Forgóeszközhitel

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

MKB 1x1 Forgóeszköz hitel

Kamat 2,4% – 3,4%
Futamidő 12 - 36 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft - 125.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A forgóeszközhitel célja az, hogy a vállalkozás rövid, vagy hosszú távú forgóeszközigényeinek finanszírozására megoldást jelentsen. A kölcsönt többek között készlet feltöltésre, alapanyag beszerzésre, valamint különböző működési költségek fedezésére lehet fordítani.

A forgóeszközhitel előnyei közé tartozik, hogy rugalmas a lejárati ideje és a finanszírozási formája, az igénybevételére, törlesztésére vonatkozóan nincsenek speciális előírások. A futamidő általában 1 és 3 év között mozog, a hitelösszeg a legtöbb banknál 1 millió forinttól indul és akár több tízmillió forint is lehet. A típusa lehet rulírozó vagy nem rulírozó, illetve több részletben is lehívható.

A forgóeszközhitel feltételei közé általában az tartozik, hogy a vállalkozás Magyarországon bejegyzett legyen és legalább 1 éve működjön. Ne legyen folyamatban ellene csőd felszámolási-, végrehajtási-, végelszámolási eljárás, ne legyen lejárt hitel-, vagy köztartozása, illetve cégbírósági változás ne legyen folyamatban.

A konstrukció igénybevételének elindításához általában a következőkre van szükség (a teljesség igénye nélkül): személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya aláírással hitelesített másolata a vállalkozás vezetői, valamint a fedezeti ingatlan tulajdonosai részéről, aláírási címpéldány, 30 napnál nem régebbi cégkivonat, 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap az ingatlanról, térképmásolat, vállalkozói igazolvány egyéni vállalkozók részéről vagy társasági szerződés.

A forgóeszközhitellel kapcsolatban fontos tudni még, hogy a hitelkeret nagysága a legtöbb esetben rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozás finanszírozási igényeihez. Azaz vállalkozás szabadon dönthet arról, hogy melyik a számára alkalmas hitelkonstrukció. A hitel biztosíték mellett, vagy anélkül is elérhető az igénybe vevő cég igényeitől és lehetőségeitől függően. Ha a kölcsönforma rulírozó, a lehívásokat, törlesztéseket a vállalkozás szabadon irányíthatja, és ezzel az üzletmenetéhez igazíthatja a finanszírozást. A vállalkozás a hitel segítségével kedvezőbb árat tud elérni a készletbeszerzéseknél. A kamatfizetés csak az igénybe vett kölcsön összege után esedékes, havonta vagy negyedévente, és a törlesztés automatikusan történik a fizetési számla terhelésével.

Így kaphatod meg a hitelt

Forgóeszközhitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Forgóeszközhitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Forgóeszközhitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Forgóeszközhitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kölcsönt többek között készlet feltöltésre, alapanyag beszerzésre, valamint különböző működési költségek fedezésére lehet fordítani. Ugyanakkor ezek mellett több más előnyt is el lehet vele érni a vállalkozás működését tekintve.

A bankok általában minimum egy millió forinttal számolnak, a maximálisan elérhető kölcsön összege pedig akár 50-100 millió forint is lehet.

Az esetek többségében egy év három év közötti, de vannak ennél hosszabb lejáratú forgóeszközhitelek is.

Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozók. Van, ahol feltétel legalább egy lezárt üzleti év, de nem mindenütt kizáró ok, ha ez nincs meg.
Egyéb információt a KAVOSZ oldalán találsz. 

Ez változó, hiszen nincs két ugyanolyan vállalkozás. Általánosságban elmondható, hogy néhány hét alatt a kérelem befogadásától a szerződés megkötéséig.
Tekintsd meg az új Széchenyi hiteleket is. 

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

Az életbiztosítások technikai kamatlába csökken – mit jelent ez?

Az életbiztosítások technikai kamatlába csökken – mit jelent ez?

2020.09.28.

A Magyar Nemzeti Bank nemrég rendeletet adott ki, ami szerint a 2021. január 1. és az után kötött életbiztosítások technikai kamatlába a jelenlegi 2,3%-ról 1,8%-ra csökken. Sokan, akik rendelkeznek életbiztosítással, nem is tudják, hogy ez mi fán terem, pedig rengeteg pénzük múlhat rajta.

Tovább olvasom
A biztosítások mikor lépnek életbe?

A biztosítások mikor lépnek életbe?

2020.09.26.

Amikor megkötünk egy biztosítást, akkor arra számítunk, hogy onnantól kezdve már védve vagyunk, holott ez csak az esetek egy részében igaz. Sajnos – mint minden esetben – itt is akadnak kivételek, amelyek árnyalják ezt a képet; az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Tovább olvasom
A babaváró hitel meghatalmazással is igényelhető?

A babaváró hitel meghatalmazással is igényelhető?

2020.09.25.

A meghatalmazások számtalan esetben képesek megkönnyíteni az életünket, elég csak a hivatalos ügyintézésre gondolni. Néha azonban sajnos nem elegendő egy meghatalmazás mindenhez, és sajnos épp így van ez a babaváró hitel esetében is – ám persze nem ennyire reménytelen ez a helyzet sem.

Tovább olvasom
Online számlanyitás – lehetséges?

Online számlanyitás – lehetséges?

2020.09.24.

Az interneten keresztül történő ügyintézés – akár hivatalos, akár banki, akár más – az utóbbi években teljesen természetessé vált sokak számára. Mivel oldalunk főleg pénzügyi témákkal foglalkozik, így maradjunk a banki dolgoknál: először csak apróbb lehetőségek voltak, majd megjelentek a kezdetleges, de idővel egyre fejlettebb személyi kölcsön igénylési lehetőségek, és végül, de nem utolsó sorban az online számlanyitás is elérhetővé vált több pénzintézetnél.

Tovább olvasom