Beruházási hitel kalkulátor 2024

OTP

OTP Ritmus Vállalkozásfejlesztési Hitel

Alacsony törlesztőrészlet, hosszú futamidő

Kamat 1 havi BUBOR + 3%
Futamidő 18 - 180 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Beruházási hitel – egy a vállalkozói hitelekből

A vállalkozások az alábbi négy hitelfajtából választhatnak, ha hitel felvétele mellett döntenek. Az egyik a vállalkozói folyószámlahitel, ami egy szabadon felhasználható kölcsön, és rövid ideig tartó, átmeneti pénzügyi problémákat oldhatunk meg vele. A vállalkozói számlánk forgalma határozza majd meg az elérhető hitelkeretet. Amennyiben a forgalmunk nagy része készpénzben realizálódik, kisebb hitelkeretre számíthatunk. A folyószámlahitelhez nem lesz szükségünk ingatlanfedezetre, és csak a felhasznált hitelösszeg után kell kamatot fizetnünk. A második, a forgóeszközhitel, egy rövid távú, áthidaló kölcsön, a vállalkozásunk napi működésének támogatására. A forgóeszközhitelt készletek, követelések vagy értékpapírok finanszírozására fordíthatjuk. Ehhez sem kell ingatlanfedezet, csak a hitel célját kell igazolnunk. A harmadik, a projekthitel, konkrét ügyletek finanszírozására szolgál. A hitel biztosítéka projekthitel esetén maga a projekt lesz. A pénzintézetek számolnak ugyanis annak eszközeivel, szerződéseivel és a várható árbevételével is.

A negyedik, egyben az egyik legnépszerűbb hitelfajta a beruházási hitel. Ezt fejlesztésre és bővítésre használhatjuk. Új gépeket és berendezéseket vásárolhatunk belőle. Önerő és fedezet is kell hozzá, és főleg a hosszú távú projektekhez nyújt segítséget.

Mire használhatjuk fel a beruházási hitelt?

A beruházási hitelek széles körben használhatók fel. Ez a legnagyobb vonzerejük. A beruházási hitelekből különféle fejlesztési célokat finanszírozhatunk. De mire használhatjuk fel pontosan a beruházási hiteleket? A rövid válasz: szinte mindenre. A beruházás szóról, minden vállalkozást vezetőnek más és más jut az eszébe. Van olyan vállalkozás, ami ingatlanvásárlás előtt áll, mert telephelyre van szüksége. Van olyan cég, aminek már van telephely kialakításra alkalmas ingatlana, és ott építkezni akar. A beruházások leggyakoribb célja a gyártáshoz szükséges berendezések és gépek megvásárlása. Ezek lehetnek első beszerzései a vállalkozásnak, vagy a már meglévő kapacitások bővítéséhez kellenek. A beruházásokhoz kapcsolódhatnak forgóeszköz beszerzések is, hiszen ezek nélkül a gyártókapacitás növekedése mit sem ér. Az üzleti célok között ott találjuk a beruházási célú részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés vásárlását is.

Amikor beruházási kölcsönt igényelünk, cégvezetőként körültekintően járunk el. A gazdasági környezet gyors változása miatt azonban elképzelhető, hogy egy idő után kedvezőbb konstrukcióhoz is juthatunk. Ez lehet egy államilag támogatott beruházási hitel, de találhatunk olyan piaci beruházási hitelt is, aminek jobbak a kondíciói. Ezek mindegyike lehet oka annak, hogy a beruházási hitelünket azért igényeljük, hogy a már meglévőt kiváltsuk vele.

Beruházási hitel kalkulátor

A beruházási hitel igénylésének folyamata

Beruházási hitel igényléséhez meg kell felelnünk az alapfeltételeknek. Amennyiben a vállalkozásunk megfelel a feltételeknek, a következő lépés a dokumentumok bemutatása lesz. Alapelvárás minden vállalkozói hitel igénylésekor, hogy a vállalkozás nem áll csődeljárás alatt, és végelszámolás sem indult ellene. A köztartozással ugyanez a helyzet, az sem elfogadható egy vállalkozói hitel igénylésénél, és tartósan veszteségesek sem lehetünk. A Központi Hitelinformációs Rendszerben sem szerepelhetünk negatív adósként. Ez a vállalkozás tulajdonosaira is áll, ők sem szerepelhetnek negatív adósként a KHR-ben. Az üzletszerű működéshez szükséges jogerős hatósági engedélyeket is mindig be kell nyújtanunk igényléskor. Többnyire két lezárt üzleti évet kérnek a bankok, de az induló vállalkozások is kaphatnak hitelt, csak ehhez valószínűleg ingatlanfedezetre lesz szükség.

A beruházási hitel igényléséhez szükséges dokumentumok – részletesen

Egyéni vállalkozás és társas vállalkozás esetén eltérő dokumentációt kérnek a pénzintézetek. A cégalapítás módja is eltér, ezért lesz szükség különböző dokumentumokra. Mindkét esetben igazolnunk kell a cégünk jogszerű működését, és a cégjegyzésre jogosult személyazonosságát. Egyéni vállalkozás esetén az önkormányzat által kiállított igazolás kell a vállalkozás működéséről, és a kamarai tagságot is igazolni kell bizonyos esetekben. Társas vállalkozásoknak cégkivonatot, aláírási címpéldányt és társasági szerződést kell bemutatniuk. Minden, a hitelügyletben résztvevő azonosításához szükség lesz a személyes okmányokra: a személyi igazolványra, a lakcímkártyára és az adókártyára.

Egyéni vállalkozástól SZJA vagy EVA bevallást kérnek, általában az elmúlt két évről. A bevételi nyilvántartás és az utolsó három havi bankszámlakivonat is szükséges lesz. Ha egyéni vállalkozóként nem működünk még két éve, akkor a bank által előírt további dokumentumokkal lehet az éves bevallásokat helyettesíteni. Társas vállalkozásnál főkönyvi kivonatot és pénzügyi beszámolót kell leadnunk a bírálathoz, és az utolsó három havi bankszámlakivonatra ebben az esetben is szükség lesz. Mindkét cégformánál kell egy nemleges adóigazolás, amit a NAV állít ki, és egyes speciális esetekben az önkormányzatnak is igazolnia kell, hogy nincs fennálló adótartozásunk.

Ha a hitelfelvételhez szükség lesz ingatlanfedezet bevonására, akkor további dokumentumokat is kérni fognak tőlünk. A fedezetként felajánlott ingatlanról be kell mutatnunk egy tulajdoni lapot földhivatali térképmásolattal, és az ingatlan alaprajzát is le kell adnunk. Osztatlan közös tulajdon esetén használati megállapodás kell csatolnunk a dokumentációhoz, és mindezek benyújtása előtt vagy ezzel egyidőben az ingatlant fel kell értékeltetni.

Mivel a bankok eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak, hiteligénylés előtt tájékozódjunk az aktuális feltételekről és az elvárt dokumentumokról.

Beruházási hitel állami támogatással

Nem csak a piaci beruházási hitelt vehetünk fel. Az állam által kamat és díjtámogatott konstrukciókat is igénybe vehetünk a céljaink eléréséhez. A támogatott konstrukciók között megtalálhatjuk a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX-ot is. Akár 400 millió forintos beruházási hitelt is igényelhetünk, és mivel ezt állami díjtámogatással kapjuk meg, jelentős összeget takaríthatunk meg a kedvező kondíciók miatt.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Beruházási hitel kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Beruházási hitel kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Beruházási hitel kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Beruházási hitel kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Elsősorban azért, mert számos fejlesztés csak így oldható meg elegendő saját tőke hiányában. A beruházási hitelek sokféle lehetőséget nyújtanak azért, hogy az adott cég elérje, megvalósítsa kitűzött célját.

Ahány termék, annyiféle feltétel. Elsősorban a mikro-, közép-, és kisvállalkozások jelentik a célcsoportot. Leegyszerűsítve, az alapvető feltételek általában a következők: magyarországi telephely, legalább egy lezárt üzleti év, köztartozás és hiteltartozás mentesség.

Elsősorban az, hogy nagyobb összegben is gondolkodhatunk, és ez az összeg sok mindenre elkölthető. Természetesen csak olyan kiadások fedezhetően belőle, amelyek kapcsolatosak az adott beruházással. Az is előnyös, hogy a futamidő rugalmas és van egy türelmi időszak, ameddig nem kell elkezdeni a törlesztést.

Ez sok mindentől függ, mekkora az igényelt összeg nagysága, milyen mutatókkal rendelkezik a vállalkozás, mik a beruházás paraméterei.

Sok mindenre, a lényeg az, hogy igazolni kell: a kiadás a beruházással kapcsolatos. Vásárolhatunk belőle telephelyet, építkezhetünk, fordíthatjuk forgóeszköz beszerzésre, részvényvásárlásra, vagy akár hitelkiváltásra is.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre

KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre

2024.06.24.

A Központi Hitelinformációs Rendszerből (KHR) származó saját státusz lekérdezésére mindenkinek lehetősége van. De mikor lehet ez fontos? És hogyan lehet ezt megtenni? Mutatjuk: KHR lekérdezés ügyfélkapun keresztül lépésről lépésre.

Tovább olvasom
Igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra?

Igényelhetünk CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra?

2024.06.21.

A CSOK Plusz lehet az idei év sláger támogatása. Igazán nagy segítség ez a magyar családoknak. De mi a helyzet akkor, ha az ingatlan egy könnyűszerkezetes családi ház? Mivel az ilyen típusú házak egyre elterjedtebbek, ezért utánajártunk, hogy igényelhetünk-e CSOK Pluszt könnyűszerkezetes házra. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Otthonfelújítási támogatás – itt vannak a végleges feltételek!

Otthonfelújítási támogatás – itt vannak a végleges feltételek!

2024.06.19.

Már ismertek az Otthonfelújítási program végleges feltételei. Az eddig megismert feltételek megváltoztak, hosszabb lehet a futamidő, és bővült az elvégezhető korszerűsítés köre is. Mutatjuk a feltételeket, és írunk arról is, hogy mire érdemes odafigyelni. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

Személyi kölcsön igénylés, 7 ok, ami miatt el is csúszhat

2024.06.17.

Amikor személyi kölcsönt igényelünk, szükségünk van pénzre. Mégpedig gyorsan. Vannak azonban okok, ami miatt el is csúszhat a személyi kölcsön igénylés. Ezt pedig nem szeretnénk. Szeretnénk megkapni a hitelt, lehetőleg minél gyorsabban. Utánajártunk, hogy miért csúszhat egy igénylés, és mit lehet azért tenni, hogy ez ne történjen meg. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával