 Ft
THM 5.14 %
Visszafizetendő 6220580 Ft

THM
4,51% - 5,94%

Futamidő
60 - 240 hó

Hitel teljes díja: 6220580 Ft
Kamat: 1189480 Ft, Kezdeti díj: 53100 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés
OTP

Fix5 lakáshitel - Online kedvezménnyel

Törlesztőrészlet 58028 Ft
THM 7.60 %
Visszafizetendő 7042760 Ft

THM
3,2% - 10,6%

Futamidő
72 - 360 hó

Hitel teljes díja: 7042760 Ft
Kamat: 1963360 Ft, Kezdeti díj: 19200 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Az utóbbi időszakban megnövekedett építkezési kedv miatt az építési hitel termék népszerűsége is nőtt. A bankok sokféle szolgáltatást nyújtanak ezen a téren, a konstrukciók egyik része állami kamattámogatott, a másik piaci kamatozású. A különbség egyértelmű: előbbi esetében az állam segítséget nyújt, azáltal, hogy a kamattámogatás miatt kedvezőbb lesz a törlesztőrészlet, utóbbinál az aktuális piaci kamatlábnak megfelelően kell fizetni a havi törlesztőt. A támogatott időszak szolgáltatástól függően öt, vagy 20 évig tart, miután lejárt az időszak, hitelünk piaci kamatozású lesz.

Az állam persze nem adja feltétel nélkül a segítséget, egy kamattámogatott építési hitel esetében bonyolultabb az igénylési folyamat, mint egy egyszerű kölcsönnél. A kamattámogatott és a piaci kamatozású építési hitelek között a felvételt tekintve az a különbség, hogy előbbi szigorúbb feltételekhez van kötve.

A bankok szakaszosan fizetik ki az építkezési hitelt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy értékbecslő fokozatosan megvizsgálja az építkezés menetét. Ha mindent rendben talál, a bank folyósítja a következő szakaszra szánt összeget. Egy átlagos építkezés nagyjából három-négy szakaszra bontható fel.

Az építkezési hitelek sajátja, hogy az esetek jelentős részében jelentős önerővel kell rendelkezni hozzá. Először is rendelkeznünk kell egy telekkel, amelyen elindulhat az építkezés, másfelől a bankok a hiteligényléshez is kérnek önerőt, amely akár 20-30 százalékos is lehet. Az államilag támogatott hiteleknél könnyebbség, hogy a különböző támogatások és kedvezmények a legtöbbször bevonhatóak önrészként.

Az építési hitel igényléséhez sok beadandó dokumentumra (például: tulajdoni lap, építési engedély, engedélyezési terv, használatbavételi engedély, plusz egyéb közjegyző által hitelesítendő okiratok) van szükség, ráadásul jelentős plusz díjakkal kell számolni. A különböző engedélyek végső összege a több százezer forintot is elérheti, persze a pénzintézetek által rendre meghirdetett akciós konstrukciók igénybe vételével ez jelentősen csökkenthető.

Így kaphatod meg a hitelt

Építési hitel kalkulátor 2021 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Építési hitel kalkulátor 2021 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Építési hitel kalkulátor 2021 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Építési hitel kalkulátor 2021 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ahogyan a nevében is benne van, ingatlan építéshez, bővítéshez lehet felhasználni. Az építkezés különféle állomásit lehet vele megfinanszírozni. Saját telekre épített ingatlannál használható fel és érvényes építési engedéllyel kell rendelkezni.

Alapvetően két típus létezik. A termékek egyik része államilag kamattámogatott, a másik piaci kamatozású. A különbség az, hogy előbbi esetében az állam segítséget nyújt, azáltal, hogy a kamattámogatás miatt kedvezőbb lesz a törlesztőrészlet, utóbbinál az aktuális piaci kamatlábnak megfelelően kell fizetni a havi törlesztőt. A támogatott időszak szolgáltatástól függően öt, vagy akár 20 évig tarthat, miután lejárt az időszak, hitelünk piaci kamatozású lesz.

Az építési hitel folyósítását általában szigorú feltételekhez kötik a bankok, különösen ha államilag támogatott konstrukcióról van szó. Az igényléshez szükség van saját telekre és azon kívüli önerőre, amely akár 20-30 százalékos is lehet. A különböző állami támogatások a legtöbb esetben bevonhatók önerőként. Az építési hitel igénylésének ügyintézéséhez sok beadandó dokumentumra (például: tulajdoni lap, építési engedély, engedélyezési terv, használatbavételi engedély, plusz egyéb közjegyző által hitelesítendő okiratok) van szükség.

A bankok szakaszosan fizetik ki az építkezési hitelt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy értékbecslő fokozatosan vizsgálja az építkezés menetét. Ha mindent rendben talál, a bank folyósítja a következő szakaszra szánt összeget. Egy átlagos építkezés nagyjából három-négy szakaszra bontható fel.

Igen, sokszor ráadásul jelentős végösszeggel kell számolni a plusz díjakat tekintve. Az engedélyek jelentős része pénzbe került, s ez irányú költségeink akár a több százezer forintot is elérhetik. Mint más hitelek esetében, az építési kölcsönöknél is érdemes átböngészni, vannak-e akciós ajánlatok a különböző pénzintézeteknél. A bankok ugyanis sokszor átvállalnak, vagy jóváírnak különböző költségeket a piaci verseny miatt, a céljuk ezzel az, hogy minél több ügyfelet szerezzenek, azaz, hogy náluk vegyük fel építkezési hitelünket.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mi történik a babaváró hitellel válás után?

Mi történik a babaváró hitellel válás után?

2021.09.17.

Válás után az egész élet felfordul, rengeteg dolog megváltozik, és a hitelekkel is problémák lehetnek. Lássuk, mi történik ilyenkor a babaváró hitellel!

Tovább olvasom
Értékeidet biztonságban tudhatod, ha ingóságbiztosítást kötsz!

Értékeidet biztonságban tudhatod, ha ingóságbiztosítást kötsz!

2021.09.16.

Az ingóságbiztosítás még nem igazán elterjedt hazánkban, épp ezért igyekszünk mindenkit megismertetni a részleteivel alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
5 tévhit a CSOK igénylésével kapcsolatban

5 tévhit a CSOK igénylésével kapcsolatban

2021.09.15.

A CSOK igénylése összetett feladat, így nem csoda, hogy ezzel kapcsolatban sok tévhit kering – ezek közül oszlatjuk most el az öt leggyakoribbat!

Tovább olvasom
Eldőlt, ki maradhat a hitelmoratóriumban októbertől

Eldőlt, ki maradhat a hitelmoratóriumban októbertől

2021.09.14.

A kormány a legutóbbi sajtótájékozatóján utalt arra, hogy nem hagyja cserben a rászorulókat, és szeptember vége után is lehetőséget biztosít majd arra, hogy a hitelmoratóriumban maradhassanak. De ki az, akinek ezután sem kell törlesztenie? Lássuk, mit tudunk eddig.

Tovább olvasom