Forgóeszközhitel

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

MKB 1x1 Forgóeszköz hitel

Kamat 1-3 havi BUBOR + 2,4%*
Futamidő 12 - 36 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft - 125.000.000 Ft

Kamat
1-3 havi BUBOR + 2,4%*

Futamidő
12 - 36 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
CityFaktor

Forgóeszközhitel - MFB Gazdaság Újjáépítési Hitel Program keretében

Kamat min. 2,5%
Futamidő 12 - 72 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
min. 2,5%

Futamidő
12 - 72 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Tempó Vállalkozói Hitel

Kamat 1 havi BUBOR + 4%
Futamidő 36 - 96 hó
Hitelösszeg 5.000.000 Ft - 45.000.000 Ft

Kamat
1 havi BUBOR + 4%

Futamidő
36 - 96 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A forgóeszközhitel célja az, hogy a vállalkozás rövid, vagy hosszú távú forgóeszközigényeinek finanszírozására megoldást jelentsen. A kölcsönt többek között készlet feltöltésre, alapanyag beszerzésre, valamint különböző működési költségek fedezésére lehet fordítani.

A forgóeszközhitel előnyei közé tartozik, hogy rugalmas a lejárati ideje és a finanszírozási formája, az igénybevételére, törlesztésére vonatkozóan nincsenek speciális előírások. A futamidő általában 1 és 3 év között mozog, a hitelösszeg a legtöbb banknál 1 millió forinttól indul és akár több tízmillió forint is lehet. A típusa lehet rulírozó vagy nem rulírozó, illetve több részletben is lehívható.

A forgóeszközhitel feltételei közé általában az tartozik, hogy a vállalkozás Magyarországon bejegyzett legyen és legalább 1 éve működjön. Ne legyen folyamatban ellene csőd felszámolási-, végrehajtási-, végelszámolási eljárás, ne legyen lejárt hitel-, vagy köztartozása, illetve cégbírósági változás ne legyen folyamatban.

A konstrukció igénybevételének elindításához általában a következőkre van szükség (a teljesség igénye nélkül): személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya aláírással hitelesített másolata a vállalkozás vezetői, valamint a fedezeti ingatlan tulajdonosai részéről, aláírási címpéldány, 30 napnál nem régebbi cégkivonat, 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap az ingatlanról, térképmásolat, vállalkozói igazolvány egyéni vállalkozók részéről vagy társasági szerződés.

A forgóeszközhitellel kapcsolatban fontos tudni még, hogy a hitelkeret nagysága a legtöbb esetben rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozás finanszírozási igényeihez. Azaz vállalkozás szabadon dönthet arról, hogy melyik a számára alkalmas hitelkonstrukció. A hitel biztosíték mellett, vagy anélkül is elérhető az igénybe vevő cég igényeitől és lehetőségeitől függően. Ha a kölcsönforma rulírozó, a lehívásokat, törlesztéseket a vállalkozás szabadon irányíthatja, és ezzel az üzletmenetéhez igazíthatja a finanszírozást. A vállalkozás a hitel segítségével kedvezőbb árat tud elérni a készletbeszerzéseknél. A kamatfizetés csak az igénybe vett kölcsön összege után esedékes, havonta vagy negyedévente, és a törlesztés automatikusan történik a fizetési számla terhelésével.

Így kaphatod meg a hitelt

Forgóeszközhitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Forgóeszközhitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Forgóeszközhitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Forgóeszközhitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kölcsönt többek között készlet feltöltésre, alapanyag beszerzésre, valamint különböző működési költségek fedezésére lehet fordítani. Ugyanakkor ezek mellett több más előnyt is el lehet vele érni a vállalkozás működését tekintve.

A bankok általában minimum egy millió forinttal számolnak, a maximálisan elérhető kölcsön összege pedig akár 50-100 millió forint is lehet.

Az esetek többségében egy év három év közötti, de vannak ennél hosszabb lejáratú forgóeszközhitelek is.

Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozók. Van, ahol feltétel legalább egy lezárt üzleti év, de nem mindenütt kizáró ok, ha ez nincs meg.
Egyéb információt a KAVOSZ oldalán találsz. 

Ez változó, hiszen nincs két ugyanolyan vállalkozás. Általánosságban elmondható, hogy néhány hét alatt a kérelem befogadásától a szerződés megkötéséig.
Tekintsd meg az új Széchenyi hiteleket is. 

Legutóbbi blogbejegyzések

Határozott idejű munkaszerződéssel kaphatunk hitelt?

Határozott idejű munkaszerződéssel kaphatunk hitelt?

2021.10.21.

Hitelfelvételnél meg kell felelnünk a bank által támasztott követelményeknek, ha hozzá akarunk jutni az áhított hitelösszeghez. A bankok eltérő módon kezelik a hiteleket, így van, ahol egy év folyamatos munkaviszonyt kérnek, van azonban ahol elég három hónap is. Van, ahol a nettó elvárt jövedelem magasabb, mint egy másik pénzintézetnél. Ez a különbség azonban nemcsak a bankoktól, hanem a hitel fajtájától is függ.

Tovább olvasom
TKM - mit kell tudni róla?

TKM - mit kell tudni róla?

2021.10.20.

A Teljes Költségmutató (TKM) egy megtakarításos élet- vagy nyugdíjbiztosítás éves átlagköltségét mutatja meg. A tizenegy éve bevezetett TKM-mel összehasoníthatóvá válnak a biztosítók ajánlatai. A bevezetést a Teljes Hiteldíjmutató (THM) sikere mozdította elő, igény mutatkozott ugyanis arra, hogy a biztosítók termékei is összehasonlíthatóak legyenek. Megnéztük, hogy mi is pontosan a TKM, és mit érdemes tudni róla. Lássuk a részleteket.

Tovább olvasom
Mire jó az utasbiztosítás?

Mire jó az utasbiztosítás?

2021.10.18.

Az utasbiztosítás akkor a legjobb, ha úgy jövünk haza a nyaralásból, hogy nem volt rá szükség. Ez ugyanis azt jelenti, hogy nem voltunk betegek, és nem ért bennünket baleset sem. A biztosítás megkötése mindig az előrelátás egyik módja, hiszen így felkészülhetünk egy nem várt esemény negatív anyagi vonzataira.

Tovább olvasom
Vásároljunk jelzáloggal terhelt ingatlant?

Vásároljunk jelzáloggal terhelt ingatlant?

2021.10.15.

Az ingatlant keresők nagy eséllyel választanak olyan ingatlant, ami jelzáloggal van terhelve. Az eladó ingatlanok egy részét ugyanis hitel segítségével vásárolták meg, és ezt a hitelt még nem fizették vissza. A magyarországi ingatlanok jelentős része terhelt jelzálogjoggal. Amikor egy ilyen ingatlant szeretnénk megvásárolni, tudnunk kell, hogy mire számíthatunk. Megnéztük, hogy miben különbözik egy terheletlen és egy jelzáloggal terhelt ingatlan megvásárlása. Mire figyeljünk vásárláskor? Mennyi plusz költséget jelent ez? Tovább tart? Mutatjuk a válaszokat.

Tovább olvasom