Forgóeszközhitel

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

Sberbank

Széchenyi Forgóeszközhitel

Kamat 1 havi BUBOR + 5%
Futamidő 13 - 36 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
MKB

MKB 1x1 Forgóeszköz hitel

Kamat 2,4% – 3,4%
Futamidő 12 - 36 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft - 125.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
MKB

Megoldás Forgóeszközhitel

Kamat 2,4% - 2,9%
Futamidő 12 - 36 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 25.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A forgóeszközhitel célja az, hogy a vállalkozás rövid, vagy hosszú távú forgóeszközigényeinek finanszírozására megoldást jelentsen. A kölcsönt többek között készlet feltöltésre, alapanyag beszerzésre, valamint különböző működési költségek fedezésére lehet fordítani.

A forgóeszközhitel előnyei közé tartozik, hogy rugalmas a lejárati ideje és a finanszírozási formája, az igénybevételére, törlesztésére vonatkozóan nincsenek speciális előírások. A futamidő általában 1 és 3 év között mozog, a hitelösszeg a legtöbb banknál 1 millió forinttól indul és akár több tízmillió forint is lehet. A típusa lehet rulírozó vagy nem rulírozó, illetve több részletben is lehívható.

A forgóeszközhitel feltételei közé általában az tartozik, hogy a vállalkozás Magyarországon bejegyzett legyen és legalább 1 éve működjön. Ne legyen folyamatban ellene csőd felszámolási-, végrehajtási-, végelszámolási eljárás, ne legyen lejárt hitel-, vagy köztartozása, illetve cégbírósági változás ne legyen folyamatban.

A konstrukció igénybevételének elindításához általában a következőkre van szükség (a teljesség igénye nélkül): személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya aláírással hitelesített másolata a vállalkozás vezetői, valamint a fedezeti ingatlan tulajdonosai részéről, aláírási címpéldány, 30 napnál nem régebbi cégkivonat, 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap az ingatlanról, térképmásolat, vállalkozói igazolvány egyéni vállalkozók részéről vagy társasági szerződés.

A forgóeszközhitellel kapcsolatban fontos tudni még, hogy a hitelkeret nagysága a legtöbb esetben rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozás finanszírozási igényeihez. Azaz vállalkozás szabadon dönthet arról, hogy melyik a számára alkalmas hitelkonstrukció. A hitel biztosíték mellett, vagy anélkül is elérhető az igénybe vevő cég igényeitől és lehetőségeitől függően. Ha a kölcsönforma rulírozó, a lehívásokat, törlesztéseket a vállalkozás szabadon irányíthatja, és ezzel az üzletmenetéhez igazíthatja a finanszírozást. A vállalkozás a hitel segítségével kedvezőbb árat tud elérni a készletbeszerzéseknél. A kamatfizetés csak az igénybe vett kölcsön összege után esedékes, havonta vagy negyedévente, és a törlesztés automatikusan történik a fizetési számla terhelésével.

Így kaphatod meg a hitelt

Forgóeszközhitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Forgóeszközhitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Forgóeszközhitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Forgóeszközhitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kölcsönt többek között készlet feltöltésre, alapanyag beszerzésre, valamint különböző működési költségek fedezésére lehet fordítani. Ugyanakkor ezek mellett több más előnyt is el lehet vele érni a vállalkozás működését tekintve.

A bankok általában minimum egy millió forinttal számolnak, a maximálisan elérhető kölcsön összege pedig akár 50-100 millió forint is lehet.

Az esetek többségében egy év három év közötti, de vannak ennél hosszabb lejáratú forgóeszközhitelek is.

Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozók. Van, ahol feltétel legalább egy lezárt üzleti év, de nem mindenütt kizáró ok, ha ez nincs meg.
Egyéb információt a KAVOSZ oldalán találsz. 

Ez változó, hiszen nincs két ugyanolyan vállalkozás. Általánosságban elmondható, hogy néhány hét alatt a kérelem befogadásától a szerződés megkötéséig.
Tekintsd meg az új Széchenyi hiteleket is. 

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen feltételekkel igényelhető a Budapest Bank Privát Kölcsöne?

Milyen feltételekkel igényelhető a Budapest Bank Privát Kölcsöne?

2021.01.22.

A Budapest Bank Privát Kölcsön egy viszonylag új konstrukció; az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom
Az 5 leggyakoribb befektetői hiba

Az 5 leggyakoribb befektetői hiba

2021.01.20.

A befektetői hibák elkövetése komoly anyagi következményekkel járhat, ezért – ha szeretnéd befektetni a pénzedet – érdemes elkerülnöd az alábbi lista összes elemét!

Tovább olvasom
A sikeres vállalkozók 7 tulajdonsága

A sikeres vállalkozók 7 tulajdonsága

2021.01.19.

Sikeres vállalkozó szeretnél lenni? Olvasd el alábbi cikkünket, amiből megtudhatod, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkezned!

Tovább olvasom
Tippek a pénzügyi tervezéshez vállalkozóknak

Tippek a pénzügyi tervezéshez vállalkozóknak

2021.01.18.

A pénzügyi tervezés a mindennapi életben is alapvető fontosságú, egy vállalkozás sikerességéhez azonban egyenesen elengedhetetlen!

Tovább olvasom