Forgóeszközhitel kalkulátor 2022

Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
OTP

OTP Ritmus Forgóeszközhitel

THM 1 havi BUBOR + 4%
Futamidő 36 - 96 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
1 havi BUBOR + 4%

Futamidő
36 - 96 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A forgóeszközhitel – a vállalkozások mindenapjaiért

A forgóeszközhitellel a vállalkozásunk rövid vagy hosszú távú forgóeszközigényeinek finanszírozását tudjuk megoldani. A forgóeszközhitel jó lehet a készletek feltöltésére, alapanyag beszerzésére, és a különböző működési költségek fedezésére is. A forgóeszközhitel egy olyan speciális hitelkonstrukció, amit a vállalkozások számára fejlesztettek ki a bankok. A működése hasonló a lakossági ügyfeleknek kínált folyószámlahitelhez, mivel ha a bevételek és a kiadások közötti eltérések valami miatt megnőnek, akkor a működéshez és a fenntarthatósághoz szükség lesz forrásra, és ezzel a hitelezési megoldással ez egyszerűen megoldható.

A pénzügyi problémák kiegyenlítése mellett a hitel igényelhető készletfinanszírozásra is. A vállalkozásunk működéshez szükséges gépeket és eszközöket is beszerezhetjük forgóeszközhitellel. Az igényléséhez többnyire biztosítékra van szükség, ami rendszerint valamilyen ingatlanfedezet. Ha ez a forráshiány egy adott időszakon belül előreláthatóan többször is megismétlődik, akkor érdemes az úgynevezett rulírozó forgóeszközhitelt választani, hiszen az a visszafizetés után újra felhasználható.

Miért jó a forgóeszközhitel?

A forgóeszközhitel azért jó, mert rugalmas a lejárati ideje és a finanszírozási formája is, és az igénybevételére, törlesztésére vonatkozóan sincsenek betarthatatlan előírások. A futamidő többnyire egy és három év között mozog, a hitelösszeg a legtöbb pénzintézetnél 1 millió forinttól indul, és akár több tízmillió forintot is kaphatunk. A típusa lehet rulírozó vagy nem rulírozó, és több részletben is le lehet hívni. A hitelkeret nagysága mindig rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozásunk finanszírozási igényeihez. Kamatfizetésre mindig csak az igénybevett összeg után lesz szükség, és az havonta, automatikusan levonásra kerül. A forgóeszközhitelt igénybe vevő vállalkozásunk kedvezőbb árat tud elérni a készletbeszerzésnél, hiszen készpénzben fizetjük ki a megrendelt árut. A rulírozó kölcsönforma nagyon kényelmes finanszírozási mód, mivel a lehívásokat, a törlesztéseket a vállalkozásunk szabályozza, és ezzel teljesen az üzletmenetünkhöz igazíthatjuk a finanszírozást. A forgóeszközhitel biztosíték nélkül is igényelhető, így ha a vállalkozásunknak nincs lehetősége ingatlanfedezet nyújtására, akkor sem esünk el ettől a finanszírozási lehetőségtől. A forgóeszközhitel futamideje ráadásul rugalmas, akár tizenöt év is lehet.

forgóeszközhitel kalkulátor

A forgóeszközhitel igénylése

A forgóeszközhitel igénylésének az elindításához többnyire a következőkre lesz szükség: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya aláírással hitelesített másolata a vállalkozás vezetői, valamint a fedezeti ingatlan tulajdonosai részéről. Aláírási címpéldány, egy hónapnál nem régebbi cégkivonat, harminc napnál nem régebbi tulajdoni lap az ingatlanról, és egy térképmásolat. Vállalkozói igazolvány egyéni vállalkozóktól és társasági szerződés, ha cégként igényeljük a forgóeszközhitelt. A forgóeszközhitel egy gyorsan igénybe vehető segítség, amit akár évekig is használhatunk, hogy segítsük vele vállalkozásunk fejlődését.

A forgóeszközhitel feltételei

A forgóeszközhitel alapfeltétele, hogy a vállalkozás Magyarországon bejegyzett legyen, és legalább egy éve működjön már. Nem lehet folyamatban ellene csőd, felszámolási, végrehajtási, végelszámolási eljárás, nem lehet lejárt hitel vagy köztartozása, és nem lehet tartósan veszteséges sem. Lényeges, hogy cégbírósági változás se legyen az igénylés közben. A forgóeszközhitel 1 és 25 millió forint között igényelhető. A futamidőt általában legalább 1 évre, maximum 3 évre kérhetjük. De ahogy már említettük, a futamidő akár tizenöt év is lehet. A pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlata miatt jelentős eltérések lehetnek a konstrukciók között. A hitel kiválasztása előtt érdemes tájékozódni, hogy megtaláljuk a cégünknek legoptimálisabb konstrukciót. A hitelt egyszerűsített formában gyorsított elbírálással kaphatjuk meg, ezért a vállalkozásunk gyorsan pénzhez juthat, és még üzleti tervet sem kell készítenünk hozzá. Az állami támogatásnak köszönhetően kedvező feltételekkel, rendkívül alacsony kamattal is igényelhetőek egyes díjtámogatott konstrukciók.

Így kaphatod meg a hitelt

Forgóeszközhitel kalkulátor 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Forgóeszközhitel kalkulátor 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Forgóeszközhitel kalkulátor 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Forgóeszközhitel kalkulátor 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kölcsönt többek között készlet feltöltésre, alapanyag beszerzésre, valamint különböző működési költségek fedezésére lehet fordítani. Ugyanakkor ezek mellett több más előnyt is el lehet vele érni a vállalkozás működését tekintve.

A bankok általában minimum egy millió forinttal számolnak, a maximálisan elérhető kölcsön összege pedig akár 50-100 millió forint is lehet.

Az esetek többségében egy év három év közötti, de vannak ennél hosszabb lejáratú forgóeszközhitelek is.

Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozók. Van, ahol feltétel legalább egy lezárt üzleti év, de nem mindenütt kizáró ok, ha ez nincs meg.

Ez változó, hiszen nincs két ugyanolyan vállalkozás. Általánosságban elmondható, hogy néhány hét alatt a kérelem befogadásától a szerződés megkötéséig.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Hogy kerülhetünk le a KHR listáról?

Hogy kerülhetünk le a KHR listáról?

2022.05.20.

A KHR listáról lekerülni bizonyos szempontból egyszerű, egy másikból viszont gyakorlatilag lehetetlen; lássuk, mi okozza ezt az ellentmondást!

Tovább olvasom
Lakásfelújítás személyi kölcsönből? Mutatjuk az előnyöket és a hátrányokat!

Lakásfelújítás személyi kölcsönből? Mutatjuk az előnyöket és a hátrányokat!

2022.05.17.

Lakásfelújítást személyi kölcsönből elvégezni sokáig a leggyakoribb eshetőség volt, mostanában azonban felbukkantak alternatívák is.

Tovább olvasom
Mennyi hitelt vehetünk fel átlagkeresettel?

Mennyi hitelt vehetünk fel átlagkeresettel?

2022.05.13.

Átlagkeresettel viszonylag nagy összeghez is hozzájuthatsz, a kérdés csupán az, mit tekintünk valójában átlagkeresetnek.

Tovább olvasom
Megéri-e Diákhitelt felvenni?

Megéri-e Diákhitelt felvenni?

2022.05.10.

A Diákhitel felvétele komoly lehetőség azok számára, akik szerényebb anyagi keretek mellett szeretnének tanulni – de vajon megéri?

Tovább olvasom