Beruházási hitel kalkulátor 2023

OTP

OTP Ritmus Vállalkozásfejlesztési Hitel

Alacsony törlesztőrészlet, hosszú futamidő

Kamat 1 havi BUBOR + 3%
Futamidő 18 - 180 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Beruházási hitel – egy a vállalkozói hitelekből

A vállalkozások az alábbi négy hitelfajtából választhatnak, ha hitel felvétele mellett döntenek. Az egyik a vállalkozói folyószámlahitel, ami egy szabadon felhasználható kölcsön, és rövid ideig tartó, átmeneti pénzügyi problémákat oldhatunk meg vele. A vállalkozói számlánk forgalma határozza majd meg az elérhető hitelkeretet. Amennyiben a forgalmunk nagy része készpénzben realizálódik, kisebb hitelkeretre számíthatunk. A folyószámlahitelhez nem lesz szükségünk ingatlanfedezetre, és csak a felhasznált hitelösszeg után kell kamatot fizetnünk. A második, a forgóeszközhitel, egy rövid távú, áthidaló kölcsön, a vállalkozásunk napi működésének támogatására. A forgóeszközhitelt készletek, követelések vagy értékpapírok finanszírozására fordíthatjuk. Ehhez sem kell ingatlanfedezet, csak a hitel célját kell igazolnunk. A harmadik, a projekthitel, konkrét ügyletek finanszírozására szolgál. A hitel biztosítéka projekthitel esetén maga a projekt lesz. A pénzintézetek számolnak ugyanis annak eszközeivel, szerződéseivel és a várható árbevételével is.

A negyedik, egyben az egyik legnépszerűbb hitelfajta a beruházási hitel. Ezt fejlesztésre és bővítésre használhatjuk. Új gépeket és berendezéseket vásárolhatunk belőle. Önerő és fedezet is kell hozzá, és főleg a hosszú távú projektekhez nyújt segítséget.

Mire használhatjuk fel a beruházási hitelt?

A beruházási hitelek széles körben használhatók fel. Ez a legnagyobb vonzerejük. A beruházási hitelekből különféle fejlesztési célokat finanszírozhatunk. De mire használhatjuk fel pontosan a beruházási hiteleket? A rövid válasz: szinte mindenre. A beruházás szóról, minden vállalkozást vezetőnek más és más jut az eszébe. Van olyan vállalkozás, ami ingatlanvásárlás előtt áll, mert telephelyre van szüksége. Van olyan cég, aminek már van telephely kialakításra alkalmas ingatlana, és ott építkezni akar. A beruházások leggyakoribb célja a gyártáshoz szükséges berendezések és gépek megvásárlása. Ezek lehetnek első beszerzései a vállalkozásnak, vagy a már meglévő kapacitások bővítéséhez kellenek. A beruházásokhoz kapcsolódhatnak forgóeszköz beszerzések is, hiszen ezek nélkül a gyártókapacitás növekedése mit sem ér. Az üzleti célok között ott találjuk a beruházási célú részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés vásárlását is.

Amikor beruházási kölcsönt igényelünk, cégvezetőként körültekintően járunk el. A gazdasági környezet gyors változása miatt azonban elképzelhető, hogy egy idő után kedvezőbb konstrukcióhoz is juthatunk. Ez lehet egy államilag támogatott beruházási hitel, de találhatunk olyan piaci beruházási hitelt is, aminek jobbak a kondíciói. Ezek mindegyike lehet oka annak, hogy a beruházási hitelünket azért igényeljük, hogy a már meglévőt kiváltsuk vele.

Beruházási hitel kalkulátor

A beruházási hitel igénylésének folyamata

Beruházási hitel igényléséhez meg kell felelnünk az alapfeltételeknek. Amennyiben a vállalkozásunk megfelel a feltételeknek, a következő lépés a dokumentumok bemutatása lesz. Alapelvárás minden vállalkozói hitel igénylésekor, hogy a vállalkozás nem áll csődeljárás alatt, és végelszámolás sem indult ellene. A köztartozással ugyanez a helyzet, az sem elfogadható egy vállalkozói hitel igénylésénél, és tartósan veszteségesek sem lehetünk. A Központi Hitelinformációs Rendszerben sem szerepelhetünk negatív adósként. Ez a vállalkozás tulajdonosaira is áll, ők sem szerepelhetnek negatív adósként a KHR-ben. Az üzletszerű működéshez szükséges jogerős hatósági engedélyeket is mindig be kell nyújtanunk igényléskor. Többnyire két lezárt üzleti évet kérnek a bankok, de az induló vállalkozások is kaphatnak hitelt, csak ehhez valószínűleg ingatlanfedezetre lesz szükség.

A beruházási hitel igényléséhez szükséges dokumentumok – részletesen

Egyéni vállalkozás és társas vállalkozás esetén eltérő dokumentációt kérnek a pénzintézetek. A cégalapítás módja is eltér, ezért lesz szükség különböző dokumentumokra. Mindkét esetben igazolnunk kell a cégünk jogszerű működését, és a cégjegyzésre jogosult személyazonosságát. Egyéni vállalkozás esetén az önkormányzat által kiállított igazolás kell a vállalkozás működéséről, és a kamarai tagságot is igazolni kell bizonyos esetekben. Társas vállalkozásoknak cégkivonatot, aláírási címpéldányt és társasági szerződést kell bemutatniuk. Minden, a hitelügyletben résztvevő azonosításához szükség lesz a személyes okmányokra: a személyi igazolványra, a lakcímkártyára és az adókártyára.

Egyéni vállalkozástól SZJA vagy EVA bevallást kérnek, általában az elmúlt két évről. A bevételi nyilvántartás és az utolsó három havi bankszámlakivonat is szükséges lesz. Ha egyéni vállalkozóként nem működünk még két éve, akkor a bank által előírt további dokumentumokkal lehet az éves bevallásokat helyettesíteni. Társas vállalkozásnál főkönyvi kivonatot és pénzügyi beszámolót kell leadnunk a bírálathoz, és az utolsó három havi bankszámlakivonatra ebben az esetben is szükség lesz. Mindkét cégformánál kell egy nemleges adóigazolás, amit a NAV állít ki, és egyes speciális esetekben az önkormányzatnak is igazolnia kell, hogy nincs fennálló adótartozásunk.

Ha a hitelfelvételhez szükség lesz ingatlanfedezet bevonására, akkor további dokumentumokat is kérni fognak tőlünk. A fedezetként felajánlott ingatlanról be kell mutatnunk egy tulajdoni lapot földhivatali térképmásolattal, és az ingatlan alaprajzát is le kell adnunk. Osztatlan közös tulajdon esetén használati megállapodás kell csatolnunk a dokumentációhoz, és mindezek benyújtása előtt vagy ezzel egyidőben az ingatlant fel kell értékeltetni.

Mivel a bankok eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak, hiteligénylés előtt tájékozódjunk az aktuális feltételekről és az elvárt dokumentumokról.

Beruházási hitel állami támogatással

Nem csak a piaci beruházási hitelt vehetünk fel. Az állam által kamat és díjtámogatott konstrukciókat is igénybe vehetünk a céljaink eléréséhez. A támogatott konstrukciók között megtalálhatjuk a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX-ot is. Akár 400 millió forintos beruházási hitelt is igényelhetünk, és mivel ezt állami díjtámogatással kapjuk meg, jelentős összeget takaríthatunk meg a kedvező kondíciók miatt.

Így kaphatod meg a hitelt

Beruházási hitel kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Beruházási hitel kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Beruházási hitel kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Beruházási hitel kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Elsősorban azért, mert számos fejlesztés csak így oldható meg elegendő saját tőke hiányában. A beruházási hitelek sokféle lehetőséget nyújtanak azért, hogy az adott cég elérje, megvalósítsa kitűzött célját.

Ahány termék, annyiféle feltétel. Elsősorban a mikro-, közép-, és kisvállalkozások jelentik a célcsoportot. Leegyszerűsítve, az alapvető feltételek általában a következők: magyarországi telephely, legalább egy lezárt üzleti év, köztartozás és hiteltartozás mentesség.

Elsősorban az, hogy nagyobb összegben is gondolkodhatunk, és ez az összeg sok mindenre elkölthető. Természetesen csak olyan kiadások fedezhetően belőle, amelyek kapcsolatosak az adott beruházással. Az is előnyös, hogy a futamidő rugalmas és van egy türelmi időszak, ameddig nem kell elkezdeni a törlesztést.

Ez sok mindentől függ, mekkora az igényelt összeg nagysága, milyen mutatókkal rendelkezik a vállalkozás, mik a beruházás paraméterei.

Sok mindenre, a lényeg az, hogy igazolni kell: a kiadás a beruházással kapcsolatos. Vásárolhatunk belőle telephelyet, építkezhetünk, fordíthatjuk forgóeszköz beszerzésre, részvényvásárlásra, vagy akár hitelkiváltásra is.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Ismerd meg az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleit!

Ismerd meg az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleit!

2023.09.25.

Az OTP Bank türelmi idős lakáshitelei egy évet adnak neked, amikor csak a kamatokat kell fizetned, és felkészülhetsz a későbbiekre!

Tovább olvasom
Mutatjuk, miből épül fel a bankszámlaszámod

Mutatjuk, miből épül fel a bankszámlaszámod

2023.09.22.

A bankszámlaszám már része a mindennapjainknak. Van, aki fejből tudja a sajátját. De miből épül fel a bankszámlaszám? Mit mutathat meg nekünk? Mire tudjuk ezt a tudást felhasználni? Fontos, hogy tudjuk ezt? Válaszok a cikkben. Röviden és közérthetően.

Tovább olvasom
Mennyit fizetünk valójában a bankkártya használatáért?

Mennyit fizetünk valójában a bankkártya használatáért?

2023.09.20.

Nem mindegy, hogy mennyit fizetünk a bankkártya használatáért. A kártyahasználók többsége még sincs tisztában a költségekkel. Persze ez nem is egyszerű. A bankkártya használatáért felszámolt díjak összetettek, és sokszor nehezen követhetőek. Fontosnak érezzük, hogy mindenki tisztában legyen ezzel, ezért utánajártunk, hogy mennyit fizetünk valójában a bankkártya használatáért.

Tovább olvasom
A Babakötvény előnyei és hátrányai egy helyen

A Babakötvény előnyei és hátrányai egy helyen

2023.09.15.

A Babakötvény egy talán kevéssé ismert befektetési forma. Az előnyei miatt azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Az, aki gondol a jövőre, és a befektetések sem állnak tőle messze, kell, hogy számoljon ezzel a lehetőséggel is. Mutatjuk, hogy miért.

Tovább olvasom