UniCredit lakáshitel kalkulátor 2024

Unicredit

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Értékbecslési díj és közjegyzői okirat díjának visszatérítésével

THM 7,29% - 8,26% Kamat: 6,95% - 7,81%
Futamidő 120 - 360 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 80.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Unicredit

Stabil Kamat hitel lakáscélra

Többféle kamatkedvezménnyel elérhető

THM 7,29% - 8,59% Kamat: 6,92% - 7,81%
Futamidő 72 - 240 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 60.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

UniCredit lakáshitel

Az UniCredit lakáshitel egy ingatlanfedezetes, lakáscélra felhasználható hitel, amihez önerőre van szükség. Az UniCredit lakáshitel csak lakáscélra igényelhető. Az UniCredit lakáshitel segítség az otthon megteremtéséhez.

UniCredit lakáshitel – piaci lakáshitelek

Az UniCredit lakáshitel igényelhető használt lakás vásárlásához. Az UniCredit lakáshitel igényelhető új lakás vásárlásához. Az UniCredit lakáshitel igényelhető új lakás építéséhez. Az UniCredit lakáshitel igényelhető felújításhoz, modernizáláshoz, bővítéshez. Az UniCredit piaci lakáshitel széles körben érhető el, a feltételei könnyen teljesíthetőek, és egyszerűen igényelhető.

UniCredit lakáshitel – Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel

Az UniCredit Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel ellenőrzött és fogyasztóbarát. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeli az előírások betartását, és csak azok a pénzintézetek használhatják a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kifejezést, amik vállalják a követelmények betartását. És ezeket a követelményeket teljesítette az UniCredit Bank.

Az UniCredit Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel igénylése önerővel

Az UniCredit Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel igénylésekor mindig szükség van önerőre. A sajáterő mértéke függ attól, hogy lakást vagy családi házat szeretnénk vásárolni, és függ az ingatlan elhelyezkedésétől is.

UniCredit Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel – az önerő mértéke

A főváros egyes kerületei között is van eltérés, a nagyobb város előny, a hátrányos helyzetű kistelepüléseken pedig nehezebb lesz hitelhez jutni. Általában 70-80 százalékát hitelezik meg az ingatlan forgalmi értékének, de ez egy hátrányos helyzetű kistelepülésen lemehet akár 50 százalékig is. A bankok számára fontos, hogy az ingatlan forgalomképes legyen, ezért még az is előfordulhat, hogy azért utasítják el a hitelkérelmünket, mert a bank eladhatatlannak tartja az általunk kiválasztott ingatlant. Az ingatlan mindig a hitel biztosítéka lesz, ezért egy piacképtelen ház megvásárlását túlzott kockázatúnak ítélhetik.

Az UniCredit Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel igényelhető adóstárssal is

Az UniCredit Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel igénylésekor szükség lehet adóstárs bevonására. Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat. Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása. Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a pénzintézet figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét.

Az UniCredit Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel törlesztőrészlete

Minél hosszabb a futamideje az UniCredit Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelnek, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet ugyanannál a hitelösszegnél. Az alacsony törlesztőrészlet kedvező lehet, mert a család havi költségvetését kevésbé terheli meg. Ugyanakkor a hosszabb futamidő miatt jelentősen megnövekedhet a teljes visszafizetendő összeg. Mérlegelni kell tehát, hogy a rövidebb futamidőt válasszuk-e, és ezzel kevesebbet fizetünk vissza összességében, vagy a hosszú futamidőt az alacsonyabb törlesztő részlettel és magasabb összköltséggel.

UniCredit lakáshitel – UniCredit hitelkiváltás

Az UniCredit hitelkiváltás nagy türelmet és körültekintést igényel. Nagy összeget takaríthatunk meg. De mégis mekkora az a nagy összeg? Hitelkiváltáskor a hitelünket egy kedvezőbb konstrukcióra cseréljük. Egy UniCredit lakáshitelre. Nagy kamatkülönbséggel találhatunk új kölcsönt, a megtakarításunk pedig akár a többszázezer forintot is elérheti. Érdemes időről időre megvizsgálni a lehetőségeinket, mert lehet, hogy a régi hitelünket egy modernebb, kedvezőbb módozattal helyettesíthetjük. Az UniCredit hitelkiváltás bármikor jó lehet. A kamatok változhatnak, ahogy a pénzintézetek hitelezési gyakorlata is.

UniCredit hitelkiváltás eredménye: kisebb költségek

Az UniCredit hitelkiváltásnál több lehetőségünk is van a költségek csökkentésére. Az egyik, hogy alacsonyabb törlesztőrészlet mellett változatlan hosszúságú futamidővel fizetünk tovább. A másik, hogy a futamidő ugyan rövidebb lesz, de törlesztőrészlet nem változik. Mindkét eset eredményezhet nagy összegű megtakarítást. A klasszikus hitelkiváltás azt jelenti, hogy a kedvezőbb hitelből ennyit igényelünk, hogy sem a futamidőt sem a havi törlesztőrészleteket nem változtatjuk meg. Ilyenkor ugyanannyit fizetünk, ugyannyi ideig, de a kedvezőbb kamatozás miatt magasabb hitelösszeggel gazdálkodhatunk. A többletet pedig arra költjük, amire csak akarjuk.

UniCredit hitelkiváltás – a kamat szerepe

Ebben az esetben tehát nem másról van szó, mint arról, hogy egy kedvező kamatozású hitel felvételekor az addig meglévő hitelünket visszafizetjük, és egy magasabb összeghez jutunk, mint eredetileg. Ha elegendő az a hitelösszeg, amit a változatlan futamidő és törlesztőrészlet mellett kapunk, akkor nem kell változatnunk sem a futamidőn, sem a törlesztőrészleten, ha azonban magasabb összegre van szükségünk, akkor változhat a futamidő és a törlesztőrészlet is.

UniCredit hitelkiváltás – a hitelbírálat

Az UniCredit hitelkiváltás alapfeltételei: akár UniCredit személyi kölcsönt, akár UniCredit lakáshitelt veszünk fel hitelkiváltásra, meg kell felelnünk a hitelbírálaton. Nem szerepelhetünk a KHR-ben negatív adósként, és megfelelő jövedelemmel, és munkahellyel is rendelkeznünk kell, és lehet, hogy ingatlannal is, amit fedezetként bevonhatunk a hitelügyletbe. Ha az előző hitelfelvételnél már megfeleltünk a feltételeknek, és azóta nem állt be változás az élethelyzetünkben, akkor nagy valószínűséggel újra kaphatunk hitelt. Ez persze egyáltalán nem biztos, még akkor sem, ha a kölcsönt a számlavezető bankunktól igényeljük.

UniCredit hitelkiváltás – miért fontosak a költségek?

Az UniCredit hitelkiváltás célja, hogy egy kedvezőbb kamatozású, olcsóbb hitelt találjunk, és erre cseréljük le a meglévő hitelünket. Amikor a régi hitelünket akarjuk lecserélni egy új hitelre, számolnunk kell. Fontos, hogy összehasonlítsuk a régi és az új kölcsönünk havi törlesztőrészleteit, és kiszámoljuk, hogy mennyi pénzt takaríthatunk meg, ha az új hitelt veszünk fel. Akkor éri meg az UniCredit hitelkiváltás, ha a nyereségünk több, mint a váltásból adódó költségeink.

Az UniCredit hitelkiváltás nem ingyenes

Az UniCredit hitelkiváltás ugyanis nem ingyenes. És nem csak az új hitelünk igénylésének költségeivel kell számolnunk, hanem azzal is, hogy a régi kölcsön felmondásakor a bankok díjat kérnek majd a végtörlesztésért. Ez többnyire egy százalék körül van, de a díjak pénzintézetenként eltérhetnek. Az új kölcsönszerződés megkötése is pénzbe kerül. Ha a csere költsége magasabb, mint az alacsonyabb kamatok miatt elért nyereségünk, akkor nem érdemes kiváltanunk a hitelünket.

UniCredit lakáshitel – hitelek szabad célra

Az UniCredit szabad felhasználású jelzáloghitel egy szabadon felhasználható fedezetes hitel, ahol a biztosíték egy ingatlan. Amikor szabad felhasználásra keresünk hitelt, többféle lehetőség közül választhatunk. Az UniCredit személyi kölcsön egy egyszerűen és könnyen igényelhető hitel, gyorsan hozzájuthatunk. UniCredit személyi kölcsönhöz nincs szükség ingatlanfedezetre, a jövedelmünk elég lesz az igényléshez.

UniCredit hitel szabad célra fedezettel

Az UniCredit jelzálog alapú szabad felhasználású hiteléhez viszont ingatlanfedezetet kell biztosítanunk. Kell, hogy legyen ingatlanunk, erre pedig a pénzintézet jelzálogjogot jegyeztet majd be. Hitelfelvételnél a pénzintézetek elvárnak egy biztosítékot, és ez az UniCredit szabad felhasználású jelzáloghitel esetén egy ingatlan lesz.

UniCredit hitel szabad célra – az ingatlanfedezet

Az UniCredit szabad felhasználású jelzáloghitelhez kell egy ingatlan, amit felajánlunk biztosítékként. A fedezeti ingatlant az UniCredit Bank fel fogja értékeltetni. Arra kell számítani, hogy UniCredit szabad felhasználású jelzáloghitel igénylésekor még a hitelfelvétel előtt lesznek költségeink. Ki kell fizetnünk az értékbecslőt és a közjegyzőt is, aki okiratba foglalja majd a hitelszerződést. Okiratba kell ugyanis foglalni a szerződést az ingatlanfedezet miatt. Elidegenítési és terhelési tilalmat is bejegyeztethetnek az ingatlanra, és az ingatlan-nyilvántartási ügyintézésnek is van díja.

UniCredit hitel szabad célra – mindenre figyelni kell

A pénzintézet kötelezően előírhatja egy lakásbiztosítás megkötését is, ezt is fizetnünk kell majd havonta a törlesztő részletekkel együtt. Ezeknek a díjaknak változó a mértékük, és az is előfordul, hogy sikeres igénylés után a pénzintézet valamelyiket, vagy akár mindegyiket átvállalja tőlünk. Az induló költségeken felül arra is gondolnunk kell, hogy az elbírálás hosszabb időt vesz igénybe. Bár ez ideális esetben egy hónapon belül megtörténik, fontos lehet, hogy tudjuk, mikor jutunk hozzá az igényelt kölcsönösszeghez.

UniCredit hitel szabad célra – induló költségek

Az UniCredit szabad felhasználású jelzálogkölcsön igénylésének mindig vannak kezdeti költségei, amiket ki kell fizetnünk. Lakásbiztosítás, közjegyzői díj, ingatlan-nyilvántartásba vétel, ingatlan értékbecslés. Ezekért fizetnünk kell. Mikor lehet ez fontos? Akkor, ha ezek a költségek már olyan magasak, hogy egy másik hitelfajtával, például egy szintén szabadon felhasználható UniCredit személyi kölcsönnel jobban járunk.

UniCredit lakáshitel kalkulátor

Az UniCredit lakáshitel kalkulátor a megadott adatok alapján megadja az elérhető UniCredit hitelek adatait. Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni az UniCredit hitel felvétele. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a számunkra legjobb konstrukció. Az UniCredit lakáshitel kalkulátor használat minden hitelfelvételnél jó lehet.

UniCredit lakáshitel kalkulátor megfelelő hitelért

A legjobb konstrukció az UniCredit lakáshitel kalkulátorral választható ki a legegyszerűbben. Az összehasonlítás egy összetett folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy program a legmegfelelőbb. Amellett tehát, hogy egy otthonról, a nappaliból érhető el az UniCredit lakáshitel kalkulátor, pontosabb eredményt is hoz annál, mintha mi magunk szeretnénk megtalálni a legjobb UniCredit lakáshitelt. Használjuk az UniCredit lakáshitel kalkulátort!

UniCredit lakáshitel kalkulátor

Az UniCredit lakáshitel feltételei

Mint minden hitelterméknél, az UniCredit Bank lakáshitelnél is vannak alapfeltételek, amiknek meg kell felelnünk az igényléskor. Nagykorúnak kell lennünk az igénylés beadásához, és magyar állampolgárnak. Kell egy magyarországi állandó bejelentett lakcím is. A havi nettó jövedelmünket is igazolnunk kell, minimum három hónapos munkaviszony az elvárt, és nem állhatunk próbaidő és felmondás alatt sem. A Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) sem szerepelhetünk negatív adósként. Az UniCredit lakáshitel igénylése előtt mindenképpen tájékozódjunk arról, hogy megfelelünk-e a feltételeknek.

Az UniCredit lakáshitel költségei

Az UniCredit lakáshitel igénylésekor felmerülő kiadások:

  • Értékbecslés díja.

  • Helyszíni szemle díja.

  • Közjegyző díja.

  • Jelzálogjog bejegyzés díja.

  • Lakásbiztosítás díja.

  • Számlavezetési díj.

  • Tulajdoni lap díja.

  • Térképmásolat díja.

Az UniCredit lakáshitel igényléssel nem szorosan összefüggő költségek

Hitelfelvételkor lesznek egyéb, az UniCredit Bank lakáshitellel nem szorosan összefüggő kiadásaink is. Terhet jelenthet, hogy minél nagyobb sajáterővel igényeljük a hitelt, az ügyvédnek is fizetni kell az adásvételi szerződés elkészítéséért, vagyonszerzési illetéket is kell majd fizetnünk, és az új ingatlant bizonyára szeretnénk a kedvünkre alakítani. Ez mind pénzbe kerül. Ezen kívül tájékozódnunk kell majd az egyéb várható kiadásainkról is. Egy szakember nagy segítség lehet ebben. Nem csak abban tud segíteni, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb hitelkonstrukciót, elmondhatja azt is, hogy mire kell még pénzt fordítanunk, mire végre tulajdonosaivá válunk a kiválasztott ingatlannak. Egy jó UniCredit lakáshitel megtalálása nem bonyolult dolog. Időt és energiát kell rá szánnunk, de biztosan megtaláljuk az optimális megoldást. Egy ingatlan megvásárlása a családok többségénél életük legnagyobb beruházása. Döntsünk helyesen, miután körültekintően tájékozódtunk a lehetőségeinkről.

UniCredit lakáshitel költségei – a fedezeti ingatlannal kapcsolatos költségek

UniCredit lakáshitel igényléshez kell egy ingatlan, amit felajánlunk biztosítékként. Arra kell számítani, hogy UniCredit lakáshitel igénylésekor még a hitelfelvétel előtt lesznek költségeink. Ki kell fizetnünk az értékbecslőt és a közjegyzőt is, aki okiratba foglalja a hitelszerződést. Okiratba kell ugyanis foglalni a szerződést az ingatlanfedezet miatt. Elidegenítési és terhelési tilalmat is bejegyeztethetnek az ingatlanra, és az ingatlan-nyilvántartási ügyintézésnek is van díja. A pénzintézet kötelezően előírhatja egy lakásbiztosítás megkötését is, ezt is fizetnünk kell majd havonta a törlesztő részletekkel együtt. Ezeknek a díjaknak változó a mértékük, és az is előfordul, hogy pozitív elbírálás esetén a pénzintézet valamelyiket, vagy akár mindegyiket átvállalja tőlünk. Az induló költségeken felül arra is gondolnunk kell, hogy az elbírálás hosszabb időt vesz igénybe. Bár ez ideális esetben egy hónapon belül megtörténik, fontos lehet, hogy tudjuk, mikor jutunk hozzá az igényelt kölcsönösszeghez.

UniCredit lakáshitel – érdemes megtervezni a költségeket

Az UniCredit lakáshitel felvétele mindig pénzbe kerül. Ráadásul lesznek a banktól független költségeink is, például a közjegyző díja, a földhivatali ügyintézés költsége, és nem feledkezhetünk meg az értékbecslésről sem. Az UniCredit lakáshitel felvétele előtt tudnunk kell, hogy az mennyibe fog kerülni nekünk, és azt is, hogy ebből mennyit írnak majd jóvá számunkra az UniCredit lakáshitel folyósítása után. Az UniCredit Bank lakáshitelnek vannak költségei, de ennek egy részét az UniCredit Bank beleépíti a törlesztő részletekbe. Ilyen a kamat is. A hitelbírálati díjat és a folyósítás díját azonban egy összegben is elkérhetik tőlünk, illetve levonhatják a kiutalandó összegből.

UniCredit lakáshitel – költségek és döntés

UniCredit lakáshitelnél az ingatlan minden esetben fedezetté válik, és ennek költségei lesznek. Fel kell értékeltetni, be kell jegyeztetni a földhivatalnál, és közjegyző előtt is vállalnunk kell a hitel visszafizetését, ami szintén pénzbe kerül. Azzal is számolhatunk, hogy egy nagyobb előtörlesztést fogunk majd végrehajtani. Ebben az esetben érdemes már előre tudnunk ennek a költségét, hiszen egy előtörlesztés akár több százezer forintos költséget is jelenthet a felvett hitelösszegtől függően. Hitelfelvételkor lesznek egyéb, a lakáshitellel nem szorosan összefüggő kiadásaink is. Érdemes tájékozódnunk az egyéb várható kiadásainkról.

UniCredit lakáshitel hitelfedezeti biztosítással

A hitelfedezeti biztosítás hasonló a lakás és gépjármű biztosításokhoz. A biztosított értékét óvja meg egy biztosítási esemény bekövetkeztekor. De kinek érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni? Mindenkinek érdemes, aki védeni akarja a vagyonát. Az ingatlan a legtöbb családban a vagyon legnagyobb része. Ezt egy előrelátó tulajdonos mindenáron igyekszik megvédeni. Aki előrelátó, az tudja, hogy bizony érheti kár az ingatlanát. Lehet tűz, csőtörés, viharkár. Erre tökéletes védelem a lakásbiztosítás. De miért kell védeni a lakáshitelt? Az UniCredit lakáshitel védelme rendkívül fontos.

UniCredit lakáshitel hitelfedezeti biztosítás nélkül

Abban az esetben ugyanis, ha az UniCredit lakáshitel törlesztését nem teljesíti a hiteligénylő, a bank akár el is árverezheti az ingatlant. Ezzel a család legjelentősebb vagyontárgya veszik el, ami a legtöbbször pótolhatatlan veszteség. Ezt pedig meg kell akadályozni. Hitelfedezeti biztosítást kell kötni! A hitelfedezeti biztosítás nem várt, előre nem látható élethelyzetben nyújt segítséget abban, hogy elkerülhető legyen az, hogy az ingatlan tulajdonjoga máshoz kerüljön.

UniCredit lakáshitel hitelfedezeti biztosítással – érdemes

Hitelfedezeti biztosítást lehet kötni a hitelszerződés aláírásakor. Ahogy fent már írtuk, az ingatlant meg kell védeni. Erre pedig a hitelfedezeti biztosítás alkalmas lehet. Érdemes tehát a hitelszerződés aláírásával egy időben megkötni a hitelfedezeti biztosítást. De mi a helyzet akkor, ha nem kerül megkötésre a hitelfedezeti biztosítás a hitelszerződés aláírásakor? Hitelfedezeti biztosítást bármikor a futamidő alatt is lehet kötni. Ez azt jelenti, hogy ha nem lett kötve hitelfedezeti biztosítás a szerződés aláírásakor, akkor azt a hitelfelvevő egy későbbi időpontban is megteheti.

Hitelfedezeti biztosítás – biztosítás UniCredit Bank lakáshitelhez

A hitel fizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú, de akár egy rövid futamidejű hitel alatt is. A hitelt azonban fizetni kell, tartós betegség, táppénz esetén is. A törlesztőrészletre nem vár a pénzintézet. És kell a biztonság a családnak. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a hitelfedezeti biztosítás. Egy hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat.

UniCredit lakáshitel lakásbiztosítással

A lakásbiztosítás az egyik legismertebb és legelterjedtebb biztosítási forma. Lakásbiztosítás sokféle van, biztosítható vele épület, ingóság, berendezési tárgyak, és felelősségbiztosítás is köthető mellé. Fedezetként bevont ingatlanra UniCredit lakáshitel mellé mindig kötelező lakásbiztosítást kötni.

A túlzott eladósodás kockázata

UniCredit lakáshitel igénylésekor a felelős hiteligénylő alaposan tájékozódik a feltételekről. A felelős kölcsönigénylés a tudatosság kezdődik. A felelős hitelfelvétel fontos eleme a tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadjuk el, hanem megnézzük azt, hogy melyik UniCredit lakáshitel felel meg legjobban az igényeinknek.

UniCredit lakáshitel – felelős hitelfelvétel

A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly problémának tartja. Évekkel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót, amiben a túlzott eladósodottság kockázataira hívja fel a figyelmet. Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorolhat nem csak az igénylőre, de a környezetében élőkre is. Döntsünk körültekintően hitelfelvételkor! Válasszuk a legmegfelelőbb UniCredit Bank lakáshitelt.

Lakáshitel kalkulátor UniCredit

A lakáshitel kalkulátor UniCredit lakáshitel igénylésekor segít a választásban. De hogy segít a lakáshitel kalkulátor UniCredit lakáshitel igénylés esetén? Mire jó egy ilyen kalkulátor? Hogyan kell használni a lakáshitel kalkulátort UniCredit lakáshitel igénylésnél? Mik az előnyei? A lakáshitel kalkulátor UniCredit lakáshitel igénylés esetén gyorsan és kényelmesen segít kiválasztani a legjobb UniCredit lakáshitelt. Lát adatra lesz szükség, amit meg kell adnunk. Az egyik a hitelösszeg, amit szeretnénk, a másik a futamidő, amit hónapban kell megadnunk. Ha 20 évre szeretnék UniCredit Bank lakáshitelt, akkor 240 hónapot kell a lakáshitel kalkulátor UniCredit rubrikáiba beírni. A lakáshitel kalkulátor UniCredit pedig azonnal megadja a havi törlesztőrészlet nagyságát. Így könnyen és gyorsan dönthetünk, hogy számunkra megfelelő-e ez az összeg. ha nem megfelelő, akkor csak a futamidőn vagy a hitelösszegen kell változtatnunk addig, amíg ki nem jön az a havi törlesztőrészlet nagyság, amit elképzeltünk, és megfelelőnek tartunk. A lakáshitel kalkulátor UniCredit lakáshitel igénylés előtt, otthonról használható.

UniCredit hitelfedezeti biztosítás – kössünk vagy ne kössünk?

Az UniCredit hitelfedezeti biztosítás biztonságosabbá teheti az UniCredit lakáshitel visszafizetését. Az UniCredit hitelfedezeti biztosítás megkötése nem kötelező. Kössünk UniCredit hitelfedezeti biztosítást? Miért lehet ez fontos? Mire jó az UniCredit hitelfedezeti biztosítás? Az, hogy valaki köt biztosítást vagy nem, az mindig az ő döntése. Annak az eldöntése, hogy egy bizonyos biztosításra szükség van vagy nincs, nem mindig egyszerű. Egy valami azonban fontos lehet. Mielőtt döntünk, tudjunk meg mindent az UniCredit hitelfedezeti biztosítás tartalmáról. Tájékozódjunk, és utána döntsünk. Ne utasítsuk el azonnal az UniCredit hitelfedezeti biztosítás megkötését.

UniCredit lakáshitel – UniCredit jelzáloghitel

A szabad felhasználású UniCredit jelzáloghitel egy szabadon felhasználható fedezetes hitel, ahol a biztosíték egy ingatlan. Amikor szabad felhasználásra keresünk UniCredit hitelt, többféle lehetőség közül választhatunk. Az UniCredit személyi kölcsön egy egyszerűen és könnyen igényelhető UniCredit hitel, gyorsan hozzájuthatunk. UniCredit személyi kölcsönhöz nincs szükség ingatlanfedezetre, a jövedelmünk elég lesz az igényléshez. A jelzálog alapú szabad felhasználású UniCredit hitelekhez viszont ingatlanfedezetet kell biztosítanunk. Kell, hogy legyen ingatlanunk, erre pedig a pénzintézet jelzálogjogot jegyeztet majd be. Hitelfelvételnél a pénzintézetek elvárnak egy biztosítékot, és ez a szabad felhasználású UniCredit jelzáloghitel esetén egy ingatlan lesz. De mikor igényeljünk szabad felhasználású UniCredit jelzáloghitelt? Amikor szabad felhasználású UniCredit hitel felvétele mellett döntünk, felmerülhet bennünk a gondolat, hogy ingatlanfedezetes UniCredit hitelt igényeljünk vagy fedezetlent. Ennek a kérdésnek a megválaszolásához számolnunk kell. Először is tudnunk kell, hogy mennyire gyorsan van szükségünk az UniCredit hitelre. Ha egy hónapon belül, vagy akár néhány napon belül akarunk UniCredit hitelhez jutni, akkor csak az UniCredit személyi kölcsönt választhatjuk. Ha van időnk várni, akkor mindkét UniCredit hitelfajtával tervezhetünk. Nagyobb hitelösszegnél általában nem okoz problémát az egy hónapos elbírálás. A jelzálog alapú szabad felhasználású UniCredit hitelek bonyolultabbak, ezért ezeket a magasabb összegű hiteleknél érdemes igényelnünk. Akkor éri meg az induló költségeket kifizetni, ha ezek később megtérülnek az alacsonyabb kamat miatt. A jelzálog alapú UniCredit hitelek kamata szinte mindig alacsonyabb, mint az UniCredit személyi kölcsönöké. Itt kell elvégeznünk a már említett számítást, mert csak akkor éri meg a szabad felhasználású UniCredit jelzáloghitelt felvenni, ha kamatokon többet nyerünk, mint amennyivel többet költöttünk a szabad felhasználású UniCredit jelzáloghitel felvétele előtt értékbecslésre, közjegyzőre, és a zálogjog bejegyzésre. Ez csak magasabb hitelösszeg esetén valószínű, mégis fontos, hogy gondoljunk erre, mert egy magas hitelösszeg és hosszabb futamidő esetén óriási lehet az eltérés. Van még egy eset, amikor az UniCredit személyi kölcsön nem jöhet szóba. Ez pedig az az eset, amikor 12 millió forintnál több hitelt akarunk igényelni. Bár ez ritka a szabad felhasználású UniCredit jelzálogkölcsönöknél, de előfordulhat. Ebben az esetben semmiképpen nem igényelhetünk UniCredit személyi kölcsönt, ugyanis a maximális hitelösszeg, amit UniCredit személyi kölcsön igénylésekor kaphatunk, az 12 millió forint. Ha ez az összeg nem elegendő a céljainkhoz, akkor csak a szabad felhasználású UniCredit jelzáloghitel marad, nem választhatunk más megoldást.

Mennyi ideig tart az UniCredit lakáshitel igénylése?

A tervezéshez tudnunk kell, hogy mikor kapjuk meg az UniCredit lakáshitelt. Tudnunk kell, mikor költözhetünk be az új ingatlanunkba, és azt is, hogy a sajátunkból mikor kell kiköltöznünk, hiszen jellemzően azt is értékesítjük. Mégis mennyi idő alatt kapjuk meg az UniCredit lakáshitelt? Mennyi idő telik el a hitelügylet elindításától, amíg megérkezik a számlánkra a pénz? Az, hogy mennyi idő alatt jutunk az igényelt összeghez, több tényezőn is múlik. Általánosságban elmondható, hogy egy UniCredit lakáshitelt a hiteligényléstől számítva négy hét alatt utalnak ki számunkra. Az első lépés az előminősítés. Itt azt vizsgálják, hogy van-e valami kizáró ok, ami miatt nem kaphatunk UniCredit Bank lakáshitelt. Ez egy napnál nem lehet több. Ha megfeleltünk az előminősítésen, az UniCredit Bank megrendeli az értékbecslést. Az értékbecslés egy hét alatt biztosan megtörténik. Ezután jön a végleges hitelbírálat, majd jóváhagyják az UniCredit Bank lakáshitelünket. Újabb egy hét telik el közben. Aztán mehetünk a közjegyzőhöz és a földhivatalba. Aztán már csak a kiutalás van hátra, ami még néhány nap. Van néhány olyan rajtunk kívül álló ok, ami miatt a négy hét további napokkal, esetleg hetekkel meghosszabbodhat. Külföldi eladó esetén hosszabb várakozási időre kell számítanunk. Ha Otthonteremtési támogatás miatt vagy önkormányzati jelzálogjog miatt további bejegyzések vannak a tulajdoni lapon, további hozzájáruló nyilatkozatra lehet szükség. Ez újabb napokat vagy heteket jelenthet. A megvásárolni kívánt ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, a közös tulajdonú ingatlan és a külföldi tulajdonos is plusz napokat jelenthet. Az átfutási idő elsőre hosszúnak tűnhet, de a dolgok szépen haladnak majd a medrükben. Nekünk csak egy kis türelemre lesz szükségünk, és birtokba vehetjük az új otthonunkat.

De miért válasszuk az UniCredit Bank lakáshitelét? A bankok központi szerepet játszanak minden működő társadalomban. Ezek az Unicredit Bank vezérigazgatójának szavai. Nem egyszerűen kiváló termékeket kínálnak az ügyfeleiknek, ösztönzik és támogatják is őket. 21 századi banki innováció, mobilalkalmazási szolgáltatás, okos sor, online bankszámla nyitás, Unicredit mobil app és internetbank is elérhető náluk, így könnyítve meg nekünk, hogy céljainkat gyorsan és egyszerűen érjük el. Az egyik legnagyobb magyar bankként, olasz tulajdonossal és stabil, nemzetközi háttérrel nyújt számunkra szolgáltatásokat. A kényelem és a fejlődés kéz a kézben jár náluk. És bankba járás helyett a telefonunkat használhatjuk.

UniCredit Bank lakáshitel

Mennyi legyen a havi törlesztőrészlete az UniCredit lakáshitelünknek?

Az Unicredit Bank mindig pozitívan áll hozzá az ügyfelei kéréseihez, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy bizonyos kérdésekben szabályok kötik. Jogszabály írja elő azt is, hogy egy jövedelem mekkora mértékben terhelhető. Ha a szabályozás negyven százalék terhelhetőséget enged meg, akkor egy négyszázezer forintos igazolt havi nettó jövedelem esetén a havi részlet nem lehet magasabb százhatvanezer forintnál. Hiába érzi úgy az igénylő, hogy ennél többet is gond nélkül ki tud fizetni, az UniCredit Bank nem engedélyez majd magasabb törlesztőrészletet. Ez a szabály a hiteligénylőt védi a túlzott eladósodottságtól. Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az számunkra is elfogadható. A törlesztőrészlet nem lehet magasabb annál, amit a költségvetésünk gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a fizetési kötelezettség hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek az igénylőre és szeretteire. Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van az igénylőnek, akkor könnyebb lehet a probléma megoldása. A Magyar Nemzeti Bank és az UniCredit Bank is figyelmeztetik az ügyfeleket a felelős hitelfelvétel fontosságára. Ez furcsának tűnhet, hiszen a bankok érdeke az, hogy minél több hitelt helyezzenek ki, és így minél több profitot termeljenek. Mégsem az. Egy nemfizetés esetén ugyanis a pénzintézetnek kára keletkezhet, és még ha meg is próbálja csökkenteni a veszteségét, ez időbe, erőforrások felhasználásba, és nem utolsósorban pénzbe kerül neki. A bankoknak az az érdeke, hogy aki felvette a hitelt, az vissza is fizesse azt. És az ügyfélnek is ez az érdeke. Az érdek tehát közös, érdemes megfogadni a bankok tanácsait ebben a kérdésben, hiszen nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek. A megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlet elfogadása, és a felkészülés a nem várt helyzetekre, segíthet abban, hogy az UniCredit lakáshitel felvétele segítse a hiteligénylőt a vágyai elérésében. És ez a cél.

UniCredit lakáshitel – mit kell átgondolni igénylés előtt

Az UniCredit lakáshitel felvétele a családok többségében életre szóló döntés. Az UniCredit lakáshitel törlesztése évtizedekig is eltarthat. Alapos előkészület szükségesek a felelős döntés meghozatalához. De milyen szempontokat vegyünk figyelembe? Mi lesz a fontos a hitelfelvételnél? Az UniCredit Bank lakáshitelt vissza kell fizetnünk, méghozzá havi részletekben. El kell döntenünk, hogy mekkora az az összeg, amit elbír a pénztárcánk. Nem biztos, hogy érdemes elmenni a végső határunkig, Számítanunk kell egyéb, váratlan kiadásokra is. A hosszú futamidő miatt számolhatunk persze a jövedelmünk emelkedésével, de azzal is számolnunk kell, hogy átmeneti időre jövedelem nélkül maradunk. Az UniCredit Bank lakáshitelt ebben az esetben is törlesztenünk kell.

A kamatperiódus is fontos lesz. A hosszú távú tervezést megkönnyíti a kiszámíthatóság. Ha hosszú kamatperiódust választunk az UniCredit lakáshitelünkhöz, az évekre meghatározza a törlesztőrészlet nagyságát. A fix törlesztőrészlet tervezhető kiadás lesz számunkra. Ha minden hónapban, évekre előre tudjuk a kiadásinkat, az számunkra biztonságosabba teszi az UniCredit lakáshitel felvételét. Akár tízéves kamatperiódust is választhatunk, az pedig igazán hosszú idő. És választhatunk végig fix törlesztést is. Igénybe vehetjük szakértő segítségét is, amivel időt takaríthatunk meg, és így gyorsabban a dolog végére járhatunk. Az UniCredit lakáshitel kiválasztásánál ne sietessük a döntésünket. Szánjuk rá az időt. Hosszú távon megtérül az alaposságunk. De miért jó a fix kamatozású UniCredit lakáshitel? A fix törlesztőrészlet legnagyobb előnye az, hogy kiszámítható. A fix kamatozású UniCredit Bank lakáshitelek éppen ezért rendkívül kedveltek. Biztonságot ad az az érzés, hogy mindent megtettünk a környezetünk pénzügyi helyzetének állandóságáért. A biztonság a döntéskor mindig az elsők között van a listán. És a fix törlesztőrészlet hozzájárulhat a biztonsághoz. Hiszen a futamidő alatt végig tudni lehet, hogy mekkora havi kiadással kell számolni. A legmegfelelőbb fix UniCredit Bank lakáshitelt könnyű kiválasztani. Egy UniCredit lakáshitel kalkulátor kell hozzá. Az UniCredit lakáshitel kalkulátor felsorolja az aktuális hiteleket, megmutatva azok paramétereit. Megmutatja a kamatot, a Teljes Hiteldíj Mutatót és a teljes visszafizetendő összeget is. Látni lehet, hogy melyik UniCredit lakáshitel kerül kevesebbe a kiválasztott futamidőre. A futamidő és a hitelösszeg megadása után tudni lehet, hogy mennyit kell havonta fizetni. Az UniCredit lakáshitel kalkulátorral gyorsan és egyszerűen, otthonról hozható felelős döntést. És ne feledjük: a fix kamatozású UniCredit lakáshitel előnyös. Miért? A törlesztőrészlet nem változik a futamidő végéig, az UniCredit lakáshitelt forintban folyósítja az UniCredit Bank, ezért tervezhető kiadással vehető fel kölcsön. Nem érhet meglepetés. Meglepetés helyett fix kamatozású UniCredit lakáshitel. Ez a megoldás. A fix kamatozású UniCredit lakáshitel törlesztő részlete állandó. Ez biztonságot ad, kiszámítható lesz az UniCredit lakáshitel az egész futamidő alatt. Ez a gyorsan és egyszerűen igényelhető hitel különösen népszerű. És fix törlesztőrészletekkel biztonságos is.

A változó és fix kamatozású UniCredit lakáshitel árazása különbözik. A fix, nem változó kamatozású UniCredit lakáshitel általában drágább. A döntésnél fontos lesz, hogy a rövid távú nyereség a fontos, vagy a biztonságos, kiszámítható kiadások. Döntsünk bölcsen! Egy UniCredit lakáshitel felvétele mindig nagy döntés, még kisebb hitelösszeg esetén is. Olyan döntést kell hozni, hogy a hitelfelvétel áldás legyen, ne egy kellemetlen esemény, ami aztán évekig megterheli a család anyagi helyzetét.

A Központi Hitelinformációs Rendszerről

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) a hazai pénzintézetek adatbázisa. Az UniCredit Bank is tagja ennek a rendszernek. A hiteligényléskor aláírt hozzájáruló nyilatkozat teszi lehetővé a bankoknak, hogy fenntartsák ezt a rendszert. Negatív és pozitív listát is tartalmaz, a hitelek és a hitelfelvevők minden adatával. Egy jó ügyfél számára előnyös, de a rosszul fizetőkről minden bank tudni fogja, hogy mikor, mennyit nem fizetetek vissza. A negatív adóslista negatív hatású a lista szereplőire. A rossz adósok igénylése ugyanis később elutasításra kerül. A negatív adóslistán szereplők ellen végrehajtást kezdeményezhettek, ráadásul többször nem fog kölcsönt kapni. A negatív listán sok évig marad fenn a rossz adós, és hiába évül el ez, a pénzügyi múltja mindig negatív megítélésű marad.

Azonnali Fizetési Rendszer (AFR) az UniCredit Banknál is

Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás olyan, mintha készpénzt adnánk át. De nem lennének térbeli és időbeli akadályok. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás ugyanis öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni. Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, csak forintban. Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Akárhányszor lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán. E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni. Ezek az úgynevezett másodlagos azonosítók. Az utalás fogadásához előzetes regisztráció szükséges. Akár az adószámot is meg lehet adni másodlagos azonosítóként. A másodlagos azonosítók működése egyszerű. Ugyanúgy a bankszámlához tartoznak, mint a bankszámlaszám. Egy számlaszámhoz több másodlagos azonosító is megadható, azonban ha például egy telefonszám már meg van adva egy számlaszámhoz, azt már nem lehet egy másik számlaszámhoz rendelni. A másodlagos azonosító megadása biztonságos. Az utaló fél csak utalhat, a számla adataihoz nem férhet hozzá. És egyszerűsíti is az életet, hiszen nem kell 24 számjegyből álló bankszámlaszámot megadni az utaláshoz. Elég egy telefonszám. Ami úgyis el van mentve a telefonba.

Mikor lehet jó az azonnali utalás? Mikor érdemes használni? Sok olyan élethelyzet van, amikor az azonnali utalás kényelmes és gyors megoldást nyújt. Ilyen az autó vagy motor vásárlás vagy az ingatlanvásárlás. Fizethetünk így étteremben vagy szállodában, és a gyermeknek is lehet küldeni pénzt a bankkártyájára, ha éppen elfogyott a pénze a fesztiválon. A felhasználás lehetőségei végtelenek. Hiszen bárhol használható az azonnali utalási rendszer, ahol korábban nagyobb összegű készpénzes fizetésre volt szükség.

Hogyan lehet olcsóbban UniCredit Bank lakáshitelt igényelni?

Alacsonyabb lehet az UniCredit Bank lakáshitelünk kamata, ha teljesítünk néhány feltételt. Bár a bankok eltérő gyakorlatot folytatnak a hitelek nyújtása során, vannak olyan kedvezmények, ami több banknál is elérhető. Ha körültekintőek vagyunk, több százalékos kedvezményt is elérhetünk. Ez nagyobb hitelösszegnél, és hosszabb futamidőnél nagymértékben csökkentheti a havi kiadásunkat, és alacsonyabb kölcsönnél, és rövid futamidőnél is számottevő megtakarítást hozhat. Ezek a sűrű fillérek a zsebünkben maradnak, ezeket magunkra és a szeretteinkre költhetjük ahelyett, hogy kifizetnénk azokat költségként egy pénzintézetnek. Amikor nem a saját számlavezető bankunknál igényelünk lakáshitelt, a pénzintézet kedvezményt adhat nekünk bizonyos számlacsomagra. Ezzel a lakáshitelünk nem lesz ugyan olcsóbb, de a hozzá tartozó kiadásaink alacsonyabbak lesznek, így kevesebb költséggel jár a hitelünk visszafizetése. Fontos azonban megvizsgálnunk, hogy ez megéri-e, mert a számlaváltásnak is lehetnek költségei. Akkor éri meg élni ezzel a lehetőséggel, ha az általunk megnyitott új folyószámla havi költsége alacsonyabb lesz.

Magasabb havi jövedelem esetén a pénzintézetetek többnyire kedvezőbb kamattal kínálják a lakáshitelüket. Az igaz, hogy a jövedelmünk nagyságát nem tudjuk befolyásolni, de lehetőségünk van adóstárs bevonására. Ha megtehetjük, éljünk ezzel, mert a kedvezőbb kamat alacsonyabb törlesztő részletet is jelent. És a célunk éppen ez: minél alacsonyabban tartani a UniCredit lakáshitelünkkel kapcsolatban felmerülő költségeket. Ehhez mindössze be kell vonnunk egy ismerősünket a hitelünkbe adóstársként. Ez egyszerű és kézenfekvő megoldás, mégis sokan megfeledkeznek erről a lehetőségről.

Csoportos beszedési megbízással is fizethetjük az UniCredit lakáshitelünket

A részlet befizetésének egyik módja, ha csoportos beszedési megbízást adunk meg a számlavezető pénzintézetünknél, így a futamidő végéig nem is kell foglalkoznunk azzal, hogy havonta utaljunk, vagy beállítsunk egy állandó átutalási megbízást. Ez egy kényelmes megoldás, biztosan nem lesz késés az utaláskor, és a megfelelő összeg kerül majd mindig levonásra a bankszámlánkról. Ehhez mindössze egy lapot kell kitöltenünk a bankfiókban, vagy az internetbankban be kell állítanunk ezt a fizetési módot. Ez egy egyszeri alkalom, és ezzel mentesülünk a havonta újra felmerülő kötelezettségünk alól. Érdemes megadni ezt a megbízást. Ha tehetjük, éljünk vele, használjuk ezt a lehetőséget.

Az UniCredit lakáshitel teljes díja

Az UniCredit lakáshitel teljes díja az a szám, ami pontosan meghatározza az igénylőnek, hogy mekkora költséget jelent számára az UniCredit lakáshitel felvétele. A teljes díj minden költséget tartalmaz, nem marad ki belőle semmi. A THM bár tökéletes az összehasonlításhoz, a hitel teljes díját nem mutatja meg, vannak ugyanis olyan tételek, amiket nem tartalmaz. A teljes díjhoz a szokásosnak nevezhető kamat és kezelési költségen túl, más díjak is tartoznak. Ezek lehetnek a hitelbírálat díja, az esetleges számlavezetési díj, biztosítás, és egyes speciális hiteleknél további költségekkel is számolni kell. A teljes díj fontos információ, érdemes figyelni rá. Miért lehet ennyire fontos a teljes díj? Először is: pontos és teljes képet mutat az egész folyamat alatt felmerülő költségekről, az igénylés benyújtásától kezdve egészen a szerződés utolsó részletének kifizetéséig. Átlagemberként ugyanis érhetnek bennünket meglepetések. Nem kell azonban pénzügyi szakembernek lenni, a teljes díj minden kiadást pontosan megad. Másodszor: amikor UniCredit Bank lakáshitelt igényel valaki, nem árt már a legelején tisztában lenni azokkal a kiadásokkal, amiket a futamidő alatt ki kell fizetni. Ez a tudás lehetőséget ad felkészülésre, nem kerülhet kellemetlen helyzetbe az igénylő, sőt, még a hitelfelvétel előtt dönthet úgy, hogy eláll az igényléstől a felmerülő magas költségek miatt.

Az UniCredit lakáshitel teljes díja olyan, mint egy jó tanács. Mindent figyelembe vesz, mindennel számol, meglepetések helyett tiszta képet ad – és ez bizony nagy segítség. Ha hűtőszekrényt vásárolunk, de a szállítás többi kerül, mint maga hűtőszekrény, akkor azt jobb, ha már a vásárlás előtt tudjuk, és nem csak akkor szembesülünk vele, amikor már felhozták a lépcsőn az ötödikre. Ha kifizettük, már nincs visszaút. Ez a helyzet a lakáshitelekkel is. Nem később szeretnénk szembesülni azzal, hogy súlyos tízezreket kell fizetnünk. Jobb, ha előre tudjuk. Ha előre tudjuk, dönthetünk. Ha csak a szerződés aláírása után tudunk meg dolgokat, akkor ez kellemetlen pillanatokat, rosszabb esetben kellemetlen éveket okozhat.

A lakáshitel UniCredit előtörlesztéséről

Vannak olyan díjak, amikre a hitelfelvevők nem fordítanak figyelmet az igényléskor. Nem figyelnek ezekre, mert tudják, hogy ezek nem állandó díjak, egyszer merülhetnek fel vagy egyszer sem. Ilyen a lakáshitel UniCredit előtörlesztés díja is. Érthető és logikus, hogy nem az előtörlesztési díj mértéke határozza meg a hitelfelvételt. Az előtörlesztési díj ugyanis csak akkor fizetendő, ha elő vagy végtörlesztés történik. Ilyen pedig nem feltétlenül van, hiszen ha a futamidő végéig tart a havi törlesztés, akkor ez a költség nem merül fel. Miért érdemes mégis tájékozottnak lenni a lakáshitel UniCredit előtörlesztési díj mértékéről? Először is azért, mert nem látható előre, hogy lesz-e lakáshitel UniCredit előtörlesztés. Egy hosszú, akár több évtizedes konstrukciónál nem tudható, hogy nem áll-e elő olyan élethelyzet, amikor a lehetőség lesz a lakáshitel UniCredit előtörlesztésére. A hitelfelvevő nagyobb összeghez juthat, és dönthet úgy, hogy a hitele egy részét vagy az egészet visszafizeti. Ilyenkor pedig elő vagy végtörlesztési díjat számol fel a hitelező pénzintézet. A díj mértéke pedig befolyásolhatja a döntést. Van olyan eset is, amikor már a hitelfelvétel pillanatában tisztában van vele az igénylő, hogy elő szeretne törleszteni. Ebben az esetben kiemelten fontos a díj mértéke, hiszen nem mindegy, hogy mennyit kell fizetni azért, hogy a lakáshitel UniCredit visszafizethető legyen. Már a lakáshitel UniCredit kiválasztásánál is fontos lesz ez a szempont. Ráadásul több pénzintézet akciós vagy állandó jelleggel lehetőséget ad az ingyenes elő vagy végtörlesztésre bizonyos esetekben. Ilyenkor az a legjobb döntés, ha olyan hitelt igényelünk, amit díjmentesen előtörleszthetünk. A lakáshitel UniCredit előtörlesztése nem díjmentes. Ha már a hitelfelvétel pillanatában tudjuk, hogy részben vagy egészen, a futamidő vége előtt szeretnénk kifizetni a lakáshitel UniCredit hitelünket, akkor tudnunk kell az előtörlesztés pontos díját. Az előtörlesztés díját százalékban határozzák meg, és az aktuális hirdetményből tudhatjuk meg a mértékét. Az előtörlesztés hozhat hasznot nekünk, ehhez azonban tudnunk kell, hogy az mennyibe kerül. Mindig tájékozódjunk az előtörlesztés díjáról hiteligénylés előtt. A lakáshitel UniCredit így lesz számunkra pozitív dolog. Olyan, ami hozzájárult a szeretteink jóllétéhez.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

UniCredit lakáshitel kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

UniCredit lakáshitel kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

UniCredit lakáshitel kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

UniCredit lakáshitel kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az UniCredit lakáshitel használt vagy új ingatlan vásárlására, építési telek vásárlására, lakáscélú hitel kiváltására, nyaraló, hétvégi ház vásárlására, gépkocsi tároló vásárlására, és ingatlan építésére, bővítésére, felújítására vagy korszerűsítésére igényelhető.

Az Unicredit lakáshitel csak ingatlannal kapcsolatos célokra igényelhető, az UniCredit személyi kölcsön viszont szabad felhasználású, vagyis bármire fordítható.

Igen. Az UniCredit Banknál igényelhető Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel.

Az UniCredit lakáshitel legalább húsz százalék önerővel igényelhető, de fontos tudni, hogy az UniCredit Bank nagyobb önerőt is előírhat.

Az UniCredit lakáshitel elbírálása körülbelül egy hónapig tart, de az elbírálás ideje lehet hosszabb is. Igénylés előtt fontos tájékozódni a várható elbírálási idő hosszáról.

Igen, kell. Az UniCredit lakáshitel egy ingatlanfedezetes jelzáloghitel. A megvásárolt lakás az UniCredit lakáshitel fedezetéül szolgál majd. Lényeges, hogy emiatt hosszabb elbírálási időre, és magasabb költségekre kell számítani.

Az UniCredit lakáshitel igénylése egyszerű, gyors, és egy profi kereskedelmi bank szakértő háttere biztosítja, hogy a legjobb hitelt kaphassuk meg.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Ingatlanpiac 2024: folytatódik a csökkenés vagy fellélegezhet a piac?

Ingatlanpiac 2024: folytatódik a csökkenés vagy fellélegezhet a piac?

2024.04.12.

Még mindig a gazdasági válság hatásait nyögi a hazai ingatlanpiac – erre utalnak a számok a KSH friss lakáspiaci adatai. Azóta, hogy 2022 elején Magyarországon kitört a koronavírus-járvány, az ingatlanipar folyamatosan lefelé tartó tendenciát mutat. Ennek hátterében a belső kereslet csökkenése, a reálkeresetek visszaesése és a magas kamatszint szerepelnek, amelyeket a gazdasági válság csak tovább tetőzött.

Tovább olvasom
6 millió forint lakásfelújításra – itt az új otthonfelújítási program!

6 millió forint lakásfelújításra – itt az új otthonfelújítási program!

2024.04.08.

Új köntösben és tartalommal indít otthonfelújítási programot a kormány. Az előző otthonfelújítási támogatás sikere után itt egy újabb lehetőség azoknak, akik a rezsijüket szeretnék csökkenteni. A tervek szerint június elejétől lehet majd pályázni a bankok MFB Pontjain a támogatásra. Utánajártunk, hogy milyen részletek ismertek eddig. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Gyorskölcsönt igényelnél? 5 tipp, amit jó, ha megfogadsz!

Gyorskölcsönt igényelnél? 5 tipp, amit jó, ha megfogadsz!

2024.04.05.

Szinte bármelyik nap előfordulhat velünk, hogy egy nem várt, nagy összegű kiadás nehezíti meg a pénzügyi helyzetünket: elromlik az autó, beázik a lakás, vagy felüti a fejét egy kezelendő betegség. Sokszor ezek olyan kiadások, amelyekre nem számítunk és megtakarításaink nem képesek fedezni ekkora összeget. Ilyenkor a gyorskölcsön lehet számunkra a megoldás.  Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, mi a különbség a gyorskölcsön és a hagyományos személyi kölcsön között, és segítünk eldönteni, hogy ez a megoldás valóban a legjobban megfelelő-e a számodra.

Tovább olvasom
Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

2024.03.25.

A lakáshitel igénylés egyik fontos feltététele, hogy az igénylő rendelkezzen a szükséges önerővel. Az önerő alapesetben 20 százalék, de azt minden igénylőnek érdemes tudnia, hogy az alapeset nem jelenti azt, hogy minden esetben. Az önerő ugyanis magasabb is lehet. Utánajártunk, és megmutatjuk, hogy mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával