Forgóeszközhitel kalkulátor 2023

OTP

OTP Ritmus Forgóeszközhitel

Egyszerűen igényelhető

Kamat 1 havi BUBOR + 4%, maximum 11,5%
Futamidő 36 - 96 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

- promóció -

A forgóeszközhitel – a vállalkozások mindenapjaiért

A forgóeszközhitellel a vállalkozásunk rövid vagy hosszú távú forgóeszközigényeinek finanszírozását tudjuk megoldani. Jó lehet a készletek feltöltésére, alapanyag beszerzésére, és a különböző működési költségek fedezésére is. Egy olyan speciális hitelkonstrukció, amit a vállalkozások számára fejlesztettek ki a bankok. A működése hasonló a lakossági ügyfeleknek kínált folyószámlahitelhez, mivel ha a bevételek és a kiadások közötti eltérések valami miatt megnőnek, akkor a működéshez és a fenntarthatósághoz szükség lesz forrásra, és ezzel a hitelezési megoldással ez egyszerűen megoldható.

A pénzügyi problémák kiegyenlítése mellett a hitel igényelhető készletfinanszírozásra is. A vállalkozásunk működéshez szükséges gépeket és eszközöket is beszerezhetjük forgóeszközhitellel. Az igényléséhez többnyire biztosítékra van szükség, ami rendszerint valamilyen ingatlanfedezet. Ha ez a forráshiány egy adott időszakon belül előreláthatóan többször is megismétlődik, akkor érdemes az úgynevezett rulírozó forgóeszközhitelt választani, hiszen az a visszafizetés után újra felhasználható.

Miért jó a forgóeszközhitel?

A forgóeszközhitel azért jó, mert rugalmas a lejárati ideje és a finanszírozási formája is, és az igénybevételére, törlesztésére vonatkozóan sincsenek betarthatatlan előírások. A futamidő többnyire egy és három év között mozog, a hitelösszeg a legtöbb pénzintézetnél 1 millió forinttól indul, és akár több tízmillió forintot is kaphatunk. A típusa lehet rulírozó vagy nem rulírozó, és több részletben is le lehet hívni. A hitelkeret nagysága mindig rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozásunk finanszírozási igényeihez. Kamatfizetésre mindig csak az igénybevett összeg után lesz szükség, és az havonta, automatikusan levonásra kerül. A forgóeszközhitelt igénybe vevő vállalkozásunk kedvezőbb árat tud elérni a készletbeszerzésnél, hiszen készpénzben fizetjük ki a megrendelt árut. A rulírozó kölcsönforma nagyon kényelmes finanszírozási mód, mivel a lehívásokat, a törlesztéseket a vállalkozásunk szabályozza, és ezzel teljesen az üzletmenetünkhöz igazíthatjuk a finanszírozást. A hitel biztosíték nélkül is igényelhető, így ha a vállalkozásunknak nincs lehetősége ingatlanfedezet nyújtására, akkor sem esünk el ettől a finanszírozási lehetőségtől. A futamideje ráadásul rugalmas, akár tizenöt év is lehet.

forgóeszközhitel kalkulátor

A forgóeszközhitel igénylése

Az igénylés az elindításához többnyire a következőkre lesz szükség: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya aláírással hitelesített másolata a vállalkozás vezetői, valamint a fedezeti ingatlan tulajdonosai részéről. Aláírási címpéldány, egy hónapnál nem régebbi cégkivonat, harminc napnál nem régebbi tulajdoni lap az ingatlanról, és egy térképmásolat. Vállalkozói igazolvány egyéni vállalkozóktól és társasági szerződés, ha cégként igényeljük a hitelt. A forgóeszközhitel egy gyorsan igénybe vehető segítség, amit akár évekig is használhatunk, hogy segítsük vele vállalkozásunk fejlődését.

A forgóeszközhitel feltételei

Az alapfeltétele, hogy a vállalkozás Magyarországon bejegyzett legyen, és legalább egy éve működjön már. Nem lehet folyamatban ellene csőd, felszámolási, végrehajtási, végelszámolási eljárás, nem lehet lejárt hitel vagy köztartozása, és nem lehet tartósan veszteséges sem. Lényeges, hogy cégbírósági változás se legyen az igénylés közben. A hitel 1 és 25 millió forint között igényelhető. A futamidőt általában legalább 1 évre, maximum 3 évre kérhetjük. De ahogy már említettük, a futamidő akár tizenöt év is lehet. A pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlata miatt jelentős eltérések lehetnek a konstrukciók között. A hitel kiválasztása előtt érdemes tájékozódni, hogy megtaláljuk a cégünknek legoptimálisabb konstrukciót. A hitelt egyszerűsített formában gyorsított elbírálással kaphatjuk meg, ezért a vállalkozásunk gyorsan pénzhez juthat, és még üzleti tervet sem kell készítenünk hozzá. Az állami támogatásnak köszönhetően kedvező feltételekkel, rendkívül alacsony kamattal is igényelhetőek egyes díjtámogatott konstrukciók.

Így kaphatod meg a hitelt

Forgóeszközhitel kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Forgóeszközhitel kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Forgóeszközhitel kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Forgóeszközhitel kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kölcsönt többek között készlet feltöltésre, alapanyag beszerzésre, valamint különböző működési költségek fedezésére lehet fordítani. Ugyanakkor ezek mellett több más előnyt is el lehet vele érni a vállalkozás működését tekintve.

A bankok általában minimum egy millió forinttal számolnak, a maximálisan elérhető kölcsön összege pedig akár 50-100 millió forint is lehet.

Az esetek többségében egy év három év közötti, de vannak ennél hosszabb lejáratú forgóeszközhitelek is.

Magyarországon bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozók. Van, ahol feltétel legalább egy lezárt üzleti év, de nem mindenütt kizáró ok, ha ez nincs meg.

Ez változó, hiszen nincs két ugyanolyan vállalkozás. Általánosságban elmondható, hogy néhány hét alatt a kérelem befogadásától a szerződés megkötéséig.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Nagy összegű kölcsönt igényelnél? Ezekkel a feltételekkel nem probléma!

Nagy összegű kölcsönt igényelnél? Ezekkel a feltételekkel nem probléma!

2023.12.01.

Ma már a személyi kölcsönök széles palettáját találjuk meg a hazai pénzintézetek szolgáltatásai között. A személyi kölcsönök rugalmas pénzügyi eszközök, melyeket szabadon felhasználhatunk. Az igénylésük a legtöbb esetben egyszerű folyamat, és gyorsan hozzá is férhetőek lesznek. Azonban ehhez teljesítenünk kell a bankok által támasztott követelményeket. Ebben a cikkben igyekeztünk összefoglalni ezeket a követelményeket, különös tekintettel a nagy összegű személyi kölcsönökre.

Tovább olvasom
Minden, amit tudnod kell az egészségpénztárakról

Minden, amit tudnod kell az egészségpénztárakról

2023.11.28.

Az elmúlt években markáns változások történtek a világban, amelyek hatása érződik a magyarországi magán egészségügyi szektorban is. A már amúgy is túlterhelt állami intézmények működését tovább nehezítette a világjárvány, ami jelentős mértékben növelte a lakosság bizonytalanságát. Ezért egyre többen keresik a gyorsabb és alternatív ellátási lehetőségeket Magyarországon. Emellett felértékelődött az egészség, mint befektetés, és egyre többen keresik az egészségpénztári megoldásokat is.

Tovább olvasom
Minden, amit érdemes tudni a Hitelfedezeti Mutatóról

Minden, amit érdemes tudni a Hitelfedezeti Mutatóról

2023.11.24.

A lakáshitel és az autóhitel mindennapi pénzügyeink fontos részét képezi. Néha nagyobb összegre van szükségünk, például ingatlan vásárlása vagy autófinanszírozás során. Azonban nem mindegy, mekkora hitelösszeget vehetünk fel, és milyen nagyságú törlesztőrészlettel kell majd szembenéznünk. A lakáshitel és autóhitel igényléskor meghatározó Hitelfedezeti Mutató (HFM) szerepének jártunk utána. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Élmény lett a banki ügyintézés – szelfi kamerával nyilatkozhatunk a Gránit Banknál

Élmény lett a banki ügyintézés – szelfi kamerával nyilatkozhatunk a Gránit Banknál

2023.11.21.

Nem akármilyen ügyintézésre ad lehetőséget a Gránit Bank. Habár az online ügyintézés, mint szolgáltatás, már két éve elérhető, a felhasználói élmény területén nagyot lépett előre a magyarországi digitális pénzintézet.

Tovább olvasom