Forgóeszközhitel

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

MKB 1x1 Forgóeszköz hitel

Kamat 2,4% – 3,4%
Futamidő 12 - 36 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft - 125.000.000 Ft

Kamat
2,4% – 3,4%

Futamidő
12 - 36 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
CityFaktor

Forgóeszközhitel - MFB Gazdaság Újjáépítési Hitel Program keretében

Kamat min. 2,5%
Futamidő 12 - 72 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
min. 2,5%

Futamidő
12 - 72 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
MKB

Megoldás Forgóeszközhitel

Kamat 2,4% - 2,9%
Futamidő 12 - 36 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 25.000.000 Ft

Kamat
2,4% - 2,9%

Futamidő
12 - 36 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A forgóeszközhitel célja az, hogy a vállalkozás rövid, vagy hosszú távú forgóeszközigényeinek finanszírozására megoldást jelentsen. A kölcsönt többek között készlet feltöltésre, alapanyag beszerzésre, valamint különböző működési költségek fedezésére lehet fordítani.

A forgóeszközhitel előnyei közé tartozik, hogy rugalmas a lejárati ideje és a finanszírozási formája, az igénybevételére, törlesztésére vonatkozóan nincsenek speciális előírások. A futamidő általában 1 és 3 év között mozog, a hitelösszeg a legtöbb banknál 1 millió forinttól indul és akár több tízmillió forint is lehet. A típusa lehet rulírozó vagy nem rulírozó, illetve több részletben is lehívható.

A forgóeszközhitel feltételei közé általában az tartozik, hogy a vállalkozás Magyarországon bejegyzett legyen és legalább 1 éve működjön. Ne legyen folyamatban ellene csőd felszámolási-, végrehajtási-, végelszámolási eljárás, ne legyen lejárt hitel-, vagy köztartozása, illetve cégbírósági változás ne legyen folyamatban.

A konstrukció igénybevételének elindításához általában a következőkre van szükség (a teljesség igénye nélkül): személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya aláírással hitelesített másolata a vállalkozás vezetői, valamint a fedezeti ingatlan tulajdonosai részéről, aláírási címpéldány, 30 napnál nem régebbi cégkivonat, 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap az ingatlanról, térképmásolat, vállalkozói igazolvány egyéni vállalkozók részéről vagy társasági szerződés.

A forgóeszközhitellel kapcsolatban fontos tudni még, hogy a hitelkeret nagysága a legtöbb esetben rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozás finanszírozási igényeihez. Azaz vállalkozás szabadon dönthet arról, hogy melyik a számára alkalmas hitelkonstrukció. A hitel biztosíték mellett, vagy anélkül is elérhető az igénybe vevő cég igényeitől és lehetőségeitől függően. Ha a kölcsönforma rulírozó, a lehívásokat, törlesztéseket a vállalkozás szabadon irányíthatja, és ezzel az üzletmenetéhez igazíthatja a finanszírozást. A vállalkozás a hitel segítségével kedvezőbb árat tud elérni a készletbeszerzéseknél. A kamatfizetés csak az igénybe vett kölcsön összege után esedékes, havonta vagy negyedévente, és a törlesztés automatikusan történik a fizetési számla terhelésével.

Így kaphatod meg a hitelt

Forgóeszközhitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Forgóeszközhitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Forgóeszközhitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Forgóeszközhitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kölcsönt többek között készlet feltöltésre, alapanyag beszerzésre, valamint különböző működési költségek fedezésére lehet fordítani. Ugyanakkor ezek mellett több más előnyt is el lehet vele érni a vállalkozás működését tekintve.

A bankok általában minimum egy millió forinttal számolnak, a maximálisan elérhető kölcsön összege pedig akár 50-100 millió forint is lehet.

Az esetek többségében egy év három év közötti, de vannak ennél hosszabb lejáratú forgóeszközhitelek is.

Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozók. Van, ahol feltétel legalább egy lezárt üzleti év, de nem mindenütt kizáró ok, ha ez nincs meg.
Egyéb információt a KAVOSZ oldalán találsz. 

Ez változó, hiszen nincs két ugyanolyan vállalkozás. Általánosságban elmondható, hogy néhány hét alatt a kérelem befogadásától a szerződés megkötéséig.
Tekintsd meg az új Széchenyi hiteleket is. 

Legutóbbi blogbejegyzések

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

2021.08.03.

Elutasították a hitelkérelmedet, és nem tudod, mi lehetett az oka? Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb, lehetséges okokat.

Tovább olvasom
Miért éri meg lakásbiztosítást kötni?

Miért éri meg lakásbiztosítást kötni?

2021.08.02.

Váratlan helyzetek bármikor adódhatnak, ilyenkor a veszteség akár több millió forintig is terjedhet. Emiatt érdemes lakásbiztosítást kötni, hiszen ez a megoldás jelentős anyagi terhet vehet le a biztosított válláról baj esetén.

Tovább olvasom
Minimálbérrel szeretnél nagyobb összegű hitelt igényelni?

Minimálbérrel szeretnél nagyobb összegű hitelt igényelni?

2021.07.30.

Ha nagyobb összegű hitelre van szükséged, de csak minimálbért tudsz igazolni, akkor ugyan vannak lehetőségeid, de nehezebb dolgod lesz – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Lízingfinanszírozást igényelhetnek a vállalkozások

Lízingfinanszírozást igényelhetnek a vállalkozások

2021.07.28.

A lízingfinanszírozás újra népszerű, és ezt most a vállalkozások is kihasználhatják!

Tovább olvasom